Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Asuminen ja tarvikkeet => : Woollen 25.08.07 - klo:19:10

: Hamsterin vessalaatikko
: Woollen 25.08.07 - klo:19:10
Päätin nyt tehdä uuden topicin, kun tällaista en ainakaan haulla löytänyt. Eli osaavatko hamsunne käyttää vessalaatikkoa?
Hamsullamme on pisukippona margariinirasia, jossa on puupellettiä, mutta hamsuni ei vain opi sen tarkoitusta. Aluksi se pissi vääriin nurkkiin, otin pissaiset purut laatikkoon, josko se oppisi sitä käyttämään. Mutta ei, nyt se pissaa aivan vessalaatikon viereen, ja käyttää laatikkoa enemmänkin pesänään; se rahtaa pesäkopista vessapaperit pehmusteeksi ja välillä piilottelee pelletteihin ruokaakin.
Käytättekö te jotain ihmekeinoa hamsujenne "opettamiseksi", vai pissivätkö karvapallonne minne sattuu? ;)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Räpsinä 25.08.07 - klo:19:17
Räpsyllä on vielä vähän hakusessa vessan käyttö. Kahdessa nurkassa on sellainen nurkkamallinen vessa, molemmissa pellettejä.
Viime viikko oli ensimmäinen, että se oli pissannut vain vessaan, ei yhtään viereen tai pesäkoppiin. Laitoinkin silloin yhteen vessaan pissaista purua malliksi. Toista vessaa se käytti vain pesupaikkana ja kieriskeli pelleteissä.
Eilen illalla vaihdoin pesäkopin ja siellä oli yhdessä nurkassa pissajäljet. Eli meillä pissapaikka vielä vaihtelee.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: piksu 25.08.07 - klo:20:42
Eipä tuo ainakaan vielä osaa käyttää vaikka on kulmavessa+puupohjaista kissanhiekkaa. Se on luullut jo monasti sitä ruokakupiksi ja ottanut niitä puupaloja toisensa jälkeen nakerrettavaksi, luullut raukka että se on sapuskaa  xD  ja sitten tajunnut että ei se niin hyvää ollutkaan.

Se pissaa lähinnä sen vessan taakse sekä muihin "tyhjiin" nurkkiin. Ja tumppaa purut pissan päälle  :shock:  Kiva löytää sen pissapiilot. Pitänee varmaan kokeilla laittaa pissasia puruja sen vessaan että tajuais mikä se on.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Saila 25.08.07 - klo:21:45
Minäkin laitoin heti hamsterin kotiuduttua sille muovisen vessakopperon, mutta kertaakaan se ei ole sitä käyttänyt (ja hamsu on ollut meillä jo yli vuoden...). Kokeilin myös laittaa pissaisia puruja kopperoon niinkuin malliksi, mutta ei mitään vaikutusta. Hamsu käy nurkkaan pissaamassa ja minä puhdistan likaantuneet purut pois. Välillä se vaihtaa toiseen nurkkaan; kai vaihtelu virkistää  :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: eta 25.08.07 - klo:22:35
Myöskään meillä ei hamsterit ole oppineet käyttämään vessalaatikkoa. Uusin tyttö käyttää vessanaan muoviputkea ja pojat käyttää pesämökin nurkkaa. Kokeilin vaihtaa pienempäänkin mökkiin ja mökin siirsin aina kakka kohdalle mutta siltikin mökkiin tehdään asiat. Pojilta otinkin vessalaatikot pois. Käytän mörtti-röpöä jonka vaihdan joka viikko. Kakat siivoan muutaman kerran viikossa. Mitä olette mieltä tarvitseeko hamsut vessalaatikkoa eli pitäiskö niitä vaan yrittää opettaa laatikolle vai ??
 8-)  8-)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Minski 25.08.07 - klo:22:56
: "Woollen"
Päätin nyt tehdä uuden topicin, kun tällaista en ainakaan haulla löytänyt. Eli osaavatko hamsunne käyttää vessalaatikkoa?
Osaa nuo :) Meillon syyriksillä vessoina niitä ihan tavallisia kulmavessoja, joita eläinkaupassa myydään ja sitten on pakasterasioita myös vessoina. Vessa"hiekkana" on puupellettejä. Hyvin nuo vessoja käyttävät :) Tosin aina on joukossa hamsuja, joiden mielestä se vessakippo on tarkotettu heiteltäväksi pitkin dunan seiniä ja niitä, joiden mielestä vessa on elämän keskus; siellä nukutaan, sitä pidetään ruokavarastona ja sinne pissataan :roll:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: excitant 26.08.07 - klo:12:47
No meillä ei kyllä tajuta vessalaatikon käyttöä! Tekee aina vain pesänsä siihen :roll:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Maikkis 26.08.07 - klo:15:48
Meillä kaikki paitsi yksi osaavat käyttää vessaa. Siiri vain ei ole koskaan ymmärtänyt vessan ideaa ja pissiikin aina minne sattuu, vaihtelee vessanurkkaa.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Blizzard 26.08.07 - klo:17:28
Meillä kääpiöt ei paljon vessan päälle ymmärrä, vaan pissii minne sattuu :<

Mutta syrkeissä kaikki, paitsi Faline osaa käyttää vessaa, onneksi. Faline kyllä pissii Gabberissaan tiettyyn nurkkaan, mutta sit kun sinne laittaa laatikon, niin hän päättää ryhtyä pissiin toiseen nurkkaan :|
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: blood.and.tears 26.08.07 - klo:17:51
: "Blizzard"
Faline kyllä pissii Gabberissaan tiettyyn nurkkaan, mutta sit kun sinne laittaa laatikon, niin hän päättää ryhtyä pissiin toiseen nurkkaan :|
Mä laitoin laviinille joka kulmaan laatikon, nii oli pakko mennä johonki niistä astioista  :mrgreen:
Sit poistin ne muut kun se parisen viikkoa oli siihen yhteen pissannut (tottakai kuitenkin putsasin sen välillä).
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: mantsikka:> 26.08.07 - klo:17:51
Meillä ei oo mitään vessalaatikkoja. Ihan puruihin nuo kusasee  :P
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Anonymous 26.08.07 - klo:18:02
meil syrkeillä pissalaatikot; tyttö pissaa sinne nätisti, mutta poika aina sirtää laatikon ja pissaa sitten tyhjään nurkkaan.. ja näin käy AINA!
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: ?Lyllerö? 26.08.07 - klo:20:02
Meillä eo edes ole minkäänlaisia pissalaatikoita, koska Lylle mitä ilmeisimmin tekisi sinne pesän.. :roll:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: mona 29.08.07 - klo:16:04
sain viikko sitte hamsterin, ja oon joka ilta tutkinu sen häkkii, mut ei missään näy pissaa :< . en oo myöskää nähny sen juovan. onks kenelläkää toisella ollu samaa ongelmaa?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: ?Lyllerö? 30.08.07 - klo:16:10
No. Nyt sitten ostin lyllelle wc-laatikon, mutta on yksi ongelma: siinä tuli mukana sellaista sinne laitettavaa pientä kiven näköistä murskaa.. Voiko siitä olla haittaa jos sitä laittaa vessalaatikkoon??
Kiitos vastauksista!!! :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: mona 30.08.07 - klo:20:40
Ihan kuin olisin jostain lukenut, että semmoista ei saisi laittaa edes vessalaatikkoon. en oo tästä kyllä ollenkaan varma. sinne ois kuulemma hyvä laittaa jotain puupellettejä.;)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: ?Lyllerö? 31.08.07 - klo:15:23
Hmm.. Kiitos tiedosta!! En onneksi kerennyt vielä laittaa sitä lyllelle:D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Woollen 01.09.07 - klo:11:27
Tänään häkkiä siivotessani huomasin, että hamsuni on vihdoin pissannut oikeaan paikkaan, vessalaatikkoonsa!
Toivottavasti se tekee niin jatkossakin =)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Vilma 01.09.07 - klo:17:28
Kyllä minun hamsterini osaavat käyttää vessalaatikkoja ihan kiitettävästi. Vaihdoin Ronjan vessan margariinirasiasta jykevään kulmavessaan, koska neiti kaatoi vessansa sisällön päivittäin päälleen :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Juulia 01.09.07 - klo:18:01
Meidän neljällä hamsterilla on kulmavessat, jonne pissivät milloin kerkeävät ja ei sillä oikein ole väliä minne pissivät  xD !
Viidennellä (ei vielä meillä) on sitten ihan vain oivariini- rasia jossa on vähän hamsterin hiekkaa. Itse en saanut leikattua kulkuaukkoa siihen mutta sisko onneksi sai.

