Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - metsku

Sivuja: [1] 2 3 ... 26
1
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupyörä
« : 09.11.12 - klo:06:59 »
Juoksupyörän hyödyt on moninaiset. Haittoja ei ole paitsi se yksi eli siihen addiktoituminen. Sitä taas ei tapahdu jos hamsterin elinolosuhteet on kunnossa eli sillä on tarpeeksi tilaa ja virikkeitä asumuksessaan. Silloin hamsteri pysyy terveenä ja puuhastelee muutakin kun ravaa juoksupyörässä. Jos taas tilaa ja virikkeitä on liian vähän se saattaa siihen jäädä koukkuun. Ratkaisu tällöin ei ole juoksupyörän pois ottaminen vaan sen tarkistaminen ja korjaaminen onko asumuksessa liian vähän tilaa ja virikkeitä.

Itse pidän kaikilla hamstereilla alusta asti juoksupyörää. Tällä hetkellä toinen syrkki käyttää sitä vähän ja toinen ei taida käyttää ollenkaan. Sen sijaan talvikko käyttää sitä paljon.

2
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Keskustelua zooplussasta
« : 05.11.12 - klo:09:30 »
Zooplus on loistava. Itse tilaan com- puolelta koska se on halvempi pääsääntöisesti. Koirien ja kaikkien muidenkin elukoiden ruoat tilaan pelkästään zooplussasta. Koirien lihapurkki maksaa täällä 3,5 euroa, zooplussassa 1 euron. Ostan myös kanien, marsujen, rottien ja chinsun ruoat zooplussasta.

Virikkeitä ja häkkejä olen sieltä myös usein tilannut. Esim. chinsu- ja rottahäkkiin linnunoksia (niitä semmoisia joita voi myös nakerrella), hinta monin kerroin halvempi siellä.

3
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Kasvattajien tiloja
« : 28.09.12 - klo:08:22 »
Pääasia olikin, että kanit on vapaana eikä noin pienessä häkissä.

4
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Kasvattajien tiloja
« : 27.09.12 - klo:20:45 »
Ainahan näistä surulliseksi tulee mutta toivottavasti nuo Ganeshan kanit ovat vähintään 50% vuorokaudesta vapaana. Kani ei ole häkkieläin.

5
^Kyllä ne dunat vaan on niin pieniä, että niiden sisustaminen on hankalaa. Esim. korkeampaa terraariota on jo helpompi sisustaa.

6
Meidän vilkas syrkkineiti asustaa vaatehuoneen lattialla. Tuo yläkerta on myös sen.

Yläkerran päällä on syrkkipojan kaksio putkilla yhdistettynä:

Ja lopuksi vielä talvikon koti:

7
Hamsterit rakastaa putkia (ehkä muistuttavat luolastoja joita tekevät luonnossakin) ja monesti ne nukkuvat niissä ja raahaavat koko pesänsä niihin. Mullakin nyt tuo talvikko näyttää tehneen pesänsä putkeen.

8
Saa. Ne on melko kalliita valitettavasti. Faunattaresta saa ferplastin putkia ja sanoisin, että jos terrat laittaa aivan kiinni toisiinsa niin 3 mutkaa ja 2 suoraa voisivat riittää. Ne on faunattaressa kauheen hintaisia tosiaan mutta mitäpä sitä ei hamsunsa etten tekis. Sitten putkia on imacilla ja fopilla. Mulla on tosi paljon putkia koska niitä on tullut häkkien mukana. Periaatteessa mäkin voisin myydä halvalla muutaman putken.

Äkikseltään voi näyttää ettei hamsteri mahdu sinne putkeen mutta kyllä ne mahtuvat. Sitä ei kukaan voi taata meneekö hamsteri sinne putkeen mutta kyllä mulla yleensä nuo on käyttäneet, etenkin jos kokevat asumuksensa liian pieneksi. Jos asumus on sopiva niin silloin on saattanut olla, ettei ne ole putkiin menneet. Voi myös kestää muutaman päivän ennenkuin hamsteri uskaltautuu putkeen. Tuolla talvikolla on ollut putket jo pari viikkoa mutta eilen näin sen niissä ekaa kertaa.


9
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hamsteri puree häkkiä.
« : 01.08.12 - klo:09:37 »
Mittaa häkki, minkä kokoinen se on? Mitä siellä on virikkeenä? Ei ole hyvä merkki tuo, joutunet asumuksen ostoon. Tyytyväinen hamsteri ei pure häkkiä eikä juomapulloa.

