Suomen Hamsteriyhdistys ry

Näyttelyt => Keskustelua näyttelyistä => : NipsuRakkaani 05.01.09 - klo:21:45

: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: NipsuRakkaani 05.01.09 - klo:21:45
Onkohan tämä liian pieni kuljetusboksi näyttelymatkalle?

http://http://hamsun1.suntuubi.com/?cat=5&img=16

http://http://hamsun1.suntuubi.com/?cat=5&img=17
: Re: Onkohan tämä liian pieni kuljetusboksi näyttelymatkalle?
: Elliska 05.01.09 - klo:21:47
Se on riittävän kokoinen :)
Kääpiöille suositellaan M-kokoa (vähintään S), ja syyriksille L-kokoa (vähintään M).
: Boxiin...
: huli2 07.08.09 - klo:17:13
En tiedä kuuluuko tää tänne, mutta mitä voisin laittaa talvikolle kuljetusboxiin kun olen menossa näyttelyihin, laitanko jotakin wc-paperisilppua ja puruja ym... ? Entä voiko laittaa esim. wc-rullan tai mitään?

Mitä itse boxiinne laitatte?
: Re: Boxiin...
: Vilma 07.08.09 - klo:18:01
Boxiin voi laittaa puruja, kevyen piilopaikan eläimelle ja nestettä antavia kasviksia (porkkanaa, parsakaalia...) Ei juomapulloja tai ruokakuppeja! :)
: Re: Boxiin...
: Minski 07.08.09 - klo:18:53
Vilman listaan lisäisin vielä, että pehmikkeeksi voi laittaa myös suikaloitua wc-paperia tai talouspaperia :) Ja kuivaruokaa tottakai myös boksiin, kourallinen jyväsekoitusta suoraan puruihin laitettuna, ei siis ruokakupissa. Mitään painavaa ei saa laittaa, jottei keikahda hamsun päälle siellä boksissa. Ja muutenkaan ei kannata hirveästi tavaraa sinne boksiin laittaa. Wc-paperirullan voi laittaa.

Ihan riittää kun boksissa on:

- purua
- suikaloitua wc-paperia/talouspaperia
- jyväseosta
- tuoreruokaa (porkkana, parsakaali...)
- ja sit jos haluaa laittaa jonkun tyhjän wc-paprurullan tai muun kevyen pahvilootikon niin voi laittaa


Monet liottavat noita tuoreruokia yön yli vedessä, jotta niihin imeytyy vettä ja ovat siten vielä nestepitoisempaa evästä.

Niin ja kurkku ei ole sitten hyvä nesteenlähde, sillä on päinvastoin diureetti eli nestettä elimistöstä poistava vaikutus.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Minski 15.08.09 - klo:20:19
Sen verran vielä, että näyttelybokseja on erilaisia.
NipsuRakkaani laittamissa linkeissä on Aladino-boksi, joka on ihan ookoo näyttelyboksiksi, mutta siitä ei saa kantta irti, joten se voi olla tuomarin kannalta hankalampi. Yleisimmin näyttelyissä näkyykin käytettävän näitä Ferplast Geo-sarjan bokseja, joista saa kannen kokonaan irti:

(http://http://personal.inet.fi/cool/tassuttajat/tarvikkeet/kuljetusboksi.jpg)

Ja kuten Elliska tuossa aiemmin jo sanoikin niin SHY:n suosituskoot bokseissa ovat seuraavat:

"Syyrialaiset: L-koko (tilavuus 6 litraa, koko 30 x 20 x 20,3), (vähintään M-koko)
Kääpiöhamsterit: M-koko (tilavuus 2,5 litraa, koko 23,2 x 15,3 x 16,6 cm)

Suositellaan myös, että S-kokoisia bokseja (tilavuus 1 litra, koko 18,2 x 11,5 x 14 cm) ei käytettäisi näyttelyissä kääpiöhamsterien kuljetukseen. Mikäli S-kokoa käytetään, maksimi eläinmäärä boksiin laitettavia kääpiöhamstereita on 1 kpl. Syyrialaisilla sekä venäjänkääpiöhamsteri roborovskeilla S-koon boksi on kokonaan kielletty."Ja vielä linkki (http://http://www.hamsteriyhdistys.net/n_valmistautuminen.php) näyttelyyn valmistautumisesta :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Mustikkamaan 15.08.09 - klo:21:45
Tää varmaan suljetaan kohta koska aiheesta on paljon puhuttu, mutta

ÄLKÄÄ KANTAKO KULJETUSLAATIKKOA KAHVASTA

...etenkään, kun hamsteri on sisällä. Kannet ovat erittäin epäluotettavia! Teki taas tosi pahaa nähdä näyttelyssä, kun bokseja kannettiin kahvoista - ihmiset eivät tiiä, kuin petollisia ne ovatkaan.

 :) Heidi
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Anonymous 15.08.09 - klo:23:07
^ aivan samaa mieltä olen varsinkin jos toimii assarina eikä tiedä kansien pitävyydestä
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Minski 16.08.09 - klo:02:59
Ja yks minkä mä kattosin, kun lähen näyttelyyn on se, että se boksin kansi on hamsuturvallinen; liian monta kertaa oon nähnyt hamsun ite avaavan boksipöydällä sen kannen vain nostamalla sitä nenällään ylös, ja yrittävän karkuun. Itteä hirvittää aina yhtä paljon nähdä noita tapauksia, kun mietin että jos se hamsu tosiaan karkais näyttelypaikalle niin löytäiskö sitä enää ikinä tai selviäiskö se siellä ihmisjoukon seassa hengissä.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: huli2 06.09.09 - klo:20:54
Onkohan tämän kokoinen kuljetus boxi sopivan kokoinen talvikolle näyttelyihin mitat ovat:  20x13x15 cm ?
: Re: TALVIKON KULJETUSBOXI!
: tintsku 09.09.09 - klo:16:15
Kyllä se minusta ihan sopivan kokoinen on.
: Re: TALVIKON KULJETUSBOXI!
: Ninde 10.09.09 - klo:12:54
Yhdistyksen näyttelysäännöissä sanotaan:

Kuljetuslaatikon vaatimukset

Suosituskoot:

Syyrialaiset: L-koko* (tilavuus 6 litraa, koko 30 x 20 x 20,3)
Kääpiöhamsterit: M-koko* (tilavuus 2,5 litraa, koko 23,2 x 15,3 x 16,6 cm)

Suositellaan myös, että S-kokoisia* bokseja (tilavuus 1 litra, koko 18,2 x 11,5 x 14 cm) ei käytettäisi näyttelyissä kääpiöhamsterien kuljetukseen. Mikäli S-kokoa käytetään, maksimi eläinmäärä boksiin laitettavia kääpiöhamstereita on 1 kpl.

Syyrialaisilla sekä venäjänkääpiöhamsteri roborovskeilla S-koon boksi on kokonaan kielletty. Mikäli hamstereita tuodaan näiden suositusten vastaisesti, voidaan ne jättää arvostelematta.

*) Koot otettu Ferplastin Geo-malliston boksiko’oista, lisätietoa Internet-osoitteesta www.ferplast.com (http://www.ferplast.com). Koska boksimallistoja on monia erilaisia, käsitetään koot noin-arvoina.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Anonymous 26.09.09 - klo:18:06
Kelpaako kuljetusboxiksi Ferplastin Geo Flat malli?
S-koko 35x23x17
L-koko 46,5x30x17

http://http://www.lemmikkiexpress.fi/product_details.php?p=426
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Mustikkamaan 27.09.09 - klo:11:20
Kyllä ainakin se S-koko käy.

Ite oon tuonu campbellei joskus sillain, että oon jakanu large-flatin 2-3 osaan, että saan useemman sinne. Must se on ollut ihan jees, mutta jos robot on kyseessä niin se voi olla vähän epämiellyttävä järjestely tuomarille, kun yhtä pitäis arvostella ja toinen on loikkiis ihan tohkeissaan koko aika ulos boksista.

