Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Asuminen ja tarvikkeet => : callette 30.12.07 - klo:15:10

: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: callette 30.12.07 - klo:15:10
En ainakaan löytänyt mistään tälläistä threadia, joku viisaampi valaiskoon jos löytyy :)

Eli häkistä, sen kunnossapidosta ja puruista näin yleisellä tasolla. Itselläni on tällä hetkellä kaksi hamsteria, toinen uros ja toinen naaras, ja heillä molemmilla on dunat kalterikatolla - noin 70x40x30 senttiä, eli ihan sopivaa kokoa.  Mitä kokoa itse suositte, millaista asumusta?

Millainen on asumuksen kunnossapito? Kuinka usein vaihdat purut? Itselleni on vakiintunut käytäntö että kerran seitsemässä päivässä, ja jos ennemmin haiskahtavat nenääni - nukun siis näiden kahden otuksen kanssa samassa huoneessa, joten haistan kyllä - niin sitten jo pienemmällä aikavälillä. Usein se on kerran seitsemässä päivässä plus pissaboksin siivoaminen keskellä viikkoa..

Uroshamstereiden pissa tuntuu haiskahtavan hiukan pahemmin kuin naaraan, ja tämä meidän herrahan ei osaa edes pissalaatikkoa käyttää.. Miten olette opettaneet hamsterin pissalaatikolle? Neiti tajusi heti mihin pissalaatikkoa käytetään, ei pahemmin tarvinnut opetella. Ongelma kuitenkin on häkin nurkkiin tulevat kalkkeutumat. Ostin juuri eläinkaupasta ihan liian ylihinnoiteltua häkindesinfiointiainetta - ennen meillä on käytetty mäntysuopaa lievennettynä, muttei se auta - ja mietittiin äitin kanssa, korvaisiko sitruuna tuon desinfiontiaineen. Tähänkin saa vinkkejä heitellä!

Neitillä on myös ongelma kalterien kanssa. Sillä on vaikka mitä virikettä ja purtavaa tuolla asumuksessaan, mutta kaltereita silti pitää purra. Ääni on ikävä varsinkin yöllä kun se innostuu, ja olenkin ottanut tavakseni pistää kirjoja häkin päälle siihen mihin tämä otus yltäisi puremaan. Nyt se sitten rikkoi yhden kirjan takakannen -____- Isän kanssa tultiin siihen tulokseen, että laitetaan lastulevy jonka päälle pieni paino - muita ehdotuksia? Saako eläinkaupasta jotain pahanmakuista nestettä, niinkuin ihmisillä saisi kynsienpuremisen lopettamiseen? Itse koitin jo valkosipulia, mutta eihän tämä neitiä estänyt - ehkä johtuu siitä etten laittanut sitä paljon, tai sitten se vaan haisi niin hirvittävän hyvältä...

Vielä yksi ongelma on. Purut. Itse olen allerginen hevoselle ja heinälle ja ilmeisesti myös hyvin yliherkkä sahanpurulle ja sen pölylle - jokseenkin en usko että tämä hamsuista johtuu, koska puhtaina purut eivät aiheuta mitään reaktiota ellei niitä pölytä. Purujen vaihto kuitenkin on tuskaa - nenä ja silmät vuotavat jne, enkä hamstereista vielä haluaisi luopua. Olisiko mitään vähemmän pölyävää kuiviketta? Mörtti-Röpön tiedän, mutta tuntuu olevan kamalan kallista... Siihen sitten pitää varmaan tyytyä, jos ei muuta tule. Mutta voiko esimerkiksi olkea ja jotain muuta kuiviketta, esim. Mörtti-Röpöä, käyttää seattuna toisiinsa kuivikkeena? Olkea kun tuosta naapurista saisin helposti :)

Muitakin ideoita häkin kunnossapidosta jne voi esittää.. Ja valaiskaahan, jos tälläinen on jo.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Maikkis 30.12.07 - klo:15:16
Keskustelua hamsujen asumuksista (http://http://hamsteriyhdistys.net/foorumi/viewtopic.php?f=4&t=28)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: callette 30.12.07 - klo:15:26
Maikkis, minä käsitin, että tuossa topicissa vertailtiin vain häkin malleja ja kokoja, kun taas itse tässä lähinnä lähdin hakemaan kunnossapitoa ja purujen valitsemista?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: eta 01.01.08 - klo:01:52
Itse käytän hamsuilla Mörtti-Röpöä ei pölyä ja on muutenkin hyvää.
Ensin kokeilin puruja mutta oli liian pölyävää hommaa asumusten siivous.
Ostan Mörtti-Röpön isossa säkissä muistaakseni  15 kg se kestää jonkun aikaa. Isossa erässä hintakin tulee halvemmaksi, ja meilläkin on vain 3 hamsua omissa terroissaan.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 01.01.08 - klo:09:04
Meillä talvikko asuu 70x40 gabberissa, syrkki on 95x50 kokoisessa.
Purut vaihdan kokonaan noin kolmen viikon välein.
Kun asumus on iso niin siivous välikin kasvaa.
Ja agrimarketin purua käytän nyt hamsuilla, yleensä se on ollut hyvälaatuista ja isolastuista.
Mörttiäkin kotoa silti löytyy aina, rottien vuoksi.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Noppis 01.01.08 - klo:11:16
Meillä on kolme talvikkoa, kaksi asuu gabbereissa (95x50x35) ja kolmas lasiterrassa (87x32x35). Alusena käytän purua, jota laitetaan ehkä n. 15-20cm kerros, koska jokainen rakastaa kaivelua. Ostan purut 33kg paalina, joka riittää muutamalle siivouskerralle. Asumukset siivotaan silloin kun ovat likaisia tai hamsteri tuntuu kyllästyneen sisustukseen, yleensä vaihdan purut 3-5vkon välein. Pientä siistimistä, juoksupyörän pesua ym harrastan kuitenkin melkein joka viikko. :D
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: minttunen 01.01.08 - klo:12:44
Mä käytän mörttiä koska olen pöly-allerginen ja koska tavallinen puru tekee takkuja Nokkosen pitkään turkkiin. Siivoan vessanurkan päivittäin ja koko häkin n. kerran viikossa. Riippuen siitä miltä se näyttää. Nokkosen häkki pysyy melko pitkään siistinä kun se tekee aina tarpeensa samaan nurkkaan.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Nilla 01.01.08 - klo:14:24
Mulla on kolme talvikkoa ja yksi syyrialainen. Syyrialainen asuu dunassa jonka on n. 70cm leveä. Nappi talvikko asuu akvaariossa joka on ainakin 80 cm leveä, syvyys on noin 30cm. Niisku asuu terraariossa jonka mitoista en ole varma, mutta leveys on ainakin jotain 55cm. Ichigo asuu minidunassa jonka mittoja en ole mitannut :D  Jokaisella on asumuksen pohjalla purua. Asumukset siivoan kerran kahdessa viikossa, riippuu kuinka nopesti likastuu. Juoksupyöriä silloin tällöin pesen, kun ne ovat likaisia, Nappi viettää juoksupyörässään suurimman osan hereillä ollessaan, joten hänen juoksupyörä likastuu helposti.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: 5in1 01.01.08 - klo:14:35
Sun häkin koko on ihan sopiva.
Mä vaihdan purut kerran viikossa. Vaikkakin mun pitäis käyttää mörtti röpöä kun tuon pitkiksen turkkiin tulee sit niin paljon purutakkuja,mut en voi ostaa mörttiä ku äiti ei anna...
Ehkä sun pitää vaan sallia että käytät purua jos ei ole mahdollista ostaa mörttiä. :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: MurderDoll 01.01.08 - klo:14:41
Meillä syrkki asustelee n. 70cmx45cmx30cm kokoisessa dunassa ja talvikko minidunassa. Yleensä käytän ihan jotain tavallista purua jota saa joka kaupasta. Kerran ostin myös mörtti-röpöä mutta mielestäni hamsteri ei oikein nauttinut siitä koska siinä oli vaikeampi kaivella :< itseni kannalta se taas olisi ollut hyvä, koska se ei pöllynnyt yhtään.. Dunat siivotaan meillä n. kerran viikossa. Syyrialainen osaa käyttää pissinurkkaa, joten pissikupin  puhdistan melkein päivittäin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Juuli 01.01.08 - klo:17:18
: "Hamsutypy"
Nappi viettää juoksupyörässään suurimman osan hereillä ollessaan
Eikö tuo sinustakin kuulosta epänormaalilta? Oletko varma, ettei juokseminen ole pakkomielteistä? Silloin nimittäin suosittelisin poistamaan juoksupyörän terrasta.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Tatu 01.01.08 - klo:18:18
Syyris asuu 72x42x66 häkissä, talvikko 80x45x45 terrassa ja toinen talvikko 55x39x27 dunassa. Harmittaa kun tuo toinen talvikko joutuu minidunassa asustelemaan, mutta juuri nyt ei ole suurempaan tilaa. Syyrialaisella, joka asuu häkissä, käytän mörtti röpöä, sillä mikäli hällä olisi käytössään kutterinpurua, olisi ne aina lattialla, kun tykkää kaivella. Talvikoilla on kutterinpurua ja minusta se on ihan yhtä hyvää, siinä saa paremmin kaiveltuakin kun on kevyempää. ;) Purut vaihdan parin viikon välein.

Tosiaan kokemusta on dunista, häkeistä ja terraariosta. Täytyy sanoa että kyllä se terraario noista vaihtoehdoista ehkä se paras on. Ensinnäkin kaikkein eniten silmää miellyttävin, hamsteri ei voi syödä itseään ulos sieltä, ei pääse puremaan kaltereita (meillä ainakin kannen verkko on sen verran tiheää ettei hamsteri pääse sitä pureskelemaan, ja terrojakin on sen verran korkeita ettei hamsu edes yletä niihin) ja lemmikkinsä tekemisiä pääsee seuraamaan parhaiten terraariosta. Nuo on vain vähän huono pinota päällekkäin (siis niin että välissä on hylly, jotta terraan pääsee ilmaa), ellei ne ole sitten sen verran matalia että hoito yms hoituisi helposti, koska ovatha nuo sen verran painavia ettei niitä niin vain nostella..

Joskus pidin dunia hamsterin asumusvaihtoehdoista käytännöllisimpänä ja parhaimpana. Hylkäsin ajatuksen kun toinen talvikkoni kulutti kaiken energiansa kaltereissa kiipeilyyn ja niiden pureskelemiseen. Ei auttanut etikka, kirjat eikä sitruuna. Sitten hampaat sai kokeilla seinien muovia ja siinä vaiheessa oli pakko hommata terraario. Kyllä tuo toinen talvikko menee dunassa hyvin, ei järsi muovia eikä koske kaltereihin. :) Syyris järsii myös silloin tällöin häkkinsä kaltereita.

Pissa-astialla kaikki kolme osaavat käydä, enkä oikeastaan niitä ole mitenkään opettanut. Syyris oppi ihan itsestään ja talvikoiden vessoja sai aluksi vähän siirrellä ennenkuin hokasivat sinne pissiä. Vessassa käytän puupohjaista kissanhiekkaa.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Peikko 01.01.08 - klo:21:31
Meillä kaikilla hamstraajilla on käytössä kutterinpuru. Agrimarketista saa halvalla niitä 25kg säkkejä :) Purut vaihdan yleensä kerran viikkoon kaikille(yksi poikkeus), joskus saattaa mennä kauemminkin, riippuu miten sotkevat. Keskellä viikkoa saatan pissanurkat siivota jos tarvetta ilmenee tai juoksupyörän pestä kääpiöiltä, jotka käyttävät sitä vessanaan =D

Cämpsy pojat asuttavat meillä 71x45x27 kokoista dunaa, puruja laitan reilusti kun tykkäävät kaivella :) Syrkki naaras asuttaa lasiterraa joka on kooltaan 70x30x36, puruja laitan kanssa reilusti kun kaivelee paljon :P Vanha syrkki herrani asustelee 97x51x35 kokoisessa dunassa, tähän asumukseen en yleensä joka viikko rupea puruja vaihtelemaan, kun menisi hukkaan valtavat määrät, asukki on kuitenkin sen verran siisti:P Lauman nuorin jäsen syrkki poika asustelee häkissä, jossa on kaksi tasoa tilaa lisää tuomassa, häkki on kooltaan 80x48x37. Ja sitten on vielä yksi uros syrkki joka asustelee myöskin häkissä, jossa on lisänä yksi taso, kooltaan häkki on 65x45x38.

Parhaimpana asumuksena pidän häkkiä, kun siinä on kiipeily mahdollisuukia, ja meillä kun ei onneksi häkki asukit harrasta kaltereiden jyrsintääkään :P
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Maikkis 03.01.08 - klo:10:46
: "callette"
Maikkis, minä käsitin, että tuossa topicissa vertailtiin vain häkin malleja ja kokoja, kun taas itse tässä lähinnä lähdin hakemaan kunnossapitoa ja purujen valitsemista?

