Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Yleistä hamsterikeskustelua => : Juulia 17.09.07 - klo:21:55

: Hamstereidenne nimien selitykset
: Juulia 17.09.07 - klo:21:55
Noctis Artemis "Venla" = Venlasta piti ensin todellakin tulla Wanda ;) mutta kuitenkaan myöhemmin se oli liian "vaikea" lausua..niinpä lähdimme miettimään aivan tavallisia suomalaisia nimiä, aluksi ehdotin Armia joka siis tuli suoraan Artemiksesta :) mutta vastapäisen naapurimme nimi oli jo Armi. Jostakin sitten päähäni pälkähti ajatus Venla-nimestä, niin se sopi tytöllemme kuin nenä päähän.

America's Cowboy "Aku" = Meille piti vuoden 2005 syksyllä tulla naaras hamsteri, mutta ihastuin eräässä paikallisessa eläinkaupassa Lk creme urokseen joka n. kymmenen minuutin harkinta ajan jälkeen päätyi meille. Aluksi pojan nimeksi piti tulla Akusti, koska äidistäni Aku muistutti liikaa Aku Ankkaa. Mutta käytössä mukavampi on lyhyt ja ytimekäs Aku.

Heips-Qukkuu "Ada" = Talvella 2006 oli jälleen aika etsiä uutta perheenjäsentä, olin taas kiertelemässä paikallisessa eläinkaupassa ja näin ihastuttavan Pk normaali naaraan. Sain selville että hamsterin oikea nimi oli Heips-Qukkuu ja "?" muutti meille. Ada tuli siitä, kun jo Akusta piti tulla Ada :) .
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Maikkis 17.09.07 - klo:22:06
Elmeri "Emppu" Siskoni keksimä nimi, Emppu on suora väännös Elmeristä
Susa-Erma's Konsta "Konsta" lempinimi suoraan oikeasta nimestä
Cheyenne "Siiri" Halusin S:llä alkavan lempinimen, ja Siiri vain kuulosti sopivalta...
Bric'A-Brac Prendan "Ronja" ja Bric'A-Brac Visious "Venja" Mietin yhteensopivia lempinimiä roboille, ja nämä tulivat mieleen
Susa-Erma's Ronald "Pösö" avomieheni ehdotti lempinimeksi Pösöä, ja minä Viljamia, joten ensin lempinimi olikin Pösö-Viljami, joka sitten parin päivän jälkeen lyheni Pösöksi
Anemone's Mango Milkyway "Manta" ensin ajattelin lempinimeksi Mangoa, mutta sitten mieleeni tuli Manta ja se sopi paremmin
Arctican Fausto "Fasu" Fasu on vain väännös Faustosta
Arctican Enrique "Enkka" Enkka myös väännös oikeasta nimestä, kutsutaan myös nimellä Henkka
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Elliska 18.09.07 - klo:15:16
Holtti tulee sen virallisesta nimestä You Really Got A Hold On Me, mutta myös siksi että tarvitsin holttia, jota minulla ei ole :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Blizzard 18.09.07 - klo:16:59
Loyal "Topi": Topi sai nimensä Topi ja Tessu-piirretyn mukaan.

Täystuhon Peace "Faline": Falinesta tuli Faline Bambi-piirretyn kauris-prinsessan mukaan :sydan

Sweet Madeleine "Madde": Sweet Madeleine nimi keksittiin siitä, kun neito on alkujaan ruotsalainen, ja pitäähän nimen viitata Ruotsin kuninkaallisiin. Sweet-sana ei liity Ruotsiin mitenkään, mutta sopi vaan niin hyvin Madeleine-nimen kanssa yhteen. Ja Madde nyt on luonnollisesti lempinimi Madeleinelle.

Nefertiti "Nekku": Nefertiti on Villen keksimä nimi. Neferiti oli joku Egyptin rinsessa(kai? :oops: ). Ja Nefertitistä sitten tuli kotoisammin Nekku.

Susa-Erma´s Nitta "Hippu": Ville halus Hipusta Hipun, jolloin nimeksi tuli Hippu. Nimi sopiikin kuin nenä päähän, koska Hippu on niin pieni kokoinen.

Milo "Milo": Milosta jotenkin vaan tuli Milo. Sitä ei sen paremmin pysty selittään xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: PiiaL 18.09.07 - klo:17:41
Amadeus = A-poikueestani ja nimi kuulosti hyvältä, Amadeus on aivan nimensä näköinen mies.

Noctis Terina "Terina" = Kutsumanimi tulee suoraan virallisesta nimestä.

Peppermint`s Timjami* "Timi" = Kutsumanimi tulee suoraan virallisesta nimestä, lyhennettynä.

Adalmina*
= Kasvattaja ei nimennyt poikasiaan, joten nimesin tytön itse. Adalmina nimi jäi mieleen lapsuudesta, Adalminan helmi -sadusta prinsessan nimenä.

Mustikkamaan Beyoncé "Beyoncé" = Kutsumanimi tulee suoraan virallisesta nimestä.

Because of Love** "Bellava" = B-poikueestani, virallinen nimi kertoo miksi kasvatan pk,pks cremejä. Ensin kauniin neidin kutsumanimeksi olisi mielestäni tullut Bella, mutta koska Belloja on jokaisella, niin meilläpä on Bellava(sanasta pellava).

Connor = Virallinen kasvattajansa antama nimi.

Elmeri = Virallinen kasvattajansa antama nimi.

Cupid Chramnesind* "Coda" = C-poikueestani, virallisen nimen ensimmäinen osa tulee roomalaisen mytologian rakkauden jumala Cupidosta ja toinen osa vain kuulosti hyvältä ensimmäisen kanssa. Kutsumanimi on Karhuveljeni Koda -animaatioelokuvan Koda-karhun nimestä, mutta c:llä kirjoitettuna siksi, että kyseessä on C-poikueen lapsukainen. Lausutaan kuitenkin k:lla. Codahan on niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin sellainen nalle.

Susa-Erma`s Babs "Barbi" = Barbi viittaa viralliseen nimeen. Yhdistän Barbi-nimen kauniisiin Barbie-nukkeihin ja minusta meidän Barbi on todella kaunis neiti.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Juulia 18.09.07 - klo:17:46
: "Blizzard"

Egyptin rinsessa(kai? :oops: ).


Se on Egyptin kuningatar :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Räpsinä 18.09.07 - klo:18:07
Arctican Camino 'Räpsy' - Räpsy-nimen keksi 8-vuotias poikamme heti, kun lupa hamsterin hankkimiseen oli saatu. Pojan selitys: Hamsterista tulee Räpsy, niin iskä ei osta meille räpsyä kun on jo yksi. Isänsä oli leikkimielellä uhannut ostaa meille heti räpsyn, jos taloon tulee hamsteri.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Aelita 18.09.07 - klo:19:06
Cadium Navy Blue ”Taavi”: Taavia odotettiin pitkään, josta johtuen nimeäkin mietittiin tosi tarkkaan. Työnimenä toimi merimies, mutta se ei pidemmän päälle tuntunut sopivalta. Muitakin nimivaihtoehtoja oli useita, mutta Taaviin päädyin kaverini ehdottamana tai pikemminkin heittona. Sopivan perinteinen, muttei kuitenkaan liiaksi massanimi.  

Princess Phoebe Blue: Phoeben nimi puolestaan oli valmis jo ennen kuin edes tiesin, millainen neiti minulle on tulossa. Alun perin ihastuin nimeen luettuani kirjan Sieppari ruispellossa. Sopii kivasti suuhun, vaikka onkin kirjoitusasultaan kaikkea muuta kuin suomalainen.

Astra Elita: Astran nimi on suoraan lainattu autoltani. Minusta Astra on nätti nimi ja ainakin hamsterin nimenä harvinainen, jollei uniikki. Elita puolestaan viittaa eliittiin, mutten halunnut sitä kirjoitettavan Elitenä, ettei sitä vaan kontekstissa yhdistettäisi Moskvitch Eliteen :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: spellcaster 18.09.07 - klo:23:11
Romeo Sai nimensä siitä kun olin juuri nähnyt vuosia vanhan videonpätkän näytelmästä jossa poikaystäväni esitti Romeota  :D  Ja toisaalta olin suunnitellutkin antavani joskus urokselle tuota nimeä joten se siitä..

Silent Hill "Hippu" "Virallinen" nimi ei kauheesti kuvasta tätä kermanvaaleaa neitosta mutta Hippu on vaan yksinkertaisesti lyhenne Silent Hillistä..

Just 1 Kiss "Kiki" Just 1 Kiss on yksi Basement Jaxxien kappaleen nimi jonka siis luovutin kääpiöni käyttöön. Kiki oli alkuun vaan Kiki, mutta sitten annoin vielä tuon virallisen nimen, eläinkauppatavaraa kun hamsu on...
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Tiituz 20.09.07 - klo:19:37
Milkshake"Milo" Olin päättänyt, että ensimmäisestä Syrkki uroksestani tulisi Milo. Ja Milkshaken keksin sitten Milkway:stä =)

Indi Indin keksin juuri äsken tänään tulleelle Talikko tytylle<3 se tuli lempikappaleestani,Linkin Parkin "In the End" ja sit siitä vaan tuli jotenkin Indi =D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: ZiiliZeija 21.09.07 - klo:13:09
Vaavi Tytön mielestä meidän uusi hamsu on niin pieni että se on vauva-hamsteri, joten siitä tuli Vaavi ja pienihän tuo vielä onkin :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: tyttö_vaan 24.09.07 - klo:21:13
Kokosin ennen hamsterin tuloa paperille sekä tyttöjen, että poikien nimiä. Tiesin, että tytölle on paljon helpompi keksiä nimi. Sain sitten tietää, että poikahan meille tulee. Ajattelin, että eikä, en mä keksi sille mitään ihanaa nimeä. Suosikkeihini kuului mm. Fenix, Tico, Nuusku, Rohmu jne. Nekku oli myös listassa. Ystäväni gerbiili oli nimeltään Nekku. Mietin sitä hetken ja päätin sitten antaa sen uroshamsulleni. Tico olisi käynyt kyllä myös mainiosti, mutta mitäpä sitä enää vaihtelemaan. Nekku on täydellinen nimi pojalleni. xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Woollen 25.09.07 - klo:19:24
Minun hamsuni nimellä ei ole oikeastaan mitään sen kummallisempaa selitystä. Virallinen nimi on siis Noctis Berenike, ja minun antamani koko nimi on Opri Ramses II, sanon vain Opriksi. Opri kuulosti mielestäni hauskalta nimeltä, se on vanha karjalainen naisen nimi. Koirani Hetan nimi on myös melko vanha suomalainen nimi, niin ne sopivat hyvin yhteen =) Edellisen hamsterini nimi oli Ramses, joten Oprin toinen nimi olkoon siis Ramses II.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Goue 30.09.07 - klo:23:14
Meidän siskoksista tuli pitkän harkinnan päätteeksi:

Bauer ja Chloe.

Nimet Bauer ja Chloe tulevat siitä, että olemme 24-sarjan uskollisia faneja.  8-)  Bauer on meillä tytöistä se "raggari" ja Chloe viisas ja hillitympi, ehkä jopa hieman ujo.

Nimet kuulostavat mahtipontiselta, mutta niin ovat meidän robotkin!
Näin ovat siis meillä hamskut saaneet nimensä.