Tuliko muuten teidän vessojenne mukana vessalapioita? Meillä on tullut, mutta kun niitä paakkuja irrottelee vessasta, lapion pää on ihan pissaisessa hiekassa, ja on ihan likainen koko ajan.
Miten olette puhdistaneet lapionne? Laitoin siis viidennen hamsun vessaksi oivariini-rasian, kun sitä pesi, rasva muuttui aivan liukkaaksi pohjasta eikä irronnut enää yhtä hyvin pois ja oli aivan rasvainen, eikä rasva lähtenyt vaikka sitä monta kertaa huuhteli!?
Voiko se rasvoittaa turkkia jos on pitkäkarvainen uroshamsteri? :huh
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: excitant 19.09.07 - klo:09:47
Ihanaa, Michi on nyt vihdoinkin oppinut käyttämään vessalaatikkoaan! xD Helpottaa huomattavasti siivousta!
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Woollen 19.09.07 - klo:17:39
Ehdin jo innostua liikaa :S
Aluksi luulin että Opri tajuaa vihdoin pissata laatikkoonsa, mutta nyt se pissaa aivan laatikon ja dunan seinän väliin, sellaisesta millinkokoisesta raosta. Eipä paljon järki hamsun päätä pakota :haha
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Mia 21.11.07 - klo:18:16
No mä oon nyt ostamassa sellasen ihan kunnon vessalaatikon, mutta oli semmonen oma viritys niin ei osannut käyttää mutta pitää yrittää jotenkii saada se käyttää sitten..
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: vilkku 21.11.07 - klo:18:18
pisuli osaa vessaansa käyttää,mut pitäis ostaa sinne sit hiekkaa... sekun on päässy loppumaa
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Tatu 21.11.07 - klo:18:58
Kaikki nuo kolme osaavat käydä pissalla laatikolla, Ellu ei ole eläessään muualle pissannutkaan kuin vessaansa. Talvikoille nyt on sattunut muutamia "vahinkoja".  :D Mutta kaikki nuo papanoivat kyllä ihan minne sattuu, lähinnä mökkinsä edustalle, paitsi Timi mökkiinsä. Ellu-syrkillä on kaksi vessa-astiaa, koska silloin aikoinaan niitä oli ylimääräinen, ja laitoin sitten toisen pohjakerrokseen ja toisen toiseksiylimpään kerrokseen. Molempia käyttää. Onhan siinä enemmän siivoamistakin, mutta ei enää viitsi ottaa toista pois, kun siitä on tullut neidin yleinen pesupaikka, ja käyhän se siellä välillä pissallakin. Ties vaikka alkaisi osoittamaan mieltään pissaamalla samaan kohtaan, vaikkei siinä vessalootaa enää olisikaan. Molemmat astiat on eläinkaupasta ostettuja, niitä muovisia kulmavessoja. Yläkerran vessassa on kansi päällä, ettei se saa pöllyteltyä puruja ympäri lattioita, häkissä kun asuu. Talvikoilla on vessoinaan pakasterasiat. Ovat paljon halvempia ja vievät vähemmän tilaa; mitäs sitä suotta pieneen minidunaan tunkee isoa vessaa, kun pienemmälläkin pärjää. :> Vessakuivikkeena (vai miksi sitä sanotaankaan) käytän pirkan puupohjaista kissanhiekkaa. Minusta parempaa kuin aiemmin käyttämäni hamsterin vessahiekka, nuo pelletit imee paljon paremmin nesteen (silloin kun käytin vessahiekkaa, paloi muoviin aina hirveät jäljet, vaikka putsasinkin astian joka päivä. Nyt kun on pellettiä, ei ole palanut ollenkaan) ja hajukin pienentyi paljon..

Edit/ Pientä virheiden korjailua..
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Somnium 22.11.07 - klo:15:38
Täälä jyrsitään kaikki vessalaatikot atomeiksi. Femi osaa käydä vanhana mummona vessassa.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: e??a 22.11.07 - klo:15:55
Lilo ei kyllä osaa käyttää..! :D Tai siis kyllähän se sitä käyttää, mutta vähän väärään tarkoitukseen.. : Se on Lilolla pesäkoppina. :sydan Sinne se vaan jemmailee puruja ja ruokaa, ja nukkuu siellä tyytyväisenä. XD :P Ja tietenkin se pissii kylpyhiekkaansa. :kuiva: xD
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: MurderDoll 02.12.07 - klo:14:54
Ensimmäisessä häkissään vilillä oli kukkaruukku jota se alkoi käyttämään pissalaatikkona, mutta nyt kun hamsu muutti isompaan dunaan ja ostin tälle oikean pissalaatikon, niin on alkanut pissiä satunnaisesti jos jonnekkin. Enemmänkin käy vain peseytymässä ja kaivelemassa pissalaatikossa kuin että tekisi tarpeensa sinne   :S
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: e??a 04.12.07 - klo:16:33
Oon nyt ollut ovela, ja laittanut Lilon kylpyhiekan tilalle WC-hiekkaa, ja siihen se nyt pissii. :D Eihän se sitä koskaan käyttäny kylpemiseen, vaan pissas sinne aina ja sit hais! :c8 WC-astiaan laitoin vähän kylpyhiekkaa, jos nyt neiti haluaa kylpeä. ;) On muuten paljon kivempi siivota! :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Maikkis 04.12.07 - klo:16:37
: "e??a"
Oon nyt ollut ovela, ja laittanut Lilon kylpyhiekan tilalle WC-hiekkaa, ja siihen se nyt pissii. :D Eihän se sitä koskaan käyttäny kylpemiseen, vaan pissas sinne aina ja sit hais! :c8 WC-astiaan laitoin vähän kylpyhiekkaa, jos nyt neiti haluaa kylpeä. ;) On muuten paljon kivempi siivota! :)

Ei kannata muuten syyrialaiselle laittaa kylpyhiekkaa ettei hajurauhaset tukkeudu. Ei syyrialaiset oikeen pidä muutenkaan kylpyhiekasta.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: e??a 04.12.07 - klo:16:42
^Okei. Mulle vaan sanottiin siä eläinkaupassa mistä ostin Lilon, et sitä täytyy olla. Siä niillä oli aika monella.. No joo, mut luotan sun sanomiseen sit, ettei sitä kannata olla.. :) Itse en ole kauheesti asiasta selvillä.. :oops:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Nilla 09.12.07 - klo:15:29
Mun hamsut ei osaa käyttää vessalaatikkoa, vaikka kasvattaja sanos, että kyllä Niisku osaa. Niiskulla on just parhaillaan vessalaatikko ja se pissii vessalaatikon taakse  :roll:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Tiituz 09.12.07 - klo:16:00
Meillä indi ei pissi mihinkään tiettyyn paikkaan,mut Diivalla on tietty nurkka.Laitoin sinne nyt kokeeks vessan,katotaan tuleeko pisut siihen  :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Satu- 09.12.07 - klo:16:50
Aikoinaan meillä oli pissalaatikot käytössä, mutta kun en kokenut sitä kovinkaan hyödylliseksi, lopetin laatikoiden käytön. Hamsterit meillä pissaavat kuitenkin yleensä aina samaan nurkkaan ja likaiset purut on aina helppo poistaa hajun voimistuessa häiritseväksi.  xD
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Keisariina 09.12.07 - klo:18:45
Hamsterini oppi käyttämään heti vessaa. Se oppi melkein heti kun tuli meille. Se tekee aina siihen samaan nurkkaan pissat :)  Papanoita se saattaa tehdä kyllä unissaan peäänsä, muuten se käy vessalaatikollaan :P  Suurin osa hamsuista kyllä oppii käyttämään sitä:)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: kanelipulla 11.12.07 - klo:15:42
Hauska huomata, että täältä löytyi moinen keskustelu :)
Itsekin olen tässä parin kuukauden aikana pohtinut tätä vessa-asiaa.

