Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Asuminen ja tarvikkeet => : yennni- 03.03.11 - klo:20:17

: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: yennni- 03.03.11 - klo:20:17
laittakaa lukkoon jos on turha <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->

mutta siis olisi kiva saada aikaan ihan näistä kankaisista riippumatoista ym virikkeistä keskustelua ja kuvia kun niitä tuntuu monilla olevan. mistä materiaaleista teette, minkälaiset kiinnitystsydeemit ? entä mitä teidän eläimet tykkää ?
tuossa tänään tein itse tuolle omalle karvalapselleni kaksi riippumattoa ja sitten kankaisen semmoisen semmoisen kaltereista roikkuvan pystyssä olevan tunnelin missä on katto ja lattia ja siinä on kyljessä reikä. isoin riippumatto on neliskulmainen, toinen puoli valkoista fleeceä ja toinen puoli ruskeavalkeaa paulakukka-kangasta (en tiedä mitä tuo on materiaaliltaan mutta ihan normikangasta <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->). pienempi riippumatto on kolmion muotoinen ja se on häkin kulmassa ja on tehty pinkistä ja vaaleanpunaisesta fleecestä. sitten tuo tötterö <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> se on tehty valkeasta fleecestä ja sisällä on pinkkiä fleeceä. kiinnitys on kaikissa toteutettu semmosilla jollain luonnon köysinarujutuilla.
musta tuntuu että tuo mun Pamela tykkää erittäin paljon noista kankaisista virikkeistä ja aiemmin kun sillä oli riippumatto niin hengaili siellä vaan kaiken aikaa. sitten myöhemmin jyrsi sen rikki joten oli nyt noin reilun kuukauden ilman riippumatto

muoks//osa tekstistä oli liian isolla.
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Nappi98 11.03.11 - klo:18:24
Mistä löytysi kangas riippumattojen teko ohjeita?  ;)
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Vevve 11.03.11 - klo:18:31
^ Mä olen kirjoittanut sivuilleni pienen ohjeen, en tiedä tajuaako siitä mitään  :D  http://http://veerasofia.net/riipparit.html
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Nappi98 13.03.11 - klo:16:48
Kiitos! Kyllä ohjeesta selvää sai.  :D
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Yadell 14.03.11 - klo:08:53
Mä olen tehnyt paljon riippareita hamstereille, kiinnitän ne yleensä ketjulla tai kangasnauhalla. :) Myyntiinkin teen niitä.

Pari esimerkkikuvaa:
(http://https://lh6.googleusercontent.com/-X2VIt-RJ2nI/TW-CG5G_H8I/AAAAAAAAAao/4ssC14UcvKw/s400/liippalit+008.jpg)
(http://http://img9.petsie.org/petsie020808120_b.jpg)
(http://http://2.bp.blogspot.com/-davZpCS934E/TVe6IoEviAI/AAAAAAAAAWA/P18auIwKC2U/s1600/kas2.jpg)
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Mustikkamaan 14.03.11 - klo:09:22
Mä teen ihan vaan kertakäyttöriippareita mein hamsuille.

Leikkaan vanhasta vaatteesta/liinavaatteesta palan kangasta. Sit jokaiseen kulmaan reikä. Sit leikkaan siit samasta kankaasta pienet nauhat, joilla kiinnitän sen riipparin kattoon - tai vaihtoehtoisesti häkin reunoihin, jolloin siitä tulee semmoi kivasti jalkalihaksia treenaava kävelyalusta, hamsut tuntuvat tykkäävän.

