Suomen Hamsteriyhdistys ry

Näyttelyt => Keskustelua näyttelyistä => : Nilla 02.04.10 - klo:22:39

: Yleinen näyttelypulina -2
: Nilla 02.04.10 - klo:22:39
Tänne vois jatkaa kun ensimäisessä jo 100 sivua  :)


Edit. Ja se ensimmäinen löytyy siis täältä: viewtopic.php?f=20&t=143 (http://hamsteriyhdistys.net/foorumi/viewtopic.php?f=20&t=143) :)
-Minski-
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ramone 03.04.10 - klo:17:01
Tuleeko s-posti-ilmoittautumisista joku, että se on mennyt perille?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 03.04.10 - klo:17:45
^Jotkut ilmojen vastaanottajat kuittaavat heti saapumisen, mutta kaikki eivät - siinä tapauksessa saat näyttelyvahvistuksen vähän ennen näyttelyä.

Ite oon ollu luettelontekijänä tosi laiska kuittaamaan porukan ilmoja, mutta jos hyvä asiakaspalvelija haluaa olla, niin tokihan se on mukavampi kaikille jos ne ilmot kuitataan heti.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 03.04.10 - klo:17:51
Mä olen yleensä pistänyt ilmoihini itse pyynnön että viestiin vastataan, koska mulle on käynyt niin että ilmoittautuminen ei olekaan mennyt perille ja sitten olen vahvistuksenlähetyspäivänä ihmetellyt kun vahvistusta ei kuulu...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 03.04.10 - klo:17:52
Mua on aina ilmojen vastaanottajana ärsyttäny huomattavasti ne pyynnöt :D En kyllä tiiä että miks, mutta silti! Mut et joo, ihan hyvä olis vastaa heti kaikille, että perillä on.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Skywalker 05.04.10 - klo:19:09
Tuoko porukka paljon hamstereita/poikasia näyttelyihin myytäväksi? Ajattelin nimittäin jos tuolta ensi kuun Tampereen näyttelystä löytyisi vaikkapa uusi perheenjäsen :)

Sitten sellanen tuli mieleen, että onko noille 'näyttelybokseille' jotain maksimikokoa? Entä mikä mahtaa olla minimi? Kääppäristä on kyse siis.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: NormaJeane 05.04.10 - klo:20:20
Mun tietääkseni noissa näyttely bokseissa koko menee niin että kääpiöhamsuille koko M ja syrkeille L. Jos en väärin muista. Niitä kokoja en nyt ihan tarkkaan muista.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 05.04.10 - klo:20:22
Riippuu ihan näyttelystä, tuoko ihmiset myytäviä poikasia paikalle. Joskus niitä on paremmin, joskus huonommin.
Jos haluaa nimenomaan ostaa poikasen, kannattaa olla kasvattajiin yhteydessä  :)

Kääpiölle suositellaan esim. Geo bokseista kokoa M. Maksimi kokoa ei ole määritelty, mutta missään hehtaari boksissa ei kannata tuoda, koska pöytätila on erittäin rajallinen. Mieluummin silti vähän iso, kuin liian pieni.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 05.04.10 - klo:23:14
: "Skywalker"
Tuoko porukka paljon hamstereita/poikasia näyttelyihin myytäväksi? Ajattelin nimittäin jos tuolta ensi kuun Tampereen näyttelystä löytyisi vaikkapa uusi perheenjäsen :)
Minä saatan tuoda myytäväksi syyrialaisia, jos noita poikasia on vielä silloin jäljellä. ;)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 09.04.10 - klo:17:53
: "Nettz"
Eli kysymys kuuluu, että uskallanko ilmoittaa myös tämän tytön näihin näyttelyihin..? Laskettu aika olisi muutama päivä viim. ilmopäivän jälkeen.. Voiko ilmoittautumisen vielä perua ja saako rahat takaisin, jos yllätyspoikaset syntyy..?
: "taikahamsu"
Kannattaisi jättää varoiksi hamsu kotia jos vaikka onkin tiineenä.Ilmottautumisen voi kyllä perua. Rahoja ei palauteta jos olet kerinnyt jo ilmot maksaan.
Mitkäs kaikki on sellaisia syitä, että ilmot voi peruuttaa ilmoajan jälkeen? Ja milloin saa rahat takaisin ja milloin ei? Olin kuvitellut jotenkin, että vain eläinlääkäritodistuksella voi ilmot perua. Itse en ole astutettuja hamsuja ilmoittanut, koska olen luullut, että niistä täytyy joka tapauksessa maksaa ilmomaksut, olivat ne tiineinä tai ei eli toi niitä tai ei. Eli onko tämä kyseinen tapaus nyt poikkeus, koska kyse on vahinkopoikasista? Mikä on peruste siihen, että ilmomaksua ei makseta takaisin, jos sen on jo kerennyt maksaa, kun kuitenkaan sitä ei tarvitsisi maksaa vaikka vahinko olisi tapahtunut.

Kysyn tästä nyt siksi, koska tämä mielestäni mahdollistaa pienen porsaanreiän sille, että kaikkia ilmottuja ei tarvitsisikaan maksaa ja voisi ns. ilmota varmuudeksi astutetutkin. Eli mikä on alkuperäinen sääntö ja mitä ovat poikkeukset? :)

(Huh, tulipa sekavasti selitettyä. Toivis joku hallituksesta saa selvää. :D)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 09.04.10 - klo:17:56
Nyt tarttee kyl myöntää ajatuskatkos tuossa peruutus asiassa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 09.04.10 - klo:17:59
Tuonne toiseen ketjuun jo vastasinkin tähän samaan, eli kaikki ilmoitetut eläimet täytyy myös maksaa toi ne näyttelyyn tai ei. Ilmoittautumisen voi toki perua jos tietää, että hamsteri ei näyttelyyn tule, mutta ilmomaksu tulee suorittaa joka tapauksessa.

Näyttelysäännöissä sanotaan seuraavaa:

13 § Näyttelyn ilmoittautumismaksu

Näytteilleasettaja suorittaa näyttelytoimikunnan määräämän ilmoittautumismaksun, joka maksetaan näyttelytoimikunnan määräämällä tavalla. Jos näytteilleasettaja ei suorita ilmoittautumismaksuja annettuun määräaikaan mennessä, hänen eläimensä voidaan sulkea pois kyseisestä näyttelystä.

Suoritettu ilmoittautumismaksu palautetaan, jos:
-näyttely perutaan
- näytteilleasettaja, hänen perheenjäsenensä, asuinkumppaninsa, yhteisessä omistuksessa olevan eläimen toinen omistaja tai samalla kasvattajanimellä kasvattava henkilö kutsutaan tuomariksi
- omistaja tuomarinvaihdoksen tapahtuessa niin vaatii ennen arvostelun alkamista (mikäli tuomarit on ilmoitettu vain alustavina tietoina, ilmoittautumismaksua ei makseta takaisin)
- hamsteri on sairastunut tai kuollut (esitettävä eläinlääkärintodistus).

Näytteilleasettajan maksamaa maksua ei makseta takaisin, jos
- eläintä ei olla numeroitu sen arvosteluvuoron tullessa, eikä sitä näin ollen löydetä arvosteltavaksi
- eläintä ei erota samassa näyttelyterraariossa olevasta eläimestä, eikä omistaja ole saatavilla kertomassa, mikä eläin on arvosteluvuorossa
- eläin ei ole saatavilla kohtuullisen ajan kuluessa sen arvosteluvuoron tullessa (lemmikkiluokassa arvosteltavana olevan eläimen katsotaan olevan saatavilla)
- muusta vastaavasta syystä.


Eli tiineys tai ylläripoikaset ei ole hyväksyttävä syy sille että ilmomaksun voi jättää maksamatta tai sen saisi takaisin. Näyttelyn sujuvuuden kannalta toki on hyvä, että ilmoittaa hamsterin poissaolon heti kun tietää että se ei osallistu.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: sarilau 11.04.10 - klo:11:48
Sain postista haettu oman Geo boxini perjantaina. En vaan oikein ymmärrä, että miten homma toimii, kun eihän se kansi ole kiinni millään kiinnikkeillä? Eli autokuljetukseen se boxi on ainakin minusta vähän heppoinen. Eli miten te jotka tuletta pidemmästä matkasta olette hamsunne sijoittaneet autossa olo ajaksi? Entyä laitetaanko siellä näyttelyssä sen kannen päälle joku paino vai miten se boxi toimii?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: MirkkuH 11.04.10 - klo:12:02
^kyllähän se pitäisi painamalla napsahtaa kiinni, oletko painanut tarpeeksi kovaa? Tai sitten se on matkalla mennyt rikki...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 11.04.10 - klo:12:48
Joskus noita bokseja joutuu laittamaan teipillä kiinni, kun ajan kanssa löystyvät - uutena niiden pitäisi olla etupäässä aika napakoita.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: sarilau 11.04.10 - klo:13:08
Ok, kiitos. Nyt tavusin, miten se toimii ja meni ok. kiinni. Vaikuttaa silti vähän hepposelta minusta, ihan oikeastiko se pysyy siellä ???  xD
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 11.04.10 - klo:14:20
^ Kyl meil on ainaki pysyny hyvin, ei oo tarvinnu mitään extravirityksiä koskaan niihin laittaa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 11.04.10 - klo:15:12
Mun mielestä nimenomaan ferplastin geo boksit on ollut varmimmasta ja kestävimmästä päästä.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 11.04.10 - klo:15:18
^Samaan tulokseen olen tullut testattuani "marcionorin"(tai mennä väärin) boxeja ekax ja ne on ihan syvältä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 11.04.10 - klo:15:23
Marchioro Aquazoo kuljetusboksi on kans joo yks paljon käytetty, mut mun mielestä se ei kestä käyttöö ja kulutusta yhtään niin paljon...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 11.04.10 - klo:16:39
Niissä kansissa on tajuttoman pehmeet ne ristikot. Yksikin hamsu nakersi reijän juuri siihen kohtaan.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ramone 16.04.10 - klo:18:22
Tuli mieleen vaan sellanen kysymys, että kun tiinenä olevaa hamsteria ei saa tuoda näyttelyyn, ja kun aina välillä on niitä tuplanäyttelyitä, ja jos on sopinut jostakin astutuslainasta, ja sattuukin löytämään kiiman lauantai-iltana hamsterilta (ja sunnuntaina olisi vielä näyttely) niin onko tämä vielä sallittua kun tiineys olisi niin alkuvaiheessa =)? Siis että astuttais sen silloin : D

En ole näin kyllä hamsuille tehnyt, mutta, tuli mieleen ;D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 16.04.10 - klo:19:24
^Näyttelysäännöt kieltävät tiineen hamsterin tuomisen näyttelyyn. Tuossa vaiheessahan ei vielä näy onko hamsteri tiineenä, joten jää omistajan oman harkinnan varaan, tuoko sellaisen hamsterin näyttelyyn. Kiellettyä se kuitenkin sääntöjen mukaan on. Monestihan näyttelyissä hamsuilla on kiima, joten siellä on useita astutuksia hoidettu.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ramone 17.04.10 - klo:08:37
Okei =) näin vähän päättelinkin, kun se on kiellettyäkin =)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 17.04.10 - klo:11:28
Jos hamsteri on edellisenä iltana astutettu, niin eihän sitä mitenkään voi tietää onko se tiineenä vai ei. Kääpiöiden kanssa on vielä hankalampaa kun pariskunnat asuu yhdessä eikä voi koskaan tietää milloin astuminen tapahtuu, jos ei satu niin hyvä tuuri että näkee sen.

Että tämäkin sääntökohta on vähän tulkinnanvarainen juttu, pitäisi ehkä olla tyyliin "selkeästi tiine". Koirillahan on määritelty ihan vuorokaudet ennen ja jälkeen synnytyksen, että saa tuoda (tämäkään ei tietty kääpiöillä toimisi, mutta syrkeillä kyllä).

Mutta ehkä sitä maalaisjärkeä voi käyttää tässäkin asiassa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 17.04.10 - klo:22:30
Ootteko muuten huomanneet, että Myyrmäen lemmikkimessut siirtyy myös Helsingin messukeskukseen? Ajankohtakin vaihtuu marraskuun loppuun, harmi kun meidän pentu ei ole enää pentu tuolloin, kun siellä olis puppyexpokin.

http://http://www.lemmikkimessut.com/
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 17.04.10 - klo:23:11
^Oho aika hyvä juttu. Helpompi kulkee tonne.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 17.04.10 - klo:23:14
^^ Oho! Ihan hyvä, koska toi Myyrmäkihalli on ihan kamalan ahdas... Mutta onkohan se nyt sitten messujärjestäjille niin tuottoisaa, jos samassa paikassa on kahdet eläinmessut vuoden aikana. Vai jaksaakohan ihmiset käydä molemmissa?  :roll:
Kun noi on messarissa, ois kyllä kiva jos yhdistyksellä olisi sittenkin sielläkin näyttely. Kun eikös tänä vuonna ollut tarkoitus jättää Lemmikkimessut kokonaan pois?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 17.04.10 - klo:23:42
^No samat kustannuksethan niistä tulee, vaikka paikka onkin eri, kun kaikki pöydät ja tuolit pitää tilata erikseen ja ne on aika kalliita. Käsittääkseni sen takia näistä toisista messuista luovuttiinkin, kun tulee kustannuksia paljon enemmän kuin "norminäyttelyistä".
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: X-File's/JonnaMilaya 19.04.10 - klo:18:19
Mulle taas tuottaa tuskaa kulkea tonne messariin. ei jaksa kantaa.Ja jos viel sattuu satamaan. Eli messariin voin vaan ilmoittaa sen verran mitä yhdellä kertaa jaksaa kantaa.Ja sitten siel on vielä kallis parkkimaksu. Niin ja se kärry homma ei toimi mulla, kokeiltu on ja vielä hitaampaa sillain. Sittenhän messarissa ei saa myydä, myyrmäessä sai ainakin viimeks myydä kaneja. Jep,vali vali vali.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 19.04.10 - klo:18:22
: "X-File's/JonnaMilaya"
Eli messariin voin vaan ilmoittaa sen verran mitä yhdellä kertaa jaksaa kantaa.Ja sitten siel on vielä kallis parkkimaksu.

Joo, se parkkimaksu on ihan järkyttävä, kuin myöskin kävelymatka parkkihallista messariin. :<

Ei auta, kuin mennä isommalla porukalla, niin että voi ajaa oven eteen ja joku on vastaanottamassa kamoja, niin et voi ajaa auton paikoitukseen.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 19.04.10 - klo:18:41
^ Olikse jotain kympin luokkaa..? Kallis kumminkin, viime vuonna sitä kirottiin.

Onneksi meillä on erikseen kuski, joka voi heittää vähän lähemmäs ovia, ja mennä sitten itse etsimään paikkaa, kun ei kumminkaan pääse samasta paikasta sisään. Viime vuonna oli tooosi kiva siellä sekoilla kassien kanssa, kun en meinannut löytää sitä sisäänkäytiä... :roll:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 19.04.10 - klo:18:43
Joo, se tas olla jotain vajaan kympin.

Kiva homma, kun nyt on paljon muutaki mukana, kuin nuo hamstraajat ja autopaikka on jossain kilometrin päässä  :kieli
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 19.04.10 - klo:18:55
^No mää oon sun jeesinä siellä joten elä huoli XD
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 19.04.10 - klo:19:05
Pysäköintimaksu sisältä ostettuna 6 €, parkkimiehiltä ulkona 8 €. Että ei se nyt niiiiin kallista ole etteikö vois maksaa, varsinkin jos on auto täynnä kamaa. Kuitenkin harvinaista, että hamsunäyttelyissä parkkimaksun tarvii maksaa - toisin kuin koirapuolella...

Kannattaa olla tarpeeksi ajoissa paikalla niin saa auton lähelle omaa ovea. Mä olin 2008 autolla kumpanakin päivänä ja molempina sai auton parkkin ihan parin metrin päähän ovesta.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: jonna 19.04.10 - klo:21:29
Nyt ei saa autoa lähelle ovea parkkiin. Se kulku on sieltä pienestä parkkihallista, siinä voi purkaa ja sitten hurautetaan hallin ympäri parkkikselle...näin oli viime vuonna, ja silloin oli kulku tuosta samasta ovesta. Kökköä siinä on se että se halli on julmetun pieni, sinne taisi mahtua kymmenkunta autoa kerrallaan.
Jos on vähän kantamuksia, pääsee helpommalla kun suosiolla kantaa parkkikselta ja unohtaa ton purkupaikan.
Sillon 2008 oli kulku eri paikasta ja oli miljoonasti parempi kuin tämä.

Viime vuonna sai muistaakseni ostaa 2 pvän pysäköinnin, se on vielä halvempi kuin ostaa erikseen la ja su.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: X-File's/JonnaMilaya 19.04.10 - klo:22:22
Sinne pikkuparkkihalliin ei kyl huvita edes mun autolla mennä, sen verran ahdas on.Ja sit saa varoa jalankulkijoita.
Mutta messariin siis lähtee mukaan ainoastaan sen minkä jaksaa kantaa, ei sen suurempaa ongelmaa.Ja riippuuhan nyt tietty paljon miten nyt lauantaina menee, että miten sit jatkossa kehtaa näyttelyttää...Hyvinkää tietty houkuttaa kun on lähelläkin.Turku vain siinä tapaukseesa et saan jonkun kyytiin.Yksin ei viitsi....
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 19.04.10 - klo:22:36
Äh minä ja mun hidas pääni :mrgreen:
Minä  ja Heidi tullaan Sunnuntaina Hyvinkäältä paikanpäälle. Kyyti omasta takaa ei itse kuskeina.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: ammie 25.04.10 - klo:20:47
Mitenkäs, jos arvostelukaavakkeessa lukee kynsien kohdalla "Ok". Ovatko kynnet silloin hyvässä kuosissa, vai olisiko kenties hieman napsaisemisen varaa? Minä kun jo ennen näyttelyä pohdin, olisiko meidän syrkkitytöltä pitänyt leikata kynsiä, mutta en sitten päätynyt sitä tekemää.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Juulia 25.04.10 - klo:20:57
^ Mun käsittääkseni ok tarkoittaa, että kynnet on kunnossa :) .
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: lapanen 26.04.10 - klo:12:36
Saakos sellaista hamsua viedä pet-luokkaan millä on toinen silmä sokea?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 03.05.10 - klo:20:50
^ Sulle taidettiinkin vastata tuohon asiantuntija-palstalla jo :)

---

Tää kysymys on varmaan ihan väärässä paikassa, mutta en oikein keksiny mihin tää kuuluis, joten laitetaan nyt vaikka tähän. Eli kun tuolla näyttelytuloksissa ei ole Pinan ystävänpäivänäyttelyn (14.2-10) tuloksia niin huomioidaanhan ne kuitenkin VV-laskuissa ? Itellä siellä nyt ei juuri mainetta ja kunniaa tullut, mutta toisilla sitten senkin edestä niin aattelin, että eihän tässä oo käynyt niinkuin sen yhden Pinan näyttelyn kanssa, ettei tuloksia oltu laskettu VV-laskuihin, kun tuloksia ei oltu toimitettu shy:lle ? Tuolla ystävänpäivänäyttelyssähän oli siis myös ulkomuotoluokat ja enkkutuomarit, ja lemmikkituomaritkin oli Shy vl-tuomareita. Tän ystävänpäivänäyttelyn vajavaiset tulokset löytyy Pinan sivuilta, mutta siellä ei ole laisinkaan esmes ei-standardisyyristen tuloksia ja oliko lemmikkisyyriksiäkään, se nyt ei tietty enää ole teidän asiakaan vaan Pinan, mutta mainitsinpa nyt vain tässä :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 09.05.10 - klo:11:47
^Niin joo tässähän kävi sellainen juttu, että Annina kirjoitti näitä tuloksia sinne kyseisen näyttelyn keskusteluun ja ne piti sieltä sitten siirtää tulospuolelle kunhan ovat kokonaan valmiit, mutta nähtävästi se sitten unohtui. Muistin tämän nyt vasta, kun kävin lukemassa tuloksia tuolta tulospalstalta kun viiru on ne sinne laittanut, että jossain täällä foorumilla olen ne kyllä jo aikaisemminkin nähnyt...   :p
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 09.05.10 - klo:18:05
^ Aa, ok, joo kyl mäkin nyt jotain tommosta muistan, nyt kun kerroit. Mua huolettaa vaan, kun ei oo ei-standardisyyristen tuloksia eikä niitä lemmikkisyyristen tuloksia missään, ei edes Pinan omilla sivuilla, että kai ne huomioidaan mukaan kuitenkin. Mä en tiiä yhtään miten noi tulosten siirrot pitäs pelata eri yhdistyksiltä shy:lle, mutta tuntuu, ettei ne nyt oikein Pinalla pelaa kauheen hyvin.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 09.05.10 - klo:21:44
Täällä ne tulokset: viewtopic.php?f=20&t=5999&start=220 (http://hamsteriyhdistys.net/foorumi/viewtopic.php?f=20&t=5999&start=220)

Mun moka, ettei tuloksia ole vielä Pinalla. Olen muokannnut tuota viestiä viimeisen kerran 25.2, jonka jälkeen en ole saanut enää enempää korjailuja nimiin jne.

Ja ninq Ninde sanokin niin:
: "Annina"
Juu laittakee sitten tulospalstalle tulokset, kunhan saan ne loputkin kirjoitettua. Tuolla on vielä virheitä ja puutteita, jotka täytyy korjata enkä itse pääse tulospalstalle muuttamaan niitä.
Eli ovat vain unohtuneet siirtää tuolta tulospalstalle. Itselläni ei ole oikeuksia kirjoittaa sinne eikä muokata omia viestejäni siellä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 10.05.10 - klo:12:13
Ovat nyt tulospalstalla kopioituna Saanan kirjoittamasta viestistä keskustelupalstalla. Sellainen juttu jatkoa ajatellen, että mieluiten ihan sähköpostitse tulokset tulosvastaavalle, niin tulee perille asti. Luen foorumia todella satunnaisesti, ja minulla ei ole oikeastaan aikaa varsinaisesti etsiä täältä mitään olennaisuuksia. Eli tärkeät jutut tavoittavat minut sähköpostitse.

Aikaisempi tulosversio tuli PiNalta, eli heilläkin on siis aika vaillinaiset tiedot siellä. Hoidaks Saana täydelliset tulokset heidänkin tietoisuuteen?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nagger 15.05.10 - klo:11:03
niin siis miten on kun ilmottaa hamsterinsa sekä ulkomuoto- että lemmikkiluokkaan ni käytetääkö siinä samaa ilmottautumislomaketta ja laitetaan vaan molempiin kohtiin ruksit? vai pitääkö molempii täyttää oma lomake?  :c8  tätä taidetaa olla jo jossai kysytty mut en jaksanu ruveta ettimää  :oops:

nii ja mikä se näyttelyluettelo on minkä voi ostaa ja merkitäänkö se jotenki siihen ilmottautumislomakkeeseen että haluuko sen  :huh
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 15.05.10 - klo:11:55
: "nagger"
niin siis miten on kun ilmottaa hamsterinsa sekä ulkomuoto- että lemmikkiluokkaan ni käytetääkö siinä samaa ilmottautumislomaketta ja laitetaan vaan molempiin kohtiin ruksit? vai pitääkö molempii täyttää oma lomake?  :c8  tätä taidetaa olla jo jossai kysytty mut en jaksanu ruveta ettimää  :oops:

nii ja mikä se näyttelyluettelo on minkä voi ostaa ja merkitäänkö se jotenki siihen ilmottautumislomakkeeseen että haluuko sen  :huh
Jos täytät paperisen ilmoittautumiskaavakkeen, rastita molemmat kohdat. Ei siis tarvitse laittaa kahta eri lomaketta. :)

Näyttelyluettelo on nimensä mukaisesti luettelo, johon listataan luokittain (pitkäkarvaiset, lyhytkarvaiset sekä nuorten luokka, avoin, veteraanit jne.) ennakkoon ilmoitetut eläimet. Jos ilmoittaa vasta paikan päällä lemmikkinsä, ei luonnollisestikaan pääse luetteloon.
Kannattaa kirjoittaa jonnekin päin tuota kaavaketta, että haluaa myös näyttelyluettelon.
Näyttelypaikalla lunastaessaan näyttelynumerot kannattaa mainita, että tilasi myös luettelon, sillä joskus epähuomiossa saattaa jäädä antamatta se.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nagger 15.05.10 - klo:21:18
okeeei  :)  mut miten ja millon se näyttelyluettelo maksetaan ku eiks se euron maksa..  :huh
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 15.05.10 - klo:21:27
: "nagger"
okeeei  :)  mut miten ja millon se näyttelyluettelo maksetaan ku eiks se euron maksa..  :huh
Samassa ilmoittautumismaksun kanssa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 16.05.10 - klo:16:51
: "viiru"
Ovat nyt tulospalstalla
Kiitos ! :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Rose 17.05.10 - klo:15:15
Miten muuten jos on monta hamsteria pystyy kuljettamaan/kantamaan ne kaikki boksit?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: petosiru 17.05.10 - klo:15:16
esim Ikean kassissa..  :D tai jossain muussa sopivan kokosessa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Rose 17.05.10 - klo:15:23
Ok, kiitos :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: jensku 21.05.10 - klo:17:48
Voihan nenä, taitaa mennä 29.8 hyvinkään näyttely ohi, meidän laumalta. :( Kun kyytiä ei meinaa löytyä mistään. Jos joku on lähössä täältä Etelä-Karjalasta (Lappeenranasta) tuonne hyvinkään näyttelyyn ja sieltä takas päin. Ja jos on mahollista ottaa kyytiin.  :)

Nii täällä ois yksi ihminen + hamsteri(t) jotka tarttis kyytii jos on mahdollista. :)
: Ensikertalainen.
: Hamsu_86 04.06.10 - klo:15:11
Kuulin että joulukuussa olisi tulossa Helsinkiin hamsterinäyttely? Miten ensikertalaisen tulisi toimia, (Ehkä)Tulossa kahden hamsterin kanssa Näyttelyyn, Syyrialainen ja Talvikko. Maksaako näyttely mitään ja mitä ottaa mukaan näyttelyyn? :)
: Re: Ensikertalainen.
: Vevve 04.06.10 - klo:15:27
http://http://www.hamsteriyhdistys.net/nayttelyt.php

Tämän sivun alalaidassa on paljon hyödyllisiä linkkejä, mm. ilmoittautuminen, näyttelyyn valmistautuminen ja näyttelyn kulku. :)
: Re: Ensikertalainen.
: Hamsu_86 04.06.10 - klo:15:56
kiitos.
: Re: Ensikertalainen.
: Aya 04.06.10 - klo:16:44
Maksaako näyttely mitään ja mitä ottaa mukaan näyttelyyn?
Nuista Vevven laittamista linkeistä löytääkin paljon perustietoa näyttelyistä, hinnat taas löydät kyseisen näyttelyn mainoksesta (jahka mainokset ilmestyvät, niin niitä lisäillään tuonne yhdistyksen sivuille sekä foorumille). Mainoksista näkee myös muut maksutiedot.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Rose 13.06.10 - klo:21:55
Tää on nyt tyhmä kysymys, mutta kun ilmoaa esim. 2 hamsteria näyttelyyn ja ilmottautuu s.postilla, niin voiko ne molemmat ilmot laittaa samaan s.postiin vai pitääkö ne laittaa erikseen?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 13.06.10 - klo:21:57
ERI- ja Kuma.... öö?  Onks täällä jossain hamsterifoorumilla kerrottu mitä nää on, siis kaikki erilaiset mitä hamsu voi näyttelystä saada? Tossa noi kaks esimerkkiä, enkä tajua yhtään  : D. En mä kyllä näyttelyihin ole menossa, enkä ole käynyt, mut ois kiva tietää, ja sitten ymmärtäisi kun ihmiset täällä kertovat mitä tuli näyttelystä hamsulle.. tajusko kukaan mitä kysyin, näin tyhmää kysymystä? : D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 13.06.10 - klo:22:03
^ Tuolla on kerrottu jotain: http://hamsteriyhdistys.net/nayttelyihi ... tuksia.php (http://hamsteriyhdistys.net/nayttelyihinliittyviauudistuksia.php) :)
ERI on siis hamsterin saama arvosana näyttelyssä ja tarkoittaa Erinomaista. Muita arvosanoja ovat EH=Erittäin hyvä, H=Hyvä, T=Tyydyttävä.
Ja se Kuma=Kunniamaininta.

Ehkä noita lyhenteitä voisi tänne foorumille johonkin laittaakin vaikka esmes tuohon "ohjeita näyttelyyn"-keskusteluun, koska eihän ne kaikille ole itsestään selviä, jos ei ole näyttelyissä käynyt.

: "Rose"
Tää on nyt tyhmä kysymys, mutta kun ilmoaa esim. 2 hamsteria näyttelyyn ja ilmottautuu s.postilla, niin voiko ne molemmat ilmot laittaa samaan s.postiin vai pitääkö ne laittaa erikseen?
Voi laittaa samaan postiin :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 13.06.10 - klo:22:35
^Kiitti! En ollut huomannut tuota tuolla, kun enemmän itse foorumi-alueella liikuskelen. Tää nyt oli tyhmä kysymys, mutta kysymällä oppii..  ;)


ediittiä// tähän putkeen toinen hölmö kysymys, maksaako sisäänpäännyt yleensä minkä verran? Aattelin et jos joskus menis katteleen ihan ja puhelee ihmisille näyttelyyn, kun en ole koskaan ollut, enkä tavannut muita kun sukulais hamsu-ihmisiä.. : D

Voi että mä toivon että tulis jonnekkin tänne mun lähelle jossain vaiheessa näyttely, niin voisin tulal viettämään aikaani sinne.. (:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 13.06.10 - klo:23:22
^ Katsojilta pääsy SHY:n näyttelyihin ei yleensä maksa mitään, ellei olla jossain messuilla joissa messujen sisäänpääsy maksaa. Ainoastaan osallistuminen maksaa.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 14.06.10 - klo:00:02
Okei (:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: TiBe 03.07.10 - klo:14:57
Tuli tuossa äsken mieleen sellainen juttu, että jos ilmoittaa samaan näyttelyyn eri hamsterilajeja,niin meneekö ilmottautumismaksu (Shy:n jäsen) samalla tavalla kuin ilmottaisi vain yhtä hamsterilajia ulkomuotoluokkaan.

esim.
1. ulkomuotoluokan syyrialainen 5€
2. ulkomuotoluokan talvikko 5€      
3. ulkomuotoluokan talvikko 3€
4. ulkomuotoluokan roborovski 3€

vai sitten niin,että ulkomuotoluokan syyrialainen olisi 5€, molemmat talvikot 5€ ja vielä roborovskikin olisi sen 5€ kun ovat ns. omissa luokissaan.

Tyhmiä varmaan kyselen  xD mutta tuli vain mieleen tollanen ja toivottavasti joku ymmärtää mitä ajan takaa :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 03.07.10 - klo:15:31
Hinnat luokittain vaan, lajeilla ei ole väliä :) Eli just noin kun tohon ekaan esimerkkiin laitoit!
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: HulluHami 20.07.10 - klo:22:51
noh.... mitäs nää näyttelyt.... haluaisin ilmottautuu miten ja miten ja miteeennn!!!!!????
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 20.07.10 - klo:23:33
: "HulluHami"
noh.... mitäs nää näyttelyt.... haluaisin ilmottautuu miten ja miten ja miteeennn!!!!!????