Muoks. Poistettu nimistä "luvattomat" osat.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Maikkis 01.10.07 - klo:08:00
: "Goue"
******'s kertoo vaan siitä, että toivon joskus olevani kasvattaja ja sen toiminnan viralliseksi nimeksi tulisi tuo ******'s. Sanalla "******" on minulle ja miehelleni erityinen merkitys ja siksi tuo sana saisi kunnian toimia myös virallisen kasvattajanimen perustana.

Jos kasvattajaksi aiot joskus tuolla nimellä, et saa käyttää sitä etukäteen. "Kasvattajanimeksi ei hyväksytä ilman pätevää syytä nimeä, jota on käytetty julkisesti." Näin sanoo säännöt SHY:n sivuilla.

Myös hamsteria ei voi rekisteröidä, jos sen nimen edessä on joku kasvattajanimeen viittaava nimi (joka ei ole virallinen kasvattajanimi).
ks. "Mikäli kasvattajalla ei ole Suomen Hamsteriyhdistys ry:n ja Suomen Kani- ja Jyrsijäliitto ry:n hyväksymää kasvattajanimeä hamstereille, kasvattajanimimäistä etuliitettä ei saa olla kasvattien nimien edessä."

Nämä lainaukset ovat siis SHY:n sivuilta.


EDIT: Alkuperäinen nimi muutettu tähdiksi Gouen toivomuksesta.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Goue 01.10.07 - klo:11:01
^ No voi harmi. Pitää sitten käyttää vain noita nimien loppuosia vielä tässä vaiheessa.  :<
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: olivia 02.10.07 - klo:12:56
Hamtaro=tulee mieleen siitä Hamtaro ohjelmasta ja se hamsteri on aika
saman näköinen ku meidän Hamtaro.  xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Potmo 07.10.07 - klo:17:32
Lady Abigail
Pitkään tuli mietittyä nimeä ja kaikki muut tuntuivatkin tytölle ennen minua nimen keksivän. Isän ehdotus jäi kuitenkin nimeksi (vaikka niin kovasti vastaan hangoittelinkin, halusin keksiä oman  :P  )
Eli isän ja minun eräs suosikkibändeistä on King Diamond, jonka levyjen (Abigail ja Abigail II) mukaan isä nimen ensimmäisenä hoksasi. Ajattelin kuitenkin vielä jotain muuta... Lopulta sitten kun eilen katsoimme poikaystävämme kanssa hupsuuksissamme Aristokatit, jossa yhden hanhen nimi oli Lady Abigail, niin siihen se sitten jäi.
Eli lyhyesti sanottuna hamsterini nimi on sekoitus King Diamondia ja Aristokatteja :D
Kavereiden kesken heppu on vaan "Lady" tai "Abi".
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: mr.memi 10.10.07 - klo:20:57
mr.memi=paras ystävä jolle oon antanu lempinimeks memi <3 :grin
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: nikki 20.10.07 - klo:02:32
Gotton Candy "Mirella" = Ensin piti olla minni, joka oli kaunis nimi mutta sitten tuli aina vaan mieleen minni hiiri.. No sitten yritin selailla nimiä ja keksiä ja netissä törmäsin nimeen Mirella ja ihastuin siihen nimeen kun meidän tyttö on niin kaunis ja pirteä niin nimi sopii kuin nenä päähän  :sydan  Saa nähdä alanko kutsua Ela:ksi tai Mire:ksi jossain vaiheessa kun on niin pitkä nimi. :roll:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: trap 20.10.07 - klo:10:56
Lap Dance sai kutsumanimen Ansa siksi, että meillä on koira nimeltä Oiva. Joku saattaa muistaa joidenkin vuosien takaisen lastenohjelman Ansa ja Oiva. Usein tutut ja tuntemattomat huomauttelivat, että meiltähän puuttuu Ansa, joten oli alusta saakka selvää, että hamsterista tulisi Ansa. :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Somnium 20.10.07 - klo:14:55
Femi - On afrikkalainen naisen nimi ja tarkoittaa rakkautta

Nichiko - Halusin pojalle jonkun japanilaisen nimen ja tässä tulos.

Gin Tonic - Gin on lempialkoholijuomani ja jotta nimi ei näyttäisi niin tylsältä niin tein siitä drinkin ;)

Kahvipapu - Se vain näyttää niin pavulta :o
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Linda 03.11.07 - klo:12:50
Meillä hamstereiden nimet ovat 9v poikani keksimät

Piff ja Puff - suomeksi Tiku ja Taku
Paff - sopi pojan mukaan hyvin edellisten joukkoon
Pong - Pongista piti pojan mukaan tulla Poff mutta en halunnut kaikille vastaavia nimiä joten muunnos on siis nyt Pong
Bönan - eli suomeksi papu....Bönan on myös ruotsissa yleisesti käytetty sana tytöistä

Eli näin meillä....
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: MurderDoll 04.11.07 - klo:17:32
Vilin nimi on peräisin yllätys yllätys Vili Vilperi piirrossarjasta  :D Vili kävi muutenkin nimeksi koska herra on koko ajan vipeltämässä josssain  :sydan
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Lilo<3 04.11.07 - klo:18:05
Lilo tuli ihan vaan elokuvasta "Lilo ja Stitch". ;D Lilo on sellanen säätäjä kuten Stitchki, mutta koska sattuu olemaan tyttö, niiin piti antaa nimeks Lilo. :D Eipä siinä sen erikoisempaa. :P
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: vilkku 20.11.07 - klo:19:55
entiset:
Vanilija:oli ihan valkonen
Lumi:valkonen kans
ankanpoikanen:piipitti samal taval
vilperi:vikkelä ja nopea
mammanpoika:en tiiä siskon keksimä :S
nykynen:
Pisuli:laski alleen aina ku sen pieneen otti sylii :)pelkäs koko ajan
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: -karo\\ 05.12.07 - klo:18:49
Tiuhti sai nimensä muumien Tiuhtin mukaan.
Nuutti kuulosti niin söpöltä nimeltä ja ajattelin, että joskus laitan sen hamsulle nimeksi ja niin sitten laitoinkin. Nuutti nimi sopiikin tuolle pikku miehelle hyvin! :P
Poju ei mielestäni ole mikään parhaimpia nimiä, ja se onkin pikkusiskoni keksimä nimi. xD
Aamu tuli mieleen, kun piti vääntää A:lla alkava nimi Gayannesta. Mielikuvitus  ei riittänyt siihen, että olisin jotain G:llä alkavaa ruvennut keksimään. Aamu on sulonen nimi ja kuvastaa hyvin tuota hamsuaki.. tällä hetkellä aikamoinen yö- ja aamuvirkku. :lov
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Tiituz 05.12.07 - klo:19:56
Anemone's deep blue sea, Diiva Diivan minä väänsin tuosta sen virallisesta nimestä, ja se sopiikin tuolle tytölle hyvin.Diiva nimittäin huomaa kyllä olevansa söpöläinen,kaikkien suosikki :sydan

Eternal Flame Indi Indi tuli vaan mieleen kun kuuntelin Linkin Parkin "In the end" ja siitä väänsin tyllerölle nimen. Ja Eternal Flame tuli siitä yhdestä kipaleesta :sydan
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: mantsikka:> 06.12.07 - klo:13:54
Aapo on ihan vaan Aapo :D
Mei tarkoittaa kiinaksi kaunista ja japaniksi mm. elämää. Mei -niminen tyttö on myös Totoro -leffassa.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Lazie 06.12.07 - klo:19:12
Koska hamstereideni nimissä on eduskuntateema, ei nimien poimiminen sieltä 200 henkilön listasta kovinkaan vaikeaa ole :D Suurimmaksi osaksi nuo kuitenkin on nimetty niin, että mikä eduskuntanimi tulee ekana mieleen ja se siitä sitten.
Eduskuntalaisiahan meillä on ollut jo Ben Zyskowicz, Mauri Pekkarinen, Sauli Niinistö sekä Ilkka Kanerva ja Ville Itälä. Näistä nuo kaksi viimeistä enää ovat elossa.
Koko teema vissiin sai alkunsa siitä kun kaveri heitti läpällä koiralle nimeks Zyssee, ja sitten toiselle robolle se sopi niin mainiosti että toisesta tuli sit Pekkarinen.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: minttunen 07.12.07 - klo:10:57
Myyrä: Sillä oli tuo nimi jo kun se tuli mulle enkä vaihtanut sitä kun se sopi Myyrälle ihan loistavasti.

Siiseli: Kun olin pieni, kutsuin lapasista ja hanskoista irtoavia, untuva-hahtuvia siiseleiksi. Musta se oli soma nimitys joten päätin nimetä hamsun sen mukaan.

Nokkonen: Mietin pitkään Nokkoselle nimeä. Ja päädyin siihen koska se kuulosti mukavalta ja Nokkonen jotenkin näytti ihan Nokkoselta :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: .Jogu. 07.12.07 - klo:12:12
Edesmenneet talvikkoni olivat Helmi ja Muru.
Helmi oli oikealta nimeltään Newer Newer, mutta kutsumanimeksi tuli Helmi, kun tyttö oli helmiäisnormaali ja sellainen ihana pieni pallero :sydan
Muru tuli eläinkaupasta ja tiesin jo pitkään etukäteen, että seuraava hamsterini olisi Muru. Keksin sen yhdestä kirjasta ja se sopi niin hyvin pienelle hamsterille.   :)
Nykyinen syrkkipoikani on koko nimeltään Roger Tappi Taylor  xD  Poika on eläinkaupasta ja tavallaan serkkuni lahja minulle. Serkkuni keksi sille nimen Queenin rumpalin, Roger Taylorin mukaan. :sydan  Kutsun poikaa milloin miksikin, mutta useimmiten ihan vaan Rogeriksi.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Nilla 13.01.08 - klo:20:20
Symphatil Takiainen ''Omppu'' Ompun nimi oli päätetty jo ennenkun se muutti meille. Jotenkin vain päätin että ekasta hamsustani tulee omppu.
Nappi Napin ostin eläinkaupasta. Kun olimme äidin kanssa kotipihalla ajattelimme nimiä ja, kun silmiä oltiin katsottu ja ne oli niin nappimaiset niin nimeksi tuli Nappi  :D
Satumetsän Valentina ''Niisku'' Niiskun nimen keksisin vain jostain kun mietin n kirjaimella alkavia nimiä sitten mieleen juovahti ''Niisku''
Ichigo Olen aina pitänyt tästä nimestä koska se on japanilainen, päätin sitten antaa yhden poikasen nimeksi Ichigo, kun muillekkin annoin japanilaiset nimet. ichigo jäi sitten kotiin.
Hirotsuku Ichigon veli, annoin kaikille pokasille japanilaiset nimet, ne ovat niin hienoja.
Chion Sama kun Hirotsukulla
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: millamaariak 14.01.08 - klo:19:27
Linnunradan Valkoinen Tiikeri on "oikea" nimi, mutta en osaa sanoa hamsteria tiikeriksi  :haha , joten piti keksiä uusi nimi. Mietittiin miehen kans monta päivää sopivaa nimeä, mutta mikään ei oikeen ollut tätä hamsua kuvaava. Samalla kutsuimme sitä ihan vaan pikku-ukoksi ja se nimi sille sitten jäi; Pikku-Ukko.  :D Vaikka uusi nimi on tuommonen tavallinen, niin se kuvaa meiän hamppelia hyvin: se on pieni ja se on poika.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Zelda 14.01.08 - klo:21:16
Hilma oli nimenä ollut mielessä jo pitempään. Minua harmitti pitkän aikaa kun en nimennyt ensimmäistä hamsteriani Hilmaksi (oli syntynyt Hilman päivänä). Joten kun tuo toinen hamsteri tuli taloon, sen nimeksi tuli sitten Hilma. Olen nimeen varsin tyytyväinen, vaikkei se niin kauhean kummallinen olekaan.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Tatu 14.01.08 - klo:21:25
Elena = "Ellu" - kasvattajan antama nimi, ja lempinimi tuli automaattisesti oikeasta nimestä, sen enempää miettimättä.

