Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Yleistä hamsterikeskustelua => : LunaNasu 29.05.12 - klo:18:24

: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: LunaNasu 29.05.12 - klo:18:24
Tämä ketju on tarkoitettu kaikille kysymyksille, mitä mieleen voi juolahtaa; hamsterilajista riippumatta.

Tänne siis kysymykset, jos et keksi niille muita paikkaa, jokaisen kysymyksen vuoksi ei kannata aloittaa uutta aihetta   :enkeli:

- Eve

mun hamsteri laittoi liikaa ruokaa poskipusseihin ja nyt ei saa niitä enää pois  :icon_rolleyes:

Sillä on kaksi isoa pelletti pötköä ja paljon siemenseosta.
Mitä teen?

// hamsuni on koittanut saada niitä pois tuloksetta  ;((
: Syrkki vai kääppäri?
: Hamsu_Fani_ 03.06.12 - klo:12:42
Terve vaan!
 Itse me oltas ehkä hankkimassa jossain vaiheessa hamsteria, mutta mulla on kauheita ristiriitoja, kääppäri vai syrkki? Molemmista olen lukenut kaikenlaista tietoa, mutta en millään osaa päättää!
Kysessä olisi ensimmäinen hamsteri ja olen 13 vuotias! Itse olen ihastunut talvikoihin, syyrialaisiin ja roboihin!

 Kun minä en osaa päättää, ehkä te voitte antaa minulle siihen neuvoja! :yes:
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: MortimerRiddle 03.06.12 - klo:13:54
Aloittelevalle hamsuharrastajalle syyrianhamsteri on paras lemmikki.  :icon_smile: Niitä on helppo käsitellä ja ne "kesyyntyvät" helpommin kuin esim. pikkuruiset roborovskit.
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Hamsu_Fani_ 03.06.12 - klo:15:57
Ahaa! Selvä! Eikö talvikot sitten kesyynny? Mitäs eroja niissä on syrkkiksiin?
Jos robot ei kesyynny kunnolla, niin se ei ehkä oikeen sovi meille, koska mulla on myös viisi vuotias ihana pikkusisko, joka tykkää myös eläimistä, mutta käsittelee niitä tietysti mun tai aikusten valvonnassa! :yes:
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Eve87 03.06.12 - klo:16:12
Talvikko kesyyntyy myös ihan hyvin. Eli se on vaan ihan maku/kokokysymys haluaako syrkin vai talvikon.

Robot on enemmän sitten niitä katselulemmikkejä  :icon_smile:
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Humselo 03.06.12 - klo:17:02
Eli se on vaan ihan maku/kokokysymys haluaako syrkin vai talvikon.

Yhdyn täysin tuohon Even kommenttiin.

Mutta otatpa kumman tahansa, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon sitä poikasta on käsitelty. Ja kokeneet kasvattajat pystyvät jo poikasen luonteestakin sanomaan paljon.
Muistan täälläkin nähneeni joskus talvikoiden myynti-ilmoituksen, jossa luki jotain tällaista "Tästä poikueesta löytyy myös ensimmäiseksi hamsteriksi sopivia".

Meillä esim. 3 talvikkoa, joista kahta saa kääntää ja vääntää miten päin vain, ja kolmas ei anna koskea lainkaan. Eli luonteissa on paljon eroja ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Kasvattajat kyllä neuvovat, eikä kaikki eläinkaupatkaan ihan surkeita tässä asiassa ole  :peukku:

: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Hamsu_Fani_ 03.06.12 - klo:21:31
Selvä, kiitos! :icon_cheesygrin:
Olisiko se todella suuri virhe ottaa ensimmäinen hamsu eläinkaupasta, eikä kasvattajalta?
Ajattelin, jos sieltä kysyisi käsiteltyä, ensimmäiseksi hamsuksi sopivaa hamsua? Voiko silti saada hyvän ensimmäisen hamsun?

 Ikkk!!Talvikko vai syrkki? Kamala valinta! Eikös ne olekin aika samanlaisia, vai onko niillö eroa edes ollenkaan? Apua! Auttakaa! :icon_lol:
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: wiidii 03.06.12 - klo:21:51
Suosittelen suuresti ottamaan paljon poikasia käsittelevältä kasvattajalta hamsterin. Eläinkaupoissa on valittevasti äärimmäisen harvoin käsittelyyn tottuneita hamstereita.
Tietenkään täysin käsikesyä poikasta ei ainakaan viiden viikon ikäisenä saa, mutta myöhempää käsittelyä helpottaa huomattavasti jos kasvattaja on tehnyt pohjatyön. :)

Syrkkikasvattajan mielestä syrkit ovat tietenkin paljon kivempia kuin talvikot. Tai ainakin persoonallisempia. Tai ainakin enemmän värivalikoimaa.  :tongu:
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Hamsu_Fani_ 04.06.12 - klo:11:50
Whhiihii! Voi kyllä olla, että syrkki sopii meidän perheeseen paremmin, luulisin, aloittelijoita kun ollaan. Nuo kääppärithän ovat joskus aikamoisia saippuapaloja, kun ovat niin pieniä ja tulevat "en jaksa olla sylissä" tuulelle! :msilly:  Harmin paikka, että eläinkaupoista ei saa käsikesyjä hamstereita. Kerran ollaan ostettu meidän pupuliini eläinkaupasta, ja Tiuhti oli todella käsikesy... Riippuu sitten kai ihan eläinkaupasta! :yes: Tuhti ostettiin posrista, mutta täällä missä nyt asutaan, eli Vammalassa, on myös tälläinen Haukkis, eläinkauppa, jossa on myös hamstereita. Ihmetteln vain, että en ole IKINÄ näiden öö... kuuden vuoden aikana nähnyt siellä hamsteria hereillä... omituista mun mielestä! :nuts:

Mutta tietääkö joku molemmista pitävä, sekä syrkeistä, että talvikoista, mitä eroja niillä on?
Widiin vastaus oli aika puolueellinen! :icon_cheesygrin:
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Sirpa 05.06.12 - klo:13:01
Mutta tietääkö joku molemmista pitävä, sekä syrkeistä, että talvikoista, mitä eroja niillä on?
Minä en ole mikään asiantuntija, kaksi talvikkoa ollut ja kolme syyrialaista ja pidän kovasti molemmista.
No okei, talvikko ei tarvitse niin suurta häkkiä/terraa kuin syyrialainen, mutta toki iso asunto kelpaa myös talvikolle. Talvikkonaaraista sanotaan, että varsinkin suuremmissa asumuksissa ne saattavat käydä reviiritietoisiksi eli näykkiä reviirille tunkevaa kättä. Kun ne sitten ottaa käsiin tai pois reviiriltä muualle, eivät ne näyki. Meidän talvikoista edesmennyt naaras oli vähän tällainen, mutta se ei meitä haitannut, kun tiesimme miten se käyttäytyy. Se siis napattiin dunasta pois ilman suurempia muodollisuuksia ja se oli tosi ihana käsitellä. Nykyinen talvikkotyttö sitten taas näykkii nykyisin tosi harvoin vaikka sillä on iso terra (120*35 cm). Ja se näykkiminen on ollut aika pientä, ei mitään veri-lentää-touhua. Syyrialaisilla tällaista reviirikäyttäytymistä ei ole.

Talvikot ovat meillä olleet vähän enemmän päiväaktiivisia kuin syyrialaiset, ne ovat toisinaan puuhailleet hereillä päivisinkin pieniä aikoja kerrallaan, kun syyrialaiset vetävät sikeitä jotkut pitkällekin iltaan. Toisaalta sitten syyrialaiset ovat illalla hereillä pidempiä aikoja ja puuhaavat kaikenlaista. Näin siis meillä, olen kuullut kyllä tarinoita syyrialaisista, jotka puuhailevat päivälläkin, mutta meidän otukset ovat olleet päiväunista sorttia.

Käsittelystä en osaa sanoa mitään kyllä, molemmista lajeista on meillä tullut tosi mukavia käsitellä. Poikasena molemmat lajit ovat varsinaisia saippuanpalasia, joilla on jalat alla ja kesyttämisessä on oma puuhansa. Kuten moni sanoikin jo, että otit kumman tahansa, niin ensihamsteri kannattaa ostaa kasvattajalta vaikka sitä poikasta joutuisi odottelemaankin kauemmin tai hakemaan kauempaa. Valmiiksi käsitellyn hamsterin kanssa on aina helpompi jatkaa kuin puolivillin.
Ja sittenhän sitä hamsteria ei ole pakko ottaa just 5-viikkoisena poikasena vaan joskus myynnissä näkee vähän vanhempiakin 3-4-kuisia, jotka ovat sitten jo ihan kesyjä optimitapauksessa, ei tarvitse sitä kesyttämistä enää, kunhan totuttaa uuteen käsittelijään.
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Deesa 21.06.12 - klo:01:26
Itselläni kokemusta vain yhdestä hamsusta, talvikosta.
Se poika oli jo ensimmäisenä päivänä minulla kädessä kun tuli ja ihanan kesy heti. Ostin eläinkaupasta, eli sieltäkin voi kesyn tietysti saada, en edes kysynyt oliko sitä käsitelty.
Sulo oli ihana ja kesy koko lyhyen elämänsä. Se kuoli alle 3 kuukautisena, eli ei kuitenkaan voi tietää saako eläinkaupasta tervettä hamsua. Suosittelen siis mielummin hankkimaan kasvattajalta.