Aikaisemmista hamsuistani ainakin viimeiset viisi (mitä nyt muistan) oppivat nopeasti käyttämään vessalaatikkoa. Silloin käytin jotain muovipurkkia, mikä sopivalta vaikutti, ja puupellettejä

Nyt kun muutaman vuoden tauon jälkeen hankin uuden tyttö-hamsun, se ei niin millään opi. Syynä saattaa toki olla, että hienossa kulmavessassa on jotain erikois-jyrsijäkuivikehiekkaa (ihan turhaa tavaraa). Nisuni vain tyytyväisenä peseytyy ja kaivelee laatikossaan, kerran varmaan vahingossa on sinne pissinyt...

Mutta järkyttynyt olen siitä kuinka laiskan sottaiseksi tämä nuori neiti on paljastunut. Aiemmin pesänä oli vain iso paperikasa häkin nurkassa, jolloin tytteli ilmeisesti vain tylysti työnsi takapuolensa ulkopuolelle ja lorotteli siihen viereen. Nyt hankin sille puisen pesäkopin ajatuksena, että se joutuisi kömpimään sieltä ulos pissalle ja ehkä siten eksyisi vessaan. Mutta ei, neiti pissaa pesäkopin sisälle yhteen nurkkaan, on ilmeisesti turhan tilava  :|
Ja minä kun olen aina todennut hamsujen olevan kovin siistejä...

Olisikohan tuossa kyse jostain peritystä/poikasena opitusta käyttäytymisestä... Olisipa kiva tietää miten Nisun sisarukset toimivat.
Oletteko huomanneet oppivatko vessailevan naaraan poikaset helposti vessailun?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Maikkis 11.12.07 - klo:15:50
^ Meillä ainakin emo oli tarkka siitä, että pissii vain vessaan, joten poikaset oppivat ihan pienestä pitäen käyttämään myös vessaa. Kaikki 14 + emo kävivät pissimässä vessaan. Vessaa saikin silloin tyhjentää ainkin 2 kertaa päivässä :D
Eli varmaankin emon esimerkistä poikaset osasivat myös käyttää vessaa. Minulla sitten taas ei ole kokemuta emosta, joka ei käyttäisi vessaa.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Tiituz 11.12.07 - klo:15:53
Meillä Diiva oppi käyttämään vessaa :D Helppo vaihtaa purut sit sieltä.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: nuppuska 14.12.07 - klo:12:24
Meillä ei kumpikaan käytä vessalaatikkoa.

Toinen hamsterini kira kerää ensin omia papanoitaan poskipusseihin ja heti kun otan sen käteen sylkee ne päälleni.Ei kamalan kivaa.....Onko jollain muulla kokemuksia ?  :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: e??a 14.12.07 - klo:14:48
^Lilo joskus kerää niitä papanoita poskipusseihinsa, mut ei sylje niitä mun kädelle, vaan pesäänsä.. :pihalla: :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: nikki 20.12.07 - klo:23:22
huoh. Meillä ei tuo tyttönen vieläkään käytä vessaa. Aluksi oli niin siisti että peseytyi kauheasti, nykyään tuntuu että on tyttö laiskistunu ja pissaa ja kakkaa pesään. Alkaa olla pesän vaihto kun vaneerista on iskä vääntänyt mökin niin huomaa pissan ilkeän hajun. hohhoijaa =) Mutta jos nyt vielä annan mahdollisuuden pesän vaihdon jälkeen. Jos se vaan ei tykkää nykysestä =D hahah. no en usko (:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Tiituz 20.12.07 - klo:23:41
On tuo Kirppu kyllä viisas  :)  En opettanu sitä vielä mitenkään vessalle, mutta laitoin veskin kumminkin huvin vuoksi, ja sinne puupuriste kissanhiekkaa. Haistoin parin päivän päästä ja se oli toimittanu kaikki pissinsä sinne! Fiksu tyttö :lov
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Nilla 30.03.08 - klo:19:48
Mä oon kokeillu laittaa Ompulle vessalaatikon sinne nurkkaan mihin se yleensä pissaa. Mutta sitten kun Omppu huomaa että olen laittanut hänen pissanurkkaansa vessalaatikon, niin toinen tekee tarpeensa sitten dunan toiseen nurkkaan  :roll:  Se pelkää vessalaatikkoa  :twisted:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: ^Kiekura^ 11.04.08 - klo:19:02
Kyllä sitä vessalaatikkoa tulee joskus käytettyä, mutta tällähetkellä se on oiva ruokavarasto. Pissimiset hoidetaan sitten siihen viereen.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: -Sonsku- 11.04.08 - klo:21:17
Tofulle tollasen vessalaatikon ihan vasta ostin, ei osaa käyttää ainakaan vielä, mutta eipä se kamalasti haittaa, ainakaan mua!  :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Cami 12.04.08 - klo:08:57
Jee! :D
Joku pojistani oli tehnyt ekaakertaa tarpeensa vessaan :sydan Toivottavasti tekee jatkossakin xD
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Pähkinä 26.05.08 - klo:09:52
Meillä Nelli pissaa aina vessalaatikkoon, mutta nyt se on hoksannut että sitä voi purrakin. Pitää varmaan ottaa se pois, vaikkakin siitä oli niin helppo vaihtaa aina purut.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Woollen 26.05.08 - klo:19:49
^Meilläkin Opri innostuu joskus nakertamaan vessalaatikon reunoja niin, että pelletit tippuvat ulos ;)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Niina-03 26.05.08 - klo:23:08
Tässä vessavinkkejä:

WC - Lähes kaikki hamsterit oppivat käymään wc-laatikolla (n. ½ l. neliskanttinen pakasterasia, margariinirasia, kulmavessa tms.), jonka sijoitat mökin viereen nurkkaan ja täytät hienolla seulahiekka /purupuriste seoksella (Pellex).  Jos emo osaa käyttää vessaa, poikaset oppivat vessan käyttäjiksi melkein itsestään.

Jos hamsulla ei ole vessan käytöstä mitään hajua, se pissailee helpoiten pelkkään hienoon hiekkaan, johon voi lisätä purupuristetta asteittain. Hiekkaa tai hiekka+purupuriste seosta tulee olla wc-laatikon pohjalla 2-4cm, niin paljon ettei hamsu kaada vessaa. Viikkojen kuluessa voit vähentää hiekan määrää, kunnes hamsu käy kokonaan purupuriste Pellexissä.
Seulahiekan hyvä raekoko n 0,5-1mm, rautakaupoista säkki n 6 e. Halpa ja hyvä tuote, ainoastaan kantamiseen tarvitaan mies.  
Wc-laatikon nimi on harhaanjohtava, sillä eläin ei opi koskaan papanoimaan laatikkoon. Jos wc-laatikkoa ei käytetä, häkin vessanurkkiin kerääntyy hiljakseen kalkkiläikkiä. Kalkki on liotettavissa etikalla.

"Vessa ei toimi jos":
- Pyöreä vessa, hamsu pissaa aina nurkkaan eli pitää olla kulmikas.
- Liian kevyt vessa tai liian vähän kuiviketta, hamsu heittelee sitä seinille.
- Kaukana pesästä, hamsu ei viitsi veivautua sinne herättyään vaan tekee vessan lähemmäs.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Tiituz 29.05.08 - klo:15:30
Ihana kattoo ku DIiva käyttää vessaa, ni poikasetki on oppinu. Jokainen vuorollaan pissille laatikkoon  :D  :sydan
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: kose 29.05.08 - klo:17:01
Meidän pojat käyttävät kylpypaikkaa vessana ja kylpemiseen, oikeaa vessaa ei edes vilkaista... :S
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Hannaaa 05.06.08 - klo:11:09
Meillä osataan kakkalla käydä wc-laatikossa,mutta pissalla pitää käydä aina jossain muussa nurkassa :rant: ...
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: -Sonsku- 05.06.08 - klo:22:01
Hahaa, Tofu on viimein oppinut käyttämään vessalaatikkoaan!  :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: e??a 07.06.08 - klo:21:30
^Onnea. ;)