Spinelli = "Nelli" - ennen Nellin hakemista kasvattajalta en tiennyt tämän oikeaa nimeä ja minulla oli suuri tuska ja vaikeus miettiä kivaa nimeä tyttötalvikolle. Noh, kasvattajalla kun sain paperit käteen, vilkaisin nimi- kohtaa; Spinelli. Eipä sitten tarvinut enempää miettiä kutsumanimeä.

Bourbon Cobbler = "Timi" - kasvattinimestä en saanut väännettyä mitään järkevää lempinimeä. Käväisin muutamalla nimisivustolla (on niin kovin huono mielikuvitus..) ja päädyin  Timiin. Se on lyhyt ja mielestäni sopii tuolle pojulle, enkä ole törmännyt sen nimiseen hamsteriin aikaisemmin.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Pauliina 15.01.08 - klo:16:33
RöLLi: Koska mietiskelin että sitten kun saan toisen hamsun sen nimeksi tulee MiLLi.. Ja siin rölli elokuvas on rölli ja milli... xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Omppu 15.01.08 - klo:18:50
Vanilla "Vani"
En meinannut millään keksiä nimeä Vanille. Mietin äitini ja siskoni kanssa pitkään nimeä, kunnes sisko ehdotti Vanillaa. Mietin nimeä vielä yön yli ja päätin että siitä tulee sitten Vanilla. (:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Pallero 15.01.08 - klo:21:41
Hamsterini nimi on äitini keksimä, se on Pallero, niinkuin minunkin nimeni täällä. Se on minusta söpö, ja ihana nimi :lov!!!
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: laudeliina 19.01.08 - klo:20:45
Romeo "Justus"= Ajattelin ensin antaa Romeon nimeksi, mutta sitten veljeni oli jo monta päivää hokenut "Mä oon Justus lohikäärme" ja samalla heiluttanut käsiä niinkun korvina (perheen oma vitsi) niin sitten lopulta minunkin oli myönnyttävä siihen että kaikki kutsuivat Romeota Justukseksi... :mrgreen:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Theo 10.03.08 - klo:02:14
Theo Sai nimensä jo ennen kuin tuli meille. Katsoin The Hauntingia(elokuva),jossa Cathrine Zeta-Jones näytteli samannimistä naista.

Linda Vääntelin jälleen kerran englanniksi nimiä suussani ja se tuntui sopivalta

Hannibal On oikeastaan nimeltään Hopkins,mutta Hannibal on hoidettaessa helpompi lausua "Hannibal,tule tänne xD ". En kuitenkaan osannut päättää kumpi nimi on parempi,olin kuitenkin päättänyt nimetä herran Hopkinsiksi ennen kuin edes meille tuli ja päätin että se saa pitää molemmat. Puhun siitä siis molemmilla nimillä. Ja arvatenkin Anthony Hopkinsin mukaan nimetty.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: piksu 11.03.08 - klo:21:36
Nöpsö
_Kun haettiin Nöpsöä eläinkaupasta, matkalla mietittiin nimeä kuumeisesti. Tämä sitten jäi koska näytti ihan Nöpsöltä  :)  Ei ehkä poikamaisin nimi, mutta ihan hyvä silti.

Puhvi
_Ensiksi piti antaa nimeksi sopuli, koska värityksestä tuli se mieleen. Hamsterin kotiuduttua neiti saikin nimekseen Puhvi." Se vaan tuli jostain", eli en osaa sen paremmin selittää miksi ja mistä. xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: jennu 14.03.08 - klo:13:37
pontuskselle mietin nimeä kovasti...siitä meinasi tulla hilleri, mutta matkalla ajattelin että:pieni-paksukainen otus on pontus :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: GaneshaX 14.03.08 - klo:13:49
Satumetsän Qarlos, on ihan vaan Huli.
Kun se on ihan Hulin näköinen :mrgreen:  (vaikka hoikka poika onkin)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: zanakurre 14.03.08 - klo:13:57
Belldandy oli vaan niin Belldandyn näköinen. Siitä lempinimenä Bellis joka on helppo sanoa kutsuessa.

Bonaparte tuli siis kaveriltani, joka kyseisen nimen oli hamsulle antanut. Bonaparten nimi tulee eräästä roolipelistä, jossa oli keltainen, epämääräinen syöppö otus jonka nimi oli Bonaparte.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Mia 14.03.08 - klo:17:59
Lumipallo elikkä Lumi. Pienenä käytettiin nimeä Lumipallo, kun oli valkoinen ja läski.  :D   Nykyään ei ole enää pallo, niin on ihan vaan Lumi.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Minski 14.03.08 - klo:20:57
: "piksu"
Puhvi
_Ensiksi piti antaa nimeksi sopuli, koska värityksestä tuli se mieleen.
Puhvi on muutes sopulin näkönen, olis ollu osuva nimi :D

---

Onella: Halusin nimetä tämän poikueen poikaset kreikkalaisilla nimillä ja katselin yhtä nimisivua, jossa oli kreikkalaisia nimiä ja nimi Onella kuulosti heti nätiltä ja sen sitten valitsin tälle hamsulle :)

Unnaliina Unelmanalle: Tämän poikueen halusin nimetä nallenimillä eli niin, että jokaisen poikasen nimessä esiintyy sana "nalle". Ensin keksin ne nalle-sisältöiset sanat, kuten tuo Unelmanalle ja sitten niihin vielä ns. etunimet eli tässä tapauksessa tuo Unnaliina. Unelmanalleksi tahdoin tämän poikasen nimetä juuri sen vuoksi, että heti kun näille poikasille alkoi tulla pigmenttiä niin näin miten kaunis nauha tällä on ja kun nauhahamsuista unelmoin niin Unelmanallehan tästä sitten tuli :P UNnaliina-nimen sitten keksiin vain siitä, että sen piti alkaa myös U:lla ja kovin montaa nättiä U:lla alkavaa nimeä en keksinyt, tuo Unnaliina oli niistä nätein :)

Rhonda: Tämän hamsun ostin eläinkaupasta ja Rhonda on väritykseltään hyvin paljon edesmenneen Ronja-hamsuni näköinen, joten halusin antaa sille saman tyylisen nimen.

Esmiina Erittäin-Söpö: Tämän nimen keksiminen meni toisin päin kuin tuon Unnan nimen keksiminen. Eli minulla oli tuo Esmiina-nimi jo kauan sellaisella "ihania hamsterin nimiä"-listalla :P Nimi oli joskus pälkähtänyt vain päähäni ja kun tarkistin netistä niin sellainen nimi oli ihan oikeastikin tytön etunimi, joten päätin nimetä yhden hamsterin sen nimiseksi. Koska poikueella oli kolmiosaiset nimet piti Esmiina-nimen keksiä jokin jatko ja jonkun aikaa Esmiinaa siinä katselin ja koska se näytti erittäin söpöltä niin sen nimeksi tuli sitten Esmiina Erittäin-Söpö :D

Adoncia Aurinkoinen: Adoncia-nimi on myös sellainen, joka pälkähti vain yht'äkkiä päähäni hamsupoikasille nimiä miettiessäni. Adoncia kuulosti mielestäni nätiltä, joten halusin antaa sen jonkun tosi ihanan hamsterin nimeksi. Koska poikueella oli kaksiosaiset nimet niin Adoncia-nimeen piti keksiä jokin jatko joka alkaisi myös A:lla, kuten tuo "etunimikin", siinä vain sitten mietin kaikkia A:lla alkavia sanoja ja oikeastaan Aurinkoinen oli ensimmäinen ja ainut mitä mieleeni tuli :)

Vincenzius Villiviikari: Vincent on samaa poikuetta kuin Adoncia. Vincentille keksin ensin tuon Villiviikari-nimen, koska se oli -uskoo ken tahtoo- poikasena tosi vilkas ja meneväinen hamsteri :) Sitten vain katselin joltain nimisivulta V:llä alkavia etunimiä tuon Villiviikarin etuliitteeksi ja Vincenzius sitten löytyi :)

Nathaniel Nallekarhu: Tämä on samaa nalle-poikuetta kuin Unna. Eli ensin keksin tuon nallenimen eli tässä tapauksessa Nallekarhu ja siihen sitten jonkin samalla kirjaimella alkavan etunimen eli Nathaniel.

Frans-Emil: Tämä on eläinkaupasta ja myyjä muisteli, että alkuperä saattaisi olla Ruotsi, joten oli selviö, että nimi tulee sitten olemaan jotain ruotsalaista ja almanakasta katselin sitten ruotsalaisperäisiä nimiä ja löytyihän niitä tietysti paljonkin, mutta mikään ei sopinut mielestäni pelkiltään tälle hamsterille ja niinpä yhdistin Frans-nimen ja Emil-nimen Frans-Emiliksi väliviivalla :P

Emil Erityinen-Eppu: Tämä on tuota samaa kolmiosaisten nimien poikuetta kuin tuo Esmiinakin. Emilille keksin tuon etunimen eli Emilin ensin, koska Emil oli ihan isänsä Frans-Emilin oloinen pikkuisena eli Emil sai tavallaan isänsä nimestä puolet perintönä :P Sitten piti vain keksiä E:llä alkava jatkokin Emil-nimen perään ja onhan tuo Emil aika erityinen eppu :)

Robojen nimet mulla on italialaisia. Enkä oikein edes tiedä miksi :D Ekat robot vain, jotka kodinvaihtajina minulle tulivat halusin nimetä italialaisilla R-alkuisilla nimillä: Rossano ja Roberto, sitten tuli seuraava rescue-robo eri paikasta, jonka nimesin ensin Romilda-nimiseksi, koska sen piti myyjän mukaan olla tyttö, mutta se paljastuikin näyttelyssä pojaksi, joten nimi vaihtui sitten Romildoksi :) Sitten Romildon jälkeläiset saivat myös italialaiset nimet, kotiin jäivät niistä Ramiro ja Federica.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Meii-- 16.03.08 - klo:08:51
Lyllerö:En aluksi meinannut keksiä Lyllerölle nimeä, joten "väliaikaisena" nimenä pidin Lylleröä, koska se eläinkaupasta ostettu karvakasa oli niin pyöreä, sellainen eteenpäin lyllertävä hamsu. Mutta vakinaista nimeä en sile kekseny, joten se Lyllerö sitte vakiintu minun pikkuisen nimeksi :lov
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Juulia 07.05.08 - klo:20:09
Soundlover's Charlotta "Fanny" = Meidän seuraavan hamsterin nimeksi piti tulla Fanny, kun näin Fannyn kuvan ensimmäisen kerran oli valinta selvä; Fannystä tuli Fanny :D .
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: GaneshaX 08.05.08 - klo:18:28
Nicola on Hali, ei suurempaa syytä. Mies nimesi sen  :lov
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Kricee 11.05.08 - klo:18:13
Meillä ei kummallakaan hamsulla ole tollasta kasvattajan antamaa nimeä, siistä kohnasin itse molemmille netistä nimet.
Tuhina on vaan tuhina, johtunee ehkä sen menevästä "asenteesta" ja kaivuu halusta.