Ilmoittautumisohjeet: http://www.hamsteriyhdistys.net/nayttel ... aminen.php (http://www.hamsteriyhdistys.net/nayttelyynilmoaminen.php)

Täällä kattavasti tietoa näyttelyistä: http://www.hamsteriyhdistys.net/nayttelyt.php (http://www.hamsteriyhdistys.net/nayttelyt.php)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 20.07.10 - klo:23:53
Ja tuossa on tuo aloittamani "Ohjeita näyttelyyn (http://http://hamsteriyhdistys.net/foorumi/viewtopic.php?f=20&t=5396)"-ketju ihan tämän ketjun yläpuolella, josta löytyy linkkejä kaikkeen näyttelyihin oleellisesti liittyvään, myös siihen ilmoittautumiseen.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Lakupekka 31.07.10 - klo:19:25
En ole taas pyörinyt hamsteriyhdistyksen sivuilla tietoa etsimässä vähään aikaan niin en osannut oikein etsiä tälle kysymykselleni vastausta / paikkaa, joten tällään sen nyt sitten tähän. Eli siis kun Lakua on luultavasti pienenä joku puraissut korvasta, siinä on sellainen pieni halkeama, '' kovis korva ''. Ei kai tämä haittaa lemmikkiluokassa ?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 02.08.10 - klo:09:47
Ei.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Kinkkuliini 03.08.10 - klo:23:12
Pitääks ilmoittauttumislomakkeisiin merkata, jos oman hamsterin värissä on virheitä? Teki mieli vaan kysyä, sillä aion viedä hamsterini näyttelyyn.  :pihalla: (eka hamsteri ja eka kerta)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 04.08.10 - klo:00:15
: "Kinkkuliini"
Pitääks ilmoittauttumislomakkeisiin merkata, jos oman hamsterin värissä on virheitä? Teki mieli vaan kysyä, sillä aion viedä hamsterini näyttelyyn.  :pihalla: (eka hamsteri ja eka kerta)
Ei pidä. :) Ihan vain se hamsterin turkkimuunnos, väri ja mahd. kuvio.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: taruloru 07.08.10 - klo:23:20
Hihhih. Nyt on pakko tulla tänne hehkuttamaan, vaikka en yleisesti ottaen sellaisesta hypettämisestä yhtään pidäkään xD Systerihän on syrkkien ulkomuotoluokan tuomariharjoittelija, ja hän arvosteli tänään Lontoossa (kyllä, hamsteriharrastuksen synnyinmaassa  :P  ) syyrialaiset hamsterit koulutusta varten!! Aivan mahtavaa, että ehti sinne hamsterinäyttelyyn Lontoon visiittinsä aikana, vaikka kyytien kanssa olikin lievästi sanottuna hieman sumplimista. Britit otti aivan ihanasti vastaan, ja oli kuulemma muutamia todella hienoja hamsuja siellä... Syrkkejä oli ilmoitettu yhteensä vain 80 kappaletta, yleensä on kuulemma 130 kappaletta sellainen normimäärä heidän näytseissään. Toivottavasti otti kuvia sieltä kans!
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 08.08.10 - klo:00:44
^ Oho, olis kyllä kiva kuulla sanoin ja kuvin millaista tuo näyttelytouhu siellä päin on, joten jos vain ao jaksaa kertoa niin uskoisin, että monia kiinnostaa, ainakin mua :) Ja turhaan huolehdin kerran, kun oli tulossa enkkutuomari, että onko jonkun meidän näyttelyn iso syyrismäärä liikaa yhdelle tuomarille, ilmeisesti ei, jos kerran ovat tottuneet 130 syyristä aina arvostelemaan per näyttely :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 09.08.10 - klo:13:07
^^Oho wau! Kuulumisia olisi kyllä tosi hienoa kuulla! :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Lakupekka 09.08.10 - klo:13:58
Huooh kun tuntuu tästä aloittelijasta hankalalta taas.. :mrgreen: Joo, elikkäs siis tälläin lähetän sähköposti ilmoittautumisen ( paitsi nuo kursivoidut kohdat tietty korjattuina..) ? Itseluottamuksen puutetta.. :kieli

Lemmikkiluokka
Syyrialainen
Synt. 5.9.2009, naaras
Evelyn, ei ole rekisteri numeroa joten jätän tyhjäksi?, tähän erikseen tarkka ikä näyttely päivänä?, normaali, Lakupekka - Pihlaja, k. Mervi Ahtinen, om. Mervi Ahtinen
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 09.08.10 - klo:14:10
^ Juurikin noin, tosin kun kyseessä on lemmikkiluokan ilmoittautuminen, laita vielä tuohon värin eteen turkkimuunnos (esim. lk normaali). Iän laskemista varten löytyy kätevästi tuo Ikälaskuri (http://http://www.hamsteriyhdistys.net/ikalaskuri.php), ja rekisterinumeron kohdan voi skipata kokonaan välistä, jos ei ole rekattu. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Lakupekka 09.08.10 - klo:14:14
^ Okei, kiitos paljon.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 09.08.10 - klo:16:45
: "Lakupekka"
Evelyn, ei ole rekisteri numeroa joten jätän tyhjäksi?, tähän erikseen tarkka ikä näyttely päivänä?, normaali, Lakupekka - Pihlaja, k. Mervi Ahtinen, om. Mervi Ahtinen

KORJAUS: Jos kasvattaja ja omistaja ovat sama ihminen, niin "k. & om. Mervi Ahtinen" on oikea tapa :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 09.08.10 - klo:17:04
^ Mä olen aina ajatellut, että periaatteessa kummin vain on ok, mutta sen voi tosiaan lyhentääkin noin. :oops: No, ite oon aina laittanut k.&om. mutten tiennyt sen olevan ihan ohjeistuskin, vaikka onhan se nyt järkeenkäypää, kun ajattelee...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 10.08.10 - klo:12:47
Ei sitä taida edes olla ohjeissa. Noita ohjeita pitäis päivittää ja selkiyttää. SHY:n sivuilla pitäis muutenkin tehdä todella hurja päivitys ihan kauttaaltaan (laahaa muutaman vuoden jäljessä), mutta päivityksille ei ole mitä ilmeisimmin tekijää... Eli laahaa jäljessä kunnes joku innostuu ottamaan asian hoitaakseen!
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sirpa 10.08.10 - klo:19:30
: "Mustikkamaan"
Ei sitä taida edes olla ohjeissa. Noita ohjeita pitäis päivittää ja selkiyttää. SHY:n sivuilla pitäis muutenkin tehdä todella hurja päivitys ihan kauttaaltaan (laahaa muutaman vuoden jäljessä), mutta päivityksille ei ole mitä ilmeisimmin tekijää... Eli laahaa jäljessä kunnes joku innostuu ottamaan asian hoitaakseen!
Mistä tuli mieleen, että jos SHY tarvitsee sivujen päivittäjää, niin voisin kyllä siihen hommaan ryhtyä. Tosin en voi enkä halua lähteä itse tekstejä tai muuta materiaalia tuottamaan, mutta jos minulle toimitetaan materiaali (ja saan oikeuden SHY:n sivujen muokkaamiseen) niin voin kyllä päivittää uusia juttuja nettiin. Jos tällaiselle ihmiselle nyt on tarvetta?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 10.08.10 - klo:20:13
^ Mä oon itseasiassa Sirpa ehdottanutkin sua hommaan, ainakin Mustikkamaalta kyselin asiasta, mutta mulla taisi jäädä informoimatta sua ja muita asiaan liittyviä :oops: Laitoin sulle yksityisviestin, käy lukaseen :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Päivi 17.08.10 - klo:16:24
Terveisiä Lontoosta kaikille tasapuolisesti! Oli kyllä mahtava reissu!  :) Monenlaista hienoa hetkeä ja paljon kaikenlaista katseltavaa reissu tarjosi! Britit ovat ihania, Englantiin voisi vaikka muuttaa..
 
Juup, systeri tuossa taisi jo vähän spoilata mun visiitistä brittien maalaisnäyttelyyn! Southern Hamster Club järjesti ulkomuotoluokat hamstereille Bowoodin maalaiskylässä lauantaina 7.8.2010. Alunperin haaveilin pääseväni Lontoon suurnäyttelyyn 4.9, mutta se ei sitten sopinutkaan mun aikatauluun. Onneksi tämäkään näyttely ei hirveän kaukana Lontoosta ollut, noin 115 km Lontoon keskustasta länteen, mut sitäkin syrjemmässä sitten :D Mutta lopulta sitten päästiin kuitenkin paikalle juuri ennen arvostelujen alkamista!
 
Oli kyllä mahtavaa vaihtaa ajatuksia esimerkiksi sellaisten hamsterigurujen kuin Peter ja Christine "Chris" Logsdailin kanssa, jotka suomalaiset tuntevat varmaan parhaiten Logsdailien kattavasta hamsteritietokirjasta Hamsterlopedia. Peter on myös brittiläisten hamsteriyhdistysten kattoyhdistyksen, National Hamster Council:n, puheenjohtaja. Siinä sitten alkoi heti juttua riittää ensimmäisten hopeanharmaiden saapumisesta Britanniaan (olivat muuten ruotsalaisia ja vielä samoihin aikoihin, kun meidän hamsulaan saapui ekat hopsut  :shock: ) aina englantilaiseen liikenteeseen asti :D Chris esitteli mulle myös uuden aluevaltauksensa, lilan väriset syrkit. Tarkoituksena on kuulemma ihan tosissaan alkaa jalostamaan väriä ja tehostamaan sen esiintyvyyttä. Oli kyllä koko ajan todella tervetullut olo ja tuli kyllä brittiläinen hamsterikerma kerta heitolla tutuksi, vaikka tämä olikin varmaan normaalia hieman pienempi näyttely.
 
Myytävien eläinten pöydän äärellä tuli tippa linssiin! Siellä oli myytävänä aikoinaan Britteihin muuttaneen lk keltaisen kasvattimme Vivaldine's Ramiron tyttären tyttären tyttären tyttären poika  :sydan Jos vain ois ollu hamuystävällinen lento varattuna, niin varmaan ois tullu tuotua vähän eläväisempääkin tuliaista   :oops: Vähänkö häkellytti huomata, että Ramirosta oli tullut oikein käsite Briteissä. Siitä puhuttiin ihan erikseen siellä, ja myyntipöydän äärellä ihmiset kysyivät, josko myytävien keltaisten takana olisi juuri Ramiroa :D
 
Näyttely meni tosi nopeasti syyrialaisia hamuja koearvostellessa (ei vielä SHY:n hyväksymä, omaksi ilokseni lähinnä tein, koska lisäkokemus on vain hyväksi ;)) samanaikaisesti tuomari Wendy Barryn kanssa. Wendy oli todella tehokas tuomari, ja olin tosi ilahtunut siitä, miten hän ehti samalla keskustella mun kanssa näkemyseroista ja -yhtäläisyyksistä ja esitellä hamuja, kun muutamista oli ihan pakko saada kuva :D Oli siistiä nähdä roan-kuvioisia hamstereita pitkästä aikaa, ja olipa sielä yksi oikein komea lyhytkarvainen tummanharmaakin näytillä! Pitkäkarvaisia cremejä oli ilmoitettu ihan eniten, ja ne olivat AIVAN mahtavia :D Näyttelyn voitti kuvassa oleva lyhytkarvainen normaali uros, joka olikin kaikin puolin erinomaisessa kunnossa (kyllä tuo toinenkin korva oikeasti aukesi  :D).

(http://http://i752.photobucket.com/albums/xx166/Maalaishamsteri/Voittajahamsteri.jpg)
 
Ainiin! Andrew Bryan käski lähettää meille suomalaisille hamsteriharrastajille sellaisia terveisiä, että hänellä olisi parin viikon sisällä luovutusikäisiä hamsterinpoikasia, kun oli luvannut joillekin suomalaisille tietyn värisiä hamstereita. Hän pyysi mua kysymään, jos joku olisi tulossa vaikka Lontoon suurnäyttelyyn (4.9.2010) ja hakisi hamsterit sieltä, niin voisi ottaa sitten Andrewiin yhteyttä pikapuolin!
 
Mutta mä taidan kertoa näytsistä lisää sitten vaikka Poskarissa tai kotisivuilla, jos jonkun tarinan pätkän saisin rustailtua jossain vaiheessa!  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 17.08.10 - klo:16:33
Kuulosta upealta reissulta ja kokemukselta! :yes:

: "Päivi"
Näyttely meni tosi nopeasti syyrialaisia hamuja koearvostellessa samanaikaisesti tuomari Wendy Barryn kanssa. Wendy oli todella tehokas tuomari, ja olin tosi ilahtunut siitä, miten hän ehti samalla keskustella mun kanssa näkemyseroista ja -yhtäläisyyksistä ja esitellä hamuja, kun muutamista oli ihan pakko saada kuva :D
Mun on ihan pakko kysyä tarkennuksena, että teitkö nimenomaan koearvostelun vai sittenkin harjoitusarvostelun? Kun harkkarissahan seurataan tuomarin vieressä hänen arvosteluaan (+ keskustellaan ja kysellään) ja koearvostelussa sitten arvostellaan itse ja vasta lopuksi käydään läpi erot ja yhtäläisyydet näyttelyssä arvostelleen tuomarin kanssa. :) Tai näin ainakin meillä Suomessa, en tiedä onko heillä sit eri systeemit?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Päivi 17.08.10 - klo:19:00
Arvostelin kaikki hamsterit Wendyn vieressä itse. Toisinkuin suomalaisessa koearvostelussa, arvostelin hamsterit Wendyn kanssa samanaikaisesti hänen vieressään, mutta työni oli silti itsenäistä verrattuna harjoitteluarvosteluun. Mulla on edelleen jokaisesta hamsterista itsetekemäni arvostelut tallella. Wendy myös melko usean hamsterin kohdalla kysyi ensin multa, miten sen arvioisin ja näin testasi tuomarointitaitoani.

Olen tosiaan suorittanut Suomessa jo harjoitteluarvosteluni ja ne olivat täysin erilaisia kuin tämä arvostelukerta Briteissä. Tämä oli koearvostelun tavoin itsenäisempi arvostelukerta. Mutta tietenkin arvostelukäytännöt olivat eriliaset verrattuna Suomen käytäntöihin, jonka vuoksi ei ole itsestään selvää, hyväksytäänkö tämä koearvosteluksi Suomessa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 17.08.10 - klo:21:18
: "Päivi"
Vähänkö häkellytti huomata, että Ramirosta oli tullut oikein käsite Briteissä. Siitä puhuttiin ihan erikseen siellä, ja myyntipöydän äärellä ihmiset kysyivät, josko myytävien keltaisten takana olisi juuri Ramiroa :D
Oho, onpas hienoa, mutta ei oikeastaan ole ihme, että teidän keltaiset on maailmankuuluja, onhan ne legendoja täällä Suomessakin :)

Kuulostaa kyllä olleen tosi mielenkiintoinen hamsureissu sulla, luen mielelläni lisää, jos päätät esmes Poskipussiin kirjoittaa siitä :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sirpa 18.08.10 - klo:12:12
Vitsit, Päivillä on ollut varmasti todella upea reissu! Olisi todella, todella kiva lukea tuosta tarkempaa selostusta vaikkapa Poskipussista. Kuvia varmaan laittelet nettiin näytille jossain vaiheessa? (toivoo niin kovasti...)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 18.08.10 - klo:13:28
Päivi, en malta odottaa, että pääset tuomaroimaan Suomessa!

: "Päivi"
Oli siistiä nähdä roan-kuvioisia hamstereita pitkästä aikaa, ja olipa sielä yksi oikein komea lyhytkarvainen tummanharmaakin näytillä!
Ihanaa kuulla, että roan-kuviota löytyy vielä! Ruotsissakaan ei sitä näytä tällä hetkellä olevan, joten täytyy alkaa miettiä, miten saataisiin edes yksi roan vaikka sieltä enkuista tänne. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Päivi 22.08.10 - klo:19:05
Kiitos kaikille mielenkiinnosta, pitääpä jossain vaiheessa yrittää ehtiä kirjoittamaan näyttelyvisiitistä jotain Poskariin :)

: "Annina"
Päivi, en malta odottaa, että pääset tuomaroimaan Suomessa!
Iik, suorituspaineita  xD

: "Annina"
Ihanaa kuulla, että roan-kuviota löytyy vielä! Ruotsissakaan ei sitä näytä tällä hetkellä olevan, joten täytyy alkaa miettiä, miten saataisiin edes yksi roan vaikka sieltä enkuista tänne. :)
Jep, en itsekään ollut nähnyt roaneja sitten niiden muutaman soopeli roanin, jotka syntyivät meillä 90-luvun lopulla   :roll:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: LuMa 24.08.10 - klo:16:37
Mä meen tonne Hyvinkään näyttelyyn Su 29.8.2010. Kuinka moni teistä menee sinne? No kivat mulla ei ees oo viikkoo hankkii mun toiselle hamsterille boksii ja on vähä vaikee ettii ku mistää ei meinaa löytyy sopivaa :roll: Mennään varmaan kalukkalan halikattiin ostaa se boksi, koska kullähän se boksi pitää olla 8-)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: tiiahei- 29.08.10 - klo:20:43
Moikka! Onks tietoo onko tonne lemmikkimesuille tulos näyttelyy, ku näyttely kalenteris lukee et:SHY:n Ständi, nii en oikee tiedä mitä se tarkottaa. Et jos joku vois selventää? :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 29.08.10 - klo:20:45
^Ei tuu näyttelyä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: tiiahei- 29.08.10 - klo:21:01
No ei voi mitään :( Ois kyl kiva et ois tullu.. Mut no joku toine kerta sit.

Mä olin muuten Hyvinkääl tänään, Monan, Stellan ja Jasun kaa :) Kaikki parjäs ihan hyvin.. Stellan eka näyttey joten hiukan jännittyny ja vilkashan toi oli. mut ehkä se sit ens kerran :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: jensku 31.08.10 - klo:18:30
Itsekkin olin hyvinkäällä Sunnuntaina, ja kivaa sekä jänskää oli. Ja hyvin pärjäskin noi omani, yli odotusten. :) olen kyllä hyvin ilonen noitten poikieni puolesta.
Kyllä uni tuli tosi nopeesti sunnuntai illalla. :)

Ois kyl sika kiva päästä tonne GG joulukuussa. Mutta saas nähä jääks välii kun toi itsenäisyyspäivä sattuu tolle viikolle. Ja kyyti henkilöt sattuu varmasti oleen juhlis. Mut täytyy kattoo jos löytäs kyydin niin varmasti tuun. :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 03.09.10 - klo:11:48
Seuraava näyttelyni onkin sitten Grand Gala joulukuussa. Ei malttais odottaa! Arvostelen lemmikkisyyrikset siellä, pitkästä aikaa! Lemmikkiluokkia on must niin ihana arvostella, että oikein tyrkytin itteeni! :D :sydan

Täytyy lahjoituspalkintoja miettiä jo ajoissa :lov Viimeksi lahjoitin kaksi ruokakippoa, jotka tarkoitin lasten lemmikeihin jaettavaksi, kun eihän aikuiset mitään ruokakippoja osaa arvostaa - mutta unohdin törppö siitä sanoa ja nehän menivätkin heti väärän luokan kautta aikuisille ihmisille palkinnoiksi :( Täysin oma moka siis! Nooh, nyt sitten Gaalassa laitan jotain ruokapalkintoja jakoon, niin ne ainakin kelpaavat kaikille :)

Ens vuonna vasta on varmaan jotain näyttelytettävääkin. Mutta on noissa hamsunäyttelyissä silti kiva aina käydä, vaikkei toisi itse mitään näytille :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Cindu 14.09.10 - klo:19:08
2kk on ikäraja näyttelyille ja olisin kiinnostunut viemään Oulun näyttelyyn (6.11) syyrialaisen hamsterin joka kotiutuu meille lokakuun viikolla 41 ja ehtii täyttää 2kk ja kotiutua lähes kuukauden, onko se liian aikaista viedä hamsteri näyttelyyn, stressaantuuko nuori hamsteri pahasti kun joutuu olemaan koko päivän kuljetushäkissä?

Onko tietoa koska tulee 2011 näyttelykalenteri?  :pihalla: Rovaniemelle tuskin mitään näyttelyä tulee vaikka olishan se hauska.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 14.09.10 - klo:20:12
^ Näyttelykalenterista en osaa sanoa, mutta kyllä jo nuorikin hamsteri jaksaa hyvin näyttelypäivän olla boksissa. On aika tapauskohtaista, stressaantuuko hamsteri vai ei, mutta mä veikkaisin, että nuori hamsteri stressaa näyttelyissä vähempi kuin vanha, joka on ensi kertaa moisessa tilanteessa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Cindu 14.09.10 - klo:21:17
Okei, kiitos vastauksesta, täytyy miettiä jos edes saa kyytiä :---)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 14.09.10 - klo:21:19
Ensi vuoden (alustava) näyttelykalenteri vahvistetaan syyskokouksessa 2.10. ja julkaistaan sen jälkeen.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 14.09.10 - klo:21:28
: "Mustikkamaan"
Täytyy lahjoituspalkintoja miettiä jo ajoissa :lov Viimeksi lahjoitin kaksi ruokakippoa, jotka tarkoitin lasten lemmikeihin jaettavaksi, kun eihän aikuiset mitään ruokakippoja osaa arvostaa - mutta unohdin törppö siitä sanoa ja nehän menivätkin heti väärän luokan kautta aikuisille ihmisille palkinnoiksi :( Täysin oma moka siis! Nooh, nyt sitten Gaalassa laitan jotain ruokapalkintoja jakoon, niin ne ainakin kelpaavat kaikille :)
Törppöjä semmoset, jotka ei palkintoja arvosta. Musta on ainakin ihanaa saada ja antaa niitä! :) Kiitos siis kaikille, jotka jaksaa niitä väsäillä! Ps. Harmi, ettei tiedetty mihin luokkiin ne sun lahjoittamat palkinnot oli tarkotus laittaa. Mutta toivotaan, että saajat arvostavat niitä kovasti. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Cindu 17.09.10 - klo:13:27
Siis jos ilmottautuu näyttelyyn sähköpostin kautta ja kun on saanut varmistusviestin niin silloinko pitää maksaa ilmottautumispääsy maksu? Entä jos osallistuu molempiin luokkiin (pet ja ulkomuoto) pitääkö ne maksaa eriksee vai miten ihmeessä tuo maksu tilille tapahtuu? Ja tuleeko se kuitti että se on maksettu heti siitä ''maksukoneesta'' ulos?

Valaiskaa valopäätä :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 17.09.10 - klo:14:30
Ilmoittautumismaksun voi maksaa sitten kun on saanut vahvistuksen (joko kuittauksen siitä että ilmoittautumiset on menneet perille tai sitten kun on saanut vahvistuskirjeen missä kerrotaan näyttelyn aikataulut jne).

Näyttelykutsu kannattaa lukea tarkkaan, kun jotkut yhdistykset vaativat kuitin jo ilmoittautumisten yhteydessä. SHY:n näyttelyissä kuitti pitää tuoda näyttelypaikalle ja ilmoittautumismaksun voi maksaa vasta vaikkapa edellisenä iltana.

Maksut maksetaan "könttänä" eli samassa maksussa kaikki. Muista käyttää viitenumeroa jos sellainen on annettu, viestiosaan ei tällöin tarvitse kirjoittaa mitään.

Mikäli maksat pankin maksuautomaatilla, tulosta kuitti maksun päätteeksi. Maksuautomaatti tarjoaa jossain kohtaa tälläistä vaihtoehtoa. Jos taas maksat netin kautta kotona, tulee kuitti tulostaa omalla tulostimella.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Cindu 17.09.10 - klo:14:39
Okei, kiitos paljon selvästä ja nopeasta vastauskesta =D Uskon tosin että jos näyttelyyn meen niin isä saa hoitaa tommoset hommat, minä sellasii osaa :---D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 21.09.10 - klo:14:11
: "Annina"
: "Mustikkamaan"
Täytyy lahjoituspalkintoja miettiä jo ajoissa :lov Viimeksi lahjoitin kaksi ruokakippoa, jotka tarkoitin lasten lemmikeihin jaettavaksi, kun eihän aikuiset mitään ruokakippoja osaa arvostaa - mutta unohdin törppö siitä sanoa ja nehän menivätkin heti väärän luokan kautta aikuisille ihmisille palkinnoiksi :( Täysin oma moka siis! Nooh, nyt sitten Gaalassa laitan jotain ruokapalkintoja jakoon, niin ne ainakin kelpaavat kaikille :)
Törppöjä semmoset, jotka ei palkintoja arvosta. Musta on ainakin ihanaa saada ja antaa niitä! :) Kiitos siis kaikille, jotka jaksaa niitä väsäillä! Ps. Harmi, ettei tiedetty mihin luokkiin ne sun lahjoittamat palkinnot oli tarkotus laittaa. Mutta toivotaan, että saajat arvostavat niitä kovasti. :)
Arvostettiin!  :sydan  :sydan
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: tintsku 26.09.10 - klo:13:35
Onko 9.9 syntynyt hamsteri liian nuori osallistumaan 6.11 olevaan näyttelyyn?
Laskin shyn ikälaskurilla, että ikä olisi silloin 1kk 27 pv, mutta kun lasken itse, niin saan iäksi 2kk 2pv. Kun tuo laskurihan laskee niin, että kuukaudessa on 30 päivää.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: ammie 26.09.10 - klo:13:40
^Jos hamsteri on syntynyt 9.9. niin kaksi kuukauttahan sille tulee täyteen vasta 9.11. eli se on liian nuori tuohon näyttelyyn.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Cindu 26.09.10 - klo:13:43
: "ammie"
^Jos hamsteri on syntynyt 9.9. niin kaksi kuukauttahan sille tulee täyteen vasta 9.11. eli se on liian nuori tuohon näyttelyyn.
Niin mutta Lokakuussahan on 31 päivää ja syyskuussa 30 päivää.. Eihän se sitten mee ns ''tasan''
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Nape 26.09.10 - klo:13:55
Kyllä nuo kuukaudet tulee täyteen aina samana päivänä. Eli jos on vaikka 9.9 syntynyt niin 9.10 on 1kk, 9.11 on 2kk, 9.12 on 3kk, 9.1 on 4kk, 9.2 on 5kk, jne... ja sitten syntymäpäivänään 9.9 tasan 12kk
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Cindu 26.09.10 - klo:16:00
Okei. KIitti vastauksesta.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 26.09.10 - klo:16:39
: "Nape"
Kyllä nuo kuukaudet tulee täyteen aina samana päivänä. Eli jos on vaikka 9.9 syntynyt niin 9.10 on 1kk, 9.11 on 2kk
Juuri näin. Paitsi silloin tietysti jos hamsu on syntynyt esim. 31.7.  täyttää se 2kk vasta 1.10. koska syyskuussa on vain 30 päivää. Näillä tarkoilla päivillä on merkitystä vain alaikärajaa ja luokkien vaihtoja laskettaessa. Suosittelen käyttämään ikälaskuria, niin iät tulee oikein.

http://www.hamsteriyhdistys.net/ikalaskuri.php (http://www.hamsteriyhdistys.net/ikalaskuri.php)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 08.10.10 - klo:11:42
Onkos ens vuoden näyttelykalenteri jo julkaistu? Muistan hämärästi jostain lukeneeni että lokakuun alussa olis jo suurinpiirtein v2011 selvillä??
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 08.10.10 - klo:16:52
Ensi vuoden alustavat näyttelypäivät ja -paikat:
5.2. Vantaa (tai Hyvinkää)
2.4. Turku
28.5. 22-vuotisjuhlanäyttely, Tampere
6.8. Jyväskylä
8.10. Lahti
26.11. Grand Gala, Helsinki

Helmikuun näyttely järjestetään todennäköisesti Hyvinkäällä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minski 08.10.10 - klo:19:45
^ Näyttää kivalta :yes:
Ainakin näin Treeltä katsottuna näyttää, pohjoisen ihmiset ehkä voivat kaivata sinne päin näyttelyä myös, mutta liekö OSJH järkkäämässä sitten ulkomuotoja hamsuille ?

: "Ninde"
8.10. Lahti
Tämä erityisesti on kiva juttu, että on otettu uusi paikkakunta mukaan. Tänä vuonna oli tuo Hyvinkää uutena ja oli pelkästään positiivinen juttu ja ensi vuonna sitten tulee Lahti uutena :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 09.10.10 - klo:08:28
: "Ninde"
Ensi vuoden alustavat näyttelypäivät ja -paikat:
5.2. Vantaa (tai Hyvinkää)
2.4. Turku
28.5. 22-vuotisjuhlanäyttely, Tampere
6.8. Jyväskylä
8.10. Lahti
26.11. Grand Gala, Helsinki

Helmikuun näyttely järjestetään todennäköisesti Hyvinkäällä.

Aika kaukana kaikki on joo. No toivottavasti tosiaan OSJH järkkää jotain tällä seudulla.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Napeitta 20.10.10 - klo:18:55
Mulla on vähän yli 2kk oleva uros syrkki, voiko sitä ilmoittaa nyt tulevaan ulkomuotoluokkaan? :pihalla: Siis onko liian nuori tai jotain? Siis näyttelyt pidetään limingassa. Ja mitä eroa on noilla kaikilla standardi, ei-standardi ja koestandardi, pitääkö se mainita ilmoittamisvaiheessa?

On siis tulossa ekat näyttelyt, ja oon vähän "pihalla" näistä asioista,
vaikka on tullu luettua nuita artikkeleita näyttelyistä yms.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 20.10.10 - klo:19:42
^ Minimi-ikä hamsterilla on 2 kk sekä ulkomuoto- että lemmikkiluokkaan, joten hamsterisi on kyllin vanha jo. :)
Sinun ei erikseen ilmoittautumisessa tarvitse mainita, kuuluuko hamsteri standardiin, koestandardiin vaiko ei-standardiin, vaan ilmoittautumisen vastaanottaja värin perusteella luokittelee sen. Ilmoittautumismaksu on ei-standardiväreille halvempi kuin standardeille ja koe-standardeille, ja ei-standardiin kuuluvat ne värimuunnokset, joita ei täällä (http://http://www.hamsteriyhdistys.net/syrkki.php#varimuunnokset) ole lueteltu (esim. hopeanharmaa umborous). Jos on epävarma siitä, mihin hamsteri kuuluu, kannattaa maksaa tuo standardiluokan ilmoittautumismaksu.

Ilmoittautumisessa ei tarvitse mainita muita tietoja hamsterista kuin ne, jotka sähkoposti-ilmoittautumisen ohjeessa (http://http://www.hamsteriyhdistys.net/sp_ilmo.php) käy ilmi. Ikälaskuri toki kertoo, meneekö hamsterisi mihin ikäluokkaan, mutta sitäkään ei tarvitse erikseen mainita. :)


Kannattaa ehdottomasti kysellä vaan, jos on epäselvyyksiä - sillähän ne selviää. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sabat 26.10.10 - klo:12:41
Saako paperiton syyrialainenhamsteri osallistua mihinkään luokkiin? KUn en nyt mistää löytänyt mitää tietoa papereista..(Nyt tulevaa Grand Galaa varten mietin että voisinko tuon pojan myöskin osallistuttaa..) Vielä vähä tämä näyttelytouhu mulle uutta. :oops:  (olen kyllä hevos- ja koiranäyttelyissä pyöriny..)

Kysyisin vielä että onko tuo lemmikkiluokka ns. "match-show" mikä koirilla on?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 26.10.10 - klo:15:53
^ Papereita ei tarvita, riittää kun eläimellä on nimi ja syntymäaika kuukauden tarkkuudella. Lemmikkiluokassa arvostellaan eläimen lemmikkiominaisuuksia: luonnetta, kuntoa ja yleisesti miten se on hoidettu.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sabat 26.10.10 - klo:16:02
Kiitoksia.:)
Eli hyvillä mielin voisin kyllä tuon pojan osallistuttaa..  ;)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: EK05 27.10.10 - klo:20:40
Olettekos muuten huomanneet että SHY:n sivuilla lukee näin  ;)   :D

Tulevia näyttelyitä 2009

Suomen Hamsteriyhdistys ry:n järjestämät näyttelyt

    * 6.11.2010 -- Hamsterinäyttely Oulu
    * 5.12.2010 -- Grand Gala 2010 hamsterinäyttely, pk-seutu
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 28.10.10 - klo:08:25
SHY:n sivuilla on paljon muutakin pientä päivityksen tarpeessa olevaa tietoa. Mutta eiköhän tuosta nyt tule selville sekin, että minä vuonna ne näyttelyt oikeasti ovat. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: lolde 28.10.10 - klo:09:23
Antakaa tyhmälle vastaus..