Laitoin linkin siksi, koska puhuit asumuksesta ja sen koosta ("Mitä kokoa itse suositte, millaista asumusta?") :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: soundlovers 04.01.08 - klo:11:33
: "callette"
Ongelma kuitenkin on häkin nurkkiin tulevat kalkkeutumat. Ostin juuri eläinkaupasta ihan liian ylihinnoiteltua häkindesinfiointiainetta - ennen meillä on käytetty mäntysuopaa lievennettynä, muttei se auta - ja mietittiin äitin kanssa, korvaisiko sitruuna tuon desinfiontiaineen. Tähänkin saa vinkkejä heitellä!
Etikka on halpa, hyvä ja ennenkaikkea turvallinen aine kalkinpoistoon.
Pinttyneimpiä kohtia saattaa joutua liottamaan tunteja, mutta kyllä ne yleensä on lähtenyt. Sen jälkeen pohjalaatikko huuhdellaan hyvin ja sen voi pestä esim. mäntysaippualla tai astianpesuaineella.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: e??a 06.01.08 - klo:13:01
Syrkki asuu terrassa, ja pohjalla on purua. Siivoan vähän päivittäin, ja kaikki purut vaihdan noin kerran kahdessa viikossa. (:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: maria-helena 06.01.08 - klo:18:32
Meillä on Yukonilla Mörtti Röpöä ja Picolla kutterinpurua. Mörtti Röpö on sen verran kallista ja huonoa kaivelupurua, että Picon terraa ei sillä viitsi täyttää. Yoko taas ei niinkään kaivele, joten sillä tätä Mörttiä ainakin nyt.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Theo 07.02.08 - klo:17:01
Meillä siivoan syyriksen häkin noin kahden viikon välein. Joskus useamminkin. Katson ihan tilanteen mukaan. Jos näyttää ihan suht siistiltä,niin siivoan harvemmin.

Vaihdan yleensä kaikki purut samalla kertaa,jos olen oikein laiska,niin sitten vaihdan osan puruista. Tämäkin siis likaisuuden mukaan.

Kääpiön häkin siivosin aina noin kerran kuukaudessa,kun ei ollut tarvetta siivota useammin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sneezy 09.02.08 - klo:11:14
Mä siivoan mun kääpiöhamsu Sneezyn häkin kerran viikossa. Pesän saatan siivota kerran paikassa, jos se on täynnä pissaa. :shock:  Se ei nimittäin  osaa käyttää vessakoppia, vielä. Käytän jotain prismasta ostettua purua, mörtti röpöä en oo kokeillu.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Marla 09.02.08 - klo:13:22
Väiski asustaa kolmikerroksisessa häkissään, jonka mittoja en nyt kuollaksenikaan muista.
Puruina käytän eläinkaupassa myytäviä "sitruuna"puruja, koska pysyvät hyvänä paremmin, eikä sitruunan haju ole häiritsevä, tuskin lainkaan mitään huomaa. Hygieenisempaa. Purua löytyy kyllä lattioiltakin, varsinkin kun pistän sitä aina melko runsaasti, ja Väiski vain tykkää kaivella  :D .

Häkin siivoamisen välit riippuvat siitä, millaisessa kunnossa se milloinkin on. Perusteellinen siivous kymmenen päivän välein. Väiski onneksi käypi tarpeilla vessassaan, eikä pissi ympäri nurkkia (vessasta löytyykin kyllä milloin mitä ruokakätköjä :yak: ).
Häkki on tasoineen inhottava siivota, mutta se onkin minun murheeni.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: noora 09.02.08 - klo:15:01
Kaiku muuttaa tänään 120 x 50 kokoiseen terraarioon. Arvioin, että menee samoilla puruilla n. kuukauden. Mutta aika näytää, tietty jos likaantuu nopemmin niin sitten siivoan useammin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Theo 15.02.08 - klo:23:58
Minkäs laista etikkaa sen olisi sitten hyvä olla? Euroshopperia? Meilläkin on Lindan häkissä "kivat" kertymät... Eiväthän ne hamsteria häiritse kuitenkaan ;)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: TiinaL 02.03.08 - klo:13:05
Lemmikkiexpessin purupaali on näköjään pienentynyt (33 kg -> 25 kg) ja hinta on pysynyt samana  :S .

Mistäköhän muualta purua saa kotiinkuljetettuna isompia eriä? Yksi minkä löysin on http://http://www.vauhti-raksu.net. Muita?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Minnaw 02.03.08 - klo:13:20
Minä ostin Espoon otuskeskuksesta ison purupaalin (en nyt kuollaksenikaan muista mitä se painaa, arvio noin 25kg) ja maksoi sen 10eur. Laskin, että tulee halvemmaksi ajaa sinne omalla autolla kuin tilata.

Eikös joku hiirikasvattaja kuskaa puruja ym. pääkaupunkiseudulla suhteellisen edullisesti?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Linda 02.03.08 - klo:13:24
Joku sanoi käyttävänsä Agrimarketista ostettua kuivikekutteria.
25 kg maksaa alle 8 €
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: blood.and.tears 02.03.08 - klo:17:32
^^ http://http://koti.mbnet.fi/rapunzel/
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: -Sonsku- 02.03.08 - klo:17:40
Mulle on tulossa pk syrkki, niin mietin et oisko se MörttiRöpö (tai joku tollanen) Parempaa ku ihan tavallinen kutterinpuru?

Niin ja vielä, et kuinkahan kauan menee tollanen 20l mörttiröpö säkki yhdelle hamsulle?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Anonymous 02.03.08 - klo:18:13
pitkitkiselle tietty suositaan mörttiä, joka mielestäni kannattaa ostaa 100l säkissä. (maksaa 35€) kahdella hamsulla riittä puoli vuotta, eli yhdellä n. vuoden... (juttelin äitisi kanssa, joten suosittelin myös puruja, mikäli laahuksia leikellään)

meillä pitkis naarat elää kutterissa, urokset mörtissä
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: blood.and.tears 02.03.08 - klo:18:54
Tikkurilassa eläinkaupassa maksaa 100L mörttiä 24e, ja tuolla rapunzelillä 26e/100L. Mä oon sekottanut puupellettiä mörttiin, vapon lämmityspelletti maksaa 6,45e/20kg, saa rautakaupoista ja agrimarketeista.

Meillä käytetään kuivikkeina puupellettiä+mörttiä, sekä olkea virikkeenä.
Mä vaihdan syrkiltä 2-3vko välein kuivikkeet, kun osaa käytää vessalaatikkoa (joka siivotaan parin päivän välein). Kyllä tuo 20L riittää varmaan 2-3 siivouskertaa syrkille, riippuu kuinka paljon laittaa pohjalle ja kuinka usein vaihtaa. Mörttihän ei ime kosteutta juuri ollenkaan, joten tuo puupelletti mörtin seassa minimoi pissan hajua.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Giasa 07.03.08 - klo:21:25
Miellä robot asuu ferplastin minidunassa... Purua laitan yleensä sinne kilon plus sitten heinää... Yleensä ostan lähikaupasta yhtä purua ( en musita sen nimeä nyt ), mutta tällä hetkellä kumminkin on kaverilta saatua purua, kun siivosimme dunani siellä...
Ostan yleensä purut 1kg paketeissa, vaikka tietenkin halvemmaksi tulisi ostaa kerralla yksi 5kg pussi...
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Hamsuliiini 20.05.08 - klo:15:17
Minne viette vanhat purut kun ootte siivonnu??  :oops:

(ei oo viel hamsuu)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Maikkis 20.05.08 - klo:15:22
^Mä kaadan biojäteastiaan. Jokus menee kyllä roskikseenkin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: blood.and.tears 20.05.08 - klo:15:35
Useimmiten biojätteeseen menee, joskus kun laiskottaa kerätä pahviroinia purujen seasta niin tavalliseen roskikseen.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Tiituz 20.05.08 - klo:16:47
Biojätteeseen kaikki.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 20.05.08 - klo:17:10
Olosuhteiden pakosta roskikseen.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: KaisaM. 20.05.08 - klo:17:46
Tuntui niin pahalta heittää kaikki purut vain roskikseen, kun niitä tällaisen lauman kanssa tulee aika paljon, niin meillä on nyt takapihan takana pieni "komposti", jonne vien purut. Siellä ne saa sitten maatua. Onneksi asun täällä "landella".  :sydan
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vilma 20.05.08 - klo:18:41
Kolme hamsteriani asuvat yli suositusten mukaisissa häkeissä. Siivoan häkit normaalisti kerran kahdessa viikossa.
Kuivikkeena käytän tavallista kutterinpurua ja heinää. Purua on häkeissä reilusti, sillä hamsterini tykkäävät kaivautua kuivikkeisiin ja tehdä niistä pesiä.
Jätteet vien yleensä tavalliseen roskalaatikkoon. :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: maarit 20.05.08 - klo:18:44
: "Linda"
Joku sanoi käyttävänsä Agrimarketista ostettua kuivikekutteria.25 kg maksaa alle 8 €

Minä käytän!  ;)
Meillä menee likaset purut jätesäkkiin ja roskiin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Jane_O 21.05.08 - klo:15:05
Muutama kysymys:
Ihmiset joilla on roboja, kuinka usein vaihdatte kaikki purut? Pojat tuli meille torstaina, ja aloin eilen etsimään niiden pissapaikkaa, mutten löytänyt sellaista  :huh. Haistelin kovasti koko dunan läpi, mutta ei. Maxin kanssa kun on tottunut siihen, että pissapaikkaa ei voi olla löytämättä  :P (vaikka pissaisi muuallekin kuin pissalaatikkoon).

Sitten kysymys immeisille, jotka käyttävät kutteria: Oletteko huomanneet eroa pölyäväisyyden kanssa eri merkkien välillä? Meillä on käytössä Mörtin tyylistä purua sekä nyt on menossa koekäytössä Extra chips XS (ihan hyvältä vaikuttaa), mutta roboille olisi kiva laittaa myös kutteria, kun sitä pystyy paremmin kaivelemaan. Yksi ruokakaupasta ostettu kutteri kuitenkin pölysi niin mielettömästi, että sellaista ei voi meillä käyttää, kun avokki pakkaa olemaan allerginen vähän kaikelle pölyävälle.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Minnaw 21.05.08 - klo:15:09
^Jane, mä ihan kokeeksi ostin semmoista "pestyä" purua, joka ei pölise yhtään. Isolastuista, pehmeää.
Oon vaan niin tumpelo, että hävitin sen merkin jonnekin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Jane_O 21.05.08 - klo:15:18
: "Minnaw"
^Jane, mä ihan kokeeksi ostin semmoista "pestyä" purua, joka ei pölise yhtään. Isolastuista, pehmeää.
Oon vaan niin tumpelo, että hävitin sen merkin jonnekin.

Mistä ostit?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Minnaw 21.05.08 - klo:15:25
^Käpylän eläinkaupasta (Helsinki)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Hamsuliiini 21.05.08 - klo:15:42
Mitkä on niinku halvinpia häkkei: Dunat, terrat vai mitkä?? :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Jane_O 21.05.08 - klo:15:57
: "Hamsuliiini"
Mitkä on niinku halvinpia häkkei: Dunat, terrat vai mitkä?? :)

Riippuu siitä mistä ostaa, minkä merkkisen ostaa ja ostaako käytettynä vai ei. Lisäksi eläinkaupoista voi tuurilla saada hieman rikkinäisiä, mutta käyttämättömiä, dunia/häkkejä/terroja todella edullisestikin. Useista eläinkaupoista kannattaa myös kysyä pakettitarjousta asumukselle ja tarvikkeille, varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen jyrsijä taloudessa.