Yhdelle sitten large flatti voi olla jo näyttelypaikkaa ajatellen turhan suuri, mutta emmä tiiä tuleeko siitä niiiiiiiiin yleinen tapa ettäkö siihen koko homma kaatuisi.

Välillä tuntuu, että aletaan olla liiankin tiukkoja kuljetusboksien kanssa, että mitä merkkiä ja mallia saa olla ja kaikki tee-se-itse-boksit on ehdottoman kiellettyjä - ilman kunnollisia perusteluja. Ymmärrän, että jotkut tuhanteen kertaan teipatut on hankala tuomarin avata ja noin, mutta ite oon arvostellut aika paljon kanssa, enkä ole edelleenkään boksien suhteen kauhian herkkä. JA on ne "oikean merkkisetkin" boksit usein teipattuja ja hankalia.

Monet tee-se-itse-boksit on jopa tosi käteviä (esimerkiksi Smart-laatikot on must tosi kätsyjä), ellei vähintäänkin ihan ok. Tärkeintä on, että se ei ole eläimelle vaarallinen ja että on tuomarille about ok.

Esmes jollekin talvikoille ja campbelleille kävis mun mielestä ihan hyvin karkkilaatikotkin (semmoset korkeat ja yhtä turvallisesti tuunatut ku mitä Destiny's-Heli tekee), en sitten tiiä miksi ne on niin "ehdottomasti kiellettyjä".

Joteskin tyhmää sanoa, että "kyllä pitää olla varaa investoida kunnon boksiin"; miksi ihmeessä maksaa paljon, jos halvallakin saa hyvän, ellei paremman!

Mutta nää oli taas vaihteeksi vaan mun mielipiteitä!
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Minski 27.09.09 - klo:20:18
^ Mä ymmärrän mitä tarkotat ja ymmärrän myös ton tee-se-itse-boksien kätevyyden, mutta liputan siltikin itse niiden kaupan boksien puolesta :) En siksi, että boksin tarttis olla hieno kaupan boksi vaan siksi, että anonyymiys säilyy paremmin, kun boksit on niitä kaupan bokseja. Ite tehdyistä viritelmistä oppii nimittäin aika helposti tunnistaan kenen ne on. Ei sillä, että epäilisin kenenkään tuomarin todellakaan välittävän siitä vaikka tietäiskin kenen hamsua arvostelee, mutta samalla logiikalla kun foorumillakaan ei saa kertoa keitä hamsuja tuo näyttelyyn niin ei sit oikein oo kiva, jos näyttelyssä tunnistetaan jo boksin ulkonäöstä kenen hamsu kullonkin on arvostelussa.

Mutta noi Smart-lootikot olis kyllä kuljetusbokseina tosi kätsyjä :yes: Se aukasumekanismi on niissä niin kätevä ja helppo.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 27.09.09 - klo:22:11
Mä tykkään itse käyttää ihan noita Ferplastin perusboxeja, mutta itsetehdytkin menee kunhan on turvallisia ja helppoja. Mulla on kaksi karkkilaatikkoa verkkokannella, toinen jonka sain hamsupoikasen mukana on siisti ja hyvä mutta sitten se omatekemäni on vähän huono.. :|
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Mustikkamaan 28.09.09 - klo:08:20
Oi voi, pakko sanoa että kun käy hamsterinäyttelyissä, niin oppii kyllä tunnistamaan monia monia tehdasvalmisteisienkin boksien omistajia - samoin kuin itse hamstereita. Niitä tunnistaa useimmiten jo boksin sisällön ja mallin (sekä usein kannen värin) yhdistelmästä, ja siihen kun lisää vielä tietynlaisen hamsterin, niin asia on pihvi :D

Nykyisin kun käyn tosi harvoin, niin en enää tunnista ihan niin monen boksinsisällön omistajia, mutta aktiivisina aikoina hyvinkin monet olivat tuttuja. Etenkin, kun vielä selailin paljon ihmisten kotisivuja (missä oli kuvia heidän hamsuistaan, niin tunnistin monet jo sitä kautta).

Mutta koska tuomareille on edelleenkin se ja sama, että kenen mikäkin hamsteri on (niitä kuitenkin verrataan arvostelussa standardiin, ei omistajan pärstäkertoimeen), niin sama se on, että onko täysin anonyymiä vai ei.

Itse olen käyttänyt Smart-laatikoita joskus, kun tuunasin niistä kuljetuskelpoisia. Ne ovat vain tässä elämän varrella johonkin kaikki hukkuneet! Tai no, yhden alaosa on ainakin mun pikkuhousulaatikkona kaapissa :D
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Anzukka 29.09.09 - klo:16:02
Miten on syrkillä toi M kokoinen boksi näyttelyssä kun mulla on vaan kolme ällää ja yksi äxällä ja tosi monta M boksia (hiiriajoilta) niin sellaisen käyttöhän on ihan sallittua?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 29.09.09 - klo:18:48
^No kyllähän se sallittua on, mutta jos on kovin isoja syrkkejä ja pitkä päivä niin kyllä ne isommat boksit olisi parempia. Mukavampi sen hamsunkin olla kun on tilaa.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Anonymous 11.10.09 - klo:15:51
: "PikkuMyy"
Kelpaako kuljetusboxiksi Ferplastin Geo Flat malli?
S-koko 35x23x17
L-koko 46,5x30x17

http://http://www.lemmikkiexpress.fi/product_details.php?p=426

Kelpaako syrkeillä tuo L-koko?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 11.10.09 - klo:16:09
^Itse en laittaisi syrkkiä noin matalaan, vaikka onhan tuo liki saman korkuinen kuin M-koon boksikin. Varsinkin jos on pidempi matka ja touhukas syrkki, niin voi joku kerta käydä niin huonosti että hamsu syö itsensä sieltä läpi.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: lemon 12.10.09 - klo:21:37
Onko Ferplastin Aladinon L-koko liian suuri syrkille näyttelyyn?
Tässä kuva ja mitat: http://www.ferplast.com/scheda_prodotto ... enu=040201 (http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=/id_item=73006099/id_menu=040201)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 12.10.09 - klo:21:55
: "lemon"
Onko Ferplastin Aladinon L-koko liian suuri syrkille näyttelyyn?
Tässä kuva ja mitat: http://www.ferplast.com/scheda_prodotto ... enu=040201 (http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=/id_item=73006099/id_menu=040201)
Ei ole liian suuri, mutta Aladino -bokseja ei suositella käytettäväksi näyttelyissä (joskaan niitä ei kielletäkään, eikä kys. boksi vaikuta arvosteluun tms.), vaan ennemmin esim. Ferplastin Geo-bokseja.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: lemon 12.10.09 - klo:23:30
Okei. Mä vaan pidän Aladino-boksien ulkonäöstä enemmän ku Geo-boksien, en tiiä miks :P
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 13.10.09 - klo:11:35
Aladinoissa ei oikeastaan ole mitään muuta vikaa kuin se, että niistä ei saa kantta irti ja hamsteria ei voi pitää arvostellessa sen päällä (tai kantta ei voi käyttää apuna hamsun saamiseen pois boksista), eli tuomarille hankala juttu. Siispä mieluiten sellainen boksi missä on irtokansi.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: GaneshaX 13.10.09 - klo:14:32
Ja jos haluaa osallistua esim. hamstrauskisaan, niin aladino tyyppiset on tosi hankalia  ;)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 13.10.09 - klo:17:37
Ja Aladinot näytttää potilta. :D
Kaveri toi Tampereelle 2.8.09 talvikkonsa Aladinon L-boxissa, se oli aika tökerön näköinen varsinkin siinä kääpiöiden pöydällä... Sanoin että jos vaikka hankkisit seuraavalle kerralle Ferplastin, mutta on kuulemma ihan liian pieni ja valoisa ja kamala kaikin puolin.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 13.10.09 - klo:21:29
: "GaneshaX"
Ja jos haluaa osallistua esim. hamstrauskisaan, niin aladino tyyppiset on tosi hankalia  ;)
Ellei ole niin lallukka hamsteri, et se pysyy yhdessä kädessä jotta pähkinät voi pitää toisessa. :D Kuten meitin Pampula. xD

: "Vevve"
Ja Aladinot näytttää potilta. :D
Sanoin että jos vaikka hankkisit seuraavalle kerralle Ferplastin, mutta on kuulemma ihan liian pieni ja valoisa ja kamala kaikin puolin.
Valoisuus on korjattu poies sillä, että laittaa jotain tummaa teippiä tms. siihen ympärille (jollain on näyttelyssä näin ollutkin), ja voihan sitä vaikka XL -kokoisen hankkia - XL on normi-Aladinoa isompikin. :D
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: GaneshaX 14.10.09 - klo:16:52
Meillä on pari XL boksia isommille syrkeille.
L onkin vähän turhan pieni, jos hamsu on esim. iso naaras.