Mein hamsterit pistää noi kangasjutskat niin 15-0 etten ees harkitse mitään tommosta hienoa :D
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: HamsterSailor 14.03.11 - klo:14:50
Meillä riipparit tuhotaan kanssa tosi nopeesti, teen vaan valkosesta fleecestä sellasia "tylsiä" riippareita.
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Vevve 14.03.11 - klo:15:01
Mun riippareista on tähän mennessä tuhottu vaan kiinnitysnauhat, itse riipparit on saaneet olla rauhassa. Ovat tosi kovaa ja paksua kangasta, en saanut niistä melkein hakaneuloja läpi kun ripustin niitä nauhojen hävittyä parempiin suihin.  :D
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Nape 15.03.11 - klo:01:49
Mä oon noita riippareita kans ommellu. Mut en hetkeen niitä oo nyt tehny, kun het ku yritän ommella nii tuo Viljo-poika tulee siihe ompelukoneelle säätämään ja painamaan pöydän alta kaasupoljinta. Yritäppä siinä sit jotain ommella ku kone vetää tuhatta ja sataa itestään, ku yks tulee ja istuu kaasupolkimen päällä.
Kivahan noita on ommella ja meillä hamsut on niistä tykänneet, ja myös tykkäävät niitä tuhota. Tosin ei se mua haittaa vaikka purevatki rikki ne.
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Yadell 15.03.11 - klo:08:22
Meillä ei ole riippareista tuhottu edes kiinnitysnauhoja, siksi toisella hamsterilla onkin nyt nauhalla eikä ketjulla kiinni riippari :)
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Rossu 24.08.11 - klo:21:48
Itsellä yksi riippari kesken(aloitettu ajat sitten :D ), pohdinnassa kiinnitysmateriaali, eli nauhat vaiko ketju? Olen meinannut ketjua, kun tuolla meidän neidillä ei varmaan kauaa pysy koskemattomana nauhat. Tuollaiset avainrenkaat(?) on myöskin etsinnässä, mietin vain, että mahtuuko ne normaalikokoiset, vai pitääkö niiden olla jotkut isommat? :)
: Re: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: MortimerRiddle 25.08.11 - klo:07:06
Tein juuri riippumaton (kuten virikkeet osiossa kerroin) vanhasta huivista! Hyvin on toiminut ja sijaitsee Timpan ison häkin kolmannella tasolla. Tiputtelen sinne aina päivän mittaan jotain herkkuja ja poika saa hakea ne. Poistuminen on jostain kohdista hieman vaikeaa, mutta kyllä se osaa.  xD
: Vs: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Jane 02.04.12 - klo:19:06
Meikä osti tulevalle talvikolle ihan eläinkaupasta kunnollisen riipparin, on kestävä ja siin on semmosta ihme kangasta mistä ei hamsterin hampaat mene läpi (myyjien mukaan) ;3 saa nähdä mitä tuleva karvapallo tykkää...  :icon_e_wink:  :loov:
: Vs: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Sirpa 08.05.12 - klo:16:00
Muutama vanha lakana ja pyyhe sekä miehen farkut on uhrattu syyrialaisten tonkimismateriaaliksi. Ne ovat vaatehuoneessa ihan noin vain jonkinlaisessa rytyssä lattialla ja varsinkin ne farkut ovat olleet Loviisan suosiossa, niiden sisällä/alla on ollut superkiva mönkiä ja jyrsiä niitä. Ne farkut on jo ihan reikäiset kun ovat saaneet hammasta, tarttisi ehkä ottaa kuva niistä tai jotain.
: Mistä olette hankkineet riippumattonne jyrsijöille?
: Anchali 04.03.14 - klo:22:02
Mahtaisko kukaan osata suositella jotain nettikauppaa tai tietäiskö kukaan jotain henkilöä, joka tekee riippareita jyrsijöille kohtuuhintaan? Kokoluokkaa kookas kääpiöhamsteri/syrkki.  :icon_smile: Mulla on nyt ollut hakusessa sopiva riippari, kun itse oon sen verran tumpelo käsitöissä, etten osaa sellaista valmistaa  :icon_redface: ja noi eläinkaupoissa myytävät riippumatot on ollu freteille ja rotille = liian suuria. Ja olis hyvä, että riippumatossa EI olisi mitään älypitkiä lenkkejä tai kiinnitysnaruja, joihin hamsu voi kuristua.
: Vs: Mistä olette hankkineet riippumattonne jyrsijöille?
: Mörökölli 04.06.14 - klo:13:49
DjurMagazinesta (vai mitenköhan se nyt kirjoitetaankaan) joka on ikean melkeen vieressä, paras eläin kauppa missä oon käyny! Ja älyttömän iso vieläpä. Niin ja hyvä valikoima. Suosittelen :)
: Vs: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Laalaa 16.06.14 - klo:13:57
Hölmö kysymys, mutta voiko kangas tavaroita toteuttaa neulomalla? Vai onko järsityssä villalangassa esim tukehtumisriski? Tai silmukat olla sen verran löysiä et tassut jää jumiin..? Mielipiteitä kiitos :)
: Vs: Riippumatot ja muut kangasvirikkeet
: Alkemistin 18.06.14 - klo:10:35
Ei se kai aivan riskitöntä ole - vaikka täytyy sanoa, että olen itsekin antanut vanhoja pyyhkeitä revittäväksi. Varsinkin naaraille se näyttää olevan kovin mieleistä puuhaa. Tosin täytyy vähän seurata miten kankaat alkavat purkautua, enkä ihan pienelle syrkille jätä (ne nyt muutenkin ovat tapaturma-alttiimpia ja yleisesti pöhkömpiä).
Fleece-kangas on varmaan turvallisinta sekä juurikin tuo farkku. Kaikki putkimaiset osat ovat toki plussaa.  :tongu:
: Vs: Mistä olette hankkineet riippumattonne jyrsijöille?
: hamsuhomsu 22.06.14 - klo:11:38
Trizien ruskeen riippumaton ostin Nekalan Wuffista
: Vs: Mistä olette hankkineet riippumattonne jyrsijöille?
: Alkemistin 23.06.14 - klo:13:31
Täältä  :icon_smile:  http://lohojarotille.blogspot.fi/p/blog-page_14.html
: Vs: Mistä olette hankkineet riippumattonne jyrsijöille?
: hannamariify 24.06.14 - klo:21:51
Itse olen tilaillut meidän syrkille riippareita yms. kaveriltani (Ida Immonen) Joensuusta.  :peukku: Hän ompelee mm. erilaisia riippareita, telttoja, majoja ja riipputunneleita. Tuote vaihtoehdoista voi varmasti saada kuvia, ja uskoisin että kankaista, mitoista yms. voi tilanteen mukaan neuvotella.  :icon_smile: Idaan voi ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse: x_disturbance_x@hotmail.com
: Vs: Mistä olette hankkineet riippumattonne jyrsijöille?
: Anchali 26.06.14 - klo:22:22
Kiitos vinkeistä!  :icon_smile: Eiköhän noista jostain saa hankittua hyvän riipparin.