Maksaako näyttelyihin meno, mikäli ei itse osallistu näyttelyyn? Menisi siis vain katsomaan.
Olen niin kauan halunnut mennä johonkin jyrsijänäyttelyyn urkkimaan, mutta kun kaikki on aina niin kaukana. Turku ja Rauma olisivat tässä lähellä, mutta kun aina olen jossain muualla menossa kun olisi näyttelyitä.  :roll:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 28.10.10 - klo:09:27
^Ei maksa, yleisölle on vapaa pääsy.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 03.11.10 - klo:17:29
Onko näyttelyissä joku yläikäraja hamsuilla? Itellä on talvikko joka täyttää joulukuussa 2 vuotta, mutta on vielä todella hyvässä kunnossa eli voiko sitä ilmoittaa nyt loppuvuonna pidettäviin näyttelyihin?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 03.11.10 - klo:18:54
^ Yläikärajaa ei ole, omistajien odotetaan pitävän järjen päässä siinä minkä ikäinen ja kuntoinen hamsteri on sopiva osallistumaan. 2-vuotiaskin voi tulla, jos se on hyvässä kunnossa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 03.11.10 - klo:18:57
Ok, kiitos :) Taidan tuon ilmoittaa kun on veteraani ja ilmainen niin ei sitten haittaa jos ei olekaan enää näyttelypäivänä tuontikunnossa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 05.11.10 - klo:14:28
Ensi vuoden eka näyttely pidetään siis  12.2.2011 Hyvinkään Järjestötalolla (Munckinkatu 49). SHY:n lisäksi mukana on SNL joka järkkää viralliset luokat hiirille ja pet-luokat kaikille hiirilajeille. Hamsuilla oletettavasti suomalaiset tuomarit. Tarkempi näyttelykutsu tulee lähiaikoina foorumille ja nettisivuille.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 07.11.10 - klo:18:17
Ihanaa taas pitkästä aikaa mennä näyttelyyn, aion Grand Galaan tänä vuonna tulla. Viimeksi taisin olla Pet Expossa. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Cindu 10.11.10 - klo:18:08
http://www.flickr.com/photos/sirpale79/ ... 856126626/ (http://www.flickr.com/photos/sirpale79/4948584350/in/set-72157624856126626/)

^
Miten ihmeessä hamsterit oikein pysyy tossa kannen päällä  :pihalla: Entä vilkkaimmat hamsteri tapaukset, voivat hyvin hypätä tuolta ja jos ei kerkeä ottamaan kiinni niin sitten onkin hamsteri kadoksissa  :shock: Vai pysyykö ne oikeesti tossa noin vaan?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 10.11.10 - klo:18:36
^ Kyllä ne aika hyvin ovat kannella pysyneet. Kaikkein vilkkaimpia ei tuohon kannelle välttämättä laiteta.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: HamsterSailor 10.11.10 - klo:19:39
Odotan jo ensi vuoden Turun näyttelyä :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 10.11.10 - klo:19:49
^Samoin :) Se on tarpeeksi lähellä Raumaa. Olen kyllä nyt tuonne Pinan pikkujoulunäyttelyyn menossa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: HamsterSailor 11.11.10 - klo:15:23
Mä en pääse sinne, mutta Turkuun tulen ensvuonna :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: jensku 17.11.10 - klo:17:27
Mie tuun jonkinlaisen konkkaronkan kaa tuonne Ensivuoden hyvinkään näytsiin. Ja tavotteena ois myös päästä Lahteen ja Grand Gaala 2011. :)
: Ilman Hamsteria?
: Hamsu_86 21.11.10 - klo:19:10
Voiko näyttelyyn tulla ilman Hamsteria ? Ihmettelemään ja hämmästelemään?
: Re: Ilman Hamsteria?
: Marla 21.11.10 - klo:19:11
^ Voi tulla. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Karoliina 27.12.10 - klo:14:52
Miten usein käytätte yhtä hamsteria näyttelyissä ja muilla reissuilla vuoden sisällä?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 27.12.10 - klo:15:50
: "Karoliina"
Miten usein käytätte yhtä hamsteria näyttelyissä ja muilla reissuilla vuoden sisällä?

Mä käyn melkein jokaisessa, SHY järjestää noin seitsemän näyttelyä vuodessa. Meillä tietty sama hamsteri ei yleensä käy ihan kaikissa, mutta niitä on sen verran harvoin että minusta ihan huoletta voi käydä vaikka kaikissa.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sabat 02.01.11 - klo:00:27
Mitä mieltä te olette semmoisesta kun olen nyt ensimmäistä kertaa viemässä hamsteria näyttelyyn ja kun hamsuni on eläinkaupasta ostettu niin kannattaako sitä viedä viralliseen luokkaan ollenkaan? Ja sitten kun ekaa kertaa menen vielä niin onko järkevintä vieda se vain pet-luokkaan?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 02.01.11 - klo:11:02
Jos sinulla on tiedossa sen väri, niin voit ihan hyvin ilmoittaa ulkkiksiinkin :) Eläinkauppahamsut ovat suhteessa harvemmin menestyneet ulkkiksissa kuin "kasvattajien" hamsterit, mutta Best In Show -sijoilla on ollut eläinkauppalaisiakin!

Jos vain rahat riittää, niin ilmoita sekä ulkomuoto- että lemmikkiluokkaan :D Saatpahan ainakin arvioinnin, vaikkei palkintosijoja heruisikaan :)

: "Karoliina"
Miten usein käytätte yhtä hamsteria näyttelyissä ja muilla reissuilla vuoden sisällä?

Hyvää hamsteria tietty viedään joka näyttelyyn mitä järkätään :D Niitä on kuitenkin niin harvoin, ettei se hamsulle aiheuta mitään onkelmia, kun reissu on muuten hyvin järkätty (ettei esimerkiksi pääse paleltumaan, tule nestehukkaa tai liiallista stressiä liian vähäisestä pesämateriaalista johtuen). Pienimuotoinen, harvinainen stressi kuuluu elämään :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 02.01.11 - klo:15:21
: "Sabat"
Mitä mieltä te olette semmoisesta kun olen nyt ensimmäistä kertaa viemässä hamsteria näyttelyyn ja kun hamsuni on eläinkaupasta ostettu niin kannattaako sitä viedä viralliseen luokkaan ollenkaan? Ja sitten kun ekaa kertaa menen vielä niin onko järkevintä vieda se vain pet-luokkaan?

Kyllä mä veisin, siinähän saa kommenttia hamsun ulkomuodosta.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sabat 03.01.11 - klo:09:45
Kiitos vastauksista.(: voishan sitä vaikka molempiikin luokkiin viedä.(:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: stoude 06.01.11 - klo:21:31
Minäkin yhdyn kyselyyn eli mitä hamsterin "pitää osata" näyttelyssä? Eli mitä sille tehdään sen aikana?

Entäs esim jos vie roborovskin verrattuna syrkkiin?

Miten valmistelette hamsunne näyttelyyn?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 06.01.11 - klo:21:39
: "stoude"
Minäkin yhdyn kyselyyn eli mitä hamsterin "pitää osata" näyttelyssä? Eli mitä sille tehdään sen aikana?

Entäs esim jos vie roborovskin verrattuna syrkkiin?

Miten valmistelette hamsunne näyttelyyn?
No ei hamsterin varsinaisesti tarvitse mitään osata. Kunhan se ei ole aggressiivinen tai muuten mahdoton tapaus, niin eipä siinä oikeastaan muuta.
Syyrialaiselta odotetaan enempi käsikesyyttä lemmikkiluokassa kuin roborovskilta, boksikoko (eli se L-boksi) olisi hyvä robollekin, siinä missä syrkille. Robokaverukset voivat myös olla samassa boksissa, syrkki luonnollisestikin aina yksin.

Näyttelyaamuna tai edellisenä päivänä mä käyn pitkäkarvaisten turkin läpi takkujen varalta, ja muutoin tarkastan mm. hampaiden kunnon ja kynnet ja että hamsteri on kaikin puolin kunnossa - noita toki muutoinkin tulisi tehdä, mutta näyttelyitä ennen teen aina.
Kääpiöiltä hajurauhasia voi puhdistella mahasta esim. kostealla vanulapulla.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 06.01.11 - klo:22:24
^Ne robokaverukset täytyy sitten erottaa toisistaan selkeästi, esim. toinen on normaali ja toinen husky.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 14.01.11 - klo:20:27
Mites nyt kun on toi sähköinen ilmokaavake niin jos ilmoitan useamman hamsterin niin miten ton näyttelyluettelon kanssa klikkaanko kaikkiin kaavakkeisiin että ostan näyttelyluettelon ettei käy silleen et mulle lyödään nippu luetteloita kouraan ja katotaan kummallisesti :D Vai laitanko vain yhteen että ostan luettelon. Saako jonkinlaisen vahvistusviestin ennen näyttelyä?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 15.01.11 - klo:11:06
Eräässä Faunataressa kerrottiin että hamsterinäyttelyihin saa tuoda hamsterit vain ja ainoastaan Faunabokseissa kun ovat täysin läpinäkyviä, pitääkö paikkaansa, kun meillä ei ole faunaboksia vaan vähän vastaavanlainen mutta ei täysin läpinäkyvä..
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 15.01.11 - klo:12:38
Anzukka: Kun lähetät ilmot kerralla, ei tuu semmosta vaihtista että pystyisit klikkaamaan sitä näyttelyluetteloa useamman kerran. Enikeis et saa kuin yhden näyttelyluettelon. Jos joku tarvii useampaa luetteloa, niin laittaa sit mulle sähköpostilla päähän.

Jokaisesta ilmosta tulee sähköpostilla automaaginen kuittaus että ne on tulleet perille, siinä lukee sen hamsterin tiedotkin. Sit saat vielä ennen näytsiä ihan sen virallisen sähköpostin, missä on eläinmäärät ym. näyttelyä koskevat infot.

Mirauh: Ei ole mikään sääntö tuo faunaboksi. Kyllä boksien kanssa ollaan hyvinkin suopeita. Tärkeintä on, että boksi on kaikin puolin turvallinen, suht' näppärä avata ja sulkea, ja sopivan kokoinen juuri sille hamsterille.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: lentsu 15.01.11 - klo:17:31
Olipa ihanan näppärä tuo netti-ilmoittautuminen! Ilmoitin nuorison Hyvinkäälle. Kymmenen pistettä, papukaijamerkki ja kiitokset sille/niille henkilöille, jotka ovat netti-ilmon kehittäneet/toteuttaneet.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marsa- 16.01.11 - klo:19:32
Elikkäs elikkäs, joo Vilin kans suunnittelin että alkasin näyttelyitä harrastamaan. Olisin menossa helmikuussa tuonne Limingan nuoritalolla oleviin näyttelyihin,mutta ongelmana se että en saa leikattua Vililtä kynsiä. Pimulta onnistun kyllä leikkaamaan mutta Vililtä en. Oisko jollain vinkkejä tähän ongelmaan? Jotta ei mee niin paljon ot. niin oisiko kuljetusboksiin hyvä laittaa esim. parsakaalia,porkkanaa,omenaa tai päärynää. Luinkin jo nuista nestettä poistavista vihanneksista :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Maiju* 17.01.11 - klo:08:23
Mäkin tykkäsin tosta uudesta netti-ilmoittautumisesta!  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: yuki 17.01.11 - klo:11:02
Mä ilmotin mun hamsterin näyttelyyn tolla uudella netti-ilmoittautumislomakkeella. Sain sähköpostiin sen kuitin, missä lukee mun hamsterin tiedot, mutta en saanut vielä sitä vahvistusviestiä, jossa pyydetään ilmoittautumismaksu jne. Mikä meni vikaan vai tuleeko se kunnon vahvistusviesti vasta myöhemmin?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 17.01.11 - klo:13:16
Se pitkä kirje tulee vasta lähempänä näyttelyä, sit kun eläinmäärät ja tuomarijako on selvillä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 18.01.11 - klo:19:31
Eikös veteraanin osallistuminen ole lemmikkiluokkaankin ilmainen?  :pihalla:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 18.01.11 - klo:19:37
Vetskut on olleet lemmikkiluokassa aina maksullisia ja 1.1.2011 alkaen myös ulkomuotoluokassa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 19.01.11 - klo:12:51
Kevään näyttelypäivät ja -paikat on nyt varmistuneet, pari muutosta tuli:

12.02. Hyvinkää, Järjestötalo (mukana SNL)
26.03. Littoinen, Työväentalo
28.05. SHY:n 22-vuotisjuhlanäyttely, Lempäälä, Piippo-talo (Yhdessä PiNan kanssa)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 19.01.11 - klo:13:27
: "Ana"
Matkalle juomapullo on hommattu, vielä teippiä, että saa tuohon boksiin sen kiinni. Mitähän vielä pitäisi opettaa? Ekoihin näyttelyihin ikinä siis ollaan menossa. Samoin minulle ensimmäinen jyrsijä näyttely.
Älä laita pulloa ainakaan matkan ajaksi, valuttaa kaiken veden puruihin ja sitten hamsu joutuu olemaan märissä puruissa koko päivän. Pullo on myös hankala arvostelun aikana, eli mielummin nestepitoisia kasviksia boksiin ja niitä vaikka mukaan, että voi vaihtaa tuoreet tilalle myöhemmin päivän aikana. Pullon voi toki ottaa mukaan ja tarjota siitä juotavaa hamsulle, mutta harvemmin niille vesi edes kelpaa. Tai sitten seuraa milloin hamsu menee arvosteluun ja ottaa pullon sen ajaksi pois.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 19.01.11 - klo:13:35
Ok kiitos vinkistä. Kuljetuksen ajaksi sitä en ajatellutkana laittaa juuri kyseisestä syystä, mutta paikanpäällä ajattelin sen olevan hyödyllinen, jos saattuu jano tulemaan. kasviksista myös tiesin, että niitä pitää olla mukana.

edit: Tästä on ollutkin keskustelu aikaisemmin, että mitä hamsterin kuljetusboksiin näyttely ajaksi?

Juomapullo siis oli liikaa, mutta tällä hetkellä olen ajatellut laittaa:
- Puruja (tietenkin, ja ei liikaa)
- Sitten vähän silputtua wc ja talouspaperia
- Koppi ja ruokakuppi

Kysymys kuuluukin, että onkon myös sitten koppi liikaa boksissa näyttelypaikalla?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 19.01.11 - klo:13:46
Kuljetusboksiasia onki semmoi, että kun hamsunäyttelyt on päiväsaikaan, niin hamsut nukkuvat bokseissaan kiltisti. Jos joudut lähtemään tosi aikaste, ts. siihen aikaan kun hamsut ovat vielä normaalistikin hereillä, niin sitten voivat olla hankampia pääsemään pois. Eli sen enempää harva hamsteri saa mitään erityistä paniikkireaktiota bokseissa, kunhan vaan kettuuntuvat jos haluavat lähteä hengailemaan muualle.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 19.01.11 - klo:13:54
Sitten toinen vähän pahempi kysymys: Mitä jos hamsteri näykkäisee tuomaria? Onko kenellekkään käynnyt niin?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 19.01.11 - klo:14:26
Tuo "mitä boksiin" -keskustelu löytyy täältä: viewtopic.php?f=20&t=5337 (http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/viewtopic.php?f=20&t=5337)

Pääsääntö on, että ei mitään painavaa (keraamiset ruokakupit, puiset/keraamiset mökit jne) boksiin ettei hamsu vahingoitu matkan aikana.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 19.01.11 - klo:16:03
^Pureva hamsteri taitaa saada automaattisesti hylsyn.

Sitä en tiedä miten tuomarit suhtautuvat "maistelijoihin", eli selvästi kokeilevat vaan kättä hampaillaan että "mikäs tää on, voiks tätä syödä?"
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 19.01.11 - klo:17:00
Jos hamsu on ihan paniikissa ja pureksii, niin hylsy tulee. Jos se vain vähän maistelee "muuten vaan", niin voi saaha pikkusen miinusta mutta ei niin helposti hylsyä - hamsterit kuitenkin kokeilee hampaillaan paljon ilman pahoja aikeita.

Oman kokemukseni mukaan hamsterit maistelevat välillä myös hieman pelokkaasti, kun käsissä on hurjan voimakas haju desinfiointiaineesta ja kymmenienkin hamstereiden jäljiltä. En siksi itse tuomarina ole kovinkaan herkkä näykkimiselle, eli kunhan se ei ole semmosta "kunnon niittaamista" niin nou hätä.

Pääosin hamsterin täytyy olla sellainen, ettei se pelkää ja sitä kautta myöskään pure tai näyki. Kaikki tuomarit kuitenkin osaavat ottaa pienen, voimakkaista hajuista johtuvan näykkimisen huomioon.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 19.01.11 - klo:21:05
Minun hamsteri saattaa näykkäistä, mutta ei todellakaan kovaa ja vain jos sitä tympäsee tai se tutkii uutta asiaa. Kaikki uudet asiat pitää tutkia maistamalla sen mielestä :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 20.01.11 - klo:18:42
Toleeko tosta ilmomaksusta vielä joku vahvistusviesti? Ajattelin vaan kun sekoilin hieman ton jutun kanssa ja myöhemmin vielä ilmoitin yhden hamsterin.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 20.01.11 - klo:19:26
Ilmoittautumiset (ja paljousalennukset) lasketaan ja maksetaan ihan samaan tapaan kuin ennenkin. Laskette itse mitä teidän hamsujen ilmot tekee (sehän kannattaa tehdä kuitenkin ennen ilmoja jo, ettei tule yllättävää lovea lompakkoon), maksatte sen ja tuotte kuitin näyttelypaikalle.

Mut mä laitan vielä kunkin näyttelymaksuista listan näyttelyvahvistukseen.

Tässä ei ole mikään siis muuttunut.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 23.01.11 - klo:15:35
Hei, nyt tuli mieleen näistä näyttelyboksien kuljettamisista, että monet ilmeisesti tuo boksit "näyttelykasseissa". Soveltuuko kassiksi kaikki kangaskassit ja kassin kuuluu luultavasti olla sellainen että bokseja ei pinota päällekkäin, jotta happi kuljee? valaiskaa vähän;)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 23.01.11 - klo:15:55
Moni käyttää ikean kasseja ja kyllähän kangaskassi käy, mutta kovin montaa ei voi laittaa päällekkäin jos on tiiviisti boxin ympärillä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 24.01.11 - klo:11:53
Meillä on onneksi vain tuo yksi hamsteri tällähetkellä:)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: HamsterSailor 06.02.11 - klo:16:56
Hei mites toi Littoisten näyttelyn netti-ilmo, kun tuolla näyttelykutsussa lukee, että se aukeaa 1.2, ja mulla ei ainakaan aukea?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 06.02.11 - klo:16:57
Niina varmaan lähipäivinä aukasee sen, lienee työkiireissään unohtanut.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 07.02.11 - klo:09:23
Oon unohtanut koko jutun, kun järkkäillään kovaa vauhtia tätä helmikuun näyttelyä!  Tänään aukeaa, ja eihän tässä vielä mikään kiirus ole ilmoittautumistenkaan kanssa.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hamsu_86 07.02.11 - klo:20:39
MItes hampaiden narskutus? Tuleeko siitä mitään huomautusta?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 08.02.11 - klo:09:24
^Ei.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ramone 11.02.11 - klo:14:36
Missä näyttelyssä VV10 palkinnot jaetaan?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 11.02.11 - klo:14:46
Juhliksessa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 15.02.11 - klo:14:31
Ilmottautuessa lemmikkiluokkaan, tulisiko ilmoittautumisen mukana ilmoittaa hamsteri ns. avoimiin, nuoriin yms?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 15.02.11 - klo:14:42
^Ei tarvitse mitään luokan sisäistä jakoa tietää itse sinällänsä, luettelontekijä hoitaa sen. Ilmoitat vain, meneekö ulkkiksiin, lemmikeihin vai lasten lemmikeihin :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 19.02.11 - klo:09:01
Tästä on varmaankin ollut näyttelyboksi keskustelussakin juttua? Mutta näin yleisesti että miten suojaatte boksinne näillä talvipakkasilla ? Asetatteko jotain ns. pakkasrajaa hamsterien kanssa reissaamiseen :) ?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 19.02.11 - klo:12:12
^ Mulla ei ole toistaseksi tullut vastaan niin kylmää näyttelypäivää etten ois lähtenyt. Vuoraan näyttelykassit viltillä ja pyyhkeillä ja laitan boxeihin extrapaljon purua ja vessapaperia. Ja tietenkään niiden kassien kanssa ei sitten seisota kylmässä ulkona, vaan esim kyytiä tai junaa ootellaan sisätiloissa.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 20.02.11 - klo:20:48
FIN VLH mitä meinaa kyseinen näyttelymeriitti?:D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 20.02.11 - klo:21:00
: "mirauh"
FIN VLH mitä meinaa kyseinen näyttelymeriitti?:D

Suomen Valiolemmikkihamsteri.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 25.02.11 - klo:14:34
Mä värkkäsin tänään lämpöpussukan bäyttelyboksin ympärille, mutta kassiin tulee sen lisäksi myös vilttiä tai pyyhettä:

(http://http://img9.petsie.org/petsie020844819_b.jpg)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ramone 26.02.11 - klo:11:07
: "Mustikkamaan"
: "mirauh"
FIN VLH mitä meinaa kyseinen näyttelymeriitti?:D

Suomen Valiolemmikkihamsteri.

onks tää muuttunu vai onks se edelleen se SHY VL?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 26.02.11 - klo:13:41
: "Ramone"
: "Mustikkamaan"
: "mirauh"
FIN VLH mitä meinaa kyseinen näyttelymeriitti?:D

Suomen Valiolemmikkihamsteri.

onks tää muuttunu vai onks se edelleen se SHY VL?


SHY VL muutettiin FIN VLH:ksi. Sama asia edelleen.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: goldtofy 26.02.11 - klo:22:16
Oon käynyt kattomassa kaverin hamsterin näyttelyä, mielestäni nää on kovin hösläystä. On sivusilmästä katsojia,arvostelijoita yms. Haluisin käydä kerran edes oman hamsterini kanssa näyttelyissä, mutta pelottaa miten suhtaudutaan ja muuta vastaavaa. Onko teillä samanlaisia kokemuksia, miten aloititte ''näyttelyuranne'' ?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sirpa 27.02.11 - klo:11:30
: "goldtofy"
Oon käynyt kattomassa kaverin hamsterin näyttelyä, mielestäni nää on kovin hösläystä. On sivusilmästä katsojia,arvostelijoita yms. Haluisin käydä kerran edes oman hamsterini kanssa näyttelyissä, mutta pelottaa miten suhtaudutaan ja muuta vastaavaa. Onko teillä samanlaisia kokemuksia, miten aloititte ''näyttelyuranne'' ?
Tervetuloa mukaan vain, joukkoon mahtuu aina yksi ensikertalainenkin. Olinhan minäkin vähän pihalla kun ekoihin näyttelyihin menin hamsterini kanssa, mutta omistajan ei tarvitse oikeastaan huolehtia näyttelypaikalla mistään erikoisesta. Tärkeintä on huolehtia että saa hamsterin boksiin kiinnitettävän numerolapun ja että vie hamsterin boksin oikealle pöydälle sen mukaan mihin luokkaan se on menossa. Apua saa aina kysymällä, hamsterinäyttelyissä pyörii aina kokeneempia ihmisiä, järjestäjiä, sihteereitä ja muita, jotka osaavat neuvoa. Assistentit sitten hoitavat hamsterit arvosteltaviksi tuomarille ja takaisin boksipöydälle.
Niin että rohkeasti vain mukaan.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: goldtofy 05.03.11 - klo:14:31
: "Sirpa"
Tervetuloa mukaan vain, joukkoon mahtuu aina yksi ensikertalainenkin. Olinhan minäkin vähän pihalla kun ekoihin näyttelyihin menin hamsterini kanssa, mutta omistajan ei tarvitse oikeastaan huolehtia näyttelypaikalla mistään erikoisesta. Tärkeintä on huolehtia että saa hamsterin boksiin kiinnitettävän numerolapun ja että vie hamsterin boksin oikealle pöydälle sen mukaan mihin luokkaan se on menossa. Apua saa aina kysymällä, hamsterinäyttelyissä pyörii aina kokeneempia ihmisiä, järjestäjiä, sihteereitä ja muita, jotka osaavat neuvoa. Assistentit sitten hoitavat hamsterit arvosteltaviksi tuomarille ja takaisin boksipöydälle.
Niin että rohkeasti vain mukaan.
Okei. :) Kiva kuulla, ehkä vain näin ulkopuolisen silmistä näytti tuolta....
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 06.03.11 - klo:00:21
Nyt on meidän hamsuuttimet ilmottu ja Suurilta kämmeiltäkin taisin välttyä :D Kiva taas käydä näyttelyissä kun oli melkein vuosi taukoa :)

Mäkin muistan mun ekan kerran näyttelyssä mun ekojen omien kasvattien kanssa. Se oli vähän kamalaa :D mutta pari ruusuketta sai lähtemään käymään uudestaan ja uudestaan :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 06.03.11 - klo:11:27
Mä muistan kans ekan näyttelyni, reissulla ostatin äiteellä vielä mun ekan kääppärini ja lemmikkiluokkaan osallistunut syrkkini sai pienen ruusukkeen muodossa lohdutuspalkinnon, joten hyvä mieli jäi sillon touhusta  :)

Ainoo mikä mua joskus näyttelyissä ärsyttää ihan suunnattomasti, on se, että jos arvostelupöydän eteen on asetettu tuoleja joissa voi istua ja seurata arvostelua, niin ihmiset pörrää sitten siinä pöydän edessä ja mitään ei näe  :S  En tiedä mitä tuomaroivat ihmiset ovat mieltä, mutta tilan niin salliessa arvostelupöydän ympäristön vois rauhoittaa juoksevilta ihmisiltä ja arvostelua seuraavat saisivat seurata rauhassa. Itse ainakin kuvittelisin haluavani pientä rauhaa jos olisin tuomari, eikä pöytään nojailevia mukuloita siihen pällistelemään. Ymmärrän toki että jos on pienet näyttelytilat muutenkin niin aika mahdotonta, mutta sainpahan nyt vähän inistä asiasta  :P
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sirpa 07.03.11 - klo:09:00
Joo, se on ihan totta, että jos ensimmäisessä hamsterinäyttelyssä menee hyvin, tulee heti kummasti intoa lisää lähteä seuraaviinkin. Meillähän kävi niin: aivan ekassa näyttelyssä edesmennyt Katariina tyhjensi pöydät suunnilleen kaikesta mahdollisesta kun se voitti sekä ulkomuotoluokkansa että lemmikkiluokan ja ruusukkeita ja palkintoja tuli niin paljon että piti mies soittaa niitä kantamaan  :P Siitä onkin suunta ollut sitten alaspäin, mutta aina vaan näyttelyihin tulee lähdettyä. Nyt asia tietysti on jo ihan eri kun tuntee näyttelyistä porukkaa ja on hoksannut hoitaa itsensä sihteerinhommiin.

Spellcaster on ihan oikeassa tuossa asiassa kyllä, että se tuomaripöydän edusta olisi kiva pitää suht tyhjänä ja rauhallisena. Assarihan siinä joutuu pyörimään hamsteriboksien kanssa ja senkin tietysti ymmärtää ja suo että omistaja tulee kuuntelemaan oman hamsunsa arvostelun vähän lähempää ja ehkä nappailee kuviakin. Voisi kuvitella, että hamsteritkin olisivat ehkä vähän rauhallisempia, jos ihan lähellä ei olisi hälinää ja melskettä.
Joka tapauksessa tuomari ja sihteeri tarvitsevat jonkinlaista työrauhaa siinä ja esimerkiksi kännykkään puhuminen tuomaripöydän edessä on huono idea. Aivan erityisen tärkeätä tämä on silloin jos sattuu olemaan ulkomaalainen tuomari. Sihteerin täytyy kuulla erityisen tarkasti kaikki mitä tuomari sanoo ja pystyä keskittymään sen verran, että osaa kirjoittaa siihen kaavakkeeseen suomea vaikka kuuntelee ja puhuukin englantia. Ei ole muuten maailman helpoin homma, saa tulla kokeilemaan...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 07.03.11 - klo:10:04
Joo siis nimenomaan niin että assarilla on pääsy arvostelupöydän ääreen ja halukkailla mahdollisuus (tilaa ja vähemmän häsellystä) seurata oman hamsterinsa arvostelua.
Jos on tarpeeksi ahdasta niin joku ohikulkija saattaa vahingossa vetäistä jonkun boksinkin pöydältä lattialle jos ovat kovin reunalla.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Rossu 07.03.11 - klo:13:15
Mä vaan yleensä odotan, että oma hamsuli tuodaan takaisin pöydälle, ja katon sitten sen arvostelun. En yleensä satu näkee hamsuni arvostelua, kun on assarina tai muualla hillumassa :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Karvakorvathamsula 27.03.11 - klo:11:39
: "Rossu"
Mä vaan yleensä odotan, että oma hamsuli tuodaan takaisin pöydälle, ja katon sitten sen arvostelun. En yleensä satu näkee hamsuni arvostelua, kun on assarina tai muualla hillumassa :D

Mäkin yleensä hillun siellä täällä mut yleensä sen verran kuuntelen, et tiiän milloin oma hamsu on sinne menossa. Sitkun oma hamsu on tuomaripöydällä, meen vähän kauemmaks kattomaan (ei tartte kuulla mitä ne sanoo, kunhan näkee, jos ne vaikka löytää jotain huolestuttavaa, mitä ei kuitenkaan kirjoiteta arvosteluun) ja seuraan sitä "huomaamattomasti" jossain pöytien välissä  :D
Kerranhan kävikin niin, että itse olin tuomaripöydässä istumassa, kun oma hamsu arvosteltiin viereisessä pöydässä. Siitä sitten nousikin tuomarien kesken hälyä, kun ihmettelivät onko hamsulla kasvain jne. leuassa. Onneks kuuntelin vieressä kun ei siitä mitään tietenkään kirjoitettu arvosteluun...  :roll:


: "goldtofy"
Oon käynyt kattomassa kaverin hamsterin näyttelyä, mielestäni nää on kovin hösläystä. On sivusilmästä katsojia,arvostelijoita yms. Haluisin käydä kerran edes oman hamsterini kanssa näyttelyissä, mutta pelottaa miten suhtaudutaan ja muuta vastaavaa. Onko teillä samanlaisia kokemuksia, miten aloititte ''näyttelyuranne'' ?

Kun mä menin Grand Galaan Hesaan (vai oliks se espoossa?) ja astuin ovesta sisään näyttelypaikalle, musta tuntu et kaikki tuijottaa mua ja oon "porukan ulkopuolinen". Mut se eka näyttelykerta menikin vain seuraillessa, tutustumassa ihmisiin ja ihan vain opetellessa koko touhua  :)  Mutta kivaa se silti oli !
Seuraavat näyttelyt menivätkin jo paaaaljon paremmin ja mukavammin. - Olin oppinu tunteen ihmisiä, puhuin kasvattajien kanssa ja höpötin niitä näitä. Siinä samassa oppi kaikkea uutta hamsuista. Eli mun kokemuksista vois melkein sanoa, et joka näyttelyt ovat kivempia, ihan vain ihmisten takia. Joka kerta tutustuu uusiin ihmisiin ja kasvattajiin :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 27.03.11 - klo:13:32
Tuleeko vielä ulkomuotoluokan tulokset tuonne Näyttelytulokset osioon :)?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 27.03.11 - klo:13:55
Tulevat ihan taatusti, annetaan kuitenkin tulosvastaavalle vähän aikaa, ihminen on hänkin :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sabat 20.04.11 - klo:16:59
Tyhmä kysymys; onko ns. turhaa viedä hamsteri pettiin jos sil on hännässä mutka? Kun mun tulevaisuuden toivolta löysin toissa iltana mutkan hännästä ja olisin niin mielelläni halunnut arcostelun tuomareilta(vaikka hännässä se mutka onkin.. Häntä kääntyy niinku alaspäin..
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 20.04.11 - klo:17:17
^ Kyllä knikillisenkin hamsterin voi vielä lemmikkiluokkaan, eikä knikki vaikuta arvosteluun. :) Ulkomuotoluokassa siitä hylätään, mutta arvostelu kirjoitetaan silti.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sabat 20.04.11 - klo:17:24
Oi olin jo niin menettänyt toivoni (: mut mahtavaa jos se ei alenna arvostelua.(: on kiva vain tietää mitä ensimmäistä satiini pojastani sanotaan.<3
kiitos Marla.(:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 20.04.11 - klo:17:48
^ Eipä mitään. :) Ulkomuodollisia seikkojahan ei tosin lemmikkiluokassa arvostella (esim. väritys).
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Markka 22.04.11 - klo:21:24
Jos joskus vien Bellan näyttelyyn niin vienkö sen ulkomuotoluokkaan kun se ei oo kunnolla käsikesy? Onko näyttelyissä jotain maksua, että pääsee mukaan (varmaan on), niin jos on paljon maksaa?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 22.04.11 - klo:21:59
Hamsterin pitäisi olla käsiteltävissä ilmoittipa sen mihin luokkaan vaan. Jos se pelkää vierasta käsittelyä ja stressaa sitä ei kannattaisi tuoda silloin ollenkaan. Jos hamsteri puree tuomaria siitä taitaa tulla aika väistämättä hylätty arvosana.