Oon nyt muutaman kerran löytänyt Lilon nukkumasta vessalaatikostaan. XD Kyllähän se silti pissansa sinne osaa tehä. :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Nilla 08.06.08 - klo:23:40
Meillä ei oo hamsut oppinut käyttämään vessalaatikkoa, tai no ehkä puoliksi: vessalaatikoiden taakse on pissattu, ei vessalaatikkoon  ;)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: HAMPSU 09.06.08 - klo:12:54
Ostin joulun aikaan Cladelle vessalaatikon. Ei se sen tarkotusta tajunnu nii otin pois. Vasta laittoin sen takasi. Laittoin pissasia puruja sinne. Toivottavasti se oppii..  :sydan  :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Taake 01.07.08 - klo:22:16
Hamtaro oppi heti^^
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Mianna 02.07.08 - klo:19:19
Aada oppi kahden ekan viikon aikana käyttämään vessaa. Kuivikkeena sille pitää olla näköjään kylpyhiekka, sillä oikeeseen vessahiekkaan se ei tee mitään.. :D Ensin se käyttää vessaa kylpyammeena ja sitten vessana kun on ensin kylpenyt siinä..
Iida ei ole vieläkään oppinut käyttämään vessaa, joten sillä ei sitten sitä olekkaan.. Silloin opettelun aikoihin se hamstrasi ruuat vessaansa ja hautasi ne sitten hiekkaan..  :haha
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: wap` 13.07.08 - klo:12:34
Käytättekö te seillä vessassa niitä kissojen "pellettejä" vai mitä onkaan? Olisko ne hyviä syyriksen vessaan?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: roosap 13.07.08 - klo:12:36
: "wap`"
Käytättekö te seillä vessassa niitä kissojen "pellettejä" vai mitä onkaan? Olisko ne hyviä syyriksen vessaan?

joo. esim toa-lätt nimiset pelletit on hyviä ja halpoja
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Potmo 13.07.08 - klo:22:46
Abigail osasi käyttää vessaa aluksi. Sitten se yhtäkkiä siirtyikin kuseksimaan pesänsä nurkkaan. Vessalaatikko toimii nykyään oikein mukavana leluna jota on kiva heitellä ympäriinsä.. Siksi ei tule pistettyäkään sinne muuta kuin purua, ei ne siellä pysy kuitenkaan..

Kuinka sen saisi opetettua vessaan takaisin? Olen tehnyt niinkin että olen kaikki muut terraarion nurkat täyttänyt kaikilla kamoilla ja jättänyt sinne ainoaan "tyhjään" nurkkaan sen vessalaatikon, että se menisi sinne eikä kuseksisi tavaroille. Mutta ei, kun se on sinne pesään tehtävä.. Sitten harmittaa aina uutta pesälaatikkoa olla vaihtamassa kun nurkka on pisussa.. :(
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Isku 13.07.08 - klo:22:47
Meillä pikkuiset osaa käydä vessassa, kaikki kolme. Välkky joskus käy pissalla muuallakin, mutta vessaa silti käyttää myöskin :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Nilla 13.07.08 - klo:23:06
Kokeilin tänään vessalaatikkoa hirotsukulle. Ei mitään hyötyä siitäkään  :nops:  Hirotsuku tosin teki tunnelin, että pääsee vessalaatikon alle nukkumaan.. No, käyhän se pesänäkin.  :lol:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Lilli 14.07.08 - klo:14:37
Meidän Minniellä on toiletti jossa on puupellettiä ja Minnie on oppinut käyttämään sitä hyvin. Ensiksi se pissi aina juoksupyöräänsä, mutta nyt se on lopettanut, kiitos toiletin :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: e??a 19.07.08 - klo:16:18
Onko se totta, että hamsu pissii pesäänsä jos se on liian iso..? Luin niin jostain.. :) Kerran kun olin laittanut Lilolle ison pahvilaatikon pesäksi, se pissas sinne. Kun vaihdoin pienenpään, se alkoi taas käyttää vessaa.. :pihalla: :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Potmo 21.07.08 - klo:02:36
^Hmm, tätä on testattava!  :shock:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Krisse 23.07.08 - klo:17:43
: "e??a"
Onko se totta, että hamsu pissii pesäänsä jos se on liian iso..? Luin niin jostain.. :) Kerran kun olin laittanut Lilolle ison pahvilaatikon pesäksi, se pissas sinne. Kun vaihdoin pienenpään, se alkoi taas käyttää vessaa.. :pihalla: :D
Ainakin meillä oli niin, että pissit meni aina pesämökkiin, joka oli melko iso. Vaihdoin sen sitten pienempään, eikä sieltä enää löytynyt yhtään pissaa.

Voisiko olla niin, että hamsteri "merkkaa" liian isoa pesää, jotta se tuntuisi turvallisemmalta?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Katar 24.07.08 - klo:10:22
: "Krisse"
Voisiko olla niin, että hamsteri "merkkaa" liian isoa pesää, jotta se tuntuisi turvallisemmalta?

Näinhän se on. Liian tilava pesä on hamsuista turvaton koska ne muutenkin karttavat avonaisia aukeita ihan niille luontaisista syistä. Siksi hamsteri pissaa pesään, jotta siellä olisi omaa turvallista hajua  ;)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Kristiina 24.07.08 - klo:15:12
Meillä hamsteri pissii nurkkiin, mutta kun olen yrittänyt nyt olla ovelana ja laittaa joka nurkkaan jotain tavaraa, sitten pissitään vaikka vessalaatikon viereen xD Eli meidän hamsterilla ei ole yritystäkään opetella vessalaatikon käyttöön :shock:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: wap` 05.08.08 - klo:18:30
Onko se Best Friend(?)in kissoille tarkoitettu puupohjainen pelletti hyvä hamsun vessalaatikkoon?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Oscar 06.08.08 - klo:15:58
kyllä meillä ainakin vessa laatikkoa osataan käyttää, ja se sisältää sitä tavallista hamsuille tarkoitettua wc-hiekkaa (:  :lol:
Tosin tänään taisin aamulla Epun asumuksesta löytää suuren nurkka-pisun  :shock:  en sitten ole ihan varma, että oliko se pissaa, vai jotenkin muuten vaan jotain märkää sinne joutunut ^^
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: trap 06.08.08 - klo:16:26
Kepponen käyttää tällä hetkellä vessalaatikkoaan pesupaikkana :D Aina herättyään kipittää sinne siistimään turkkinsa.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Hanetzu 06.08.08 - klo:17:41
no meillä jekku joskus asustelee sen alla  :haha
kyllä se sitä käyttää, mutta joskus loruttelee viereiseen häkin kulmaan  :kieli
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Oscar 06.08.08 - klo:19:34
: "trap"
Kepponen käyttää tällä hetkellä vessalaatikkoaan pesupaikkana :D Aina herättyään kipittää sinne siistimään turkkinsa.

Nii meilläki ^^  :sydan   ;)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Marla 07.08.08 - klo:21:57
: "Oscar"
: "trap"
Kepponen käyttää tällä hetkellä vessalaatikkoaan pesupaikkana :D Aina herättyään kipittää sinne siistimään turkkinsa.

Nii meilläki ^^  :sydan   ;)
Samoin meillä :) .
Rico hengailee vessassaan aika paljonkin, toisinaan torkkuu siellä.

Kaikki osaavat käyttää vessalaatikkoa, Väiski tosin päästelee yhteen ylätasanteen nurkkaan välillä. Ja Maukka merkkailee pitkin häkkiään niin vietävästi.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: wap` 08.08.08 - klo:12:37
: "wap`"
Onko se Best Friend(?)in kissoille tarkoitettu puupohjainen pelletti hyvä hamsun vessalaatikkoon?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Oscar 08.08.08 - klo:16:22
: "Maria"
: "Oscar"
: "trap"
Kepponen käyttää tällä hetkellä vessalaatikkoaan pesupaikkana :D Aina herättyään kipittää sinne siistimään turkkinsa.

Nii meilläki ^^  :sydan   ;)
Samoin meillä :) .
Rico hengailee vessassaan aika paljonkin, toisinaan torkkuu siellä.

Kaikki osaavat käyttää vessalaatikkoa, Väiski tosin päästelee yhteen ylätasanteen nurkkaan välillä. Ja Maukka merkkailee pitkin häkkiään niin vietävästi.