Lähinnä asumuksen valinnassa kannattaa siis lähteä siitä, mikä eläin on tulossa. Sen lisäksi pitää myös pohtia mistä itse tykkää. Lisäksi pitää päättää haluaako täysin uuden vai käytetyn asumuksen.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: e??a 21.05.08 - klo:18:45
: "Hamsuliiini"
Minne viette vanhat purut kun ootte siivonnu?
Meillä poltetaan suurin osa saunan pesässä, ja vähän menee roskiinkin. :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Nina 22.05.08 - klo:10:02
Jyväskyläläisille mainostan  :)

"Pestyä" purua saa nyt ainakin Karvakorvista. Puru on siis puhallettua, josta kaikki pahin pölly on poistettu. Hinta oli suunnilleen samaa luokkaa kuin normipuru 2-4 kilon säkeissä. Isompia kokoja ei vielä ollut, mutta menkää hamsterin omistajat niitä toivomaan, jospa pian saisi niitäkin  ;) Valmistajaa en muista, mutta tuotteen pitäisi olla nyt heillä pysyvästi valikoimissa. Vaikutti tosi mukavanlaatuiselta ja lastutkin olivat isompia ja "rapeamman" oloista  :P
: Häkin pohjan peseminen fairylla...?
: hamsu92 22.05.08 - klo:16:53
Otsikko kertookin jo asiasta. Eli siis millä te yleensä pesette hamstereittenne häkin pohjan? Ite pesin silloin aikoinaan kun vielä oli hamstereita (nyt on ollut taukoa aika runsaasti, en ole menetyksen jälkeen pystynyt ottamaan uutta hamsua, ja nyt tällä hetkellä ei ole siihen mahdollisuutta...  :roll: ) niin häkin ihan vain fairylla. Oliko se pahaksi? Huuhdoin hyvin ja näin  :)  Kertokaa minulle uusia tietoja ja vinkkejä  :D
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Ritu 22.05.08 - klo:18:04
^Fairylla minäkin pesen.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 22.05.08 - klo:18:16
Jos olisi oma talo niin polttaisin ehdottomasti. No, ehkä se vielä joskus toteutuu :roll:
Ja kompostia ei tällä talolla ole.
Pahalta se tuntuu pistää isot määrät mörttiä ja purua roskiin, mutta minkäs teet :pihalla:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: blood.and.tears 22.05.08 - klo:18:42
^^ Mä oon yleensä pessyt ihan vedellä, ja sit välillä jos jotain pissapinttymiä tms. on pohjassa (lasiterraan harvemmin jää) niin ihan tolulla,  desinfioivalla versiolla jolla lattiatkin pestään. Tai sit fairylla, riippuu vähän et mitä pesuainetta kaapissa on ja vienkö terran suihkuun pestäväksi, vai pesenkö sen tossa paikoillaan. Jos pesen tossa paikallaan, niin laitan veteen vähän fairya, pyyhin sillä ja sit pyyhin uudelleen pelkällä vedellä muutaman kerran vaihtaen sitä vettä puhtaaseen pari kertaa.
: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: hamsu92 23.05.08 - klo:21:53
Kiitos kaikille vastauksista   ;)  auttavat taas eteenpäin tulevien hamstereitteni kanssa  :)  kun on kerran ollut hamsteri, siihen kiintyy kummasti. Ei niistä voi koskaan luopua lopullisesti, hamsterit on parhaita  xD  Pesin eläinkaupassa häkkejä mäntysuovalla, se voisi olla myös ihan hyvä häkinpesu aine  :P  mielipiteensä kaikilla, tärkeintä on hamstereitten hyvinvointi  :sydan
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: maarit 29.05.08 - klo:09:02
Ihan käsitiskiaineella meillä pestään. :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Jann__ 05.06.08 - klo:14:39
en tiedä kuuluuko tänne, mutta mitä käytätte hamstereidenne kylpyhiekkana?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Minski 07.06.08 - klo:02:00
^ Sulla ilmeisesti oli syyris ? Ne ei tarvitse kylpyhiekkaa.
Kääpiöhamsuille käy chinchillanhiekka mainiosti :jeps:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Jann__ 07.06.08 - klo:19:09
sitä se miekin mietin. :pihalla:  ajattelin varmistaa :D
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: eta 21.07.08 - klo:18:20
Voiko puruja esim. Mörtti säilyttää autotallissa tai varastossa?
Talvella menee pakkasen puolelle.
Itse säilytän niitä sisällä mutta isot säkit on tilaa vieviä ja mietin voiko niitä kuinka säilytellä ja nimenomaan myös talviaikaan.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: blood.and.tears 21.07.08 - klo:18:33
Mulla on normipurut ollut talvella vintillä (=yhtä kylmä kuin ulkona, ei eristetty) eikä ne mennyt mikskään. Samoin nyt kesällä on ollut mörttiä ulkovarastossa, ja vaikka on ollut kosteaa niin ei sekään ole miksikään mennyt.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: trap 21.07.08 - klo:18:37
Mä käytän ainakin vielä Kepposella tavallista purua. Sille ei ole tullut yhtäkään takkua pitkästä turkista huolimatta, ja sen verran halvemmalla pääsee että käytän normipurua kyllä niin kauan kun niitä takkuja ei ilmaannu. Kyllähän turkkiin vähän sitä purua jää, mutta se lähtee helposti pois. Ansalla käytin mörttistä lähes koko sen elämän ajan, joitakin kuukausia sitten vaihdoin tavalliseen puruun.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: eta 21.07.08 - klo:18:38
Kiitos tiedosta, taidankin siirtää purut ulkovarastoon.
: Vaihtoehto purulle?
: HelenaN 21.02.09 - klo:12:57
Mitä suosittelisitte syrkille häkin/terraarion pohjalle purun sijasta, joka pölyäis hieman vähemmän?
: Re: Vaihtoehto purulle?
: GaneshaX 21.02.09 - klo:12:58
toa-lätt tai mörttiröpö ovat erittäin hyviä.
: Re: Vaihtoehto purulle?
: HelenaN 21.02.09 - klo:13:05
Millaista tuo mörttiröpö on?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: HelenaN 21.02.09 - klo:15:26
Ostatteko tuota Mörttiröpöä ihan eläinkaupasta vai saisko netistä tilaamalla edullisemmin?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: eta 21.02.09 - klo:16:32
Minä ostan Mörtin Pikkulinnasta näyttelyiden yhteydessä, maksaa 15 kg:n säkki 25 e.
Meidän eläinkaupassa sama säkki maksaa 39,50. Mörttiä käytän vain pk uroksella joten sitä ei kulu kauheasti ja säkki kestää kauan. Muilla hamsuilla on ihan tavallista purua.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Mikki 24.02.09 - klo:17:22
Mikki asuu 58x30x35 häkissä,minä käytän tavallisia puruja.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Anonymous 25.02.09 - klo:00:03
agri-marketista saa kuulemma halvalla purua. http://www.agrimarket.fi/Maatalous_ja_E ... kekutteri/ (http://www.agrimarket.fi/Maatalous_ja_Elaimet/Elaimet/Hevoset/Kuivikekutteri/)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Olive 25.02.09 - klo:00:11
^Me aina ostetaan tota, tosi pientä lastua mutta menettelee :)
Makso toikin 5 vuotta sitten 6,80e. Pikkasen on hintaa tullut sillekin lisää.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Enkeli89 25.02.09 - klo:10:32
vielä viime syksyyn asti oli hinnaltaan n.7€luokkaa, mutta toimitusongelmien yms. vuoksi hinta nousi kun saatavuus on heikko. onhan tuo edelleen edullista niihin kaupan kilon pussukoihin verrattuna jotka on  1,2-1,46€ hintahaarukalla ja niissä on vain kilo.. paalissa on se 25kg kuitenkin..
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Mandi 26.02.09 - klo:23:02
Kysäisin tätä jo tuolla toisessa häkkipulinassa, mutta kukaan ei vastannut. Siis: onko maxi gabber minkä laatuinen? Joku hamsterinomistaja netissä moitti flatkupohjaiseksi,teräväkulmaiseksi ja että mukana ei olis ollu edes kiinnitysklipsuja...  :huh  Ja pikkulinnasta oli ostanut. Oon metsästänyt sellaista jo pitkän aikaa, joten jatkanko, vai kannattaako luovuttaa? Ja kertokaa jos tiedätte jonkun muun ison dunan, joka ei maksa aivan mansikoita.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: blood.and.tears 27.02.09 - klo:12:00
Mä ostin vaihteluksi kekkilän hajusieppoa, muistaakseni joskus hiirifoorumin puolella tuota oli kehuttu. Oisin ostanut ihan turvetta, mutta kun ei ollut vielä - sesonkituote ilmeisesti. Kun noi lannoitetut mullat ja muut tuskin on kauheen hyvästä hamsterille.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: merri 24.03.09 - klo:12:23
Itse ole suojannut häkin nurkat margariinirasiasta leikkaamallani "suojalla. Eli olen leikannut kaksi sivua pois, ja kaksi jäänyttä sivua ovat sitten häkin laitaa vasten. Päällä on mörttiröpöä, niinkuin muuallakin häkissä. Pissanurkka on helppo puhdistaa, kun rasian voi vain nostaa ja ottaa pois likaiset purut. Lisäksi rasiat ovat "halpoja", ja niitä voi vaihtaa tarpeen vaatiessa. Enää ei ole ollut ongelmia siinä, että nurkat olisivat "syöpyneet".
Itse käytän Mörtti-Röpöä sen vuoksi että se ei pölise niin paljon. Kallistahan se on, mutta en kyllä vaihtaisi sitä muuhun.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Illi. 29.03.09 - klo:09:40
: "Marla"
Puruina käytän eläinkaupassa myytäviä "sitruuna"puruja, koska pysyvät hyvänä paremmin, eikä sitruunan haju ole häiritsevä, tuskin lainkaan mitään huomaa.

Meille kun ostettiin sitruunapuruja gerbsuille ja samalla sitten koklasin hamsterille niitä. Sitten siltä alkoi lähteä karvaa leuan alta, koska oli allerginen sille hajulle. :kieli Nyt tarttee ostaa hajutonta purua hamsterille ja koettaa käyttää toi sitruunapuru loppuun gerbujen terralla.
Mutta onnea, ettei siellä päin ole tapahtunut samanlaista reaktiota kuin täällä!  :D
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 29.03.09 - klo:09:49
Itse en laittaisi kyllä omilleni mitään hajustettuja höttöjä.... Voisi käydä juuri noin.

Meillä puruna on agrin puru. Se on yleensä ok, mutta laatu vaihtelee vähän.
Lisäksi on toa-lättia ja mörttiä, niille joille puru ei sovi.

Niin, ja meillä säilyy purupaali parvekkeella, eli pakkasessa ulkona.
Hyvänä on pysynyt, päälle laitan vielä erillisen suojamuovin, etteivät kastu.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Jane_O 24.04.09 - klo:00:44
Hei onkos kellään tietoa, että mistä mahtais saada Chipsi Extra -haketta (koko S)? Ja mielellään isossa säkissä. Lemmikkiexpressillä on vaan sitä XXL-kokoa ja siellä on kysely sisällä, mutta siis onko joku jossain muualla nähnyt ko. purua myynnissä? Kun Tampereella olen nähnyt sitä vain edesmenneessä Gourmet Karvinen -liikkeessä. Tuo Chipsi Extra on mun mielestä parasta haketta, ja kaiken lisäks tuo S-kokoinen on mukavampaa käytössä kääppäreillä.

Ja toinen kysymys: onko kellään tietoa, mikä kutteri olis vähän isompilastuisempaa? Viimeks ostin Best friendiä, ja se oli kyl ihan scheissea, suurimmaks osaks enemmän sahanjauhoa eli toisin sanoen aivan liian pölyttävää. Eli mikä ois parempilaatuisempaa?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ammie 24.04.09 - klo:16:41
Mä taidan toistaa mun kysymyksen täällä, kun tää nyt selvästi on oikee paikka sitä kysyä. Eli näin vapaavalinnassa jonkin moista "leppähaketta" ja paketin kyljessä luki "soveltuu savustamiseen" ja muuta sellaista. Näytti aivan mörtiltä ja kysynkin nyt, että voisikohan tuota käyttää kuivikkeena hamstereilla?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: X-File's/JonnaMilaya 24.04.09 - klo:17:21
: "ammie"
Mä taidan toistaa mun kysymyksen täällä, kun tää nyt selvästi on oikee paikka sitä kysyä. Eli näin vapaavalinnassa jonkin moista "leppähaketta" ja paketin kyljessä luki "soveltuu savustamiseen" ja muuta sellaista. Näytti aivan mörtiltä ja kysynkin nyt, että voisikohan tuota käyttää kuivikkeena hamstereilla?
Itse suunnittelin aikoinaan myös käyttäväni sitä, mutta muistaakseni siinä on jotain mikä estää sen käytön hamstereilla.Saattoi olla karheus,pölyäväisyys tai jokin aine.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ammie 24.04.09 - klo:17:28
^ Selvä. Itsellänikin kävi mielessä että siihen on saatettu jotain ylimääräistä ainetta tunkea.
: Re: Häkki, hä??nnossapito ja purut
: Minski 01.05.09 - klo:15:30
: "Jane_O"
Hei onkos kellään tietoa, että mistä mahtais saada Chipsi Extra -haketta (koko S)? Ja mielellään isossa säkissä ?Lemmkkiexpressillä on vaan sitä XXL-kokoa ja siellä on kyselyä sisällä, mutta onko joku jossain muualla nähnyt ko. purua myynnissä? Kun Tampereella olen nähnyt sitä vain edesmenneessä Gourmet Karvinen-liikkeessä. Tuo Chipsi Extra on mun mielestä parasta haketta, kaiken lisäks tuo S-kokoinen on mukavampaa käytössä kääppäreillä.
Näin tässä joku aika sitten Turtolan Citymarketin Faunattaressa jotain Chipsi-haketta, mutten mä tiennyt, että niitä on eri kokoja joten en yhtään osaa sanoa, että mitä kokoa ne mahtoivat olla, en niin katsonut.