Näyttelyihin maksetaan ilmoittautumismaksu, hinnasto löytyy tästä: http://www.hamsteriyhdistys.fi/index.ph ... umismaksut (http://www.hamsteriyhdistys.fi/index.php?page=ilmoittautumismaksut)

:)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Markka 23.04.11 - klo:18:06
Se ei pure ja saan sen aika hyvin jo käteen. ja ei se oo ollenkaa varmaa että meenkö :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 24.04.11 - klo:16:08
Voi vitsi viimeksi näyttelyssä oli ilmomaksut 31 euroa joka oli siihen mennessä ennätys meillä. Nyt seuraavaan näyttelyyn uppoaa 58e  :pihalla:  Luulin et kaks ikeankassia riittäisi mutta nyt näyttää siltä että pitäisi hankkia vaikka yksi lisää kun tulee nytkin mukaan 10 hamsua, kaikki menee ulkkikseen ja lisäksi neljä lemmikkiin. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Miamaa 27.04.11 - klo:08:13
Mietin sellaista, kun en ole kovin paljon hamstereita nähnyt, niin mistä tiedän, kannattaako syyris ilmoittaa vain lemmikkiluokkaan vai myös ulkomuotoon? Olen kyllä lukenut näyttelyohjeista, että mitä arvostellaan yms, mutta en osaa tietää, onko hamsteri oikean mallinen yms. Tietysti omasta mielestäni mun molemmat hamsterit on maailman ihanimpia uml-voittajia  :haha
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 27.04.11 - klo:08:56
^ Eihän sitä oikeastaan tiedäkään, kasvattajienkin "hamsterisilmä" on kehittynyt nimenomaan näyttelyissä käydessä. Hamsteritietoa-sivulla on eri lajien standardit joissa kerrotaan miltä hamsterin tulisi näyttää, mutta parhaiten saat siitä käsityksen viemällä hamsterisi ulkomuotoluokkaan ja lukemalla arvostelusta, mikä siinä on hyvää ja mikä heikompaa  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 27.04.11 - klo:09:53
Mä ilmoitin aikoinaan mun talvikon myös ulkomuotoluokkaan vaikka ei ollutkaan mitään hajua, pätjääkö se edese siellä  xD   Olin vaan kiinnostunut kuulemaan mitä siitä sanotaan, loppujen lopuksi ei se mitään megahuonoa arvostelua saanutkaan, sellaisen keskiverron... Kotona sitten vertailin arvostelun kommentteja hamsteriin ja yritin itse nähdä samat asiat. Mitään en oppinut  :D

En tiedä hamsterituomareista (varmaan ihan yksilöllistäkin?), mutta mulle ainakin rottanäyttelyn lemmikkituomari sanoi että "tää kannattaa ilmottaa ulkkikseen" kun näyttelyssä kävin.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sirpa 27.04.11 - klo:15:20
Ei siinä häviä kuin ilmoittautumismaksun verran rahaa, jos ilmoittaa hamsterin lemmikkiluokan lisäksi ulkomuotoluokkaankin. Siinä mielessä siis ehdottomasti kannattaa ilmoittaa se mukaan ainakin kerran uml:aan,tuomari sitten kertoo miltä se hamsteri näyttää standardien suhteen. Ja minä tunnustan, että olen minä ilmoittanut Loviisaa ulkomuotoluokkiin ihan vain kannatuksen vuoksi, vaikka se ei ikinä olekaan ollut mikään ulkomuotoluokkien loistavin tähti eikä tainnut koskaan saada mitään palkintoa (oli se kerran tuomarin suosikki ja siitä se ainoan rusettinsakin sai). Maailman täydellisin hamsteri se silti on  :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Miamaa 27.04.11 - klo:20:55
Kiitos paljon vastauksista :)
Eli ilmoitan molemmat hamsuni sekä lemmikkiin, että ulkomuotoon, ja katsotaan, miten käy. (matkaakin on sen verran, että mieluusti sitten molempiin). Hiukan epäilen, ettei toisen turkki ole ihan priima (on jotenkin "ohut", mutta en tiedä tuntuuko se vain siltä, kun tämä hamsteri on lk, ja toinen on pk). Näenpä siellä sitten myös oikean mallisia ja muutenkin varmasti määritelmän mukaisia hamstereita :)
Pitää boxitki hommata. On minulla tuunattuja smartstoreja, mutta varmaan paras ostaa "kunnolliset".
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Takku-Turkki 06.05.11 - klo:16:47
Hei, näin ensikertalaisena kysyn että saako näyttelyssä ottaa valokuvia? Muistakin kuin omista eläimistä, jotenkin niinkun "yleiskuvaa" itelleen muistoks? Vai onko tässä joku rajoitus? Saako kameraa edes tuoda näyttelyihin?  :pihalla:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 06.05.11 - klo:16:50
^Saa ottaa kuvia. Jos haluat julkaista ihmisistä tunnistettavia kuvia niin silloin kannattaa kohteliaisuussyistä kysyä kyseisiltä ihmisiltä lupa. Omaksi iloksi voi tietysti räpsiä kuvia miten haluaa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Takku-Turkki 06.05.11 - klo:17:01
Voi kiitos että jaksatte tälläselle uudelle tulokkaalle vastailla mitä ihmeellisimpiin kysymyksiin!  :oops:

Ihan omaks iloks aattelin sieltä Lempäälästä kuvia ottaa, kun ensimmäinen näyttely kerta on  xD
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 12.05.11 - klo:14:15
22-vuotis juhlanäyttelyn keskustelussa nousi puheeksi boksien jäähdyttäminen.
Mitä ideoita teillä on? Itselleni nousi ensimmäisenä mieleen nyt ylipäätään hyvin lioitetut tuoreruoat, mutta entä boksin jäähdyttäminen muuten, kylmäkalleja tai kylmiä pulloja boksin kylkeen?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 12.05.11 - klo:14:56
Kylmäkalleja joo. Niitä ei kuitenkaan boxin pohjaa vasten vaan sivuille. Ja jos mitään kylmäjuttuja ei ole mukana ja hamsu näyttää läkähtyvän niin pyyhkeen voi kastella kylmässä vedessä (ylimääräiset vedet tietysti pois) ja laittaa boxin ympärille niin se viilentää hyvin myös. Liotetut kasvikset ovat tietysti helteillä vakiovaruste.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 12.05.11 - klo:15:55
Saanalle kiitos vastauksesta!:)
: Voiko viedä näyttelyyn...
: samuho 13.05.11 - klo:13:47
Hei!

Ilmoitin hamsterini näyttelyn olkomuoto ja lemmikkiluokkaan(syyrialainen).Kun aamulla kävin katsomassa hamsuani, niin sillä oli korva haljennut hieman kahdesta kohtaa. Niin voinko viedä hamsuni vielä näyttelyyn?
: Re: Voiko viedä näyttelyyn...
: spellcaster 13.05.11 - klo:16:01
Jos korvan vamma on vähänkin pahemman näköinen, kannattaa käyttää hamsteri lääkärissä, tai ainakin soittaa ja kysyä ohjeita. Ettei tule mitään tulehdusta tms.
Ulkomuotoluokasta en tiedä, mutta lemmikkiluokassa vanhat ja parantuneet haavat eivät varmaan aiheuta isoa pisteenlaskua, jos eläin on muuten hyväkuntoinen ja terve, eikä kärsi vanhasta vammasta. Haavereita sattuu hamstereillekin ja naarmuja voi syntyä, ei ne onneksi siitä huonoa lemmikkiä vielä tee  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 15.05.11 - klo:01:21
Haavereita sattuu ja tapahtuu joskus. Jos vamma on "parantunut" näyttelyyn mennessä, eikä haittaa hamsua, niin ei pitäisi vaikuttaa arvosteluuun.

Mietin kovasti, että miten tämän muotoilen.  :mrgreen:  Kun korvaan tulee reikä/halkeama, niin sehän on korvassa hamsun loppuelämän. Mutta eihän sellaiset hamsua vaivaa, kun ei tule vaan mitään tulehdusta tms. Tähän auttaa taas esim. puhdas ympäristö.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 15.05.11 - klo:09:25
Ulkomuotoluokassa jotkut tuomarit ottavat pikkuriikkisen miinusta rei'itetyistä korvista, itse en ellei se ole aivan hirvittävän repaleinen (semmosia olen nähnyt ehkä yhden ikänä, rei'itettyjä taas vaikka kuinka monta).
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 15.05.11 - klo:10:06
Mä olen ajatellut että reikä/lovi korvassa ei haittaa jos se ei vaikuta hamsterin korvan "kokonaismuotoon". Vähän niinkuin hiirienkin standardissa on (tai oli joskus. En ole lukenut aikoihin. :D).
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 15.05.11 - klo:11:16
Mä en kans alkais reiästä nipottaa, jos siitä näkee selvästi, että sen on joku sisarusparvesta niitannut joskus poikasena. Ulkkiksessa siis. Lemmikissä se ei haittaa ollenkaan.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Maiju* 15.05.11 - klo:19:02
: "wiidii"
Mä olen ajatellut että reikä/lovi korvassa ei haittaa jos se ei vaikuta hamsterin korvan "kokonaismuotoon". Vähän niinkuin hiirienkin standardissa on (tai oli joskus. En ole lukenut aikoihin. :D).
On edelleenkin - lovet ei haittaa, kunhan korvan muodon näkee. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: samuho 15.05.11 - klo:20:42
Kiitos kovasti!  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sansku 25.05.11 - klo:18:34
Mua on alkanut kiinnostaa ajatus että voisi viedä hamsu näyttelyihin. Pystynkö esim viedä mun eläinkaupasta ostetun syrkki neidin? Tai talvikko neidin? Ilmeisesti hybridejä ei voi viedä (?), eli meidän musta herra ei pääsisi semmosiin. :)

Niin, ja tuo Lempäälän näyttely, saako sinne kuka tahansa tulla? Siis jos ei meinaa esitellä eläintä, mutta katsomaan, tutustumaan, ehkä tehdä löytöjä? :D  :lov
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 25.05.11 - klo:18:50
Hybridejä voi tuoda lemmikkiluokkiin. Myös eläinkauppahamsterin voi tuoda. Lempäälän näyttelyyn on pääsymaksut (löytyy kutsusta) mutta kaikki voi tulla vaikkei olisi osallistuja.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 28.05.11 - klo:19:59
Minäpä kysyn nyt itseni ja kaverini puolesta tällasta... Miksi ainakin viime näyttelyissä assarit raahaavat lemmikkiluokan hamsterit ulkomuotoluokan pöytään vaikka boksin kannessa ei ole edes ulkomuotoluokan osallistumisnumeroa? On todella inhottavaa etsiä omaa hamsteriaan kun se on arvostelun jälkeen viety jonnekin muualle kuin alkuperäiselle paikalleen.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 28.05.11 - klo:21:40
: "spellcaster"
Minäpä kysyn nyt itseni ja kaverini puolesta tällasta... Miksi ainakin viime näyttelyissä assarit raahaavat lemmikkiluokan hamsterit ulkomuotoluokan pöytään vaikka boksin kannessa ei ole edes ulkomuotoluokan osallistumisnumeroa? On todella inhottavaa etsiä omaa hamsteriaan kun se on arvostelun jälkeen viety jonnekin muualle kuin alkuperäiselle paikalleen.

Syynä varmasti ihan assarien kokemattomuus, niin ei kuulu tehdä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ellli 29.05.11 - klo:19:33
Haluisin tietää mitä mitä esim: s1+sert,  es1 egg10 tai ks1+ksert tarkottaa. Ois tosi hiano juttu jos joku kertois.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 29.05.11 - klo:19:37
^ tuolla hieman alempana hamsteriaiheista sanastoa: http://http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/viewtopic.php?f=4&t=162
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ellli 30.05.11 - klo:20:33
Kiitän. Katoin videon. Voikoleikkuu tapaa käyttää talvikoillakin? Jähmettyykö nekin? n__n
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: S.D.G. 30.05.11 - klo:20:47
^ Tää ei oikein liity näyttelypulinaan, mutta vastataan toki kun on kysytty. :) Talvikot eivät (valitettavasti) jähmety samalla tavalla. Osa niistä, varsinkin tottumattomat tai jos otetaan huonosti kiinni, rimpuilevat kauheasti tartuttaessa niskanahasta. Talvikko otetaan kynsienleikkuuta varten kädelle ja kynsi napsaistaan kun hamsteri on sopivassa asennossa ja rauhassa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 01.06.11 - klo:19:24
Kai tääkin näyttelypulinaa on, eli mitä kannattaa tehdä ku petshow lähestyy ja urossyrkillä on kyljen hajurauhasen kohdalla karva liiskautunu ihoon, kai vähän hajurauhasen eritettä kuivunu karvoihin.
Siis kyse ei oo mistään rauhasen tulehtumisesta vaan ajattelin ihan hienosäätönä sitä putsata mutta miten teette tommoselle?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 01.06.11 - klo:19:27
^ Mä en ole tehnyt ikinä tommosille mitään, mutta voisithan kokeilla esimerkiksi kostella vanulapulla sitä putsata tai vastaavaa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 01.06.11 - klo:21:39
^Täytyyhän sitä putsata, joka karva on oltava kohdillaan  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mustikkamaan 02.06.11 - klo:17:59
http://olotila.yle.fi/koti/askartelu/as ... nniamerkki (http://olotila.yle.fi/koti/askartelu/askartele-kunniamerkki)

Nyt kaikki palkintoruusukkeita askartelemaan!  :P
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Nape 02.06.11 - klo:18:23
^voi hyvää päivää :D
Siinä näky oleen joku ohje kotelolle joka tehään jeesusteipistä nii askarrellaan niitä sit samalla :P
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Unskie 21.06.11 - klo:13:16
Ihanaa, persoonallisia ruusukkeita kaikille näytelmiin..  :D
Btw yhdistyksen sivuilla tulevissa näyttelyissä on vain tuo jo ohi mennyt Lempäälä 28.5. Onko tänä vuonna tulossa muitakin näyttelyitä? Harmillista mun kannaltani että sijoittuvat lähes aina toispual Suomea kuin pohjois-Karjala/Itä-Suomi, olisi hienoa saada joskus tännekin hamsterinäyttely. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 21.06.11 - klo:13:30
Näyttelykalenteri: viewtopic.php?f=18&t=7953 (http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/viewtopic.php?f=18&t=7953)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: hippuli14 01.07.11 - klo:13:02
Kun noissa lastenluokissa on ikäraja kait 13 eiks ole .. niin onko mahdotonta että 14 vuotias , ei koskaan näyttelyissä käynyt, eläinkaupasta hamsunsa ostanut menee siihen sarjaan ? :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 01.07.11 - klo:14:00
: "hippuli14"
Kun noissa lastenluokissa on ikäraja kait 13 eiks ole .. niin onko mahdotonta että 14 vuotias , ei koskaan näyttelyissä käynyt, eläinkaupasta hamsunsa ostanut menee siihen sarjaan ? :)

Ei varmaan ole mahdollista, eiköhän tuota ikärajaa noudateta  :)
Ihan hyvin voit ilmoittaa hamsterisi "aikuisten" puolellekin, hamsterit arvostellaan kuitenkin samoin perustein. Täällä voit kysyä apua ja neuvoja ekaa näyttelyä varten ja myös näyttelypaikalla ainakin infopöydästä voinee käydä kysymässä mitä pitää tehdä jos ei tiedä. Rohkeesti vaan messiin!
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 01.07.11 - klo:14:45
Ens kuussa ois seuraavan näyttelyt sitten Limingassa. Jospa Elysee jatkaisi sijoittumista PLH-sijoille petissä, niin saataisiin siitä FIN VLH  :D

Ensimmäinen harkkariarvostelukin sitten edessäpäin  ;)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Janika S. 01.07.11 - klo:23:25
Mulla kans eka harkkariarvostelu edessä  :)
Oikein ootan jo tota näytskää, kun edellisestä on jo vähän aikaa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 02.07.11 - klo:06:39
Etkös sä Janika just ollu viimeks Limingassa :D vastahan se oli  xD mutta saisi näitä näyttelyitä toki tiheämpäänkin olla  :P
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 02.07.11 - klo:09:35
Kerran kuussa ois aika bueno näyttelytahti  :D  :yes:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 02.07.11 - klo:09:38
Näinpä  :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Janika S. 03.07.11 - klo:12:54
Eve/ Joo, olinhan mä Limingassa, mutta tuntuu siitäkin olevan jo ikuisuus  ;)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Markka 05.07.11 - klo:17:41
Mihin kohtaan boksia numerolappu kiinnitetään?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 05.07.11 - klo:18:00
^ Kanteen.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Markka 05.07.11 - klo:18:08
^Okei :)  Pystyn varmaan ostamaan huomenna ostamaan uuden boksin :pilehile:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hamsterlover^ 08.07.11 - klo:17:44
haluisin kysyy et onks hamsterinäyttelyis kauheen tiukkapipost väkee niiku yleensä koiranäyttelyis on vai onko se sellasta rentoa meininkiä?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 08.07.11 - klo:18:00
^Ei todellakaan olla tiukkiksia vaan rennolla meiningillä mennään  :mrgreen:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 08.07.11 - klo:23:38
Juu lepposa meininki, ja juttuseuraa löytyy aina kun vaan menee vetämään hihasta. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hamsterlover^ 09.07.11 - klo:08:33
no sepä on kiva  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 13.07.11 - klo:19:20
Auttakaas tyhmää.

Ajattelin että voisin ilmoittaa syrkkini (s.17.4) Jyväskylän elokuun näyttelyyn, mutta mihin luokkaan se kuuluisi ilmoittaa? Se ei ole rekisteröity, enkä tiedä onko sillä siihen rahkeitaan, mutta missä luokassa se selviäisi?

Tarvitseeko näyttelyssä olla paikalla, vai riittääkö että tuo eläimen (laittaa paikoilleen jne alkuvalmistelut) ja hakee hyvissäajoin ennen tapahtuman päättymistä?

Muoks. Muokkailin vähän kun sainkin hamsteriyhdistyksen sivun toimimaan, etsin sieltä muut tiedot :).

Muoks 2. Käypikö tällainen syyrialaisen kuljetusboxiksi?

http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/lel ... kot/143145 (http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/lelut/kantolaatikot/143145)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 13.07.11 - klo:22:53
^ Luokka riippuu siitä mitä haluat eläimessäsi arvosteltavan. Ulkomuotoluokassa arvostellaan ulkonäköä, lemmikkiluokassa terveyttä, kuntoa ja luonnetta. Standardi/eistandardi/koestandardiluokkiin ei erikseen ilmoiteta, ne määräytyvät värin mukaan.

Näyttelyssä ei tarvitse olla koko ajan paikalla, mutta hyvä olisi olla suurimman aikaa, sillä hamsterin omistajaa voidaan tarvita paikalle esimerkiksi jos hamsteria ei löydy arvosteluun tai siitä on jotain muuta huolta.

Tuo boxi on ihan ok, mutta parempia ovat Ferplast GeoFlatin tyyliset boxit (http://http://www.petshop.fi/ferplast_geo_l.html), koska niistä saa kannen irti ja hamsterin asetettua kannen päälle arvosteltavaksi.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 13.07.11 - klo:23:12
Pirskatti kun ehdin jo mennä tilaamaan tuon toisen, mutta jospa sillä nyt yhden (tai jos joskus harvoin käy) näyttelyn menisi  :oops: .

Voikos noista molemmista luokista saada sen rekisteröintiin vaaditun L1:sen, siis teoreettisesti, vai vain ulkomuotoluokasta?

Toisaalta, jos tietää (tai siis kuvittelee tietävänsä) jo etukäteen ettei kuvio ole sellainen kuin rotumääritelmä vaatii, niin olisiko sitten kuitenkin sama ilmoittaa lemmikkiluokkaan? Toisaalta, minulla ei ole hajuakaan miten hyviä valkonauhaiset keskimäärin ovat  :?:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 13.07.11 - klo:23:57
^ L1:det eivät ole enää käytössä, hamsterin voi rekisteröidä ilman niitä. Nettisivut on hieman päivittämättä tältä osin.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 14.07.11 - klo:00:46
Aina oppii uutta  :D .

Mutta edelleenkin mietityttää että onko sillä käytännössä mitään merkitystä kumpaan hamsterin ilmoittaa? Onko ulkomuotoluokka "arvostetumpi", etenkin jos haluaa tietää hamsterin mahdollisesta potentiaalista jalostukseen?

(kauheeta kun jankkaan   :oops: )
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 14.07.11 - klo:00:56
^ No ku ne siis keskittyy ihan eri asioihin ne luokat.  :D Lemmikki nimensä mukaisesti lemmikkiominaisuuksiin, ulkomuoto sitten ulkonäköön. Ulkomuoto taitaa olla arvostetumpi, itse en osallistu lainkaan lemmikkiluokkiin enää.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 14.07.11 - klo:11:18
^, Kiitos, tämä selvensi, toistaiseksi  :mrgreen: .
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 14.07.11 - klo:20:53
: "nuhainen"
Pirskatti kun ehdin jo mennä tilaamaan tuon toisen, mutta jospa sillä nyt yhden (tai jos joskus harvoin käy) näyttelyn menisi  :oops: .

Voikos noista molemmista luokista saada sen rekisteröintiin vaaditun L1:sen, siis teoreettisesti, vai vain ulkomuotoluokasta?

Toisaalta, jos tietää (tai siis kuvittelee tietävänsä) jo etukäteen ettei kuvio ole sellainen kuin rotumääritelmä vaatii, niin olisiko sitten kuitenkin sama ilmoittaa lemmikkiluokkaan? Toisaalta, minulla ei ole hajuakaan miten hyviä valkonauhaiset keskimäärin ovat  :?:

Ulkomuotohan on paljon muutakin kuin väri, joten ilmanmuuta kannattaa viedä hamsteri vähintään kerran ulkkikseen, jos haaveilee hamsterien kasvattamisesta.
Ja aiheen ulkopuolelta vielä että jos naaraalla on kovin levinnyt nauha niin sille kannattaa etsiä nauhaton sulhanen! Itse astutin hyvänauhaisella uroksella naaraani jolla on levinnyt nauha niin tuli monta poikasta joilla melkein koko vartalo valkoinen (lemmikkiä etsivät ostajat ihastuivat kyllä juuri niihin  :D )
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 14.07.11 - klo:21:00
Ulkomuotoluokkaan ei kyllä kannata mennä sillä mielellä että "iha turhaa, ei kuitenkaan voiteta". Siinä oppii sitä "hamsterisilmää", kun saa tietää mitkä oman hamsterin ominaisuudet ovat hyviä ja mitkä huonoja.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 14.07.11 - klo:21:43
Niin, ajattelin itsekin että ulkomuotoluokasta olisi varmasti jokatapauksessa hyötyä, vaikkei hamsu sijoittuisikaan, nimenomaan sen vuoksi että saisi sitä "hamsterisilmää" :).
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minnaw 15.07.11 - klo:12:37
: "Vevve"
Ulkomuoto taitaa olla arvostetumpi, itse en osallistu lainkaan lemmikkiluokkiin enää.
Minusta tämä on sääli etteivät kasvattajat ilmoita enempää eläimiään lemmikkiluokkaan, koska minusta hamsterit kuitenkin ensisijaisesti niitä lemmikkejä ovat. Toisaalta ymmärtäähän sen ettei viitsi maksaa 10 eläimen ilmoittautumisesta lemmikkiluokkaan ja saada "mamman muru"-arvosteluita  ;)

Itsekin ilmoitan/ilmoitin enemmän ulkomuotoluokkaan, mutta lemmikkiluokkaa arvostan kyllä myös hyvin paljon!
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 15.07.11 - klo:14:42
^ Rahahan siinä minullakin pääsyynä on, etten osallistu lemmikkiluokkaan. Muutenkin tuppaa tulemaan ilmomaksut aika hintaviksi jo pelkillä ulkomuotoluokilla.
Lemmikkiluokka on myös sellainen, että siinä arvosteltavia ominaisuuksia on paljon helpompi arvioida ihan itse kotona omassa päässä kuin ulkomuodollisia seikkoja, joten lemmikkiluokan arvostelu tuntuu jotenkin turhalta ulkomuotoon verrattuna. Ainakin omasta mielestäni  ;)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Minnaw 15.07.11 - klo:15:06
^Siltikin pääpointtini asiassa oli, että minusta lemmikkiominaisuuksien ei pitäisi olla yhtään sen vähempiarvosia kuin ulkomuodolliset seikat. Lemmikeiksi näitä kuitenkin kasvatetaan!
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mianna 15.07.11 - klo:16:38
Mulla heräs kysymys koskien tuota ilmokaavaketta. Syrkin värin kohdalla ei ollut valittavissa umbrousta, eli siis miten merkitsen värin, kun syrkkini on cinnamon umbrous vkkk ? Merkkaanko vain cinnamon vkkk ?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 15.07.11 - klo:16:48
^ katsoitko nyt ihan varmasti oikein? kyllä siiinä mun mielestä oli umbbari ku testasin sen toimivuutta.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mianna 15.07.11 - klo:16:50
^ Kyllä minä katoin jo monta kertaa, onkohan silti vika minussa vai koneessa..  :|
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 15.07.11 - klo:16:51
Lisätietoa pian.


edit//Umbbari lisätty.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ely 15.07.11 - klo:16:53
Se oli unohtunut ihan kokonaan listalta lomaketta tehdessä :D Siellä se nyt on.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 15.07.11 - klo:22:35
Mites, jos ei sinänsä haittaa ettei näyttelypaikalla voi olla kokoaikaa, niin olisiko kuitenkin tyhjää parempi jos koittaisi vaikka muutaman kerran välillä pyörähtää siinä tuomisen ja hakemisen välillä?

Niin, ja piti vielä kysyä että kauanko tapahtuma keskimäärin kestää, siis esmes tuo elokuun Jyväskylän näyttely? Hirveä arpominen päällä, että onko mitään mahdollisuuksia selvitä reissusta  :roll: .
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 15.07.11 - klo:23:03
^ Yleensä siinä kello 15-18 päästään lopettamaan arvostelut, eläinten määrästä riippuen. Jyväskylään ei yleensä tule niin kamalasti osallistujia. Toki paikalta voi lähteä kun oma hamsteri on arvosteltu, jos ei halua jäädä odottamaan palkintojenjakoa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 15.07.11 - klo:23:15
Joo, kun mietin lähinnä siltä kantilta että täytyisi ottaa kokoa apinalauma mukaan (siis mies ja uhmaikäinen 1½-vuotias), niin ajattelin että kaikkien kannalta olisi varmasti parasta ettei oltaisi siellä kokoaikaa hillumassa vaan tuotaisiin hamsteri (hoidettaisiin ne alkuhässäkät) ja sitten tultaisiin vähän myöhemmin takaisin katsomaan missä vaiheessa arvostelu on.  :mrgreen:

Ei ole kyllä hajuakaan miten tuo käytännössä toimisi, mutta kai siinä tärkeintä on että ilmestyy tarpeeksi aikaisin takaisin  :) .
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Mianna 15.07.11 - klo:23:36
^^^^ Okei hyvä juttu.  :D Mietinki et oonko tulossa sokeeksi vai mistä kiikastaa..  ;)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 16.07.11 - klo:23:38
: "nuhainen"
Joo, kun mietin lähinnä siltä kantilta että täytyisi ottaa kokoa apinalauma mukaan (siis mies ja uhmaikäinen 1½-vuotias), niin ajattelin että kaikkien kannalta olisi varmasti parasta ettei oltaisi siellä kokoaikaa hillumassa vaan tuotaisiin hamsteri (hoidettaisiin ne alkuhässäkät) ja sitten tultaisiin vähän myöhemmin takaisin katsomaan missä vaiheessa arvostelu on.  :mrgreen:

Ei ole kyllä hajuakaan miten tuo käytännössä toimisi, mutta kai siinä tärkeintä on että ilmestyy tarpeeksi aikaisin takaisin  :) .

Oon itse ainakin tehnyt juuri niin että alkuhässäkän jälkeen lähtenyt lasten kans esim huoltoasemalle syömään  ja tullut sitten myöhemmin takaisin. Silloin kuitenkin boksin on oltava hyväkuntoinen ettei hamsu varmasti saa kantta auki kun olette poissa! Itsellä on niin korkeat boxit että hamsut ei juurikaan edes ylety puremaan kannen ritilöitä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ellli 18.07.11 - klo:22:27
Rupes taas täs mietityttään et kun otan seuraaviin näyttelyihin mukaan 2 hamsua + minä + äitini. niin pitääkö mun ilmottaa äitinikin sinne??
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 18.07.11 - klo:22:40
^ SHY:n näyttelyihin on kaikilla vapaa pääsy. :) Joidenkin yhdistysten käytäntönä on pyytää ns. ulkopuolisilta sisäänpääsymaksu, mutta mitään erityistä ilmoittamista ei tarvita.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ellli 18.07.11 - klo:23:10
Jaajaa.. Eli ilmotan noi elukat vaan? ( Kiitän)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Juulia 19.07.11 - klo:16:48
^ Ilmoitat pelkästään eläimet :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 19.07.11 - klo:19:41
Hei voiko tuohon ilmoittautumiskaavakkeeseen laittaa isän ja emän tietoihin värit jos tietää ne, muttei muuta? ja sen että ovat pk...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 19.07.11 - klo:19:54
^ en muista mitä siinä lomakkeessa oli, mutta jos ne väreineen laitettaisiin niin laitat vaan värit ja turkkimuunnokset. Lähinnä siksi ne värit siellä ovat, että epäselvät tapaukset olisi helpompi korjailla. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: mirauh 19.07.11 - klo:19:55
: "nuhainen"
Hei voiko tuohon ilmoittautumiskaavakkeeseen laittaa isän ja emän tietoihin värit jos tietää ne, muttei muuta? ja sen että ovat pk...

