Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Yleistä hamsterikeskustelua => : Essi 24.11.08 - klo:14:58

: Hamsterikirjat
: Essi 24.11.08 - klo:14:58
Elikkäs kertokaa millaisia hamsteri kirjoja tiedätte??   O     tarkoittaa on et jos sul on sellane ja t        tarkottaa tietää  et jos oot nähny jossai kirjastos tai kaupas..       O: Hamsterin hoidon ABC
                                    T: Syyrialainen hamsteri
ps. kummatki on samaa sarjaa;)
: Re: Hamsteri kirjat
: Sohvi 24.11.08 - klo:15:23
En sinuna joihinkin kirjoihin pelkästään luottaisi. Oon kuullu että joissakin on ollut aivan vääränlaista tietoa. Kirjan kirjoittaja on omistanut hamsterin tai 2, tai sitten ei ollenkaan. Älä siis kirjoihin pelkästään luota vaan kannattaa katsoa ihan netistä jotain . En tiedä olenko nyt aivan väärässä mutta kuitenkin. tämä ei tarkoita sitä ettet saisi lukea näitä kirjoja ;)
: Re: Hamsteri kirjat
: viiru 24.11.08 - klo:15:53
Minä keräilen enemmän tai vähemmän tosissani hamsteri- tai jyrsijäaiheista kirjallisuutta. Yritän aina ulkomailla ollessani pitää silmiä siltä osin auki kirjakaupoissa pyöriessäni, että josko sattuisi olemaan paikallista hamsukirjallisuutta tarjolla. Aika suppea tämä kokoelmani toistaiseksi on (ja ihan mitään pilipali 4-vuotiaille suunnattuja näin hoidat hamsteriasi -kirjoja en halua), mutta kirjojen keräily jatkuu sitä tahtia kun niitä julkaistaankin. :)

Mutta tässäpä ainakin yksi suositeltava kirja, joka on helposti saatavilla:

Logsdail, Chris; Logsdail, Pete; Hovers, Kate. Hamsterlopaedia: A Complete Guide to Hamster Care. Interpet Publishing. 2004
Erittäin hyvä englanninkielinen perusopus hamstereista ja niiden hoidosta. Sisältää sekä piirroksia, että nelivärikuvia. Harvoin aiheen kirjoissa on näin hyvin kerrottu esimerkiksi eläimen anatomiasta, eli siitä iso plussa. Jos tähän kirjaan kirjakaupoissa törmää, niin kannattaa ihmeessä ostaa. Suosittelen kaikille hamsterinomistajille ja hamstereista kiinnostuneille. :)
: Re: Hamsteri kirjat
: Mustikkamaan 24.11.08 - klo:19:17
Pakko sanoa, että tuo Hamsterinhoidon ABC sisältää todella pahoja virheitä.
: Re: Hamsteri kirjat
: Ritu 26.11.08 - klo:20:10
Minua huvitti eläinkaupassa kun huomasin että yhden kirjan nimi oli Kultahamsteri. Jos nimikin jo menee väärin (olkoonkin sitten lempinimi), niin mitä voi odottaa kirjan sisällöltä?
: Re: Hamsteri kirjat
: GaneshaX 27.11.08 - klo:19:21
^^ Mua on aina kiinnostanut, mitä se kirja pitää sisällään. En ole koskaan vaan livenä nähnyt. Itse myös keräilen jyrsijäkirjoja.

Joskus niistä saa oikein kunnon naurut XD
: Re: Hamsteri kirjat
: Mustikkamaan 28.11.08 - klo:17:16
^Tää on varmaan hauskin mitä tosta kirjasta löytyy:


"Älä kiirehdi hautaamaan 'kuollutta' hamsteria
Jos löydät talvella hamsterisi kylmänä ja jäykkänä, vie häkki lämpimämpään huoneeseen. Hamsteri ei ehkä olekaan kuollut, vaan nukkuu."


Kaunis ajatus, mahdollista ja tapahtunutkin, mut tota... vois vähän miettiä et miten ton talviunimahdollisuuden ilmasee...

Kaikkee muutaki hauskaa löytyy, ei sen puoleen :D
: Re: Hamsteri kirjat
: GaneshaX 29.11.08 - klo:07:40
^Tässä minkä viimeksi ostin, oli samantyyppinen juttu.
David Alderton - pikkujyrsijöiden hoito - Gummerus

Syrkkien astutuksesta repesin. Hamstereita kuulemma pitää laittaa astutus häkkiin vuoron perään, jotta siellä olisi sitten kummankin hajua. Eivätkä ne sen takia sitten alkaisi tappelemaan :reps:  Tästä siirtelystä oli oikein piirretty malli XD
: Re: Hamsteri kirjat
: windi 03.12.08 - klo:18:06
Nimeä tai kirjoittajaa en kyllä muista, mutta jostakin kirjasta muistelisin lukeneeni että jos häkki on vaan riittävän iso niin siellä voi aivan hyvin pitää kahta tai useampaa syyrialaista...  :roll:  Puhumattakaan sitten siitä legendasta että syrkkejen värit ovat yhteydessä luonteisiin.
: Re: Hamsteri kirjat
: GaneshaX 14.12.08 - klo:13:14
Ostin uuden kirjan ja tää on ihan sika hauska;

Hamsterit - Otto Von Frisch - Tammi

Norret ei kirjan mukaan siedä lajitovereitaan, mutta esim. cremet sietää.

Hamsteri emolla ei saisi teettää enempää, kuin kuudet poikaset, sen elämän aikana.

Häkissä joka on niin ISO kuin 69x36cm, voi pitää useampia syrkkejä.

Kyllä on taas yksi tapaus mun kokoelmaani XD
: Re: Hamsteri kirjat
: Scarlett 31.12.08 - klo:16:00
Tilasin Viirun kehuman Hamsterlopaedian Saksan Amazonilta, ja hintaa tuli muistaakseni noin 16e. Oikein hyvä kirja onkin! En ole ehtinyt vielä paneutua kirjaan kovin syvästi, mutta ainakin ensivaikutelma on tosi hyvä.

Itseltäni löytyy hyllystä myös toinen englanninkielinen jyrsijäopas nimeltään The complete encyclopedia of rabbit & rodents. Tavallisimpien lemmikkijyrsijöiden lisäksi tietoa on myös oravista ja eri gerbiililajeista. Hamstereista on asiaa ja kuvia hieman yli 30 sivua. Kirjassa on paljon kuvia eri värityksistä, mutta tietoa on myös eri lajien piirteistä, käyttäytymisestä ja hoidosta. Tämän kirjan löysin Suomalaisesta kirjakaupasta, eikä hintaa tainnut olla kuin 12e, jollen ihan väärin muista.
: Re: Hamsteri kirjat
: Juulia 31.12.08 - klo:16:08
Mullakin taitaa olla jokunen noista kirjoista, joille GaneshaX repeilee :haha . Ihan mielenkiinnosta joskus on tullut ostettua.

Muistan jostain kirjasta tälläisen katkelman: "Mustavalkoiset hamsterit ovat muita hamstereita aggressiivisempia, siksi ne eivät sovi ensimmäiseksi hamsteriksi"  :P
: Re: Hamsteri kirjat
: NipsuMakkara 31.12.08 - klo:16:13
Mul on se kultahamsteri kirja. xD Repesin tälle: Kuvassa aprikoosi-valkoinen täplikäs kultahamsteri. :D En vain ole koskaan kuullut tuosta väristä.  :haha  Näitä värejä syyrialainen omistaa:Valkoinen,kerma,kaneli,karamelli,aprikoosi,ruskea,harmaa ja musta. Kyllähän muutama noista oli oikein. ;>
: Re: Hamsteri kirjat
: Juulia 31.12.08 - klo:16:21
Karamelli ja musta ovat noista ainoat hyväksytyt värit syyrialaisella. Muut ovat pienen mielen omia keksintöjä :P .
: Re: Hamsteri kirjat
: Tawu 31.12.08 - klo:21:00
Aikas hyvä kirja olis:

"Hamsterin hoidon ABC" Perhemediat 2007


Kai se nyt on nolla seiska, en mä muista kunnolla. Paljon tietoa, kuntaas:

"Kultahamsterin hoito" tai jokin tuommoinen, minusta ei hintansa arvoinen.