Ja tuossa vielä taidonnäyte asiasta ;)
(http://http://i523.photobucket.com/albums/w354/datches/Kuva2165-1.jpg)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Cami 10.08.08 - klo:08:02
mun robot käytetää kylpyheikkaa vessana ;)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Elmeri-hamsu 20.09.08 - klo:11:28
: "mona"
sain viikko sitte hamsterin, ja oon joka ilta tutkinu sen häkkii, mut ei missään näy pissaa :< . en oo myöskää nähny sen juovan. onks kenelläkää toisella ollu samaa ongelmaa?


Meillä oli alussa sama ongelma ja olin kuolla kun en tiennyt mitä tehdä. Mutta kyllä se  juo kun sillä on jano. Olin kauhusta kankea. Mutta lopulta näin sen juovan. Hamsut juovat yleensä sillon kun ovat hereillä. Et varmaan valvo koko yötä. Kyllä se juo usko pois. :mrgreen:  :mrgreen:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: tintsku 20.09.08 - klo:13:53
Meillä osataan käyttää vessalaatikko, mutta joskus kakkii pesämökkiin ;)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Pauliina 21.09.08 - klo:14:44
meillä ennen osattiin käyttää, mutta nykysin ei enää :/ pissat tulee ruokatasolle ja kakat tulee pesämökin eteen  :huh
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: eta 21.09.08 - klo:21:43
Meilläkin kun vaihdan purut ja mökin paikan niin silloin ei meinaa pissalaatikkoa osata käyttää. Joten aina kun vaihdan purut ja siivoan häkin/terran jätän vähän vanhaa pissaa vessalaatikkoon niin silloin hamsut osaa taas siellä käydä.
Vessalaatikon olen nyt myös pitänyt samassa nurkassa ja mökin siinä lähellä.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Bobo 26.09.08 - klo:20:35
Minun oma syrkkini oppi pissalaatikolle heti. Kun huomasin sen pissinurkan niin pissaisia puruja ja wc-hiekkaa vessalaatikkoon niin hetihän se pikkuinen sinne meni.  :lov  :sydan
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Oscar 30.09.08 - klo:18:25
Kuinkas kun multa loppui eilen se vessan hiekka, enkä pääse sitä ostamaan lähiaikoina  :|
Niin onko mitään korviketta hiekalle, vai oonko pulassa?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Maikki^ 30.09.08 - klo:18:33
: "Woollen"
Päätin nyt tehdä uuden topicin, kun tällaista en ainakaan haulla löytänyt. Eli osaavatko hamsunne käyttää vessalaatikkoa?
Hamsullamme on pisukippona margariinirasia, jossa on puupellettiä, mutta hamsuni ei vain opi sen tarkoitusta. Aluksi se pissi vääriin nurkkiin, otin pissaiset purut laatikkoon, josko se oppisi sitä käyttämään. Mutta ei, nyt se pissaa aivan vessalaatikon viereen, ja käyttää laatikkoa enemmänkin pesänään; se rahtaa pesäkopista vessapaperit pehmusteeksi ja välillä piilottelee pelletteihin ruokaakin.
Käytättekö te jotain ihmekeinoa hamsujenne "opettamiseksi", vai pissivätkö karvapallonne minne sattuu? ;)
//////
Muin hamsteri, Ninni, oppi vessaa silei jot sinne tippu juomapulosta vettä , ja hää kai luul pissaks. ja mie laitoin ihan luonnn hiekkaa (haittu naapurin montusta) missä ei oo kauheesti kiviä.  Siihe se pissii. Mut jos siinä on puruja, ei se kelpoo.  ;)  Ninni tykkee myös sudittoo siinä  :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Maikki^ 30.09.08 - klo:18:48
: "Oscar"
Kuinkas kun multa loppui eilen se vessan hiekka, enkä pääse sitä ostamaan lähiaikoina  :|
Niin onko mitään korviketta hiekalle, vai oonko pulassa?


Mie otan ihan luonnon hiekkoo. Siitä se tykkee. Ja se on ilmastakkii....  :oops:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Oscar 30.09.08 - klo:20:31
: "ninni<3"
: "Oscar"
Kuinkas kun multa loppui eilen se vessan hiekka, enkä pääse sitä ostamaan lähiaikoina  :|
Niin onko mitään korviketta hiekalle, vai oonko pulassa?


Mie otan ihan luonnon hiekkoo. Siitä se tykkee. Ja se on ilmastakkii....  :oops:okeii : D D  kuinkas onko se vaarallista jos hamsu työntää sitä poskipusseihinsa?
kun sen takia oon kuullu että kissanhiekkaa ei saisi laittaa, koska se on vaarallista hamsterin elimistölle?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Syyris 01.10.08 - klo:13:45
Ensin Fiina teki pisut aina yhteen nurkkaan, johon laitoin aina sellaisia pellettejä. Myöhemmin ostin hamsterin kulmavessan. Nykyään Fiina tekee AINA pisut vessaan. Mutta kakkoja lojuu milloin missäkin.. Vessanhiekkana käytän nykyään sellaista hamsuille tarkoitettua raehiekkaa.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Cindu 03.10.08 - klo:20:47
Ei oo wc laatikkoo, ei ainakaan vielä. Tulee varmaan myöhemmin..
Kattoo nyt oppiiko  :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Sohvi 29.11.08 - klo:20:03
muuten onko ihan ok jos  kummatkin hamsuni päästelee noin 2 tunnissa yli 20 papanaa... Aika turha kyssä mut  XD   :P
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Nilla 24.02.09 - klo:19:05
Kyllä, Edina osaa käyttää vessalaatikkoa  :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Sohvi 24.02.09 - klo:19:10
Bellamo osaa, mutta Tapsulta se on hieman hakusessa  :oops:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: AkuHamsteri 25.02.09 - klo:09:23
Joo, mun aku on oppinut kakkimaan sinne vessaan, mutta pissaa toiseen nurkkaan  :shock:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Anonymous 25.02.09 - klo:11:04
Meillä Bili tekee vessaan kaikki ja veikka poika kakat ja vastakkaisessa nurkassa käy pissalla. XD Nelli nukkuu vessassaan aika useesti mutta tarttee ymmärtää että hän on pieni vielä :sydan
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Sissi 28.02.09 - klo:10:19
Sissi osaa mennä oikeaan paikkaan asioille. Eli wc:seen.  :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Miyu 28.02.09 - klo:23:26
Meillä ainakin hamsteri osaa pissiä pissalaatikkoon,ilman mitään ihmekeinoja  xD Mutta ongelma on se,kun Pyry pissaa aina samaan nurkkaan :'33
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Silkkisiipi 16.06.09 - klo:20:24
Mulle on tulossa lähiaikoina ensimmäinen hamsu, ja asumuskin on jo valmiina. :) Mietiskelinkin tässä tuota wc-asiaa, että kannattaisiko jo etukäteen työntää johonkin/kaikkiin nurkkaan jonkin sortin margariinirasia? Vai odottaa että näkee, missä nurkassa käy asioilla?
Entä mitä sinne lootaan sitten pitäisi laittaa? Pellettejä, hiekkaa? Onko ketjussa aikaisemmin mainittu wc-hiekka sama asia kuin kylpyhiekka?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: carindala 16.06.09 - klo:20:30
Mun syrkkivanhus käyttää kyllä vessalaatikkoa pissaamiseen mutta papanat tulee aina mökkiin. Luulisi että on tukala nukkua siinä omien jätöstensä keskellä... Hyvin vähän papanoi muualle terraarioon. Mökkiä pitää putsailla vähintään jokatoinen päivä. Olen pitänyt sillä myös toista mökkiä, että jos se vaan haluaa suojaisan paikan toimituksilleen, mutta ei, se haluaa asua niiden papanoittensa kanssa.  :roll:

Itseasiassa tämä pätee myös talvikkohybridiini.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: maarit 16.06.09 - klo:20:34
Meillä syrkeistä on Anni ainut joka osaa käyttää vessalaatikkoaan asianmukaisella tavalla.Uliaksella,Letulla ja Maukalla on vessalaatikot kyllä mutta ne tekee asiansa sen viereen eikä koskaan sinne vessaan.Uliaksella on tapana vaan siirrellä vessalaatikkoaan.Junnulla ei vessalaatikkoa ole kun se tekee tarpeensa vähä mihin sattuu ja talvikoilla/kiinareilla on ees vessaa käytä.Vessalaatikkona toimii muoviset rasiat (esim. jäätelörasia,margariinirasia,vanha pakasterasia yms.) ja käytän puupellettiä niissä.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Ronja- 18.06.09 - klo:14:55
Meillä Sara & Siru osaavat kyllä käyttää vessalaatikkoa. Vessalaatikoksi laitoin tyhjän voirasian ja sen pohjalla on ihan puupellettiä. ;) Se on varmaan aika yleistä.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Silkkisiipi 21.06.09 - klo:18:46
En ole onnistunut muuten paikantamaan Torstin pisuja, muuta kuin että vessapaperirullan sisään oli tehnyt muutamat lirut. :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: ppösse 19.07.09 - klo:19:58
Mitä hamsun vessalaatikossa kannattaa käyttää, puupellettiä, jotain hiekkaa, perus puruja?  :roll:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Vevve 19.07.09 - klo:20:19
^ Monet käyttävät puupellettiä, mikä onkin ihan hyvä vaihtoehto. Eläinkaupan pissahiekatkin on varmaan ihan hyviä mutta usein tosi kalliita verrattuna puupelletti-kissanhiekkaan. Vessakuivike ei saa olla paakkuuntuvaa, koska se voi olla nieltynä vaarallista.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Violahh 22.07.09 - klo:18:29
Violalla ei ole pissalaatikkoa. Ennen oli pakasterasia, mutta jyrsi vain sitä ja otin sen pois. Viola on kyllä aina pissannut vain yhteen nurkkaan, niin ei ole vaikeaa siivota =) Ei se sitä laatikkoa edes tarvii =D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Anzukka 24.07.09 - klo:00:13
Meillä ei ole käytössä juuri nyt vessalaatikoita mutta kyllä tulee käyttöön :) puupellettiä pohjalle.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Avalon 24.07.09 - klo:00:29
Saako tuota puupellettiä pienempinä pakkauksina ostettua mistään?
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Jemia 24.07.09 - klo:00:59
^ Määrittele pienempi. Pieniä pussejahan nuo kaikissa marketeissa kissanhiekkana myytävät puupellettisäkit on. :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Avalon 24.07.09 - klo:01:03
Öh... Vaikka alle kiloin painoista? :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Jemia 24.07.09 - klo:01:08
^ Tuskinpa ihan niin pieniä löytyy. Tuommoinen perus Rainbow-puupellettikissanhiekkapussi, joka meiltä nyt kaapista löytyi on sekin 3,5 kg ja taitaa olla pienimmästä päästä. Vaikken kyllä ole tutkaillut marketteja, jahka siellä olisi kuinka minipakkauksia nykyään. :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Minski 24.07.09 - klo:01:12
Pienin nössykkä mitä oon nähnyt on tainnut olla 3,5 kg ja ihan perusruokakaupasta/tavaratalosta sieltä lemmikkitarvikeosastolta kissanhiekkahyllystä :) Niissä pussukoissa lukee usein "puupohjainen kissanhiekka". Hyviä ja edullisia muutaman kilon pussukoita on ainakin
- Keron valmistama Pellex (http://http://sonja.iki.fi/sonja/images/muut/pellexvapon.jpg)
- Eldorado puupohjainen kissanhiekka (http://http://www.eldorado.fi/stc/eldorado/images/product_images/6410708190370_i.jpg)
- Rainbow puupohjainen kissanhiekka (http://http://www.omatmerkit.inex.fi/upload/pictures/lo_res/Rb_puupohj_kissanhiekka_6l_w.jpg).
Monen hamsun omistajille edullisemmaks tulee sit Agrimarketista Vapon 20 kg:n puupellettisäkki :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Avalon 24.07.09 - klo:01:17
Kiitos molemmille. :) Mulle taitaa riittää tommonen 3kg säkki tota. Omistankin vain 2 syrkkiä.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Jemia 24.07.09 - klo:01:18
^^ Mun pitäis löytää lähinnä joku välikoko. Ei ole ihan niin paljon menekkiä, että haluaisi raahata 20 kg pellettiä kotiin, mutta toisaalta nuo muutaman kilon nyssäkät ei vastaavasti kestä kauaa.
Life is so hard. xD
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Juulia 24.07.09 - klo:01:24
Meillä on muutamalla hamsulla "nurkkalaatikko" ja muutamalla on laitettu nurkkaukseen margariinirasia.
Meillä on käytössä tuollainen Rainbow:n puupohjainen kissanhiekka. Sopivaa meille ja vielä sopivan kokoisessa pakkauksessa ja on suht edullisiakin. Meillä, kun tuon viiden hamsun kanssa varmaan 20kg:n puupellettisäkki kestäisi lähemmäs vuoden ja niin isolle ei ole tarvetta, toistaiseksi :P .
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Minski 24.07.09 - klo:01:24
^^ Ei se 20 kg oo kauheenkaan iso säkki, ettei ainaka tilaa vie paljoo. Ja äkkiäkös noita hamsuja saa lisää, jos pelkää, että säkki kestää liian kauan :D Tuolla (http://http://www.ilonaihe.fi/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=292&category_id=25&option=com_virtuemart&Itemid=53) on 10 litran eli olisko 7-8 kg:n pellettipussukka.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Jemia 24.07.09 - klo:01:51
^ On se miusta jo ihan tuhti kantaa kotiin ja varsinkaan kun ei ole kaappitilaa tai varastoa, missä säilytellä isompaa satsia. Tuo 10 litraa on mun mielestä se ihan sama koko, jota marketeissakin myydään. :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Juulia 24.07.09 - klo:02:06
Tekisi toisaalta mieli hommata tuollainen 20kg:n säkki, kun välillä tuntuu, että tuo Rainbow:n pussi on loppu jo ennenkuin sen ehtii edes avata....
Mutta ei viitsisi ottaa tuollaista isoa säkkiä senkään takia, ettei sitä saa mihinkään järkevästi sijoitettua ja se olisi aina tiellä... ja tuon pienemmän pussukan saa vaikka minne piiloon.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Miharu 24.07.09 - klo:12:06
Aapolla ei ole edes vielä vessalaatikkoa  :oops: Tuntuu tuo 3,5 kg niin isolta yhdelle hamsulle.. Mutta voishan noita hamstraajia ottaa lisää..  :haha
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: tintsku 24.07.09 - klo:15:36
Mie käytän syrkeillä pirkan puupohjaista kissanhiekkaa, jota on säkissä 6l eli n. 3,5kg. Myyllä en käytä ollenkaan vessalaatikkoa, koska ei osaa käyttää sitä.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Avalon 24.07.09 - klo:17:16
Vaihdanko ne pelletit uusiksi aina siivouksen yhteydessä vai useammin? :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: tintsku 24.07.09 - klo:17:18
Mie vaihan ainakin n. 3-4 päivän välein ja aina sillon, kun siivoan.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Miharu 24.07.09 - klo:21:48
Nyt onnistuin paikantamaan paikan, minne Aapo pissaa. Pesäkoppiinsa.  :roll: On varmaan tosi kivaa nukkua pissaisten wc-paperisuikaleiden seassa.. Pitää laittaa Aapolle wc-laatikko piakkoin.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: ammie 24.07.09 - klo:23:03
^ Kyllä se vissiin on hauskaa kun meilläkin Yufu tekee niin.  xD Omapahan on hamsun asia, ei Yufu vessanurkkaakaan osaa käyttää. Kiva kun täältä löytyi vinkkejä halvoista puupohjaisista kissanhiekoista, täytyy käydä heti ostamassa.  :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: tintsku 24.07.09 - klo:23:06
^^ Meilläkin Myy nukkuu pissan seassa, siksi se joskus haiskahtaakin vähän pissalle xD
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Minski 25.07.09 - klo:01:02
: "Avalon"
Vaihdanko ne pelletit uusiksi aina siivouksen yhteydessä vai useammin? :D
Meidän hamsuilla riittää viikkosiivouksen yhteydessä eli siis kerran viikossa :yes: Mutta jos tuoksuu pissi liikaa aiemmin niin tietty sit vaihtaa useemmin. Oma nenä on hyvä mittari :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Miharu 25.07.09 - klo:21:45
: "ammie"
Kiva kun täältä löytyi vinkkejä halvoista puupohjaisista kissanhiekoista, täytyy käydä heti ostamassa.  :)