Ja jos tulee BIS niin siinäkin aladinot on mun mielest hirveen epäkäytännöllisiä  :D

Mut kaikil on oma maku  :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Tofu_ 15.10.09 - klo:22:32
Mä ostin just hamsterin ja haluisin viiä sen näyttelyhin niin minkä ikäsenä sen vois viiä ? Mitten sinne näyttelyihin vois ilmottaa ? Pliis joku jos vois kertoo mulle niin kiitos jo etukäteen :D
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 15.10.09 - klo:23:02
2 kk on minimi-ikä hamsterille näyttelyissä. Hamsteriyhdistyksen sivuilta löytyy hyvin tietoa näyttelyihin ilmoittautumisesta, näyttelyiden kulusta jne. Kannattaa käydä lukemassa. :) Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse (yksityiskohtaiset ohjeet löytyy myös yhdistyksen sivuilta) tai yhdistyksen sivuilta tulostettavan kaavakkeen postittamalla henkilölle, joka ottaa kyseisen näyttelyn ilmoittautumiset vastaan. Näyttelyistä riippuen myös jälki-ilmoittautuminen saattaa olla mahdollista paikan päällä näyttelyaamuna.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Minski 16.10.09 - klo:16:14
: "Ninde"
Aladinoissa ei oikeastaan ole mitään muuta vikaa kuin se, että niistä ei saa kantta irti ja hamsteria ei voi pitää arvostellessa sen päällä (tai kantta ei voi käyttää apuna hamsun saamiseen pois boksista), eli tuomarille hankala juttu. Siispä mieluiten sellainen boksi missä on irtokansi.
Kattelin NHC:n sivuja ja siellä oli kuvia hamsunäyttelyistä. Hamsuilla on tollasia bokseja siellä ja niitä arvostellaan jonkun metalliritilän päällä:

(http://http://www.hamsters-uk.org/images/stories/hams_at_outdoor_show.jpg)

(http://http://www.hamsters-uk.org/images/stories/syrian_judge_and_book.jpg)

Ei liity nyt taas yhtään mihinkään, mutta piti vaan tämä huomioni kirjoittaa täälläkin :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: tintsku 16.10.09 - klo:16:26
Ei mahda hamsuilla olla kylmä yhtään, kun näyttely pihalla on  :huh
Kun katsoo vielä ihmisten vaatteita, näyttää olevan pipoja ja takkeja päällä...
Ja tosi pienen näkösiä noi boksit.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Minski 16.10.09 - klo:16:35
^ Juu siitä en tiiä, lähinnä mun huomio kiinnitty noihin boksimalleihin ja siihen, että kannen ei tarvii olla irtoovaa mallia vaan arvostelussa on tollaset ritilät käytössä siinä missä Suomessa arvostellaan hamsua siinä boksin kannen päällä. En usko, että noi boksit on sitä Ferplastin M-kokoo pienempiä, joilla moni Suomessakin näyttelyttää syyriksiä.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: GaneshaX 16.10.09 - klo:17:10
Briteissä ei ilmeisesti ole edelleenkään käytössä kuljetusbokseja, vaan Show Pen.  :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 16.10.09 - klo:17:16
Suomessa oli myös ritilät käytössä joskus vuonna kivi ja miekka. Niistä sitten luovuttiin muistaakseni siinä vaiheessa, kun papovasta tultiin meilläkin tietoiseksi, ritilöitä kun ei despailtu eläinten välissä. Sitäkin tosin on tehty, ainakin ruotsissa olen niin arvostellut, että ritilät despattiin, mutta se on hirmu hankalaa ja aikaa vievää, joten ehdottomasti mun mielestä parempi että niiden käytöstä luovuttiin kokonaan.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: GaneshaX 16.10.09 - klo:17:26
On varmasti ja ehdottomasti parasta, että kukin hamsu arvostellaan oman boksinsa kannella.
Jonkun "yleisalustan" despaukseen joka eäimen välissä kuluisi taatusti ikuisuus  :)

Eiks ruotsissa olla tiukempia siitä, muillainen boksin pitää olla?

Omatekoiset boksit on varmaan monesti ihan toimivia, mutta näinpä vaasassa yhden sellaisenkin kyhäilmän, että voi itku hamsun kannalta  :(
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 17.10.09 - klo:17:42
: "tintsku"
Ja tosi pienen näkösiä noi boksit.
Tai sitten pöydät on isompia. :D

: "GaneshaX"
Omatekoiset boksit on varmaan monesti ihan toimivia, mutta näinpä vaasassa yhden sellaisenkin kyhäilmän, että voi itku hamsun kannalta  :(
Se umpilaatikko...? Musta se olis muuten varmaan ollut ok, jos siinä olis ollut ilmavampi kansi. Joku verkko tms. tai edes enempi niitä reikiä. Ja isompi olis vähän voinut olla.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Minski 17.10.09 - klo:17:57
^ Mäkin mietin sitä umpilaatikkoa, että onkohan se ihan ookoo, kun toisaalta mun mielestä eläimellä tulisi olla väliaikaisasumuksestakin näköyhteys ulos, mutta toisaalta hamsu hämäräeläimenä ja vielä päiväsaikaan tuskin tarvitsee valoa ja näköyhteyttä ympäristöön. En silti ite laittais umpilaatikkoon omaa hamsuani.


Mulle tuli kans noi NHC:n näyttelykuvat nähtyäni mieleen, että mitenkähän mahdollisista tartuntataudeista on huolehdittu, kun tuskin noita kauheen hyvin pystyy desinfioimaan ja jos pystyykin niin vie tuhottomasti sekä aikaa että desinfiointiainetta. Mutta silleen noi boksit näyttää kivoilta, kun ovat yhdenmukaisia eikä niistä mitenkään pysty tunnistamaan kenen boksi on mikäkin.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: GaneshaX 17.10.09 - klo:19:20
Siis mä tarkoitin sitä harmaata jätskilaatikkoa, joka oli niin täynnä purua, ettei hamsu päässyt edes suoristamaan itseään...  :(

Sitten vielä harmittaa, kun unohdin mennä likalle siitä huomauttaan, kun koitin saada boksit järjestykseen, ettei tuomarin arvostelu keskeydy  :(  Ajattelin, että kai tuomari laittaa huomautuksen arvosteluun :nuija:
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 17.10.09 - klo:22:06
: "GaneshaX"
Siis mä tarkoitin sitä harmaata jätskilaatikkoa, joka oli niin täynnä purua, ettei hamsu päässyt edes suoristamaan itseään...  :(
Tais olla sama boksi, kun ei siellä kai useampaa harmaata ollut, mut mä en sisustasta tiedä mitään, kun ei sitä nähnyt. Sit huonompi juttu, jos ei hamsteri pääse kunnolla liikkumaan.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Anonymous 18.10.09 - klo:01:12
^^ Tollaseesta boxista pitäis jo tosiaan jo tuomareilta tulla iso huomautus.
: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Kissanen 19.10.09 - klo:12:21
Mun on nyt ihan pakko kysyä tätä.
Siis mä ostin tommosen Ferplast Geo boxin Faunattaresta,ja yhessä PetPointissa ne myyjät sano et se on lian iso ku kysyin että onhan se sopiva.