Mutta talvikkoa suosittelen lämpimästi, minullakin se oli ensimmäinen hamsteri :) Aion seuraavaksikin otta talvikon. Pojat varmaan rauhallisempia (?), ainakin olen niin kuullut.
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: typynen 05.07.12 - klo:11:28
mulla on jo ollut 2 syrkkiä  :jiihaa: mutta oon huomannut että kääpiöhamsut elävät kauemmin kuin syrkit niin jos halut pitkä ikäisen hamsterin niin kääpiö mut mä suosittelen  syyrialaista  :icon_cheesygrin:
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Leroy 05.07.12 - klo:12:19
Minäkään en mikään asiantuntija ole, kaksi kääpiötä ja kaksi syrkkiä olen omistanut. Nykyinen on syrkki, ja ostettu eläinkaupasta :icon_sad:

Tämä on vissiin yksi niistä jotka ovat olleet vähällä käsittelyllä, tulee kyllä tutkimaan mutta on niin säikky ettei mitään rajaa! Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa  :icon_smile:

Eläinkaupasta voi saada hyvän hamsterin, mutta sieltä voi myös saada säikyn, käsittelemättömän hamsterin.
Omien kokemuksieni mukaan suosittelisin kasvattajalta ostamista :yes:
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Elviira 05.07.12 - klo:15:23
Itse päädyin kääpiöön, koska sille on helpompi tarjota tilavat olosuhteet kuin syrkille. Esimerkiksi ns. syrkkikoon dunassa asuvalla syyrialaisella on huomattavasti ahtaammat oltavat kuin syrkkidunassa elävällä talvikolla. Omassa asunnossani oli sopiva paikka 80x40 cm terraariolle ja syyrialaista en haluaisi sen kokoisessa pitää, kun taas talvikolla on siellä jo selvästi enemmän tilaa puuhata.

Luonteensa puolesta oma talvikkoni on lemmikkinä aivan vertaansa vailla, mutta mahtavia persoonia löytyy varmasti joka lajista.
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Rossu 05.07.12 - klo:23:51
Mulla on kokemusta molemmista. Ensimmäinen oli talvikko, sitten kaksi syyrialaista. Tykkään molemmista, mutta ehkä syrkit ovat hieman enemmän mieleeni, mun mielestä on kivempi käsitellä vähän isompaa nallenaamaa =). Meillä talvikkotyttö näykki aika paljonkin, ei se oikeestaan sattunut, mut syrkeistä vaan naaras on vähän varovasti näykännyt. Sitten toki syrkeillä on enemmän valinnanvaraa väreissä, kuvioissa ja turkissa... talvikko taas eli 2v 4kk, eli ehkä vähän pitempään(?) eikä se välttämättä tarvitse niin isoa asumusta, kuin syrkit...
 mut mielipidekysymys kummasta tykkää =)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: masa_forever 29.08.12 - klo:15:43
Miten voisin opettaa hamsterini kakkaamaan kakka-astiaan? Se kakkaa välillä sen ruokakuppiin ja jokapuolelle niin miten sitä voisi opettaa?  :fruit:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Vevve 29.08.12 - klo:15:58
^vastasinkin jo tuonne aloittamaasi aiheeseen, mutta:
Ulostaminen ei ole hamstereilla tietoinen toimenpide eivätkä ne voi kontrolloida sitä, vaan se tapahtuu samaan tapaan kuin linnuilla. Kakka siis tipahtaa sinne, missä hamsteri milloinkin sattuu olemaan.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: masa_forever 29.08.12 - klo:16:00
okei, kiitos :)
: Moneltako...?
: masa_forever 29.08.12 - klo:16:29
Monelta hamsterinne yleensä herää?

: Onko jokin vialla?
: masa_forever 29.08.12 - klo:20:49
Kun hamsterini heräsi, sen kuonon pään karva oli "pystyssä " ja se näytti jotenkin märältä.. Onko tällänen normaalia?  :woot:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Rukyo 30.08.12 - klo:10:20
Masa_forever/ millasessa mökissä hamsu nukkuu? Luultavasti mökissä liian huono ilmanvaihto ja sinne keräntyy kosteutta > hamsteri märän näköinen. Jos muovimökki niin vaihto pahviseen tai puiseen. Jos hamsterisi asuu terraariossa, niin kannattaa myös varmistaa että sen ilmanvaihto on kunnossa. :)
: Miten...?
: Ruusuli 31.08.12 - klo:17:08
Miten saisin hamsterini tottumaan käteeni?Minulla on alle 8viikkoinen hamsteri poika ja se ei ole vieläkään tottunut käteeni.Olen saanut 3 puremaa hamsultani jo kun olen yrittänyt totuttaa sitä.se on saanut olla ensimmäiset viikot rauhassa terraariossa mutta silti se säikähtää jos kävelee terran ohi.Olen ostanut sen noin 5viikkoisena kasvattajalta.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: -Hamsu- 10.11.12 - klo:19:08
Kun oon kesyttäny Vingun sillee, et se ei välitä jos silittää, ja se ei pure, ja se syö kädeltä pähkinöitä. Mutta eilenkun koitin taas kesyttää sitä,niin huomasin, että Vingusta on tullu säikympi,se juoksee karkuun kun ottaa esim. yhden pahvin pois melkein sen vierestä, ja kun sitä koittaa silittää, niin selaittaa selän sillee matalaks... onko toi normaalia? :c8: Pliis! Vastatkaa!! Haluun tietää onko mun vauvassa joku "vika" tai joku!!!!!:icon_cry: :icon_frown: :icon_e_surprised: :icon_eek: :icon_eek: :icon_sad:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: -Hamsu- 10.11.12 - klo:19:17
Hei mullakin on alle 8 viikkonen uros hamsu! se onnyt 5 viikkoo ja 6 päivää  :sydan: :sydan: :sydan: ja mäki sain sen 5 viikkosena! samiksii!! :futschlach: XD mut se ei oo purenu, vaan sillee pari kertaa maistanu, et niin ku ottanu vaan hampailla.... (ei oo sattunu) ja ei mun herra säikähä jos kävelee ohi....Mut; laita käsi terrikseen, ja pidä sitä paikoillaa, ja anna sen hamsun haistella sun kättä, jotta se tottuis ja luottais suhu. sit siirryt siihen, et (varmaan) koitat nostaa! Niin mun isosisko sano (jolla on itelläki hamsu (kääpiö)!)!!  :pilehile: :pilehile:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: -Hamsu- 10.11.12 - klo:19:21
Hei, tuli mieleen, et miks mun herra ei käytä sen mökkiä? (se on puinen) se nukkuu purujen alla... (kun mulla on terris,eli niinku akvaario,nii nään ku se tulee aina samaan nurkkaan kii lasiin nukkuu...  :sydan:) joka kerta mä nään ku se on siä purujen alla... se ei käytä mökkiä... WHY???!!!  (sori kun pommitan viestei...  :applause: )
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: henkka 10.11.12 - klo:20:03
Täällä ollaan hankkimassa hamsteria, mutta muutama kysymys vastausta vailla. Eli, jotkut vaihtavat hamsterin purut vain siitä kohtaa missä pissataan ja ehkä kahden viikon välein vaihdetaan kaikki purut, mutta jotkut ovat sitä mieltä, että purut pitäisi vaihtaa kokonaan viikon välein. Mites teillä muilla? Itse voisin melkein kuvitella, että siistimmässä asunnossa olisi kivempaa asua mutta miten eläimet itse suhtautuvat siisteyteen?
Osaisiko aloittelija opettaa hamsterin "vessaan" tekemään tarpeensa? Tai no, en nyt varsinaisesti ole aloittelija koska nuorena tyttönä tuli pidettyä hamsterin, tosin puutteellisilla tiedoilla.
Mihin häkin sijoittaisi? Meillä se olisi mahdollista vain olohuoneessa mutta valitettavasti kyseinen vapaa paikka on lähellä ikkunaa jossa on tuuletuskarmit jotka ovat aina auki.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 11.11.12 - klo:18:05
^^ Kai se on yksilöllistä ja vähän hamsun mielialastakin kiinni.. Lula kaivautuu puruihin vain, jos on kiukkunen. Naksu käytti ennen möksää, mutta muutti siitä pysyvästi pois uudessa häkissään. Nyt sillä on itse tekemänsä pesätorni kaikesta rojusta. Annoin Naksun möksän sitten Illulle, joka käyttää sitä. Napo taas käyttää aina mökkiään. Kaikki syrkkejä  :tongu:

^ Its tunnustan tekeväni juurikin noin, eli vaihdan usein pissakohdan purut ja harvemmin kokonaan. Kypsyin kuskamaan sitä puhtaanoloista ja -tuoksuista purua kassikaupalla roskikseen.. Monet hamsuthan pissaavat jopa omaan kotimökkiinsä, joten eivät ole kai niin nokonuukia sen hajun kanssa. Meilläkin käy niin joskus, jos on "liian iso" mökki (eli sinne mahtuu paperivuorattu pesä, jyväkätkö ja pissakulma - paitsi että puolet jyvistä on silti pissassa). Terveydellistä haittaa likaisesta häkistä voinee olla.
Vessaprojekti on jatkuvasti käynnissä jonkin otuksen kanssa. Nyttemmin Lula ja Naksu käyttävät mulle sopivaa  :icon_cheesygrin: pissanurkkaa helposti siivottavassa lootassa. Illulla on ihan hakusessa, mutta Napo näyttää juuri ottaneen kelvollisen paikan mökkinsä ulkopuolelta. Kyllä edelleen yritän saada hamsut löytämään hyvän vessapaikan laittamalla huonoihin paikkoihin esteitä (kuten ison kiven tms.) ja siirtämällä hiukan pissasia puruja sopivaan kohtaan. Joskus se jopa toimii  :icon_razz: Vanha kohta täytyy tosin pestä hyvin, ettei siihen jäisi paljon hajuja. Onnistuessaan helpottaa häkin siistinä pysymistä olennaisesti.
Häkin paikasta sanoisin, että kannattaa olla altistamatta hamsua vedolla tai kylmälle. Hamsut eivät aina kestä flunssaa samalla tavalla kuin me. Joten koita vapauttaa jokin muu paikka  :icon_e_wink: Meilläkin yksi asumuksista on kyllä lattianrajassa, mutta ei kovin vetoisessa kohtaa ja se on korkea terra. Häkkiä en siihen kohtaan pistäisi.

p.s. Illu ja Napo ovat muuten kanssa aivan pieniä vasta, ks. alta.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: typynen 16.12.12 - klo:10:51
Haluaisin tietää onko yleistä jos hamstereille tulee loisia? Pullan (hamsterini) turkissa on niitä  :juuu:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Eve87 16.12.12 - klo:12:55
Minkälaisia loisia?

