Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Yleistä hamsterikeskustelua => : Ely 20.10.10 - klo:14:58

: Varhaisin hamsterimuisto
: Ely 20.10.10 - klo:14:58
Millainen oli ensimmäinen (tai mieleenpainuvin niistä ensimmäisistä) hamstereihin liittyvä muisto?

Ensimmäisen kerran näin hamstereita (muualla kuin eläinkaupassa) naapurissa asuneella samanikäisellä tytöllä (olin n. 11-vuotias.) Hänellä oli kaksi kääpiöhamsteria, vaan en millään muista mitä lajia. Muistan häkin olleen erittäin pieni, noin puolet suosituksesta. Melko pian toinen hamsteri kuoli ja toinen vähän myöhemmin.

Ajattelin niiden olevan 'ihan söpöjä', mutta en silloin liiemmin välittänyt niistä. Lopullinen ihastus iski vasta teini-iällä, jolloin näin ensimmäisen kerran syyrialaisen hamsterin elävänä :)
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: EmmaTi 20.10.10 - klo:22:41
Varhaisin hamsterimuisto on serkkujeni syyrialaisesta hamsterista. Olin jotain 3-4v (en oo varma muistanko tapahtuman oikeasti vai vain kuvasta joka on silloin otettu). Pidän kuvassa normaaliväristä hamsua sylissä, ja se on juuri mönkimässä kainalooni, ja oon tietenkin tosi jännittyneen näköinen, oikein hartiat korvissa  xD
Vuosi oli ehkä 1980-81  :oops:
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Nape 21.10.10 - klo:00:13
Varhaisin muisto hamstereista on, kun olin n.9-10v ja menimme kaverin kanssa erääseen eläinkauppaan huvikseen. Siellä oli pienessä pahvilaatikossa läjä syrkkejä myynnissä hintaan 5mk kappale.
No kaverihan tietysti tuhlas karkkirahansa vanhemmiltaan lupaa kysymättä hamsteriin. Hamsteri pahvilootassa sitten lähdimme heille ja vanhempansa oli vihaisia tytölle elävästä heräteostoksesta. En nyt muista mihin astiaan se laitettiin, kun häkkiä ei ollut, mutta ilta leikittiin sen kanssa ja se tietysti karkas ja meni sellaisen ison kiinteän eteishyllyn taakse eikä suostunut tulemaan sieltä pois. Piti purkaa sitä hyllyä, että hamsteri saatiin pyydystettyä. Tais se tyttö saada tuon hamsterinsa pitää ja mun mielestä ne kyl hankki sille sitten uuden asumuksenkin, mutta tuollaisia muistoja on enemmänkin. Se oli silloin, kun noita hamsuja sai vitosella.

Eka oma hamsu mulle tuli vähän ennenkuin täytin 18.
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: jennu 21.10.10 - klo:20:22
Varhaisimmasta en ole varma, mutta yksi mileen painuinein on siltä ajalta kun ensimmäinen syrkki, Pontus, haettiin pahvilootassa Järvenpään Faunattaresta kotiin :)

Muistaakseni oltiin aikaisemmin käyty katsomassa Faunattaressa hamsuja, mutta kierreltiin vielä muita lemmikkikauppoja. Muissa kaupoissa ei oikein hamsuja ollut (tai ainakaan syyrialaisia), joten palattiin sitten Fauanttareen jossa myyjä pakkasi Pontuksen pahvilaatikkoon, johon laitettiin pohjalle hieman puruja. Laatikon ilmareiät kuitenkin ylettyivät melko alas, niin että nuorikin hamsteri pystyi niihin helposti ylettymään.
Siinä sitten automatkalla alkoi Pontus terhakasti yhtä ilmareikää järsimään suuremmaksi jotta pääsisi ulos laatikosta. Vähän pelottava tilanne, kun perjaatteessa ensi kertaa olin hamstereiden kanssa tekemisissä, enkä ollut varma pureeko se jos laitan käden etteen, ettei karkaisi :D :sydan
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: HamsuNeiti 22.11.10 - klo:17:54
Tajusin, että haluan hamsterin kun...