Sillä tiedolla ei luultavasti ole ihan niin väliä, joten voit varmaankin(?) jättää sen kohdan tyhjäksi :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 19.07.11 - klo:21:15
Joo, jätin ne tyhjäksi :).
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Jensku98 21.07.11 - klo:15:14
Haluisin saada vähä lisätietoo noista näyttelyistä ku oisin kiinnostunu lähtee sinne ton talvikko pojan kanssa  :) Pitääkö kuljetusboksiin laittaa mitää muuta ku reilusti puruja ja vessa- tai talouspaperia? Onko hamsun kynsiä pakko leikata?? Kiitos jo etukäteen :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 21.07.11 - klo:15:43
^ Boxiin puruja, paperia ja tietysti nestepitoista tuoreruokaa ettei nestehukka iske kesken näyttelyn. Esimerkiksi porkkanaa tai parsakaalia. Kynnet pitää leikata ihan hamsun normaalissakin elämässä säännöllisesti, liian pitkillä kynsillä on haittoja hamsterille: liikkuminen vaikeutuu ja varpaat voivat vinoutua.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Jensku98 21.07.11 - klo:17:22
Kiitos paljon!! :sydan  Tiedätkö sitte yhtää että rupeevatko eläinkaupoissa leikkaamaan hamsterin kynsiä kun olen ite vielä aika kokematon nuissa kynsien leikkaamisessa :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 21.07.11 - klo:18:27
^Joissain leikkaavat ja kannattaa kysyä. Myös eläinlääkärit leikkaavat, mutta voi olla tyyristä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Jensku98 21.07.11 - klo:19:36
Selvä, no pitääpä käydä vähän kyselemässä että leikkaisivatko tuon vipeltäjän kynsiä missää eläinkaupassa täällä Kajaanissa :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 21.07.11 - klo:19:40
^ minä myös leikkaan pientä maksua vastaan kynsiä ja hampaita hamsuilta.

Tuolta löytyy yhteystiedot: http://evenhamsula.gnawer.net/ (http://evenhamsula.gnawer.net/)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Jensku98 22.07.11 - klo:09:21
No paljonko velottasit kynsien leikkauksesta???
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hilssstu 22.07.11 - klo:10:19
Saako hamsterinäyttelyyn tuoda myyntiin hamsteritavaraa? Me kun tehdään itse aika paljon noita, ja äitiltä inspiraatioo löytyy. Jos vaikka oman pikku pöydän sinne kuskaa?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 22.07.11 - klo:10:38
SHYn järjestämissä näyttelyissä on ainakin tähän mennessä saanut.

Jos järjestäjä on jokin muu yhdistys, niin sitten kannattaa varmistaa järjestävältä yhdistykseltä tms.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 22.07.11 - klo:13:24
Käytettyä tavaraa on saanut myydä ihan mielin määrin, mutta jos on kyse suuremmastakin uuden tavaran myynnistä, niin kannattaa olla yhteydessä yhdistyksen edustajiin, kun se sitten jo rinnastetaan kaupalliseen toimintaan (eläinkaupat) ja näiltä on yleensä pyydetty erillinen pöytämaksu.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Cindu 26.07.11 - klo:13:51
Hehee täällä Rovaniemellä Jälki eläinkaupassa jyrsijäpäivät, + lauantaina 31.7 on jyrsijänäyttely, liikkeeseen pitää ilmottautua viimeistään perjantaina, ilmainen on :) Mennään nyt Piparin kanssa tonne =)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: nuhainen 05.08.11 - klo:19:45
Nyt teen rumasti ja kopsaan saman kysymyksen tännekin  :roll:

Eli kysymys ennen huomista näyttelyä, että voipiko sinne kuljetusboxiin laittaa vessapaperin sijaan rutirexiä (samanlaista vissiinkin kun se ekokuitu)?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 05.08.11 - klo:21:58
Vastaan tännekin, että mieluummin vessapaperisuikaleita. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 22.08.11 - klo:23:44
Hei mistä te ootte ostanut niitä IISOJA näyttelykasseja? Sais olla korkeempia kuin ikean kassit että mahtuu noita L-koon bokseja paljon...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 22.08.11 - klo:23:57
^Ikean luukassit on hyviä, mutta niitä ei enää myydä. Toinen hyvä ikeakassi on tämä: http://http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10056770
Biltemasta saa halvalla niitä mustia pallokuvioisia joihin mahtuu kans ihan kivasti.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anonymous 23.08.11 - klo:00:14
Mä oon ostannu ihan paikallisesta kirpparista uutena ja Tarkkaristaki olen jonku ostannu sekä jyskistä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 04.09.11 - klo:22:19
Ninde, jos jaksat kirjoitella niin olisi mukava kuulla miten näyttely sujui Ruotsissa ja hieman jotain eläinten tasosta.
: ulkomuoto luokkaan??
: pinsku93 06.09.11 - klo:10:13
kysyisin seuraavaa: syrkkini sai vauvoja ja erottaminen tapahtuu 11pv. näyttelyt olisi lahessa sillon olikse nyt 24pv.voinko viedä emon jo sinne? ja toinen kysymys, onko neitini ulkomuotoluokkaan sopiva kuva alla? väritys normaali umborous vai normaali? :)
: Re: ulkomuoto luokkaan??
: EmmaTi 06.09.11 - klo:11:21
Näkyy olevan normaali umborous.
Säännöissä kielletään tuomasta naarasta jolla on alle 5vk ikäiset poikaset tai naarasta joka on tiine, joten kyllä voit tuoda hamsusi näyttelyyn.

Toki voit osallistua sekä pet- että ulkomuotoluokkaan.
Ainoastaan sellaista hamsteria ei kannata ulkkikseen viedä, jolla on hännässä knikki, koska se saa automaattisesti hylätyn arvosanan.
: Re: ulkomuoto luokkaan??
: pinsku93 06.09.11 - klo:12:10
kiitos paljon vastauksesta:) ajattelin viedä muutaman pienen nappi silmän sinne jospa saisivat vaikka hyvän kodin:)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sahapukki 11.09.11 - klo:21:01
Milloin olette tavanneet Joensuussa hamsterinäyttelyitä ? Itse olen vasta olikohan se -04, vai ? Millonkohan tänne ilmaantus, tai edes Kuopioon, niin päästäs mekin. Kyyti ja majoitus on ainut ongelma, mutta tuohon marraskuun näyttelyyn päästään, jos vain majoitus onnistuu, kyyti nimittäin on , jos ei olisi, tulisin vaikkapa junalla, Aadan kera. :) Tiedättekö, olisko tänne Joensuuhun tulossa näyttelyitä n. 2-vuoden sisällä, kalenterissa ei ainakaan mainita niin pitkälle. Jos joku edes osaisi sanoa, niin hyvä. Toivon positiivistä, peukut ylös. Näyttelyitä Joensuuhunkin, ettei vaan jumahdeta Jyväskylään, Helsinkiin ja Tampereeseen.  :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ely 11.09.11 - klo:21:10
^Milloinkas Helsingissä oli viimeksi näyttely? :S
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 12.09.11 - klo:00:22
Näyttelyitä järjestetään siellä, missä on järjestäjiä tai muuta aktiiviporukkaa, joka voi auttaa näyttelyiden suhteen. Itä-Suomessa on kovin vähän aktiivisia hamsteri-ihmisiä. Helsingin kaupunki taas ei vuokraa eläintapahtumiin tilojaan ja käsittääkseni muut paikat ovat todella kalliita (jos niitä edes on).
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hamsteritar 12.09.11 - klo:08:59
Joensuuhun vois mustakin tulla näyttelyitä enemmän, tulisin ainakin katsojaksi, luultavimmin saattaisin osallistuakkin :) (jos sinne tälläisiä 13v junioreja päästetään)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 12.09.11 - klo:12:09
^ Kaikki ovat tervetulleita aina näyttelyihin oli sitten junnu tai vanha konkari, tai jotain siltä väliltä. :)

Meillä on ilmot laitettu ja tällä kertaa mukaan lähtee vain kolme hamsteria. Ekalla kerralla näyttelyssä oli enennän hamsuja mukana kuin nyt. :) Ei tullut ilmot ainakaan kalliiksi. :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: HamsterSailor 14.09.11 - klo:19:00
En oo ennen käynyt cämpsyjen kanssa näyttelyssä, vain syrkkien, joten juolahtipa mieleeni kysymys. Täytyykö toimia jotenkin erilaisesti, kun kaksi otusta ovat samassa boksissa? Laitan siis nrolaput vaan normaalisti boksin kanteen ja ulkkiksen pöydälle? Molemmat osallistuvat molempiin luokkiin :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 14.09.11 - klo:20:17
^Ei tartte toimia mitenkään erilaisesti silloin, kun eläimet on helposti erotettavissa toisistaan (eli esim. eri väriset).
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: HamsterSailor 14.09.11 - klo:21:59
^Ok. Kiitos Ninde :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hamsteritar 15.09.11 - klo:08:30
Tuli tässä mieleen, onko joitakin hamsun värejä joita ei oteta näyttelyihin? En oo siis minnekkään osallistumassa, mutta ois kiva tietää jos joskus jossain satun näyttelyihin eksymään..  :roll:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 15.09.11 - klo:09:57
^ kaikenväriset hamsterit ovat tervetulleita :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hamsteritar 15.09.11 - klo:11:02
Ok, hyvä tietää (:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 19.09.11 - klo:16:03
Minä nyt vielä tarkistelen. Eli vaikka tuo rekisteröintikäytäntö muuttui, niin eikö silti saa ilmoittaa paperittoman (eli niin ollen myös rekisteröimättömän) talvikon sekä ulkomuoto- että lemmikkiluokkaan?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 19.09.11 - klo:16:35
^ Saa saa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 19.09.11 - klo:16:50
Kiitos. Näin muistelinkin :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Humselo 19.09.11 - klo:22:15
Meillä on ensimmäinen näyttely tiedossa lauantaina, enkä ole koskaan edes käynyt katsomassa hamsunäyttelyä...

Aloin miettimään onko siellä jotain pöytää mihin voisi kipossa laittaa yleiseen jakoon kesäkurpitsaa, annettavaksi hamsuille? Meillä kun on vähän ylituotantoa :D
Siis jos ne nyt vain säilyy lauantaihin asti, kun on pitänyt jo pihalta jääkaappiin siirtää hallan alta.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 20.09.11 - klo:13:53
Kyl vihanneksia saa tuoda. Jos niitä on ollut tarjolla, niin kulho on yleensä ollut infopöydällä tai puffanpöydällä. Sinne vaan nykäseen toimihenkilöä hihasta  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Humselo 20.09.11 - klo:14:02
: "GaneshaX"
Kyl vihanneksia saa tuoda. Jos niitä on ollut tarjolla, niin kulho on yleensä ollut infopöydällä tai puffanpöydällä. Sinne vaan nykäseen toimihenkilöä hihasta  :)

Ok, kiitos :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 18.10.11 - klo:16:59
Koskahan ensi vuoden näyttelypäivät ja -paikkakunnat ovat selvillä?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: lentsu 18.10.11 - klo:19:07
Ne on jo alustavasti päätetty, mutta en tiedä, milloin ne naulitaan lopullisesti ja julkistetaan.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 18.10.11 - klo:19:20
^Kiitos :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 18.10.11 - klo:19:22
Sen verran voi jo paljastaa, että vuoden ensimmäinen näyttely pidetään Tampereen Ikurin Virelässä lauantaina 18.2. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 18.10.11 - klo:19:27
^Selvä, kiitos :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: anskuxxx 18.10.11 - klo:23:21
Minä innokkaana aloittelevana hamsuilijana olisin kiinnostunut myös näyttelyistä,tuomalla oman hamsuni ja myös olemaan apunakin.Harmi vain,kun näyttelyt tuppaa olemaan sen verran kaukana täältä itäisimmästä suomesta. :(  Jollei joskus sitten olisi mahdollista järjestää täällä päin,jollei ole jo joskus tulossa? *muoks,olihan tuolla jo keskustelua Joensuun suunnalle näyttelyä,en vain tajunnut!Nostan kuitenkin käteni ylös että täällä olisi yksi innokas järjestäjä jos muita löytyy!*
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hamsteritar 19.10.11 - klo:08:13
Joensuuhun minäkin näyttelyä toivon, innokas tulija olisin xD
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 19.10.11 - klo:18:54
Ainakaan hamsteriyhdistys ei ole järkkäämässä näyttelyitä ensi vuonna Joensuussa. Näyttelyt painottuvat Jyväskylä-Tampere-Lahti-Hyvinkää -akselille.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: anskuxxx 20.10.11 - klo:00:57
No ehkä voin ottaa tavoitteeksi vaikka Lahden näyttelyn,sisko asuu Lahdessa niin tuskin pahastuu jos kimpsuineni Pertti mukaan lukien majoittaudun sinne yöksi pariksi  :D Sillä ei kai se mahdoton idea ole että hamsu on yön pari varsinaista koti terraa pienemmässä häkissä mukana?Onneksi on oma farkku auto niin sopisi reilumpikin häkki mukaan  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 25.10.11 - klo:00:38
Oi että tuntuu olevan edellisestä näyttelystä jo aikaa vaikka se oli viime kuussa. :D Ihan tarpeeseen tulee tuo Hyvinkään näytskä neljän viikon ja neljän päivän päästä.

Ot/ Harmittaa kun ei Suomessa järkätä siipikarjalle omia näyttelyitä, sen verran komeita tirppoja meillä (omasta mielestä ainakin, en tiedä kuinka moni jakaa tämän mielipiteen :D )
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Rukyo 28.10.11 - klo:14:16
Oi vitsit mä niin haluisin johonki kunnno hamsterinäyttelyyn mun hamsujen kanssa!
Tuntuu vaa et kaikki näyttelyt on tosi kaukana :< no sitä odotelles et vaik turus tai jossai
täs turun lähel / varsinais-suomes järjestettäis joku näyttely :>
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 28.10.11 - klo:14:38
Ens kuun alusta näyttelyt, ihanaa :3 Tälläkertaa lähtee vaan neljä hamsua, kun on vaan pet-luokka. Samalla siinä teen sitten viimesen harjotusarvostelun ja ens vuoden alusta alkaa koearvostelut  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 28.10.11 - klo:15:07
Mä odottelen jo tohkeissani näyttelykalenteria ens vuodelle, vaikka tämäkään vuosi ei ole vielä päässyt päättymään :D Voi oispa heti tammikuussa näytskä jossain täällä etelässä!  :angel
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: anskuxxx 29.10.11 - klo:13:36
Minä taas mietin uskaltautuisinko Hyvinkäälle Pertin kanssa kun on jo käsikesy..Mutta sitten toisaalta mietin onko tarpeeksi kesy ja jotenkin ko.näyttely kuulostaa niin hienolta että arvaanko ensi esiintymistä siellä tehdäkkään..  :pihalla:
Voi näitä ihmisen huolia..
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 29.10.11 - klo:19:01
: "spellcaster"
Mä odottelen jo tohkeissani näyttelykalenteria ens vuodelle, vaikka tämäkään vuosi ei ole vielä päässyt päättymään :D Voi oispa heti tammikuussa näytskä jossain täällä etelässä!  :angel

: "Saana"
Sen verran voi jo paljastaa, että vuoden ensimmäinen näyttely pidetään Tampereen Ikurin Virelässä lauantaina 18.2. :)

Eli ei ole tammikuussa ainakaan SHY:n näyttelyä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 30.10.11 - klo:12:09
^ No voi harmi... Mä en tykännyt oikein tuosta paikasta kun oli niin kamalan ahdas...  :|
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Saana 30.10.11 - klo:13:40
Lueskelin vanhoja ketjuja läpi ja ainakin 2008 on pidetty hamsunäytskä Virelässä. Jos jollain on tuoreempaa tietoa niin kertokaa ihmeessä.

Musta se paikka on aika kiva paikka pitää näytskä. Ei maksa miljoonia, pöytiä ja tuoleja riittää, siellä on ok keittiö, oleskelutilaa muuallakin kuin salissa ja autot saa kätsysti ihan viereen ilman parkkimaksuja.

Pinallahan on sitten paaaljon enempi porukkaa ja eläimiä siellä, mikä tekee olemisen aika ahtaaksi. Mutta ne on eri näyttelyitä ne.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Unipallo 12.11.11 - klo:14:12
Kotiuduin tässä justiinsa Lemmikkimessuilta. Tuli mieleen miksei Gran Galaa/ hamsteri järkätä tuolla? Siellähän oli kanit, marsut, rotat ja muut.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 12.11.11 - klo:15:24
Liian kallista ja vaikeasti järjestettävää - toimihenkilöitä vaikea saada kun kaikki haluavat vain kiertää messuja. Liikaa ihmisiä ja eläimet tuntuvat stressaavan vähän turhan paljon.
Itse en ainakaan koskaan ikinä enää halua järjestää messunäyttelyä, mutta jos joku muu haluaan iin go for it, mua ei ainakaan saa työvoimaksi.  :kieli
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: jonna 12.11.11 - klo:17:27
Ei hamsuilla ole tuplanäyttelyitä ollut? Tuli vaan mieleen, tuolla messuilla on nyt marsuilla 4 näyttelyä yhden viikonlopun aikana. Molempina päivinä siis kaksi näyttelyä, kahdella tuomarilla. Olisko mitään ideaa ajatella hamsuillekin joskus tuplia? Ajatellen esim. ulkolaisia tuomareita, yksillä kustannuksilla kaksinkertainen tulo, suunnilleen.
Ajallisesti päivä ei tuplan takia ainakaan marsuilla ole venynyt, kun arvostelut pyörii kaiken aikaa molemmilla yhtäaikaa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 12.11.11 - klo:17:34
On ollut tuplanäyttelyitä. Kerran (muistaakseni) on järkätty yhden päivän tuplis (tupla-arvostelu kaikille lajeille) ja useamman kerran kahden päivän tupliksia (peräkkäisinä päivinä näyttelyt samassa paikassa). Kahden päivän tupliksia on järkätty useampina vuosina messuilla ja ennen lemmikkimessuja parisen kertaa "normi"näyttelyinä.

Yhden päivän tuplis ei näillä eläin- ja tuomarimäärillä taida kovin helposti enää onnistua, kun tarvittaisiin vähintään 7-8 ulkkistuomaria. Kaksipäiväinen tuplis ei-messuilla voisi ehkä taas ollakin ok, messuilla järkättynä liian raskasta järjestäjätaholle.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Unipallo 12.11.11 - klo:18:15
: "wiidii"
Liian kallista ja vaikeasti järjestettävää - toimihenkilöitä vaikea saada

Joo, arvelinkin syiden olevan tämänsuuntaisia. Onhan noissa geimeissä suuren urheilujuhlan tuntua.  ;)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 14.11.11 - klo:22:18
Plus messut on aina täynnä turhan innokkaita sivullisia, jotka työntyvät tuomaripöytiä häiritsemään ja ovat muutenkin tiellä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Unipallo 15.11.11 - klo:11:05
^ Joo, toi muuten totta. Siellä sais varmaan olla sydän kylmänä, että onko illalla kotiin lähtiessä yhtä monta boksia mitä on aamulla tuonut. Tuoltahan on pöllitty ainakin kaneja joskus männävuosina...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 15.11.11 - klo:11:07
Mä kävin pari vuotta sitten tuolla Lemmikkimessuilla rottien kanssa näyttelöimässä, enkä kyllä toiste menisi. Aivan liikaa ihmisiä, lapsia kolistelemassa bokseja ja sellaista... Koko ajan sai kytätä ettei kukaan koske tai ota ilman lupaa.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 15.11.11 - klo:13:55
On aikas ahdistavan kuuloisia nuo messut. Sielläkun joku lapsonen aukoo parit boksit niin on hamsterit hukassa :S

Muutenkin on hamstereiden etu, että näyttelyissä ois mahdollisimman rauhallista.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sirpa 16.11.11 - klo:13:18
: "Eve87"
Muutenkin on hamstereiden etu, että näyttelyissä ois mahdollisimman rauhallista.
Ja myös niiden toimihenkilöiden.
Itse olin sihteerinä brittituomareille puolitoista vuotta sitten lemmikkimessuilla ja olen kyllä helpompiakin nakkeja joutunut hoitamaan. Kuulutukset ja muu yleinen hälinä haittasivat jonkin verran ihan jo tuomarin puheesta selvän saamista, saati sitten keskittymistä. Ja sitten tuli näitä kyselijöitä että mikä toi hamsteri on ja saako sitä silittää ja muuta eikä kuitenkaan oikein voi mennä sanomaan että painukaa nyt jo hevon kuuseen siitä...
: Re: Grand Gala Hyvinkää 26.11.2011
: Hamsutin86 22.11.11 - klo:06:50
Hei. Koska mahdollisesti tulee ensivuoden näyttelykalenteri? :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ken_G 22.11.11 - klo:10:56
Näyttelysäännöistä: "Suoritettu ilmoittautumismaksu palautetaan, jos hamsteri on sairastunut tai kuollut (esitettävä eläinlääkärintodistus)."

Ehkäpä näin täytyy olla, väärinkäytöksien välttämiseksi. Mutta kyllähän tuo sääntökohta on tosiasiassa täysin kuollut kirjain siinä tapauksessa, jos hamsteri on kuollut. Vai maksaako joku kuolleen eläimen eläinlääkärikäynnistä 40-50 € saadakseen muutaman euron näyttelymaksun takaisin..  :c8
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 22.11.11 - klo:13:27
^Tuskin kukaan ihan varta vasten sitä eläinlääkärintodistusta lähtee hankkimaan, mutta jos hamsteri täytyy lopettaa eläinlääkärillä niin samallahan siitä silloin todistuksen pyytää, mikäli tarvitsee.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Lakupekka 27.11.11 - klo:19:21
Mä en löydä mistään, että mistä tuo * tulee hamsun nimeen?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 27.11.11 - klo:19:29
^ serti lienee.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: AnsaLucia 28.11.11 - klo:13:39
Sellainen juttu tuli tässä mieleen...en tiedä kuuluuko tän otsikon alle mutta menköön nyt... Aika usein näyttelyissä on pöytätilaa liian vähän, siihen ei ymmärrettävästi järjestäjät pysty paljon vaikuttamaan koska pöytiä ei vaan yksinkertaisesti ole ko tilassa enempää. Nyt siis puhun lähinnä syrkeistä.  Toki tilanahtaus on osaksi meidän näytteilleasettajien syytäkin koska ainakin minulla on aktiivisimmillla kavereilla turhan suuret boksit, jotta eivät yllä syömään kattokaltereita... tämä käynyt aivan liian usein. Mutta, olisko mitään järkeä jos osa bokseista tällaisessa pöytätilan puutteessa ohjattaisiin laittamaan jo suoraan pöydän alle? Esim. "tähän nrot 1 - jotakin". Vähän kauhulla katson kun bokseja on kahdessa (no se ei vielä mitään) mutta jopa kolmessa kerroksessa.. Yleensä näytsipaikat on kuitenkin niin lämpimiä että lattialla ei vetoakaan suuremmin ole. Ja kun boksit ovat kaikki vain yhdessä kerroksessa se helpottanee myös assareiden työtä kovasti. Nykyisillä eläinmäärillä vaan tila ei pöydillä riitä. Ajatuksia? Ideoita?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Pertti 28.11.11 - klo:21:07
Mun mielestä lattialle sijoittaminen olisi ihan ok idea, pääsääntöisesti kuitenkin pöydät on mahdollista sijoittaa sitten, että suoraa vetoa ei synny. Toisekseen muoviset boksit kyllä tasaavat vetoa aika hyvin, ainakin omien kokemusteni mukaan. Toisaalta taas voi ongelmaksi äkkiä muodostua ihmisten tavaroiden sijoittelut, jos kaikkien pöytien alla onkin näytteillä olevia hamsuja. Pohtia kannattaa myös, että ovatko lattialla olevat hamsterit liikaa varomattomien ihmisten jaloissa..? Joka tapauksessa lattialle sijoittaminen on mun mielestä pääpiirteisesti paljon parempi kuin korkeat boksipinot joissa ilman kiertäminenkin on usein heikonlaista.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Disposable 05.12.11 - klo:15:33
Tuleeko vuoden voittajat foorumille, vai pelkästään poskariin?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 15.12.11 - klo:23:22
^On ne ainakin ennen tullut tännekin...
: voiko hamsuni osallistua ei-standardiluokkaan?
: Hilmeliini 05.01.12 - klo:16:46
eli siis... olen tulossa tampereen 18.2 näyttelyyn. kyseessä olisi hamsujeni ja minun ensimmäinen näyttely, ja tarvitsisin viisaammilta vastauksia kysymyksiini.  :)

1. voivatko lk creme ja lk hopeanharmaa laikukas osallistua ei-standardiluokkaan (ulkomuoto)? en oikein tajunnut shy:n sivuilta mikä tuo ei-standardiluokka on...
2. voinko ilmoittaa saman hamsun kahteen eri luokkaan?
 

kiitos jos joku viitsii vastata! :)
: Re: voiko hamsuni osallistua ei-standardiluokkaan?
: Minnaw 05.01.12 - klo:17:00
1. creme ja hopeanharmaa ovat standardivärejä, joten ne osallistuvat aina standardiluokkaan. Myös laikukas on standardikuvio, joten se osallistuu standardiluokkaan. Eli et voi ilmoittaa hamstereitasi kuin standardiluokkaan.

Ei-standardiluokka on tarkoitettu sen värisille/kuvioisille hamstereille, joiden värille/kuviolle ei ole kirjoitettu standardia. Standardihan tarkoittaa "ihannetapausta" tai toisinsanoen täydellistä väriä/kuviota, johon näyttelyyn ilmoitettua hamsteria verrataan. Täysin standardia vastaavaa eläintähän ei ole edes olemassa, mutta mitä lähempänä hamsteri standardia on, sitä paremmin se näyttelyssä menestyy.

Jos hamsterisi olisi väriltään joko Beige, Siniminkki, Hopeamusta, Hopeakyyhkynharmaa, Oranssi tai Suklaa-keltainen menisi se ei-standardiluokkaan. Tai jos standardivärinen hamsteri olisikin kuvioitunut joko Valkotäpläiseksi tai Valkolaikukkaaksi niin se menisi ei-standardiluokkaan.

2. Voit ilmoittaa hamsterisi ulkomuoto- ja lemmikkiluokkaan, molempiin. Mutta koskaan hamsteri ei voi osallistua sekä standardi- ja ei-standardiluokkaan, koska sen väri/kuvio kuuluu aina vain jompaankumpaan.

Toivottavasti näistä oli apua!
: hamsterin "eläkeikä"?
: Hilmeliini 05.01.12 - klo:20:22
PiNalla on siis 5.2.2012 ystävänpäivänäyttely.
Siinä hintojen alla sitten luki, että veteraani-ikäiset eläimet kilpailevat ilmaiseksi. mikä tuo veteraani-ikä on, kuinka vanhat siihen kuuluvat?  :)
: Re: hamsterin "eläkeikä"?
: yennni- 05.01.12 - klo:21:26
http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttely ... yyn/432-2/ (http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttelyt/ohjeita-nayttelyyn/432-2/)
13 § Näyttelyn ulkomuotoluokat ja palkitseminen

Hamsterit arvostellaan ensisijaisesti ikäjaon mukaisesti, ikäjärjestyksessä.
Luokat ovat jokaisessa ulkomuotoluokassa seuraavat:
..
- veteraani urokset (18.00– kk ikäiset kiinankääpiöhamsterit ja 15.00– kk ikäiset, muun lajiset hamsterit)
- veteraani naaraat (18.00– kk ikäiset kiinankääpiöhamsterit ja 15.00– kk ikäiset, muun lajiset hamsterit)

14 § Näyttelyn lemmikkiluokat ja palkitseminen
...
- veteraani urokset (18.00– kk ikäiset kiinankääpiöhamsterit ja 15.00– kk ikäiset, muun lajiset hamsterit)
- veteraani naaraat (18.00– kk ikäiset kiinankääpiöhamsterit ja 15.00– kk ikäiset, muun lajiset hamsterit)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 08.01.12 - klo:02:16
Minä odottelen jo ihan innoissani vuoden ekaa näytskää. Näitä on ihan liian harvoin!!
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 08.01.12 - klo:14:24
Hei, mistäköhän syystä ensi vuodelle ei ole näyttelykalenteria suunniteltuna? Onhan ne aikaisempinakin vuosina saatu kalenteriin jo edellisvuoden syksynä, ja ainoastaan muutamia muutoksia on jouduttu tekemään. Olisi helpompaa varmaan järjestäjätahollekin saada jo nyt ensinnäkin omista kalentereista tilaa varattua, ja siksi toisekseen näillä vähäisillä tuomarimäärillämme olisi hyvä saada mahdollisimman aikaisin suunniteltua ja neuvoteltua toimihenkilöiden käytöstä kussakin tilaisuudessa. Ja pitäisihän tilavarauksetkin jo tehdä.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: HamsterSailor 08.01.12 - klo:14:46
Valaiskaa vähän tietämätöntä: eiks tää * tarkotan sertiä, mut mikä se + on?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 08.01.12 - klo:15:12
: "viiru"
Hei, mistäköhän syystä ensi vuodelle ei ole näyttelykalenteria suunniteltuna? Onhan ne aikaisempinakin vuosina saatu kalenteriin jo edellisvuoden syksynä, ja ainoastaan muutamia muutoksia on jouduttu tekemään. Olisi helpompaa varmaan järjestäjätahollekin saada jo nyt ensinnäkin omista kalentereista tilaa varattua, ja siksi toisekseen näillä vähäisillä tuomarimäärillämme olisi hyvä saada mahdollisimman aikaisin suunniteltua ja neuvoteltua toimihenkilöiden käytöstä kussakin tilaisuudessa. Ja pitäisihän tilavarauksetkin jo tehdä.
Täytyy nyt kyllä ihan komppailla. Kyllä tuo näyttelykalenteri on sellainen, mikä pitäisi edes alustavana sisältyä toimintasuunnitelmaan ja sellaisena hyväksyä syyskokouksessa. Tokihan se kalenteri pakostakin joka vuosi hieman elää suuntaan tai toiseen, mutta sille vaan ei voi mitään.

: "HamsterSailor"
Valaiskaa vähän tietämätöntä: eiks tää * tarkotan sertiä, mut mikä se + on?
* = standardiluokan sert
+ = koestandardiluokan k-sert
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Humselo 08.01.12 - klo:15:49
Kyllä se on näyttelykalenteri on jossain näkyvillä ollut, koska itsekin uskallan Tampereen jättää väliin, kun tiedän toukokuussa olevan Lahden vuoro. Mut se missä olen sitä lukenut, onkin eri juttu, ei meinaa harmainta aavistustakaan :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 08.01.12 - klo:17:14
viewtopic.php?f=18&t=10179 (http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/viewtopic.php?f=18&t=10179)
Tuolla on hahmotelma ensi vuoden (tai oikeammin tämän vuoden) näyttelykalenterista, mutta ilmeisesti muutokset on hyvin mahdollisia.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 08.01.12 - klo:18:00
: "Henni"
viewtopic.php?f=18&t=10179 (http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/viewtopic.php?f=18&t=10179)
Tuolla on hahmotelma ensi vuoden (tai oikeammin tämän vuoden) näyttelykalenterista, mutta ilmeisesti muutokset on hyvin mahdollisia.

Aivan, tuohon viittasinkin. Päivämäärät pitäisi olla selvillä. Lisäksi kun kerran kalenteria ei enää yhdistyksen sivuilla ylläpidetä, mielestäni tähän pitäisi sisällyttää myös muiden SKJL:n alayhdistysten järjestämät viralliset näyttelyt. Esimerkiksi OSJH ry. järjestää 24.3.2012 Limingalla sekä ulkomuoto- että lemmikkiluokat hamstereille, ja lemmikkiluokkia on tiedossa ainakin 5.2.2012 (PiNa ry, Tampere) ja 25.2.2012 (PPKJY ry, Haapajärvi).