: "GaneshaX"
Itse en laittaisi kyllä omilleni mitään hajustettuja höttöjä..
En mäkään.
Kerran vuosia sitten ostin yhdestä eläinkaupasta seetripurua, kun kauppias kovasti suositteli. Puru oli todella voimakashajuista. Taannoisessa hamsteri.infossa joku sitten sanoi, että kyseinen puru aiheuttaa syöpää ja muita sairauksia eläimille. En käyttänyt puruja enää sen jälkeen, mutta hamsuni sairastui ja kuoli vain 1 v 2 kk ikäisenä, toki sillä oli hämärä eläinkauppatausta ja se oli täysin sääliostos, poikueen pienin ja ressukoin, mutten silti voi koskaan olla täysin varma, etteikö se olisi voinut johtua siitä, että käytin sillä jonkin aikaa sitä seetripurua. Netistäkin löysin myöhemmin tekstin:

"Monet eläinkaupat ja kasvattajat pitävät seetri- tai mäntylastuja pehmikkeinä mutta se ei ole suositeltavaa. Etenkin seetri yhdistetään allergioihin ja hengityselinvaikeuksiin monilla eläimille, kuten esimerkiksi kaneilla ja ihmisillä."

Mutta kukaanhan täällä ei seetripurua ole sanonut käyttävänsäkään, kunhan nyt vain itse kerroin omasta kammostani kaikkiin hajustettuihin kuivikkeisiin tuon myötä :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Miharu 08.07.09 - klo:14:16
Luulin, että olin tähän jo vastannut, mutta enpä näköjään ollutkaan.
Meillä on Aapolla käytössä miniduna, jonka aijon kyllä vaihtaa isompaan (esim. hamster dunaan), kunhan löydän jonkun edullisen ja hyväkuntoisen. Kuivikkeena on purua, jota saa agrimarketista sen 25 kiloa.. ;) Dunan siivoan kerran viikossa, tai useammin, jos duna on todella likainen.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Anonymous 12.07.09 - klo:20:49
Meillä kaikilla muilla käytössä agri-marketin puru ja pitkiksillä mörtti.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: llaura 12.07.09 - klo:21:48
Meillä on todellakin VÄLIAIKAISESTI käytössä miniduna, mutta luultavasti ma-ke ostetaan iso duna pojalle, joku 70x50 :) ja ei ne onneks kovin kalliita ole.

Häkissä käytän pohjalla, mörtti-kutterinpuru mixiä :) Ihan sen takia että kivempi kaivella kun vähän pehmeempääkin mörtin seassa
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: tintsku 27.07.09 - klo:18:01
Tuli tässä mieleen, että millä otatte isosta agrin purupussista purua, kaajatteko vai otatteko jollakin lapiolla tms?
Mie lappaan kauhalla duniin purut.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Miharu 27.07.09 - klo:18:06
^Kauhalla. :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ammie 27.07.09 - klo:19:17
Kuinkas paljon se 25 kilon purupaali nykyään maksaa Agrimarketissa?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: tintsku 27.07.09 - klo:19:28
: "ammie"
Kuinkas paljon se 25 kilon purupaali nykyään maksaa Agrimarketissa?

Jos oikein muistan niin täällä se maksaa jotakin 11e.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ammie 27.07.09 - klo:19:32
^ Okei, sittenhän mun pitäisi saada ostettua sellainen, tulee paljon halvemmaksi kuin nuo 5 kilon säkit. Harmi, että mulla ei oikein kulkuyhteyksiä ole agrimarkettiin.  :S
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Jemia 28.07.09 - klo:20:46
^^^ Hyvinkäällä viime reissulla 9,90 €. Halvensivat hieman. ;)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 28.07.09 - klo:20:48
Eurajoella maksoi 2 paalia yht. 19e. Halpaa :mrgreen:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: NuclearBitch 29.07.09 - klo:18:36
Onpas halpaa purua. Täytyykin käydä täällä agrimarketista katsomassa. Mikä on halvin hinta mörttiröpölle, mitä olette nähneet? Sitäkin tarvitsisi aika iso satsi ostaa.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 29.07.09 - klo:18:49
: "NuclearBitch"
Onpas halpaa purua. Täytyykin käydä täällä agrimarketista katsomassa. Mikä on halvin hinta mörttiröpölle, mitä olette nähneet? Sitäkin tarvitsisi aika iso satsi ostaa.

PetShop.fi myy 20L pakettia hintaan 7,90, 100L maksaa 25,90€. Postituskulut taitaapi tulla aika isoiksi sinnepäin maailmaa... :/
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Jemia 29.07.09 - klo:19:51
^^ PetMania (http://http://www.petmania.fi/) myy 20 l MörttiRöpöä 6,25 e. Lähetyskulut on nykyään stabiilit 12,5 e eli aika paljon. :huh
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: maarit 29.07.09 - klo:23:27
: "ammie"
Kuinkas paljon se 25 kilon purupaali nykyään maksaa Agrimarketissa?

Tiistaina kävin täälä Hämeenlinnassa agrimarketissa hakemassa 25 kilon purupaalin (kun ihana isäpappa lainas mulle autoaan) ja hinta oli 9,50.
Totesin vaan kassalla myyjälle että ompa sen hinta noussu johon myyjä ei oikeen osannu sanoa juuta eikä jaata oli vaan hiljaa (ilmeisesti joku kesätyöntekijä oli kyseessä).
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ammie 29.07.09 - klo:23:29
Kuinka iso toi 25 kilon purupaali on? Että kuinka pieneen tilaan se on pakattu?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: maarit 29.07.09 - klo:23:36
^nytpä esitit kinkkisen kysymyksen (*lähtee eteiseen mittaileen*  :D ).Korkeutta avaamattomana tolla paalilla on jotai 80 cm ja leveyttä noin 40 cm.Se on siis hyvin tiiviisti pakattu.Vie ainakin meiän eteisen lakkihyllyn alta hyvin pienen tilan.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: NuclearBitch 30.07.09 - klo:00:05
^Onpas kyllä tiiviisti pakattu. Kauanko tuollainen paali kestää? Tai siis kuinka monta dunallista sillä täyttää?  xD

Täytyy käydä katsomassa tuo paikallinen Musti ja Mirri, siellä taisi olla mörtti noin 30e.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: tintsku 30.07.09 - klo:00:08
Meillä kesti eka paali jotakin 6-8kk, kerran 1-2 viikossa siivosin dunat ja hamsuja oli sillon 1-2.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: maarit 30.07.09 - klo:00:14
Meillä ei toi purupaali kestä ihan niin kauan kuin tintsku:lla kun meillä on kuitenki hamsujen lisäksi purutettavana marsut ja hiiret.Sanotaanko että n. kuukauden päivät kestää meillä tällä purutettavien määrällä.Hamsut siivotaan 2 viikon välein ja hiiret ja marsut viikon välein.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Miharu 30.07.09 - klo:12:03
Meillä tollanen purupaali kestää n. 5-7 kk, koska meillä sitä käytetään kanilla, jonka asumus siivotaan kerran tai kaksi viikossa ja hamsulla jonka asumus siivotaan kerran viikossa. :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Monsterhamster 04.08.09 - klo:18:45
Meillä talvikkopoika asuu Gabber medium dunassa (mitkä lienevätkään sen mitat...). Purua ostetaan Karvakorvista, ja siivousväli vaihtelee sen mukaan miten herra siellä sotkee  :yes:

Karvakorvissa tuo pienempi purusäkki maksaa muistaakseni 2.70e ja isompi 5e. Ja purua menee siis hamsteriin ja kaniin. Mörttiäkin on kokeiltu, ihan hyvää mutta mä olen enemmän purun ystävä  :yes:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 04.08.09 - klo:19:35
Meillä tommonen 25kg purupaali kestää 1-2kk vähän riippuen kuinka ahkerasti siivoilen. Nyt alkaa kyllä olla paali loppumassa piakkoin, pitäisi ajella agrimarkettiin shoppaamaan.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Miharu 05.08.09 - klo:14:47
Pitäis tänään tai huomenna siivota hamstraajan kämppä, koska se on sotkenu sen mielenosoituksellisesti loman aikana.  :D
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 06.08.09 - klo:07:48
: "NuclearBitch"
Mikä on halvin hinta mörttiröpölle, mitä olette nähneet? Sitäkin tarvitsisi aika iso satsi ostaa.


Täällä halvin hinta on 30e/100l - kallein 38e/100l

Pitäis taas ostaa itellekkin säkki, pienillä pusseilla en tee mitään  ;)


Toi 25kg paali on pakattu tosi tiiviiksi, mut kyl se silti sellanen liki metrinen on.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Maikki^ 11.08.09 - klo:21:47
Meillä käytetään normaalia suomalaista pesäpurua, tai sitten tutun maatilalta, johon tulee suoraan höyläämöltä purua. Oikein hyvin sitä voi käyttää, ei ole sen epä hygienisempää kuin kaupanpuru, koska sieltä höyläämöltähän sekin tulee  :)  Luulisin???? :roll:  PS. Otan purut heti kun kuorma on tullut, en anna kostua ulkona  :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: porsas 12.08.09 - klo:11:05
Monihan ei tuollasilta höyläämöiltä yms hanki puruja siksi, kun niissä on kaikki se pöly tallella (voi lisätä hengitystiesairauksien riskiä). Meillä joskus gerbiileille laitettiin tuollasta purua, mutta pistettiin eka sellaseen pölyn läpäisevään kangaspussiin ja imuroitiin huolella pölyt poies.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Hessuinen 17.08.09 - klo:21:46
Olen miettinyt Titi-uulle tuota mörttiröpöä, kun itsellä tuppaa tavallinen puru näköjään menemään vähän henkeen, ja lisäksi mun piti leikellä neidin hienoksi kasvanutta laahusta kun oli syntynyt takku noiden purujen vuoksi. Olen jostain lukenut, että koska mörttiröpö ei (kuulemma?) juurikaan ime pisuja, kannattaisi joukkoon laittaa puupellettiä jottei rupea haisemaan, onko näin? Mitä puupellettiä kannattaisi ostaa, ja mitenkä tuo sitten hoidettaisiin, puupellettiä pieni kerros alle ja loput mörttiä, vai kaikki sekaisin vaan?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: __hemmo__ 09.09.09 - klo:21:26
Mssä sitruunapuruja myydään?? :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 11.09.09 - klo:19:10
^ Eläinkaupoissahan niitä. Olen kuullut, että joillain sitruunapurut ovat aiheuttaneet hamsterille allergiaoireita.

Mun pitää huomenna mennä agriin hakemaan uusi purupaali, käytin edellisen loppuun juuri. 25kg paali kesti meillä 3 kuukautta.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ammie 11.09.09 - klo:21:05
Munkin täytyisi ostaa taas purua, alkaa edellinen pussi olla tyhjänpuoleinen.     Täytyy taas ostaa sellainen 5kg purusäkki, kun en millään agrimarkettiinkaan pääse. No yllättävän kauan tuokin määrä meillä kestää.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: __hemmo__ 11.09.09 - klo:22:38
Onko tietoa missä eläinkaupassa kun ei olla mistään löydetty??
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 12.09.09 - klo:17:23
^ Riippuu missä päin asut.
Yleensä eläinkaupat voi myös tilata niitä valikoimiinsa jos asiakas pyytää. Itse en kyllä käyttäisi mitään hajustettuja puruja, en tiedä jos se vaikka jotenkin häiritsee hamsteria.