Kyllähän niitä voi tulla, esim. purujen seassa, ulkoa tuoduista oksista yms.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Saint_Jimmy 02.01.13 - klo:12:09
Mulle tulossa hamsteri ja pari kysymystä ajattelin nyt esittää :)
Eli minkälainen "kuivike" sopii parhaiten hamsun vessaan?
Minkä merkkinen olisi paras siemensekoitus?
Kuinka usein lisään siemensekoitusta kuppiin?
Voiko hamsu olla valveilla ollessaan kovin pimeässä?

 :nuija:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 02.01.13 - klo:12:26
Laitan nyt pikaisesti vain yhden linkin, jos haluat lueskella ruokinnasta: http://hamsterit.net/2012/11/ruokinnan-perusteet/ (http://hamsterit.net/2012/11/ruokinnan-perusteet/) Tosin tämän foorumin ravinto & terveys -osiosta löytyy paljon asiaa ko. aiheesta  :peukku: Paras merkki on varmaan mielipidekysymys, ja sieltä ruokinnan Supa-ketjusta löytyy esim. allekirjoittaneen lemppariseos (joka siis ei ole Supa)  :icon_cheesygrin:

// edit. niin ja siis haulla löytyy kanssa...
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 03.01.13 - klo:20:45
Mielipidelinjalla jatketaan vielä loputkin...   :tongu:

Vessaan puupelletti (ns. kissanhiekkaa, mutta siis puristettua puumössöä), jossa on päällä hiukan puruja/haketta. Paljaan pelletin päällä ei kaikki hamsut tykkää olla. Se kuitenkin imee hyvin, eikä lennä heti muualle häkkiin, jos otus vähän kuopii. Kärsivällisyyttä - meillä kolmikuiset alkavat pikkuhiljaa tottua vessaan. Illu käyttää vallan (onneksi, koska pissaa tosi paljon) ja Napo toisinaan (tai sitten vain pissaa tosi vähän).

Luin täältä jostain, että pari kertaa viikossa siemenkuppi täyteen. Sitä olen nyttemmin noudattanut, jotta hamsujen tulisi syötyä muutkin kuin herkut. Tosin Blau syö kaiken muutenkin ja Lulis söi täällä tuskin mitään muuta kuin pähkinät ja auringonkukansiemenet. Ei edes kurpitsansiemeniä.. (olisikin kiva kuulla Janzulta, miten Lulis syö siellä :) Ei se matamin ulkomuodossa kyllä näkynyt, kun kaikki muu maistui sitäkin paremmin!

Ovat tosi pimeässä meilläkin yöt, koska huoneissa on pimennysverhot.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Saint_Jimmy 04.01.13 - klo:17:07
Okei :) Kiitos paljon vastauksista!  :sydan:
: Onko hamsterini ihan kunnossa?
: tynnyrilapsi 05.01.13 - klo:22:16
Ensinäkin; anteeksi, ensimmäinen keskustelu. Jos teen jotain väärin, olen pahoillani. Tarvitsisin vain nopeasti apua ja joku ehdotti minulle että täältä voisi pyytä sitä.

Mun hamsteri on tossa lattialla vapaana, ja kun se kulki tossa mun vieressä niin yht'äkkiä sen takapuoli heilahti oikeelle puolelle oikeen kunnolla, et se kaatu kyljelleen siihe. Se nous ylös, ja lähti kävelee uudestaan nii se teki sen saman uudestaan. Ja kun se juoksee niin sen jalat menee tosi korkeelle tai sit se vaan heiluu tosi uhkaavasti kun se juoksee.
Ja se istuu ihan vinossa, että sen takapuoli on maassa mutta muu vartalo sivuttain, tai silleen oudosti. Mua pelottaa että mitä sille on oikeesti tapahtunu.
Yritin kattoo sormella et jos painan sen lantiosta tms. niin sattuuko sitä, mutta ei.

Tietääkö kukaan mikä sillä vois olla?
Se on alle vuoden, joten ei voi olla mitään vanhuudesta johtuvaa.
: Vs: Onko hamsterini ihan kunnossa?
: EmmaTi 06.01.13 - klo:09:29
Hei!
Ihan varmaa arvioita ei voi näin foorumin välityksellä antaa, mutta tasapainohäiriöt/vino asento (etenkin pää vinossa) voi viitata sisäkorvantulehdukseen.
Tasapainoelin nimittäin sijaitsee siellä korvakäytävässä ja tulehdus häiritsee sen toimintaa.

Vie hamsterisi eläinlääkärin tutkittavaksi heti maanantaina, niin saat avun lemmikillesi!
: Auttakaan tietämätöntä......
: Nepuliini 01.02.13 - klo:14:44
Heippa,
Tarvitsisin nyt vinkkejä teiltä ihanilta hamsterin harrastajilta :)
Eli meidän ihanaakin ihanampi hamsterin palleroinen menehtyi 6kk iässä ja kaikki tietenkin täällä (etenkin tuo meidän 7 vuotias neiti) on murtuneita :(
Nyt toiveissa on kuitenkin uusi ihana perheenjäsen ja olen pikkuhiljaa ruvennut miettimään asiaa :)
Meillä tämä ensimmäinen mussu oli pitkäkarvainen syyrilainen ja ensi alkuun olin varma että seuraavakin hamsu on ehdottomasti samaa merkkiä, nyt olen kuitenkin hieman ruvennut empimään. Minulla olisi muutamia kysymyksiä kääpiöhamstereista.
1. Koska toivoisin pitkäkarvaista tai sellaista pörröistä kaveria niin löytyykö kääpiöhamstereissä pitkäkarvaisia hamstereita??
2. Meillä tosiaan 7 vuotias "vastaa" hamsterista (me vanhemmat siis tottakai olemme ne oikeat vastuunkantajat) ja hamsterin toivoisin olevan suhteellisen helposti käsiteltävä ja kiltti. Ovatko kääpiöhamsterit kovin vikkeläliikkeisiä ja ärhäkämpiä kuin syyrialaiset (meidän syyrialainen oli oikea kunnon löllyräinen joka ei koskaan ikinä purrut)??
3. Olen ymmärtänyt että joitain kääpiöhamstereita mielellään pidetään kaksi kaverusta, voinko meidän edessmenneen syyrialaisen dunassa (71x35 tms.) pitää kahta kääpiö hamsteria??
4. Jostain syystä ottaisin mieluusti jo vähän "iäkkäämmän hamsterin, mutta onko se viisasta ottaen huomioon tottumisen käsittelyyn yms. ??
5. Olen mös kuullut että jotkut kääpiöhamsterit ovat myös päivisin hereillä kuin syyrialaiset (ja koska meidän 7 vuotia menee nukkumaan 9 ilalla niin siinä ei ihan kauhean kauaa jää seuranpito aikaa).....pitääkö tämä siis paikkansa että kääpiöhamsterit olisivat helpommin päivisin hereillä ??

Kiitos jos joku jaksaa tähän vastata :)

Mieluusti minulle saa kertoa niitä eroja syyrialaisten ja kääpiöhamstereiden välillä :)
: Vs: Auttakaan tietämätöntä......
: Alkemistin 01.02.13 - klo:17:29
Heissan! En ole ihan oikea ihminen vertailemaan hamsterilajeja, koska meillä on vain syrkkejä, mutta jos tykkäät lukea lajeista erikseen ks. http://hamsterit.net/2012/11/hamsterilajit-pahkinankuoressa/ (http://hamsterit.net/2012/11/hamsterilajit-pahkinankuoressa/)  Täältä löytyy myös vertailuja: http://www.kolumbus.fi/satumetsan/ (http://www.kolumbus.fi/satumetsan/)
Ainoastaan syyrialaisia on pitkäkarvaisina ja useimmiten urokset (syrkeissä) ovat niitä syliteltäviä. :icon_smile:

p.s. Syrkkimme ovat nykyisin hereillä lähes aina myös aamuseitsemästä noin puoli yhdeksään, joten viikonloppuisin lapset usein kalustavat niille juoksuaitauksen heti aamusta. :tongu:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Mimuli 19.02.13 - klo:21:18
Tänään olin metsästämässä Väinön dunasta paikkaa, johon hän tekee tarpeensa ja luulin jo että ei ole pissinyt ollenkaan. Sitten huomasin että vessalaatikossa oli kosteaa toa-lättiä puhtaiden seassa (hieno Väinö osaa jo käyttää vessalaatikkoa vaikka saapui tänne pari päivää sitten  :icon_mrgreen:) mutta luulin että talvikot pissisivät paljon enemmän.

Väinö juo jonkin verran, mutta ei syö tuoretta paljon ollenkaan. Eikö jotkut hamsterit vain yksinkertaisesti tee paljoa tarpeitaan?
: Vs: Auttakaan tietämätöntä......
: _anzq_ 16.03.13 - klo:18:46
Moro!
En minäkää mikään vertailemaan ole, mutta meillä olisi taas kääpiöhamstereita. Meidän pallerot ovat hyvin erilaisia, toinen tyttö,joka on vasta pari kuukautinen. Hän on hyvin touhukas päivisin kuin öisinkin, on käsikesy ja vipeltää mielellään joka paikassa. Häntä en ehkä antaisi tyttärellenne, koska hän saattaa hypätä yllättäen jonnekkin josta häntä ei löydä :icon_razz:. Taas tämä toinen on rauhallisempi minkä kyllä ymmärtää, koska hän on hyvin paljon vanhempi. Mitänyt puhuu hänen nuoruus ajoista oli hänkin melkoinen vipeltäjä. Näin vanhemmiten häntä ei vaan tahdo näkyä vasta kuin kymmenen jälkeen. Kädessä hän kuitenkin on rauhallisempi ja osaa hyvin käyttäytyä. en tiedä oiken kaikkea, mutta voisin ehkä suositelle teille saman rodun pitämistä jos pitkäkarvaista vieläpä toivotte. :icon_lol:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: -Hamsu- 16.04.13 - klo:20:03
Tietteks te mitä ihmettelen?  :icon_eek: Mä ihmettelen sitä, et mun herra on ihan sika kesy..  :nuts: Se tulee käteen ku laittaa sinne, se ei oo ikinä purru.... jne.. Mut se muo ihmetyttää kans,ku se jää "lagii"... Siis ku se kävelee, nii se jähmettyy PAIKALLEEN varmaa 3 minuutiks.. Mut kyl se siis hengittää  :yes:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: liukuhihna 29.06.13 - klo:23:46
Mitä ilmaista/hyvin halpaa viihdykettä löytäisin syrkkiurokselleni? puuta on nakerreltavaksi ja vessapaperirullia, mutta minusta tuntuu silti ettei raukalla ole tarpeeksi tekemistä öisin.