...näin eläinkaupan joskus. Halusin sinne, ja näin siellä hamstereita.
Ne olivat mielestäni niin ihania, että niin kävi..
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: diiah 16.02.11 - klo:09:45
Hmm. Varmaan joskus ala-asteelta, en muista tarkalleen ikää. Kaverillani oli hamsteri nimeltä Lilli. Enkä vielä silloin tiennyt, että haluaisin sellaisen joskus tulevaisuudessa. Nyt omistan sitten talvikko uroksen, jotenkin sattuman kaupalla.

Mukava eläin on ollut kyllä.
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Lulukki ;) 16.02.11 - klo:10:45
Muistan kun sain ekan Myyn. Se tuli äidin serkulta. Saatii ilmaseks ni tietty äiti otti sit  mulle sen ihunan syrkin  :D
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Rossu 16.02.11 - klo:14:40
Mulla joskus pari vuotta sitten vaan tuli, et haluun lemmikin. Lopulta hamsteri osottautu oikeeks valinnaks. Sitten meille tosiaan tuli talvikko Milla, josta jäi monia ihania muistoja :sydan
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Deesa 17.02.11 - klo:19:17
Näin varmaan ekan kerran mummini naapurin tytöllä syyrialaisen poitsulin joskus 7-vuotiaana.  :)
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Jonsku 21.02.11 - klo:15:47
Eka hamsumuistoni taisi olla kun olin 10-11 vuotias ja oli silloisen kaverini luona kylässä ja heillä oli talvikko. Silloin ajattelin että ihan kivoja vipeltäjiähän noi on (eli en silloin vielä rakastunut).
En edes tiennyt että hamstereista on niin monen kokoisia ja rotuisia ja olikin aikamoinen ihmetys kun kaverini ostivat syrkin v. 2009 syksyllä. Ajattelin vaan että "kuinka tuo noin suuri on kun muistaakseni se aiemmin näkemäni hamsu oli niin pieni" :lol:

Olin jo aiemmin toivonut jotain karvaisempaa lemmikkiä meille, kun meillä oli aiemmin kaloja.
Kun lapsena katsoin värityskirjasta kuvia, sanoin, että mun ensimmäinen eläin tulee olemaan marsu, ja olenkin ollut pitkään sitä mieltä, että vaan kunnonkokoiset (marsu-koira) eläimet on sitä jotain. Manguin vanhemmilta pitkään n. 10veenä koiraa, ja he eivät siihen suostuneet (nyt olen vanhemmiten kyllä itsekkin huomannut, etten olisi silloin pystynyt koiraa handlaamaan). Kunnes näin Norjassa kesälomareissulla kaneja (n. vuonna 2007-2008) vanhempani alkasivat miettiä olisiko jokin jyrsijä kiva lemmikki.
Sitten kun kamunikin ostivat jo tuon edellämainitun syrkin aloin ajatella itsellenikin hamsua/jotain karvaista eläinta, "kun ne on niin kivoja"
Sitten vanhempani lupasivat ostaa minulle (vuonna 2010) vuodenvaihteessa jonkun vipeltäjän. Hain tietysti paljon tietoa eri hamsu-lajeista ja muistakin jyrsijöistä ja mm. että robot ei ainakaan sopivia kun ne "ei sovi aloittelijoille ja ovat erittäin vikkeliä".
Mutta niinpä sitten vaan kun menimme käymään eläinkaupassa "vain katselemassa" jysijöitä, ja tulevalla eläimellä oli kovat kriteerit vanhempien puolelta (ei pitkää häntää, marsu/kani liian suuria ensimmäiseksi eläimeksi) katselimme siellä olevia roboja ja cämpsyjä ja iskin silmäni ihanaan robotyttöön (jonka nimesin alunperin Tidlaksi, mutta nimi muuttuikin kotiintultua Narsuksi :) ) ja kaikki nuo lukemani "estely" unohtuivat ja niinpä ostimme sen :)