-

Mä kävin tänään Agrissa ostamassa sen purupaalin. Hinta oli 10,40€. Saa nähdä minkälaatuista on, näytti muovin läpi vähän pienilastuiselta.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ZiiCan. 12.09.09 - klo:18:47
Minidunan siivoan kerran vkossa, jolloin lähtee kaikki purut ja luultavasti järjestyskin on uusi, poika nimittäin tykkää vaihtelusta.. :grin:

WC-loota siivotaan päivittäin tai joka toinen pvä.
Puruna käytän Mörtti-Röpöä tai marketeissa myytävää purua. Ja lapsellani kun on eräänlainen heinäkasa missä lekotella, niin siitä täytyy heinä vaihtaa aikas usein, poka nimittäin pissailee kasaan... :S
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Tawu 17.09.09 - klo:16:18
Ensiksi: Kalterieden pureminen. Sama ongelma edesmenneellä rouvalla.
Tiedän tunteen, kokeiltiin kaikkia. Mitkään karahkat tai siementikutkaan kestäneet päivää pidenpää pitämään poissa kattokaltereista.
Etikka on yksi vaihtoehto, itse en nirppanokkaisena voi elää samassa huoneessa etikan kanssa, eli olin itse se ongelma siinä vaiheessa.  :D

Mutta juu, kaikenlaistahan siinä välissäkin oli.. Sitten äitini keksi nerokkaasti metallilevyn. Se on siis rei'itettyä metallista tehtyä, vahvaa levyä, joka kiiinnitetään kattoon rautalangalla tai vastaavalla.


edit// Vielä kuva:(http://http://i554.photobucket.com/albums/jj412/Tawu/20090104_15-1.jpg)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Cindu 26.09.09 - klo:12:01
Meillä roboherra asustelee dunassaan jonka varmaa kokoa en nyr muista : ) Vaidan purut noin kerran viikossa, riippuu vähän hajusta yms, 7-9 päivän välein kyllä yleensä :) Joskus vasta kahden viikon välein jos häkki ei ole kovin likainen, mutta yleensä se on siinä 10 päivän jälkeen ! Sitten pesen aina sen pohjan vedellä kun se on monesti aika pölyinen. Meillä käytetään mörttiröpöä.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Tüna 27.09.09 - klo:16:44
Meillä siivotaan molempien herrojen vessalaatikot kerran tai kahdesti viikossa. Puruja en vaihda kovin usein, koska ei ole mitään järkeä heittää puhtaita puruja pois. Eli 3-4 viikon välein siivoan häkit. Pesät siivoan kyllä useammin koska niihin tuppaavat kakkaamaan ja pesäpaperitkin menee likaiseksi aika nopeasti.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ~siipis~ 27.09.09 - klo:19:44
: "Vevve"
Mä kävin tänään Agrissa ostamassa sen purupaalin. Hinta oli 10,40€. Saa nähdä minkälaatuista on, näytti muovin läpi vähän pienilastuiselta.

Missä Agrissa kävit Vevve? Mulla ei ole oikein käsitystä missä olisi lähin paikka (asun Helsingissä). Miltä purun laatu vaikuttaa?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 27.09.09 - klo:22:07
^ Kävin Porvoon Agrissa. En tiedä onko se lähin, mutta sopivasti oman mökkireissun varrella. Agrimarketin sivuilta (http://http://www.agrimarket.fi/Agrimarket/Toimipaikat/Toimipaikat/) löytyy eri toimipaikkojen osoitteet. Puru on minusta vähän sellaista karkean oloista, mutta ihan hyvää kuitenkin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ~siipis~ 27.09.09 - klo:22:27
Joo, noilla sivuilla olenkin jo seikkaillut, mutten ollut uskoa näkemääni... eli Helsingissä, Vantaalla tai Espoossa ei ole Agrimarkettia.... Porvoo on aika kaukana kun ei ole sille suunnalle muuten asiaa. Mut kiitti vastauksesta.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 28.09.09 - klo:18:08
Eipä Pääkaupunkiseutulaiset maatalousliikkeestä oikeen mitään yleensä tarvitse....
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Violahh 03.10.09 - klo:19:21
Olen huomannut että Cittarista ostettu pesäpuru on parempaa kuin faunattaren.. faunattaren purussa on sellaisia n.7cm tikkuja. mutta se faunattaren puru ei pölise =)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Avalon 03.10.09 - klo:20:27
Meillä käytetään Agrimarketin puruja. Kestää kauan ja yleensä ollut hyvää.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: suttuli 15.10.09 - klo:22:18
Hmm osaiskos joku sanoa, kuinka monta litraa teil suunnillee yhellä purujen kokonaan vaihtokerralla häkkiin menee? Eli kuin kauan suunnillee kestää vaikkapa yks 20 litran mörttiröpö säkki...?

Tuli vain mieleen et kuin usein tuota pitäisi varautua ostamaan :)

Ja toinen kysymys, onko hyvä määrä purua jos yltää noin puoliväliin pohjalaatikkoa, siis suunnilleen 8 sentin verran?Vai kannattaisko olla enempiki?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: suski87 16.10.09 - klo:23:09
: "suttuli"
Ja toinen kysymys, onko hyvä määrä purua jos yltää noin puoliväliin pohjalaatikkoa, siis suunnilleen 8 sentin verran?Vai kannattaisko olla enempiki?

Tuosta menekistä litroina en osaa sanoa, mutta mikäli hamsterisi ei ole kaivelusta innostunut, selvästi ohuempikin kuivikekerros (ehkä sellainen 3-4cm:kin jo) riittää mainiosti. Kaiveluaddiktille yksilölle taas kuiviketta kannattaa laittaa reilumpikin kerros, ja kuivikkeeksi kannattaa harkita jotain muuta kuin Mörttiröpöä, esimerkiksi puru, heinä, rutirex yms. seos tarjoaa enemmän mahdollisuuksia häkin pohjan mieleiseksi möyrimiseen.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Meba 24.10.09 - klo:18:19
Ostin eläinkaupasta Vitapol-merkkisen purupaketin ja täytyy sanoa, että olin aika järkyttynyt sen sisällöstä  :huh Puru oli kamalan pölisevää ja pussi oli täynnä pieniä puutikkuja, osa todella teräviäkin. Piti seuloa koko purupussi läpi ja poistaa ne tikut, aika vaarallisia tuommoiset jos hamsteri sattuu poskipussiin laittamaan!  :kieli
En kyllä enää ikinä osta kyseistä purua  :<

Tässä vielä kuva valaisemaan tilannetta:

(http://http://www.aijaa.com/img/b/00658/5134939.jpg)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Anonymous 24.10.09 - klo:18:59
^Hirveen kokosia tikkuja. :<  Eilen illalla tuli likan kanssa siivottua 7 syrkkikoon dunaa ja 1 talvikon asumus. Kyllä nyt kelpaa taas mussukoitten möyriä. :angel
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sohvi 24.10.09 - klo:19:33
^^Mun isosiskon yksi hamsteri oli kuollut tuollaiseen tikkuun. Siitä lähtien olen aina muistanut poimia ne pois...
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 24.10.09 - klo:21:30
Meidän puruissa ei pahoja tikkuja ole ollut, mutta tuosta nykyisestä paalista on löytynyt muutama sininen paperinpala välillä...
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Anonymous 24.10.09 - klo:23:00
^ mä huomasin just ostetussa paalissa ihan saman. Tikkuja ei kyllä ole ollut luoja kiitos. 8-)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: tintsku 24.10.09 - klo:23:15
Meda, sun ehkä kannattais laittaa palautetta puruista Vitapol:ille, jos voi.

Onneksi meillä ei vielä ole ollut missään purupussissa mitään tikkuja eikä muutakaan epämääräistä.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 25.10.09 - klo:09:52
Mä könysin kerran yhdestä agrin paalista ihan kunnon puukapulan  :mrgreen:  Ei siis mikään tikku tai keppi. Noita sinisä papereita näkyy välil, enpä ole kiinnittänyt sen enempää huomiota, vaan nakellut pois  :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Insku 10.11.09 - klo:10:57
meil oli kans jossain agrin paalis kunnon keppi ja melli sitä sit rupes tyytyväisenä rouskuttaan XD
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Insku 10.11.09 - klo:10:57
taidan vähän aiheesta poiketa mutta tommonen löytyi
http://http://www.netpetshop.co.uk/popup.aspx?src=images/product/large/21955_1_.jpg
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Hamsufani97 11.11.09 - klo:18:34
Ei jestas! Mihin tarkotukseen toi on? Asumukseksi,leluksi?? -.-'' Voi luoja joku on tyhmä jos ostaa..!
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Cindy 11.11.09 - klo:21:31
Siis toihan on lelu. Ei leluun voi hamstereita asumaan laittaa! Jos joku ostais tuommosen hamstereille niin ois kyllä mieleltään sekasin. Miks tuommosia ees ylipäätään tehdään? Luuleeko joku että tuommosia ostettais. ( paitsi tyhmät ihmiset jotka ei tajua mitään hamstereista ) -,-' oikeesti LOL!
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: vilperi 21.01.10 - klo:20:21
Ostin eläinkaupasta hamsulleni pellavahaketta, joka oli aika kallistakin (pieni pussi 3.90€). Aloin vasta jälkeenpäin miettimään että kuinka sopivaa se on purun tilalla kun en ole kuullut kenenkään käyttävän sellaista? :huh se on siis tosi pehmeää ja muistuttaa heinää.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 09.04.10 - klo:20:09
Mä kävin tänään hakemassa 25kg purupaalin Vantaan Puuilosta, maksoi 12€. Ostan yleensä Agrista, mutta lähin Agrimarketti on sen verran kaukana etten pääse käymään siellä muuten kuin mökkireissun varrella... En ole vielä avannut tuota uutta paalia, saa nähdä millaista se on. Ihan suht halpaa oli kuitenkin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Minihamsteri 10.04.10 - klo:09:20
: "Vevve"
Mä kävin tänään hakemassa 25kg purupaalin Vantaan Puuilosta, maksoi 12€. Ostan yleensä Agrista, mutta lähin Agrimarketti on sen verran kaukana etten pääse käymään siellä muuten kuin mökkireissun varrella... En ole vielä avannut tuota uutta paalia, saa nähdä millaista se on. Ihan suht halpaa oli kuitenkin.

Mitä purua yleensä agrimarketista ostat? Osaatko vai voiko
sanoa mitään nimeä tms?

Meillä on kaksi häkkiä yhdistettynä,
kummatki noin 30 cm korkeita ja yhteispituus noin 100 cm.
Yhdistetty siis putkilla. Purut vaihdan noin kolmen viikon välein,
ja käytän vielä näin aluksi Best Friendin purua, mutta tulen
luultavasti jatkossa käyttämään noita agrimarketin puruja.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: nemuli 10.04.10 - klo:10:16
Eilen siivosin Ronjan häkin ja tänä aamuna minua odotti ei niin yllättävä yllätys: Taas kerran oli neiti kasannut koko dunan purut keskikohtaan ja nukkui sen päällä niin söpösti  :haha
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Maranth 10.04.10 - klo:14:59
Meiän häkin mitat taitaa olla 55x30x45cm. Korkeutta on sen verran, että siellä on kolme isoa tasoakin, joten ihan sopiva kääppärille  :grin Meillä on ihan normaalia purua, en nyt taas muista merkkiä mutta ei ainakaan pölyä. Purua sellaset 5,5cm pohjalla. Viikottain pesen häkin, mutta ei ole kyllä mitään järkeä kaikkia puruja vaihtaa, joten siivoan vaan likaiset purut yms.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sirpa 10.04.10 - klo:17:44
: "Mandi"
Kysäisin tätä jo tuolla toisessa häkkipulinassa, mutta kukaan ei vastannut. Siis: onko maxi gabber minkä laatuinen? Joku hamsterinomistaja netissä moitti flatkupohjaiseksi,teräväkulmaiseksi ja että mukana ei olis ollu edes kiinnitysklipsuja...  :huh  Ja pikkulinnasta oli ostanut. Oon metsästänyt sellaista jo pitkän aikaa, joten jatkanko, vai kannattaako luovuttaa? Ja kertokaa jos tiedätte jonkun muun ison dunan, joka ei maksa aivan mansikoita.

Taisinpa olla minä, joka tuota blogissa kirjoitteli. Kuitenkin tuo Gabberin iso duna on ollut käytössä ihan ok. Kiinnitysklipsut sain jälkikäteen kysymällä, mutten ole niitä käyttänyt. Duna kuitenkin on hamsterille turvallinen, niitä teräviä muovireunoja on lähinnä ulkopuolella ja niitä olen kevyesti viilaillut paremmiksi. Ihan hyvä se siis on.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Marla 13.04.10 - klo:22:12
Mitähän ihme kuiviketta tulikaan ostettua tuolta Turtolan Faunattaresta?! Kuvittelin sen olevan joko Olympiaa tai tuota leppähaketta, kun joskus Olympiaa ostin tuollaisen säkin, mutta tuo onkin jotain ihme haapahaketta vissiin olevinaan...
Inhottavan isoa ja kovaa, tikkujakin siellä on seassa. :roll:
Eikä siinä muuten mitään, mutta meni nelisenkymppiä tuollaiseen isoon säkkiin. Ei hirveästi huvita tuollaista hamsterille laittaa, todella surkeaa. :rant:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 13.04.10 - klo:22:30
: "Minihamsteri"
Mitä purua yleensä agrimarketista ostat? Osaatko vai voiko
sanoa mitään nimeä tms?

Merkki taitaa olla Pölkky, tuolta mun käyttämästä Agrista ei taida muuta kuin sitä saadakaan.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Louna 13.04.10 - klo:22:44
: "Mandi"
Kysäisin tätä jo tuolla toisessa häkkipulinassa, mutta kukaan ei vastannut. Siis: onko maxi gabber minkä laatuinen?

Mulla on ollut hamsteridunan kokoluokkaa oleva gabber, eikä se musta ollut kyllä yhtään dunaa huonompi, halvempi kylläkin. Dunia ja gebbereita ei oo mulla ollut muutamaan vuoteen niin en muista tarkkaan, mutta sen gabberin muovi saattoi olla kyllä pehmeämpää, mutta ei ainakaan niin että olisi haitannut. Sitä paitsi hieman pehmeä ja joustava muovi ei musta halkeile ja mene rikki niin helposti kuin oikein kova  :S .  Luukun kiinnitystavassa saattoi olla jotain eroa ym. pientä.