https://www.feedem.co.uk/aquarium-fish- ... medium.jpg (https://www.feedem.co.uk/aquarium-fish-256/aquarium-fish-tanks-goldfish-116/ferplast-plastic-animal-10598-6749_medium.jpg)

Tuommonen se boxi siis on,ja Syyrialaiseni siinä vien.
Onko se lian iso??
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Saana 19.10.09 - klo:12:28
^Mitähän kokoa tuo mahtaa edustaa? Pituus x leveys x korkeus? Tai kuinka monta litraa?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: GaneshaX 19.10.09 - klo:14:01
Jos toi kannen luukku on samanlainen, kuin kuvassa, boksi on maxi, eli 11l.
Ihan hyvä kuljetusboksi syrkille, mutta näyttelyissä se vie vähän turhan paljon pöytätilaa.
Kyllähän noita silti näyttelyissäkin joskus näkee.
Itte olen tuonut ruotsista hamsuja tollasilla, kun ne on isoimpia mitä löytyy.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Kissanen 20.10.09 - klo:13:17
no voihan..
mulla ei oo Ellalle muita bokseja,joten kai se sitten on pakko tossa tuoda..:'-----s
myin just mun aladino boksin et saisin Ellalle uuden,ja siel Faunattares ne sano et on sopiva.. .__.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 22.10.09 - klo:16:42
^Eihän tuo nyt vakavaa ole, ja onhan se parempi, että boksi on liian iso kuin liian pieni. :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: lemon 31.10.09 - klo:18:18
http://terrieri.net/index.php?main_page ... ts_id=3675 (http://terrieri.net/index.php?main_page=product_info&products_id=3675)

Olisiko tuollainen parempi syrkille näyttelyboksiksi kuin Aladino?? Koko 3 on 31cmx21cmx21cm ja tilavuus 7,5 litraa. Kun en löydä noita Geo-bokseja mistään. Eikö tuo ole aika samantyyppinen kuin Geo?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Anonymous 31.10.09 - klo:18:43
^ On parempi kun aladino. Noissa on vaan aika heikot nuo pinnoitukset tuossa kannessa.
: Re: Grand Gala 5.12.2009 Turku
: Henni 05.11.09 - klo:21:33
Kiitos vastauksesta! Kysyisin vielä kelpaako talvikolle kuljetuslaatikko jonka mitat ovat: pituus: n. 21cm, leveys: n. 13 cm, korkeus: n. 16cm?
: Re: Grand Gala 5.12.2009 Turku
: GaneshaX 06.11.09 - klo:22:44
^ Eiköhän tuo yhdelle talvikolle mene ihan hyvin.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Violahh 16.11.09 - klo:20:39
voi himputti, ostin just violalle tollasen aladinon tyyppisen  :lol: ja sit meilt löytyy geo M kokoo, mut en viitti siinä viedä.. ja tietty löytyy kaks geo maxia mut ne on sauvasirkkojen terrat jotennn (ja muutenkin tosi isoja).
ehkä sit tuun näyttelyihin mukaan myöhemmin ja hankin uuen boxin =P
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 16.11.09 - klo:21:05
^ No ei tuon boksin takia ainakaan kannata jäädä pois! Ei aladinot nyt niin pahoja ole, etteikö sellaisessa voisi tuoda, jollei parempaa ole. :)
: Re: Yleinen näyttelypulina
: Olive 16.11.09 - klo:22:06
Mikä vika muuten noissa Aladinoissa on?  :P
: Re: Yleinen näyttelypulina
: Anonymous 16.11.09 - klo:22:30
Edelleenkin ei saa kantta irti kun tuomari ottaa hamsua arvosteluun. Sekä muita haittoja joita on ollut jo aikasemminkin täällä puheena.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: wiidii 17.11.09 - klo:15:48
Meikäläinen ainakin laittaa sen kaikista rumimman hamsterin siihen Aladino-boksiin ettei varmasti pääse BIS-kehään tai mitään.  :D  Kuljetusboksit on vain uutena niin tyyritä ja minä rähmäkäpälänä noita Ferplastin hajotan säännöllisin väliajoin, kun taas Aladinot on kestäviä niin niitä on mukavampi käyttää. Paitsi jos on tuhoajahamsteri joka syö itsensä Aladinosta sekunnissa ulos.

Mutta, en ymmärrä suurta negatiivisuutta Aladinon bokseja kohtaan, kyllähän niissä se kansi on epäkäytännöllinen, mutta ainakin tähän asti olen selvinnyt.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Mustikkamaan 20.11.09 - klo:19:29
^Eihän ne mitään kaikista helpoimpia oo tuomarin kannalta, mutta en mä ny näe syytä kieltää tms. Ihan tarpeeks helppoja ne on! Moon myöskin pärjänny niiden kans vallan hyvin. Ehkä joku robo voi olla siinä jo hankala arvostella ulkkiksissa, mut noin niinkö muuten son ihan ok.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Rose 04.01.10 - klo:21:37
http://www.aqualife.fi/images/Aqualife_Page93_4.jpg (http://www.aqualife.fi/images/Aqualife_Page93_4.jpg)