Maksaa n. 25 e Faunattaressa ja sivumäärä on noin neljäkymmentä.  :S
: Re: Hamsteri kirjat
: Elliska 31.12.08 - klo:21:05
^ Edellisellä sivulla olikin jo keskustelua Hamsterin hoidon ABC:stä. Siinä on hyvät kuvat ( :sydan ) mutta tieto on vähän väärää välillä :S
: Re: Hamsteri kirjat
: GaneshaX 01.01.09 - klo:12:04
Varsinkaan pikkujyrsijöiden elämällä ei näytä olevan mieltä eikä sisältöä, ellei niillä ole jälkeläisiä. Jo siis pyrimme hoitamaan hamsteria lajille sopivalla tavalla, sille pitäisi oikeasti antaa mahdollisuus myös jatkaa sukua.

Hamsteri - Peter Hollmann - Karin Skogstad

 XD  XD
: Re: Hamsteri kirjat
: Elliska 01.01.09 - klo:15:27
^ Hah, mä oon kituuttanut meidän hamstereita kun en oo antanut kenellekkään mahdollisuutta jälkeläisiin :haha
: Re: Hamsteri kirjat
: Essi 01.01.09 - klo:17:31
Juu oon kuullu et niis on virheit..  Mut mitä??
: Re: Hamsteri kirjat
: ammie 01.01.09 - klo:17:36
^ No johan tässäkin on lueteltu hieman noita virheitä, joita kirjoista saattaa löytää. Täytää kyllä myöntää, että olen nauranut näille jutuille makeasti.   xD
: Re: Hamsteri kirjat
: Ninni M. 01.01.09 - klo:19:13
Mä oon kirjastosta lainaillu, mutta ne tosin on useita vuosia vanhoja, että ois täälläkin päin kiva saada vähän uudempaa luettaavaa.
: Re: Hamsteri kirjat
: Olive 01.01.09 - klo:20:10
DWARF HAMSTERS
kirjoittaja: Vanderlip, Sharon L.

Onko kukaan tutustunut kyseiseen teokseen? Ajattelin tilata tuon Viirun mainitseman teoksen ja tälläiseen törmäsin.
: Re: Hamsteri kirjat
: GaneshaX 10.01.09 - klo:18:44
Meiltä löytyy nää kirjat
(http://http://i42.tinypic.com/8wi7mx.jpg)
Keskimmäiset on suosikkeja, niissä on ihanat kuvitukset. Ylhäällä keskellä olevassa on ihmeen paljon paikkansa pitävääkin tietoa.
: Re: Hamsteri kirjat
: Minski 10.01.09 - klo:19:36
^ Oho, sullahan on jo hieno kokoelma :yes:
Mistä olet löytänyt noita opuksia ?

Meillä on joskus ollut noista pari, mutta en tiedä missä ne nyt menee, kun taisin niitä joskus antaa pikkusiskolle, kun se oli pieni. Nyt haluaisin alkaa keräämään kanssa hamsukirjoja, lähinnä juuri niiden kuvien takia, en sen tekstin takia :D
: Re: Hamsteri kirjat
: GaneshaX 10.01.09 - klo:19:39
Näistä taitaa olla liki kaikki huutonetistä :)
: Re: Hamsteri kirjat
: Essi 10.01.09 - klo:20:37
Miten joku voi tehä hamsteri kirjan jos on om istanu jotai 2 hamsterii eikä tajuu niist mitää melkee
: Re: Hamsteri kirjat
: GaneshaX 10.01.09 - klo:20:40
Ainakin yhden noista kirjoista on kirjottanut mies, joka on omistanut ihan hillittömät määrät syrkkejä ja jalostanut niitä. Juurikin tämä englannin kielinen kirja joka mulla on.
Mutta enhän mä toki osta kirjoja sen takia, että oppisin hamsujen hoidosta jotain, vaan sen takia, että ne on mun keräilykokoelma :)
: Re: Hamsteri kirjat
: Vilma 10.01.09 - klo:20:42
^^ Kyllähän lähes kuka tahansa voi kirjoittaa kirjan, jos haluaa.
Tuttuja kirjoja Ganeshaxilla. Itsekin olen selannut kaikki läpi. :)
: Re: Hamsteri kirjat
: GaneshaX 10.01.09 - klo:20:44
No, kyllähän sisällöstä näkee nopeasti, onko kirjoittajalla oikeesti mitään tietämystä ko eläimestä ;)  Ja nää on mulla tosiaan ihan vain keräilyn vuoksi.
: Re: Hamsteri kirjat
: Ritu 11.01.09 - klo:17:05
Tiesittehän te että hamstereita on kahdeksaa eri rotua. Nämä rodut ovat luonnonvärinen kultahamsteri, täpläkultahamsteri, venäjänkultahamsteri, beigenvärinen (creme) kultahamsteri, teddykultahamsteri (satiinikultahamsteri), pitkäkarvainen eli angorakultahamsteri, rottahamsteri (kääpiöhamsteri) ja pikkuhamsteri.
- Näin ainakin Otto von Frischin mukaan  :c8

Minulla on siis ollut ammoisista ajoista lähtien tuon kyseisen herran Hamsterit kirja. Olen nyt sitä huvikseni lueskellut ja itseasiassa yllättynyt kuinka paljon siellä on asiaakin. Toisaalta onhan tämä Otto herra omistanut lapsuudestaan asti hamstereita että sietää jotain tietääkkin. Mutta onhan tuolla hassutuksiakin. Pitää kirjailla tänne kun saa luettua tuon loppuun :D
: Re: Hamsteri kirjat
: Minski 11.01.09 - klo:17:30
Mäpäs keksinkin, mistä saan itseäni rasittamatta vaikka mitä hamsukirjoja mun alkavaan kokoelmaani :D Säästyy kyllä etsimisen vaiva, kun tilaa http://www.bookplus.fi (http://www.bookplus.fi) tai http://www.adlibris.com/fi (http://www.adlibris.com/fi)

Kun laittaa hakusanaksi hamster* niin toisesta löytyy 29 sivullista hamsukirjoja ja toisesta 11 sivullista :) Tosin kaikkia kirjoja ei ole niistä saatavilla, mutta tosi paljon löytyy erilaisia- ja tasoisia ja semmoisia, joissa on ihania kuvia <3 Valtaosa on jotain enkun tms muun maan kielisiä, mutta kuvien takia mä niitä tilaisinkin lähinnä :) Ja omistamisen ilosta :) Hinnatkaan ei päätä huimaa, kun muutamalla eurollakin löytyy useita kirjoja.

: "viiru"
Logsdail, Chris; Logsdail, Pete; Hovers, Kate. Hamsterlopaedia: A Complete Guide to Hamster Care. Interpet Publishing. 2004
Erittäin hyvä englanninkielinen perusopus hamstereista ja niiden hoidosta. Sisältää sekä piirroksia, että nelivärikuvia. Harvoin aiheen kirjoissa on näin hyvin kerrottu esimerkiksi eläimen anatomiasta, eli siitä iso plussa. Jos tähän kirjaan kirjakaupoissa törmää, niin kannattaa ihmeessä ostaa. Suosittelen kaikille hamsterinomistajille ja hamstereista kiinnostuneille
Tämäkin löytyy Bookplussasta hintaan 9,95 €. http://www.bookplus.fi/product.php?&isbn=9781860542466 (http://www.bookplus.fi/product.php?&isbn=9781860542466)
Voi tulispa se tilipäivä jo :)
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 11.01.09 - klo:18:56
Ritu; en puhunut kirjasta alhaalla keskellä, vaan ylhäällä keskellä ;)

Tilasin muutaman kirjan lisää, myös tuon Hamsterlopaedian.