Syrkkini on siis 3kk. ja olen tässä alkanut kesytellä sitä ja hyvin on tottunut. Tulee innokkaana haistelemaan kättä, mutta haluaisin kohta alkaa nostelemaan, koska on inhottavaa dunaa siivotessa houkutella se mökkiinsä tai vessapaperirullaan että saisi kuljetuslaatikkoon äkkiä. Jos liikautan sormea niin lähtee kiireen vilkkaa mökkiinsä.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 30.06.13 - klo:00:42
^Juoksari sillä varmaan onkin? Täällä jossain on ketjukin virikkeistä, jos jaksat kaivaa - asuminen-osiossa varmaan. Kivoja siltoja/tikkaita saa helposti puhtaista ja käsittelemättömistä jämäpuupaloista tai oksista naulaamalla sekä liimamalla myrkyttömällä puuliimalla. Saa monimutkaisiakin härpäkkeitä. :icon_cheesygrin:

Näillä sivuilla on hyvät käsittelyohjeet: http://www.kolumbus.fi/satumetsan/docs/kesytys.html (plus www.hamsterit.net), sekä kaikkea muutakin kun vain selaa. Eiköhän virikkeistäkin löydy.
Jaahas, koska pygmi-tulokkaamme eivät suostu nyt viihdyttämään, niin taitaa olla aika unille. :nuq:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Janette 25.07.13 - klo:19:04
Voiko hamsteri emo synnyttää kuolleita poikasia? Ja jos astutan lyhyt ja pitkäkarvaise (syrkki) niin mistä tiedän kumpi se on?:)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 25.07.13 - klo:22:32
Täältä löytyy jostain poikaspulinaketju, josta löytynee noita vastauksia enemmänkin.  :icon_smile:

Lyhyesti: Hamsteri voi synnyttää kuolleita poikasia. Poikanen voi myös juuttua synnytyskanavaan, jolloin emo ja poikue on hengenvaarassa. Omistajan tuleekin varautua kiikuttamaan hätätilanteessa hamsu(t) eläinlääkärille. Poikasia saattaa tulla toistakymmentä ja sukupuolet pitää erottaa nuorina omiin tilaviin asumuksiinsa. Ihan huvin vuoksi ei siis kannata astuttaa, jos ei ole riittävästi tietoa ja varautunut yllättäviin menoeriin. Turkinpituuden määrittäminen on kokemattomalle usein hankalaa määrittää ajoissa, ja harmi kyllä siihen on vaikea etukäteen antaa mitään yleispätevää neuvoa. Joka tapauksessa tulisi parittaa vain väreiltään, suvultaan ja mieluusti myös ulkonäöltään "järkeviä" hamstereita, jotka ovat riittävän vanhoja. Jos sulle on tuo lyhkäri vasta tulossa(?), niin kestää useamman kuukauden ennen kuin sen luonteen ja knikittömyyden saa selville.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Janette 26.07.13 - klo:00:18
Okei! Kiitos paljon. Olen kyllä lueskellut paljon, mutta noita asioita en vielä ole saanut selville. Osaatko sanoa minkä ikäisena suunnilleen knikki saadaan selville (jos sellainen on).? Tätini on myös kasvattaja joten saa häneltä varmasti apua.

Olen vasta pikkuhiljaa aloittelemassa kasvatusta, elokuun lopulla tulee sitten lisää. Tällä hetkellä omistan vain PK syrkki pojan normaali. :)
: Kannattaako ottaa hamsteri joka on jo vuoden?
: Sartsukka 26.07.13 - klo:00:58
Eli minlle tulee huomenna hamsteri joka on jo vuoden ikänen ja naaras. Se on ensinmäinen hamsterini mutta kumminkin, onko järkevä ottaa jo vuoden vanha syrkki?
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 26.07.13 - klo:08:57
^ Tästä on ollut paljon keskustelu, mutta yleisesti n.5-6 kk:n ikää pidetään riittävänä. Minkä ikäinen tuo uros on?
Ensin kasvatusta kannattaa pitää hamstereita lemmikeinä pari vuotta, varsinkin jos ei ole muita jyrsijöitä tai muuta eläintenjalostustietoa aiemmin. Muuten ei osaa neuvoa niitä tulevia poikastenomistajiakaan kunnolla. Genetiikka, sairaudet tms. olisi hyvä opiskella rauhassa, jotta voisi sanoa itseään kasvattajaksi.  :icon_e_wink:
: Vs: Kannattaako ottaa hamsteri joka on jo vuoden?
: Alkemistin 26.07.13 - klo:09:06
Ensimmäiseksi hamsteriksi on monesti hyväkin ottaa hieman vanhempi eläin, toki taustasta riippuen (eli sitä ei ole kaltoinkohdeltu edellisessä paikassaan). Hyvältä omistajalta tullut hamsu on jo rauhoittunut ja tottunut ihmisiin. Se onkin silloin helpompi ja mukavampi lemmikkki jo valmiiksi. :icon_biggrin:
Ed. omistajalta kuulee varmasti paljon tarpeellista hamsun tottumuksista, mutta on silti hyvä hakea itsekin tietoa ravinnosta ja lajin vaatimuksista. Silloin pääsee harrastukseen vähän syvemmälle. :mhappy:
: Vs: Kannattaako ottaa hamsteri joka on jo vuoden?
: Sartsukka 26.07.13 - klo:09:35
Ok! Kiitos vastauksesta!
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Janette 26.07.13 - klo:11:06
Okei. Minulla on ollut kania, frettiä, hiiriä ja kaloja. Hamsterini on jo 7kk, joten hän pysyy vain lemmikinä hamsterina! Ensi kuussa tulee lisää.

Tuosta opiskelusta vielä, että tätini on kasvattaja joten olen käynyt hänen kanssaan läpi monia juttuja jo parisen vuoden, koska ajattelin, että haluan rupea kasvattamaan, mutta vähän vanhempana, joten ajattelin nyt ensi kuussa hankkia pari hamsua lisää. Saan tädiltäni todella paljon apua ja tietoa olen lukenut paljon! Löytyy myös monien eläinten kokemusta!  :icon_cheesygrin:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Janette 30.07.13 - klo:22:28
Moikka taas :)

Pitää vielä kysyä, että onko synnyntys koppi liian pieni? 31x11x10 (pituus.leveys.korkeus)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Robo :3 03.08.13 - klo:19:13
Se voi kyllä oppia vessaankin tekemään tarpeensa. Meidän hamsu kävi vaan hiekkiksella peseytymässä ennen, mutta nyt se tekee tarpeensakkin sinne. :) Sitä ei ehkä juurikaan voi opettaa sitä tekemään.. :(  :icon_e_confused:: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: strauss 08.08.13 - klo:21:09
Ajattelin kysyä onko normaalia, että hamsterin ei herää, on yleensä ollut hereillä ennen kahdeksaa, mutta nyt ei tule ulos, vaikka valot pois +  verhot kiinni. Oon rapistellut puruja ja laittanut tuoreruokaa, muttei siltikään herää. Mitä kannattaisi tehdä? :\
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: S.D.G. 08.08.13 - klo:21:21
Kyllä niiden rytmit saattavat vaihdella, joten kyllä se ihan normaalin vaihtelun rajoissa mielestäni on. Itse kuitenkin tapaan tehdä niin, että jos hamsteri ei herättelystä huolimatta suvaitse tulla ulos, niin en mä sitä maailman tappiin asti odota tietenkään. Sitten vaan koppia tai pesämökkiä auki ja unikekoa hereille.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: strauss 08.08.13 - klo:21:28
Toi hamsteri on aika uus, ei oo ollut edes viikkoa viel, niin häiritseeköän toi sitä, vai onko ihan ok mennä herättämään se?
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: S.D.G. 08.08.13 - klo:21:51
Kyllähän se aina vähän häiritsee, mutta vaihtoehtona on ehkä sitten käsittelemättä jättäminen. Mielestäni se on ok, jos siitä ei tapaa tule, siis, että vain harvakseltaan häiriköi tuolla tavalla.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: strauss 08.08.13 - klo:21:56
Selvä, ja kiitoksia, käyn herättelemässä  :icon_cheesygrin:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: strauss 08.08.13 - klo:22:09
No toi nyt vaan on siellä kulmassa möllöttämässä ja ihmettelee että mihis mökki katosi. Elikkä ei lähe mihinkään, mistä voisi ottaa käsiteltäväksi, mitäs nyt?
+ laitoin mökin takasin, hereillä toi on, mutta ei tule ulos. En ymmärrä, mikä nyt mättää...
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 08.08.13 - klo:22:25
^Jos sulla on sellainen kohtuu aukinainen mökki, niin kupita kämmenellä se itsepäinen otus sinne nurinpäin kääntämääsi mökkiin (tai keksilootaan) ja ota ulos. :icon_biggrin:
Olettaen, että saat möksän häkin aukosta ulos ja täytyy tietty varoa, ettei hamsu hyppää kantolootastaan lattialle eli suojaa toisella kädellä.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: strauss 08.08.13 - klo:22:27
No nyt meen sitte kaivamaan ton otuksen ulos, eiköhän pitäis jo tulla... :yes:

 Niin tulikin, ei tarvinnu edes tönästä, karkkilastikon kautta laitoin kuljetusboxiin annoin haistella, vähän silittelin kylkiä ja pari kertaa nostin, kun hamsu ei kerta ollu moksiskaan. Kun yritti karata pahvilaatikkoon, jossa kuljetusboxi oli, laitoin käden alle niin pari kertaa se siis "itsekkin" tuli kädelle. Siis ihan hyvin meni, kiitos kun niin nopeesti sain vastauksia, muuten toi varmaan edelleen majailis mökissään...  :nuija:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: strauss 09.08.13 - klo:20:44
Nyt on sama juttu kun eilen (noi ylemmät viestit), uskaltaako sen ottaa sieltä, vai odotella, että tulee itse ulos? Kävi hakemassa jo kurkunpalasen kun houkuttelin sitä, mutta vei sen pesäänsä...  :anksti: Toi vaan aina menee takasin nukkumaan kun on kerran herätellyt...
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 09.08.13 - klo:21:54
On se käsittely sen verran olennaista, että kannattaa kaivella hamsua pikkuhiljaa, jos ei muuten onnistu. Vähän rapisuttelee pesän ympärillä ja katsoo, että toinen on ylipäänsä hereillä. :icon_e_wink:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: strauss 10.08.13 - klo:21:43
Hahhah, toihan oppiin nopeesti. Tänään tuli heti kun rapistelin ja laitoin ruuat + heti tuli mun tarjoomaan kippoon, millä heivasin tyypin tonne pahvilaatikkoon. Siis teiän neuvot tehoaa kyl aika nopeesti  :peukku:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 11.08.13 - klo:11:55
^Kiva kuulla! Yleensä hamsu kuin hamsu tykkää ulkoilla, joten oppivat "laatikkohissiin" aika nopeasti. :icon_smile:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: mesis 11.08.13 - klo:13:29
Nyt on sama juttu kun eilen (noi ylemmät viestit), uskaltaako sen ottaa sieltä, vai odotella, että tulee itse ulos? Kävi hakemassa jo kurkunpalasen kun houkuttelin sitä, mutta vei sen pesäänsä...  :anksti: Toi vaan aina menee takasin nukkumaan kun on kerran herätellyt...
Katselin noita kellon aikoja, koska olet koittanut sitä herätellä. Jospa se on vaan sille liian aikaista. Silloin kun itsellä oli hamsteri, se heräsi tosi myöhään. Joskus vasta puoli kahdentoista aikoihinkin saattoi herätä, ja silloin oli kyllä vauhti pällä heti. Onkohan se niin, että eri hamsuilla on eri heräämisaikansa. Uskoisin, että Sinun hamsullasi ei ole mitään vikaa eikä hätää. On vain vähän väsynyt alkuillasta. :)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: strauss 11.08.13 - klo:20:13
Joo, niinhän tuo varmaan on. Oon nyt kuitenkin yrittänyt herätellä sitä niihin aikoihin, kun itse vielä oon hereillä, että ehtis käsitelläkkin. (siis joskus yheksän-kymmenen pintaan olis mukava jos olisi jo hereillä) mutta eihän sille mitään voi jos hamsu vielä nukkuu...
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Henni 30.08.13 - klo:22:13
Kysynpä nyt tässä, kun jostain syystä tuo siemenseoksien oma keskustelu oli lukittu (http://hamsteriyhdistys.fi/foorumi/index.php?topic=43.msg187781#msg187781)

Mutta siis onko niin, että kaikki tälläiset yleisjyrsijäseokset ovat ravintoarvoiltaan hamstereille epäsopia?
Nyt olen syöttänyt hamsuille näitä kahta: http://www.zooplus.com/shop/rodents/food/hamster_food/jr_farm/330418, http://www.zooplus.com/shop/rodents/food/hamster_food/jr_farm/330417 ja hyvin on maistunut ja erityisesti tykkään siitä, että noissa ei ole pellettejä. Nuo pakkauskoot on kuitenkin sen verran pieniä, että tulee melko kalliiksi. Miten, jos sekoittaisi niitä tähän: http://www.zooplus.com/shop/rodents/food/hamster_food/jr_farm/126638 vai onko tuo enemmän kaneille yms, sopivaa ruokaa?
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Eve87 01.09.13 - klo:12:29
^ avasin aiheen.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: MK 03.09.13 - klo:18:38
Mikä mahtaisi mahdollisesti olla puolivuotiaan syyriksen kuolinsyy, kun sen vatsanseutu oli turvonnut ja sinertävä (näkyi selvästi valkoisen värin vuoksi ja turvonnut kohta erottui sinertävyydellään huomattavasti muusta ihosta)? Sisäinen verenvuoto? Muutoin terve hamsteri, ei minkäänlaisia ennakko-oireita ja vaikutti vielä eilistä edeltävänä iltana normaalilta käsitellessä.
Olen hämmentynyt, sillä yksikään kuollut hamsteri ei ole näyttänyt tuollaiselta mulla aiemmin ja kyseessä oli kumminkin ulospäin terve nuori uros.
: pitävätkö kääpiöhamsterit?
: Senttu 04.09.13 - klo:14:03
Eli, pitävätkö kääpiöhamsterit viileästä paikasta? Luin jostain jyrsijäoppaasta, että pitävät.  Onko totta? :)
: Vs: pitävätkö kääpiöhamsterit?
: Alkemistin 04.09.13 - klo:14:45
Ihan normaali huoneenlämpö on paras. Liian viileässä ne voivat kuulemma alkaa horrostastamaan, eivätkä välttämättä siitä selviä. Suurin osa jyrsijäoppaista on valitettavasti mitä sattuu. :dry:

hamsterit.net osoitteesta voi lukea lisää kääppäreistä ja hybridiongelmastakin.
: Vs: Syrkki vai kääppäri?
: Hippunen 08.11.13 - klo:14:23
Eläinkaupasta voi saada hyvän hamsterin, mutta sieltä voi myös saada säikyn, käsittelemättömän hamsterin.
Omien kokemuksieni mukaan suosittelisin kasvattajalta ostamista :yes:


No edesmennyt Helmini oli eläinkaupasta ostettu, ja heti alkuun todella seurallinen - tosin sitä oltiin kuulemma käsitelty ja sen näki!  :puna:


: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: MortimerRiddle 21.01.14 - klo:21:11
Älä laita syyrialaiselle chinchillanhiekkaa/kylpyhiekkaa. Hajurauhaset voivat tukkeutua ja tulehtua. (ikiroudankoti)

Pitääkö paikkansa?
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Eve87 22.01.14 - klo:07:27
^ tuollainen uskomus on joskus ollut. Mutta eipä taida yhtäkään tapausta olla.

Lähinnä kylpyhiekka kuivattaa syyrianhamsterin ihoa, jonka vuoksi sitä ei kannata käyttää.  :mhappy:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: MortimerRiddle 25.01.14 - klo:16:10
Kiitos vastauksesta! Seuraava kysymys:

Miksi hamstereille neuvotaan antamaan pelkästään lehtipuiden, esim. koivun tai omenapuun, oksia? Miksi ei havupuiden kuten mänty ja kuusi? Ostin juuri suositeltua Suomalaista Pesäpurua ja se on tehty kotimaisesta kuusesta ja männystä.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Eve87 26.01.14 - klo:03:11
Isoin syy lienee pihka, joka ei varmasti ole se ensimmäinen asia, mitä haluaa hamsterin turkkiin  :icon_cheesygrin:
: Itku
: talvikko00 26.05.14 - klo:21:02
Voiko hamsteri itkeä?? :wassat:
: Vs: Itku
: Am 28.05.14 - klo:11:51
Tavallaan ei voi. Ihminen on ainoa "eläinlaji", joka itkee tunnesyistä.
Toki jos hamsterin silmään menee esim. roska, niin silmästä voi erittyä kyynelnestettä ja näyttää että raukka itkisi  :icon_cry:

Mutta varmasti hamsterikin voi omalla tavallaan "itkeä", eli tuntea surua vaikkapa huonosta kohtelusta johtuen. Hamsteri vain osoittaa sen eri tavalla, kuin itkemällä.
: voitteko kertoa?
: iidaku 30.06.14 - klo:20:24
Moikka!  haluaisin tietää mitkä kaikki hamsteri rodut/hamsterit olivat erakoita. Lisäksi haluan tietää että minkä laisista ruuista hamsut tykkää? Ainiin ja minkä kokoinen hamsterin häkki kannattaisi olla? :loov: + olen 9 vuotias tyttö ja harkitsen hamsterin ostamista ja äidilläni on komemusta hamstereista.Hänellä on ollut rottia ja 1 hamsteri. Ja äiti sanoi että minun pitää ensin etsiä tietoa hamstereista ennen kuin ostan sellaisen :icon_confused:
: Vs: voitteko kertoa?
: Susanna 30.06.14 - klo:22:29
Kannattaa lukea tämä artikkeli eri hamsterilajeista: http://hamsterit.net/2012/11/hamsterilajit-pahkinankuoressa/

Hamsterin ravintoon kuuluu hyvälaatuinen siemenseos sekä lisänä monipuolisesti erilaisia vihanneksia ja hedelmiä, hieman eläinproteiinia. Täällä lisää ruokinnasta: http://hamsterit.net/2013/10/johdatus-hamsterin-ruokintaan/

Kääpiöhamstereille asumuksen minimimitat on 50x40 cm, syyrialaiselle 70x40 cm mutta mitä isompi niin sitä parempi.

Kannattaa tosiaan tutustua kunnolla eri hamsterilajeihin ja niiden hoitoon ennen lemmikin hankintaa.
: saan puolenvuoden päästä hamsun ja..
: iidaku 01.07.14 - klo:09:51
haluan tietää niiwtä tärkeimmät jutut. kertokaa kaikki mahollinen mulle pliiss...
: Vs: saan puolenvuoden päästä hamsun ja..
: Murmelsson 01.07.14 - klo:10:29
Suosittelen tutkimaan oma-aloitteisesti hamsteriyhdistyksen sivuja sekä kasvattajien sivuja/blogeja. Niistä saat kattavasti tietoa aiheesta.
Foorumilla on myös hyvä lukea vanhoja aiheita ja keskusteluja. Kannattaa kysyä foorumilla (ehkä kysymyksesi sopii johonkin jo olemassaolevaan aiheeseen?) vasta sitten kun et löydä tietoa hakemaasi kysymykseen tai et ole täysin varma jostakin asiasta.
: Hamsterin poikanen ei ole aktiivinen
: kahhh 06.07.14 - klo:22:12
Ostin syyrialaisen hamsterin kaksi päivää sitten Faunattaresta. Hamsterin poikainen ei ole aktiivinen enkä ole kertaakaan nähnyt hamsteria liikkuvan häkissä. Olen vähäsen huolissaan. (Minun edelliset hamsun pikaset olivat aktiivisia ja yli energisiä.) Hamsteri vaikkutaa sairaalta mutta miten se pystyi tulla sairaaksi, kun kaupassa se vaikutti ihan terveltä. Mitä mun kannattaisi tehdä?
: Vs: Hamsterin poikanen ei ole aktiivinen
: Murmelsson 07.07.14 - klo:10:33
Voihan olla, että hamsterisi ujostelee vielä uudessa kodissaan. Ja onhan hamstereilla myös luonne-eroja, joten voi olla että uusi hamsterisi on luonteeltaan arka ja rauhallinen...