käykö tommonen Syyrialaiselle näyttelyyn ?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 05.01.10 - klo:00:56
^ Tuo on juuri Aladino -mallinen, josta on mm. tuossa ylempänä keskustelua. Kyllähän tuo siis käy näyttelyissä, joskaan se ei tuon kannen takia ole paras mahdollinen tuomarin kannalta, mutta ei ole kiellettykään. :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Rose 14.02.10 - klo:22:20
ok (: mut taidan silti ostaa semmosen läpinäkyvänmallisen ( en muista virallista nimeä ) eikös L-koko ollu syrkeille sopiva ?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 14.02.10 - klo:22:24
: "caramelli"
ok (: mut taidan silti ostaa semmosen läpinäkyvänmallisen ( en muista virallista nimeä ) eikös L-koko ollu syrkeille sopiva ?
Se perusmalli on Ferplast Geo, mutta muistakin merkeistä löytyy samankaltaisia bokseja. L-koko on se suositus, joskin M-koko käy näyttelyissä syrkille myös, vaikka onkin melkoisen pieni.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Rose 14.02.10 - klo:22:28
L-kokoisen sitten ostan (: paljon noiden hinta yleensä eläinkaupassa ?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 14.02.10 - klo:22:31
: "caramelli"
L-kokoisen sitten ostan (: paljon noiden hinta yleensä eläinkaupassa ?
Vaihtelee kovasti - jostain saa jopa 11 euron hintaan, toisaalla kiskovat yli 20 euroa, mutta esim. Faunattarissa on yleensä 16-18 euroa tuon L-koon hinta. Ovat nuo kyllä siihen materiaan nähden kalliita, mutta minkäs mahtaa...
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Rose 14.02.10 - klo:22:33
no ei toi nyt niin paha hinta ole, äiti osti joskus minnille stockalta yli 10e pienestä kääppärin matkakopista joka ei mene edes näyttelyihin kun niin pieni .
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Tirrikka 08.03.10 - klo:16:59
Heips, miten noiden suositusten kanssa on eli onko suositus se minimi eli jos suositellaan jotain kokoa niin saa olla sitä suositusta isompi toi Ferplastin Geo? Tuleeko siitä miinusta jos boksi on kokoa L talvikolle?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 08.03.10 - klo:17:04
^ Ei tule miinusta tietenkään. Iso boxi vaan vie aika paljon tilaa näyttelypöydillä, mutta L-koko ei ole vielä mikään kovin iso verrattuna joihinkin mitä on näyttelyissä nähty...  :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Tirrikka 08.03.10 - klo:21:45
Ok. Sitä mietin että kun avustaja vie boksin tuomarille ja jos vaikka ollut just vähän tilaa, niin voiko laatkon koko tympästä tuomaria siinä määrin et kattoo et jaah taas yks loota joka ei suositusten mukanen, että tää oli yksi niistä jokka vei liikaa tilaa. Tiesin tuon suosituksen kyllä ostaessa, mutta kun välillä reissataan niin tuntui henkisesti paremmalle että boksi vähän isompi. Aina hirvittää jos eläin joutuu liika ahtaasti olemaan, että mielummin reissussa hiukja isompi boksi. Eli vaikkei suoraan mitään huomautusta tuukkaan voiko poikkeava koko tuoda mentaalisen miinuksen niin että sitten se jotenkin vaikutta siihen mitä hamsusta tykätään. Ehkä vähän kaukaa haettua, mutta kyllähän oppilaskin jos on ärsyttävä tai käytös ärsyttävää tai jotenkin muuten tulee negatiivinen vaikutelma, niin voi se jotain kautta vaikuttaa siihen mitä numeroksi jostain aineesta saa. Ihminen on aika subjektiivinen olento ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 08.03.10 - klo:21:53
Tuskinpa siitä kuitenkaan, käytetäänhän kääpiöillä L-koon boxeja kuitenkin esim. cämpsyillä ja roboilla joita usein on matkassa kaksi. Mullakin on useamman kerran ollut yksittäisiä kääpiöhamsuja L-boxeissa.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Kissanen 06.04.10 - klo:18:42
Hei tota sain viimeviikolla ekan kiinankääppärin, ja tuli tässä mieleen, että pitääkö sillä olla jotenkin isompi boksi ?
Tarkotan, että sen kokonen ku on syrkkien minimi boksikoko ?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 06.04.10 - klo:19:24
^ Kiinankääpiöille sopii samanlainen kuin muillekin kääpiöille eli M-koko.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Kissanen 06.04.10 - klo:19:25
Okei, selvä. =)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 06.04.10 - klo:20:11
: "Vevve"
^ Kiinankääpiöille sopii samanlainen kuin muillekin kääpiöille eli M-koko.
Tuomarina tosin itse ainakin toivoisin roboille(kin) L-kokoisia bokseja. M-kokoinenkin toki menee, mutta L-koko on hurjan paljon parempi = helpottaa arvostelua (robot kun arvostellaan pääasiassa boksissa).
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 07.04.10 - klo:07:39
^ Joo robot tietysti eri asia.  :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ken_G 07.04.10 - klo:09:49
Pitäisi tuoda näytille tuolloin näyttelyn aikaan 3 kk ikäiset talvikkoveljekset. Ne asuvat yhdessä enkä haluaisi erottaa päivänkään ajaksi, joten voiko ne tuoda näyttelyyn ja myös arvosteltavaksi samassa kuljetusboksissa ? Sekoittumisen vaaraa ei ole, koska toinen on normaali ja toinen safiiri.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Mustikkamaan 07.04.10 - klo:16:38
^Voi.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: X-File's/JonnaMilaya 19.04.10 - klo:19:42
Kukaan ei ole täällä maininnut, mutta pidetäänkö savicin m-koon bokseja campbelleillä hankalina?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 19.04.10 - klo:21:46
^Mä en keksi että minkä näköisestä boksista on kyse, olisko kuvaa? Ainoat mitkä on hankalia on sellaiset boksit mistä ei saa kantta irti (niin että hamsua voi pitää kannella arvostellessa).
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: X-File's/JonnaMilaya 19.04.10 - klo:22:15
kuvaa en nyt löydä, mutta ne ovat niitä mitkä ovat ihan kantikkaita.väreinä ainaki vihreä,punainen,keltainen ja valkoinen.Näissä siis kansi pysyy hyvin kiinni,jonkun mielestä turhankin hyvin.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 20.04.10 - klo:09:24
^Joo löysinkin kuvia. Siis onhan ne välillä vähän tiukkoja ne kannet, mutta ei se nyt iso haitta ole.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: nagger 15.05.10 - klo:13:55
jos boksiin ei siis saa laittaa ruokakuppia niin mihin ne tuoreruuat laitetaan?  :c8
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: petosiru 15.05.10 - klo:14:02
Sinne vaan purujen/mörtin päälle, kyllä hamsu ne sieltä löytää..  ;)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Saana 15.05.10 - klo:14:32
Niin, ja tuoreruoaksi tosiaan jotain sotkeutumatonta eli mielellään porkkanaa ja parsakaalia. Sitten myös esim. omenaa ja kesäkurpitsaa voi laittaa.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: HamsterSailor 01.06.10 - klo:16:06
Onko OK, jos mulla on syrkille Marchioron boksi, jonka pohjassa on koko 7,5l? Ja siellä sisällä ois purua, vessapaprua ja heinää, joihin kaivautua sekä ruokana hirssintähkää, porkkanaa ja salaattia :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 01.06.10 - klo:16:17
^ Salaatilla on nestettä poistava vaikutus, joten sitä ei kannata laittaa reissuevääksi.  :) Muuten on ok.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Minski 01.06.10 - klo:21:23
^ Toisaalta, jos siellä boksissa on nesteenlähdekin eli tässä tapauksessa ne porkkanat niin en itse näe syytä miksei sinne voisi silloin laittaa salaattiakin vaikka se onkin diureetti. Kyllähän me kotioloissakin annamme hamsuillemme välillä salaattia, kun sillä on saatavana myös se neste siellä. Ja loppujen lopuksi ihmiset syöttää hamsuilleen paljon diureetteja asioita, esimerkiksi yksi erittäin voimakkaasti diureetti on voikukanlehdet (ja myös koivunlehdet ovat diureetteja), joita annamme kesäisin hamsuillemme paljonkin. Käsittäisin itse, että tärkeää on se, että sen diureetin kasvin lisäksi hamsterilla on olemassa nesteen lähde (näyttelyreissuilla porkkana, parsakaali, omena...) eikä diureetti kasvi ole ainoa "nesteen lähde".
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: agilityhamsterit 03.08.10 - klo:16:32
Hei onko mitenkään mahdollista että Syrkin vois viedä näyttelyyn 3,5 litran kuljetu laatikossa?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 03.08.10 - klo:16:39
: "Torsti"
Hei onko mitenkään mahdollista että Syrkin vois viedä näyttelyyn 3,5 litran kuljetu laatikossa?
Joo. Pienin sallittu koko on tuo Ferplastin Geoterran M-koko, jonka tilavuus on 2,5 litraa ja mitat n. 23 x 15 x 17 cm.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Jonsku 29.08.10 - klo:14:43
Miksi roboille ei sovi s-kokoinen kuljetusboxi?

Koska minulla on robotyttö, ja ostimme sille Aladino small-kuljetusboxin (koko siis 20x16x13,5) Näyttelymatkoillahan emme käy, ja kuljetusboxi oli enemmänkin heräteostos söpön ulkomuotonsa vuoksi... :oops:
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 29.08.10 - klo:21:10
^Siksi, että robot arvostellaan näyttelyissä bokseissa ja koska ne on niin kovia hyppimään niin S-boksi on liian matala ja muutenkin ihan liian pieni. Joskus tuntuu että villeimmille yksilöille M-kokoinenkin on liian pieni (varsinkin jos siellä on paljon purua), L-koko olisi ehkä kaikista paras.

Muussa käytössä toki S-kokoinenkin boksi kelpaa aivan mainiosti. :)
: Onko hyvä boksi?
: Hamsu_86 06.12.10 - klo:00:03
Heissan. Aion osallistua tulevaan hamsterinäyttelyyn ensimmäistä kertaa ja haluan kysyä asiantuntevilta , että onko tämä hyvä kuljetusboksi syyrialaiselle hamsterille?

