Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Yleistä hamsterikeskustelua => : excitant 22.10.07 - klo:16:23

: Hamsun unet
: excitant 22.10.07 - klo:16:23
Äänteleekö tai liikkuuko teidän hamsterinne unissaan?

Minulla meni äsken sydän kurkkuun kun havahduin aivan sietämättömään rääkymiseen tuolta terrasta. Juoksin nopeasti katsomaan ja nostin mökkiä. Huuto lakkasi kun tyttö heräsi ja ilme oli sellainen että "huh, miksi herätit?!" :c8 Luulin aluksi että pienellä oli jokin hätänä, mutta tutkittuani hamsun läpikotaisin löytämättä kuitenkaan mitään vikaa tajusin, että rassu oli nähnyt painajaista!
: Re: Hamsun unet
: Maikkis 22.10.07 - klo:16:42
Meillä ainakin 2,5 viikkoinen poikanen nukkui selällään keskellä terraa ja etujalat sätki välillä. Tuli mieleen että pikkuinen juoksi unissaan :) En sitten tiedä mitä oli, näkikö unta vai mitä.
: Re: Hamsun unet
: turhake 31.10.07 - klo:12:43
Meidän Uno-vaari tuntuu näkevän välistä aika hurjiakin unia. Se sätkii unissaan ja narskuttelee hampaitaan.
Usein se myös huutaa unissan (olin saada sydänhalvauksen kun kuulin sen ekan kerran huutavan, siis ihan kurkku suorana täyttä huutoa). Sillä on käytössään tosi laaja ääniskaala alkaen ihan pienestä tuhinasta ja piipityksestä päättyen tohon tosi kovaan huutoon johon se jo itsekkin herää.
Muut hamsterit meillä eivät tunnu pahemmin "uneksivan", mitä nyt Onni toisinaan pitää pientä tuhinaa ja Paavo sätkii.
: Re: Hamsun unet
: blood.and.tears 31.10.07 - klo:15:28
: "excitant"
Minulla meni äsken sydän kurkkuun kun havahduin aivan sietämättömään rääkymiseen tuolta terrasta. Juoksin nopeasti katsomaan ja nostin mökkiä. Huuto lakkasi kun tyttö heräsi ja ilme oli sellainen että "huh, miksi herätit?!"
Mäkin oon tohon kerran havahtunut. Kävin kaikki hamsut läpi ja kaikki oli unten mailla (ja vihaisena siitä kun herätin :D ), joten en sitten tiiä kuka siellä rääky.
: Re: Hamsun unet
: 5in1 04.12.07 - klo:22:11
En oo tiennytkään et hamsut näkee unia  xD
: Re: Hamsun unet
: excitant 05.12.07 - klo:09:07
ohhoh, meidän hienohelma KUORSASI tänään kovaan ääneen xD
: Re: Hamsun unet
: 5in1 07.12.07 - klo:14:38
: "excitant"
ohhoh, meidän hienohelma KUORSASI tänään kovaan ääneen xD


Kuorsasi!?  :p
: Re: Hamsun unet
: Tansku 07.12.07 - klo:14:51
Toissapäivänä säikähdin, kun Casper makasi kyljellään keskellä terraa, nopeesti hengittäen ja jalat ikäänkuin "kramppasi". Vedin terraa sitten ulos hyllystä, ja huhuilin: "että onks kaikki okei?" Casper pomppasi istumaan, ja katseli siinä tukka pystyssä: "että mitä sä ämmä sekoilet, mää nukun ny."

Darnell kovakin ääniseen kuorsaukseen olen jo tottunut. Toisinaan se ääntelee unissaan, kuin kuikka, mutta siihen se havahtuu itsekin.
: Re: Hamsun unet
: e??a 07.12.07 - klo:18:27
Lilolla kuuluu yleensä vaan pientä tuhinaa kun se nukkuu. :lov
: Re: Hamsun unet
: Tatu 08.12.07 - klo:11:38
Nelli (talvikko) säikäytti minut totaalisesti tässä tällä viikolla yksi päivä. Olin kuunnellut aikaisemmin että ihan kun kuuluisi hirveitä vingahduksia mutta tulin aina siihen tulokseen että se kuului tietokonetulistani.  :D No kimeä vingahtelu senkuin jatkui ja nousin sitten kuuntelemaan Nellin häkin eteen, ja sieltähän se tuli. Nelli oli silloin omassa pesässään, dunan mukana tulleen muovisen tason alla joten minun piti siinä sitten hädissäni "purkaa" koko duna että sain otettua tason irti ja nähdä mikä Nellillä on. No sieltähän se silmät sikkuralla sitten kurkisteli jossain vaiheessa pesästään, luultavasti unia oli nähnyt...
: Re: Hamsun unet
: Tiituz 09.12.07 - klo:17:51
Hui kauhea, meidän hamsterit ei ääntele yhtään,ei edes tuhista meillä!  :D
Toivottavasti nuo ei nyt ala kiljumaan unissaan,saan muuten sydänkohtauksen xD
: Re: Hamsun unet
: -ssanna- 03.01.08 - klo:20:51
Minni on hiljainen.. Muhku usein tuhisee. Kerran heräsin siihen kun se piti sellaista hiljaista kurnutusta.. xD Talvikko poju, joka nukkuu joskus näkyvillä paikoilla taitaa nähdä unia. ;) Nykii jalkaa tms. :lov Muuten meillä on hiljaista porukkaa.
: Re: Hamsun unet
: Pauliina 05.01.08 - klo:13:49
Tässä samassa huoneessa Rölli nyt nukkuupi.  :lov  Ei kuulu (ainakaan vielä) ääniä. Tänään se vasta tuli  :)
: Re: Hamsun unet
: Nilla 06.01.08 - klo:18:22
Omppu (syyrialainen) ääntelee tuolla mökissään aina sellaisia ''tvit tvit'' ääniä. Ne on aika kummallisia ja ihmettelen, että mitä ne tommosetkin äänet on  :roll:
: Re: Hamsun unet
: Minski 03.02.08 - klo:00:37
: "excitant"
Äänteleekö tai liikkuuko teidän hamsterinne unissaan?
Kyllä ääntelee joskus. Tai päästää sellasen rääkäsyn unissaan. Eritoten edesmennyt hamsuni Timantti harrasti tämmöistä ääntelyä, mutta on sen jälkeenkin pari kertaa joku rääkäissyt.

