Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Yleistä hamsterikeskustelua => : Alkemistin 12.12.12 - klo:10:32

: Bongaa Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti
: Alkemistin 12.12.12 - klo:10:32
Luin tänään seuraavanlaisen tiedotteen, alunperin ihan muusta foorumista (edit. Sharewoodista):
http://www.sey.fi/ajankohtaista/tiedote_eettisille_elainkaupoille_kehitetty_ainutlaatuinen_laatujarjestelma.4535.news (http://www.sey.fi/ajankohtaista/tiedote_eettisille_elainkaupoille_kehitetty_ainutlaatuinen_laatujarjestelma.4535.news)

Hieno ajatus minusta! Tosin pitää muistaa, että eihän se rajaa kaikkia muita eläinkauppoja suoraan epäeettisiksi  :icon_cheesygrin:
Tähän ketjuun olisi kuitenkin kiva saada tietoa sertifikaatin saaneista kaupoista. Bongaa siis ja listaa  :yes:

Harmi kyllä meillä päin ei ole vielä yhtään. Pitäisköhän tiedustella lähi-Faunattarelta  :enkeli:
: Vs: Bongaa Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti
: Sazki 12.12.12 - klo:11:29
Ainakin Faunatar Entresse on kyseisen sertifikaatin saanut :)
: Vs: Bongaa Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti
: Katitar 12.12.12 - klo:11:29
Jyväskylän Faunatar (ja nimenomaan Keljon yksikkö, Muurameenkin on ilmeisesti tulossa liike ensivuoden puolella) on mun kantapaikka jos hommaan jotain muuta kuin koirahommeleita; eli käytännössä siis jotain jyrsijöille, kanille tai sitten noille selkärangattomille. hyvä valikoima, vaikka hinta hieman verottaakin.  :mhappy:

eläimillä on ihan kivat olot, vaikka itse en henkilökohtaisesti pidä kanien ja marsujen pitämistä terraariossa, jossa ilmanvaihto on sen kokoiselle eläimelle aika.. ristiriitainen. muutoin olot on tosiaan kaikilla ok, eläimiä hoidetaan päivittäin ja niillä on piiloja ja virikkeitä. myös selkärangattomilla ja vaihtolämpöisillä on oikeanlaiset olot. lisäksi myyjät on tosi kivoja! kaikkea ei tietenkään voi muistaa ja osata ulkoa, mutta myyntitilanteessa se pitää osata myöntää ja kertoa, että otetaan selvää!

multa ainakin ISOT pisteet Keljon Faunattarelle.  :sydan:
: Vs: Bongaa Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti
: Eve87 12.12.12 - klo:12:59
Tämä on kyllä mielettömän hyvä juttu, ja varmaan tulee sen verran toimivaksi systeemiksi, että se tsemppaa suurinta osaa sitten väkiselläkin katsomaan oman putiikinsa eläinten oloja.  :peukku:
: Vs: Bongaa Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti
: Vevve 15.12.12 - klo:11:16
Helsingissä sijaitseva Keskustan Eläinkauppa palkittiin myös tällä sertifikaatilla. Kyseinen liike on myös aivan loistava paikka  :loov:
: Vs: Bongaa Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti
: MortimerRiddle 15.12.12 - klo:12:14
Hieno juttu! Onkohan täällä Turussa päin yhtään tuollaista sertifikoitua eläinkauppaa?
: Vs: Bongaa Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti
: Alkemistin 15.12.12 - klo:19:19
^Uutisen perusteella ei ollut (vain luinko sen Sharewoodista)... Ajattelinkin jossain kohtaa varoivaisesti vihjailla Skanssin Faunattareen. Puodin pitäjä tietää aika hyvin eläintensä taustoja, ja tykkää ostaa kotimaisilta kasvattajilta.
: Vs: Bongaa Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti
: MK 15.12.12 - klo:21:55
Faunatar -ketjun tavoitteena on näköjään sertifioida jokainen liikkeensä, mikä onnistuessaan ainakin toisi hyvää lisämainosta. http://www.faunatar.fi/Eettisen_Elainkaupan_Sertifiointi

Tuollaiselle suurelle ketjulle nuo sertifiointikustannuksetkaan eivät liene ongelma, mutta en ihmettelisi, jos moni pikkuinen liike ei tuohon lähtisi mukaan ainakaan ennen kuin projektin näkyvyys on suurempaa. Tarkoitus on erittäin hyvä ja toivon mukaan pienet yksittäisetkin yrittäjät kokisivat kyllin tarpeelliseksi tuohon mukaan lähtemisen jossain vaiheessa.

Asiakas voi mm. luottaa siihen, että sertifioidussa liikkeessä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja.
Harmillista, ettei tuo näköjään koske selkärangattomia - edes sellaisia, joiden luonnonvaraista kantaa haittaa pyydystäminen.