Ja kun vielä kommentoinnin makuun päästiin, niin minusta on myös aika harmillista, että puolet näyttelyistä on Pirkanmaalla, kun aikaisemmin yhdistys on kyennyt pitämään näyttelyitä aika laajalti pitkin pitäjää siitäkin huolimatta, että hallitus on ollut lähinnä pääkaupunkiseudulta. Edellyttää tietenkin paikallisten aktiivisuutta, mutta kyllä sitä apua ainakin oman kokemukseni mukaan saa kun pyydetään.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 08.01.12 - klo:20:59
Näin oululaisen näkökulmasta näyttelykalenteri näytti varsin kivalta kun suurin osa näyttelyistä on lähempänä meitä, se 100km kun on monesti kynnyskysymys mietittäessä esim. täytyykö reissulla yöpyä vai ei. Tokihan nää on niin kiinni siitä mistä vinkkelistä katsoo. Ja mun mielestä on jopa hyvä että näyttelyitä on suunnitteilla vähemmän kuin aikaisemmin. Aktiivisia tuomareita on vähän, ja toisaalta nyt paikallisyhdistyksillä on paremmat mahdollisuudet järjestää ulkkiksia. Ne ehkä kerää enemmän porukka, ja näyttelyajankohta on ehkä helpompi saada läpi, kun ei oo joka kuukausi SHY:n näyttelyä  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: lapanen 08.01.12 - klo:21:30
Minulle nämä hamsterinäyttelyt ovat aikas uusi juttu, niin olisi muutama kysymys aiheeseen liittyen. Elikkäs siis, hamsteri viedään sille varatulle pöydälle kuljetusboxissaan ja se jätetään sinne näyttelypäivän ajaksi eikös? Omistaja ei siis vie hamsteria tuomarin luokse tai mitään? Kun mietin, että voinko ilmoittaa tämän uuden hamsterini tuonne PiNan ystävänpäivänäyttelyyn, kun olen sinne luultavasti samalla menossa marsujeni kanssa. Kun marsuja pidää roudata sinne tuomarin pöydälle jne. niin en luonnollisestikaan voi samaan aikaan olla hamsterin luona. Onko tämä mahdollista, että ilmoitan hamsterin marsujeni lisäksi "samaan" näyttelyyn?
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 08.01.12 - klo:21:41
^Hamsunäyttelyissä assistentit vievät hamsut vuorollaan näyttelybokseineen pöydälle ja tuovat arvostelun jälkeen takaisin. Eli siinä mielessä useamman lajin ilmoittaminen samaan näyttelyyn on mahdollista.

Sen verran kannattaa hamsujenkin arvostelua kuitenkin seurata, että tarkistaa vielä itsekin että hamsteri tulee arvosteltua eikä epähuomiossa jää välistä ja ilman arvostelua. Mahdollisuus tähän on pieni, mutta olemassa.

http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttely ... lyn-kulku/ (http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttelyt/ohjeita-nayttelyyn/nayttelyn-kulku/)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: lapanen 08.01.12 - klo:21:46
^ Kiitos avusta!
: Kysymyksiä näyttelyistä
: pekuli 20.01.12 - klo:19:32
jos joku rupeaa näyttelyssä riehumaan,mitä hänelle tehdään? :pihalla:
: Re: näyttely kysymys
: Vevve 20.01.12 - klo:21:24
Sellaista ei ole minun aikanani tapahtunut. Jos tapahtuisi, tilanteen vakavuudesta riippuen henkilö varmaan ohjattaisiin ulos tai koetettaisiin rauhoitella.
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: Sirpa 25.01.12 - klo:10:55
Poliisi paikalle jos alkaa siltä näyttää.
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: Veda 28.01.12 - klo:12:04
"Sukupolviluokkaan osallistuu vähintään kolme (3) hamsteria, jotka edustavat kolmea peräkkäistä sukupolvea (eli ovat keskenään sukua suoraan alenevassa polvessa)"

Tarvitseeko nämä kaikki  3 sukupolvea olla saman kasvattajan kasvattamia? Meillä olisi esim. tuossa isä-hamsteri joka toisen kasvatti ja siitä sitten tytär ja tyttärentytär, käykö sellaiset tuohon?
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: Hilmeliini 28.01.12 - klo:19:05
pääseekö hamsteriyhdistyksen näyttelyihin veteraani-ikäiset hamsut ilmaiseksi? PiNa:lla on ainakin näin...
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: Vevve 28.01.12 - klo:20:31
^ Ei pääse.
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: mesis 08.02.12 - klo:17:53
Saako näyttelyihin tulla ilman hamsteria ihan vaan katselijaksi (esim. 18.2.-12 Tampere), ja jos saa, niin mikä sinne on yleensä sisäänpääsymaksu?
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: EmmaTi 08.02.12 - klo:18:19
: "mesis"
Saako näyttelyihin tulla ilman hamsteria ihan vaan katselijaksi (esim. 18.2.-12 Tampere), ja jos saa, niin mikä sinne on yleensä sisäänpääsymaksu?

Saa tulla katselijaksi.
Mahdollisesta pääsymaksusta on maininta näyttelykutsussa. Tuonne Tampereen näyttelyyn on ilmainen pääsy, kuten taitaa olla useimpiin näyttelyihin.
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: mesis 08.02.12 - klo:18:41
Ok. Kiitos vastauksesta  :)
Kovasti tekisi mieli tulla katsomaan minkälaista siellä on, kun matkakaan ei ole mahdoton.
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: Sirpa 08.02.12 - klo:20:06
Tervetuloa Mesis katsomaan! Meikäläinen on Sebastianin sihteerinä, mutta jos näyttää siltä että on taukoa hommista, niin nappaa ehdottomasti hihasta kiinni.
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: mesis 08.02.12 - klo:21:08
Kiitos!
Nappaan kyllä, jos vaan tunnistan Sinut sieltä  :)
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: hamsterifani1 09.02.12 - klo:19:29
Tarvitsisin nyt hyvin pikaista tietoa!
Olen viemässä talvikkoani 11.2 näyttelyihin pet-luokkaan, mutta sillä on vielä talviturkki. Haittaako se jotenkin?  :S
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: Sintturainen 09.02.12 - klo:20:32
Ei haittaa lemmikkiluokassa.
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: hamsterifani1 10.02.12 - klo:07:22
Oke kiitos, nyt ei vaivaa tuo asia enää! :D
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: spellcaster 11.02.12 - klo:10:45
Milloinkohan tuo näyttelykalenteri alkaa päivittyä? Huhtikuussa pitäisi olla jo näyttely ja kohta pitäisi melkein alkaa tietää miten pyytää vapaata töistä jotta pääsee sinne. Meilläkin kun työvuorot suunnitellaan hyvissä ajoin etukäteen  ;)
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: mesis 11.02.12 - klo:11:07
Olen kovasti koittanut hakea sitä, mihin aikaan Tampereen näyttelyt alkaa (ja kauankohan kestää), mutta ei ole osunut silmään, että kertoisiko joku mihin aikaan sinne voi tulla katsomaan.  :)
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: Eve87 11.02.12 - klo:12:11
^ Arvostelut alkavat noin kymmeneltä, ja sitä päättymisaikaa voi tosiaan arvailla vasta kun tiedetään paljonko on ilmoitettuja eläimiä  ;)
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: mesis 11.02.12 - klo:12:42
Kiitos vastauksesta.  :)
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: spellcaster 18.02.12 - klo:20:47
: "spellcaster"
Milloinkohan tuo näyttelykalenteri alkaa päivittyä? Huhtikuussa pitäisi olla jo näyttely ja kohta pitäisi melkein alkaa tietää miten pyytää vapaata töistä jotta pääsee sinne. Meilläkin kun työvuorot suunnitellaan hyvissä ajoin etukäteen  ;)

Tähän kaipailisin edelleen vastausta viisaammilta  ;)
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: Hilmeliini 19.02.12 - klo:22:37
HUHTIKUUSSA NÄYTTELY???  :)  :sydan   vooi, "rukoukseni" on kuultu jos näyn ihanasti on käynyt, juuri tässä harmittelin, kun meidän vaavit ei muuten ehdi koskaan kisaamaan nuorissa, ovat jo vanhempia kun näyttelyyn pääsevät...  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: tiiahei- 20.02.12 - klo:20:48
Millos mahtaa tulla tietoon tuo Jyväskylän näyttelyn päivämäärä? (:
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 20.02.12 - klo:21:39
Toivon mukaan tämän viikon aikana! Neuvottelut kesken näyttelypaikan kanssa.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: tiiahei- 20.02.12 - klo:23:43
Hieno homma :) ! Nyt vaan pitelen peukkui ettei osuis just sille tietylle viikonlopulle millo en pääsis sinne tulemaa :D
: Re: Kysymyksiä näyttelyistä
: tiiahei- 20.02.12 - klo:23:48
: "spellcaster"
: "spellcaster"
Milloinkohan tuo näyttelykalenteri alkaa päivittyä? Huhtikuussa pitäisi olla jo näyttely ja kohta pitäisi melkein alkaa tietää miten pyytää vapaata töistä jotta pääsee sinne. Meilläkin kun työvuorot suunnitellaan hyvissä ajoin etukäteen  ;)

Tähän kaipailisin edelleen vastausta viisaammilta  ;)

Itsekkin kyselin tätä tuolla yleisessä näyttelypulinassa ja sain vastauksen että mahdollisesti tämän viikon aikana selviäisi tuo Jyväskylännäyttelyn päivämäärä :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Hilmeliini 21.02.12 - klo:13:53
voi, nyt tulee tyyylsää pitkän aikaa, kun ei täällä tampereella ilmeisesti ole näyttelyitä pitkään aikaan... meidän vauvat ei siis ehdi ikinä näyttelyyn kisaamaan nuorissa, ovat jo niin vanhoja kun on seuraava näyttely... :/

JOS nyt joku ihanainen aikoo näyttelyä, vaikka sitten PiNa:nkin, järjestää, niin mä voisin tulla auttelemaan, siivoamaan ja assaroimaan, että näyttely saadaan pystyyn!  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 21.02.12 - klo:15:32
: "viiru"
Lisäksi kun kerran kalenteria ei enää yhdistyksen sivuilla ylläpidetä
Kyllä pitäisi ehdottomasti olla näyttelykalenteri myös nettisivujen puolella, ei kaikki osaa hakea sitä foorumilta.

Mikä on syynä siihen, että alustavaa näyttelykalenteria päivämäärineen ei voitu lyödä lukkoon syyskokouksessa, niin kuin on tehty aina yhdistyksen alkuajoista asti edelliseen vuoteen saakka (eli edelliset n. 20 vuotta!!) ? Kyllähän se kalenteri ymmärrettävästi joka vuosi vähän elää, juurikin näyttelypaikka-asioiden takia, mutta yhdistys voisi ehkä saada vähän helpommin tuomareitakin näyttelyihin, kun edes ne alustavat päivät olisi tiedossa. Plus että kyllähän ne maksavat asiakkaatkin (= näytteilleasettajat) haluaisivat tietää ja varautua ajoissa, jos tarvitsee vaikka työvuoroja suunnitella ja vapaita anoa...

Ai niin sori, ei saanut arvostella...  :teipit  :|
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Harmo 21.02.12 - klo:18:06
Mä niin komppaan Nindeä. :)
Täällä siis huutelee yksi vuorotyöläinen,jolle vapaa viikonloppu ei ole todellakaan mikään  itsestäänselvyys.Senpä takia olisi hyvä tietää ajoissa jo vuorotoiveidenkin kannalta nuo näyttelypäivät,reissun suunnittelemisesta ja mahdollisten koiravahtien buukkauksista puhumattakaan. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Janzu 21.02.12 - klo:22:33
Jyväskylän ja Lahden näyttelyiden päivämääriä kaipaillaan täälläkin, sekä kyyten että hamsujen astutus aikataulujen suunnittelun helpottamiseksi.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 23.02.12 - klo:18:37
Komppaan kaikkia edellä sanoneita immeisiä. Se vapaa lauantai ei täälläkään ole itsestäänselvyys ja meillä työvuorot laaditaan viikkoja etukäteen. Eikä niitä vuoroja sitten niin vaan vaihdeta kun ne on kerran suunniteltu. Plus kauemmas mentäessä pitäisi majoitukset varata myös ja sellasta...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 24.02.12 - klo:01:59
Tiedämme kyllä kuinka tärkeää päivämäärien tietäminen olisi. Jyväskylän näyttely on hyvin todennäköisesti 14.4. (emme halua sitä pääsiäisen kanssa päällekäin), mutta emme ole saaneet yhteyttä vuokratilaan jonka vuoksi päivää ei ole pystytty varmistamaan. Päivä varmistuu heti kun näyttelykutsu julkaistaan foorumilla!

Näyttelykalenteri tullaan päivittämään päivämäärien kera vielä toivottavasti viimeistään tämän viikon lopulla. Tavoitteena on saada varmaksi päivämääräksi myös toukokuussa Lahdessa pidettävä Grand Gala. Lisäksi annamme alustavat päivämäärät vuoden lopuille näyttelyille. Näihin päivämääriin sitten pyrimme kun tiedustelemme näyttelypaikkoja - muutoksista tietenkin ilmoitetaan.

Toivomme ymmärrystä tähän hässäkkään, mekin olemme hallituslaisina vain ihmisiä ja suurin osa hallituslaisistamme on uusia hommissaan, joten uusien asioiden opettelu vie aikaa - meillä kaikilla on töitä, koulua ja omaa elämää myös hoidettavana. Energiaa on vienyt mm. viime vuonna kesken jääneet asiat, joihin emme ole voineet vaikuttaa. Itse en ole voinut vaikuttaa syyskokouksessa esitettyyn näyttelykalenteriin, sen tekemisen olisi pitänyt olla hallituksen 2011 vastuulla, johon suurin osa hallituksesta 2012 ei ole kuulunut.
Rakentavassa kritiikissä ei ole mitään vikaa (näyttelykalenteri pyritään lisäämään myös yhdistyksen kotisivuille mahd. pian!), etenki yhdistyksen kotisivujen mahdollisista puutteista saa ilmoittaa koska tahansa esimerkiksi minulle, koska laajia sivuja selatessaan saattaa välillä itsekin sokeutua virheille ja puutteille.

Kiitän kärsivällisyydestä.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 24.02.12 - klo:11:09
: "wiidii"

Näyttelykalenteri tullaan päivittämään päivämäärien kera vielä toivottavasti viimeistään tämän viikon lopulla. Tavoitteena on saada varmaksi päivämääräksi myös toukokuussa Lahdessa pidettävä Grand Gala. Lisäksi annamme alustavat päivämäärät vuoden lopuille näyttelyille. Näihin päivämääriin sitten pyrimme kun tiedustelemme näyttelypaikkoja - muutoksista tietenkin ilmoitetaan.

Varmaan kuitenkin Juhlis  :D  Hyvä että päivämäärät on tulossa. Minä ainakin ymmärrän että asioiden hoitelu voi olla vaikeaa kun kukaan hallituslaisista ei asu esim. Jyväskylässä (vai asuuko...  :P )
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: serkkU- 24.02.12 - klo:14:05
"Tavoitteena on saada varmaksi päivämääräksi myös toukokuussa Lahdessa pidettävä Grand Gala".
Tokassa kappaleessa^
Eiks Lahdessa ole se Juhlanäyttely eikä GG? :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 24.02.12 - klo:14:33
^Varmaankin ajatusvirhe tuossa, Galahan tosiaan on vasta loppuvuodesta ja juhlis keväällä. :)

Ja Iso Kiitos Marjutille asiallisesta vastauksesta. :) Tosi hyvä, että kalenteriasia saadaan kuntoon. Tuli tossa itellekin mieleen, että usein just laskeskeli astutuksia ja luovari-ikiä näyttelyiden mukaan, joten senkin takia tosiaan ne näyttelypäivät on monelle hyvä tietää.
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Rukyo 24.02.12 - klo:16:00
Hitsi ei taaskaa yhtään näyttelyä turussa / turun lähistöllä :/
Tekis nii mieli päästä näyttämään näitä omia hamsuja jossakin näyttelyssä :D
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 28.02.12 - klo:17:31
Näyttelykalenteri: http://http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/viewtopic.php?f=18&t=10179

Pyydän huomioimaan, että Jyväskylän näyttelypaikka ei ole varmistunut, jonka vuoksi päivämäärä ei ole sataprosenttisen varma. Juhlanäyttelyn paikka on varattu ja näyttely pidetään 26.5. Lahdessa Simolankadun hallissa.
Jyväskylän paikka pyritään varmistamaan mahdollisimman pian. Kutsu näyttelyyn julkaistaan välittömästi varmistumisen jälkeen ja ilmoittautumisia aletaan ottamaan vastaan.  :)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: spellcaster 28.02.12 - klo:21:43
Onpa hölmösti että Juhlis ja Pinan lemmikkinäyttely ovat samana päivänä  :roll:  Ois ollut kiva ottaa osaa vaikka molempiin...
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 28.02.12 - klo:22:02
^Alunperin näin ei ollut tarkoitus käydä, mutta halutulle päivälle ei ollut vuokratilaa ja 12.5. on isot koiranäyttelyt, jonka vuoksi tuomarien ja järjestäjien saanti olisi ollut vaikeampaa. Lisäksi kesäkaudella ainakin minulla on niin paljon töitä (ja koulusta valmistuminen), että näyttelyn järjestäminen olisi ollut sula mahdottomuus. Nyt mennään näillä, aina ei voida välttää päällekäisyyksiä.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 09.03.12 - klo:13:45
Nyt on laitettu ilmot menemään Jkl. näyttelyyn! 9 eläintä lähtee mukaan. :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Peippis 11.03.12 - klo:23:26
Mulla olis aikomuksena viedä hamsuni ekaa kertaa näyttelyyn lähiaikoina. Mut mietin vaan, että onko eläin vietävä näyttelypaikalle tosiaan heti aamusta vaikka sen lajin arvostelu olis vasta iltapäivällä...?? Ja jos niin miksi??
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 21.03.12 - klo:20:51
Talvikolla on kainalossa karvaton kohta johtuen mätäpaiseesta, joka siinä oli. Paise on poissa eikä mitään haavoja yms. ole. Karvat eivät kuitenkaan ole ainakaan vielä takaisin kasvaneet. Jos tuo kohta jää karvattomaksi niin onkohan hamsua turha enää näyttelyihin tuoda? Kuinka paljon tuollainen karvaton laikku rokottaa lemmikki- tai ulkomuotoluokassa?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 21.03.12 - klo:22:47
Mulla olis aikomuksena viedä hamsuni ekaa kertaa näyttelyyn lähiaikoina. Mut mietin vaan, että onko eläin vietävä näyttelypaikalle tosiaan heti aamusta vaikka sen lajin arvostelu olis vasta iltapäivällä...?? Ja jos niin miksi??
Kyllä on tultava jo aamusta, koska erillisiä lajikohtaisia arvosteluaikatauluja ei ole ja joskus tuomari voikin aloittaa eri lajilla kuin missä järjestyksessä ne olisivat luettelossa.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 25.03.12 - klo:08:25
Pari mieltä painavaa kysymystä, jos joku viitsisi vastata ois tosi kiva juttu :) Pari valioihin liittyvää kysymystä.

Koska tarvitaan vähintään kahdelta erituomarilta serti, että saa valion arvon. Ja olis tuomari A ja B.
Hamsu saa näyttelyssä 1 tuomarinta A Sertin
Hamsu saa näyttelyssä 2 tuomarinta A Sertin
Hamsu saa näytelyssä 3 tuomarilta B sertin
Onko se siis valio tällä?

Sitten mitä jos joskus hamsulle tulisi se kolmas serti. Ilmoitetaanko siitä miten? Kun yleensä tuomari ilmoittaa jo palkintojen jaossa, että valmistuu valioksi? Niin miten tämä siis toimii?

Niin ja vielä yksi tuli meileen kun kävin lukemassa, että keltainen cämpsyon siiretty nyt standardiin. Jos on saanut koestandardissa yhden sertin ja nyt se on vaihdettu standardiin. Täytyykö hamsun saada nyt uudestaan kolme sertiä vai riitäkö kaksi?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 25.03.12 - klo:09:42
Kyllä, sertit 2xtuomarilta A ja 1xtuomarilta B riittävät. Valion arvo julkistetaan näyttelyssä jos hamsterille on ilmoitettu riittävät sertifikaatit luettelossa (esim. Minni** saa tuomarilta sertin -> FIN MVA -ruusuke jaetaan). Titteliä Suomen Muotovalio ei kuitenkaan saa käyttää ennen kuin valionarvo on anottu vastaavalta (Eve Immonen vuonna 2012).

Uudet standardiluokkaan siirtyvät värit ovat standardissa vasta Juhlanäyttelystä alkaen, eli Jyväskylän näyttelyyn ne ilmoitetaan normaalisti.

Sertikäytäntöön en uskalla sataprosenttisen varmaan vastausta antaa, mutta mielestäni ns. "vanhat sertit" eivät siirry enää koestandardiluokasta standardiluokkaan.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 25.03.12 - klo:09:56
Joo kiitos paljon tämä selvensi asioita.

Nyt vain joutuu jännätä sitten miten käy vanhojen serttien, että onko ne nyt sitten turhia. Kun toinen cämpsy siirtyy koe > stand ja toinen ei stand > koe. Vai onko ei ja koella, samat sertit?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: PiiaL 25.03.12 - klo:20:43
En tiedä kuuluuko tämä puinti nyt tänne vai tuonne värikeskusteluihin, mutta mietin onkohan meidän Balandine's Mystique ollut tähän mennessä ihan oikeassa luokassa näyttelyissä, sen väriä pohdittiin ulkkistuomarin kanssa näyttelyissä. Mysti on geneettisesti poikastensa perusteella cdcdSgsgUU ja näyttää tummakorvaiselta valkoiselta, jolla on aivan vaaleanpunaiset silmät ja vaaleanharmaat korvat, eli tuosta korvien ja silmien vaaleudesta voisi päätellä, että hopeisuutta cdcd ei taida peittää. Siksi siis mietin, että pitäisikö sen olla ei-standardiluokassa? Ja millä värillä se sinne ilmoitetaan, hopea tummakorvainen valkoinen?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 25.03.12 - klo:21:19
^^ Ei-standardiluokissa ei jaeta sertejä.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: AnsaLucia 25.03.12 - klo:21:46
Tuohon värien siirtoon koestandardista standardiin... Jotenkin kuvittelisin olevan epäreilua että ne aiemmin ksertinä saadut sertit ei laskettais mukaan valioitumiseen kun kerran väri siirretään kstarndardista standardiin eikä eläin. Tässähän ei ole eläimestä itsestään tai omistajasta tai kasvattajasta johtuva muutos vaan sääntömuutos. Näitä eläinkohtaisia värinmääritysvirheitähän on ollut aina välillä, mutta minusta tää on eri asia. Mietintää...?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 27.03.12 - klo:20:09
Samaa mieltä kyllä, että olisi aika epäreilua. Varsinkin sellaiselle, jolla ne kaksi sertiä on jo, että alappas kerätä alusta. Ja jos tuomari nyt on antanut huonon väriselle serttejä koe:ssa ja semmoinen hamsteriosallistuu näyttelyyn sitten stand. luokassa, eihän sille sitten enään sertiä anneta jos ei olekkaa sopiva. Joten ei tule huonon värisiä valioita. Näin minä ajattelisin asian.

Pitää nyt toivoa korvat ja silmätkin ristissä ettei käy niin, että vanhat ovat turhia, kun semmoisen olen saannut :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: jonna 29.03.12 - klo:14:26
Olenko ihan puusilmä kun en löytänyt mainintaa mihin luokkaan cämpsyjen platinakuvio kuuluu?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: lentsu 29.03.12 - klo:23:42
Kaikki tummakorvaiset valkoiset ovat standardiluokassa. Korvien väri voi olla vaaleampi lukuisista eri syistä, mikä sitten vaikuttaa ainoastaan väripisteissä huonontavasti. Kaikki cdcd hamsterithan ovat tämän geenin alla jonkin muun värisiä, minkä tummakorvainen valkoinen väri sitten peittää. Olisi erittäin epäloogista alkaa oletetun vaikutuksen perusteella siirtää tietyn geneettisen taustan omaavia tummakorvaisia valkoisia ei-standardiin. Nehän ovat joka tapauksessa tummakorvaisia valkoisia kuten muutkin tummakorvaiset valkoiset.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: PiiaL 30.03.12 - klo:00:10
^ Mutta eikö sekin ole aika pelkästään oletettua tietoa että cdcd -geeni todella peittää kaikki geenit alleen.. että hopea ei pystyisi siinä näkymään ja jos näkyykin, niin sitä ei huomioitaisi. Onhan kuitenkin muidenkin värien hopeat huomioitu. Hyvän vertailukohdan sain tälle hamsterilleni viime näyttelyissä, jossa toiseen tummakorvaiseen valkoiseen verrattuna niissä oli tosi iso ero ja siksi tuomari pohtikin, että onko hamsteri kuitenkaan tummakorvainen valkoinen vai jotain muuta / jotain muuta myös. Ei hamsteria tuolloin siirretty ei-standardiin, kun varmuutta ei ollut, mutta jäin tätä silloin miettimään sitten, että miten näiden kanssa menetellään.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: lentsu 30.03.12 - klo:14:48
Korostaisin, että tummakorvainen valkoinen on AINA jotain muuta myös. On siksi tuomarilta hieman outoa pohtia, voisiko se olla jotain myös muuta.

Itselläni on yksi hopea cdcd ja silläkin on hieman vaaleat korvat. Toisaalta olen tuomarina nähnyt tummakorvaisilla valkoisilla vuosien varrella hyvin monen sävyisiä korvia mustasta harmaaseen, enkä ole niistä katsonut aiheelliseksi tehdä muuta päätelmää kuin värin arvosteluskaalassa huomiointi, onko korvien väri toivottava.

Omistanut/kasvattanut olen niitä vain tämän  yhden eläimen verran, niin paljon kuin olenkin syrkkejä muuten kasvattanut, joten kokemuksellista tietoa minulla ei niistä voi olla.

Värin arvostelu standardivärinä, olipa geneettinen tausta mikä tahansa, ja oletus, että se peittää muut värit, on peräisin Englannista niiltä tahoilta, joilta olemme aikoinaan kaiken täällä Suomessa oppineet. Koska siinä joukossa oli myös nyttemmin edesmennyt arvostettu geenitutkija Roy Robinson, luotan kyseiseen tietoon enemmän kuin omiin sovelluksiini. Tosi ikävä, että se ihana vanha setä on kuollut. Entisaikaan aina kun brittikasvattajat keksivät jonkin geneettisen kiistan, Roy ratkaisi sen, koska oikeasti tiesi kun muut vain luulivat.

JK. Voin kyllä illan/viikonlopun kuluessa, kun olen papereitteni ääressä, tarkistaa, mitä BHA Information Leaflets 1990 tummakorvaisesta valkoisesta sanoo.     
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 30.03.12 - klo:17:30
Jaa täällähän aletaan nyt jo kyseenalaistamaan minun osaamiseni tuomarina.  :mad:

Ensinnäkin MINÄ en missään vaiheessa ollut siirtämässä ko. eläintä standardiluokasta mihinkään. Sanoin, että tummakorvaisella valkoisella pitäisi olla TUMMAT korvat ja ko. yksilöllä ne oli vaaleanharmaat. Siinä samassa pohdittiin, että mitä nämä vaaleampikorvaiset ovat, kun joku geenihän sen korvan värin vaalentaa. En minä näe mitään omituista sen pohtimisessa.

Ja tiedoksenne, että kyseinen hamsteri arvosteltiin tk valkoisena maininnalla "liian vaaleat korvat".
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 01.04.12 - klo:21:59
Kuuluuko samppanja standardi- vai ei-standardiluokkaan? Tuolta yhdistyksen sivuilta en löytänyt koko väriä http://www.hamsteriyhdistys.fi/hamsteritietoa/syyrianhamsteri/syyrianhamsterin-varimuunnokset/ (voin toki olla sokeakin) :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 01.04.12 - klo:22:37
Samppanja on ei-standardiväri (siirtynee koe-standardiin jossain vaiheessa, mutta ei vielä). Listautuu tuonne yhdistyksen sivuille kun saadaan päivitys valmiiksi.  :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 01.04.12 - klo:22:45
Kiitos tiedosta :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: tammenterho 18.04.12 - klo:19:27
Tänä vuonna ei vissiin ole näyttelyä PetExpo-messuilla?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: wiidii 19.04.12 - klo:02:39
Hamsteriyhdistys ei pidä messunäyttelyitä lainkaan.  :icon_smile: Eivät ole millään tavalla hyväksi - liikaa väkeä&melua, järjettömät vuokrahinnat ja kaikinpuolin epäkäytännölliset - mm. työntekijöitä on vaikea saada kun kaikki haluaisivat kiertää messuja.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 08.06.12 - klo:08:22
Tulipa mieleen että onko hamsu pakko ilmoittaa oikealla nimellään näyttelyyn jos semmoinen on tiedossa? Itse olen kaksi rottaani aina ilmonnut omakeksimällä nimellä kun kasvattaja ei oikeita kertonut. Eipä nuo oo ollu ko pet showssa mutta tuli mieleen miten on hamsuilla.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 08.06.12 - klo:12:17
Jos oikea nimi on tiedossa, on hamsteri ilmoitettava sillä.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 10.06.12 - klo:12:17
Noniin, nyt on meitsilläkin lemmikkisyrkeille tuomarinoikeidet, toivottavasti pääsen paljon reissaamaan  :jiihaa:

Saana sai kaikenlisäks vielä ylipuhuttua, että jatkan koulutusta käppäreiden parissa, että niin  :icon_cheesygrin:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 13.06.12 - klo:00:47
^Onneksi olkoon ja hieno juttu että jatkat!  :peukku:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Nenne 25.06.12 - klo:21:39
Ois yx kysymys tosta elonäyttelystä, se aikahan on aika hirvee hamsulle että pitääkö sen olla hereillä ja stressaantuuko se hamsu siitä? Silkki on reilu puolvuotias ja AIKA adhd ett se varmaan karkais siellä ja tää mun matkahäkki on niinku pieni kalterihäkki noin 20cm pitkä ja 15cm levee ett onko se oikein näyttelyyn soveltuva? Ja mitä eroo on lasten lemmikkiluokass ja normi lemmikkiluokassa? Kiitos kun vastaatte :mgrin:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 26.06.12 - klo:05:50
Kyllä ne hamsut (ne vilkkaammatkin) nukkuu sikeästi päivän aikana.

Kannattaa hankkia tämmöinen:
http://webshop.vad-vilag.hu/image/cache/data/kiseml%C5%91s-j%C3%A1t%C3%A9k-felszerel%C3%A9s/0180004603-160x160.jpg

syyrianhamsterille L-koon boksi. :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: jensku 29.06.12 - klo:08:14
aaah, Ihanaa. Me päästääkin lokakuun turun näytsiin.  :jiihaa: GG: hen ollan jo niin tulossa marraskuussa. Sit oltais oltu jo kaikissa tänvuoden näytseissä.  :nuija:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 01.07.12 - klo:17:22
Lemmikkiluokassa ja lastenlemmikkiluokassa ei ole muuta eroa, kuin omistajan ikä.