Minäkin kiitän vinkeistä. :) Kävin tänään ostamassa Rainbow:nin puupohjaista kissanhiekkaa. Nauratti älyttömästi, kun mie raahasin semmosta 6 L = n. 4 kilon kissanhiekkasäkkiä, koska kotona ei oo kissaa mailla ei halmeilla.  :oops: No, siellä luki että käy myös jyrsijöille.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: ammie 25.07.09 - klo:21:54
^ Mä sitten kipasin ostamassa pirkan puupohjaista kissanhiekkaa, juurikin tuon samaisen määrän, 6 litran säkin. Oli halvinta, mikä mun silmään osui. Täytyy koittaa noilla talvikoillakin, jos ne ymmärtäisivät vessan päälle, Yufulla olen kyllä jo aikaisemmin kokeillut, mutta ei ole onnannut. Bravo osaa   kulmavessaan pissiä.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Miharu 25.07.09 - klo:22:39
Laitoin just Aapolle sen vessalaatikon. Katsotaan oppiiko sitä käyttämään. :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Anzukka 26.07.09 - klo:01:03
Päätin just että hankin paketin pakasterasioita ja puupellettikissanhiekkaa että häkkien/ asumusten pohjat säästyy vähän pitempään :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Miharu 26.07.09 - klo:10:34
^Miekin laitoin pakasterasiaan. :) Toivottavasti Aapo oppis sen käytön..
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Anonymous 27.07.09 - klo:01:38
meillä kulma vessat käytössä ja suht moni niitä osaa käyttääkkin ja helppo kurkkaa koska on likanen niin mörtit vaihtoon  wessan pesun kera.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: ansku83 28.09.09 - klo:17:37
Ekana pissalaatikkona Nirpulla oli matala pakasterasia. No, se jyrsi siitä reunat ja teki sinne pesän. Sit laitoin pissanurkkaan lasikurkkupurkin missä oli hamsterin vessahiekkaa. Silloin hamsu keksikin mennä  pissille muoviseen ylämökkiin. Nyt minulla on vessahiekkaa sekä lasipurkissa että ylämökissä ja se pissii niihin vuorotellen eikä oo enää pesiä tehny niihin. :)
: Hyviä vinkkejä opettaa hamsteri KÄYTTÄMÄÄN VESSALAATIKKOA
: HamsuLove 30.03.10 - klo:17:49
Nipsu on nyt siis ollut meillä viikon, ja on aina kakkinut mökkiin, pissasta en nyt erikseen oikeen ole huomannut kunnes...
Nipsu pissasi putkeensa jossa sattuu olemaan reiät. Virtsanhajun haistaa siitä todella hyvin :x . Kun se eilen teki sen ensimmäistä kertaa niin olen nyt sitten eilen ja tänään joutunut pesemään sen putkilon kun se on nyt vissiin ottanut sen jokapäiväiseksi tavaksi. Se on nyt jo 3kk joten voiko syy enään olla iässä? :shock:
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Marla 30.03.10 - klo:18:29
Meillä monet hamsut, vaikka pissaisivatkin tunnollisesti wc-laatikkoon, kakkivat pesäänsä, sekä virtsaavat sinne ja ruokavarastoonsa, mikä on normaalia toimintaa hamsterilta.

En tiedä, onko sinulla erillistä wc-laatikkoa asumuksessa, mutta jos on, ottaisin tuon putken pois ainakin joksikin aikaa, jolloin hamsterin on keksittävä uusi paikka tarpeilleen. Pissaista purua kannattaa kokeilla siirtää wc-laatikkoon ja/tai siirtää laatikko siihen nurkkaan, johon hamsterilla on tapana tehdä tarpeitaan. Jotkut tosin omaavat rasittavan tavan ruikkia joka puolelle, johon ei mitään erityistä vippaskonstia taida olla, jos ei vessalaatikostakaan ole apua.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Skywalker 30.03.10 - klo:20:42
Meillä kaikki kolme kääppäriä tekee tarpeensa pesämökkeihinsä. Ei sillä mulle mitään merkitystä oo, mutta on se kumma kun ei niitä itteensä yhtään ällötä :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Miharu 01.04.10 - klo:20:38
Meillä jotenkin Aapo ei osaa vieläkään käyttää tuota vessaa. Olen sitten suosiolla ottanut vain pois, kun aivan turhaa on tuo laatikko tuolla. Nyt kuitenkin toissa päivänä siivotessani Aapo kävi pissaamassa kukkaruukkuunsa, joten tiputin "perään" sitten muutaman pelletin, jotka imivät tuon pissan ja toivoisin, että Aapo vaikka sinne sitten pissailisi. Vaikka kai se on minulle sama, jos se pissaa mökkiinsä. Itsehän se sitä sitten haistelee.  :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Cindy 01.04.10 - klo:23:55
Toshiolla on kulma-wc, ei ole vielä ainakaan oppinut käyttää sitä. Mutta se kyllä viihtyy siinä hyvin muutenkin, joskus jopa nukkuu. :D
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Maranth 03.04.10 - klo:17:07
Meillä on ihan kulmavessa käytössä, ja Dino sitä osaakin käyttää.  :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Illi. 03.04.10 - klo:22:07
Munkin hamsu sai tässä yks päivä nurkkavessalaatikon. : )) Ei oo viel oppinu käyttää, mut seki nukkuu siel välil ja oleilee sun muuta. : ) Toivotaan, et se oppii käyttää sitä.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Louna 03.04.10 - klo:22:35
Oon miettinyt, kun kissoista sanotaan, että ne pissii mielellään kloriitin hajuiseen paikkaan, et voisko sama toimia hamsterilla? Olisko haitallista kokeilla, jos pesisi vessalaatikon tosi miedolla kloriittia sisältävällä pesuaineen + veden liuoksella ja huuhtelisi huolella ja antaisi kuivua hyvin? Olis niin kiva kun talvikko oppis veskilaatikolle, mut likaisten purujenkaan laittaminen sinne ei oo tuottanut tulosta. Meidän kissa pissii mieluiten laatikkoon jossa on turvetta, pitää vielä koittaa sitäkin, kun hamsterille tuota ei oo vielä tullut mieleen kokeilla.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Ananas 20.04.10 - klo:16:14
Meil pidetään mun ostamaa keraamista omenapesäjuttua vessana.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: siilipallo 20.04.10 - klo:21:41
Minulla häiritsee kun ei vessalaatikko kelvannut kuin jyrsittäväksi silloin kun toiselle hamsterille sellaisen kokeilin laittaa. Helpottaisi siivoamista, kun tietäisi minne nuo pissii ja mistä niitä likaisia puruja kannattaisi poistaa. Tällä hetkellä kun en pysty esim. värin perusteella erottamaan, mitkä ovat likaisia ja mitkä ei.
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: HamsuLove 29.04.10 - klo:15:57
Ouhjeahh ;DD Ennen Nipsu pissi aina putkeensa(olen ehkä saattanut mainita) mutta ihan ittestäään se oppi sinne vessalaatikkoonsa käyttämään:P
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Tiinapa 05.12.11 - klo:14:13
Hei olisiko kellään kokemusta hamsteri vessahiekasta nimeltä fresh'n' easy ? Eläinkaupasta sitä suositeltiin ja päätin kokeilla.. :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Tiinapa 05.12.11 - klo:14:17
Hei olisiko kellään kokemusta hamsteri vessahiekasta nimeltä fresh'n' easy ? Eläinkaupasta sitä suositeltiin ja päätin kokeilla.. :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Niiskuneiti 05.12.11 - klo:22:58
Meillä kaikki hamsterit oppineet tekemään vessalaatikkoon.  xD Eivätkä oo mitään ihmeempiä opetuksia tarvinneet. Aluksi Madonna kylläkin teki pesälaatikkoon ja sinne tänne nurkkiin tarpeensa mutta pikkuhiljaa se on jo tajunnut vessalaatikon tarkoituksen mm. kun olen laittanut sen tarpeita sinne vessa-astiaan.  :D Myös molemmat kääppärit tekivät laatikkoon ilman mitään opetusta, joka on ollut helpotus niin ei ole tarvinnut edes niin usein häkkiä siivota kun ei ole tarpeita pitkin häkkiä. Onneksi ovat oppineet :)
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Hilmeliini 10.12.11 - klo:18:04
meillä käytetään vessalaatikkoa.
urho käyttää suht koht oikein; pissii ja kakkii sinne, käyttää sitä kylpypaikkana ja kätkee sinne ruokaa  xD
oscar kaivaa siinä kuin heikkopäinen, nukkuu siinä, piilottaa ruokaa ja järsii sitä  xD  kai se sinne joskus on pissinytkin  :D
irma nakertelee ja varastelee puupellettejä vessasta, syö siellä ja kantaa sinne kaikki pahanmakuiset ruuat, pelletit ja sensemmoiset. se myös kaataa sen lähes joka päivä ja vie sinne likaiset pesäainekset  xD  :sydan
: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Nappula 17.12.11 - klo:12:58
Meillä ei kyllä tehdä vessalaatikkoon, ei sitten millään. Pissapaikka vaihtuu joka viikko, toisena viikkona se on pesässä, toisena viikkona ruukussa. Wc-astiaa vain nakellaan ympäriinsä  :<
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Jane 02.04.12 - klo:19:10
Kannattaako tuommoista vessaa ostaa, vai onko se ihan hyödyllinen? Oppiiko hamsteri sinne tekemään tarpeensa?   :icon_neutral:
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: MortimerRiddle 30.05.12 - klo:19:32
Mä en erikseen mitään vessaa oo ostanut vaan käytän sellaista oranssia, jonkun dunan mukana vissiin tullutta, minikoppia pissakoppina. Peetu on tosi fiksu herra se pissiin niihin puruihin mitä sinne laitan aina. :) Käy mullekin helpoksi pitää häkki puhtaana, kun toinen on noin reipas!
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Regret 09.06.12 - klo:00:02
Ikinä en oo omilla hamsuillani pitänyt vessalaatikkoa, mutta nyt seuraavan pikkuisen meille tullessa ajattelin sellaista kokeilla. Niinpä päätinkin kysyä teiltä; Oppiiko hamsu helposti käymään omassa pikkuisessa vessassaan? Kuinka ootte omanne opettaneet? Entä minkälaisia kokemuksia teillä muilla yleisesti ottaen on näistä pikkuvessoista? Vinkkejä? Kiitoksia jo etukäteen :icon_cheesygrin:
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Eve87 09.06.12 - klo:12:41
Mun mielestä ihan turhuuksia ovat  :icon_cheesygrin:

Pistät sinne nurkkaan missä hamsu käy tarpeillaan ja toivot parasta, tietty voit nakella sinne vessaan papanoita, jos se oppis siellä käymään,
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: pompoosi 11.06.12 - klo:15:45
Meillä ei ole mitenkään opetettu, mutta ainoastaan vessalaatikkoonsa tekee pissansa. Vessalaatikossa on hiekkaa ja muualla purua. Papanoita tekee kyllä minne sattuu  :icon_lol:
: Vs: Re: Hamsterin vessalaatikko
: Domino-Keksi 17.06.12 - klo:18:21
Räpsyllä on vielä vähän hakusessa vessan käyttö. Kahdessa nurkassa on sellainen nurkkamallinen vessa, molemmissa pellettejä.
Viime viikko oli ensimmäinen, että se oli pissannut vain vessaan, ei yhtään viereen tai pesäkoppiin. Laitoinkin silloin yhteen vessaan pissaista purua malliksi. Toista vessaa se käytti vain pesupaikkana ja kieriskeli pelleteissä.
Eilen illalla vaihdoin pesäkopin ja siellä oli yhdessä nurkassa pissajäljet. Eli meillä pissapaikka vielä vaihtelee.Sama homma Dompsullakin :)
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: pikkumyy 20.06.12 - klo:15:57
Tänään ostin pellets kissanhiekkaa ja vessakin löytyy.Nyt kun oppis pissimään sinne eikä pesäänsä.  :icon_cheesygrin: Mua nauratti kantaa kissanhiekkapussia kun en omista kissaa :futschlach:
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: shalala 04.05.14 - klo:21:32
Kävimme tänään hakemassa kasvattajalta(Vevve) "vauvan" kotiin. Tosi kivasti kotiutui.
Koska viime kerrasta on jo aikaa niin ketjun aiheen mukaisesti kysyisin, että on voirasia järkkevää vessalaatikoksi? Siis onko muilla kokemuksia noista rasioista vessalaatikkona? Olen keräillyt noita papanoita sinne rasiaan mutta saas nähdä hiffaako sitten jujun
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Mörökölli 04.06.14 - klo:13:56
Tämäkin riippuu ihan hamsterista mutta meidän toffee hyllä osasi ihan pienestä pitäen pissiä vessa laatikkoon jossa  chinchilla hiekkaa eikä tarvinut opettamisesta puhuakkaan! Eläin kaupasta ostetut kinkki ja talvikko herrat kävivät vaan kaivelemassa veski astioissa ja levittivät hiekat pihalle... Oliko sitten kasvattaja lie opettanut...  :wassat:
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: shalala 09.06.14 - klo:21:25
Päivitystä tilanteeseen eli meillä oppi hyvin vessalaatikolle (margariinirasia)pissiminen. Papanoita ei näy siellä täällä vaan kaikki löytyy sieltä pesämökistä. Mitenkähän saisin sen kakkimaan mökin ulkopuolelle josta sitten helpompi lusikoida ne vaikkapa siihen vessalaatikkoon
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: maggot 10.06.14 - klo:00:07
^ hamsuthan ei kuulemma papanointia kontrolloi samaan tapaan kun pissaamista, eli siihen mihin niitä papanoita tulee ei oikein voi vaikuttaa :D

mä yritin aluksi opettaa pabloa laatikolla käymään mutta ei se oikeen sitä hiffannut(löysin lähinnä ruokaa sieltä), eläinkauppahamsu kun on niin kukapa olis opettanutkaan. annoin sit olla, eipä tuo mun elämään juuri vaikuta :D siivoilen pissaa sieltä mistä sitä löytyy, yleensä juoksupyörästä.
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Murmelsson 10.06.14 - klo:09:43
Meillä ei pahemmin ole vessalaatikoita käytelty. Vilja-talvikon kanssa on myös se ongelma, että sen pissapaikkoja ei tahdo millään löytyä terrasta. Ilmeisesti se pissii niin vähän että sitä ei huomaa... Papanatkin on niin piskuisia kikkareita että niitä löytää lähinnä purujen alta ihan terran pohjalta. Toista se oli syrkkien kanssa. :)
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Tirliina 10.06.14 - klo:19:17
Hienosti käy pääasiallisesti "laatikolla" Campbell, kunhan pitää puhtaana.
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: hamsuhomsu 20.06.14 - klo:23:38
Syrkkini käyttää vessalaatikkoa jääkaappina :applause:
Sinne on niin ihana tallettaa kaikki herkut :mhappy:
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Murmelsson 19.08.14 - klo:11:06
Vihdoinkin löysin paikan, jossa Vilja-talvikko käy pissalla!
Mutta vessalaatikkoa siihen ei voi laittaa. Vilja pissaa nimittäin kyljellään olevaan kukkaruukkuun. Ei siis auta kuin ostaa ruukkuja varastoon ja vaihdella. :D
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Lolatsu 07.12.14 - klo:14:56
Minun hamsuni käy pissalla vessassa. Kun vessassa oli kissanhiekkaa, niin Lola ei käynyt siellä vaan mökissä tarpeilla. Mutta kun huomasin, että se käy pissalla chincillan hiekassa, vaihdoin sen vessahiekaksi. Lola käy nykyään siis pissalla vessassa, mutta kakalla mökissään.
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: Janskuttaja 03.04.15 - klo:15:50
Itse en käytä sitä talvikollani. Se tykkää enemmän olla sen astian alla. En koe tarpeelliseksi. Se on eläin.. eli ei voi pakottaa.
: Vs: Hamsterin vessalaatikko
: MortimerRiddle 02.05.15 - klo:01:38
Syrkeillä toimi tuollainen pissaloota varsin hyvin, mutta talvikolle en ole edes kokeillut. Se pissaa enimmäkseen juoksupyörään, joka onkin sitten sekin varsin helppo siivota.