Fála sain nimensä värinsä perusteella. Löysin sivun jossa oli kasa islantilaisia sanoja. Sieltä sitten bongasin sanan Fála joka tarkoittaa peikkotyttöä :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: enskatar 11.05.08 - klo:18:33
Raichu. Päätin jo ennen hamsterin hankkimista, että hamsteristani tulee Raichu, jos päädyn johonkin vaaleaan väriin. Joku varmaan saattaa tietää, että Raichu on, köh, pokemon... Nintendo-fanina on pakko tietysti nimetä lemmikkejä pelihahmojen mukaan, joten hiirennäköisen pokemonin nimen valinta noista nimivaihtoehdoista jotenkin luonnollisin  XD

(ja tämä pokemonin mukaan hamsterinsa nimennyt allekirjoittanut on todellakin 21-vuotias, vaikka ei siltä nyt vaikuttaisi.... :D)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Taake 24.05.08 - klo:17:25
Hamtaro :) Sai nimensä siitä lastenohjelmasta ;)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Theo 25.05.08 - klo:16:37
Nyt meille on muuttanut uusi tulokas. Vincent.

Nimi ei tule sen kummemmin mistään,vaan Lindaa hankkiessani metsästin Vincent-nimistä urosta,mutta ihastuinkin Lindaan,kun oli pk. Nyt minulle sitten sattui hyvä tuuri ja sain pk uroksen,eli Vincentin.

Vincetillä on nyt ikää hieman päälle 2kk :lov
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: mantsikka:> 26.05.08 - klo:17:28
Onpas Minskilläkin vaihtunu hamsut :O Hauskoja nimiä!  :haha
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: jensku 26.05.08 - klo:20:04
Taavin ja Alman nimet tulee edesmenneen Gizmon vanhempien mukaan. :sydan  Ja Gizmo nimi taas on kauhu leffasta. :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Vilma 26.05.08 - klo:20:05
Venlasta piti tulla aluksi Wanda, sitten Armi, mutta lopuksi Venlasta tuli Venla.

Ronja sai nimensä "Ronja Ryövärintytär"-elokuvan mukaan.

Väinö Olen aina pitänyt saduista ja vanhoista tarinoista. Kun sitten näin tulevan  hamsterini, oli poika niin suttuinen ja hassun näköinen, että hänestä tuli Väinämöisen lyhenne "Väinö".

Fanny Siskoni pitää hieman erikoisemmista nimistä ja hän oli jo kauan sitten päättänyt, että seuraavan naaraan nimeksi tulee "Fanny".
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: maarit 29.05.08 - klo:09:10
Pate tulee Pate Mustajärvestä
Cisse Cisse Häkkisestä
Peppi tulee Peppi Pitkätossusta sekä meiän jo edesmenneestä hamsusta jonka nimi oli Peppi-Lotta
Remu tulee tietenki Remu Aaltosesta
Lettu tulee yllätys yllätys lätystä
Kukka-Maaria tuli vaan yksinkertasesta kukasta ja Maaria tuli siihen perään vielä (kuulostaa hienommalta  :mrgreen: )
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Tiituz 29.05.08 - klo:15:26
Yritän vääntää kutsumanimet aina virallisesta nimestä  :D
Kirppu tuli siis virallisesta nimestään, Susa-Erma's Caarina. Jotenkin sen siitä väänsin , Kirpun pieni koko myös vaikutti nimeen  :D

Diiva tuli myös virallisesta nimestä,  Anemone's Deep Blue Sea. Toinen vaihtoehto nimelle oli "Dee Dee", mutta päädyin Diivaan  :D

Indi tuli vaan jostain. Halusin jonkun erikoisen nimen, en mitään maijaa  :D
Indi kyllä kuulostaa pojalta mutta tyttö se on. Ja Indihän on eläinkauppahamsu, joten olen keksinyt sen virallisen nimenkin, "Eternal Flame" ja se tulee siitä kappaleesta  :sydan
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Vilma 29.05.08 - klo:21:14
^ Eikös Indi-nimi tarkoita jotakin tähteä? :)

"Epsilon Indi on eräs Aurinkoa lähimmistä tähdistä. Tällä oranssilla ja aurinkoa selvästi pienemmällä tähdellä on erittäin suuri liikenopeus"
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Tiituz 29.05.08 - klo:21:36
: "Vilma"
^ Eikös Indi-nimi tarkoita jotakin tähteä? :)

"Epsilon Indi on eräs Aurinkoa lähimmistä tähdistä. Tällä oranssilla ja aurinkoa selvästi pienemmällä tähdellä on erittäin suuri liikenopeus"

En tiiä, mut sen tiedän, että Indiana Jonesin lempinimi on Indy. Siks kaikki luulee et mun Indi on poika  :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: NeNNi 29.05.08 - klo:23:00
Meidän Elmeri oli (ja on edelleen) ihan Elmerin näkönen nii ei siinä mitään kummempia tarvinnu pohtia.  xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Elliska 30.05.08 - klo:09:36
You Really Got A Hold On Me = Holtti

Pemari = Pemi

Sigrid oli valmiina ja Zeldan keksi Minnaw.
Niin omaperäistä :D :oops:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Azuca 30.05.08 - klo:10:31
Newbie, eli nuupi
Nuupin nimi tuli vaan jostakin. Sanoin sitä ihan N00biksi, kun oli aiempi hamsu kuollut juuri pois, ja sitten sille jäi nimi nuupi. On nimensä veroinen.

Lusifer
Roborovskipojan nimi. Kämppis nimesi, oli kuulemma niin sen näköinen :D

Kurimus
Roborovskitytön nimi. Kaverina tällä oli alunperin Jäärä, ja nimethän juontuu lastenohjelmasta Turilas ja Jäärä, mutta turilas ei ollut kovin kaunis nimi joten muunsin sen kurimukseksi.

Lisäksi kaksi gerbiiliäni ovat Julius Morse sekä Jesters Dance, eli Julle ja Jesse.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Marla 07.08.08 - klo:22:13
Väiski nimen keksin ihan randomisti, sille ei ole mitään erityisiä perusteluja.
Ricon oikea nimi on Kuriton, ja siitä hieman jalostettuna tuli lempinimi Rico. Esikuvana toimi toinen mustavalkoinen Rico - nimittäin Madagascar -leffan pingiviini :)
Kukka oli ihan Kukka alunperinkin.
Maukkakin on Maukka ilman tuota kasvattajanimeä alussa. Pidän nimestä kovasti, vaikken itse keksinytkään. Maukka Perusjätkä xD .
Indy nimi ei myöskään ole minulta lähtöisin, mutta siitäkin pidän. Indy oli alunperin Itu, mutta sai pian liitteen Iita. Itu-Iita kuulostaa hyvältä, mutta Indy se on kutsumanimeltään.

Aiemmista hamsuistani sen verran, että Tiikeri ja Nasu -nimet ovat suoraan Nalle Puhista. Ilman mitään syvällisyyksiä.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Essi 07.09.08 - klo:17:40
Lumipallo, tuli siitä kun mä sain sen hamsun nii näin vaa vilauksen että se on valkone ja siitä se tuli mutta loppujen lopuksi huomasin sen harmaan raidan ja mietin ja keksin että se on vain loskaa siinä xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Scarlett 07.09.08 - klo:19:02
Kasvattajan antama nimi Eemeli lyheni suuhun sopivammaksi Eetuksi ihan itsestään, lyhykäinen tarina siis :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: trap 07.09.08 - klo:22:31
Kepponen sai nimensä siitä, että kysellessäni nimiehdotuksia kaveri heitti vitsillä "No anna sen nimeks Kepponen niin sen tyttöystävä voi olla Karkki!" Kepponen-nimitys jäi pyörimään mieleeni, ja lopulta päätin nimetä poikasen niin. Karkkia ei kyllä ole tähän huusholliin tulossa xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Ceizarinna 09.09.08 - klo:16:27
Nirppu on Tohtori Sykerössä esiintyvä rotta jolla eivät asiat aina mene kovin putkeen. Ainakin muistaakseni jotenkin sillä viisiin.  :huh
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Kikoro 11.09.08 - klo:08:51
Kerttu sai nimen alkunsa.. Mietin paljon nimiä, Ekana kertusta piti tulla Hertta tai Heta :D No sitten keksin että siitä tulee Kerttu, koska olen Hanna, eli melkein hannu ja kerttu, mutta hanna ja kerttu. Okei, ette varmaan ymmärtäneet sanaakaan?N :D:D::DDD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: enskatar 14.09.08 - klo:17:11
Vastataanpas nyt noista uusistakin tytöistä. :)

Elikkäs Destiny's Maatsuykerin kutsumanimeksi tuli meillä Marill, ja Destiny's Pulp Fictionin kutsumanimeksi Purin. Turha kai tässä on edes sanoa, että Pokemonista nuokin nimet ovat.  XD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Flai 27.09.08 - klo:17:47
Wilson-nimen keksin jo ennen kun itse hamsteria oli hankittukaan, mutta hyvin se herralle sopii. Eipä sille sen kummempaa selitystä ole  :D Tosin Viliksi tuota tulee aika usein kutsuttua, Wilson on sen verran vaikea sanoa.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Syyris 27.09.08 - klo:19:19
Arctican Kielo "Fiina" sai nimensä, kun fiin, fiina ja fit tarkoittaa ruotsikisi hienoa, ja Fiina on "hieno". :D
Fiinan muita nimiehdotuksia olivat mm. Hilla, Fiia, Nelli ja Fanni. ;D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Cindu 03.10.08 - klo:20:55
Söpö= Siksi koska se on vaan niin söpö : ) <3
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Tikru 04.10.08 - klo:19:07
Bellavillan Muksu-Mussukkaisen eli Sumun nimen alkuperää en kyllä muista, mutta jälkikäteen huomasin, että sen virallinen nimi sisältää sen kutsumanimen (Muksu-Mussukkainen)! :D

Arctican Sikari-Sakaria kutsutaan Sakeksi, koska Sakke kuulosti mielestäni sopivalta lempinimeltä Sakarille  xD

Macasilla ei ole erillistä kutsumanimeä :pihalla:

Olen muuten huomannut, että nimet ovat olleet enteitä: jo edesmennyt syyrialaiseni Tiikeri tuhosi ja riehui oikein tiikerin raivolla, Saken pitäisi olla musta, mutta se on aivan ruskea (Sikari) ja Sumu on aina piilossa eikä haluaisi koskaan näyttäytyä, mistä siis tulee mieleen oikea sumu.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Tüna 09.10.08 - klo:17:35
Kosto Onsuloinen eli Kosto sai nimensä Harry Potter ja Azkabanin Vanki -kirjasta. Siinä on sellainen kohta, jossa Harry menee Säilä & Imupaperiin ostamaan kirjoja, ja näkee siellä jonkun kirjan jonka kirjoittaja on Kosto Onsuloinen.  :grin