Olen yrittänyt etsiä sellaista kirjaa, kun lemmikkieläinten jalostus.
Ei vaan löydy mistään, tai sitten "tuote ei ole saatavilla"
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 11.01.09 - klo:19:41
Siin munki kirjas vaik se ei oo se kultahamsteri kirja nii sieltki löytyy ne värit ne: kaneli ja mustasilmäinen creme   XD   ja semmosii
: Re: Hamsterikirjat
: windi 13.01.09 - klo:00:41
: "Pikku hamu"
Siin munki kirjas vaik se ei oo se kultahamsteri kirja nii sieltki löytyy ne värit ne: kaneli ja mustasilmäinen creme   XD   ja semmosii

No siis cremehän on mustasilmäinen mutta sitä ei vaan erikseen mainita, joten sikäli tuo tieto on ihan oikein :)
: Re: Hamsterikirjat
: enskatar 14.01.09 - klo:11:23
Minullekin tipahti postiluukusta tänään tuo Otto von Frischin Hamsterit -kirja. Kyllä kannatti ostaa, pitenee taas ikä monta päivää näitten naurujen perusteella  xD
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 14.01.09 - klo:18:44
Mut se KANELI!!!!!!   XD  XD  XD   REpeeN
: Re: Hamsterikirjat
: Evil_Ibumax 14.01.09 - klo:19:40
OT
Ainakin hieman. Nuo väriongelmat saattaa olla kyllä ihan kääntäjän tekemiä :) Esim. kaneli on enkuksi cinnamon, kerma on cream. Ei varmaan suomentaja oo ollu tietonen, ettei niitä värejä käännetä.
/OT
On kyllä ihan hauskoja virheitä noissa kirjoissa :D Onneks ei kenenkää enää atrvi turvautua vain niihin  :roll:

edit:kirjoitushärö
: Re: Hamsterikirjat
: Minski 14.01.09 - klo:21:55
: "Evil_Ibumax"
Nuo väriongelmat saattaa olla kyllä ihan kääntäjän tekemiä :) Esim. kaneli on enkuksi cinnamon, kerma on cream. Ei varmaan suomantaja oo ollu tietonen, ettei niitä värejä käännetä.
Hyvä huomio muuten :yes:
Normaalin värinen hamsukin on englanniksi golden, joten ei ihme, että vielä nykypäivänäkin monissa kirjoissa puhutaan kultahamstereista ja kultaisen värisistä hamstereista :) Tietty kääntäjä voisi perehtyä hamsujen väreihin, jotta käännösvirheitä ei tulisi.


Tilipäivä huomenna, sitten pistän muutaman hamsukirjan tilaukseen :) Ja pari hamsuikirjaa saan pikkusiskolta, tosin niiden kirjojen ikä on varmaan jo ainakin 10 vuotta ellei enemmän, joten saas nähdä mitä neuvoja niissä annetaan :)
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 15.01.09 - klo:16:23
Ainii seki.. :huh
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 15.01.09 - klo:16:28
Mutta vaikka kerma on creame, niin ei se silti oikein mene yksiin. Täällähän puhutaan cremestä eikä creamesta. Toi kaneli jutun nyt ymmärtää.
: Re: Hamsterikirjat
: Mustikkamaan 15.01.09 - klo:16:44
Mä vaan sitä mietin, et jos vaikkapa tietää jonkun kirjan olevan puuta heinää, niin sellaisen kirjan tuottamista ei liene syytä kannattaa ostamalla sitä uutena? Siis tuli ihan yleisesti mieleen.

Tuo "creme" tulee käsittääkseni ruotsista? Cream se on englanniksi ja kerma suomeksi. Eli ihan oikein - ei ole vain nyt juuri pistetty SHY:n muotoon, mut ihan ok.

Onhan noissa kirjoissa siltikin vaikka mitä.
: Re: Hamsterikirjat
: KaisaM. 15.01.09 - klo:16:57
Vähän aiheen vierestä, mutta ostin viime viikolla kirpputorilta sellaisen VHS:n kuin "lemmikkikanava". Siinä esiteltiin kaneja ja jyrsijöitä lemmikkeinä, ja hamsteritkin olivat mukana. :) Video oli noin vuodelta 1993, eli oli aika legendaarinen.  :D  Etenkin ihmiset olivat "hieman" erinäköisiä kuin nykyään näyttelyissä.  :D  Vähän jotain vanhentunutta tietoa tai erilaisia käsityksiä kuin nykyään, mutta euron videoksi ihan katsottava.  :D
: Re: Hamsterikirjat
: TiinaL 16.01.09 - klo:13:01
: "GaneshaX"
Olen yrittänyt etsiä sellaista kirjaa, kun lemmikkieläinten jalostus.
Ei vaan löydy mistään, tai sitten "tuote ei ole saatavilla"

Kennelliiton verkkokaupasta.
http://https://kauppa.showmedia.fi/product_details.php?p=8
: Re: Hamsterikirjat
: Nekku 17.01.09 - klo:15:34
Hamsterihoidon ABC löytyy  :)
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 18.01.09 - klo:14:36
Te ootte täällä vaa nauranu naurut kunnon sellaset :D

No ainaki tää topic on hyvä sit :D
: Re: Hamsterikirjat
: viiru 18.01.09 - klo:14:38
Hoi ihmiset! Olen ollut erään kirjojen tukku- ja vähittäiskauppiaan kanssa yhteydessä, ja nyt olisi mahdollista saada Sheila Adbyn ja Dan O'Neillin kirja Hamsters in Sick and in Health suomalaiseen valikoimaan (sitä ei ole siis ennen täältä mistään saanut). Tiedustelisinkin, onko teissä kiinnostuneita? Aion joka tapauksessa itselleni hankkia kirjan hintaan 29 euroa kaikkine kuluineen, mutta jos tuotteesta on muitakin kiinnostuneita, saadaan hintaa tietty laskettua sen mukaan, kuinka paljon tilaajia saadaan kasaan.

(http://http://www.thehamstersite.com/bookcover.jpg)

"As a hamster owner, there are a number of things you can do to help your pet and ensure it has a good life. This involves giving it the right type of housing, bedding, food and attention. In addition, it is important to know when you need to take it to the vet or when you can treat it at home. This book gives an overview of what is involved in keeping a hamster whether you are a very beginner who is just discovering how much fun they are or someone who has kept them for many years. It also offers advice on first aid treatments and alternative remedies that can play an important part in your hamster's life.

All the information in this book is based on personal experience of keeping and treating hamsters. As a qualified acupuncturist, Sheila Adby has a particular interest in alternative medicine and looking at more natural ways of treating animals. Dan O Neill qualified in 1987 with a first class honours veterinary degree from Dublin Veterinary College and in 1991 with a first class honours pharmacology degree from University College Dublin.
After spells of university lecturing, corporate consultancy and large animal practice, he has run his own small animal and exotics veterinary practice since 1996"

Kirja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille hamsteriharrastajillekin. Toinen kirjoittajista, Sheila Adby on pätevöitynyt akupunkteeraaja, joka on tutkinut erityisellä mielenkiinnolla vaihtoehtoisia hoitomuotoja eläinen hoitoon. Dan O Neill on valmistunut Dublinin eläinlääketieteellisestä korkeimmalla tutkinnolla eläinlääkäriksi vuonna 1987 ja vuonna 1991 Dublinin yliopistosta korkeimmalla farmakologian tutkinnolla. Nykyään hän toimii pieneläimiin ja eksoottisiin eläimiin keskittyvänä eläinlääkärinä.

Itseäni tässä kyseisessä niteessä kiinnostaa eniten, mitä Dan on kirjoittanut papova-viruksesta. Furry Critters -sivun http://www.furrycritters.co.uk/?page_id=462 (http://www.furrycritters.co.uk/?page_id=462) papova-teksti on kirjoitettu samojen henkilöiden antamiiin tietoihin nojaten.
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 26.01.09 - klo:15:20
Emmä englantii sitte osaa :D   Mulle riittä yks ahmsteri kirja :D siin on jo tarpeeks naurui  :P
: Re: Hamsterikirjat
: Minnaw 26.01.09 - klo:15:23
: "viiru"
Tiedustelisinkin, onko teissä kiinnostuneita?
Haluaisin osallistua tilaukseen.
: Re: Hamsterikirjat
: Nami2 26.01.09 - klo:17:32
Olen hankkinut kirjat:
Kultahamsteri (Perhemedia)
Pikkujysijöiden hoito (David Alderton)
Hamsterin hoidon ABC (Perhemedia)
Hamsterit (Kariston kuvakirja)
Pienet lemmikkieläimet (David Alderton)

Kaikki on hankittu vain keräilytarkotuksessa sekä ihanan kuvituksen vuoksi.
Huuto.netistä ja eläinkauppojen alesta esim. torstaina ostin Lielahden Mustista ja Mirritä Hamsterin hoidon ABC:n 5,70€ (oli 70% ale).
Jutu ovat kyllä väliin todella naurettavia, mutta ihan kiva keräilykohde. Lisää ostan kun vastaan tulee.
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 26.01.09 - klo:17:57
^^^^ Mihin mennessä pitää ilmoittautua?
: Re: Hamsterikirjat
: viiru 26.01.09 - klo:20:35
Hei, te jotka olette tuosta Adbyn ja O Neillin kirjasta kiinnostuneita, niin laittakaa viestiä vaikka sähköpostitse martina.munther@gmail.com, niin otan vähän nimiä ylös. Ei ole sitova juttu, mutta ilmoitus toisista aatoksista olis ihan jees kuitenkin.