Jos kuitenkin epäilet sairastumista, suosittelen viemään hamsterin eläinlääkärin tarkistettavaksi.
En tiedä erityisen paljoa hamstereiden sairauksista, mutta voihan olla, että hamsterisi on vilustunut kotimatkalla tai sillä on jokin perinnöllinen sairaus tai muu sairaus, jonka puhkeamiseen on mennyt useampi päivä.

Itse ehkä vielä hetken aikaa seurailisin tilannetta ja yrittäisin houkutella hamsteria esiin ja yrittää saada sen tottumaan käteen. Saitko kaupasta yhtään vanhaa, tutun hajuista purua mukaan?
: Vs: Hamsterin poikanen ei ole aktiivinen
: Alkemistin 07.07.14 - klo:13:00
^Hyvin Murmelsson koosti tuossa yllä.  :yes:
Vaikuttaako poikanen jotenkin muutoin sairaalta, kuin että se ei liiku? (silmät kirkkaat, hengitys tasainen jne.)
Muutoinkin kannattaa antaa poikasen olla omissa oloissaan pari päivää - saattaa olla, että se kuitenkin touhuilee nukkuessasi. Oletko havainnut sen esim. käyvän syömässä jonnekin kauemmas laitettua tuoreruokaa?
: Vs: Hamsterin poikanen ei ole aktiivinen
: Elviira 08.07.14 - klo:10:15
Itse ehkä tarkkailisin hamsteria muutaman kerran yön aikana, jotta saisin paremman käsityksen tilanteesta. Jotkut hamsterit heräävät vasta myöhään -> saattavat olla näkymättömissä pesässään koko sen ajan, jonka omistaja on hereillä ja touhuta sitten yöllä senkin edestä.
: Vs: Kaipailen vastauksia
: Embuskaa 29.11.14 - klo:20:20
 :icon_lol:Pitääkö syyrialainen madottaa AINA tiettyyn aikaan vuodesta, onko pakko ollenkaan?  :wassat:

Ja toiseksi, paljon eläinlääkärikulut maksaisivat yleisesti? 100e ylöspäin vai alaspäin? Äitiäni kiinnostaisi..  :juuu: Meillä ei siis ainakaan toistaiseksi ole hamsteria.  :no: Onko ns. pakollisia tarpeita joita hamsulle täytyy eläinlääkärin tehdä? Kuten koirilla rokotukset jne..

Pöliseekö mörtti-röpö? Kaikki suosittelevat sitä.

Tarvitseeko syyrialainen kylpyhiekkaa? Missään hoito-ohjeissa (joita olen lukenut) ei ole siitä mainittu  :icon_rolleyes: Ystävälläni on talvikko ja sillä on kylpyhiekka kuppi.

"Pöliseekö" terraariossa vähemmän kuin häkkidunassa, siis niin että pölyä on ulkopuolellakin sitten.. :wassat:

Milloin syyrialainen kannattaisi hankkia? Talvella, keväällä, vasta kesällä? Onko sillä merkitystä..?   :wassat:

Anteeksi useista kysymyksistäni, mutta hamstereista kiinnostunut kaipailee vastauksia, ennen lopullisia päätöksiä  :nuija: :nuts: :haha:


: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 03.12.14 - klo:10:50
:icon_lol:Pitääkö syyrialainen madottaa AINA tiettyyn aikaan vuodesta, onko pakko ollenkaan?  :wassat:

Ja toiseksi, paljon eläinlääkärikulut maksaisivat yleisesti? 100e ylöspäin vai alaspäin? Äitiäni kiinnostaisi..  :juuu: Meillä ei siis ainakaan toistaiseksi ole hamsteria.  :no: Onko ns. pakollisia tarpeita joita hamsulle täytyy eläinlääkärin tehdä? Kuten koirilla rokotukset jne..

Pöliseekö mörtti-röpö? Kaikki suosittelevat sitä.

Tarvitseeko syyrialainen kylpyhiekkaa? Missään hoito-ohjeissa (joita olen lukenut) ei ole siitä mainittu  :icon_rolleyes: Ystävälläni on talvikko ja sillä on kylpyhiekka kuppi.

"Pöliseekö" terraariossa vähemmän kuin häkkidunassa, siis niin että pölyä on ulkopuolellakin sitten.. :wassat:

Milloin syyrialainen kannattaisi hankkia? Talvella, keväällä, vasta kesällä? Onko sillä merkitystä..?   :wassat:

Anteeksi useista kysymyksistäni, mutta hamstereista kiinnostunut kaipailee vastauksia, ennen lopullisia päätöksiä  :nuija: :nuts: :haha:


Joihinkin näihin on jo vastattu toisaalla, mutta...

- Hamstereita ei ole pakko madottaa ilman eri syytä. Itse madotan silloin tällöin, koska meillä on paljon kontakteja muihiin hamsuloihin ja käymme näyttelyissä.

- Keskimääräinen ell-käynti on muutaman kympin, mutta ihan riippuu mitä siellä tehdään. Esim. raapenäyte ulkoloisista nostaa hintaa. Harvemmin noiden kanssa on lekuriin joutunut kuitenkaan.

- Mörtti tai muukaan hake ei pölise, mutta itse ainakaan en siitä pidä tai sitä suosittele  :icon_e_wink: Se on ihan mieltymyskysymys kyllä. Mielestäni hake ei ime pissaa kovin hyvin, eikä ole niin "miellyttävä" kuin pehmeämmät kuivikkeet. Tosin varsinkaan monet urokset eivät tästä juuri piittaa, niille riittää muutama vessapaperin suikale näön vuoksi... Muitakin lähes pölyämättömiä vaihtoehtoja on, kuten hamppukuivike.

- Syrkki ei tarvitse kylpyhiekkaa. (Sitä voi joskus antaa, mutta tuppaa kuluttamaan turkkia.)

- Terra on siistimpi kyllä, mutta painavuutensa takia noin muuten ehkä hankalampi siivota/pestä kunnolla. Yleensä riittää kun vaihtaa osan kuivikkeista.

- Mikä tahansa eläin kannattaa hankkia silloin kun on aikaa tutustua siihen. Talvisin syntyy vähemmän kotimaisia poikueita, mutta toisaalta eipä tarvitse painia kuumuusongelmien kanssa kuten viime kesänä.  :msilly:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Embuskaa 03.12.14 - klo:16:43
Kiitos Hajime!  :peukku:
: Hamsteri ei halua pois terrasta + pissaamisesta kysymys
: Riemuli 03.01.15 - klo:14:08
Ensikertalainen täällä kyselee... Saimme hamsterin muutama päivä sitten ja nyt ollaan aloitettu kesyttäminen. Hamsteri on ostettu kasvattajalta ja saanut siellä paljon käsittelyä ja tullut itse kädelle jne. Kokeilin aluksi hamsterin pois ottamista omasta terrastaan siirtämällä kaverin pahvilaatikkoon missä oli piilopaikkaa jne. Hamsu tuntui kuitenkin suunnilleen sekoavan pahvilaatikossa, säikkyi ja säpsyi kaikkea ja meni todella nopeasti hermostuneen oloiseksi. Nyt ollaan sitten kokeiltu hamsun kesyttämistä omassa terrassaan ja kumma kyllä ei millään tavalla puolusta reviiriään. Kättä saa roikottaa terrassa ihan rauhassa. Kämmenelle hamsu ei todellakaan tule, ehkä kerran on vahingossa kipaissut kämmenen yli ja nopeasti. Tuntuu ihan säpsyvän koko kättä. Sen sijaan muuten kiipeilee esim. hihaa pitkin ylöspäin, antaa silitellä ja tulee ottamaan herkkuja kädestä (ei kämmeneltä) ja rystyspuolelta kyllä saattaa kävelläkin yli. Mikä tuossa kädelle tulossa mättää ja kauhistuttaa? En ole vielä uskaltanut vain ottaa hamsua hetkeksi käteen niin kuin joissain ohjeissa neuvotaan. Ihmetyttää myös tuo ettei puolusta reviiriään, miksi näin? Miksei myöskään innostu mistään puuhalaatikosta? Itsekseen terrassa ollessaan kyllä jyrsii yhtä nurkkaa kuin päästäkseen ulos, mutta kun sitten joutuu terrasta pois niin se tuntuu olevan ihan järkkyä.

Toinen ihmetyksen aihe on pissaaminen. Hamsu syö ja juo ihan todistetusti, mutta pissapaikkaa en löydä asumuksesta millään! Juoksupyörässä on jotain pissajälkiä, mutta nurkista, mökistä tai mistään muualta en löydä pissapaikkaa. Ei hajua tms. Voiko olla, että hamsu juo kuitenkin liian vähän eikä pissaa hirveästi? Tai voiko purut imeä pissan ja hajun noin perusteellisesti? Hamsu on kyllä terveen oloinen, että en nyt ensimmäisenä sairaaksi epäilisi.
: Tyttö vai poika syyrialainen?
: hipsu123 19.01.15 - klo:15:45
Moikka! Anteeksi kun aloitan näin lyhyellä aikavälillä jo uuden keskustelun. Mutta olen ostamassa syyrialaista hamsteria. En osaa millään päättää otanko tytön vai pojan. Olen kuullut että tytöt voi haista ja olla ärhäkämpiä. Ja pojista olen kuullut että ovat rennompia mutta niiden hajurauhasia täytyy puhdistaa. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta syyrialaisista, minulla on ollut vain kääpiöhamstereita kumpaakin sukupuolta. Osaisiko joku sanoa kumpi sukupuoli sopii syyrialaisissa minulle kun kuitenkin paljon hamstereiden kanssa puuhaan ja minulle on tärkeää että hamsterit ovat käsikesyjä ja kilttejä. En osaa ollenkaan päättää sukupuolta enkä nimeä. Ajattelin että hamsu voisi olla Viola tai Nasu. Sopiiko teidän mielestä Nasu tytölle vai pojalle? Ja nimeäisittekö hamsterinne mielummin Violaksi vai Nasuksi? :)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 22.01.15 - klo:22:56
Pojat ovat tosiaan yleensä hieman rauhallisempia, vaikka takuuta siitä ei voi antaa.  :icon_e_wink:
Syrkkien hajurauhasia ei tavallisesti tarvitse puhdistaa, joten älä siitä huoli!

p.s. En antaisi nimeä Nasu kummallekaan sukupuolelle. Viola on kaunis nimi, mutta ehkei sekään pojalle.  Sello?  :icon_cheesygrin: 
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Murmelsson 22.01.15 - klo:23:17
Meillä on ollut kaksi syyrialaista naarasta, ja kummatkin ovat olleet käsikesyjä eivätkä ole koskaan purreet satuttamismielessä (tietääkseni, varovaista maistelua kyllä ilmeni muutaman ensimmäisen viikon aikana).
Siskolla on tällä hetkellä syyrialainen naaras, joka kiipeää itse syliin. Aika vilkkaita ovat olleet omani ja siskon syrkki on myös, eli eivät mitään löllyköitä ole kuitenkaan. :)
Uskon että kasvattaja osaa vähän vinkata mistä poikasesta saattaisi tulla rauhallinen aikuinen.