Ramses-nimi tulee ihan siitä kun olen ihastunut egyptiläisiin nimiin ja otin niistä sitten sellaisen, josta kaikki tietäisi että se on egyptiläinen. Kutsumanimi Valio tuli ikäänkuin puolivahingossa, kun en keksinyt mitään nimeä, jolla kutsua uutta hamsua ja ajattelin sitten että olkoot Valio. En kuitenkaan halunnut sitä viralliseksi nimeksi jättää.  :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Xana 09.10.08 - klo:18:13
Aelita: se nimi tulee juniorilta ja subilta tulevan ohjelman Code Lyokon virtuaaliprinsessasta.
Yumi: se tulee myös Code Lyokosta mutta tää ei oo virtuaalinen heppu vaan ihan tavallinen maassa asuva tyyppi.
Tää Lyoko on supertietokoneessa oleva virtaalinen maailma. :haha
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Mezera 12.10.08 - klo:16:19
Noel ja Dakota nimillä ei mitenkään erikoista tarinaa ole. Kauan olin pitänyt molemmista nimistä ja päättänytkin joskus, että jos lemmikin saan, niin siitä tulee joko Noel tai Dakota, eikä selailtuani eri maiden nimipäivä kalentereja löytynyt parempiakaan. Siitä nimet sitten tulivat. 8)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Fuyu 16.10.08 - klo:19:27
Annoin talvikolleni nimeksi Yume, koska tykkään japanilaisista nimistä ja tuo Yume tarkoittaa japaniksi unelmaa.  :sydan Kun minun suuri unelmani oli hamsu, ja sitten kun sain sen, niin päätin antaa sille nimeksi unelma, eli Yume.  :p
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Syyris 16.10.08 - klo:22:22
: "Fuyu"
Annoin talvikolleni nimeksi Yume, koska tykkään japanilaisista nimistä ja tuo Yume tarkoittaa japaniksi unelmaa.  :sydan Kun minun suuri unelmani oli hamsu, ja sitten kun sain sen, niin päätin antaa sille nimeksi unelma, eli Yume.  :p

Miten "Yume" lausutaan? :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Fuyu 18.10.08 - klo:15:39
: "Syyris"
: "Fuyu"
Annoin talvikolleni nimeksi Yume, koska tykkään japanilaisista nimistä ja tuo Yume tarkoittaa japaniksi unelmaa. :sydan Kun minun suuri unelmani oli hamsu, ja sitten kun sain sen, niin päätin antaa sille nimeksi unelma, eli Yume. :p

Miten "Yume" lausutaan? :)

Se lausutaan "Jume" :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Marla 20.10.08 - klo:02:17
Keskiviikkona saapuvan syrkkitytön nimeksi olen päättänyt antaa Tequila Sunrise. Se on Eaglesin kappale, joka on paitsi aivan loistava, myös kiva nimi hamsulle.
Lempinimi tulee olemaan todennäköisesti Tepa.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Sohvi 15.12.08 - klo:21:20
Tapsu tulee siitä että äitini sanoo sitä peltomyyräksi. On pienehkö mutta pullea :mrgreen:  en tiiä miten tuo peltomyyrä liittyy nimeen mutta  :P
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Ritu 16.12.08 - klo:22:21
Keräsin tämän uusimman neidin kohdalla tapani mukaan listan mahdollisista nimistä. Tällä kertaa oli siitä harvinainen lista, ettei siinä ollut lainkaan ihmisten nimiä. Noista nimistä Meirami kiehtoi minua eniten. Siitä tuli mieleen sitten lyhenne Mei. Tämä jäi mieleen, eikä enää lähtenyt pois. Joten Mei siitä tuli. Mei on Totoro nimisessä animessa päähenkilön pikkusisko (siitä siis tuo lyhenne on peräisin, ei siis tuulesta temmattu).
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: niiisku 27.12.08 - klo:00:03
Toivottavasti en ole vielä kirjottanut tänne.

Demi = Eka hamsuni. Vaikka Demi on tytön nimi, niin Demi oli silti poika. En oikeastaan tiedä, mistä nimi Demi mahtoikaan tulla, mutta nimi sopi silti pojalle kuin nenä päähän. Kekkasin vain Demin jostain, ja kun tosin olin vielä Demin eläessä niin nuori, niin annoin vain noin suunnilleen ekan nimen joka kuulosti hyvältä. Siis Demi. :)

Lyyli = Lyylille mietin kymmeniä nimiä, ennenkuin äiti keksi oivan nimen, Lyyli! Vaikka tuttumme koiran nimi on Lyyli, niin ei se mitään. Lyyli sai siis nimensä siitä, kun äiti näki tämän laskeutumassa mökkinsä katolta, aivan selvästi lyllertäen. :'D Äiti repesi nauruun ja sanoi, että tuohan on selvästi Lyyli. :') Kyllä se siihen malliin lyllersikin, että päätin sitten antaa tuon kyseisen nimen tytölle. (: Vaikka eihän se mikään pullukka olekkaan, niinkun lyllertämisestä voisi tulla mieleen. : D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: vaibbagorilla 28.12.08 - klo:12:25
Itse keksin yleensä hamsujen nimet joistan ruoka aineista/mausteista, en ole oikein koskaan perustanut oikeista "ihmisten" nimistä hamsuilla, muutenkin ns."normaalit" nimet hamsuilla ovat mielestäni tylsiä.
Muutenkin nimen täytyy minusta olla erottuvainen, ettei ihan heti naapurista löydy saman nimistä lemmikkiä.

Sipuli on pelkkä Sipuli, ei ole mitään ihmeellisempiä härpäkkeitä nimeen lisäilty. Ja idea tähän nimeen lähti siitä, kun ystäväni kanssa mietiskeltiin uutta nimeä hänen omalle tyttö syrkilleen, samalla itselleni pälkähti mieleen, että sitten joskus kun syyrialaisia poikia meille tulee, on yhden nimi varmasti Sipuli.

Sopuli on myöskin aivan pelkkä Sopuli, ja idea hänen nimeensä lähti Sipulista, koska nämä 2 ovat samasta pesueesta, oli veljesten nimien oltava saman kaltaisia, ja Sopuli oli aivan ensimmäinen nimi joka pälkähti mieleen Sipulista.

Taunon nimi on peräisin serkultani, joka on myöskin Tauno. Enpä oikeastaan mitään erityistä syytä tälle nimelle osaa sanoa, aika perinteinenhän nimi on, mutta kyllä se vielä menee.

ja pois nukkuneiden nimistä vielä.

Piparin nimi oli alkujaan Pipsa, mutta lopulta nimi muotoutui pelkäksi Pipariksi.
Artun nimestä en myöskään sano sen enempää mistä idea lähti, jostain piti nopsaan keksiä nimet, ja tuloksena tuli veljekset Tauno ja Arttu.  :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Sarvas 28.12.08 - klo:16:39
Dickie Lee"Diki" Hmm.. Nimen keksi oikeastaan yksi tuttuni. Kauan olin pohtin talvikko tytölle nimeä, ja lopuksi sitten päädyin tähän nimeen. Ei mielestäni kovin tyttömäinen nimi, mutta sopii tälle tytsylle.. ;)

Go perry gismass"Perri" muutti meille dikin jälkeen, ja kun tuo diki nimi oli mielestäni hieman "vaikea" nimi, niin ajattelin keksiä tälle tytölle hieman yksinkertaisemman nimen. Niimpä Perristä tuli Perri, ja kun pitkäkarvainen on, niin nimi muokattiin sanasta Pörri. "Gismass" sana tulee joulusta.. :oops:

Justelias Floora"Floora"  Flooran muuttaessa meille, tarkkailin hamsterin käytöstä, ja huomasin kuinka rauhallinen tyttö on muihin hamstereihini verattuna. Lisäksi Floorassa oli jotain kaunista ja kukkamaista..
Ja tuo Justelias sana tulee lauseesta: Just say it to as, ja tuo lausahdus tuli mieleen kun Floora otti ensiaskeleensa uudessa asunnossaan.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: susu 28.12.08 - klo:16:57
Nipsu: Nipsun ja Räpsyn tullessa meille, huomasin että toisella oli paljon "idempi" ja alemmas koukkaava nenä, ja Nipsu näyttää ihan Nipsulta  xD

Räpsy: Räpsy on pienikokoinen "räpsähtelevä" hamsu  xD Se saattaa ensin istua paikoillaan, ja toisessa hetkessä se säpsähtää liikkeelle. Tästä Räpsy-nimitys.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Potmo 28.12.08 - klo:18:37
En muista olenko jo vastannut tähän :pihalla:
Mutta kuitenkin Abigail sai nimensä King Diamondin levyistä Abigail ja Abigail II. Tarina on mielestäni hyvä, kuten musiikkikin. Isäni idea tämä varsinaisesti oli, mutta pidin siitä oitis. Abigailia meillä kutsutaan tuttavallisesti ihan vain Äpiksi :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Möfö 31.12.08 - klo:21:32
Milo tuli alunperin näyttelijän mukaan mutta kun kukaan perheessäni ei ikinä kutsunut Miloa Miloksi vaan jostain kumman syystä Väinöksi niin nyt se on virallisesti ristitty Väinöksi. xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Nami2 01.01.09 - klo:12:58
Vili Vilperi = lapseni rakastavat lasten ohjelmia ja pikku tyttöni Vili Vilperi ohjelmaa. Ja kun vielä hamsterin ihanan "vilperi" luonne vielä sopi hyvin, niin nimivalinta oli valmis.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Ninni M. 01.01.09 - klo:19:27
Peppi vaan tuli. Simppeliä eikös?
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: jensku 03.01.09 - klo:13:03
Taavi:on saanut nimensä Gizmon isän mukaan.
Leevi:on saanut nimensä Lassi ja Leevi sarjakuvasta.
Edesmennyt Alma: sai nimensä Gizmon äidin mukaan.
Edesmennyt Gizmo: sai nimensä kauhu leffan mukaan, jonka nimeä en muista.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Sarvas 17.02.09 - klo:18:32
Winona eli Perri nimi tuli siis ihan vaan pörröisestä olemuksesta, ja ulkonäöstä tietenkin.
Justelias Floora eli "Just tell it to as" tulee siitä, kun näin Flooran ensiaskeleet meillä, niin mietin että mitäköhän tuollainen pikkuinen nättimys miettii. Floora nimen valitsin koska halusin jonkun ns. "kasvillisen" nimen.
Dickie Leenolottaa kun on sama nimi täällä nimimerkkinä kuin omalla hamsterilla  :oops:  ;)  Mutta nimi tuli tutun suusta, kun itse olin ihan hakoteillä keksiä tälle talvikolle nimi. Kaiken lisäksi vielä naaraalle, kun uroksille on mielestäni helpompi keksiä kivoja nimiä, eikä tämäkään niin tyttömäinen nimi kyllä ole..
Joke Ensin piti siis tulla Uros talvikko, mutta sitte otinkin naaraan (yllätys yllätys) Mutta tuskin tämä lopulliseksi nimeksi jää.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Sissi 17.02.09 - klo:18:48
Sissi: Sissi sopi Sissille. :roll:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Lennu 18.02.09 - klo:07:34
Sepi eli meillä myös tunnettu kutsumanimellä Seppo sai nimensä suoraan Salatut elämät ohjelmasta.(myös kaksi marsua ovat saaneet nimensä tästä maanmahtavasta tv-sarjasta)