Ei tässä ihan mahdoton kiirus ole, jutskailtiin että huhtikuussa saataisiin isompi erä tuolta rapakon takaa jos kysyntää vaan on. Voisin tuolloin vaikka kuljettaa kaikkien kirjat Pet Expoon, jos haluatte säästyä postituskuluilta. =)
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 29.01.09 - klo:12:56
Nää löytyy nyt, eli muutaman olen saanut hankittua lisää

(http://http://i43.tinypic.com/abo7y0.jpg)

Tuo Hamsters in Sick and in Health olis kyllä kans kiva saada hankituksi...
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 29.01.09 - klo:14:57
^ Wau ku sulla on paljon!!
: Re: Hamsterikirjat
: niiisku 20.02.09 - klo:22:56
Mulla on yksi ainokainen hamsukirja, minkä löysin kerran kirppikseltä ja ihan uteliaisuudesta päätin ostaa. Se on sama, kun Ganeshalla, tuo vasemmalla oleva reunimmainen oranssikantinen, onko se nyt pienien jyrsijöiden hoito vai mikä... :D
: Re: Hamsterikirjat
: Mikki 21.02.09 - klo:12:12
Minulla on Hamsterin hoidon ABC.
: Re: Hamsterikirjat
: sasu^ 21.02.09 - klo:13:52
Olen samaa mieltä, kuin monet muut tänne kirjoittaneet. Kirjojen kirjoittajat ovat saattaaneet omistaa vain yhden hamsterin elämässään ja kirjoittaa jo kirjan sen pohjalta. Mielestäni se on typerää, enkä luota kirjoihin juuri lainkaan. Esimerkiksi täältä Hamsteri Yhdistyksen sivuilta olen kalastellut paljon hyödyllistä tietoa ja tulostanut hoito-ohjeita. Yhtä kirjastosta lainaamaani kirjaa olen kyllä myös vähän lukenut ja hamsterin jo omistavilta olen kysellyt. Esimerkiksi yhdeltä hyvältä ystävältäni olen kysellyt tietoa sekä kasvattajasivuilta on löytynyt paljon tarpeellista tutkittavaa :> En siis kannata juurikaan kirjoja.
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 21.02.09 - klo:13:56
Itse tykkään tosiaan keräillä kaiken näköistä krääsää missä esiintyy hamsteri. (varsinkin syrkit) Joten hamsukirjat sopii just mun kirjahyllyyn, vaikka suuressa osassa jauhetaan ihan puuta heinää...

Tuo hamster iopaedia ja sen yllä oleva hamsters ovat kyllä hyviä. Suosikkejani.

Sitten taas esim. trainig your pet hamster on ihan täyttä skeidaa, mutta hamsterikirja kuitenkin. :mrgreen:  (siellä on esim. valjaisiin totuttelusta yms.)
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 15.03.09 - klo:17:55
siis en minäkään niihin kirjoihin luota on vain kiva katsoa esim niitä kuvia sieltä.
Mutta kirjastosta lainasin jonkun hamsteri kirjan ja se oli jonkun hmm.. ( amerikkalaisen kai) eläinlääkärin tekemä ja mietin välil onks siel nyt oikeet tietoo luotan hamsteri foorumin ohjeisiin pikemminki ku kirjoihin.
: Re: Hamsterikirjat
: sasu^ 16.03.09 - klo:16:58
Monissa hamsukirjoissa ei sanota halaistua sanaakaan kääpiöhamsuista; esim talvikoista, roborovskeista tai campelleistä : O Varsinkaan kirjaston kirjoissa..
: Re: Hamsterikirjat
: ammie 16.03.09 - klo:17:20
Minäkin sitten huvin ja kiinnostuksen vuoksi ostin tuon Hamsterin hoidon ABC:n. Muita kirjoja ei löydy.
: Re: Hamsterikirjat
: Mustikkamaan 16.03.09 - klo:19:05
Kyl sillee vissii raha ratkasee kustantajille, kun miettii että minäki tosiaan laitoin SHY:n nimissä ison listan virheistä mitä tuossa Hamsterin hoidon ABC:ssä on, eivätkä noteeranneet sitä mitenkään. Ilmeisesti ollaan asenteella "se on vain hamsteri - tärkeintä on että saahaan rahat" tai sitten että "tuo on joku täys sekopää täti Hamsteriyhdistyksestä kirjottaas höpöhöpöjä" :D

Kirjotin kyllä kaikkea muuta kuin kiihkoraivolla, eli tosi asiallisesti ja ystävällisesti, kuitenkin painottaen virheiden vakavuutta.

Nyt sitten ihmiset tekee sen mitä "hyvät" hamsunhankkijat tietysti tekevät (niin kuin minäkin aikanani tein): ostavat hamsukirjoja ja ammentavat tiedot niistä. Voi gaash... Toivottavasti kirjamarkkinat paranis huomattavasti - ja onneksi netti on ees jonkin verran valottanut totuuksia.
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 21.03.09 - klo:11:42
Se kirja mitä Ninde on tuol myymäs se Hamsteri kirja
siis se jonka nimi on Hamsteri nii onks siin oikeet tietoo.
: Re: Hamsterikirjat
: ammie 21.03.09 - klo:11:47
^ Kyllähän noissa kaikissa kirjoissa oikeaakin tietoa on, mutta joukkoon on yleensä tungettu myös väärää tietoa.

edit// kirjotusvirhe, joka oli ihan pakko korjata.
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 21.03.09 - klo:11:48
ok. ( se kirja oli jonku kuuluisan eläinlääkärin tekemä )
: Re: Hamsterikirjat
: ammie 21.03.09 - klo:12:02
^ Joo, mutta mä uskon, että tän foorumin moni kasvattaja pystyis sisällöltään tekemään paremman kirjan hamstereista kuin tälläinen kuuluisa eläinlääkäri. Siis tietenkin ihan riippuu, mutta esim. tällä eläinlääkärillä ei vältämättä ole ikinä ollut lemmikkinä hamsteria, jolloin hän ei voi tietää kaikkia samoja asioita kuin hamsterien kanssa oikeasti eläneet.
: Re: Hamsterikirjat
: sasu^ 24.03.09 - klo:20:48
Jostain kirjastosta lainaamastani hamsukirjasta muuten luin, että terran pohjalle käy myös multa :'O Outona kyllä pidän! Ei kai sitä multaa noin vain piha penkistä mennä ottamaan. Ötököitähän sitä helposti leviää sisällekin.. Ymmärsinkö jotenkin väärin, vai laittaako joku purun tai muun sellaisen sijasta multaa terraan?
: Re: Hamsterikirjat
: sasu^ 24.03.09 - klo:20:49
Siellä puhuttiin myös kissanhiekasta, jota voi pistää hamsun vessaan, mutta eikös se ollut, että se tukkii jotenkin hamsun poskipussit tai jotain?
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 25.03.09 - klo:15:34
: "ammie"
^ Joo, mutta mä uskon, että tän foorumin moni kasvattaja pystyis sisällöltään tekemään paremman kirjan hamstereista kuin tälläinen kuuluisa eläinlääkäri. Siis tietenkin ihan riippuu, mutta esim. tällä eläinlääkärillä ei vältämättä ole ikinä ollut lemmikkinä hamsteria, jolloin hän ei voi tietää kaikkia samoja asioita kuin hamsterien kanssa oikeasti eläneet.
No siis joo kyl mäki mielummi tähän foorumii luotan. Sil eläinlääkäril on vaa 1 hamsteri , ja sit se ei tiiä et suolakiven nimi on suolakivi koska se oli kirjottanu sinne Nuolu kivi  XD
: Re: Hamsterikirjat
: Vevve 26.03.09 - klo:15:52
Mä lueskelin Stockmannin Akateemisessa sellaista kirjaa kuin "Pienlemmikkieläinten hoito" tai joku tuontapainen nimeltään. Siinä näytti nopeasti katsottuna olevan ihan ok tietoja, mutta kääpiöhamsterilajit oli sekoiteltu ihan toisiinsa. Roboja ei mainittu lainkaan, campbellia ja talvikkoakaan ei eroteltu toisistaan vaan ne olivat vain venäjänkääpiöhamstereita, kuvassa näytti olevan hybridi...
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 29.03.09 - klo:18:51
^Outoo jos siin on hybridi kuvas koska jos joku oikeest luottaa kirjoihin nii se vois luulla Hybridii talvikoks tai cämksyks
: Re: Hamsterikirjat
: sasu^ 30.03.09 - klo:17:51
Niin, kirjoissa ei mielestäni erotella ollenkaan kääpiöhamsuja esim syrkeistä. Talvikko on vaan Venäjän kääppäri ja sillä hyvä..  :S
: Re: Hamsterikirjat
: Potmo 14.05.09 - klo:13:44
Itse näin joskus kirjastossa kirjan jossa neuvotiin ulkoaitauksen tekemistä hamstereille. Täältä olen kuitenkin lukenut, että hamsua ei pitäisi missään nimessä ulos pistää.. Muutenkin oli ihan höpöhöpökirja.. Ahdistaa juuri se, että kaikki eivät hae tietoa netistä vaan suuntaavat perinteisesti kirjastoon ja lukevat sieltä sitten miten hamsteria "pitäisi" hoitaa.. Eräällekin tuttavalle olen monesti saanut mainita monista epäkohdista, onneksi on kuitenkin uskonut.. Esim. käytti pesävanua ja juoksupyörä oli aivan liian pieni (ei tiennyt, koska paketissa oli syrkin kuva..) yms.. Myös duna oli aivan liian pieni. Kerroin kyllä tästä sivustosta, mutta en tiedä ottiko opikseen. Muutenkin kyllä vähän vastuuttoman oloinen tyyppi, ihan sääliksi käy eläinrukkaa..
: Re: Hamsterikirjat
: Vevve 14.05.09 - klo:17:23
Mun pitäisikin joku päivä kipasta tuohon kirjastoon ja lainailla sieltä pari hamsukirjaa naureskeltavaksi. Joku täällä mainitsi hamsterivideonkin, löytyisiköhän semmoista...
: Re: Hamsterikirjat
: ammie 14.05.09 - klo:17:25
^ Kuulostaa aika hyvältä idealta tuo kirjasto. Ajattelin ostaa ihan huvin vuoksi "kokoelmaani" (yksi kirja) Mustista ja Mirristä sen syrkin hoito-oppaan, mutta en sitten raaskinut tuhlata pennosiani. Ehkä joku toinen kerta kun en sitä mihinkään tarvitse, olisin vain tahtonut nähdä mitä kaikkea sinne on mahdettu kirjoittaa.
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 16.05.09 - klo:10:01
Joskus kyllä hermostuttaa ku eläinkaupat kertoo myös ostajille väärää tietoo  :<
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 17.05.09 - klo:16:33
Jep tai sitten kaupan tietolähteenä on esim. pikkujyrsijöiden hoito - David Alderton - Gummerus - 1986. Tämänkin olen nähnyt