Syrkit on luonnikkaita matkustajia, eivät turhasta stressaa.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: lapanen 05.07.12 - klo:21:30
Miten ihmeessä saan kunnolla ton talvikkopojan rasvarauhasen puhtaaksi  :nuija:? Viime näyttelyä varten yritin jynssätä sitä puhtaaksi vaikka kuinka monta kertaa, mutta ei se vaan puhdistunut. Ja putsasin siis ihan vain vedellä ja pumpulipuikolla.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Nuusku 05.07.12 - klo:21:50
Mäkin koitin eka puhdistaa pumpulipuikolla (ja tietysti vedellä), mut se jotenkin tuntu niin hankalalta joten koikeilin vettä ja vanulappua ja mielestäni toimii paremmin.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 17.07.12 - klo:21:49
Tuonne Pinan elonäyttelyyn ajattelin ilmoittautua, mutta en nyt ole ihan varma mihin luokkaan syrkkini kuuluvat. Samppanja kuulunee ei-standardi väreihin? Entäs hopeasoopeli? :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ely 18.07.12 - klo:01:48
Samppanja kuuluu ei-standardiväreihin, hopeasoopeli standardiväreihin.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 18.07.12 - klo:08:35
Hopeasoopeli on standardiväri, ollut sitä aina.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 18.07.12 - klo:14:52
Kiitos molemmille.  :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 23.07.12 - klo:17:26
Onko mitään järkeä tuoda pet-luokkaan hamsua, jolla valkoinen turkki on hajurauhasen ympäriltä kellertävä? Pystyiskö sitä millään putsaamaan pois? Vai oonko nyt niuho  :icon_lol:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Anzukka 24.07.12 - klo:22:28
Edellisestä näyttelystä on jo ihan liian kauan, ja seuraavaan on myös ihan liian pitkä aika! Näyttelykuume on jo huipussaan. :) Voipi olla että näyttelyssä nähdään tuplasatiini jos pidän yhden tyttösen lemmikkinä :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Jensku98 18.08.12 - klo:10:18
Ois kiva jos kajaniinki saatas joku näyttely...leikkimielinen (nii ku 4H:n järjestämä) näyttelyki ois mahtava...itellä ku ei oo mahdollisuutta liikkua oikei muualle näyttelyihin  :icon_sad: Miten muute on, että onko näyttelyihin osallistumisella mitään ikärajaa? Eli voiko vanhakin hamsu osallistua, jos on hyväkuntonen, terve, reipas ja eikä ainakaan vielä mitään karvanlähtöä, laihtumista yms.?? On vähän iskeny eräänlainen näyttelykuume :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 18.08.12 - klo:11:12
Ei oo yläikärajaa. Kunhan sinusta tuntuu, että hamsu jaksaa koko näyttelypäivän ja on hyvässä kunnossa :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 29.08.12 - klo:23:23
Onko Turun näyttelyn kohtalo vielä selvinnyt? Mikä se oli se päivämäärä, tietäs vähän muita menoja sopia...
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 29.08.12 - klo:23:32
^ Samaa tietoa kaipaisin minäkin.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: TiBe 30.08.12 - klo:16:39
Asiaa selvitetään ja yritetään saada paikka varattua sopivalle päivälle, nähtävästi näyttelytila on menossa remonttiin jossain vaiheessa syksyä, mutta sumplitaan sumplitaan.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: GaneshaX 12.09.12 - klo:16:06
Minäkin pysyttelen kuulolla. Jos turkuun tulee näyttely, niin olisi tarkoitus osallistua myös. Pitkästä aikaa olisi niinkin lähellä, kuin vain tunnin ajomatkan päässä  :icon_cheesygrin:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Alkemistin 31.10.12 - klo:16:06
Noh, Turun näyttely tuli ja menikin jo  :icon_e_wink:
Käytän nyt tätä samaista pulinaketjua ehkä vähän toissijaiseen kysymykseen, mutta oletteko huomanneet hamsujenne käytöksen muuttuneen näytskän jälkeen?

Koitin haullakin etsiä, mutta en aivan sitä löytänyt mitä etsin. Meillä Naksu otti näyttelypäivän ihan rennosti, vaikka tytär sitä siellä välillä sylittelikin. Pääosin kuitenkin poju nukkui boksinsa pahvilootassa päivän ajan, miinus tuomarointiosuus.
Lula sen sijaan repi oman pahviasumuksensa heti niin tohjoksi, ettei se kelvannut enää pesäksi ja kaivautui sitten puruihin. Siellä se kyhjötti ja vaikutti jotenkin stressaantuneelta, ei luonteenomaisen uteliaalta kuten tavallisesti. Tuomaria ei sentään purrut  :dry: Eipä siinä mitään, pääsimme melko nopeasti kotiin kun kerran Turussa asumme.
Lulan käytös ei kuitenkaan ole palautunut normaaliksi vieläkään. Ensin hylkäsi möksänsä, ja kaivautui puruihin, vaikka on aina nukkunut mökissään. Olisi edes kaivautunut kunnon purukekoon, mutta pitää tuolla wc-lootassa maata  :icon_rolleyes: Neiti on myös paljon säikympi kuin ennen. Terra on olkkarissa ja ennen Lula patsasteli mielellään, vaikka ihmisiä oli siinä vieressä ja tuli uteliaana kuikuilemaan. Nyt jo mietin pitäisikö hamsu vaihtaa toiseen terraan (tuota isoa ei saa mahdutettua muuhun huoneeseen). Lula kuitenkin pitää asumuksestaan kovin, tai ainakin piti. Ainoastaan keittiössä vapaana ollessaan hamsu käyttäytyy lähes normaalisti.
Onko kukaan muu havainnut tällaista näyttelyn jälkeen ja miten kauan on kestänyt?

edit. Itse itseäni kommentoiden: Lulan "masis" kesti tasan 5 päivää. Eilisiltana neiti oli taas touhukas ja sosiaalinen oma itsensä <3
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 05.11.12 - klo:10:58
Mulla nuo saattaa joskus päivän olla väsyneenpi reissun jälkeen, mut ei muuta.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: AnsaLucia 27.12.12 - klo:13:34
Niitä ens vuoden näyttelypäiviä alkaa vähän kerrassaan huudella mun kalenteri... Mahtaisko kohta saada niistä tietoa.
Terveisin nimimerkki hätähousu... :hauskaa:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Sintturainen 28.12.12 - klo:18:17
Joo ihan totta, vuorotyöläisenä kun vois jo hyvissä ajoin yrittää järkäillä vapaaksi näyttelypäiviä...  :peukku:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 02.01.13 - klo:18:00
Pahoittelut, että näyttelykalenteritiedottamisessa on kestänyt. Ongelmaksi muodostui yhdistyksen vuoden 2013 toimintasuunnitelman puuttuminen, sillä yhdistyksen ylimääräinen yleiskokous toimintasuunnitelman ja talousarvioehdotuksen esittelemiseksi on edelleen järjestämättä, mikä on vaikeuttanut tämän vuoden hallituksen orientoitumista.

Näyttelykalenterin alkuvuosi on kuitenkin pitkälti lukkoon lyöty, koska järjestelyt ovat niiden osalta aloitettu ja näin ollen päivämääriin ei pitäisi olla odotettavissa muutoksia. Toukokuisessa juhlanäyttelyssä huomionarvoista on, että kyseessä on poikkeuksellisesti sunnuntai ja kaiken kukkuraksi äitienpäivä. Tähän ratkaisuun päädyttiin Suomen Gerbiiliyhdistyksen tekemän yhteistyöaloitteen myötä, sillä voimamme yhdistämällä pääsemme hyödyntämään juhlanäyttelyssä ulkomaalaisten tuomareiden näkemystä. :)

Näyttelykalenteri 2013: http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/index.php?topic=11544.0
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: gimlixx 07.01.13 - klo:21:22
Varmaan tyhmä kysymys, mutta tarviiko syrkeille tehdä mitään ennen (pet)näyttelyä? Siis verraten kääpiöiden hiekkakylvetys ja kynsien leikkaaminen.

Marsuihmisenä tottunut marsujen näyttelyvalmisteluihin, jotka ovat vähän toista luokkaa.  :tongu:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Janika S. 08.01.13 - klo:16:04
^ Ei tarvitse.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: zazo 20.01.13 - klo:19:30
Onko tälläinen boksi kielletty näyttelyissä?
http://i653.photobucket.com/albums/uu251/zazodogs/IMG_0001-11_zpsebed02a0.jpg
 (http://i653.photobucket.com/albums/uu251/zazodogs/IMG_0001-11_zpsebed02a0.jpg)
http://i653.photobucket.com/albums/uu251/zazodogs/IMG_0003-6_zpsfcf69d74.jpg (http://i653.photobucket.com/albums/uu251/zazodogs/IMG_0003-6_zpsfcf69d74.jpg)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 20.01.13 - klo:19:55
^Ei ole, mutta tuomarina en suosittele tuollaisen käyttöön. Se vie hurjan paljon tilaa ahtailla näyttelypöydillä, ja näyttelyboxissa olisi hyvä olla kansi jonka päälle hamsterin voi laskea arvostelun aikana.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: zazo 20.01.13 - klo:20:06
Kiitos vastauksesta  :icon_e_biggrin: Tarkoituksena olisi kerran tulla ensin tuon vanhan boksin kanssa katsomaan näyttelytouhua ja sitten ostaa kunnon näyttelyboksi mikäli tuo oma hamsu on "näyttelytasoinen"
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: jakiem 23.01.13 - klo:11:31
Harrastan näitä pöhköjä kysymyksiä...Elikkäs, voiko/kuinka käytännössä toimii, jos samasta taloudesta lähtee näyttelyyn kaksi hamsteria, joilla on eri omistajat mutta toinen maksaa molempien ilmottautumiset? Pahoittelen, jos kovin epäselvää selostusta ^^;;
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 23.01.13 - klo:11:43
Harrastan näitä pöhköjä kysymyksiä...Elikkäs, voiko/kuinka käytännössä toimii, jos samasta taloudesta lähtee näyttelyyn kaksi hamsteria, joilla on eri omistajat mutta toinen maksaa molempien ilmottautumiset? Pahoittelen, jos kovin epäselvää selostusta ^^;;
Näyttelymaksut ovat aina omistajakohtaisia. Tällä on merkitystä ainoastaan ilmoittautumismaksujen osalta, sillä jäsenelle hinnat ovat edullisemmat, ja mikäli toisen eläimen omistaa ei-jäsen, tulee tämä huomata ilmoittautumismaksuja yhteenlaskiessa. Maksajalla ei sinällään ole mitään merkitystä, mutta tällaisissa tapauksissa olisi hyvä informoida ilmojen vastaanottajaa sähköpostitse, että eläimet ovat tulossa samasta taloudesta ja ilmoittautumismaksut toivotaan laskettavan yhteen. Nykyinen ilmoittautumislomake kun ei tietenkään tunnista tällaisia samasta taloudesta lähtöisin olevia eri omistajan omaavia eläimiä. 
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Humselo 14.04.13 - klo:21:39
Hei, Katselin tuossa tämän vuoden näyttelykalenteria. Onkohan Lahden näyttelyä suunniteltaessa otettu huomioon, että se on syysloma viikko? Saattaapi karsia aika paljon osallisujia.
Se lienee kuitenkin lukkoon lyöty päivämäärä, eikä haluja muutokseen taida löytyä?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 14.04.13 - klo:22:24
Hei, Katselin tuossa tämän vuoden näyttelykalenteria. Onkohan Lahden näyttelyä suunniteltaessa otettu huomioon, että se on syysloma viikko? Saattaapi karsia aika paljon osallisujia.
Se lienee kuitenkin lukkoon lyöty päivämäärä, eikä haluja muutokseen taida löytyä?
Syyslomat pidetään vähän paikasta riippuen kolmella peräkkäisellä viikolla tuohon aikaan syksyllä, eli melkein väkisin menee jonkun alueen syyslomalle aina tuo syksyinen näyttelymme. Näyttelypäivien suunnittelussa on otettu huomioon esim. Poskipussin julkaisuaikataulu sekä yhdistyksen muut tapahtumat (messuesiintymiset), eli todennäköisimmin muutoksia näihin ennalta ilmoitettuihin ja helmikuussa vahvistettuihin päivämääriin ei ole luvassa.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Elpsu 12.06.13 - klo:21:09
Ääh..me ei olla vielä yksiinkään näyttelyihin päästy, 2 kerralla ollut mahdollisuus mutta on ollu kyytiongelmia tai tullu oltua sairaana...Josko elokuussa sitten pääsisi..
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Am 12.07.13 - klo:13:49
Nyt olisi ehkä mahdollisuus osallistua ekakertalaisena Lempäälän näyttelyyn (17.8).

En tiedä hamsterinäyttelyistä juuri mitään muuta kuin mitä olen täältä sivuilta lukenut, joten olisi hiukan kysyttävää...
1.Voiko syrkki osallisua ulkomuotoluokkaan, jos tiedän sen taustat ja "virallisen nimen", mutta se ei ole rekisteröity (kai)?
2. Voinko ilmoittaa sen sekä ulkomuoto- että pet-luokkaan? En ole nimittäin ihan varma, onko väritys aivan sellainen kuin pitäisi...

3. Onko alaikärajaa, minkä ikäinen hamsterin tulisi olla? Syrkkini olisi noin 3 kuukautta ja talvikkoni noin 1 vuosi ja 4 kuukautta? Jälkimmäinen on siis seniori ilmeisesti? On kuitenkin virkeä ja hyväkuntoinen yksilö.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 12.07.13 - klo:14:11
1. Syrkkisi voi osallistua ulkomuotoon, josse on rekisteröity. Jos sukupapereissa on hamsteriyhdityksen leima ja rekisterinumero, niin silloin hamsterisi on rekisteröity.

2. Voit ilmoittaa molempiin, jos hamsu on rekisteröity. Rekisteröimätön vain lemmikkiin. Väritykseen voi laittaa kysymysmerkin vaikka perään jos ei ole varma.

3. On olemassa alaikäraja, joka on 2 kuukautta. Talvikkosi menisi veteraaniluokkaan.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Janzu 14.07.13 - klo:13:29
1. Syrkkisi voi osallistua ulkomuotoon, josse on rekisteröity. Jos sukupapereissa on hamsteriyhdityksen leima ja rekisterinumero, niin silloin hamsterisi on rekisteröity.

Lisään vielä, että hamsterin voi myös itse rekisteröidä. Ohjeet siihen SHYn sivuilla: http://www.hamsteriyhdistys.fi/muu-toiminta/hamsterin-rekisterointi/
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Am 31.07.13 - klo:12:27
Apua, kysyn taas... Eli miten tuo ilmoittautuminen käytännössä tapahtuu? Maksan ensin tilille osallistumismaksun ja sitten laitan sähköpostina tuon ilmoittautumisen + kuitin liitteenä vai? Mitä siihen ilmoittautumiseen pitää kirjoittaa? Oletetaan nyt vaikka että syrkki menee pet-luokkaan (kun en varmaan ehdi rekisteröimään sitä tuohon mennessä?) ja talvikko veteraaneihin.

Muoks: Löysin ilmoittautumiskaavakkeen PiNan sivuilta, eli laitan ilmeisesti sen/ne liitteeksi sähköpostiin. Sivuilla myös mainittiin, että veteraanikääpiöhamsterin on oltava vähintään 18 kk, vaikka usein olen lukenut että 1v 3kk on jo veteraani?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 31.07.13 - klo:13:04
Apua, kysyn taas... Eli miten tuo ilmoittautuminen käytännössä tapahtuu? Maksan ensin tilille osallistumismaksun ja sitten laitan sähköpostina tuon ilmoittautumisen + kuitin liitteenä vai? Mitä siihen ilmoittautumiseen pitää kirjoittaa? Oletetaan nyt vaikka että syrkki menee pet-luokkaan (kun en varmaan ehdi rekisteröimään sitä tuohon mennessä?) ja talvikko veteraaneihin.
Tämä käytäntö hieman vaihtelee. Suomen Hamsteriyhdistyksen näyttelyihin ilmoittautuessa maksukuittia ei tarvitse lähettää liitteenä, vaan tarvitset maksukuitin viimeistään näyttelypäivän aamuna arvostelunumeroitasi lunastaessasi. Käytännössä voit siis maksaa vaikka vasta näyttelypäivän aamuna, kunhan saat siitä tulostettua kuitin mukaan.

Muoks: Löysin ilmoittautumiskaavakkeen PiNan sivuilta, eli laitan ilmeisesti sen/ne liitteeksi sähköpostiin. Sivuilla myös mainittiin, että veteraanikääpiöhamsterin on oltava vähintään 18 kk, vaikka usein olen lukenut että 1v 3kk on jo veteraani?
Vuosi-pari sitten päätettiin ikärajoja muuttaa, ja uudet ikärajat ovat
- nuoret urokset (2–03.29 kk ikäiset hamsterit)
- nuoret naaraat (2–03.29 kk ikäiset hamsterit)
- avoin urokset (04.00–17.29 kk ikäiset kiinankääpiöhamsterit ja 04.00–14.29 kk ikäiset, muun lajiset hamsterit)
- avoin naaraat (04.00–17.29 kk ikäiset kiinankääpiöhamsterit ja 04.00–14.29 kk ikäiset, muun lajiset hamsterit)
- veteraani urokset (18.00– kk ikäiset kiinankääpiöhamsterit ja 15.00– kk ikäiset, muun lajiset hamsterit)
- veteraani naaraat (18.00– kk ikäiset kiinankääpiöhamsterit ja 15.00– kk ikäiset, muun lajiset hamsterit)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 01.08.13 - klo:19:56
Ai vetskuraja on muilla lajeilla 15kk eikä enää 16kk? Multa on menny ihan ohi sitten tälläinen ja olen varmaan tuomaroidessa siirtänyt alle 16 kk ikäisiä avoimeen.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 06.08.13 - klo:14:44
Ai vetskuraja on muilla lajeilla 15kk eikä enää 16kk? Multa on menny ihan ohi sitten tälläinen ja olen varmaan tuomaroidessa siirtänyt alle 16 kk ikäisiä avoimeen.
Joo, minäkin sain vasta arvostellessa tietää. Tätä päätöstä ei ole koskaan julkaistu Poskipussissa, ainakaan niin että minä olisin huomannut... Että hyihyi sen vuoden hallitukselle tai tiedotuksesta vastaavalle henkilölle.

PÖYTÄKIRJA

Hallituksen kokous 3/11

Suomen Hamsteriyhdistys ry


Aika: 10.4.2011 klo 18:00
Paikka: <http://webchat.quakenet.org>, kanava #hallituschat

Läsnä: Saana Kankare, Marla Holma, Kirsi Kankainen (poistui klo 20:34), Mirja Hentilä, Veera Kujansuu, Anna-Kaisa Palsa (poistui klo 19:50), Heidi Harju.


1. Kokouksen avaus

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Saana Kankare avasi kokouksen klo 18:14.


2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan sekä kahden ääntenlaskijan valinta

Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Saana Kankare ja sihteeriksi Heidi Harju. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden virat yhdistettiin, virkoihin valittiin Veera Kujansuu ja Marla Holma.


3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


4. Hyväksytään työjärjestys

Työjärjestys hyväksyttiin.


5. Niina Eskelisen eron hyväksyminen ja vastuutehtävien jakaminen uudelleen

Yhdistyksen puheenjohtaja Niina Eskelinen lähettänyt eroilmoituksensa 16.3.2011. Hallitus hyväksyi eroilmoituksen, jonka myötä kutsutaan koolle ylimääräinen yleiskokous, jossa järjestetään uudet puheenjohtajavaalit.

Vastuutehtävät jaettiin seuraavasti: pr-vastaavaksi Veera Kujansuu, infovastaavaksi Marla Holma, tuomarihankintavastaavaksi Saana Kankare, tuomarikoulutusvastaavaksi Heidi Harju.


6. Ylimääräinen yleiskokous

Päätettiin kutsua koolle uuden puheenjohtajan valintaa varten ylimääräinen yleiskokous 14.5.2011 klo 14:00 Lempäälän Ideaparkin Hesburgerissa.


7. Vuoden Voittaja -plakaattien tekijä

Heidi Harju tekee plakaatit vuoden 2010 voittajahamstereille.


8. Vuoden Voittaja -pisteytys

Ehdotettiin Vuoden Voittaja -kilpailun pisteytykseen Kunniamaininnat osaksi pistelaskua. Ehdotuksesta äänestettiin ja se hylättiin äänin 5/2.

Päätettiin kuitenkin vahvistaa näyttelysääntöihin aiemmin käytäntöön otettu toimintatapa, jossa lemmikkiluokissa yli 60 ilmoittautuneen eläimen jälkeen jaetaan luokka kahtia uroksiin ja naaraisiin ja otetaan molemmille luokille omat tuomarit. Molemmat tuomareista jakavat omat PLH 1–5-sijansa. Tällä pyritään kohtuullistamaan kilpailua lemmikkiluokissa.


9. Eläinten arvostelu ulkomuotoluokissa feno- vai genotyypin mukaan

Keskustelu siitä, arvostellaanko hamsteri ulkomuotoluokissa feno- vai genotyypin mukaisesti, on ollut vilkasta. SHY päätti, että koska näyttelyt toimivat jalostuksen tukena, hamsterit tulee ilmoittaa genotyypin mukaan aina, kun se on ilmoittautumisen lähettäjän tiedossa. Eläin voidaan siirtää luokasta toiseen tuomarin päätöksellä, mikäli värimääritys on selkeästi väärä, mutta tulkinnanvaraiset kysymykset (esim. piilokilpikonnat, hopeamustat jne.) on arvosteltava sinä värinä, mitä ne geneettisesti ovat ja millä ne on sen myötä ilmoitettu.


10.  Talkookortti

Päätettiin ottaa takaisin kokeiluun talkookortti, eli päivän työstä näyttelyssä saa ilmaisen näyttelyilmoittautumisen. Työ koskee assistentin ja sihteerin tehtäviä niiden osalta, jotka ovat etukäteen ilmoittautuneet ja jotka tekevät työtä koko päivän. Hallituslaiset eivät ole oikeutettuja talkookorttiin.


11. Tuomareiden kilometrikorvausten korotus

Polttoaineiden hintojen olennaisesti noustua päätettiin nostaa tuomareiden kilometrikorvausta. Uusi korvaus on 0,19 €/km.


12. Tuomareiden päivärahojen porrastaminen

Päätettiin tarkentaa tuomareiden päivärahoja seuraavaksi:

1–30 arvosteltua hamsteria: puolipäiväraha 16 €
31–60 arvosteltua hamsteria: 2/3 päivärahasta 25 €
61 ja sitä enemmän arvosteltuja hamstereita: kokopäiväraha 34 €

Mikäli tuomari kulkee näyttelyyn yhdensuuntaisesti vähintään 300 kilometriä, saa hän joka tapauksessa kokopäivärahan 34 €.


13. Uusi neuvontanumero

Yhdistyksen neuvontanumero ei ole toiminnassa. Päätettiin, että neuvontanumerovastaava Jenna Alsio hankkii yhdistykselle uuden puhelinliittymän neuvontanumeroa varten.


14. Yhdistyksen foorumin ja netti-ilmokaavakkeen ylläpitoasiat

Webmaster Juha Oinosen irtisanouduttua tehtävistään joudutaan hankkia uusi teknisistä ylläpitoasioista vastaava henkilö. Koska tällaista henkilöä ei vapaaehtoisten joukosta löytynyt, päätettiin hankkia maksullinen palvelu, mikäli yhdistyksen budjetille sopiva löytyy. Marla Holma hoitaa kilpailutuksen, sopii rahastonhoitaja Hentilän kanssa budjettiasioista ja tekee lopulta sopimuksen valitun yhtiön kanssa. Maksullisella palvelulla samalla taattaisiin yhdistyksen internetsivujen ja foorumin teknisen ylläpidon pysyvyys ja toimivuus.


15. Lempäälän näyttelyasiat

Ei ollut erityistä käsiteltävää.


16. Jyväskylän näyttelyn ilmojen vastaanottaja (kutsu Poskipussiin 2/11)

Marla Holma ottaa ilmoittautumiset vastaan. Sitä varten Heidi Harju perustaa sähköpostiosoitteen, johon ilmoittautumiset lähetetään – siltä varalta, että netti-ilmoittautumiskaavaketta ei saada ajoissa takaisin toimintaan.


17. Ruusukekilpailun voittajien valinta

Äänestettiin ruusukekilpailun ehdotuksista, eniten ääniä sai Kati Keinosen ehdotus "hörökorva". Marla Holma arpoi muiden ehdokkaiden joukosta kaksi lisävoittajaa: Aino Jauho ja Tuulevi Hyvärinen.
18. Muut mahdolliset asiat


18.1 Runokilpailun voittajien valinta

Äänestettiin runokilpailun ehdotuksista. 1. luokassa voittajaksi tuli yksimielisesti Tuulevi Hyvärisen runo. 2. luokassa voittajaksi äänestettiin Luna Lampikarin runo. Kolmannessa kaikki äänet tulivat eri runoille, joten voittaja päätettiin arpoa. Voittajaksi nousi Karoliina Ylisen kevättä rinnassa.


18.2 Näyttelysäännöt

Näyttelysäännöt kaipasivat päivitystä. Heidi Harjun päivitysehdotukset käytiin läpi ja ne hyväksyttiin muutamin korjauksin. Olennaisia muutoksia ovat:

Campbellin ja talvikon hybridit saavat osallistua lemmikkiluokkiin.
Veteraanien ikärajat muutettiin seuraavasti: kiinakääpiöhamsteri 18 kk, muut lajit 15 kk.


18.3 Näyttelyn toimihenkilöiden ruoka

Ehdotettiin, että koska toimihenkilöiden ruokien määriä on vaikea arvioida kasvis- ja sekasyöjien vuoksi, valmistettaisiin näyttelyihin tästä lähin vain kasvisruoka. Ehdotus hyväksyttiin.


19. Kokouksen päättäminen

Kokouksen puheenjohtaja Saana Kankare päätti kokouksen klo 21:06.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Alkemistin 06.08.13 - klo:17:09
Kohta 18.3. Kasvisruoka? Tämäkin on tainnut mennä enemmistöltä ohi, jos sääntöjä ei ole taas muutettu.  :icon_e_wink:

// Talkookortti? Näyttää olevan tulevassa PiNan näyttelyssä käytössä, mutta onko muutoin?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 06.08.13 - klo:17:39
^ Näistä ei ole varmaan erikseen tehty hallituksen päätöksiä, mutta jossain 2011-2012 vuoden hallitusten aikana (jolloin en ole ollut itse mukana toiminnassa), on taas vanhaan käytäntöön livuttu eli staff catering sekä liha- että kasvisvaihtoehdolla, ja talkookortteja ei olla käytetty (ainakaan tämän vuoden näyttelyissä).

Tosi huonosti on kyllä hallituksen kokousten pöytäkirjoja julkaistu viime ja sitä edelliseltä vuodelta Poskipussissa, vaikka on tehty aika perustavia muutoksia sääntöihin ja käytäntöihin. Poskipussi on kuitenkin virallinen tiedotuskanava, ja tällaiset asiat tulisi löytyä "mustaa valkoisella".
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Murmelsson 07.08.13 - klo:13:19
Hitsi, ovat alkaneet nämä näyttelyt kiinnostaa... Sääli vain, että kaikki ovat niin kaukana, en viitsisi kuitenkaan 8-9h istua junassa hamsterin kanssa jotta pääsisin esimerkiksi Limingan näyttelyssä käymään... Toisaalta siellä minulla olisi majoitus hoidettuna jo. :D

Onkohan täällä ihan alhaalla ikinä näyttelyitä... Harvakseen vaikuttaisi olevan. Enkä kyllä edes tiedä pärjäisikö esimerkiksi tuo minun syrkkilapsi, mutta olisihan se hauska kokeilla. (:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Tinjau 07.08.13 - klo:15:59
Hitsi, ovat alkaneet nämä näyttelyt kiinnostaa... Sääli vain, että kaikki ovat niin kaukana, en viitsisi kuitenkaan 8-9h istua junassa hamsterin kanssa jotta pääsisin esimerkiksi Limingan näyttelyssä käymään... Toisaalta siellä minulla olisi majoitus hoidettuna jo. :D

Onkohan täällä ihan alhaalla ikinä näyttelyitä... Harvakseen vaikuttaisi olevan. Enkä kyllä edes tiedä pärjäisikö esimerkiksi tuo minun syrkkilapsi, mutta olisihan se hauska kokeilla. (:

Etelässä on tänä vuonna ollut jo Vantaan näyttelyt ja tulossa Lahden ja Hyvinkään näyttelyt ,kyllähän niitä löytyypi.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 07.08.13 - klo:17:53
Hitsi, ovat alkaneet nämä näyttelyt kiinnostaa... Sääli vain, että kaikki ovat niin kaukana, en viitsisi kuitenkaan 8-9h istua junassa hamsterin kanssa jotta pääsisin esimerkiksi Limingan näyttelyssä käymään... Toisaalta siellä minulla olisi majoitus hoidettuna jo. :D

Onkohan täällä ihan alhaalla ikinä näyttelyitä... Harvakseen vaikuttaisi olevan. Enkä kyllä edes tiedä pärjäisikö esimerkiksi tuo minun syrkkilapsi, mutta olisihan se hauska kokeilla. (:

Joo, niin kuin Tinja kertoi, niin muutama näyttely on etelämpänä jo järkätty ja tulossa ovat vielä Lahden näyttely ja Hyvinkään näyttely tälle vuodelle. Näyttelykalenterin löydät täältä: http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/index.php?topic=11544.0

Yhdistys pyrkii järjestämään näyttelyitä koko toimialuellaan eli Suomen valtion rajojen sisäpuolella, mutta tätä pyrkimystä toki rajoittaa käytettävissä olevien aktiivihenkilöiden määrä. Joitakin näyttelyitä saadaan järjestettyä paikallisyhdistysten kanssa yhteistyössä (paikallisyhdistykset järjestävät myös omatoimisesti hamsterinäyttelyitä), mutta suurin osa näyttelyistämme toteutuu toimintakauden hallituksen voimavaroin.

Syyskokouksessa esitellään toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle, jossa ovat myös alustavat näyttelykalenterisuunnitelmat! Kannattaa olla kokouksessa paikalla, tai kertoa toiveitaan hyvissä ajoin vaikka täällä foorumilla, niin kalenteriin voi päästä vaikuttamaan! Syyskokous järjestetään Lahden hamsterinäyttelyn yhteydessä tänä vuonna 27.10.2013.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 15.08.13 - klo:21:32
Nyt kaipaisin mielipiteitä. Ilmoitin kaksivuotiaan talvikkoni tuonne Pinan elonäyttelyyn lemmikkiluokkaan, mutta olen alkanut miettiä onko se jo liian vanha osallistumaan. Erinomaisessa kunnossa tuo mielestäni on, joten olisi kiva saada vielä yksi arvostelu. Onko siis olemassa joku suositusikä, jota vanhemmat hamsterit kannattaisi jättää kotiin? Veteraanina tuo oli ilmainen, joten sen puolesta ei ole väliä osallistuuko.  :icon_smile:

Mielestäni olen tätä asiaa joskus aiemminkin pohtinut, mutta en haulla onnistunut sitä enää löytämää.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: mariiiii 15.08.13 - klo:22:59
Täälläkin kaivattaisiin kokemuksia ja mielipiteitä. Kuinka olette erottaneet saman väriset hamsterit toisistaan näyttelytilannet varten? Itselläni on aikalailla identtisen näköiset robot, ja jotenkin ne täytyisi tuomarille erottaa. Olen tehnyt lovia toisen turkkiin ja merkannut hänet "lovitetuksi". Onko muita vaihtoehtoja kuin lovettaminen? En kuitenkaan haluaisi roboja erotella arvostelujen ajaksi.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ninde 22.08.13 - klo:21:06
Täälläkin kaivattaisiin kokemuksia ja mielipiteitä. Kuinka olette erottaneet saman väriset hamsterit toisistaan näyttelytilannet varten? Itselläni on aikalailla identtisen näköiset robot, ja jotenkin ne täytyisi tuomarille erottaa. Olen tehnyt lovia toisen turkkiin ja merkannut hänet "lovitetuksi". Onko muita vaihtoehtoja kuin lovettaminen? En kuitenkaan haluaisi roboja erotella arvostelujen ajaksi.
Eri bokseihin laittaminen on oikeastaan ainoa vaihtoehto, jos ei ole selkeästi nähtäviä eroja. Mihinkään lovettamiseen en lähtisi, se ei välttämättä ole tuomarin kannalta hyvä asia (kiireessä joutua etsimään mikä lovi milläkin eläimellä on ja missä...). Hamsut voi erottaa vain arvostelun ajaksi ja laittaa takaisin samaan, kun lajin arvostelu on ohi ja loppukilpailut käyty. Eivät  ne niin lyhyessä ajassa ehdi vieraantua toisistaan.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Alkemistin 23.08.13 - klo:10:19
Nyt kaipaisin mielipiteitä. Ilmoitin kaksivuotiaan talvikkoni tuonne Pinan elonäyttelyyn lemmikkiluokkaan, mutta olen alkanut miettiä onko se jo liian vanha osallistumaan. Erinomaisessa kunnossa tuo mielestäni on, joten olisi kiva saada vielä yksi arvostelu.