Nyt mulla on hamsteridunan kokoinen rody cavia, ja siitä irtosi heti muovinpalat katosta sieltä mistä luukku kuuluisi sulkea. Se muovi on ihan tajuttoman kovaa ja kun menin laittamaan luukkua kiinni, työnsin sitä ehkä millin liian kallellaan johonkin suuntaan, ja heti napsahti muovista pieni nurkka pois kun ritilä aavistuksen "kampesi" sitä  :S Myös se ritilän metalli on ihan jäykkää, niin noinhan siinä käy kun kumpikaan osa ei yhtään anna periksi. Lisäksi tossa on marsukokoinen kattoritilä, mikä ei kylläkään haittaa kun tein päälle oman virityksen ettei hamsu karkaa :) Luukunkin saa kiinni niistä pienistä lohkeamista huolimatta ja pidän varmuuden vuoksi vielä painoa päällä.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 17.04.10 - klo:17:37
Gabber on nimenomaan jäykempää muovia, kuin dunat.

Hyviä ovat silti ja juomapullon paikka on laitettu sellaiseksi, että se on kätevä käytössä.
Toisin kuin dunissa, joissa juomapullon reikää ei voi oikein käyttää, vaan se pitää aina peittää näiltä termiiteiltä.  :kieli
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sintturainen 17.04.10 - klo:17:55
Meillä on hamsut hajottaneet nimenomaan gabbereita, niissä on niitä ihmereikiä enemmän kuin dunassa, esim. siellä katossa... Ja ihan nurkastakin on tultu läpi, dunasta taas ei. Liekkö vaan huonoa tuuria.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Louna 17.04.10 - klo:17:58
Niin se sitten varmaan on, itse en tosiaan enää muista muuta kuin että jotain eroja niissä oli  :)

Dunat ja vastaavat muun merkkiset lootat vaatis mun mielestä vielä vähän lisää tuotekehittelyä että alkaisin pääasiallisesti niitä käyttää. 130e on pikkasen liikaa maxidunasta jonka joko omistaja saa hajotettua helposti vahingossa tai jonka hamsteri pistelee poskeensa parissa yössä, kun samalla hinnalla tekee tai ostaa uuden isomman terran, jota ainakaan hamsteri ei saa rikki  :kieli  Muutenhan noi dunat olisi ihan loistavia kun ne on kevyitä siirrellä ja helppoja siivota, mutta välttelen periaatteessa ostamasta uutena  mitään mikä ei kestä (ainakaan ilman omia tuunauksia) sille tarkoitettua käyttöä, olipa kyse sitten vaatteista, kengistä, juoksupyöristä tai eläinten häkeistä  :roll:

/edit. Meillä on tultu läpi taas nimeomaan dunista (yksi teki pienen reiän gabberiinkin kyllä, ja yksi duna säilyi ihan koskemattoman näköisenä), ja käytettynä ostetut dunat uusinta kirpparilöytöä lukuunottamatta ovat olleet melko, noh, käytetyn näköisiä ja vaatineet remppaa. Mä en kyllä osaa sanoa, onko noissa isoja laatueroja, omalla kohdalla luulisin että ihan on hamsterista ollut kiinni että kuin pahasti duna ottaa osumaa  :D Paitsi toi viimeisin uutena ostettu rody cavia oli ihan huono kun se luukun kiinnitysjuttu oli hankala ja rikoin sen parissa päivässä  :kieli  Lisäks siinä on neljä juomapullon reikää, mutta tukin ylimääräiset, ja varsinainen on saanut olla rauhassa  :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Marla 18.04.10 - klo:10:47
Mä olen ostanut kaikki dunani käytettyinä, kun en niihin ole raaskinut rahaa hassata - häkitkin olen ostanut edullisesti eräästä nettikaupasta, jossa ovat jopa puolet halvempia kuin liikkeessä. Tosin nyt menen enempi dunalinjalla, kun ovat helpompia. Onhan niissä käytön jälkiä, kun käytettynä ostaa, mutta ei se mua haittaa. :)
Yksi gabberikin on, joka kyllä on varsin kiva. Noita pidikkeiden kohtia on yritetty tuhota, mutta muuten on saanut olla rauhassa.
Sekin on jännä, kun Tossulla on tuollainen iiiso Ferplastin häkki, jonka yksi kulma on syöty edellisen asukin toimesta ja korjattu jesarilla, mutta herra ei ole koskenutkaan tuohon, vaikka moni muu olisi tullut hetkessä siitä ulos. xD
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: GaneshaX 18.04.10 - klo:10:48
No en tiedä, meillä on tultu aina dunien kulmista läpi, ei gabbereiden  :mrgreen:

: "Marla"
Tossulla on tuollainen iiiso Ferplastin häkki, jonka yksi kulma on syöty edellisen asukin toimesta ja korjattu jesarilla, mutta herra ei ole koskenutkaan tuohon, vaikka moni muu olisi tullut hetkessä siitä ulos. xD


Mulla oli syrkki uros, joka eli vanhempana isossa häkissä, jonka yhdessä kulmassa oli ISO reikä. Laitoin jesarit reiän päälle ja herrasmies pysyi häkissä lopun ikäänsä  :mrgreen:

Sitten ennen seuraavaa asukasta paikkasin nurkan pellillä, koska uusi asukas ei siellä jesarin takana olisi todellakaan pysynyt :D
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Ninde 18.04.10 - klo:11:25
Dunista meilläkin on tullut syrkkinaaraat pihalle, gabbereista ei ole karannut kukaan syömällä itseään sieltä ulos. Pidikkeitä on kyllä jyrsitty rikki, mutta mä pitäisin sitä kuitenkin pienenä haittana. Ja gabbereissa on parempaa just nimenomaan se juomapullon aukon sijainti.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Miipemi 07.06.10 - klo:20:44
Talvikkoni asuu 120x40x40 terrassa. Siivoan pissat ja kakat kerran kahdessa viikossa. Kaikki purut vaihdan yleensä kerran kahdessa kuussa.

Syrkkini asuu n. 75x45x35 häkissä. Siivoan sen kerran viikossa. Kaikki purut vaihdan kerran kuussa.

Sanokaa suoraan, jos ei kuulosta tarpeeksi hyvältä, niin voin tehdä asiat paremmin ((:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Taake 07.06.10 - klo:21:29
En keksinyt oikein muuta ketjua, minne olisin kysymykseni lisännyt, joten laitetaas nyt tänne.
Eli haluaisin yhdistää minidunan ja kalterihäkin "kerrostaloksi".
Mikä olisi paras tapa yhdistää asumukset?

Miniduna on tämäntapainen: http://http://www.jardineries-jeanrey.fr/boutique/images/Promo_avril2008/cage_miniduna300x225.jpg. Lisäksi siinä on takaseinässä ja molemmilla sivuilla reiät putkivirikkeelle.

Kalterihäkissä taas puolestaan on korkea pleksipohja ja kalteriosassa on yksi luukku sivussa sekä yksi katossa.

Olisiko kalterihäkin yläluukkuun mahdollista saada esimerkiksi jostain jonkinlainen "metallilevy", jossa olisi aukko putkelle, eli asumukset olisi sitten helppo yhdistää putkella?

Käytössä on sellaisia vihreitä läpinäkyviä putkia.

Antakaas nyt järkeviä ja helppoja vinkkejä asumuksien yhdistämiseen! :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Anonymous 07.06.10 - klo:22:43
^^ Miipemi: jos mulla olis tollaseet vaihtoehdot ja eläimet niin vaihtaisin syrkin tuohon 120cm terraan ja talvikko pienempään asumukseen. No jokaisen oma valinta.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Miipemi 08.06.10 - klo:11:09
^Katsos kun kaikkialla sanotaan, ettei talvikolle suositella häkkiä, vaikka talvikkoni ennen asuikin siinä. Enkä kehtaa rasittaa enää vanhaa talvikkoani, koska se on muuttanut jo aika monta kertaa asuntoa :S
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Rausku 01.07.10 - klo:15:37
Syyrialainen asuu jättidunassa, talvikko pienemmässä dunassa ja cämpsykaksikko häkissä. Kaikki purut vaihdan ja häkin turposiivoan kerran viikossa. Teen päivittäin myöskin päiväsiivouksen. Siihen kuuluu ruokakupin pesu, juomapullon veden vaihto ja välillä pesukin sekä hiukan järjestelemistä ja märkien purujen vaihtoa.
 :yea:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Never 19.08.10 - klo:00:31
Täällä ei ole näköjään annettu kovinkaan positiivista palautetta Rody cavia -asumuksesta.  :< Ostin juuri tänään sellaisen, kun halvalla satuin saamaan. Hinta oli uutena vain 40e. Se on tosiaan tosi jäykkää muovia. Yläosa on suht. vaikea saada paikoilleen ja samoin kattoritilä kiinni. Ritilään pitää kehitellä myös jonkinlainen verkko, ettei hamsu pääse karkuun. Uskon kaikesta huolimatta, että tuo on hintansa arvoinen.  :) Pitää vaan olla tosi varovainen. Muttah, hyvähän se tietysti on sanoa, kun en ole asumusta vielä käyttöön ottanut.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Joku 05.09.10 - klo:17:41
Tietääkö joku myydäänkö seinäjoella agrimarketin purua?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 05.09.10 - klo:17:49
^ Jos siellä on agrimarketti.  :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Joku 05.09.10 - klo:17:55
^Kyllä siellä sitten on :D Ajattelin että valikoima vaihtelee eri markettien välillä
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 05.09.10 - klo:17:59
^ Agrimarketin sivuilla ainakin näyttää lukevan että siellä on se maatalousosasto.  :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Joku 06.09.10 - klo:18:37
Juu,ja siellä sanottiin että on laaja hevososasto(vaikka olisikin ollut mun tuuria että juuri se purupaketti puuttuisi valikoimasta :p )
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Mustikka 14.09.10 - klo:22:39
Mä tilaan mun hamsterille [syyrialainen] purua akvaariopiekkalasta.. sillä on jättiduna virikkeineen [tietenkin O.o] siivoan häkin 1-2x kuukaudessa.. sisustuksen vaihdan enintään 2x kuukaudessa.. :sydan
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Cindu 19.09.10 - klo:16:54
Tuleva syyrialainen tulee muuttaman noin 67x40x30 dunaan. Ihan mukavankokoinenhan tuo on, noin kolmea senttiä vaille 70 tuo pituus, mutta eipä se niin tarkkaa ole ja teen sinne myös kiipeilymahdollisuuksia ja tasoja. Käytetään mörttiröpöä, joskus on ollut myös purua, mutta se sitten vaihtui mörttiröpöön, mutta kun tuon säkin saan käytettyä syrkillä loppuun aidon ostaa agrimarketin purua, että pääsee helpommin kaivelemaan ja telmimään  :)

Duna siivootaan noin kahden viikon välein, riippuen tietenkin dunan likaisuudesta. Huuhtelen yleensä kuumalla vedellä puhtaaksi.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Cindu 10.10.10 - klo:13:00
Tulin mietteneeksi että kumpi on turvallisempi vaihtoehto hamsuille, puru vai mörttiröpö? Olen kuullut että jos tuota purua menee pahasti silmään, hamsteri voi menettää näkönsä tmv? Onko sama juttu röpössä? Kumpaa te suosittelisitte? Röpöhän on vähän kalliimpaa eikä siinä ole niin kiva möyriä kuin purussa.  :<
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Ely 10.10.10 - klo:15:41
Hyvin epätodennäköistä että purua menisi silmään. :huh Olen ainoastaan kuullut heinän aiheuttavan tuota silmävaurioiden riskiä vaan ei meillä ole koskaan mitään tapahtunut (en tarkoita ettei niin voisi kuitenkin tapahtua.) Ihan yhtä turvallisia ne ovat siis, omistajalle miellyttävämpää on taas tuo pölyämätön mörttiröpö.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Nape 10.10.10 - klo:15:55
No jossei oo mitään rajotuksia turkin suhteen, niin kyl puru on paljon mukavampi vaihtoehto ainaki mun mielestä.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Hilla 10.10.10 - klo:18:52
Miellä on hiirillä ja talvikko tytöntylleröllä dunat. Siivoan kummatkin viikon välein joka sunnuntai... Nyt olis Myyn häkin vuoro tänään kun viime viikolla siivosin hiirujen häkin.