Hamsupoikaset ainakin näkevät paljon unia. Se on ihan tosi sööttiä, kun pikkuinen ei vielä luovutusikäinenkään poikanen nukkuu ja sen jalat juoksee/väpättää paikallaan ja koko hamsu on silti ihan unessa :lov Jos kukaan koskaan on nähnyt, kun koira juoksee unissaan niin samaan tapaan olen monesti nähnyt hamsupoikasen juoksevan unissaan <3 Olis kiva tietää mistä joku hamsukin, eritoten poikanen näkee unta :)
: Re: Hamsun unet
: piksu 06.02.08 - klo:01:21
Kyllä tuolla semmoinen tuhina käy sillointällöin että alkaa miettimään mitä unissa tapahtuu.

Joskus jotain hikkaa tai aivastusta muistuttavia ääniäkin on saattanut päästä.
: Re: Hamsun unet
: Blizzard 06.02.08 - klo:10:09
Meillä koko hamsula kuorsaa kuorossa :| On muuten erittäin hassun kuuloista xD
: Re: Hamsun unet
: Nilla 24.08.08 - klo:21:54
Omppu vaan tuhisee, mutta talvikot rääkyy ja vikisee.  xD
: Re: Hamsun unet
: Piipari 25.08.08 - klo:17:22
ei mun talvikko ainakaan  ;)
: Re: Hamsun unet
: Nappi 26.08.08 - klo:16:34
Nappi ei kyllä ääniä nukkuessaan päästele, kerran ilmeisesti näki unta ja kolautti päänsä pesäkopin kattoon <3
: Re: Hamsun unet
: Minski 31.05.09 - klo:20:17
: "excitant"
Äänteleekö tai liikkuuko teidän hamsterinne unissaan?
Juuri äsken kuului Buddyn dunasta iso rääkäisy ja kun menin katsomaan mitä poika rääkyy niin siellä se nukkui pesämökkinsä suulla ja etu- ja takajalat viuhtoivat kovasti :haha Poika näki jotain unta ja oli aika sikeässä unessa, kun ei heti herännyt, vaikka juttelin sille :) Mitähän unta mahtaa hamsut nähdä, luulisi, ettei kovinkaan kummoisia, kun niiden elämä nyt ei järin jännittävää ja tapahtumarikasta taida olla, toisin kuin esmes koirien, jotka pääsevät lenkille, metsään, koirapuistoon ja kulkevat muutoin ihmisen kanssa monissa paikoissa.
: Re: Hamsun unet
: Jatsi 05.06.09 - klo:22:28
Miun pieni ja arka Formula poika on aiheuttanu miulle ainakin 2 järkytyskohtausta.

Poika nimittäin kerran hiirien tulon jälkeen "piippaili" pesässään. Kuului sellainen ihanan kimeä "PIIP PIIP". Säikähdinjo et joku hiiristä nylkee toista siellä, mutta se olikin vain Formula. :D

ja eka tapahtui kun poika oli meillä ehkä viikon ollu. Eräänä iltana se arkapieni poika makasi pienessä sykkyrässä _keskellä_ häkkiä. Paniikkihan siintä syntyi kun ei hamsu reagoinu mitenkään kun puhuin sille. Vasta kun kosketin poikaa, se mokoma pomppasi vauhdilla ilmaan ja mulkaisi hirveän pahasti :'D
: Vs: Hamsun unet
: Commafenno 06.07.12 - klo:20:09
Meiän Cikka nukkuu kädessä/sylissä. Ei se kädessä mitää mut pesässä se sätkii ja uikuttaa. Kysyttiin asiaa kasvattajalta ja se sano et se on normaalia.
: Vs: Hamsun unet
: fxjvgxb 06.07.12 - klo:20:52
Nykyinen syrkkipoika kyllä päästelee unissaan ääniä. Säksätystä, piippailua, ja välillä yllättävän kovaa "rääkymistä". Ei ole mitään ollut hätänä, unissaan on äännellyt.
: Vs: Hamsun unet
: Monzku 18.12.12 - klo:17:53
Mun hamsu näki kerran unta että se oli joga tunnilla  :nuija:
Tassuja vaan työnty ulos mökistä niin oli pakko kurkata. Nostin mökkiä ja siellä se makasi selällään takajalat kohti kattoa ja etujalat siinä takajalkojen välissä... Säikähdin ihan, niin hurjassa asennossa oli. Sitten se nytkähti hereille ja näytti ihan kilpikonnalta kilvellään :D Se ei päässy takas jaloilleen ollenkaan! Hetken väänneltyään oli taas normaalisti neljällä jalalla :)