Ote em kirjasta:

Hamsterin aikuispaino:
naaras: 120g
uros: 108g
sukukypsä 11-18kk
: Re: Hamsterikirjat
: maarit 25.05.09 - klo:20:43
Löysin kirpparilta tänään (painettu v. 1990) Otto von Frischin:Hamsterit- kirjan ja ajattelin sen ostaa pois sieltä ettei kukaa pikkutyttö mene sitä ostamaan ja joka ottaa sen kirjan tosissaan sitte ("näin hamsua hoidetaan,siinä kirjas luki niin").Itteäni rupes huvittaan kun kirjaa selailin läpi,kiinalainen rottahamsteri.  xD
: Re: Hamsterikirjat
: Minski 01.06.09 - klo:22:07
Mulla on useita hamsukirjoja, joita tilasin Bookplus.fi:stä ja AdLibris.com:sta, monissa on yllättävänkin oikeaa tietoa, mitä niitä nyt olen selaillut ja sieltä täältä lueskellut, mutta aina niissä sitten jotain virhetietoakin on niin, ettei täydellistä kirjaa varmaan ole olemassakaan. Toiset kirjat ovat aivan kukkua suositellen hamsterin ulkoilutusta valjaissa, pesävanua, hirmu pieniä asumuksia ja sekoittavat osan hamsulajeistakin keskenään, mutta monissa on ollut edes perusjutut oikein ja joissain jopa enemmänkin. En kuitenkaan jaksanutkaan alkaa kerätä hamsukirjoja, kuten tarkoitukseni oli vaan myyn noita pois tuolla myyntipalstalla.
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 24.06.09 - klo:16:50
Löysinpäs hauskan kohdan uudesta kirjasta:

Uros kilpikonna syyrialaiset ovat erittäin harvinaisia - ja alla kuva vkkk hamsusta.

Hihhii  :reps:
: Re: Hamsterikirjat
: Minski 24.06.09 - klo:18:19
^ En ehkä hoksannut mitä hauskaa tuossa on ?
Kyllähän kilpikonnakuvioisia uroksia saattaa syntyä, mutta äärimmäisen harvoin, niinkuin kirjassa sanottiinkin. Itse olen käsittänyt, että urospuliset kilpikonnakuvioiset olisivat lisääntymiskyvyttömiä.
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 24.06.09 - klo:18:34
http://www.hamsteriyhdistys.net/syyris_ ... ikonna.php (http://www.hamsteriyhdistys.net/syyris_sk_kilpikonna.php)

"Kilpikonnakuvioiset hamsterit ovat sukupuoleltaan aina naaraita"
Pitäisikö tieto korjata sitten tännekkin, että kk voi olla myös uros?  ;)
: Re: Hamsterikirjat
: Mustikkamaan 25.06.09 - klo:19:26
Kyllä juu kilpikonnakuvioiset urokset/hermafrodiitit ovat tosiaan mahdollisia, mutta lisääntymiskyvyttömiä eikä niitä ole siksi mielestäni tarpeellista lisätä kilpikonna-kuvion standardiin yleisesti mahdollisena. Tietysti sinne voi halutessaan lisätä, että ne ovat pienen pienesti mahdollisia, mutta kuinkahan monta "harvinasta kilpikonna-kuvioista urosta" löytyykään sitten, joka toisesta kodista kenties :D Eli vähän tämmöstä hakuammuntaa.
: Re: Hamsterikirjat
: Sohvi 25.06.09 - klo:21:37
Jaa, no mä aina kyl luulin että kilpparit ovat aina naaraita  :D Mistä lie tuokin tieto on peräisin. Varmaan näistä "kaikentietävistä" kirjoista.
: Eri värien luonne-erot? (syyrialainen)
: Sirpa 19.10.09 - klo:21:06
Ensiksikin valvojat voivat siirtää tämän tuonne syyrialaisten puolelle, jos siltä tuntuu, mutta halusin kuitenkin kirjoittaa tämän nyt tänne, koska haluaisin kasvattajien kommentteja asiasta enkä pelkkää "mun sen-ja-sen värinen syrkki ainakin on luonteeltaan tuommoinen ja tämmöinen".

Bongasin tänään kirjakaupasta Peter Fritzshcen kirjoittaman kirjan Hamsterit. Selasin sen nopeasti läpi ja silmiin osui aukeama, jolla väitettiin syyrialaisen eri väreillä olevan joitain luonne-eroja. Kilpikonna-väriset taidettiin leimata temperamenttisiksi, ellei suorastaan hankaliksi. Normaalit, mustat ja mustasilmäiset valkoiset kuulemma ovat kaikki kuulemma luonteeltaan samanlaisia, helpompia kuin kilpparit. Kaikkia värejä ei tietenkään oltu lueteltu, nämä muutamat vain ja taisi siinä ehkä joitain muitakin olla vielä. Jos jollain on tämä kirja, voisi kertoa enemmän mitä siinä kirjoitetaan asiasta.