Tässä linkki.

http://www.petshop.fi/small_pet_accesso ... ium_l.html (http://www.petshop.fi/small_pet_accessories/carriers/exo_terra_flat_faunarium_l.html)
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: lentsu 06.12.10 - klo:11:42
Hamsu_86: tuo kuvan kuljetusboxi on liian leveä ja matala, kaikkiaan liian iso näyttelyyn. Parempia näyttelyboxeja ovat esim. tällaiset: http://http://www.lemmikkishop.net/ferplast-geoboksi-p-1024.html
: Re: Yleinen näyttelypulina -2
: Marla 06.12.10 - klo:18:05
Hamsu_86, jos tuosta nimeomaisesta paikasta olisit tilaamassa, sieltä löytyy tosiaan myös tämä, joka on erinomainen näyttelyboksiksi (sama kuin tuo yllä mainittu): http://www.petshop.fi/small_pet_accesso ... geo_l.html (http://www.petshop.fi/small_pet_accessories/carriers/ferplast_geo_l.html)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: yennni- 05.02.11 - klo:12:06
kun noita aladinoja ei niinkään suositella ulkomuotoluokkaan niin mites lemmikkiluokkaan ? että onko eroa
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 05.02.11 - klo:13:15
: "yennni-"
kun noita aladinoja ei niinkään suositella ulkomuotoluokkaan niin mites lemmikkiluokkaan ? että onko eroa

Aladinoissa on ongelmana se, että kansi ei irtoa: hamsteria ei voi pitää sen päällä. Kyllä niitä silti voi käyttää, mutta eivät ole tuomarin kannalta se kivoin vaihtoehto.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: mirauh 25.02.11 - klo:10:40
: "Minski"
Ja yks minkä mä kattosin, kun lähen näyttelyyn on se, että se boksin kansi on hamsuturvallinen; liian monta kertaa oon nähnyt hamsun ite avaavan boksipöydällä sen kannen vain nostamalla sitä nenällään ylös, ja yrittävän karkuun. Itteä hirvittää aina yhtä paljon nähdä noita tapauksia, kun mietin että jos se hamsu tosiaan karkais näyttelypaikalle niin löytäiskö sitä enää ikinä tai selviäiskö se siellä ihmisjoukon seassa hengissä.

Vaikka tämä tuolla hyvin alussa lukikin niin voisiko esim. kanteen laittaa teipin palan? jotta hamsteri ei sitä avaisi niin helposti

Nimimerkillä hamsterini joka avaa kannen ja luikkii karkuun.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Mustikkamaan 25.02.11 - klo:10:46
Voi.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Markka 13.04.11 - klo:18:56
Mul on tommonen aladinon tyylinen, mut siinä on kansi sillai rikki et se täytyy teipata kiinni joten kannen saa irti onko ok?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 13.04.11 - klo:20:04
^Jos se täytyy teipata kiinni ja aina avata ne teipit hamsua sieltä ottaessa, niin ei ole ok. Pitää sen verran ehjä boksi olla, että tuomarin ei tarvitse käyttää aikaa minkään teippiviritysten kanssa.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Nenannabanna 15.04.11 - klo:22:18
Onko näissä jotain oleellista eroa hamsterin kuljetuksen kannalta? Toisessa sanotaan, että se sopii pienjyrsijöille, toisessa (halvemmassa mutta muuten saman näköisessä) ei. Tämä tulisi siis ensisijaisesti kuljetus-, ei näyttelykäyttöön.

http://www.petshop.fi/aquariums_and_ter ... ium_l.html (http://www.petshop.fi/aquariums_and_terrariums/plastic_terrariums/exo_terra_faunarium_l.html)

http://www.petshop.fi/aquariums_and_ter ... _maxi.html (http://www.petshop.fi/aquariums_and_terrariums/plastic_terrariums/ferplast_geo_maxi.html)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: MirkkuH 15.04.11 - klo:22:25
^ei ole eroa...mulla on pääasiassa noita mustia ja just näyttelykäytössä.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ken_G 16.04.11 - klo:09:40
Noista mustakantisista mun syrkit tuppaa näyttelyreissuilla jyrsimään pois tuon kannen sivussa olevan ritilän. Viimeksikin piti näytskässä paikkailla kansia jeesusteipillä.  :<
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: GaneshaX 15.05.11 - klo:01:39
Toi ferplastin kansi on huomattavasti tukevampi ja kestävämpi.

(jos boksissa kuljettaa syrkkiä, niin suosittelen ferplastin fauna bokseja)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Herhiläinen 29.07.11 - klo:11:04
Munkin täytyy kysäistä.. Mun hamsterilla on semmonen boksi, jossa ei ole läpinäkyvää alapintaa, niin onkse sitten ihan täysi susi näyttelyihin?  :pihalla:
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 29.07.11 - klo:16:28
^ Onko kyseessä ihan kuljetusboksi? Mahtaako se olla ns. Aladino -mallinen, eli tällainen (http://http://ecottageonline.com/cms/components/com_virtuemart/shop_image/product/Ferplast_Aladino_4cd01827d65a6.jpg)? Jos on, tuo on ihan ok näyttelyihin, vaikkei erityisen toivottu.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Herhiläinen 30.07.11 - klo:10:11
Saman tyyppinen, mutta paljon helpommin aukeava.  :) Ei kuitenkaan tuo.
Hyvä kuitenkin, jos se käy!
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: HamsterSailor 14.09.11 - klo:18:45
Vaikka olen jo jonkun aikaa näyttelyissä käynyt, niin heräsi tämmönen kysymys. Voiko syrkille laittaa boksiin (pit.30, lev.20, kork.18) kevyen putken (pit.12, halk.9)? Ennen oon laittanu pelkästään wc-paperia, mutta ajattelin, että hamsun olisi rauhallisempaa torkkua putkessa, vaikka toki wc-paperiakin laitan :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Anonymous 14.09.11 - klo:20:10
^Voi toki laittaa.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: HamsterSailor 14.09.11 - klo:22:00
Kiitos tiedosta taikahamsu :)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Meven 06.12.11 - klo:14:54
Voisko joku ystävällinen mitata oman S TAI M koon ferplast geo boksinsa? Mielellään ilman kantta ja ihan laatikon yläreunasta (leveys, pituus ja korkeus).

Minä kun en pääse selville, että kumpaa kokoa tuo omani on. Kummankaan boksin mitat ei tunnu sopivan, niin väännetään nyt rautalangasta. :D
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: lentsu 06.12.11 - klo:16:57
Pahvirulla boksissa on erittäin ok. Jopa tuomarin kannalta, sillä jos hamsteri tinttaa vastaan eikä antaisi nostaa itseään sieltä hampaita näyttelemättä, rullasta on kovasti suuri apu. Sen sijaan kaikenlaiset mökit ovat tiellä ja siksi myös epähygieenisiä, sillä hamsteria ei useinkaan saa pois boksista mökkiä ensin poistamatta, jolloin se mökki pitää laskea ainakin hetkeksi pöydälle, jota ei todennäköisesti ole desinfioitu.

Aladino-malliset boksit ovat näyttelyissä sallittuja, mutta mun mielestäni ne saisivat olla kiellettyjä, sillä mistään ei ole tuomarin niin hankala ottaa hamsteria pois kuin Aladinosta. Toiseksi siinä on sen mallinen kansi, että hamsteria on käytännössä mahdoton arvostella sen päällä. Niinpä hamsteri arvostelun aikana on koko ajan tuomarin käsissä + vaatteilla, mikä tekee keikasta taas epähygieenisen - mitä useampi Aladino-mallinen boksi, sen useampi hamsteri käy samoilla vaatteilla näytskän aikana, ja niitä vaatteita ei tietenkään voi desinfioida siinä välillä. Eli: kaikki sellaiset boksit, joista ei irtoa kansi ja joissa kantta ei voi asettaa boksin päälle nurinpäin arvostelun ajaksi siten, että kansi toimii hamsterin alustana, ovat huonoja näyttelyssä.