Tästä tuli melkein puoliksi kuinka päädyit hamsuun/roboon tarina muttajoo... :oops:
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Yadell 23.02.11 - klo:08:44
Muistaakseni varhaisin hamsterimuistoni oli vuodelta 2006, kun kaverilleni tuli kaksi urostalvikkoa. Kävin usein katsomassa niitä kaverillani, ja niiden takia tuli itsellenikin hamsterikuume. Kahden vuoden päästä siitä tuli sitten meillekin ensimmäinen hamsteri, tosin syyrialainen. :)
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: mirauh 20.03.11 - klo:14:45
Varhaisin hamsteri muistoni on 2000 vuodelta ja olin 7-vuotta, serkullani oli kääpiöhamsteri ja kun sain pidellä sitä se luikahti farkkujeni aukinaisesta vetoketjusta housujen sisään ja punttia pitkin ulos. Kutitti vietävän paljon.
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Minttu 22.03.11 - klo:07:02
Muistan kun olin jotain 8-9v ja naapurin tytöllä oli hamsteri. Sanoisin, että se oli syrkki, mutta se mahtui sen ikäisen tytön toiselle kämmenelle joten tuskin oli. Oli kuitenkin väriltään muistaakseni sellainen vaalean rusehtava (esim normaali) joten ei se talvikkokaan voinut olla. Se oli silloin minusta kovin suloinen. Ensimmäisen oman hamsterin hankin vasta 19-vuotiaana. :)
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Tirsku. 20.06.11 - klo:16:27
Mun eka muisto hmmm oli ehkä silloin kun olin ekaluokkalaisena serkuilla kylässä ja heillä oli kaksi talvikkoa. Noo olin jo kauan halunnut omaa lemmikkiä ja ehtoina vanhemmille oli, että jos en saa samanlaista hamsteria kuin serkut niin sitten kilpikonna (:D)  Noo sitten yks kerta piti mennä vain katselemaan hamsterieta eläinkauppaan ja mukaan sieltä lähti aivan ihatuttava talvikko uros.
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Mianna 20.06.11 - klo:23:16
Mulla eka muisto tais olla 2006 syksyllä, kun olin serkuilla kylässä ja vuotta vanhemmalla serkullani oli talvikko. Ensin en ollut  lainkaan kiinnostunut siitä, mutta saman vuoden jouluna ihastuin siihen kunnolla ja vuoden vaihteen jälkeen minullekkin tuli ensimmäinen hamsteri, sekin oli talvikko.  :)
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: spellcaster 21.06.11 - klo:09:35
Mä muistan jostain 90-luvun alkupuolelta kun serkulla oli muistaaksen normaali syrkki. Näin sen vaan kerran enkä tiedä oliko se sillä edes koko aikaa. Lisäksi mun kaverilla oli ala-aste aikaan kans norre, tosin se asui ehkä halkaisijaltaan 30 cm ja korkeudeltaan 20 cm häkissä  :roll:   Enpä itse silloin mitään tuollaisten seikkojen perään tajunnut, mutta tänä päivänä tuo häkki lentäisi heti roskiin jos sellaisen näkisin  :yes:

Omiin hamsuihin liittyvä eka muisto oli, kun faija toi mun ekan hamsterini kotiin (mulle piti tulla gerbuja mutta eläinkaupassa ei sattunu olee kuin hamstereita...  :D  ). Se tuli keittiöön ja kopautti pienestä pahvilaatikosta yhen norren keskelle keittiön pöytää ja totes että "tämmönen löyty eläinkaupasta". Hamsuparka oli ihan kauhuissaan mutta sain sen takaisin laatikkoon ja vein häkkiinsä. Maailman paras hamsteri siitä tulikin sitten  :sydan
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Sintturainen 21.06.11 - klo:20:17
Se kun itse halusin hamsterin ja sen sainkin kun gerbiilini oli vasta kuollut. Sitä en muista miksi halusin juuri hamsterin. Eka hamsuni sit oli pk p.s creme naaras "Nelli Karamelli" josta tuli kasvatukseni kantaemo, siellä jossain kaukana varmasti vieläkin...
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Deesa 22.06.11 - klo:17:27
Joskus pienenä tyttönä (6-7v.) näin mummini naapurin tytöllä syrkin, joka ei kyllä tieteskään sillon päivällä ollut hereillä... Ja sen takia en oikein innostunut siitä, kyllä se tyttö herätteli sitä (vaikkei tietenkään ole sopivaa) mutta siltikään en innostunut. Mutta myöhemmin samalla tytöllä oli talvikoita joista kiinnostuin ja siitä lähti oikea hamsuinnostus liikkeelle, joka on vain voimistunut ikää myöten. :)

muoks. Ohhoh, olinkin jo kirjoittanut tänne  :roll:  Voi mua huonomuistista  :kieli
: Re: Varhaisin hamsterimuisto
: Janika S. 22.06.11 - klo:18:39
Ensimmäinen muisto taitaa olla vuodelta öööm.. 2006?
Mulle tuli silloin eka talvikko, ennestään meillä oli ollut jo gerbiileitä.
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Alkemistin 27.01.13 - klo:13:22
Ensimmäinen lapsuusmuistoni hamstereista on, että vanhempieni ystäväpariskunnan luona kaivoimme pakastimesta jäätelöä ja sieltä tipahti lattialle jäätynyt syrkki. Olivat siis laittaneet hamsun kuoleman jälkeen sen pakkaseen odottamaan kesän tuloa, että voivat haudata mökille. Minusta se oli outoa ja vähän ällöä.
Joillain kavereillanikin taisi olla syrkkejä, jotka olivat mielestäni tavattoman tylsiä ja alttiita puremaan. Itselläni oli marsu, rottia ja kaneja. Käppäreitä ei tainnut silloin olla kellään.

Ensimmäinen hamsteri (syrkki toki, muuta en voinut ajatellakaan ;) meille tuli, jotta välttyisin hankkimasta koiraa. :icon_cheesygrin: Tytär oli mankunut koiraa seitsenvuotiaasta asti ja hoitanut/hoitaa naapurin koiria antaumuksella. Kääpiökanimme kuolemasta oli pari vuotta ja itsestänikin tuntui, että olisi taas aika ottaa lemmikki. Minusta hamstereissa oli kiintoisaa lähinnä genetiikka, mutta yllättäin tykästyin tyttären hamsteriin. Se oli ja on paljon kiltimpi, huvittavampi ja seurallisempi kuin mitä kuvittelin hamsterin voivan olla. Pikkuhiljaa nitä on sitten tullut lisää.. Nyt poikani murehtii, kun hänen huoneessaan on vain yksi. Eiköhän se tällä innostuksella korjaannu. :haha:
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Vevve 27.01.13 - klo:21:01
Varhaisin muisto minkä muistan taisi olla, kun menimme ostamaan ensimmäistä hamsuamme Itäkeskuksen Faunattaresta. Isossa muovilaatikossa vilisti hullun iso lauma normaalin ja helmiäisnormaalin värisiä talvikoita, valitsin normaalin naaraan ja äitini mäkätti kun helmiäisnorre olisi kuulemma ollut hienompi  :nuija:
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Janzu 28.01.13 - klo:16:53
Ala-asteella, olisiko ollut 5. luokkaa, kysyimme kaverin kanssa ekaluokkalaiselta kummilapsioppilaaltamme, mitä hän haluaisi synttärilahjaksi, ja vastasi että hamsterin. Aloimme sit tosissaan miettimään sitä hamsteria, soitimme tytön vanhemmillekin ja kysyimme mielipidettä tähän ja myöntävä vastaushan sieltä tuli. Halvalla pienen monikerroksisen häkin löydettyämme menimme synttärien lähestyessä eläinkauppaan etsimään sitä oikeaa pientä kaveria, ja se oli sit selvä juttu kun yhdestä terrasta kurkisti nätti laikukas campbellilapsi, joka saikin nimekseen Bella.  :loov:

Tulihan ko. hamsteria mm. ulkoilutettua valjaissa ja muuta tyhmää, mutta tuli silloin jo ruokinnastakin kyllä aika paljon luettua, eikä siinä sit mennytkään kuin reilu vuosi kun mulle muuttikin jo oma ensimmäiseni.  :sydan:
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Jadesku 19.02.13 - klo:16:47
Oma ensimmäinen muistoni on, kun olin vasta noin 4-5 vuotias. Meillä oli silloin akvaario, ja kävimme eläinkaupasta hakemassa lisäystä akvaarioon (Kaloja siis). Pikkuisenakin olin aika kiinnostunut jyrsijöistä, ja hamstereita oli pakko käydä katsomassa!:) Ensimmäinen näkemäni elävä hamsteri oli harmaa ja aika iso (En muista rotua) ja eläinkauppias sanoi sen olevan jo aika vanha, hän yritti kaupata sitä minulle, mutta en silloin vielä voinut kuvitellakkaan haluavani hamsteria, vaikka ne olivatkin ihania, ja nykyään minulla onkin hamsteri joka on jo noin 1.8 vuotias.
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Unipallo 19.02.13 - klo:22:13
Mä muistan 80-luvulla ala-asteella ollessani silloisella luokkakaverilla oli hamsteri. Muistan sen haiskahtavan häkin heidän keittiön jossain sivupöydällä. Siellä näkyi aina vain mytättyä vessapaperia ja hmm tymäkkä haju. Mietin aina, että "jännä" eläin tuokin, kun ei näy mitään.  :dry: Heillä oli myös yksi marsu sellaisessa muovisessa pyykkikorissa.  :wassat: Muistan aina säälineeni näitä eläimiä, kun mielestäni niitä ei hoidettu ihan niin kuin ois pitänyt.
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Dee 21.02.13 - klo:14:35
Varmaan joskus muksuna jossain eläinkaupassa olen ihastellut ihka ensimmäisiä hamsujani joskus muinoin.
Mutta oikeasti kaikista paras ja mieleenpainuvin ollut kun sai sen ihka ensimmäisen OMAN hamsterin (syrkki) kotiin dunaan vipeltämään tuossa -11 lokakuussa. :)
Niin ja siinä hakutilanteessa unohin ihan kysyä hamsun kutsumanimeäkin. ;D
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: zazo 27.02.13 - klo:17:38
Pikku lapsena ihailin pikku jyrsijöitä eläinkaupassa haaveillen omasta, mutta eihän vanhempani niihin silloin oikein lämmenneet. Sitten vuonna 2009 oli työharjoittelussa Faunattaressa, johon kasvattaja toi suloisia hamsupoikasia ja sieltä heti ihastuin mustaan vkkk. Syrkki tarttui sieltä mukaan ja eihän siltä tieltä ole pois pääsyä  :mgrin:
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Ritu 10.03.13 - klo:20:38
Mun kaverilla oli aikoinaan Manja niminen normaalin värinen hamsteri. Me aina leikittiin sen kanssa, juoksutettiin sitä lattialla ja hiekkalaatikolla (kyllä, oltiin täysin älyttömiä), johon tehtiin sille käytäviä mitä pitkin se sitten juoksi. Manja inhos ku se herätettiin, äksyili meille kauheesti (kyllä, herätettiin se päivällä). Se nukku puolikkaassa kookospähkinässä ja sillä oli ihan liian pieni häkki. Olin ihan penska sillo.
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: delfi76 02.05.13 - klo:15:03
Mä manguin pienenä aina jotain eläintä ja sain lopulta undulaatin, sen kuoltua sain uuden undulaatin.... En ees muista oliko kellään kaverilla hamsteria, gerbuja kylläkin. Eläinten ystävänä kävin sit isompana eläinkaupassa katselemassa eläimiä ja siellä olen hamsteriin törmännyt eka kerran.
Eka hamsu tuli mulle vähän niinkö vahingossa olin 17v. erään tutun laspi oli tullu allergiseksi ja hamsulle piti löytää koti. Äiti oli ulkomailla ja kun se soitti niin kerroin hätäseen, että nyt mun on pakko pelastaa se kun se muuten lopetetaan... en saanut kyllä kunnon lupaakaan, mutta hamsu muutti meille silloin (äiti ei tykänny eläimistä erikoisemmin) Turbo-Taku oli PK creme vn uros tuolloin noin 1vuoden ikäinen ja eli mullakin liki 2,5vuotta  :loov:
Sen kuoltua on ollut punakorvakilppari, seeprapeippoja ja koiria.
toisen koiramme kuoltua 2010 Aloin isännälle puhuu, että Tyttäreni haluaisi hamsterin joka sit hänelle ostettiinkin synttäri lahjaksi Nöpö oli pk normaali naaras (ostettiin muka pk uros) ja sit tietenkin pojan piti saada oma hamsu ja helmikuussa 2011 tuli Jekku LKS kyyhkynharmaa vn naaras (piti olla pk uros) han kasvattajlta ostettiin...   
Huomattiin näyttely ilmoitus ja mentiin Nöpön kanssa sinne tutustuttiin Simonahon Paulaan joka tykösty Nöpöön ja sit teetettiin meillä eka poikaset ja kotiin jäi Crossi pk keltainen  UROS  :D, ja sit Jekkukin teki poikaset ja ja ja ...
no tiedättehän....
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Alkemistin 02.05.13 - klo:22:33
...Tyttäreni haluaisi hamsterin joka sit hänelle ostettiinkin synttäri lahjaksi Nöpö oli pk normaali naaras (ostettiin muka pk uros) ja sit tietenkin pojan piti saada oma hamsu