Onko tässä mitään perää? Te, jotka olette paljon syyrialaisia kasvattaneet ja panostaneet ehkä tiettyyn/tiettyihin väreihin, oletteko huomanneet, että värien perusteella voisi tehdä minkäänlaisia päätelmiä luonteesta?
Kilpparit tietysti ovat asia erikseen, koska ne ovat aina naaraita, mutta ovatko ne jotenkin erityisen pököpäisiä naaraiksikin? Kissapuolella kilpikonnaväristen luonteesta on kuultu samansuuntaisia juttuja jo vuosikausia, mutta ilmeisesti niissä ei ole mitään perää.
: Re: Eri värien luonne-erot? (syyrialainen)
: Saana 19.10.09 - klo:22:13
Tuota kysymystä kysyvät aina joskus poikasten ostajat ja olen jokaiselle vastannut, että älkää ottako tosissanne kaikkea, mitä kirjoissa puhellaan vaan käykää täältä foorumilta katsomassa viimeisimmät ohjeet. Eli siis mun kokemukseni perusteella ainakin ihan hölynpölyä värien luonne-erot.
: Re: Hamsterikirjat
: Sirpa 21.10.09 - klo:09:27
Tuosta mainitsemastani kirjasta olen kirjoittanut blogiin joitain kommentteja (http://http://hiiru.blogspot.com/2009/10/peter-fritzshce-hamsterit.html). Lukuunottamatta tuota värien luonne-erojuttua ja muutamaa muuta hieman hämärää pikkuseikkaa se vaikutti aika asialliselta opukselta. Kunhan saan aikaiseksi ostaa sen kerron tarkemmin, nyt vain selasin sen nopsasti läpi. Tätä kirjaa löytyi ainakin Tampereen Suomalaisesta, hintaa en huomannut katsoa.
: Re: Hamsterikirjat
: Elven 21.10.09 - klo:09:34
No mutta tokihan pk cremet on parempiluontoisia kuin muut yleensä.  :mrgreen:
: Re: Eri värien luonne-erot? (syyrialainen)
: Minski 21.10.09 - klo:23:55
Olen tätä Sirpan mainitsemaa kirjaa joskus selaillut myös. Nuo väriyleistykset oli kyl hassuja :) Olikohan se tämä kirja vai joku muu, jossa oli eritelty myös minkä väriset ovat muka terveempiä ja elävät pitempään ?

: "Sirpa"
Kilpikonna-väriset taidettiin leimata temperamenttisiksi, ellei suorastaan hankaliksi.
Kuten Vaasassa näit niin meidän Odeliinahan olikin tosi temperamenttinen ja hankala; vkkk-neiti, jonka sais laittaa vaikka solmuun :)
: Re: Hamsterikirjat
: Insku 24.10.09 - klo:08:06
joo ja joku kirja kertoi että kääpiöhamsteri lajeista lemmikisi ei suositella roboja koska ne ei totu ikinä ihmiseen???
: Re: Hamsterikirjat
: Hamsufani97 25.10.09 - klo:16:07
: "Insku"
joo ja joku kirja kertoi että kääpiöhamsteri lajeista lemmikisi ei suositella roboja koska ne ei totu ikinä ihmiseen???


Täytyy kirjan kirjottajalla olla erittäin hyvä huumorintaju!!  :reps:
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 25.10.09 - klo:17:21
^ Jep  :mrgreen:
: Re: Hamsterikirjat
: Elliska 16.11.09 - klo:18:56
Kirjastosta löytyi tämmöinen...

Peter Fritzshe: Hamsterit.

http://http://www.adlibris.com/fi/covers/M/9/51/9512080443.jpg

Mun meest vaikuttaa ihan hyvältä kirjalta. Siinä korostetaan, että hamsteria ei kannata ostaa alle kaksitoista vuotiaille, ja että vaikka ne ovatkin söpöjä ja ihania, ei kannata missään nimessä mennä vaan kauppaan ja ostaa sieltä kaupan suloisin hamsteri. Siinä suositellaan hamsterille vähintään 80x40cm häkkiä. Kirjasta löytyy hyvät hoito- ja kesytysohjeet ja painoitetaan että hamsteri kannattaa ehdottomasti ostaa kasvattajalta, ja eläinkauppaan kannattaa turvautua vain jos muualta ei löydy, ja siinäkin tapauksessa kannattaa katsoa tarkasti onko eläin varmasti terveen oloinen.

Siinä on myös paljon tietoa ruokinnasta, näin kirja opastaa:
- Kasvispohjainen kuivaruoka, joka muodostaa n. 50%
- Tuoreruoasta, n. 40%
- Eläinvalkuaisesta, n. 10%
Toi on kyllä hyvä maininta että tuoreruokaa pitäisi olla noin puolet, mutta että viidesosa tuoreruuasta olisi lihaa kuullostaa aika paljolta, varsinkin kun lihaa annetaan vain muutaman kerran viikossa.

Tossa kirjassa on paljon hyvää tietoa, mutta näistä ropisee kyllä miinuksia. Tähän(KIN) hamsterikirjaan on laitettu väreistä ja niiden luonteista. Tuossa on esim kuva talvikosta, jossa on kuvatekstinä että "Laikukas talvikko:  Ei vain syyrian- vaan myös kääpiöhamstereita on joskus yksi- tai useampivärisiä jalostusmuotoja. Tällä talvikolla on valkoinen vatsa ja harmaankirjava selkä." Ja kuvan hamsteri näyttää olevan normaalin värinen jolla on laikukas talviturkki :D Kilpparisyrkkeistä sanotaan että niitä pidetään tavallista aggressiivisempina ja huonommin ihmisiin tottuvina. Satiinihamsuista sanotaan, että ne eivät lisäänny helposti. Normaali-väri on suomennettu luonnonvärisiksi, mutta laittaisin sen kyllä suomentajan piikkiin enkä kirjailijan. Tuossa sanotaan myös että syyrialaiset voivat kasvaa "jopa" 180g painaviksi, suomalaiset syrkit taitaa siis olla aika isoja muuhun maailmaan verrattuna.. :D Kirjassa on lisäksi kuva ilmeisesti kyyhkynharmaasta syrkistä, ja se on laitettu cremeksi.. se on kyllä ihan kaukana cremestä. Lisäksi kirjassa puhutaan hamsteriroduista eikä -lajeista, ja cämpsyjä sanotaan campbellinkääpiöhamstereiksi ja roboja roborovskinkääpiöhamstereiksi (talvikot ovat kyllä venäjänkääpiöhamsteri talvikkoja), mutta tuonkin pistäisin suomentajan virheeksi.
Pientä miinusta myös siitä, että kirjassa mainittiin että vaikka hamsteri ei tykkää olla kädellä, vaikka käsikesy olisikin.

Ja SUURI plussa siitä, että kirjan viimeisellä sivulla on Suomen jyrsijäyhdistyksiä, heti ensimmäisenä siinä on Suomen hamsteriyhdistys, sekä sen osoite. Lisäksi siinä on nuo Suomen kani- ja jyrsijäliitto ry, Etelä-Pohjanmaan jyrsijäyhdistys ry,  Jyväskylän kani- ja jyrsijäyhdistys ry. Oulun Seudun Jyrsijäharrastajat ja Pirkanmaan Nakertajat ry, mutta niissä ei ole www-osoitteita.