Se, mikä boksin merkki ja malli muuten on ja näkyykö siitä läpi, on täysin toisarvoista. Kansi ratkaisee.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Hilmeliini 09.12.11 - klo:13:03
olisiko 26x18x18 boxi sopiva syyrialaiselle näyttelyihin?
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ken_G 09.12.11 - klo:14:28
Tuo on pienenpuoleinen. Näyttelyohjeissa suositellaan L-kokoista terraariota, jonka mitat ovat noin 30 x 20 x 20 cm. Itse käytän vielä hieman isompaa XL-kokoa eläimen viihtyvyyden takia, vaikka toisaalta näyttelyissä onkin ainainen pula pöytätilasta.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Hilmeliini 05.01.12 - klo:15:45
.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Saana 06.01.12 - klo:01:21
Hamsteri viedään näyttelypaikalle kuljetusterraariossa joka ei saa olla liian pieni, mutta ei mikään hehtosuurikaan sillä näyttelypaikoilla ei yleensä ole kovin runsaasti pöytätilaa bokseille.

Suosituskoot:
Syyrialaiset: L-koko* (tilavuus 6 litraa, koko 30 x 20 x 20,3)
Kääpiöhamsterit: M-koko* (tilavuus 2,5 litraa, koko 23,2 x 15,3 x 16,6 cm)

Suositellaan myös, että S-kokoisia* bokseja (tilavuus 1 litra, koko 18,2 x 11,5 x 14 cm) ei käytettäisi näyttelyissä kääpiöhamsterien kuljetukseen. Mikäli S-kokoa käytetään, maksimi eläinmäärä boksiin laitettavia kääpiöhamstereita on 1 kpl. Syyrialaisilla sekä venäjänkääpiöhamsteri roborovskeilla S-koon boksi on kokonaan kielletty.

Voit siis viedä syyrialaisen näyttelyyn M-koon boxissa, mutta se ei ole toivottua. L-koko on kaikkein paras koko näyttelyyn. Tuomari luultavasti huomauttaa lemmikkiluokassa boxin koosta, mikäli se on liian pieni. Se ei kuitenkaan vaikuta arvosteluun.

Vastauksen suurimpaan osaan kysymyksistä löydät yhdistyksen sivuilta. Esim. näissä paljon tietoa näyttelyistä:

http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttely ... autuminen/ (http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttelyt/ohjeita-nayttelyyn/nayttelyyn-valmistautuminen/)

http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttely ... lyn-kulku/ (http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttelyt/ohjeita-nayttelyyn/nayttelyn-kulku/)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Hilmeliini 23.01.12 - klo:22:09
.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 24.01.12 - klo:03:04
^ Syrkille koko on vähän niukka, menee juuri ja juuri ellei ole kovin iso hamsteri, mutta kääpiölle tuo koko on ihan passeli. Malli ei ole tuomarin kannalta se kaikkein paras, mutta jos tuollaisen boksin jo sattuu omistamaan, ei kannata uutta lähteä sen vuoksi ostamaan. Jos on vasta harkinnassa niin olisi toki parempi hankkia esim. ylempänä olevan Ferplast-boksin mallinen, mutta ei linkittämäsi boksi missään nimessä kielletty ole. :) Voi siis käyttää ihan hyvin, vaikkei ole se ihanteellisin.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ken_G 24.01.12 - klo:11:23
Tuossa Saanan ylempänä lainaamassa yhdistyksen näyttelyohjeessa boksien tilavuudet on väärin laskettu. Pitäisi olla näin:

L-koko 30 x 20 x 20,3 cm, tilavuus n. 12,2 litraa

M-koko 23,2 x 15,3 x 16,6 cm, tilavuus n. 5,9 litraa

S-koko 18,2 x 11,5 x 14 cm, tilavuus n. 2,9 litraa
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: tiiahei- 28.01.12 - klo:12:11
: "Ken_G"
Tuossa Saanan ylempänä lainaamassa yhdistyksen näyttelyohjeessa boksien tilavuudet on väärin laskettu. Pitäisi olla näin:

L-koko 30 x 20 x 20,3 cm, tilavuus n. 12,2 litraa

M-koko 23,2 x 15,3 x 16,6 cm, tilavuus n. 5,9 litraa

S-koko 18,2 x 11,5 x 14 cm, tilavuus n. 2,9 litraa

Pakko kommentoida tähän, että kyllä nuo Saanan laittamat mitat ovat aivan oikein! Meillä on käytössä kaikilla GEO'n L-kokoiset boxit ja niiden tilavuus on kyllä tuo n. 6 litraa...

Tuo sinun ilmoittamasi L-koko on Geon Extralarge tms. ;)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ken_G 28.01.12 - klo:16:45
: "tiiahei-"
Pakko kommentoida tähän, että kyllä nuo Saanan laittamat mitat ovat aivan oikein! Meillä on käytössä kaikilla GEO'n L-kokoiset boxit ja niiden tilavuus on kyllä tuo n. 6 litraa...

Pointti oli se, että olipa boxin nimi mikä vaan, niin nuo yhdistyksen sivuilla ilmoitetut laskutoimitukset ovat väärin. Otapa laskin käteen ja kokeile itse. Kuution muotoisen esineen tilavuus on leveys x pituus x korkeus. 30 cm x 20 cm x 20,3 cm = 12180 kuutiosenttimetriä. Yksi litra on 1000 kuutiosenttimetriä, joten 12180 kuutiosenttimetriä on 12,18 litraa.

Geo Extralargen mitat taas ovat 35 x 23 x 22 cm ja tilavuus 17,7 litraa.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ninde 28.01.12 - klo:17:40
Nuo näyttelysäännöissä mainitut tilavuudet on valmistajan ilmoittamat, joita se käyttää myydessä ja markkinoidessa boksejaan.

http://www.ferplast.com/scheda_prodotto ... enu=050501 (http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=/id_item=60020099/id_menu=050501)
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Ken_G 28.01.12 - klo:18:03
Näköjään italialaisten matikka vähän pielessä  :D

Samaten Petshop.fi ilmoittaa virheellisesti, että Geo Extralargen tilavuus olisi 11 litraa.. sielläkin kopsattu valmistajan sivuilta miettimättä sen enempää. Minun nuoruudessani näin yksinkertaiset peruslaskutoimitukset päntättiin koulussa jo alaluokilla.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Marla 29.01.12 - klo:00:19
Kyllä noita mun käsittääkseni edelleen käydään läpi jo ala-asteen puolella. ;) Liekö tuossa jokin yksikön muuntaminen mennyt jossain kohtaa pieleen vai mistä johtuu virhe valmistajalla.

Nuo mitat ja tilavuudet voisi olla syytä korjata oikeiksi, kun sieltä selkeä ristiriita löytyy, vaikkei siitä liene harmia aiheutunut tähänkään mennessä.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Jonsku 29.01.12 - klo:12:16
Mä en kyllä muista oppineeni tollasta peruskoulun aikana... :angel
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Hilmeliini 02.02.12 - klo:22:48
.
: Re: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Minnaw 03.02.12 - klo:07:48
^Mitkä boksin mitat ovat?
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Hamsu-hullu 24.03.12 - klo:21:34
Nonii, siis ite laittaisin:
-purua noin suunnilleen 1/3 boxin korkeudesta
-vedessä yön yli liotettuja kasviksia (parsa- ja kukkakaali, porkkana...)
-jos syrkki nii esim pringles-putki (poista metalli(?)sisus) ja kääppärille vaik wc-rulla
-jyväseosta purun päälle
-wc-paperia tai muuta vastaavaa.

Huomioithan sen minkä on jo moneen kertaan mainittu, (tuleepahan varmasti oikein xD), että älä laita juomapulloa tai ruokakuppia, koska matkan aikana juomapullo voi tippua hamsun päälle tai ruokakuppi voi litistää sen :( veden saannista ei tarvitse huolestua, koska tuoreruoka ajaa saman asian. Kannattaa ottaa jyrsimelle lisää tuoreruokaa mukaan, jos se syö kaikki heti aamulla.