Nimiasiaan sen verran, että itse tykkään pohtia kasvattajanimestä jotakin lyhennettä tai muuten nimeä, joka tulee mieleen kasvattajan antamasta nimestä. Se on mielestäni hurjan hauskaa enkä oikeastaan edes mieti etukäteen nimiä, katson vain miltä hamsteri sitten näyttää. :D
: Hamsterin outo käytös?
: Marpai 31.01.15 - klo:12:18
Ihmettelin eilen illalla, kun hamsteri (ikää 2,5kk) heräsi vasta 23.30 aikaan ja sen jälkeen pysytteli paljon mökissään. Kun viimein lähti liikenteeseen; syömään ja juoksemaan juoksupyörässä yms. niin meni heti piiloon, jos menin asumuksen lähelle. Normaalisti tulee uteliaana katsomaan, hakemaan herkkuja tai pyrkimään ulos. Hamsteri ei vaikuta sairaalta, mutta toisaalta mietin kuitenkin, että onko jotain kipuja, kun käyttäytyy noin vai oliko vain sellainen päivä, että haluaa olla rauhassa. Syönyt oli normaalisti, mutta jostain syystä ihan vältteli ihmisen läsnäoloa  :icon_rolleyes:
: Vs: Hamsterin outo käytös?
: Alkemistin 31.01.15 - klo:20:59
Kannattaa tarkistaa hamsterin kunto kädessä, jos vain mahdollista. Jos ei mitään näy tai hamsteri ei arista mitään kohtaa, niin tilanne voi seurata parisen päivää rauhassa.
: Vs: Hamsterin outo käytös?
: Marpai 05.02.15 - klo:13:22
Pari päivää oli tosiaan tuollainen arkajalka ja sitten taas oma itsensä pari päivää. Toissapäivänä otin hamsun aitaukseen juoksemaan, mutta menikin pahvilaatikkoon piiloon ja ei tullut sieltä kuin kurkkaamaan ulos ja meni heti takaisin piiloon. Eilen illalla taas pysytteli mökissään 23.30 asti ja kun tuli mökistä niin säpsyi ja säikkyi minua ja meni piiloon. Annoin olla omassa rauhassa, kun itsekin piti jo mennä nukkumaan. Aamulla oli valppaana ruokakupillaan ja sen näköinen, että livahtaa pakoon samantien, mutta jäikin sitten ottamaan herkkuja kädestä, antoi koskea ja oli taas ihan reipas. Ei kyllä vaikuta yhtään sairaalta eikä arista tms. Ihan kuin olisin täysin uusi ihminen hamsulle, kun noin epäileväisesti suhtautuu. Mitään uutta ja erikoista ei ole tapahtunut lukuunottamatta runsaampaa käsittelyä ja vapaana juoksuttamista ennen tätä outoa käytöstä. Voisiko se sitten olla tämän käytöksen syynä? Tänään olen ollut päivän kotona ja nytkin yläkerrasta kuuluu rapinoita, joten tuntuu valvoskelevan myös päivällä. Mietinkin, että onko asumus liian meluisassa paikassa, kun on yläkerrassa sellaisessa aulassa mihin kuuluu alakerran äänet, portaissa kävelyt ja on ohikulkuliikennettä. Aiemmin ei kyllä tuntunut häiriintyvän moisesta. Ja kuten sanottua niin ei ole joka päivä tuollainen outo vaan välillä ihan normi oma itsensä.
: Vs: Hamsteri ei halua pois terrasta + pissaamisesta kysymys
: Alkemistin 15.02.15 - klo:20:59
Tämä taitaa olla jo vähän vanhentunut, mutta jos nyt pikaisesti.

Muutama päivä on hamsterin kesyttämisessä verraten lyhyt aika.  :icon_smile:  Uusi koti uusine hajuineen saattaa ottaa usemmankin viikon, ennen kuin tulokas hyväksyy sen - saati vieraan käden. Se on yksilöstäkin paljon kiinni. Meille tuli pari viikkoa sitten kaksi poikasta, joista toinen sopeutui parissa päivässä ja toinen on edistynyt tuskin havaittavasti.

Pissaamisjälkiä ei välttämättä huomaa muutamassa päivässä lainkaan, varsinkaan jos poikanen pissaa useampaan nurkkaan tai vaikkapa juoksupyöräänsä.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Minz 17.02.15 - klo:20:53
Hei, pari kysymystä:

Onko kananmunakennon päällä oleva muovi vaarallista, siinä siis missä lukee tiedot yms. ?

Tämä kuuluisi kai ruokintaan, mutta onko kellään kokemusta Vitakraftin Premium Menu Vital-ruoasta kokemusta? Meillä sai prismasta, kirkkaan vihreä pussi. Sisältää näköjään väriaineita...

Juoksupyörän suositus on 20cm mutta meneekö selkä syyrialaisella siinä silti kaarelle?

Kiitos etukäteen :)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: speedy gonzales 17.02.15 - klo:21:51
En oo ite ainakaan ottanu pois niitä. Mut eikös ne ookki semmosta paperia enemmänki ku muovia. Yleensä ne marketti ruuat ei oo hyviä, kun niissä on just niitä väriaineita sun muita epämääräisiä juttuja. Ite ostan aina eläinkaupasta siemensekotukset. Varmaan joku muu osaa niistä neuvoo paremmin.  :icon_question: Kakskyt senttiä vähintään pitää olla se halkasija. Mulla on aika iso tuo syrkki, niin sillä on se 28cm halk. Nuo isot juoksupyörät on muutenki parempia, kun mulla on ainaki hiljasempi kun pienempi oli.  :juuu:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Verde 18.02.15 - klo:09:06
On niissä eläinkauppojenkin ruuissa lisäaineita, ei tässä suhteessa ole mitään selkeää marketit vs. eläinkaupat paremmuusjaottelua olemassa...
Useasti on mainittu Freddy Premium ihan hyvänä siemensekoituksena ja meilläpäin sitä saa ainakin Citymarketista. Eläinkauppa sen sijaan tuputti Versele Lagaa, jota ei varmasti kukaan asioista perillä oleva suosittele.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: speedy gonzales 18.02.15 - klo:11:41
Tarkotin lähinnä sitä, että eläinkaupasta ostettaessa näkee ite onko siinnä minkä verran niitä väriaineita.  :icon_e_wink: Markettiruoat on yleensä semmosessa pussissa, mistä ei nää sen ruoan olomuotoa itse. Siinnä on vaan se kuva paketissa. Sen takia ostan eläinkaupasta.  :tongu:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: gimlixx 18.02.15 - klo:12:37
^ Jos tarkoitat sellaisia "irtomyyntilaareja" siellä eläinkaupassa (että tosiaan näkee ne ruuat eikä pelkkää pussia), niin itse en taas ikinä ostaisi sellaisesta yhtään mitään. Ei voi tietää kauanko ne ovat siinä seisoneet ja kun eivät kerran ole ilmatiiviistikään, niin ei kiitos. :yaak:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: speedy gonzales 18.02.15 - klo:13:16
Ostan niitä läpinäkyvissä pusseissa olevia, mitkä on valmiiks pakattu hyllyyn.  :yes: Ja sitten aina lisäilen sinne kissan nappuloita. Tosin en tiedä mistä laarista ne on sinne pussiin tullu. Joskus taas sekoittelen eri siemenseoksia keskenään.  :icon_cheesygrin: En ole juurta jaksain tähän siemensekoitus asiaan perehtynyt.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Rion 19.02.15 - klo:00:03
Rehulain mukaan lemmikkiruoan tuoteselosteessa ei ole pakollista ilmoittaa mahdollisia väri- ja säilöntäaineita. Jotkin niistä lisäaineista, joita eläinten ruoissa käytetään, ovat kokonaan kiellettyjä elintarvikkeissa. Ne saattavat aiheuttaa erinäisiä terveydellisiä ongelmia, mm. yliherkkyyttä, kasvaimia ja jopa syöpää, näin muutaman mainitakseni. Esim. askorbiinihappo, tokoferoli, sitruunahappo ja rosmariiniuute ovat huomattavasti parempia vaihtoehtoja käytettäväksi säilönnässä. Jääkin pitkälti ruoan valmistajan omien eettisten arvojen varaan, mitä käyttää ja mitä ilmoittaa. Mutta yksi asia on varma - kuluttaja on aina se, jota yritetään puijata. Olen itse käynyt äärimmäisen kyyniseksi asian suhteen, mutta onneksi nyt on saatavilla muutama hyvä, lisäaineeton vaihtoehto siemenseoksissa, joita tehdessä on oikeasti ajateltukin muutakin, kuin pelkkää rahaa...  :peukku:

Lemmikkieläinten ruokien pakkauksissa on mielestäni kuitenkin pakollista ilmoittaa esim. maksuton puhelinnumero tai jokin muu yhteydenottokeino, josta kuluttaja saa tarkemmat tiedot mm. käytetyistä lisäaineista.