Mun mielestä loppujen lopuksi aivan hyvä kirja, siitä löytyy paljon tietoa sekä hoito-ohjeet ja muut asiat ovat täysin kunnossa, eikä noilla väreillä ole juuri merkitystä, kunhan osaa hoitaa hyvin. Ja kirjassa on ihan sikahyviä kuvia!! :)
: Re: Hamsterikirjat
: Hamsufani97 16.11.09 - klo:19:16
Joo oon lukenu ton kirjan,ihan hyvä mutta just nuo värijutut ja niiden luonteet vähä nauratti :D
: Re: Hamsterikirjat
: Cindy 16.11.09 - klo:21:21
Ostin tuon Peter Fritzshen hamsterikirjan pari viikkoa sitte, ja luin sen heti ekana iltana. Minusta vaikutti ihan hyvältä ja oli monipuolista tietoa, mutta eniten nuo värihommat ja niiden luonteet kyllä oli SUURI miinus! Sai kyllä aika makiat naurut! xD
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 20.11.09 - klo:15:25
Ellipsi// Hyvä että joku tietää hamsuista, mutta ne MIIKAT oli huono asia:/ Eiks joku ihan oikee aito kasvattaja, joka niiku tietää hamstereista oikeest tosi paljon, nii eiks sellanen vois tehä hamsu kirjaa?:)
: Re: Hamsterikirjat
: Karvatassu 21.11.09 - klo:21:54
Mäki oon lukenu noi kaikki kirjat mitä ganeshaxillakin oli. ja joissain oli ihan hyvääkin tietoa. Otto von Frischin kirjassa oli hyviä kuvia  :)  mutta sehän on sitäpaitsi aika vanhha? kirja muistaakseni...
: Re: Hamsterikirjat
: Essi 27.11.09 - klo:09:21
^ Voi hyvin ollakkin..
: Re: Hamsterikirjat
: Karvatassu 30.11.09 - klo:20:31
mä löysin sellasen pienemmille lapsille tarkoitetun kirjan kirjoittaja oli Mark Evans, nimi oli hamsteri. se oli eläinlääkärin kirjoittama ja mielestäni aika hyvä. tosin en tiedä asiantuntijoiden mielipidettä kirjasta xD
: Re: Hamsterikirjat
: Rossu 05.02.11 - klo:11:44
Multa löytyy Hamsterinhoidon ABC, Kultahamsteri, Peter Fritzshe: Hamsterit ja pienet lemmikkieläimet. Tuossa viimeisessä juoksupyörää kutsutaan oravanpyöräksi, "Venäjänkääpiöhamsteri (Phodopus sungoris) esiintyy venäjän itäosissa kahtena eri alalajina. Niiden silmäänpistävin piirre on talviturkin muuttuminen valkoiseksi, minkä vuoksi niitä kutsutaan talvikoiksi" xD .
   Tuossa Hamsterit kirjassa on häkin valinnasta aika mielenkiintoisia juttuja: "Korkeudessa ei saisi kitsastella. Ilman välikerroksia häkin vähimmäiskorkeus on 40 cm." Samaisesta kirjasta löytyy ne perättömät luonne-värijutut.
: Re: Hamsterikirjat
: Nappi<3 05.02.11 - klo:14:58
Mulla ei oo omia hamsu kirjoja :( , mutta oon lukenut niitä kirjastossa. :)
Oon kyllä sitä mieltä, että hamsteri hoidon abc:eessä on ihan vääräää tietoa! XD :huh  Paitsi kuvat ovat ihania. Tietenkin jotkut tiedot ovat oikeita, mutta kyllä esim. täältä löytää paljon parempaa tietoa! :)
: Re: Hamsterikirjat
: Vevve 05.02.11 - klo:15:19
Toistaiseksi ainoa hyvä hamsukirja jonka olen itse löytänyt on englanninkielinen Sharon Vanderlipin Dwarf Hamsters, vuonna 2009 uudistettu versio. En ole löytänyt siitä mitään väärää tietoa, mutta yksi hopeanharmaan syyrialaisen kuva esittää talvikkoa.  :D
: Re: Hamsterikirjat
: Rossu 05.02.11 - klo:17:03
: "Nappi<3"
Mulla ei oo omia hamsu kirjoja :( , mutta oon lukenut niitä kirjastossa. :)
Oon kyllä sitä mieltä, että hamsteri hoidon abc:eessä on ihan vääräää tietoa! XD :huh  Paitsi kuvat ovat ihania. Tietenkin jotkut tiedot ovat oikeita, mutta kyllä esim. täältä löytää paljon parempaa tietoa! :)

Juu, en mäkään niitä tietoja todesta ota, en itseasiassa minkään hamsukirjan. Ne on mulla jonku ihan muun vuoks, paitsi osa kuvista on hyviä xD
: Re: Hamsterikirjat
: HamsuNeiti 08.06.11 - klo:15:57
: "Elliska"
Kirjastosta löytyi tämmöinen...

Peter Fritzshe: Hamsterit.

http://http://www.adlibris.com/fi/covers/M/9/51/9512080443.jpg

Mun meest vaikuttaa ihan hyvältä kirjalta. Siinä korostetaan, että hamsteria ei kannata ostaa alle kaksitoista vuotiaille, ja että vaikka ne ovatkin söpöjä ja ihania, ei kannata missään nimessä mennä vaan kauppaan ja ostaa sieltä kaupan suloisin hamsteri. Siinä suositellaan hamsterille vähintään 80x40cm häkkiä. Kirjasta löytyy hyvät hoito- ja kesytysohjeet ja painoitetaan että hamsteri kannattaa ehdottomasti ostaa kasvattajalta, ja eläinkauppaan kannattaa turvautua vain jos muualta ei löydy, ja siinäkin tapauksessa kannattaa katsoa tarkasti onko eläin varmasti terveen oloinen.

Siinä on myös paljon tietoa ruokinnasta, näin kirja opastaa:
- Kasvispohjainen kuivaruoka, joka muodostaa n. 50%
- Tuoreruoasta, n. 40%
- Eläinvalkuaisesta, n. 10%
Toi on kyllä hyvä maininta että tuoreruokaa pitäisi olla noin puolet, mutta että viidesosa tuoreruuasta olisi lihaa kuullostaa aika paljolta, varsinkin kun lihaa annetaan vain muutaman kerran viikossa.

Tossa kirjassa on paljon hyvää tietoa, mutta näistä ropisee kyllä miinuksia. Tähän(KIN) hamsterikirjaan on laitettu väreistä ja niiden luonteista. Tuossa on esim kuva talvikosta, jossa on kuvatekstinä että "Laikukas talvikko:  Ei vain syyrian- vaan myös kääpiöhamstereita on joskus yksi- tai useampivärisiä jalostusmuotoja. Tällä talvikolla on valkoinen vatsa ja harmaankirjava selkä." Ja kuvan hamsteri näyttää olevan normaalin värinen jolla on laikukas talviturkki :D Kilpparisyrkkeistä sanotaan että niitä pidetään tavallista aggressiivisempina ja huonommin ihmisiin tottuvina. Satiinihamsuista sanotaan, että ne eivät lisäänny helposti. Normaali-väri on suomennettu luonnonvärisiksi, mutta laittaisin sen kyllä suomentajan piikkiin enkä kirjailijan. Tuossa sanotaan myös että syyrialaiset voivat kasvaa "jopa" 180g painaviksi, suomalaiset syrkit taitaa siis olla aika isoja muuhun maailmaan verrattuna.. :D Kirjassa on lisäksi kuva ilmeisesti kyyhkynharmaasta syrkistä, ja se on laitettu cremeksi.. se on kyllä ihan kaukana cremestä. Lisäksi kirjassa puhutaan hamsteriroduista eikä -lajeista, ja cämpsyjä sanotaan campbellinkääpiöhamstereiksi ja roboja roborovskinkääpiöhamstereiksi (talvikot ovat kyllä venäjänkääpiöhamsteri talvikkoja), mutta tuonkin pistäisin suomentajan virheeksi.
Pientä miinusta myös siitä, että kirjassa mainittiin että vaikka hamsteri ei tykkää olla kädellä, vaikka käsikesy olisikin.

Ja SUURI plussa siitä, että kirjan viimeisellä sivulla on Suomen jyrsijäyhdistyksiä, heti ensimmäisenä siinä on Suomen hamsteriyhdistys, sekä sen osoite. Lisäksi siinä on nuo Suomen kani- ja jyrsijäliitto ry, Etelä-Pohjanmaan jyrsijäyhdistys ry,  Jyväskylän kani- ja jyrsijäyhdistys ry. Oulun Seudun Jyrsijäharrastajat ja Pirkanmaan Nakertajat ry, mutta niissä ei ole www-osoitteita.

Mun mielestä loppujen lopuksi aivan hyvä kirja, siitä löytyy paljon tietoa sekä hoito-ohjeet ja muut asiat ovat täysin kunnossa, eikä noilla väreillä ole juuri merkitystä, kunhan osaa hoitaa hyvin. Ja kirjassa on ihan sikahyviä kuvia!! :)

Olen samaa mieltä, että kirjassa on oikeaa tietoa ja on muutenkin hyvä.
Omistan nimittäin itse.
: Re: Hamsterikirjat
: GaneshaX 09.06.11 - klo:07:43
Tota kirjaa mulla ei ookkaan. Pitääpä hankkia, kunhan saa edellisten hankintojen laskut maksettua (siivous ja keittokirjoja  :oops: )

Katoin että sivuja on 63? Vähän  :kieli
: Re: Hamsterikirjat
: HamsterSailor 09.06.11 - klo:09:28
Mulla on toi. En oo vähään aikaan katellut sitä, mutta muistaakseni se on varmaan vähävirheisin hamsukirja, minkä oon lukenu. Ja ihania kuvia siellä on :)
: Re: Hamsterikirjat
: Yadell 11.06.11 - klo:23:22
Tuo Peter Fritzshen kirja on kyllä oikeasti loistava!
Siinä on oikeasti hyvää tietoa, hyvät suositusmitat ja kerrotaan paljon ruokinnastakin. Kannattaaa lukea!
: Re: Hamsterikirjat
: Markka 12.06.11 - klo:10:19
Mä oon joskus lainannu ton Hamsterit-kirjan.
Ihan kiva taisi olla :)
: Re: Hamsterikirjat
: S.D.G. 14.08.11 - klo:20:51
Lainailin tällä viikolla huvikseni meidän pääkirjastosta Peter Hollmannin hamsterikirjan Hamsteri: lajinomainen hoito, terveellinen ruokinta ja käyttäytyminen. Päällisin puolin ihan jees kirja, lainasin sen, koska siellä näkyi olevan mielenkiintoista tietoa mm. sairauksista (ja kuva hamsterinpoikasen peräsuolen esiinluiskahduksesta märkähännän yhteydessä  :shock: ja muitakin kiehtovia kuvia..). En ole vielä kokonaan lukenut, mutta kyllä sieltä kaikenlaista "jännääkin" tietoa on löytynyt. Osa voi selittyä julkaisuvuodellakin, joka on 1998, mutta osa ei selity kyllä millään... Ja osa vain kuulostaa puhtaasti hassulta:

- Kultahamstereilla on muutamia eri rotuja: muun muassa luonnonvärinen kultahamsteri, himalajanhamsteri, kermanvärinen kultahamsteri sekä kirjava kultahamsteri. Näistä muun muassa himalanjanhamsterit (kenties tummakorvaiset valkoiset kuvauksesta päätellen) sekä kermanväriset ovat vähemmän oikukkaita luonteeltaan sekä vankkarakenteisempia ja sopuisia lajitovereitaan kohtaan...