Pudi on saanut nimensä siitä,kun kaveri ehdotti hamsteritytölle nimeksi pilvi,joten nimi muotoitui katukielellä Pudiksi. Myös hassu nimi, sillä Pudi meinaa ystävää.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: merri 18.02.09 - klo:11:09
Ekan hamsterini nimi oli Remppu Tenava-sarjakuvien mukaan, ja toisesta tuli sitten Kaustinen. Nykyinen hamsuni on Merri, joka on tietenkin Taru sormusten herrasta-kirjasta.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: tintsku 18.02.09 - klo:15:30
Toffee sai nimen väristänsä, koska se oli mielestäni toffeen värinen sillon kun sain sen (oikea väri keltainen).
Myy sai nimensä pienen koonsa vuoksi.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Anonymous 19.02.09 - klo:22:00
Billy ja Bonjo olivat jo papereissa eikä haluttu alkaa muuttaan.
Aadan keksi tyttöni kaveri.
Nellin keksiin kotimatkalla ajatellen hänen vaaleata kauneuttaan ja neitimäisyyttään.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Mikki 21.02.09 - klo:12:22
Mikki sai nimensä koska hän näyttää Mikiltä.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: sasu^ 21.02.09 - klo:13:18
Tahvolla ei ole hienoa, pitkää nimeä. Tahvo tuli kuitenkin monien nimiehdotuksien jälkeen. Sen itseasiassa keksi minun isosiskoni. Aloimme heti vääntämään nimestä sanaa pahvi. Vilhokin olisi ollut kiva nimi ja oikeastaan olisin pitänyt siitä enemmän, mutta se olisi ehkä muistuttanut liikaa mummuni kissan nimeä Villeä tai joku muu siinä sitten oli, etten sitä nimeä antanut.  :lov  :sydan
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: GerbuHamsu 21.02.09 - klo:16:14
Nefertitina Frida "Neponen": Neponen oli kyllä ensin nimenä, mutta kun aattelin näyttelyihin menoa, niin annoin hienomman nimen, mutta en halunnut ihan Nefertitiä, joten muutin sitä hieman lisäämällä nan. Frida kuullosti perään hyvältä.

Natalie Angela "Nasu": Nasu oli alunperin, mutta taas näyttelyiden takia... Natalie, koska se on joskus noitamainen pahantekijä(jyrsi vessaansa ja kiipi juomapullossa), mutta silti ihana enkeli  :lov
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Miharu 22.02.09 - klo:18:35
Hmm.. Aapo, mistäköhän sekin tuli.. Tiesin vain, että hamsu olisi talvikko ja poika, joten mietin Uunoa, Taavia, jne.. Mutta Uunosta kaikki alkoivat laulamaan laulua "Uuno, Uuno on numero yksi" ja monet sanoivat Uuno Turhapuro.. No, sitten Taavista tuli mieleen Taavi Ankka.. Eetukin oli jossain vaiheessa.. Mutta kun näin hamsun, niin sanoin äitille: Tää on sitten Aapo.  :sydan Silleen kai se tuli. :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Anzukka 22.02.09 - klo:19:51
Nalle: Näytti aiavn nallekarhulta kun olin ostanut siitä nimi

Mini: kun näin ensimmäisen kerran niin oli aivan pieni niin siitä tuli Mini

A-poikasten nimet ovat niiden kutsumanimet ja kaikki alkaa A:lla ja sama juttu B-poikasilla : )
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: empe222 21.03.09 - klo:20:14
Octavius on meidän hamsun virallinen nimi, mutta sitä kutsutaan viukseksi.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: NuclearBitch 06.04.09 - klo:14:52
Jay ja Silent Bob ovat hamstereideni nimet. Tarviiko näitä edes selittää?  xD  Tulevat siis Kevin Smithin leffoista, joissa on samannimiset hahmot.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Rikam 07.04.09 - klo:00:18
Kun sain herra niin mietiskelin sitten kämppisten kanssa pari päivää kaikkea valkoiseen liittyvään ja Tofu se sitten jostain välähti mieleen ja se tuntui kuin luodulta ensimmäiselle karvapallolleni XD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Yösiipi 07.04.09 - klo:02:31
Herran silmien ympärillä olevat kuviot saavat hänet näyttämään juuri jätetyksi tulleelta teinitytöltä. Elikkä Mascara. :ylpee:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: liljaa 25.04.09 - klo:17:40
Hmm.. Lilja sai nimensä kukasta sillä eikös semmonen kukka ole kuin Lilja ja sehän on valkoinen. Minun hamsterissani on nimittäin valkoista aikalailla joten siitä se nimi sitten tuli  ;)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Sirpa 28.04.09 - klo:13:47
Katariina II Pieni
Tämä oli miehen älynväläys, kun mietimme uudelle tulokkaalle nimeä eikä oikein mitään järkevää tahtonut tulla mieleen. Juttelimme nimenä joku ilta ja jostain mies sai idean. Ja nimihän siis tulee Venäjän keisarinna Katariina II Suuren mukaan, tämä Katariina nyt vain on pieni. Tuo järjestysnumero II sopii oikein loistavasti, koska Katariina on meidän toinen hamsteri. Meillä on keisarillinen hamsteri  xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Potmo 16.05.09 - klo:22:52
Tälle uudelle pojalle nimen keksiminen oli oikeasti työn ja tuskan takana! Vaihtoehtoja oli varmaan parikymmentä. Avomiehen kanssa yhdessä poitsu omistetaan,joten halusimme nimen liittyvän johonkin meille yhteiseen asiaan. Mietimme suosikkibändejämme, elokuvia, taruolentoja... Mikään ei vain tuntunut oikealta.

Poika saapui meille kahdeksan päivää sitten, perjantaina. Olin juuri edellisenä iltana tullut Helsingistä. Matka oli varmasti elämäni kamalin, sillä olimme avomieheni kanssa eronneet juuri matkaa edeltävänä päivänä. Olin hajalla, itkin vain ja tärisin (voitte varmaan arvata, että pääsykokeeni eivät menneet aivan nappiin).. Torstaina takaisin kotona ollessani olin rupeamassa yöpuulle, kun sain puhelimeeni viestin. Se oli Tonilta; "Tule kotiin." Tällä kertaa itkin jo onnesta ja samaa onnea jatkuu edelleen.

Perjantaina, poikamme hakupäivänä, palasimme siis takaisin yhteen. Rakkaus voitti kaiken ja siitä tuli sitten pojan nimikin; Amor vincit omnia. Amon saapumispäivä oli suhteemme tähän asti merkittävin päivä ja nyt olemme onnellinen pieni perhe  :sydan  Sen yhdistävämpää nimeä emme pojalle olisi voineet keksiä.

Kamalan pitkä sepustus, mutta tuota on niin hankala yrittää selittää lyhyesti. :P
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: sasu^ 21.05.09 - klo:09:00
^Olkoon pitkä, mutta tuo oli hieno, pitkä tarina (: Yleensä, kun kaikilla on vain sellainen tavanomainen: "Keksin nimen vain, kun näin hamsun ekaa kertaa. Se näytti ihan Tipsulta." Joten kivaa vaihtelua! :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Kikoro 21.05.09 - klo:11:20
Kertusta tuli Kerttu silleen että..  :lov

Itse olen Hanna ja mietiskelin Kertulle nimeä silloin. Sitten äiti tokaisi: "Te näytätte vähän samanlaisilta, Mitä jos siitä tulisi Kerttu, niinkuin Hanna & Kerttu, mutta ei hannua?"  XD
Sitten siitä tuli tosiaankin Kerttu, enpä ole päivääkään katunut.  ;)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: sasu^ 23.05.09 - klo:13:05
^Kikoro, tiedän että tämä ei kuulu aiheeseen, mutta huomasin tuossa alempana tuon: Kaksi leijonaluppaa. Tarkoitatko niillä siis leijonanharjaskaneja? (: Sori, kun kyselen, mutta en oikein tiedä paljoa kaneista, mutta olen vähän kiinnostunut, vaikken sellaista ainakaan voi vielä lapsuudessa ainakaan ottaa..Millaisia kaneja ne ovat? Ovatko ne seurallisia? Teidän tämä foorumi on tarkoitettu hamsuille, mutta kysyn nyt vain? :'>
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Nell_a 23.05.09 - klo:18:46
^Tai jospa ne on leijonanharjaksen ja kääpiölupan risteytyksiä? :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Minski 23.05.09 - klo:19:43
^^ Jottei mene ketju OT:ksi niin kannattaa ennemmin lähettää käyttäjälle yksityisviestillä kyselyä klikkaamalla hänen viestinsä alapuolella olevaa (http://http://hamsteriyhdistys.net/foorumi/styles/serenity/imageset/fi/icon_contact_pm.gif)-nappia :)

---

Uusin Jyväskylän näyttelystä kotitunut tulokas sai nimekseen Davy Crockett :P
Ei ehkä mielikuvituksellisin nimi, eikä ainakaan yhtään mun tyylinen nimi, mutta oli aivan pakko antaa se nimi, koska sille oli niin hyvä pohjustus jo valmiina:

Nimen syntyyn vaikutti 3 asiaa;

- kasvattaja toivoi poikueen nimien alkavan D-kirjaimella
- poikueen isän nimi on Dakota (joka oli 1800-luvulla Villin lännen aluetta)
- kuulin yhden veljistä saavan nimekseen Desperado (jonka merkitys googlen mukaan on "piittaamaton, väkivaltainen rikollinen, etenkin Villissä lännessä")

Eli oli selvää, että meidänkin poika saa isänsä kunniaksi ja veljensä mukaisesti nimen liittyen Villiin länteen :)

Ja niin siitä tuli sitten Davy Crockett, googlen mukaan "Villien rajaseutujen kuningas, yksi Lännen elämää suuremmista legendoista. Hän on yksi Yhdysvaltain suurimmista kansallissankareista. Länttä valloitettaessa hän riensi rajaseuduilla eturintamassa siellä, missä vaara oli suurin ja taisto tuimin." :D

Kun sitten vielä oppisi käyttämään tuota nimeä :D Kutsumanimi sille tosin muotoutuu vielä ja se ei välttämättä ole lähelläkään tuota virallista nimeä eli en ehkä häntä kotioloissa Davyksi puhuttele, näyttelyissä sit vaan :D


Potmo: Olipas hienosti keksitty nimi :yes:

Myös Kikorolla hauskasti tullut nimi hamsulla :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Potmo 23.05.09 - klo:21:16
SaPe ja Minski... Kiitos  :oops: Samalla poika myös muistuttaa elämän pienistä, mutta sitäkin tärkeämmistä asioista.. Ja siitä mistä kannattaa pitää kiinni..
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: wiidii 23.05.09 - klo:22:28
Foxtrot sai lempinimensä Foxi virallisen nimensä mukaan, koska kasvattaja Aija alkoi Foxia siksi kutsumaan ja se vain jäi meilläkin siksi..  :D
Wandan lempinimi Jauho on ystäväni keksintö. Hänen lempinimensä on Korppu, joten Jauho rimmaa sen kanssa hyvin yhteen. Jauho on edelleen hänen suosikkinsa kaikista hamstereistani.
Robopoikien lempinimet ovat Tyrsky ja Vaahto - normaali on Tyrsky ja husky on Vaahto. Halusin ehdottomasti toisiinsa rimmaavat nimet ja nämäkin ovat ystäväni keskintöjä.. Pitää vaan luottaa häneen näissä nimi-ideoissa.  :D
IhQ-Intomielen lempinimi Herra Rönttönen tuli pojan luonteesta. On sellainen lötkö ja kiltti poika, joten Rönttönen oli jotenkin spontaani nimiehdotus joka jäi käyttöön..  :)

Tämänhetkinen hamsteripoikue ristittiin tänään "eksoottiset hedelmät" -teemalla. Poikaset ovat Tähtihedelmä, Kaktusviikuna, Granaattiomena sekä Ananaskirsikka. Kotiin jäävästä Ananaskirsikka-tytöstä ko. poikueen nimi-idea lähti, minun "hedelmälempinimeni" on ananas ja kirsikka on suosikkimarjani ulkonäöltään, ja kun selvisi että ananaskirsikka on hedelmä, en voinut vastustaa kiusausta.. Lempinimekseen tyttö sai Hippu, joka sopii neidille hyvin.