Me käydään ostamassa mustista&mirristä tai sitten jostain muusta kaupasta. Nyt oli kamalan pölyävää joten ei tuota enää hankita. Heinää me saatiin faunasta ihan ilmaseks... Mörttiröpö on ihan paras puru, mutta se oli loppu!
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: iidaer 11.10.10 - klo:19:52
Meillä asuu kaksi robotyttöä n.metrin terrassaan. Purut siivotaan kerran viikossa :).
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sirpa 14.10.10 - klo:17:25
Ei osunut nyt kertalukaisulla silmään, mutta onko kukaan käyttänyt puupellettejä hamstereilla? Siis näitä lämmityspellettejä? Osuin nimittäin tänään sellaiseen paikkaan missä niitä markkinoitiin, ja myyjä tiesi kertoa että sitä käytetään polttamisen lisäksi myös esimerkiksi kissanvessoissa ja pikkujyrsijöiden kuivikkeena. Se pelletti oli kuitenkin 8-millistä halkaisijaltaan ja mielestäni melko kovaa, ei oikein kaiveluun soveltuvaa, mutta nähtävästi hyvin pölytöntä. Ilmeisesti jostain saisi samaa tavaraa 6-millisenä? Kuitenkin tätä tavaraa myydään min. 20 kilon säkeissä, joten ei viitsisi ihan tuosta noin vain ostaa jos se osoittautuukin kelvottomaksi käytössä

Pölkyltä (moni sanoi sen kutteria käyttävänsä) on tulossa ensi kuussa pesäpuru markkinoille. Pitäisi olla imukykyistä, tuoksutonta ja lähes pölytöntä. Ilmeisesti AgriMarketteissä tätäkin tullaan myymään kunhan tuotanto alkaa. Sitä saa ihan pienessäkin, n. kilon paketissa, joten voi ainakin testata. Tuossa mainoksessa puhutaan kuitenkin vain 1 ja 4 kilon pakkauksista, mutta toivottavasti sitä nyt saisi vähän isommissakin sitten...
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: lentsu 14.10.10 - klo:17:46
Puupelletti on hyvä hamsterin wc-laatikossa, mutta jos laitat sitä koko asumukseen, niin kyllä tulee raskas terra/häkki ja hamsterille kova alusta.

Kokeilin joskus useammassakin dunassa ja lopputoteamus oli että noup.  :|
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Hessuinen 03.12.10 - klo:23:21
Meillä on kaikilla hamsuilla ihan purua. Kaksi nyt on lyhytkarvaisia joten niillä ei turkki estä edes hienojakoisen purun käyttöä, ja tolla pk likalla taas ei ole niin pitkää turkkia että se suuremmin vaikuttaisi, joskaan ihan hienoa en sille laita jos sellaista sattuu tulemaan agrimarketin purupaketissa vaan mieluummin hankin sitten eläinkaupasta omaa.

Pk pojullakaan ei nyt ihan niin yltiömäisen pitkä turkki ole mutta sen verran kuitenkin ettei ihan normaalia purua voi käyttää kun se kuitenkin takertuu tosi paljon turkkiin, joten hällä on sitten tällä hetkellä käytössä siskon miehen työpaikalta (rakennusalalla) tuomaa purua, joka on oikeastaan aika lastumaista/suhteellisen isoa mutta silti ihan kivan pehmeä alusta ja mukavaa kaivella. Kun se loppuu täytyy katsoa josko saisi uuden satsin, mikäli ei niin täytyy keksiä joku uusi vaihtoehto vaikkakin esimerkiksi mörtti-röpöstä en niin pidä, jonka vuoksi se on sitten ihan viimeisiä vaihtoehtoja.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Nape 04.12.10 - klo:00:42
En minäkään niitä pellettejä laittais koko häkin mitalta ja nään taas aika turhanan niien hankinnan jotain hamsun vessaa varten, kun se menee ihan sillä purullakin mitä yleensä on käytössä.
Meillä on ollut tuota marketin purua kaikilla, ihan sen takia että se on ihanan siistiä eikä tule hirveää pölyä siitä. Ehkä hieman kalliimpaa, mutta oma nenä tässä onkin etusijalla  ;)  ja sitten se että mä kuvittelen, että sellasen ison purupaalin mukana tulis ötököitä.
Nyt alkaa tuolla Filipillä oleen sen mittanen turkki, että seuraavaks saa laittaa leppähaketta sille. Se on ihan hyvää- Eikä takerru turkkiin. Tympii tietysti siinä se, että ei voi enää kaivella puruissa niinkun aiemmin, vaikka eipä tuo Filipkään niiin hirveesti kaivele.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Mai-Katti 05.12.10 - klo:16:44
^Ei ole ainakaan meille tullut mitään ylimääräistä Agrimarketin purupaalissa. Itse asiassa on ollut jopa tasalaatuisempaa ja parempaa kuin marketin pikkupusseissa. Tietenkin hyvähän minun on sanoa kun olen aina onnistunut säilyttämään suurinta osaa paalista ulkovarastossa ja sisällekin tuodut purut olen pitänyt tiiviisti suljetussa muovilaatikossa. Saa nähdä perunko sanani kun mahduttaudutaan elikoitten kanssa kerrostaloyksiöön.  xD Voi olla että joudun siinä vaiheessa vaihtamaan "annospusseihin", vaikka yhtään ei houkuttelekaan. En vaan jaksa ymmärtää miten te joilla on useampi hamsu viitsitte käyttää kilon paketteja, kun minulla menisi hermot jo tuon ainokaiseni puruttamisessa.  XD  Tosin sillä kyllä on aika reilu kerros pahnoja kämpässään...
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Zinde 05.12.10 - klo:22:19
Meillä on Agrimarketin purua ja sitä purupaalia säilytetään kerrostaloasunnossa siivouskaapissa enkä ole niiden mukana mitään ötököitä saanut. Sen sijaan ötököitä on tullut hamstereiden ruokapusseissa.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sirpa 07.12.10 - klo:19:28
Onko kellään kokemusta siitä, miten tuollaiset puiset hamsterihäkit kestävät hamstereilla oikeasti? Jyrsitäänkö ne vai pinttyykö niihin pissaa ynnä muuta likaa kovin helposti?
Näin nimittäin Zooplussassa tuollaisia hienoja monikerroksisia ja tilavia puuhäkkejä, kuten esimerkiksi tämän (alla kuvakin yhdestä) ja houkuttaisi ihan mielettömästi hankkia tuollainen, kun hintakaan ei ole tolkuton. Ja toinen kysymyskin tuli: saako tuommoiseen edes puruja kunnollista kerrosta?
(http://http://media.zooplus.com/bilder/small/pet/cage/nogales/1/300/158844_familypet_nogales_1.jpg)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Mustikkamaan 07.12.10 - klo:19:32
Mulla on monen vuoden kokemus puuhäkeistä ja kymmenien hamsterien :D

Hamsut poikkeuksetta nakertaa puuhäkkejä jonkin verran, mutta ykskään ei oo tullu vielä läpi  - ja huom: tehdastekosesta kalterihäkin muovipohjasta on!

Mutta: jos hamsteri ei tee pissoja pissa-astiaan, niin en suosittele asuttamaan. Sen puuhun imeytyvän pissan hajun saa kyllä pitkälti peitettyä puhtailla puruilla ja vähän rättiä käyttämällä, mutta vuosien kuluessa se döfis pahenee jatkuvasti, kunnes lopulta se on aika karmaiseva ja häkillä saa heittää vesilintua. Jos taas hamsteri tekee pissat kiltisti pissalaatikkoon, niin nou problem!

Ite oon tykänny puurakenteisista häkeistä tosi paljon ja tuo esimerkiksi on tosi sievä :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Nape 07.12.10 - klo:19:37
^^ näyttäiskö tuossa olevan muovipohja?
Tuo on tosi hieno! Oon itsekki katellu noita sillä silmällä :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Vevve 07.12.10 - klo:19:57
Jonkinmoinen päällystys ainakin lienee olevan. Mulla toimi kyllä lastulevyterra syrkille oikeen mainiosti.  :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: HamsterSailor 19.12.10 - klo:13:44
Siivosin äsken Lillin dunan ja ensviikolla siivoon loput. Neito mennä viipottaa tuolla tutkimassa :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Remu 21.12.10 - klo:19:56
Miä käytän sitä perus marketeista saatavaa pesäpurua. Halpaa ja ihan hyvää. Mörttiä kerran ostin, mut on niin kallista eikä se ollu sellast ilmavaa et kaivaukset ois pysyn kunnos. Nii toi pesäpuru on ihan hyvää.
    Häkit siivoan puruja myöten sitte ku nään et purut on likasii, tai jos alkaa vähän haisemaan. Joskus saattaa mennä kuukauskin ettei tarvi vaihtaa puruja, joskus vähän vähemmän. Myönnän et oon aika laiska nois puru jutuis, mut ei mun mielest niit tarvi niin kauheen usein vaihtaa. Perus siivoan häkit kerran viikossa, tasoja pyyhin, juoksupyörää pesen, mökkien paperit vaihan.
     Mul on siis robo ja talvikko. Talvikko asuu minidunassa, robo terraariossa.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Karvakorvathamsula 21.12.10 - klo:21:12
Mulla on ollut edellisten (sekä nykyisten) hamsujen kanssa sama ongelma, tuo kaltereiden pureminen. Se kun on niin mahdottoman hauskaa kiikkua ja roikkua niissä kaltereissa hamsterin mielestä. Kaikkia kirjoja, levyjä, kaikkea painavaa kokeilen, mutta ei auttanut. Sitten se viimeinen, kevyt sanomalehti. En tiedä haiseeko tämä sanomalehti jotenki vai mikä, mutta jos sen laittaa kaltereiden päälle niin, että kaltereiden ja itse lehden väliin jää n. 1 cm väliä, hamsteri ei koskekaan kaltereihin! :) Ilma kiertää sentään paremmin kuin tukkisi koko aukon esim. monella kirjalla. Monissa dunissakin on keskitaso, joten se voi olla ainut kohta josta hamsu ylettyy järsimään kaltereita. Silloin lehden voi laittaa vain tälle puolelle, ja ilma kiertää silti hyvin. Jos tuokaan ei auta, suosittelisin ottamaan kaiken korkean esineen pois häkistä, niin ettei hamsulla ole minkäälaista mahdollisuutta päästä puremaan kaltereita. Tiedän, eihän se kivaa ole, mutta viimeinen mahdollisuus :(

Tietenkin voi myöskin harkija hamsun liikunnan lisäämistä, esim. ulkoilutusta enemmän ja muutenkin monipuolisuutta elämään kuin vaan häkki häkki ja häkki :)

Hamsun pystyy myöskin opettamaan helposti pissalaatikolle, laittamalla toivottuun pissipaikkaan hiukan pissattuja puruja, niin haju kertoo hamsulle oikean paikan.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Minski 28.02.11 - klo:16:08
Jos Agrissa ei oo Pölkky-purua sillä hetkellä kun satutte siellä käymään niin älkää erehtykö ostamaan ainakaan Ruti-purua ! Se on ihan jauhoa ja pölyää hirveästi. Ruti on ihan ookoo kyllä silloin, kun hamsu tepastelee sen päällä, silloin se ei pölyä, kun tamppautuu tassujen alla, mutta auta armias, jos hamsu on kaivelevaa ja puuhakasta sorttia; koko hamsu on sitten ihan vaalean pölyn peitossa kuten kuvista näkee. Meinasin saada yksi päivä sydärin, kun vilkaisin ohimennen Timandran häkkiin ja näin siellä vaalean hamsun, melkein ehti tulla paniikki, että oonko laittanut väärän hamsun sen häkkiin kunnes muistin, ettei mulla ole ketään noin vaaleaa hamsua. Väritys on kyllä oikeestaan aika jännä; muuten vaalea, mutta umborous-tyyliset silmän ympärykset :D

(http://http://i28.photobucket.com/albums/c247/geminna/hamsut3/timandrako4.jpg)

(http://http://i28.photobucket.com/albums/c247/geminna/hamsut3/timandrako3.jpg)

(http://http://i28.photobucket.com/albums/c247/geminna/hamsut3/timandrako2.jpg)

(http://http://i28.photobucket.com/albums/c247/geminna/hamsut3/timandrako.jpg)

Täytyy vielä laittaa kuva Timandran oikeasta värityksestä, joka on ihan päinvastainen kuin tuon Ruti-kuorrutteen kera:

(http://http://i28.photobucket.com/albums/c247/geminna/hamsut3/tima2-1.jpg)

Ei kyllä tule enää Rutia meille, vaikka se sellaisilla purun päällä tepastelevilla hamsuilla onkin ookoo, mutta täytyy sitä hamsun pystyä halutessaan kaivamaan ja möyhimäänkin ilman, että on pelkoa siitä, että on suut, nenät ja silmät täynnä hienoista purupölyä.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sintturainen 28.02.11 - klo:16:16
^Hui kauhia, varmasti oot pelästynyt! Mutta toisaalta hieno väritys...  :grin
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sirpa 12.04.11 - klo:09:00
Onkos kukaan kompostoija kokeillut, että kelpaako Mörtti-Röpö kompostinkuivikkeeksi?  Ei tarvitsisi ostaa sitäkään erikseen, jos voisi käyttää hamsterinkuiviketta.