- Roborovskinkääpiöhamsterin poikaset ovat sukukypsiä 14 - 24 päivän, venäjänkääpiöhamsterit eli pikkuhamsterit (talvikot siis) 18 - 23 päivän ikäisinä. Campbelleista kirjassa ei puhuta. Kirjan mukaan siis pariviikkoiset robopoikaset pitäisi vierottaa emostaan koska se ei enää hoida niitä...

- Kirjassa on kiva kuva talviturkkisesta talvikosta. Tosin kuvassa on tietenkin hopeanharmaa syyrialainen - mutta mitä väliä, hamsteri kuin hamsteri! :D

- Muistakaahan sitten, että hamsterihäkille sopiva valaistusvoimakkuus on noin 60 luksia. Ja eikun mittaamaan.

- Hamsterihäkin valinnasta sanotaan muun muassa näin: "Pohjalaatikon väri: valitse laatikon väriksi luonnonsävy, kuten harmaa, ruskea tai vihreä. Eihän violetti tai vaaleanpunainen toki hamsteria haittaa, koska se ei erota värejä, mutta eläin pääsee mielestäni paremmin oikeuksiinsa, kun sen ympäristön värit ovat luonnonläheisiä." Kertokaapa tämä häkkivalmistajillekin, joiden mielivärejä ovat kirkkaat keltainen, sininen ja punainen.  :)

- Akvaariot ja terraariot eli "kriketaariot" eivät ole hyviä asumuksia, sillä ilma ei pääse niissä vaihtumaan sivuilta ja hamsteri altistuu näin hengitystieinfektioille. Koska hamsteri ei saa tyydytettyä kiipeämistarvettaan, se hyppii jatkuvasti lasia vasten. "Lisäksi etulasi on aina syljen tahraama." Hyi me terraarioiden ja akvaarioiden käyttäjät!

- Ruokintaohjeet ovat ihan jees, hyvää siemenseosta painotetaan, samoin monipuolista kasviravintoa ja valkuaisainepitoistakin tarvitaan. Päivittäin tulisi antaa siemenseoksen ja kasvisten lisäksi 5-10 erilaista ruohoa tai yrttiä, 1-2 jauhomatoa sekä kourallinen heinää kuitujen saamiseksi.

Sen sellaista. :)
: Re: Hamsterikirjat
: varjola 14.08.11 - klo:23:01
^ Toivottavasti mein naapurit ei ny tuu kohta valittamaan oven taakke, sai toi siun kirjottama teksti nimittäi sellasta hykertelyä täällä aikaan  :D
: Re: Hamsterikirjat
: Rossu 16.08.11 - klo:15:59
^^ xD
: Hamsterikirjojen perusasiat?
: Alice 03.09.11 - klo:12:46
Olen nyt tässä katsastanut näitä hamsterikirjoja kirjastosta, joissa on todellakin ihan uskomattomasti väärää tietoa. Ja ajattelinkin sitten tehdä oman sähköisen oppaani tietokoneelle, kun moni ystäväni sattui ihastumaan hamsteriini ja haluaa nyt itsellekkin(>s).
Tiedän kyllä että SHY;lla on aivan _mahtavat_ hoito-ohjeet, mutta monetkaan eivät osaa etsiä sitä tietoa netistä.

Kysymykseni siis on, mitkä ovat mielestänne ihan varmat perusasiat jotka kirjassa pitää olla. Ja mitä sinne kannattaa ehdottomasti kirjoittaa?
: Re: Hamsterikirjojen perusasiat?
: sirius151 08.09.11 - klo:18:25
Ehdottomasti kannattaa kirjoittaa luonteenpiirteistä ja käyttäytymisestä, oikeaoppisesta hoidosta,
terveellisestä ruokinnasta, asumuksen mitoista ja vaatimuksista, yleisimmistä sairauksista, ihmiseen totuttamisesta
ja virikkeellistämisestä.
Eiköhän siinä ne perusasiat omasta mielestäni ollut  :lov
: Re: Hamsterikirjojen perusasiat?
: sirius151 08.09.11 - klo:18:27
^^ Ja tuo kommenttisi, että kirjoissa on uskomattoman paljon väärää tietoa; totta.
Nykyään ei oikein muuhun voikaan luottaa kuin SHY:n nettiohjeisiin ja Hoitopussiin!  xD
: Re: Hamsterikirjat
: Sirpa 21.02.12 - klo:18:45
Tampereen Akateemisessa osui silmiin Perhemediat-kustantamon kirja Hamsterit (http://http://kauppa.perhemediat.fi/product/1186/hamsteri) (Akateemisessa hinta n. 30€). Hintaa oli kolmisen kymppiä. En ostanut sitä, mutta selailin. Kirjassa sanotaan ihan suoraan että lähteenä on käytetty mm. SHY:n sivuja ja tekstissäkin mainittiin SHY ja näyttelyistä puhutaan ja muutenkin kirja on selkeästi Suomen oloihin tehty. Lajit on kohdillaan ja esitelty varsin asiantuntevasti. Myös ne vähät väritiedot, joita syyrialaisista oli annettu, oli nähtävästi oikeilla nimillään.
Kaiken kaikkiaan kirja tuntui tarjoavan varsin oikeata tietoa hamstereista ja hoidosta ja sen sellaisesta, mutta tosiaan en lukenut sitä sanasta sanaan läpi, joten en voi julistaa sitä varmaksi.

Oli kirjaan tietysti eksynyt yksi gerbiilin kuvakin ja erilaisia kirjoitusvirheitä bongasin sieltä pelkällä silmäilyllä sen verran, että ihmettelen onko kukaan oikolukenut sitä...
: Re: Hamsterikirjat
: Katitar 22.02.12 - klo:10:50
^ kuulostaa ihan siltä että melkein tuollainen opus kannattaa itselleen ostaa. ilmeisesti ei ollut ihan kuitenkaan laadultaan sellainen, että sisältö olisi pelkkää viihdettä lukijalleen (vaikka kyllä melkein niidenkin hankkiminen itselleen kannattaa - ihan sen viihdyttävyyden vuoksi).  :D
: Re: Hamsterikirjat
: Sirpa 22.02.12 - klo:15:09
Se jäi sanomatta, että kirja on suunnattu erityisesti lapsille, koska viimeisillä sivuilla oli sitten joku "Vanhemmille"-sivu ja hamsterin hankintaa kehotettiin harkitsemaan mm. sillä että sairasta hamsteria on hoidettava vaikka sitten väliin jäisi hauska viikonloppuretki. Tietenkin kirjan tekstit tuntuivat sisältävän ihan hyvää tietoa minkä ikäiselle harrastajalle tahansa.
Kirja oli mielestäni aika hinnakas, tosiaan jotakuinkin 30€ eikä se ollut kovin paksu. Siinä kyllä sitten oli tekstiä ihan kiitettävästi, mikään pelkkä kuvakirja se ei ole vaikka kuviakin toki on. Mutta tosiaan selailun perusteella väittäisin, että rahat eivät mene ehkä ihan kankkulankaivoon, jos tämän kirjan ostaa.
: Vs: Hamsterikirjat
: Hemulitin 04.07.12 - klo:11:51
Melko usein sisältää kirjat virheitä. Kun oon noita hevoskirjoja lukenut, niin ihan järkyttävän huvittavaa tekstiä sielläkin :D:D