Vielä pitää uusimmalle normaali umboroukselle keksiä nimi.. Siinä voi mennä hetki, sillä haluan ehdottomasti Herra -alkuisen nimen.  :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: sasu^ 23.05.09 - klo:22:52
^^^^ehkäpä ;'D Minä en katsos noista kaneista oikein tiedä.. :p
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Potmo 24.05.09 - klo:01:03
: "wiidii"
Vielä pitää uusimmalle normaali umboroukselle keksiä nimi.. Siinä voi mennä hetki, sillä haluan ehdottomasti Herra -alkuisen nimen.  :D
Herra Tossavainen? Herra Hakkarainen! Herranen aika sentään  xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: sasu^ 24.05.09 - klo:11:50
OO..Kiitti Minksi tiedosta :'D Täytyy myöntää, etten edes tiennyt tuosta yksityisviestin lähettämis mahdollisuudesta (;
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: wiidii 24.05.09 - klo:12:36
: "Potmo"
: "wiidii"
Vielä pitää uusimmalle normaali umboroukselle keksiä nimi.. Siinä voi mennä hetki, sillä haluan ehdottomasti Herra -alkuisen nimen.  :D
Herra Tossavainen? Herra Hakkarainen! Herranen aika sentään  xD
:D  Ihania nimiä, etenkin tuo Hakkarainen. Pitää makustella näitä, sain eilen illalla kavereilta ihania Herra-ehdotuksia.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Yadell 21.12.09 - klo:14:48
Nita Ilona "Nita"
Nita vain kuulosti kivalta nimeltä, ja ei ole liian yleinen, ainakaan hamstereilla. :--)
  Tuulen henkäys "Henni"
Henni on väännös Tuulen henkäyksestä.

Alvarin nimi tuli vain sen virallisesta nimestä Alvar. ;)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: KaisaM. 21.12.09 - klo:16:09
Meille tuli tänään Muusa. Olin ajatellut ennen kuin näin hamsun, että sen nimeksi voisi tulla esim. Tähti kun näin joulun alla tuli, mutta kun näin hamsun, oli se selkeästi Muusa.  :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Monsterhamster 22.12.09 - klo:16:33
Riki: Tälle en tiedä sen enempää selitykseksi kuin että Riki oli mielestäni jotenkin söpö nimi :)

Chopin "Soppa, Coppa": Chopin nimen olin päättänyt jo paljon ennen kuin Soppa meille tuli tehdessäni koulussa esitelmää säveltäjä-Chopinista, ja kaverin kanssa ajateltiin että olisi suloinen nimi hamsterille :) Soppa ja Coppa vääntyivät ihan sitten tuosta Chopinista :D

Hip-Hei "Hippa, Hippis": Hipalle ei aluksi millään meinannut löytyä sopivaa nimeä. Etsin wikipediasta joidenkin taruolentojen nimiä, ja eksyin sinne suomalaisiin nimiin. Hippa kuulosti mukavalta, ja niin hamsusta tuli Hippa. "Virallinen" nimi Hip-Hei tuli vasta sen jälkeen, ja sopii kyllä mielestäni todella hyvin! Hippis on sitten vääntynyt tuosta Hippa-sanasta enemmän "puhekieleen" :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: M^ija 08.05.10 - klo:13:39
Avomieheni nimi on Timo niin hamsterista tuli Bumba
Ei ihan timon ja bumba mutta melkein  :lov
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Rose 08.05.10 - klo:19:10
Onni Onnekas eli Onni tuli vaan omasta päästä. Sille ei ole kummempia selityksiä :D

Minni eli Minni on vaan mielestäni niin kiva ja nätti nimi. Olen aina tykännyt ja sopi tälle robo neidille, mutta nythän minni on kuollut..

Superstars Magic Affairille en oo päättäny vielä kutsumanimeä. Ehdottaa saa :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Randij 09.05.10 - klo:10:55
Lellan keksin vain jostakin..  :P
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Rose 09.05.10 - klo:11:47
Nyt on keksitty tolle tulevalle Magic Affairille kutsumanimi kiitos Eevin :D Eli tosta tulee siis Della.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: RoBo97 09.05.10 - klo:18:53
Kaveri keksi nimiä ja sanoi myöhemmin keksineensä muumien mukaan Hosulin ja Hemulin. Nimet eivät heti napanneet oikein, mutta kun haettiin hamsut kotiin ja huomasin, että nyt pitäis jotkut nimetkin antaa nii ajattelin, että olkoon sitten robo poikien nimet Hosuli ja Hemuli. (OHO olipas pitkä virke ;) )
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Henni 09.05.10 - klo:18:57
Maisa: Maisa on eläinkaupasta, joten sillä ei ollut valmiina mitään nimeä ja minusta Maisa oli sopiva nimi.

Roudan Inkkari: Roudan Inkkarista tuli Roope. Luulen tuon kasvattajanimen vaikuttaneen asiaan. En sen kummemmin tiedä, Roope vain tuli mieleen.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Sirpa 11.05.10 - klo:18:52
Karamelli: Karamelli oli Karamelli jo meille tullessaan emmekä nähneet aiheelliseksi vaihtaa nimeä.

Katariina Pieni: se oli vähän niinkuin meidän ison dunan kuningatar, mutta eihän hamsteria nyt voi nimetä Katariina Suureksi, niin siitä tuli sitten Katariina Pieni.

Cheersbigears Queen of the Nightclubs aka Hilma: nimi on kasvattajan antama ja kutsumanimi Vevven antama eikä tämänkään kohdalla ollut tarvetta vaihtaa kutsumanimeä muuksi. Ainoa tuntemani Hilma-niminen ihminen oli vähän samanlainen kuin meidänkin Hilma: pieni, pyöreä ja touhukas.

Loviisa III: kasvattajan vaatimus nimelle oli se, että se alkaa L:llä. Mietin ensin jos siitä tulisi Louhi Pohjanakka, mutta mies oli sitä vastaan. Ei kuulemma nätille, kiltille pienelle hamsterille voi antaa tuollaista nimeä... Mietin siinä sitten jotain vastaavaa, suomalaista nimeä ja sitten tuli mieleen Loviisa ja perään järjestysnumero III, joska se on meidän kolmas syyrialainen. Ja se on myös ajankohtainen nimi, Loviisan ydinvoimalassa on tällä hetkellä reaktorit I ja II, niin tässä on sitten Loviisa III, hamsteri jolla on energiaa kuin pienellä ydinvoimalalla!
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: jonna 11.05.10 - klo:18:59
^Ja onhan Loviisa vielä kotoisinkin Loviisan naapurikunnasta  xD  Nimi oli ihan nappi! (kasvattajatäti kiittää)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Tuoho 11.05.10 - klo:22:49
Yökyöpelin Oivaltaja, eli Oiva. On varmaan aika selvää mistä lempinimi tulee. :) Ja on se muutenkin aika oiva hamsu. <3

Eilen saapuneelle tulokkaalle Olin nimeä miettinyt jo valmiiksi. Jetstar kuulosti omaan korvaani hyvältä, mutta kun hamsu saapui, oli aika selvää, että nimi piti vaihtaa. :'D Nykyinen nimi on siis Nucklear Power, tuttavallisemmin Nuke. Ei tarttee varmaan tuotakaan nimeä pahemmin selitellä. Sen vaan sanon että olenpa iloinen siitä että tämä poika asuu dunassa! :'D <3
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Rikam 24.12.10 - klo:01:02
Solex. Olen viime aikoina katsellut Erämaan kutsu piirrettyä ja siinä on koira Sol-leks ja olen aina luullu, että se nimi kirjotetaan Solex. Päätin sit antaa väärin kirjotetun nimen uudelle hamsu poijjalle. Maanantaina nähdään sopiiko yhtään, kun pääsen vihdoinkin pojan hakemaan XD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: choopai 24.12.10 - klo:10:21
Luigi. Oon aina tykänny Mario-peleistä, varsinkin Mario Kartista, ja mun mielestä Luigi on sellanen hauska hahmo, niin mun oli ihan pakko antaa se Luiksulle nimeksi. :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Raion 27.12.10 - klo:20:25
Fifel = Animaatioelokuvasta Fifel matkalla Amerikkaan. Oli yksi lempileffoistani lapsena, joten ensimmäinen hamsteri oli tietenkin Fifel. Oli myös äitini henkilökohtainen lemppari.

Augustus = Nimettiin Rooman keisari Augustuksen mukaan (kyllä, se joka mainitaan myös raamatussa). Luonteeltaan hieman häijy, ja kova puremaan, mutta jostain syystä pikkuveli tuli hyvin toimeen juuri tämän talvikon kanssa.

Elvis = Olen massiivinen Elvis Presley -fani, joten olin jo kauan ennen kuin Elviksen hankin, päättänyt nimen.

Tatu = Pikkuveli päätti nimen kun hankki talvikonpoikasen naapurilta. Ainut joka karkasi.

Irwin = Olen myöskin massiivinen Irwin Goodman -fani, ja tässä vaiheessa oli jo tullut tavaksi nimetä kuuluisuuksien ja/tai historiallisten ihmisten mukaan. Autossa tuodessa Irwiniä kotiin, mietittiin yhdessä nimiä ja Irwin kolahti.