Tuota luokkaa PiNan näyttelyssä sihteeröineenä asia tuli esille sen verran, että sain muodostettua oman mielipiteeni - näin jälkikäteen. :icon_e_wink:  Ei välttämättä ole ihan "kuukausinumerosta" kiinni kannattaako eläintä enää viedä näyttelyyn, vaan pikemminkin siitä miten helposti se väsähtää. Siinä tuli vastaan pari oikein nuutuneenkin näköistä veteraania, ja sitten vielä vanhempia topakoita mummoja liuta. :haha:
Jos siis hamsteri on muutoinkin aktiivinen ja menossa mukana, niin itse ainakin näyttelyttäisin myös veteraania. Jo selvästi hidastuneen kaverin jättäisin kotiin. Nyt meillä oli mukana Naksu-pappa, saaden arvioksi "hyvä ikäisekseen" ja vielä luonteesta KuMan. Silti tämä oli jäärän viimeinen reissu, ja nyt saapi esiintyä enää kotona.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 23.08.13 - klo:17:11
Nyt kaipaisin mielipiteitä. Ilmoitin kaksivuotiaan talvikkoni tuonne Pinan elonäyttelyyn lemmikkiluokkaan, mutta olen alkanut miettiä onko se jo liian vanha osallistumaan. Erinomaisessa kunnossa tuo mielestäni on, joten olisi kiva saada vielä yksi arvostelu.

Tuota luokkaa PiNan näyttelyssä sihteeröineenä asia tuli esille sen verran, että sain muodostettua oman mielipiteeni - näin jälkikäteen. :icon_e_wink:  Ei välttämättä ole ihan "kuukausinumerosta" kiinni kannattaako eläintä enää viedä näyttelyyn, vaan pikemminkin siitä miten helposti se väsähtää. Siinä tuli vastaan pari oikein nuutuneenkin näköistä veteraania, ja sitten vielä vanhempia topakoita mummoja liuta. :haha:
Jos siis hamsteri on muutoinkin aktiivinen ja menossa mukana, niin itse ainakin näyttelyttäisin myös veteraania. Jo selvästi hidastuneen kaverin jättäisin kotiin. Nyt meillä oli mukana Naksu-pappa, saaden arvioksi "hyvä ikäisekseen" ja vielä luonteesta KuMan. Silti tämä oli jäärän viimeinen reissu, ja nyt saapi esiintyä enää kotona.

Päädyin tosiaan ottamaan tuon mukaan ja tyytyväinen ratkaisuuni olen, sillä Minttu oli hienosti lemmikkikääpiöiden neljäs ja arvostelussa kehuttiin kovasti kuntoa. :icon_smile: Minttu taisi kuulua näiden mainitsemiesi topakoiden mummojen joukkoon, sillä ilmeisisti se oli tuomarille jotain huutoakin pitänyt :icon_e_wink:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Alkemistin 23.08.13 - klo:17:26
^Joku siellä ainakin oli kaivautunut tiukasti puruihin ja huuteli poterostaan. :tongu:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Minttu 26.09.13 - klo:15:22
Saanko osallistua ulkomuotoluokkaan jos rekisteröin hamsterin vasta paikanpäällä, vai täytyykö hamsterin olla rekisteröity ilmoittautumista tehtäessä?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 26.09.13 - klo:16:07
^Täytyy olla rekisteröity ilmoittautuessa, eikä sähköistä ilmoittautumiskaavaketta voikaan lähettää ilman rekisterinumeroa.

Voit toki jälki-ilmoittautua vasta paikan päällä ja rekisteröidä samalla, mutta se on kalliimpaa kuin ennakkoilmoittautuminen eikä kaikissa näyttelyissä ole jälki-ilmoittautumismahdollisuutta kaikkiin luokkiin (riippuu ennakkoilmoittautujien määrästä).
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 22.10.13 - klo:16:53
Millonhan ens vuoden näyttelyt päätetään? Lähinnä alkuvuoden kiinnostaa.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 22.10.13 - klo:18:00
Millonhan ens vuoden näyttelyt päätetään? Lähinnä alkuvuoden kiinnostaa.
Syyskokouksessa (27.10., Lahti) esitellään vuoden 2014 toimintasuunnitelma.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: jensku 17.01.14 - klo:22:40
Onkos muuten kellään tietoa missä vaiheessa VV-pisteiden laskenta on?  :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: AnsaLucia 24.01.14 - klo:21:11
Tulipa mieleen että nyt kun näyttelymaksut maksetaan viimeiseen ilmopäivään mennessä, mahdollistaisiko tämä nyt sen että numerot saisi jo spostilla ennakkoon eli sen kutsun mukana? Helpottaisi meidän näytteilleasettajien näyttelypäivää oleellisesti. Jonotukset vähentyisi näyttelypaikalla jne.. Vähän olis siistii  :hyper:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 24.01.14 - klo:21:28
Todella mahtava idea! :) Kannatan. Ois kyllä niin kivs kun sais jo kotona liimata ne paikoilleen.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: jensku 24.01.14 - klo:21:51
Oooo hieno idis! :yes:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 25.01.14 - klo:00:31
Minustakin aivan mainio idea! Yritetäänpä laittaa toteutukseen. Asiasta tiedotetaan näyttelyvahvistuksessa, mikäli tämä osoittautuu mahdolliseksi järjestää.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 25.01.14 - klo:08:43
Jos tuo onnistuu niiin tuleehan siitä yleininkäytöntö muissakin shy näytseissä?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: AnsaLucia 04.02.14 - klo:20:50
Kenelle lähetetään tänä vuonna valioarvoanomukset?... en löytänyt...
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 04.02.14 - klo:21:33
Kenelle lähetetään tänä vuonna valioarvoanomukset?... en löytänyt...
Sarita Kokkoniemi jatkaa valioarvonanumsten käsittelyssä! Tämä onkin näemmä unohtunut hallitussivulta.

Sarita Kokkoniemi
Pohjoinen Liipolankatu 15 F 88
15500 Lahti

: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Alkemistin 05.02.14 - klo:11:58
^Pistin kuntoon hallitussivulle.
Samalla jäin ihmettelemään, mitä tuo 'Tittelivastaava' sitten tarkoittaa...  :woot:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: viiru 05.02.14 - klo:21:12
^Pistin kuntoon hallitussivulle.
Samalla jäin ihmettelemään, mitä tuo 'Tittelivastaava' sitten tarkoittaa...  :woot:
No tittelivastaava tarkoittaa just sitä! Mutta mä tietenkin ctrl+F'sin vaan jotta "valio"...   :nuija:

(ja kirjoitustaidotkin näemmä paranee vuosi vuodelta...)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: miltamo 25.02.14 - klo:01:47
En tiedä onko tämä oikea paikka kysymykselleni, mutta siirtäkää toisaalle jos ei ole.
Haluaisin viedä syyrialaiseni näyttelyyn mutta ongelmana on, että sillä ei ole papereita.
Enkä tiedä syntymäaikaa.
Ostin sen eläinkaupasta jossa myyjä sanoi sen olevan omakasvatti.
Tiedä sitten.

Onko tämä esteenä meidän näyttelyille?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Tinjau 25.02.14 - klo:10:48
En tiedä onko tämä oikea paikka kysymykselleni, mutta siirtäkää toisaalle jos ei ole.
Haluaisin viedä syyrialaiseni näyttelyyn mutta ongelmana on, että sillä ei ole papereita.
Enkä tiedä syntymäaikaa.
Ostin sen eläinkaupasta jossa myyjä sanoi sen olevan omakasvatti.
Tiedä sitten.

Onko tämä esteenä meidän näyttelyille?
Lemmikkiluokkaan riittää vain että tietää suunnilleen syntymäajan, nimen ja värin yms. Ulkomuotoon tarvitaan sitten rekisteröintinumero ja muuta.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Alkemistin 25.02.14 - klo:11:11
Voit itse rekisteröidä syrkin valitsemallasi nimellä ja arvioidulla syntymäajalla: http://hamsteriyhdistys.fi/muu-toiminta/hamsterin-rekisterointi/

Jos et ole varma väristä ja/tai kuviosta, voit vaikka lähettää forkalle kuvan ("mikä väri" -ketjuun) ja kysellä.  :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: miltamo 25.02.14 - klo:17:38
Kiitos vastauksista!
Niistä oli paljon apua.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: emmesyys 15.03.14 - klo:00:51
Heipähei! Oltiin suunniteltu että lähdettäisiin ihan vaan ihmisperheenjäsenten voimin kattelemaan tuonne Jyväskylän näyttelyyn, mutta tuli ihan semmoinen olo että miksi me nyt ei kaapattaisi tuota meidän syrkkiäkin sitten matkaan ja vietäisi sitä lemmikkiluokkaan. Olin aluksi sitä mieltä että äh en varmaan vaan uskalla, mutta sain kuitenkin rohkasua meidän toisen hamsterin kasvattajalta ja yhdeltä ystävältä joka on muita eläimiään näyttelyttänyt, ja mietinkin sitten että miksipä ei. Saisi ainakin tietää että mikä tuossa meidän otuksessa on kohdillaan ja missä olisi kehitettävää. Hamsteri-innostus kun ei kuitenkaan ollenkaan ole laantumaan päin vaan ihan päinvastoin, niin oisi tosi kiva tältäkin saralta päästä tähän harrastukseen sisään. :) Meidän kokemuksen mukaan tämä meidän hamsteri on kuitenkin tosi kiltti käsiteltäessä ja vaikka nyt ei maailman rauhallisin tapaus olekaan (nuorikin toki siis on) niin kuitenki kädessä hyvin pysyy ja tykkää olla. Kannattaako uskaltautua tuomaan omaa hamsteria näyttelyyn vaikka ei käytännössä tiiä muuta kun että tyytyväiseltä, terveeltä ja hyväkuntoselta näyttää? Sopivat kuljetusboksit ja muut siis löytyy, ja kun kuitenkin ollaan näyttelyyn matkaamassa. Oon lukenu nyt kaiken mahdollisen näyttelyihin liittyen tuolta SHY:n sivuilta ja innostus vaan kohoaa! :D
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 15.03.14 - klo:01:05
^Samanlaiset pohjatiedot ja -kokemukset taitaa löytyä suurimmalta osalta ihmisiä, jotka ekaa kertaa näyttelyyn uskaltautuvat – minultakin. Tulkaa siis ihmeessä kokeilemaan!
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: gimlixx 13.12.14 - klo:21:55
Koska tämänpäiväiselle Pirkanmaan Nakertajien pikkujoulunäyttelylle ei ole omaa ketjua, niin tulin tänne kertomaan, että tulokset on puhtaaksikirjoitettu ja lähetetty eteenpäin, ei tarvitse kenekään panikoida sen takia.  :peukku:
: Näyttelyistä
: Aliisa 04.01.15 - klo:11:07
[/font][/size][/color]Eli pystyykö 11.vuotias mennä hamsterinsa kanssa näyttelyyn???
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 04.01.15 - klo:11:29
Pystyy :) Se ei vaadi erikseen mitään ikää. Hamsteriyhdityksen järjestämissä näyttelyissä on vielä erikseen lasten lemmikkiluokka, joka on tarkoittu alle 13 vuotiaiden omistajien hamstreille.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Eve87 07.01.15 - klo:13:12
iik! Ilmoitin kolme syrkkiä näytille niin pitkästä aikaa, etten muista millon viimeksi ole näin tehnyt. Onnea on kerrankin olla käppärituomarina  :mhappy:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: speedy gonzales 08.02.15 - klo:23:07
Varmaan maailman tyhmin kysymys, mutta mitä tarkottaa myyntipöytä näyttelyssä? :icon_redface: Siis myydäänkö siellä myös hamsteri tavaraa?  :icon_rolleyes: En ole käynyt näyttelyssä koskaan.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 09.02.15 - klo:00:05
^Pöytä, johon näyttelyssäkävijät voivat pistää omia hamsterikasvattejaan taikka käytettyä hamsteritavaraa myyntiin. Valikoima vaihtelee näyttelykohtaisesti tietenkin hyvin paljon riippuen siitä mitä kukakin tuo paikalle  :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: speedy gonzales 09.02.15 - klo:15:54
Ok. Kysyin tuossa siskoltani lähtiskö tuonne Kajaanin näyttelyyn kaveriks. Ja vaikutti lupaavalta, kun sanoi, että voishan tuota lähtee. Nyt vaan pitää toivoa, että auto toimis(toimii aina välillä vähän oman mielensä mukaan). Onneksi on vielä aikaa tässä suunnitella asiaa.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Sarie 14.02.15 - klo:11:56
Täällä kai saa pulista minkälaista näyttelypulinaa vaan (?), niin sellaista olen pähkäillyt, että miksei noita isoja näyttelyitä (Grand Gala) järjestetä enää täällä pohjois- suomessa, vaan ymmärtääkseni ne ovat olleet viime vuosina etelässä?
Lueskelin noita vanhoja näyttelyketjuja ihan innoissaan, kun Oulun seudulla on ollut Grand Galaa ja ulkomuotoluokkiakin useammin. Näyttelyitä on ollut Kaijonharjussa, Maikkulassa ja onpa Muhoksellakin. Oi missä olen uinunut nämä vuodet, kun ole hoksannut  :kankaalla:

Eläinten vieminen nuorisotaloille ym. on kai syy, ettei enää näyttelyitä niin vaan pidetäkään missä vain, mutta olisi kiva kuulla syy, että näyttelytoiminta on niin painottunut etelään? Ulkomuotoluokkia nyt tarkoitan, lemmikkiluokkiahan kivasti täällä järjestetäänkin. Onko nyt sitten niin, että näyttelyinnostuksen lisäksi pitää alkaa innostumaan myös matkustamisesta, että pääsisi ulkomuotoluokissa käymään.
 Vaikkakin nuo äsken järjestetyt virtuaalihamsterinäyttelyt ne vasta hauskat oli. Ei vapaapäivätoiveita, poksien laittoa, tuoreruuan liottamista, kassien pakkaamista eikä automatkoja. Tuloksien odottelu oli ihan samalla lailla jännittävää kuin oikeissakin näyttelyissä ja arvosteluja on aina niin hauska lukea  :hauskaa:

: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 14.02.15 - klo:13:08
^Valtaosa yhdistyksen hallituksen jäsenistä on lähivuosina ollut etelän asukkeja. Näyttelyt järjestetään yleensä siellä missä on hallituslaisia suht. lähellä, sillä se helpottaa järjestelyitä huomattavasti... Hallituslaisten pitää olla kokoamassa näyttelyä aamulla kukonlaulun aikaan ja purkamassa sitten kun kaikki muut ovat lähteneet, mikä tekee matkasta aika raskaan kun pitäisi sitten vielä ajella vaikka sieltä Oulusta kotiin...

Lisäksi esim. PPKJY ja OSJH ovat viime vuosina aktivoituneet ulkomuotoluokkien järjestämisessä pohjoisessa, joten ulkkisten saaminen pohjoiseen ei ole ollut Hamsteriyhdistyksestä kiinni. Nythän esim. 28.3 on OSJHn näyttely Kajaanissa, eikä se tule olemaan ainoa pohjoisen paikallisyhdistysten ulkomuotonäyttely tänä vuonna  :icon_smile: Viime vuonna OSJH järjesti elokuussa ulkomuotoluokat Oulussa ja PPKJY Ylivieskassa huhtikuussa. Myös vuonna 2013 järjestettiin 2 ulkomuotonäyttelyä Liminkassa.

Edit. Lisäys: näyttelyt pyritään järjestämään paikoissa johon tulee paljon porukkaa paikalle ja liikenneyhteydet ovat hyvät. Se on (harmillinen?) tosiasia, että eteläisemmässä Suomessa järjestetyt näyttelyt myös keräävät huomattavasti enemmän osallistujia paikalle.

Olemme tietenkin avoimia ehdotuksille ensi vuoden näyttelykalenterin suhteen, joka hyväksytään syyskokouksessa toimintasuunnitelman mukana.  :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Sarie 14.02.15 - klo:13:30
^Kiitos selventävästä vastauksesta  :peukku:

Niin aattelinkin, että SHY:n näyttelyt ovat etelässä, kun suurin asutuskin siellä ja siten todennäköisesti jäsenetkin. En huomannut ajatella, että totta kai vaikuttaa missä hallituslaiset asuvat, koskapa ovat järjestämässä. Näyttelyt ovat suuritöisiä järjestää, on kyllä saanut huomata, että järjestäjillä on kädet täynnä töitä. Mutta noita vanhoja juttuja lukiessa yllätyinkin siitä, että niitä gaaloja on pidetty Oulussakin.

Viime vuoden ulkomuotonäyttelyissä Ylivieskassa ja Oulussa kävimmekin ja luulin,  ettei pohjoisessa olisi tänä vuonna kuin Kajaanin ulkomuotoluokka.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Alkemistin 15.02.15 - klo:20:41
Ja tälleen hallituslaisena voin vinkata ihan kaikille, että jos vaan yhtään on sillä tuulella ja tykkää osallistua puuhailuun, niin apua saa tarjota milloin vain ihan paikan päälläkin.  :enkeli:  Pöytien kasaaminen/purkaminen, purujen putsaaminen etc. ei tarvitse juuri erityisosaamista ja lisää hallituslaistenkin intoa ja jaksamista järjestää näyttelyitä.   :peukku:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Sarie 19.02.15 - klo:11:21
^Hyvä huomio. Olen koittanut apuna ollakin, jos vain jotenkin on voinut, mutta varmaan enemmänkin voisi  :enkeli:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: EmmaTi 01.03.15 - klo:10:49
Näyttelykutsuihin korjaus, PPKJY:n näyttely 2.5.15 on Ylivieskassa, ei Haapajärvellä kuten kutsun otsikossa lukee. (Itse kutsussa paikka ja osoite on oikein.)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: sofiajja 17.04.15 - klo:21:28
Tarvisin äkkiä apua kun näyttelyyn lähtö huomenna aamulla :D Eli olin ajatellut liottaa porkkanaa vedessä ja laittaa sen huomenna boksiin mutta porkkana olikin loppu! Laitanko mieluummin liotettua paprikaa tai omenaa vai kurkkua vaikka se saattaa olla nestettä poistava?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ely 18.04.15 - klo:03:36
Mä oon antanu kurkkua huoletta, hyvin se nesteyttää kun sisältää kuitenkin reilusti vettä suhteessa siihen miten vähän se poistaa nestettä.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: gimlixx 18.04.15 - klo:11:27
Minusta tuo "kurkku on diureetti" (eli nestettä poistava) on hivenen huvittava argumentti aina, koska ihan samalla logiikalla ihan pelkkä vesikin poistaa nestettä.  :tongu:

Jos juo vettä, tulee pissahätä. Jos syö kurkkua, saa nestettä ja tulee pissahätä. Ei kurkku mitään eläimen kuivumista aiheuta.

Vuosia olen marsupiireissä seurannut keskustelua aiheesta ja joku ihmeellinen myytti elää vuodesta toiseen, että jos laittaa esim. näyttelyboksiin (tai ihan mille matkalle tahansa) marsulle evääksi kurkkua, niin sehän kuivuu kasaan koko eläin samantien. (http://www.emoticons.free.fr/smileys/Default/rolleyes.gif)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: sofiajja 12.08.15 - klo:22:16
Olen viemässä syrkkini ensi viikolla näyttelyyn ja aloin miettimään että pitäisikö sen kynsiä leikata vai ei? En ole koskaan leikannut hamsterin kynsiä mutta aloin miettimään sanotaanko lemmikkiluokassa jotain syrkin leikkaamattomista kynsistä. Kynnet eivät ole kovin pitkät mielestäni mutta kyllä ne silti pistelevät jos hamsteria pitää kädessä. Hamsteri on 8kk jos sillä on väliä :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Mileia 13.08.15 - klo:08:23
Kyllä, syrkkien kynsien pitää aina olla leikatut lemmikkiluokassa. Kannattaa leikata aina noin viikkoa ennen tai vähintään pari päivää ennen näyttelyä, ettei vain leikkaa suoneen juuri ennen näyttelyä, joka tietysti sekin alentaa pisteitä. Nyt kun heti aloitat ja pienillä kynsisaksilla vaikka muutaman kynnen päivässä leikkaat, niin hyvä on  :peukku:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ely 13.08.15 - klo:13:57
Mulle taas lemmikkituomarit ovat sanoneet ettei mielellään kannata syrkkien kynsiä leikellä, ne ei kasva niin pitkiksi yleensä että niitä tarvitsisi leikellä. Kääppäreillä ne taas tulee leikata kun eivät tunnu pysyvän lyhyenä millään (poikkeuksena kiinarit).
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: sofiajja 13.08.15 - klo:14:36
Hmm selvä... No nyt en oikein tiedä kummin tekisin :D
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 13.08.15 - klo:15:20
Riippuu kovasti tuomarista. Kynnet ei kuitenkaan saa olla liian pitkät, mutta syrkeillä ei vaadita niin lyhyitä kuin kääppäreillä. Ite olen aina ottanut kärjestä pienen palan n. 3päivää ennen näyttelyä niin terävä kärki kerkeää kulua, ja siitä ei tule sanomista kun kynnet pistelee. Mää voisin kokeilla ottaa kuvia mun hamsujen kynsistä jos laitat mulle YV.tä täällä jos sulla on fb.

muoks; tai itseasiassa voit pistää sun hamsun kynsistä mulle sitte kuvaa niin voin sanoa miltä ne näyttää.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: sofiajja 13.08.15 - klo:21:55
Riippuu kovasti tuomarista. Kynnet ei kuitenkaan saa olla liian pitkät, mutta syrkeillä ei vaadita niin lyhyitä kuin kääppäreillä. Ite olen aina ottanut kärjestä pienen palan n. 3päivää ennen näyttelyä niin terävä kärki kerkeää kulua, ja siitä ei tule sanomista kun kynnet pistelee. Mää voisin kokeilla ottaa kuvia mun hamsujen kynsistä jos laitat mulle YV.tä täällä jos sulla on fb.

muoks; tai itseasiassa voit pistää sun hamsun kynsistä mulle sitte kuvaa niin voin sanoa miltä ne näyttää.

Joo siis on fb, voisin laittaa vaikka siellä kuvan. Laitanko nimen yv:llä?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 13.08.15 - klo:21:59
Juu laita nimi Yv:llä :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Pinja_ 19.08.15 - klo:21:30
Kysymyksiää~ (toivottovasti täällä sai edes kysyä..)

-Jos hamsterin ilmoittaa lemmikki- ja ulkomuotoluokkaan , täytyykö sen jälkeen kun sen on vienyt ulkomuotoluokan pöydälle(?) kuljettaa sitä sen jälkee lemmikkiluokan pöydälle?

- Mistä hamsteri näyttelyn jälkeen "noudetaan" ?

- jos sattuu voittamaankin jotain niin mistä palkinnot haetaan? (Taikka ruusukkeet, mitä nyt ovatkaan :D )

Jos joku ei jotain selitystä ymmärtänyt voin yrittää selittää paremmin. Ekaan näyttelyyn olisi tässä n. 2kk päästä menossa, jännittää jo nytten heh.. :D
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 19.08.15 - klo:22:00
^

- Näyttelyn alussa hamsteri laitetaan ulkomuotoluokan pöydälle jos se on ilmoitettu molempiin luokkiin. Tuomarin assistentti hakee sen pöydältä ja vie arvostelun jälkeen takaisin, omistajan ei tarvitse siirrellä boxia mihinkään.

- Hamsteri tulee arvosteluiden jälkeen ihan siihen samalle pöydälle mihin se alun perin laitettiinkin  :icon_smile: Sitä ei saa ottaa pois pöydältä ennen kuin se on arvosteltu kaikissa luokissa mihin se on ilmoitettu.

- Palkinnot jaetaan näyttelytilassa arvosteluiden jälkeen. Tuomari seisoo palkintopöydän ääressä ja kuuluttaa voittajat, ja voittajat hakevat ruusukkeet tuomarilta sitä mukaa kun nimiä kerrotaan  :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Pinja_ 20.08.15 - klo:21:19
^ Suuret kiitokset ❤:)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Pinja_ 12.09.15 - klo:22:40
Oho kirjoittelenpas paljon tälle palstalle  :nuija:

Mutta niin piti kysyä, että miten tuon näyttelymaksun voi hoitaa? Onko jotenkin muuten mahdollista kuin maksaa nettipankissa?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Susanna 13.09.15 - klo:10:57
^ Etukäteen ilmoittaessa aina nettipankissa, mutta jos näyttelyyn otetaan jälki-ilmoja näyttelyaamuna niin silloin voi maksaa paikan päällä käteisellä (jolloin hinta on pari euroa kalliimpi). Ei kannata kuitenkaan jättää näyttelyn osallistumistaan jälki-ilmoittautumisen varaan.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: MK 13.09.15 - klo:13:11
Mutta niin piti kysyä, että miten tuon näyttelymaksun voi hoitaa? Onko jotenkin muuten mahdollista kuin maksaa nettipankissa?
Ennen näyttelyä maksu on mahdollista hoitaa nettipankin lisäksi luonnollisestikin konttorissa tai maksuautomaatilla, kunhan vain numeroita lunastaessa on näyttää fyysinen kuitti maksetusta maksusta. Tyyli on siis vapaa, mutta ennakkoon ilmoittautuessa Hamsteriyhdistyksen tilille maksaminen on ainoa vaihtoehto.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 13.09.15 - klo:21:36
Mutta niin piti kysyä, että miten tuon näyttelymaksun voi hoitaa? Onko jotenkin muuten mahdollista kuin maksaa nettipankissa?
Ennen näyttelyä maksu on mahdollista hoitaa nettipankin lisäksi luonnollisestikin konttorissa tai maksuautomaatilla, kunhan vain numeroita lunastaessa on näyttää fyysinen kuitti maksetusta maksusta. Tyyli on siis vapaa, mutta ennakkoon ilmoittautuessa Hamsteriyhdistyksen tilille maksaminen on ainoa vaihtoehto.

Aivan näin. Kuitti on kuitenkin maksusta oltava mukana kun näyttelyyn tullaan  :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Pinja_ 13.09.15 - klo:22:00
Joo, kiitos paljon teille kaikille  :loov:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Henni 01.10.15 - klo:17:15
Tietääkö joku onko Pina järjestämässä tänä vuonna vielä näyttelyä? :icon_smile:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 01.10.15 - klo:19:28
^Jonkinlainen pet-luokilla varustettu pikkujoulunäyttely kuulemma tulossa.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ana 01.10.15 - klo:19:37
Jaahas kiva tietää :) Pitää alkaa keksiä rahaa siihen.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: gimlixx 01.10.15 - klo:20:45
Ans kattoo nyt, sanoo PiNan varapuhis.  :tongu:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Myrttis 03.07.16 - klo:16:40
Maksetaanko etukäteen tilattu näyttelyluettelo SHY:n näyttelyssä tilille ilmoittautumismaksun yhteydessä, vai paikanpäällä?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Vevve 14.07.16 - klo:00:25
^Ilmomaksun yhteydessä.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: PsycheEcho 26.07.16 - klo:18:33
En tiedä onko tämä oikea ketju kysyä, mutta kertokaa ihmeessä jos tämän kaltaisille on oma viestiketju.
Laittelen tänne viestiä ja kyselisin että onko täältä kukaan lähdössä Etelä-Suomesta Jurvan (13.8.) näyttelyyn?
Pitäisi saada yksi hamsteri poitsu sieltä kyytiin ja kuljetettua Lahti-Helsinki akselille (asun Lahdessa, mutta lähi maastoista-> Helsinkiin onnistuu noutaminen).
Maksaisin toki bensa-kuluja sekä vaivanpalkkaa.
Kasvattajan reitti on Kitee-Jyväskylä-Jurva.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Myrttis 18.08.16 - klo:21:09
Se tunne kun hamsteri on huippukunnossa näyttelyä varten mutta onnistuu heilumaan kynsiä leikatessa niin että leikkaat verikynteen..  :nuija:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: annnaaww 29.08.16 - klo:17:39
Näyttelyihin voi ilmeisesti tuoda lahjoituspalkintoja, niin miten tämä käytännössä toimii? Jätetäänkö palkinnot vain halutun lajin arvostelupöydälle, vai miten? :icon_lol:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Alkemistin 29.08.16 - klo:19:53
Näyttelyihin voi ilmeisesti tuoda lahjoituspalkintoja, niin miten tämä käytännössä toimii? Jätetäänkö palkinnot vain halutun lajin arvostelupöydälle, vai miten? :icon_lol:

Kannattaa jutella "henkilökunnan" kanssa eli jonkun hallituslaisen, vaikka infosta.  :icon_biggrin:  Kun ne palkinnot ovat yleensä eri pöydällä (ainakin jos ovat vähääkään isompia). Samalla kannattaa painottaa, jos haluaa ne tietyn kategorian palkinnoiksi ja ne olisi hyvä merkitä - tai pitää yhdessä laatikossa/pussissa tms. etteivät mene sekaisin muiden kanssa.
Kaikenlaiset palkinnot ovat aina tervetulleita! :jiihaa:
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: annnaaww 31.08.16 - klo:11:22
Näyttelyihin voi ilmeisesti tuoda lahjoituspalkintoja, niin miten tämä käytännössä toimii? Jätetäänkö palkinnot vain halutun lajin arvostelupöydälle, vai miten? :icon_lol:

Kannattaa jutella "henkilökunnan" kanssa eli jonkun hallituslaisen, vaikka infosta.  :icon_biggrin:  Kun ne palkinnot ovat yleensä eri pöydällä (ainakin jos ovat vähääkään isompia). Samalla kannattaa painottaa, jos haluaa ne tietyn kategorian palkinnoiksi ja ne olisi hyvä merkitä - tai pitää yhdessä laatikossa/pussissa tms. etteivät mene sekaisin muiden kanssa.
Kaikenlaiset palkinnot ovat aina tervetulleita! :jiihaa:

Okei, kiitos vastauksesta! Sitten olisi vielä semmoinen kysymys, että lasketaanko vuoden voittaja-pisteitä vain SHY:n näyttelyistä vai myös muiden yhdistysten järjestämistä?
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: Ruttunen 01.09.16 - klo:23:29
Moi!
Aloittelijan kysymys näyttelyihin liittyen... Mulla on tällainen kuljetusboksi http://www.lemmikkistore.fi/trixie-pico-kuljetuslaatikko-jyrsijallekanille-p-7476.html (http://www.lemmikkistore.fi/trixie-pico-kuljetuslaatikko-jyrsijallekanille-p-7476.html). Kelpaako tämä näytelmiin vai pitäiskö metsästää sellanen enempi Ferplast Geon tyyppinen loota meidän kaverille?

Terkuin Suvi
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: gimlixx 02.09.16 - klo:07:21
Sitten olisi vielä semmoinen kysymys, että lasketaanko vuoden voittaja-pisteitä vain SHY:n näyttelyistä vai myös muiden yhdistysten järjestämistä?
Jos tulokset löytyvät täältä foorumilta "näyttelytuloksia" -osiosta, niin ovat mukana pistelaskussa, koska silloin ovat SHY:n hyväksynnän saaneita näyttelyitä ja näyttelysääntöjen mukaisia.

Mulla on tällainen kuljetusboksi http://www.lemmikkistore.fi/trixie-pico-kuljetuslaatikko-jyrsijallekanille-p-7476.html (http://www.lemmikkistore.fi/trixie-pico-kuljetuslaatikko-jyrsijallekanille-p-7476.html). Kelpaako tämä näytelmiin vai pitäiskö metsästää sellanen enempi Ferplast Geon tyyppinen loota meidän kaverille?

Kyllähän noita välillä näkee, mutta itse tuomarina en noista tykkää. Eläintä ei saa laitettua kannelle ja on muutenkin vähän hankala. Mutta yhden tai kahden näyttelyn takia ei vielä kannata ehkä toista boksia ostaa, mutta jos aikoo enemmän harrastaa, niin sitten kyllä kannattaa.
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: hamsteri123 07.02.18 - klo:22:27
hei! olen uusi täällä ja haluaisin käydä hamsuni kanssa kokeilemassa näyttelyä lemmikkiluokassa. aikoisin mennä 24.3.2018 viialaan.
miten sinne voi ilmottautua? kokeilin linkkiä, mutta se näytti, että ilmottautuminen on suljettu. apuja kaivataan!!????
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: kassuuu 11.02.18 - klo:19:47
Ilmoittautuminen aukeaa lähempänä näyttelyä, tämän kuun lopussa! :)
: Vs: Yleinen näyttelypulina -2
: hamsteri123 12.02.18 - klo:20:01
selvä! kiitos avusta!