...sit Jekkukin teki poikaset ja ja ja ...
no tiedättehän....

Tiedetään :hauskaa:  Ihan kuin meiltä.
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: MortimerRiddle 02.05.15 - klo:01:31
Serkullani oli talvikko, sellainen pieni ja harmaa naarashamsu, varsin jännittävä. Vähän sen jälkeen kun sitä oli käyty ihailemassa sain minä 10-vuotias kuulla, että saisin oman ihka ensimmäisen hamsun. Paikallisessa eläinkaupassahan sitä sitten koulukaverin kanssa lähes joka päivä käytiin, mutta sieltä on jäänyt lähinnä mieleen vinkat seeprahiiret, hamsterit taisivat olla kaikki niihin aikoihin unten mailla. Hiirihän se sitten olisi tietenkin pitänyt saada, mutta onneksi äitini puhui pääni yli ja akvaariokaupasta tarttui mukaan pienen pieni robovauva, jolla oli reikä toisessa korvassa. Muistan kuinka minua silloin neuvottiin hamsterinvalinnasta, että sellaista ei saa ottaa, joka nukkuu, koska se ei sitten muuta teekkään. Niinpä minä valitsin sen hamsterin, joka oli parhaillaan nujakoimassa sisaruksensa kanssa. Siinä oli kauppiaalla työtä saada se hamsu nostettua häkistä kuljetuskoppaan. Nimekseen uusi perheenjäsen sai Papu. Muistan, kuinka tapasin vain istua häkin edessä ja katsella, kuinka hamsteri puuhasi omiaan.
: Vs: Varhaisin hamsterimuisto
: Veda 02.05.15 - klo:10:18
Historian siipien havinaa  :icon_cheesygrin: varhaisin muistoni hamsterista on kun serkkutytölläni oli vaalea syrkki 70-luvulla.