10
Joo en mä väitä lainkaan etteikö 120cm häkki olisi useimmiten hamsterille sopiva. Se tosin riippuu yksilöstä. Jollekin riittää pienempikin, joku tarvitsee isomman. Yksilöllisyys on kaiken a ja o. Hamsteri itse määrittelee käytöksellään sen minkäkokoisen asumuksen tarvitsee. Jos se häiriökäyttäytyy 120 cm asumuksessa ja kaikki muu on tarkistettu (virikkeet, purukerroksen paksuus, oksia tarpeeksi ym.) voi todeta, että juuri sille hamsterille juuri se asumus ei ole sopiva.


11
Ja se eläimen pienuus ei kyllä kerro liikunnantarpeesta paljoakaan. Marsut eivät samalla tavalla kärsi ja häiriökäyttäydy 120cm häkissä kun hamsteri suhteessa kokoonsa olevassa häkissä. Hamsteri on erilainen eläin, se on marsua paljon vilkkaampi ja liikkuvampi ja alttiimpi kaikenlaiselle häiriökäytökselle.

12
^Putkilla. Pienellä putkella jota pitkin Urho ei kuitenkaan pääse terrasta ulos (siis ei kiipeä sen päällä). Itse en käytä yleensä terraarioissa kattoa ollenkaan joten putkien laittaminen on ollut helppoa. Toinen vaihtoehto on väsätä joku kansisysteemi mistä putki menee. Rottakoon putket on liian isoja ja pelkään, että syrkki pystyisi ehkä kiipeämään sellaista pitkin. Syrkki mahtuu pieneenkin putkeen hyvin ja ne on hyvin taitavia, tarvittaessa peruuttavat. Yksi syrkki mulla hauskasti peruutti piiiiitkän matkan kaikkia mutkia myöten.

13
Tarkoitus ei ollut kehottaa ketään tekemään kipua eläimelle tms. Mulla on auttanut sormen liikautus talvikoille osoittamaan, että haistella saa mutta ei näykkiä. Missään nimessä en tarkoittanut läpsimistä tai väkivaltaa. Näpäytys tarkoittaa sormen liikautusta. Tarkoituksena siinä on osoittaa maistelevalle hamsterille, että toiminta ei miellytä. Jotkut käyttävät myös kevyttä puhallusta. Sormen liikautus tai puhallus vie huomion muualle ja lopettaa toiminnan.
Ihan kunnon pureminen taas on eri asia. Ja kädet tosiaan kannattaa aina pestä ennen käsittelyä.


14
Talvikoille on myös tapana maistella sormia muuten vaan. Jos se ei pure kovaa niin voi vaan näppäistä kevyesti kuonolle kun se puree tai muuten liikauttaa sormea. En kuitenkaan ruokkisi kädestä.

15
Mä en anna hamsterille enkä rotille ruokaa kädestä juuri tuosta syystä. Mulla on yksi kiltti rottatyttö joka veis ahneuksissaan sormet mennessään. Sinuna lopettaisin ruokatarjoilun kädestä. Käsittelen itse talvikkoa näin: annan sen ensin haistaa rannetta (jolloin ei ahneuksissaan pure koska ranne harvemmin tuoksuu millekään eväälle + että siitä ei saa otetta) ja kun se huomaa, että kyseessä olen minä otan sen vaan käteen. Jos se on vielä arka odotan, että se menee jonkun putkeen tai juoksulautaseen ym. ja nostan sen siinä. Sen jälkeen se joko itse kävelee kädelle tai valutan sen esim. putkesta käteen.

Mulla oli talvikko joka kyllä puri kun työnsi näpit sen nenän eteen mutta kun toimin yllä mainitulla tavalla niin ei purrut. Myös nykyinen talvikko saattaa hyvinkin ottaa sormesta jos menee työntämään sen naaman eteen ne siellä terraariossa.

En ole koskaan ymmärtänyt tuota ruoalla kesyttämistä. Siinä käy helposti juuri noin eli sormensa puretuttaa. Eri asia jonkun marsun kanssa kun ne ei niin herkästi käy näpeille mutta hamsterit, hiiret ja rotat ei kyllä kuulu meillä niihin elukoihin joille tarjoilen sormista ruokaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 26