Melkoinen kuorrutus kyllä tuolla Timandralla.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: mesis 12.04.11 - klo:09:53
Voi kamala, millaista purua. Miten tuollaista on edes myynnissä? :shock:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Ken_G 12.04.11 - klo:12:05
Olen varmaan jo jossain sanonutkin, mutta tämä on edelleenkin laadukkain puru jota olen onnistunut mistään löytämään:

http://www.petshop.fi/alspan.html (http://www.petshop.fi/alspan.html)

Eikä pahan hintaista, kun ottaa ison 100 litran säkin.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: jonna 12.04.11 - klo:19:44
: "Sirpa"
Onkos kukaan kompostoija kokeillut, että kelpaako Mörtti-Röpö kompostinkuivikkeeksi?  Ei tarvitsisi ostaa sitäkään erikseen, jos voisi käyttää hamsterinkuiviketta.

Melkoinen kuorrutus kyllä tuolla Timandralla.

Eiköhän se mene siinä missä purukin? Meillä menee osa kuivikkeista just kompostikuivikkeeksi, käytössä on puru (useimmiten lähinnä rouhetta eikä lastua  :D  ) ja puupelletti.
Osa hamsterin alusista poltetaan lämmityspannussa, noissa on niin julmetusti kaikkea paperia, silppua ynnä muuta roskaa seassa ettei viitsi sellaisenaan ihan kaikkea kompostoida. Eli toisin sanoen, aina silloin tällöin talo lämpiää hamsterien jööteillä  :D
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Marsa- 09.05.11 - klo:18:26
Meillä käytetää nyt tällähetkellä sitä Osku Pesäpurua, saa Raahesa ainaki iha normi sittarista, ja varmaan muuallaki. Meillä ei oo pölynny yhtää, tosin nyt varmuuden vuoksi vanhemmalla hamsterilla, oon laittanu enemmä sellasta puupohjasta kissanhiekkaa, se ei kaiva yhtää niin ei tuntus haittaava, toki laitan sitte siihen myös normipurua. Syynä se ku sille tulee aivan järkyttävä semmone nuha, jos pölyää yhtää, niin ei viihti riskeerata.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Yadell 10.05.11 - klo:10:11
Ei voinut olla nauramatta Timandralle.  xD
Meillä on tuota Ruti-purua käytössä, enemmän se pölyää kuin Pölkky mutta ei meillä se ihan tuollaista ole.  :pihalla:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Sahapukki 15.05.11 - klo:16:36
Itse siivoan asumukset 3 viikon, - kuukauden välein. Pissa-nurkan saatan siivota joskus useammin. Meillä nääes hamsterit ahdistuu koko ajan vain enemmän, jos häkit siivotaan useammin. Pesämökit siivoan 2 viikon välein, mutta jos mökki haiskahtaa, niin se on sitten siivottava. (:
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: kiivi112112 19.05.11 - klo:15:18
Yksi kyssäri tähän väliin jos sopii: :)
eli ollemme ostaneet syrkille häkin eläinkaupasta ja kauppias sanoi et sopii hamstereille ja kyljessäkin lukee hamster,mut pinnojen väli on 1,1-1,2cm onko tuo tarpeeksi tiheää luovutus ikäselle syrkille????
nimittäin en halua ikäviä karkauksia :cry:

Kiitos jos vastaatte :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Markka 19.05.11 - klo:17:30
Joo on ihan hyvä.
Siis en oo 100% varma :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: kiivi112112 09.06.11 - klo:10:25
Laitatteko te häkin purujen alle sanomalehtien lehtiä yms??? Vai onko ne vaarallisia hamsulle jos se alkaa syödä niitä?
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Markka 09.06.11 - klo:11:38
^Muistaakseni sanomalehden muste ei ole hyväksi hamsulle.
Purujen alla ei tarvitse olla mitään :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Yadell 11.06.11 - klo:23:26
: "kiivi112112"
Yksi kyssäri tähän väliin jos sopii: :)
eli ollemme ostaneet syrkille häkin eläinkaupasta ja kauppias sanoi et sopii hamstereille ja kyljessäkin lukee hamster,mut pinnojen väli on 1,1-1,2cm onko tuo tarpeeksi tiheää luovutus ikäselle syrkille????
nimittäin en halua ikäviä karkauksia :cry:

Kiitos jos vastaatte :)

On hyvä, ei tuosta tule syyrialainen läpi.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: kiivi112112 12.06.11 - klo:08:51
Joo :)
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: EmmaTi 13.06.11 - klo:19:15
Onko kellään käytössä zooplussan Kios-merkkistä häkkiä syrkillä tai muulla jyrsijällä? Kokemuksia?
Koko n.70x40cm ja hinta varsin kohtuullinen, n.50e.
: Re: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Ansku C: 16.06.11 - klo:10:44
Mul on lasiterra.. Sain sinne just eilen asukin  :sydan Ja leveys on: 75cm, korkeus: 40cm ja syvyys: 35 cm  :oops:
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Henni 24.03.13 - klo:15:57
Onko jonkun puulajin puru kiellettyä hamsterille? Saisin tutultani purua, mutta en tiedä mitä puuta se on, mutta voiko sitä huoletta käyttää. Mitään kemikaaleja yms. siinä ei ole.
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Ritu 25.03.13 - klo:21:00
Sahanpuruahan ei yleensä suositella, se pölisee vissiin liikaa.
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Henni 26.03.13 - klo:07:05
^Ei tuo aikanaan tuntunut yhtään sen enempää pölisevän kuin kaupasta ostettukaan, kun sitä yhden säkin hain kokeeksi. Täytyy varmaan käytössä testata miltä tuntuu.
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: naaw_ 29.05.13 - klo:00:27
Meillä on yleensä ollu sillee et kääppärit käyttää puruu ja asuu minidunis. Lk syrkit käyttää kans puruu ja pk:t mörttii ja syrkit asuu kaikki dunis, mitä ny joskus joku asu vanhas isos akvaarios.

Ton siivouksen kans mä myönnän et oon vähä neuroottinen ja mä saan jo muutaman dunan puunaamiseen aikaa kulutettuu pari tuntii ihan helposti, puhumattakaa jos mä jään palluttelee hamsuttimii  :icon_redface: ja siivousväli on usein se viikko tai puoltoista.
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: TaruRuusu 25.09.13 - klo:09:43
Kysyisin vaan, että onko kellään kokemusta tosta Chipsi lehtipuukuivikkeesta? Ajattelin, että jos on hyvää niin tilaisin nettikaupasta kun ostetaan syrkille uusi maxi duna <3 Vai onko mörttiröpö parempaa? Millaista muuten tuo pellavakuivike on?
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Unipallo 10.10.13 - klo:09:15
Törmäsin tämmöiseen materiaaliin, Flax pellavakuivike. Ajattelin testata sitä noille matelijoille ja voisikohan se toimia hamsuillakin?
http://www.feedcon.fi/kuivikkeet.php
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Alkemistin 10.10.13 - klo:10:42
Meillä on ollut pellavakuivikkeena nyt tätä varmaan puoli vuotta: http://candycane.fi/index.php?route=product/product&path=79_149&product_id=260

Ihan jees, paitsi että noita pellavakuituja tuntuu välillä olevan joka paikassa. :prll: Hamsut tykkäävät kyllä mönkiä tuossa, mutta eihän siihen kunnon tunneleita saa, kun on niin liukasta. Pitkäkarvaisille kuitenkin parempaa kuin puru. Hakkeesta en tykkää, koska sen imukyky on mielestäni huonompi kuin purun tai pellavan. Chipsi lehtipuukuivikkeesta ei tosin taida olla kokemusta.

Nyt tilasin samasta paikasta maissintähkärouhetta ison säkin. Sitä ollaan ehditty kokeilla vasta pari päivää, mutta äkkiseltään vaikuttaisi tosi hyvältä. Tosin miksaan siihen noita pellavanjämiä. Eikä siihenkään varmaan tunneleita saa....  :dry:
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Unipallo 10.10.13 - klo:15:10
▲ Eikö oo samaa kamaa ku toi Flax? Täytyypä ostaa paali.  :peukku:
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Alkemistin 10.10.13 - klo:15:12
▲ Eikö oo samaa kamaa ku toi Flax? Täytyypä ostaa paali.  :peukku:

Muistelisin, että on. Sellainen ilmeisesti hepoille tms. tarkoitettu paali tosiaan. :icon_cheesygrin:
Aluksi säikähdin, kun se joskus värjäytyy punertavaksi, jos hamsu pissaa samaan kohtaan monesti. Taitaa vaan olla jokin "ominaisuus" kuitenkin.

// Muoks. Itse asiassa kun nyt katsoin tuota Flaxin kuvausta/kuvaa, niin Flax näyttää vaaleammalta. Voi silti olla samaa, täytyypä tsekata kotona.
// Muistin jopa katsoa, ja se CC:ltä tilattu on Euro-Lin merkkistä tavaraa. Flax on suomeksi pellava, joten vähän sekaannusta aiheuttava tuo Feedconin tuote.  :icon_e_wink:  Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla sitäkin, jos se on erilaista... nuo Feedconin sivut vain eivät oikein toimineet, joten jos siellä oli jälleenmyyjälistä, niin jäi näkymättä.
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: ReettaO 26.10.13 - klo:19:13
Löytääkö enää mistään noita 100l Mörtti Röpö-pusseja, mistä jossain ekoilla sivuilla vuodelta 2008 oli puhetta? Olis meinaan huomattavasti edullisempaa, entä nuo 20l pussit mitä oon nähnyt ja ostanut.

Mulle tulee ylihuomenna pitkän tauon jälkeen syrkki, (musta pk uros, edellinen kuoli joskus 2007 muistaakseni) sille on 100 x 45 x 60 lasiterra, johon tosiaan laitan tuota Mörttiä. Saa nähdä kuinka usein pitää tuota sitten siivoilla, edelliset (naaras ja uros) asuivat 60 x 60 terrassa ja se piti uroksen kanssa siivota kerran viikossa. Vaan marsut pitää kuitenkin siivota viikottain, samassahan sitä yhden terran tyhjentää. :)
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Thapahiska 27.10.13 - klo:10:35
Jyväskylässä noita 100l pusseja ainakin löytyy Lemmikkikeskuksesta :) Uskoisin, että niitä voi pyytää tilaamaan sellaisiin eläinkauppoihin jotka myy Mörtti röpöä :)
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: Yuri-e 06.04.14 - klo:07:35
Mikähän voisi olla syynä siihen, että talvikko majoittuu dunassa (duna fun large) olevaan putkeen, vaikka pesäpaikkoja on itse häkissä useampikin? Voisiko olla esimerkiksi niin, ettei se pidä kuivikkeena olevasta hamppuhakkeesta vai miten? Kutterinpurua käytin tässä välissä ja silloin ei kai ainakaan niin paljon putkessa asustellut, mutta sitä en kovin mielelläni enää ostaisi pölyämisen vuoksi. Alkaa vähän häiritä, kun ruokana olevista siemenistä jäävät kuoret ynnä muut päätyvät sitten lattialle ympäriinsä. Kutterinpurussa tykkäsi kaivella tunneleita, mutta olisiko joku toinen, hyvä vaihtoehto? Tuo hamppuhake on kyllä aika huiman hintaistakin, mutta sentään hamsterista ei muuten ihan kamalasti kuluja tule.
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: guaggo 06.04.14 - klo:22:56
Minusta tuntuu että hamsterisi tuntee olonsa turvalliseksi putkessa :) itselläni yksi todella ujo hamsteri nukkui aina putkessa kun ei uskaltanut isommassa "talossa" nukkua :)
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: shalala 21.04.14 - klo:21:41
Onko kenelläkään kokemusta lemmikkiexpressin 4kg puruista?
Tässä vielä linkki siihen:
http://www.lemmikkiexpress.fi/product_details.php?p=238

Toinen kysymys on se, että onko kyseinen puru yhtäkuin kutterinpuru?
: Vs: Häkki, häkin kunnossapito ja purut
: MortimerRiddle 02.05.15 - klo:01:51
Meillä on ollut ongelmana ötökät, joista nyt ollaan onneksi taas päästy.  :10125b5d: Tänään sitten siivouden yhteydessä huomasin, että heinät käy vähiin ja käväisin tuolla lähikaupassa katsomassa, että minkälainen "hätävara" sieltä löytyisi. No, olihan siellä yksi pussi heinää. Virossa niitettyä Osku-merkkistä kamaa. Ei tarvinnut kuin kerran siitä muovin läpi vilkaista, niin jo näki, että se tuote oli täynnä pikkuisia ötököitä. En tiedä olivatko elossa vai kuolleet, mutta en kyllä voi tuon perusteella kenellekään Osku-heinää suositella. Minä en enää ainakaan jaksa yhtään noita ötököitä, varsinkaan hamsterin häkissä.