No tulihan selitykset :D sori jos tää oli pelkkää toistoa... :/
: Näyttelyboksi
: P4tt4 28.11.12 - klo:16:37
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S49871676/ käykö tällainen ? :)

HUOM!
Käytä hakua.
//Eve
: Vs: Näyttelyboksi
: serkkU- 28.11.12 - klo:17:44
Näyttelyboksit tulee olla tälläinen http://94.246.113.70/image/medium/62/6230142559.jpg
Lukaseppa tämä: http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttelyt/ohjeita-nayttelyyn/nayttelyyn-valmistautuminen/
: Vs: Näyttelyboksi
: P4tt4 28.11.12 - klo:17:45
niin, toi on faunaboxi, mutta kun toi ajaa saman asian. ainoo, että parikyt euroo hintaeroo.
: Vs: Näyttelyboksi
: serkkU- 28.11.12 - klo:17:46
lue ton alemman linkin sisältö.
: Vs: Näyttelyboksi
: serkkU- 28.11.12 - klo:17:47
ja käytettynä noi boksit maksaa n.5e/kpl
: Vs: Näyttelyboksi
: Ana 28.11.12 - klo:18:06
En nyt sitte tiijä tuleeko halvemmaksi vaan tilata boksi vai tehdä tuosta itse. Kun tuon muokkaamiseen boksiksi tarvii laatikon, kannen, verkkoa, rautalankaa ja tietty työkalut ja aikaa :) Mut en nää siinä ongelmaa kunhan no suosituskokoinen ja jaksaa värkätä :D Mää tilaisin suosista boksin halvimmalla varmaan saa candycane.fi pääsee helpolla :D
: Vs: Näyttelyboksi
: P4tt4 28.11.12 - klo:18:11
kauheen kalliita, ja toihan on muovia, niin eihän siihen verkkoootarvii. hengitysreiät vaan ?
: Vs: Näyttelyboksi
: Ana 28.11.12 - klo:18:16
http://www.candycane.fi/index.php?main_page=product_info&cPath=14_15&products_id=230

Ei toi nyt niin kallis kyllä oo :) mut kannattaa laskea kuin paljo tulee kuluja jos ite tekee tuosta. Mut mun mielestä pelkät reijät ei riitä. Mut joku joka tietää paremmin voi kertoo miten on?

Kun nuissa valmiissa faunabokseissahan on koko katto melkin ritilää ja silti ilman vaihto on jo niissä surkea. :/
: Vs: Näyttelyboksi
: jensku 28.11.12 - klo:21:37
Itse suosittelen noita Ferplastin Geo Large boxei.  :yes: Meijän hamsuilla on lähes kaikkilla tollanen boxi.
: Vs: Näyttelyboksi
: tiiahei- 29.11.12 - klo:08:21
Saatan toki olla väärässäkin, mutta ihan kun oisin jostain joskus kuullut/lukenut että itse''modatut'' eli muovilaatikoista tehdyt boxit ovat kokonaan kiellettyjä näyttelyissä, että niissä ei siis edes saa tuoda eläimiä paikalle...

P4tt4, jos tosiaan aiot ruveta useammin käymään näyttelyissä, niin ei uskois olevan suuri vaiva maksaa semmoinen 10e kunnon kuljetusboxista.
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: jonna 29.11.12 - klo:08:39
Osta suosiolla kerralla kunnon boksi. Itsesi, hamsusi ja muun näyttelyväen vuoksi.

Noissa Samloissa se kansi ei oman kokemuksen mukaan ole järin napakasti edes kiinni, mikä on turvallisuusriski jo sinällään. Pelkät reiät ei takaa kunnon ilmanvaihtoa. Ja rei'ittämisessä on riski että hamsu keksii niiden nakertelun ja syö itsensä boksista ulos...
Kannen teippailu kiinni tietysti ajaa asiansa hetken mutta on sekin vähän kyseenalainen pitääkö se teippi varmasti, ja toisekseen tuomarit tuskin kovin ilahtuvat jos joutuvat erinäköisiä viritelmiä aukomaan tuomaripöydällä...

Boksi maksaa sen kympin, tuo samla kaikkine virittelytykötarpeineen ei tule sen halvemmaksi.
Kymppi on pieni raha lemmikin turvallisuudesta.
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Eve87 29.11.12 - klo:10:03
Hamsteri viettää boksissa kuitenkin koko päivän, ja jos näyttelyitä aikoo harrastaa, niin on hyvä hankkia siihen tarkoitukseen sovelias boksi.

Jonna sanoikin hyvin, että 10e on pieni hinta hamsterin turvallisuudesta.

Juu, ja jos päivän ajalle sattuu se 50kpl arvosteltavia yhdelle tuomarille, niin ei siinä paljoa varmasti hymyilytä teippiviritykset  :icon_cheesygrin:
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: jakiem 02.02.13 - klo:09:16
Harrastan taasen näitä ehkä hieman tyhmiä kysymyksiä ^^; Eli haittaako jos kuljetusboksia on hiukan teipattu, jos kuitenkin on turvallinen? Meillä on tietenkin molemmat hamsuboksit hiukan kärsineet: toisen läpinäkyvän luukun "saranat" on sanonu sopimuksensa irti ja toisessa taas yläosassa pari pikku säröä, jotka luultavasti saisi teipillä ihan hyvin kuntoon. Ja ainakaan arkikäytössä ei ole haitannut :)
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: P4tt4 02.02.13 - klo:09:18
Ostin ison boxin tai sellaisen :D Tampereelle taas... :D haittaako arvosteluissa jos on kaksi hamsteria samassa boxissq, jos ne ovat esim. norm. roboja :D
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Eve87 02.02.13 - klo:09:52
Robot voi olla samassa boksissa, kunhan ne on tunnistettavissa toisistaan tai vaihtoehtoisesti omistaja on selventämässä, kumpi on kumpi. Muutenhan hamstereita ei voida arvostella, mikä tarkoittaa evaa.
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: P4tt4 02.02.13 - klo:10:34
Selvä :) voiko muut rodut olla samassa boksissa?
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Eve87 02.02.13 - klo:10:48
Cämpsyt ainakin voi roudata samassa boksissa.
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Tierra 04.02.13 - klo:12:06
Harrastan taasen näitä ehkä hieman tyhmiä kysymyksiä ^^; Eli haittaako jos kuljetusboksia on hiukan teipattu, jos kuitenkin on turvallinen? Meillä on tietenkin molemmat hamsuboksit hiukan kärsineet: toisen läpinäkyvän luukun "saranat" on sanonu sopimuksensa irti ja toisessa taas yläosassa pari pikku säröä, jotka luultavasti saisi teipillä ihan hyvin kuntoon. Ja ainakaan arkikäytössä ei ole haitannut :)

Olen gerbiileillä ja talvikoilla käyttänyt hieman teippailtuja bokseja. Yleensä ollut vain varmistuksena teippiä ettei vain käy mitään. Kannattaa ottaa kuitenkin huomiooon käyttömukavuus, ettei tuomarin tarvitse purkaa valtavaa kasaa teippejä päästäkseen eläimeen käsiksi. Ja varmista että teippailujen jälkeen boksi on varmasti turvallinen, ettei eläin pääse sieltä livahtamaan karkuun = )

Selvä :) voiko muut rodut olla samassa boksissa?

Olen joitain talvikkopareja tuonut samassa boksissa kun ovat asuneet yhdessä (naaras tai urospareja siis). Kunhan eläimet vain tunnistaa toisistaan jotenkin niin voi tuoda.
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Tahvotalvikko 20.04.13 - klo:12:27
Onko talvikolle sopiva boksi pituus 27cm, korkeus18cm ja leveys 16cm?
: Vs: Hamsterin näyttelyboksista (+ mitä boksiin) ?
: Vevve 21.04.13 - klo:11:49
^ on ok.