Matti ja Teppo = Gerbiilejä, mutta kerrotaan nyt nekin samalla. Äiti antoi ehdoksi että saisi nimetä gerbiilit. Joten Matti ja Teppo.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Violahh 30.01.11 - klo:01:27
Halusin joskus hamsterin jonka nimeksi tulisi Orvokki. Nooo äiti ehdotti Violaa, sehän on orvokkikasvien joku sukuhommeli tyylii joku latinalainen nimi tms :D (lunttasin tän esimerkin netistä: Viola canina on Aho-orvokki) xD Ja tuohan kävi minulle, Viola on kaunis nimi :sydan
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Rossu 30.01.11 - klo:22:17
Lilac "Lili": Ensin taidettiin virallista nimeä tietämättä ajatella Helmiinaa, mutta Lili tulee paremmin virallisesta nimestä ja sopii paremmin :)  
Locking Up The Sun "Leevi": Nimivaihtoehtoina virallista nimeä tietämättä olivat Nemo ja Leevi. Virallisesta nimestähän tuo Leevi sitten osittain tulee :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Nape 30.01.11 - klo:22:43
Roudan Hassium "Linda" = Mietiskelin hyviä nimiä ja sitten muistin tätini vanhan, edesmenneen kääpiöpinserin nimeltään Linda ja mun mielestä se vaan on hyvä nimi ja sopii Lindalle  :)


Comet Cyclone "Ulla"
= Mä selailin ennenkuin Ulla tuli meille, niin ruotsalaista almanakkaa ja päätin, että sieltä jonkun nimen valitsen. No Ullahan siitä tuli, vähän niinku Taalasmaan Ulla :D


Jekaterina "Lillan"
= Teema jatkuu ruotsalaisina niminä.. Aluksi mietin nimeä Frida, mut ku se on mulle niin hankala lausua ja kun tyttö oli sellanen miniskiikkeri mulle tullessaan, niin Lillanhan siitä tuli ihan automaattisesti  :sydan


You Raise Me Up " Gunvald"
= tykkään hirveesti Beck leffoista ja varsinki Gunvald Larsson on yks suosikeista, joten tottakai joku piti nimetä Gunvaldiksi.


Chipotle "LissuLimppu"=
kokonaan omaa keksimää tää nimi. Kasvattajalla Lissua kutsuttiin Sipsuliks, mut mä en oikeen sille lämmenny ja päätin huvikseen kirjoittaa googleen "chip" ja sieltä kautta pongasin ton Chipotlen. Meidän Veikko on sit keksiny tuon Lissu-nimen :)


Filip-Volter "Filip"=
Olikin hauskaa keksiä omille kasvateille nimet, sveduteema tietysti jatkui, ja myös kaksiosaisuus, kuten ihmislastenkin nimissä :D  Oon joskus ihastunut Filip-nimeen, joten sainpas senkin nimen käyttöön :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: spellcaster 31.01.11 - klo:09:47
Wiljami Karvajalka "Wiltsu" Oon aina halunnut antaa jollekin hamsterilleni nimen Wiljami, vastaavasti lempinimi Wiltsu tulee lempipubistani William K.sta  :D  Karvajalka on peräisin Sormusten Herroista, mulle talvikot ovat aina olleet kuin pieniä hobitteja joten Wiljami sai "sukunimekseen" hobittisukuisen nimen  :P

Bali Bali on nyt vaan Bali. Päätin ajat sitten jo että kun saan mustan PK:n niin sen nimeksi tulee Lucifer, mutta tää kaveri oli niin herttainen mössykkä että pitihän sille olla joku "söpömpi" nimi. Päässäni pitkään pyörineistä nimistä Bali sitten jotenkin tuntui kivoimmalta. Kasvattajalla Balia olivat lapset kutsuneet nimellä Oskari Olematon kun se oli niin pieni haituva  :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: sarvijaakko 31.01.11 - klo:20:46
Taskumarakatti eli lyhyesti Mara. Tahdoin hamsterilleni lempinimeksi jonkin lyhyen ja mahdollisesti sellainen ja joka sopii molemmille sukupuolille, sillä en vielä ollut varma otanko tytön vai pojan. Mara oli ensimmäinen lempinimi mikä päähäni juolahti. Ja koska kyseessä oli hamsteri (pieni talvikko rääpäle vieläpä) jotka tykkää leikkiä apinaa, tuli päähäni automaattisesti sanayhdistelmä Taskumarakatti. Että näin, sellainen tarina :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: *kelju* 01.02.11 - klo:09:01
Günther " Stubastian Kuula, Stuba"

Mä olisin antanut Pojalle nimeksi Roska, mutta mun tyttäreni 6vee, päätti ettei käy. Likka mietti nimeä pitkään, kunnes lamppu syttyi ja Tomerasti totesi pojan nimen olevan Stubastian Kuula :D Nimihän tulee siis salkkareista :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Ana 05.02.11 - klo:11:12
Sintti

Ensin luulin Sintin olevan poika niin sai nimekseen Sisu, mutta huomasinkin parin päivän päästä sen olevan tyttö, ja Sisu ei kuulostanut oikein hyvältä enään. Mietein kovasti nimeä. Koirani kun pelkää  hamsteriani, ja siitä kun keskustelin äitini kanssa puhelimessa, niin hän sitten keksi Sintin. Itse kutsun yleensä lempinimellä: Sintero.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: HamsuNeiti 29.03.11 - klo:16:27
Mietin jo vuosi ennen sitä, ennenkuin sain hamsun mikä sen nimeksi tulee..
Ja  päätin jos se on tyttö, siitä tulee Nelli, ja niin tuli.
En tiedä mistä nimi tuli...   :pihalla:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: sirius151 03.04.11 - klo:15:05
Sirius olen aika kova Harry Potter-fani, ja nimi oli muutenkin hyvän kuuloinen. Ei sillä muuta selitystä ole...
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Fwooperi 05.06.11 - klo:17:01
Rusinan nimi tuli viime hetkellä, koska olin suunnitellut ennen ostoa ottavani pojan, jonka nimeksi olisi tullut Rommi, mutta koska loppujen lopuksi sainkin tytön, niin sen nimeksi en voinut Rommia antaa, joten Rusina tuli  :oops:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Sansku 05.06.11 - klo:17:56
Wolf sai nimensä kun isäntä oli joskus lapsuudessaan sanonut että vaihtaa nimensä "Sebastian Wolf".  :huh  :D  Nimi sopi sitten Wolffi herralle.

Lumi sai nimensä kun oli lähes vitivalkonen kun haimme hänet. Oli kun valkoinen lumipallo (helmikuussa). :)

Hertta sai nimensä kun selässä on  :sydan muotonen kuvio (vkkk).

Ruusu sai sitten nimen kun oli niin suloinen, ja sopi muiden nimien kanssa hyvin.

Kaneli ja Mimosa, en oikeastaan tiedä miten nimet tulivat. :D

Pyry (Lumin napero), sopi hyvin nimeksi, kun on Lumin jälkeläinen.
Onni (Lumin napero), sai nimen kun alle 2vko ikäsenä käväsi eläinlääkärissä "naksutuksen" takia. Onnekas poika! :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: kiivi112112 08.06.11 - klo:16:56
No nimeä vielä mietitään.... vaihtoehtoja on Joey ja Chili
Please sanokaa kumpi on parempi pojalle.
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Markka 08.06.11 - klo:17:09
^Mä antaisin Chilin nimeksi:)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: kiivi112112 08.06.11 - klo:19:04
Nyt ollaan vielä mietitty...ja nimeksi tulee Rico
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Hamppeliini 02.07.11 - klo:17:16
Tytär 5v sai päättää nimen ja alkuun oletimme saavamme pojan jonka nimeksi piti tulla salama :) Salama olikin sitten tyttö niin nimi muuttui Melodyksi, Arielin tyttären mukaan. Melliksi sitä kuitenkin olemme kutsuneet, tosin tyttö aina korjaa heti että se on MELODY! :D
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Rose 02.07.11 - klo:20:50
Caressa on lyhennys kasvattajan antamasta nimestä joka on Cayla Caressa, ja Danil on vaan omasta mielestä sulonen ja kaunis nimi, kuten venäläiset nimet mun mielestä yleensä, saattaa johtua siitäkin osaksi että oon ite puoliks venäläinen niin halusin venäläisen nimen  :P
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Pipatus 05.07.11 - klo:13:39
Onerva:
Onerva nimi tulee siitä, kun oma nimeni liittyy luontoon, sitä kautta ajattelin sitten jotain luontoon liittyviä nimiä, ja päähäni pyhähti ajatus Onervasta.  :sydan  ( Onerva muistuttaa jotain kukkaa )

Alun perin minun piti saada 2kpl. hamsteria, mutta päädyin yhteen Talvikkoon!
Jos olisin saanut kaksi niistä olisi tullut Onerva ja Orvokki!
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Eve87 05.07.11 - klo:13:42
Hmm..no selitän ensimmäisen hamsterini nimen, kun en kaikki jaksa tässä alkaa sepustamaan :D

Manson Sweet Tooth = Manson tuli siitä kun minä rakastan Marilyn Mansonia, ja Sweet Tooth tuli sitten kun avoke tykkää my little ponyistä  xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: hamsuli 07.07.11 - klo:14:02
Mun edellinen hamsu oli Maisa. Sen nimen selitys oli totaa... En muista... XD
Mulle tulee ehkä uus hamsu... :mrgreen:
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Sahapukki 07.07.11 - klo:15:04
Knut "Aapeli" = En tiedä mistä tulee, en ole keksinyt itse.  ;)
Vikinä "Viki" = Itse keksin. Viki on vikissyt poikasesta asti. :>
Amanda Amalia "Aada" = Aada vain vaikutti sopivalta.
Rääpäle "Räpsy" = Rääpäle oli kaikkein pienin poikueesta ekat 3-viikkoa syntymisestään.

Anselmi = Äidin keksimä. Kun tämä nosti Anselmin käteensä, kuului vain sama "Voi Anselmi"...  xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Milli-10 24.07.11 - klo:14:45
Ensimmäisenä tuli mieleen kun tuo on NIIN pikkunen tai oli :<  Mut...noh .... jotenki eka mietin Penniä...ei tuntunu oikeelta... Centti kävi mielessä (tykkään 50centin musasta) ...sit vaa yhtäkkii välähti MILLIhän se on :) Ja siitä lähtien se on ollu meidän pikku Milli-vaavi  (vaikkei enää vaavi iässä olekkaan :( )   :lov
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: kiivi112112 07.02.12 - klo:16:55
Rico siitä tuli. Hellittely nimiä on: Rotta,Rudolw  xD
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: p@llero 18.02.12 - klo:23:36
Mocca: Nooh Mocca on vaalean kahvin värinen ja tyksin sanasta Mocca niin siitähän se sitte lähti  :D Alunperin siis hänen nimensä piti olla Mocha mutta jotenkin tuo Mocca juurtui ja niin se sitten jäi :)
: Re: Hamstereidenne nimien selitykset
: Joku 05.03.12 - klo:16:24
Toope on vain venytetty nimen(Pekka-Top) viimeisestä tavusta  :roll:  Ja kuvakin selittää nimen valinnan :D
: Vs: Hamstereidenne nimien selitykset
: MortimerRiddle 12.03.12 - klo:10:46
Salazar Saksanpähkinä - ensimmäinen nimi tulee Potter-sarjasta ja jälkimmäinen kuulosti hyvältä sen perässä. Kutsumanimi "Peetu" taas on annettu Peetu Piiroisen mukaan, joka voitti tuolloin muistaakseni MM hopeaa Vancouverissa.  :hauskaa:

Timotei Aamuruska - Timotein nimi oli pitkässä harkinnassa, mutta lopulta ollessani Espanjassa näin Timotéi shampoo mainoksen ja kun muutenkin pidän tuosta nallekarhumaisesta nimestä niin se sitten pojalle annettin. Poikueen teemana oli A, joten siitä Timpan jälkimmäinen nimi.