Ja se Versele Laga... ei mitään positiivista sanottavaa.  :eijei:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: MortimerRiddle 02.05.15 - klo:11:14
Minulla on kaikkien näiden vuosien aikana ollut vain yksi naaraspuoleinen syyrialainen, mutta se vasta olikin sellainen pakkaus, ettei heti unohda. Sisua, itsepäisyyttä ja tarmoa sillä riitti varmaan kolmen löllykkä uroksen edestä. Se karkaili vaikka kuinka monesti häkistään, oli valtavan kokoinen ja kovin itsetietoinen. Aivan mahtava pikku örkki. Onhan se hieman yleistämistä, mutta mielestäni uros on hieman sopeutuvaisempi ja tyytyväisempi pienempäänkin reviiriin. Toki poikkeuksia aina löytyy.

Ja sitten vielä tuohon toiseen kysymykseen, jokaisen hamsterin kesyyntyminen on yksilöllistä ja välillä eläimen käytös on aika vaihtelevaakin. Minä olen vain katsonut, että jos hamsteri ryntää koppiinsa kun ihminen tulee huoneeseen, se varmaan haluaa olla rauhassa. Minulla on ollut vuosien saatossa vain yksi oikeasti arka hamsteri. Se ei viihtynyt yhtään häkin ulkopuolella. Silloin minulla oli vielä erillinen huone, jossa hamsterit saivat liikkua vapaana niin paljon kuin mielivät, mutta tämä yksilö, nimeltään Sirius, tuskin uskalsi olla siellä. Liikkui vatsa maata viistäen seinustoilla tai sitten vain kyhjötti roskakorin takana piilossa. Häkissäänkin se eli mahdollisimman huomaamattomasti, en edes muista tykkäsikö se juosta pyörässä. Sille kaikki muu paitsi oma häkki oli kauhun paikka, joten annoin sen sitten vain olla omissa oloissaan. Olin ostanut sen väärästä paikasta, joten eiköhän siellä ollut sitten sattunut jotain tramaattista mikä aiheutti tuon käytöksen.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: SCPDea 22.08.15 - klo:17:46
Hei vaan!:)
Osaisiko teistä joku sanoa tämän varmaa väritystä? Olen miettinyt sitä kasvattajansa kanssa emmenkä ole päässet ymmärrykseen.

(http://i.imgur.com/tAM7eHI.jpg)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Pinja_ 26.08.15 - klo:15:20
Meille muutti eilen tyttö hamsteri. Mutta jo eilen kun kasvattaja tätä piteli käsissään oli suhissut mutta ei kuitenkaan yrittänyt purra. Tänään kun vein tyttöselle ruokaa, kuului järkyttävä ääni. Kuulosti ihan joltain varikselta. Pelkääkö ja yrittää puolustaa itseään? Ei ole eka hamsteri, mutta kukaan hamstereistamme ei ole pelännyt tai käyttäytynyt uhkaavasti.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Ely 26.08.15 - klo:16:17
SCPDea, saatko parempaa kuvaa hamsterista, mielellään edestä?

Pinja_, hamsteri todennäköisesti jännittää ja varoittaa ääntelemällä. Rauhallista totuttelua niin kyllä se siitä.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Pinja_ 04.09.15 - klo:18:58
Pakko tulla päivittelemään tuota tilannetta :D Syö kädestä, mutta ei tykkää olla käsissä 5 sekunttia kauvempaa. Vapaa ehtoisesti käsille ei tule. Ei pure, eikä ääntele enään yhtään. Ainoona ongelmana siis vikkelyys, jota löytyy ja paljon 2kk ikäseltä 'vauvelilta'. Rauhoittuu ilmeisesti kunhan ikää tulee lisää?
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 15.09.15 - klo:22:29
^Kyllä. Pikkuhamsterit ovat usein melkoisia vilistäjiä monta viikkoakin sen jälkeen kun tulevat uuteen kotiin. Pikkuhiljaa se rauhoittuu - ainakin jonkin verran.  :yes:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Pinja_ 17.09.15 - klo:15:12
Näköjään nää kysymyspalstat on mun suosioon. Mutta piti kysyä, että miten ootte hillinny teijän hamstereiden häkin puremista?  Ai että, meillä yöt menee valvosessa kun hamsu neiti puree juomapullo reikiä. Niitä reikiä siis jotka ovat dunan reunoilla, joista mahtuu peukalokin läpi. Jotain vinkkejä miten sais tän loppumaan? Yö unet nimittäin olisivat ihan kivoja. Duna sijaitsee eri huoneessa ja ovi on suljettunu mutta äänet kuuluu siitä huolimatta.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Vevve 17.09.15 - klo:21:07
^Pureskeleminen johtuu usein tylsistymisestä. Enemmän virikkeitä ja vapaana juoksutusta/sylittelyä, juoksupyörä, asumuksen järjestyksen vaihtaminen välillä tai lopulta suurempi asumus ovat vaihtoehtoja joita kokeilla.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Miia 11.10.15 - klo:15:07
Heippa.. Ostin hamsterille uuden häkin, oli nii edukas kirpparilta. Kalterihäkki, jossa tasoja ja neljä putkea joissa vilistää. Mitenhän, oppiiko tuo vielä kulkemaan putkissa ollenkaan? Pyörä ois ylimmällä tasolla ja muita juttuja, mut en oo kertaakaan vielä nähnyt sen kulkevan niissä! Eilen nostin sen ylimmälle tasolle ja odotin että lähtisi laskeutumaan putkella alas mut jäi vaan oottamaan että nostan alas. Ohjasin sen sitten putkeen ja kyllä se sinne meni ja onnistui hyvin mutta ei mene itse niihin. Enhän voi laittaa mitään ruokia tai vesipulloa tasoille jos se ei sinne mene? Vai meneekö jos laitanki vain ylös niitä?
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: S.D.G. 13.10.15 - klo:10:22
Monikerroshäkit saattavat sopia syyrianhamstereille, jos tasot ovat umpinaisia (eivät siis kalterisia) ja turvallisia siten, että hamsterilla ei ole mahdollisuutta pudota ylimmästä kerroksesta suoraan alimpaan. Tasot lisäävät kyllä vilistyspinta-alaa, mutta on tärkeää, että häkin pohjalaatikkokin on tarpeeksi tilava. On kuitenkin eri asia, viihtyykö hamsteri välttämättä sellaisessa. Mikä ihmisestä näyttää mukavalta ei sitä välttämättä hamsterille olekaan. Jos hamsterisi ei ole kovin aktiivinen kiipeilijä, voi olla, etteivät tasot sitä kauheasti inspiroi. Hamsterille luonnollisempaa tekemistähän on kaivaminen ja jyrsiminen eikä ehkä niinkään kiipeily. Jotkut syrkit innostuvat muoviputkista, mutta osaa ne eivät vain kiinnosta. Ehkä läpinäkyvät, värilliset putket eivät tunnu luonnollisilta ja turvallisilta paikoilta.

Ei siis ehkä kannata laittaa ruokakuppia ja juomapullot ylimmälle tasolle. Osan ruoasta, vaikkapa jotain erikoisherkkuja, sinne ylös voi kyllä laittaa. Voi mennä aikaa, että hamsteri oivaltaa ylätasotkin. Jos näyttää siltä, että hamsu ei osaa tai halua hyödyntää kaikkia häkkinsä paikkoja, niin kannattaa harkita muunlaista asumusta.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: SCPDea 23.10.15 - klo:16:38
Hmmm, onko normaalia jos hamsun nenässä on jotan mustia viivoja(hyvin pieniä viivoja) ja sen puruissa?  :icon_eek:
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Miia 23.10.15 - klo:18:43
Hamsu löysi melko pian ylätasot, jatkuvasti se rallattelee jokaisella. Ainoastaan ei kiipeä putkia pitkin ylös, vain kaltereita :D Järjestelin tasoja uudelleen siten ettei pääse putoamaan. Paljon kivempia putket näköjään on purujen alla! Nyt pohja onkin yhtä putkiviidakkoa eikä hamsteria paljoa näy :D Kiva vaan kun tykkää, hauska seurata :)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 25.10.15 - klo:18:53
Hmmm, onko normaalia jos hamsun nenässä on jotan mustia viivoja(hyvin pieniä viivoja) ja sen puruissa?  :icon_eek:

Ettei vaan olisi mitään loisia...? Voi tietty olla likaakin, mutta eipä sellaisia tavallisesti ole ainakaan syrkeillä.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: SCPDea 06.11.15 - klo:17:03
Milläs niitä loisia voisi häätää? Haluaisin vain varmuudeksi loishäätää kaikki uudelleen... :/
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Ely 06.11.15 - klo:18:19
Sisäloisiin käy Axilur, ulkoloisiin reseptitön Frontline. Strongholdiin ja ivermektiiniin tarvitsee eläinlääkäriltä reseptin.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Lapinhamsut 06.11.15 - klo:20:14
Tuli hankittua 3 uros roborovskia ja kaikki samasta poikueesta. Kysyisin, että onko normaalia kun painivat keskenään? Nukkuvat kuitenki yhessä ja syövät yhdessä, mutta painivat paljon.. Ei näytä kyl kovin väkivaltaselta eivätkä tirsku tai vikise.. Itsellä ollu vain syyrialaisia ja talvikkoja nii en näitä vielä tunne..
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Pilvetön 06.11.15 - klo:21:10
Itse suosittelen pitämään veljeksiä silmällä. Painiminen on yleensä ihan vaaratonta, mutta jos alkaa näkymään verta, niin kannattaa puuttua tilanteeseen tarpeen mukaan. Itsellä on tupannut usein olemaan ongelmia yhdessä asuvien veljesten suhteen (ovat alkaneet tappelemaan ennemmin tai myöhemmin), joten siksi suosittelen seurailemaan tilannetta.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: juk 31.01.16 - klo:13:15
Moi! Rekisterlöidyin äsken tänne palstalle ja ajattelin jos täältä saisi hieman infoa! En tiedä kuuluu nämä kysymykset tähän ketjuun ja luultavasti samoja asioita on jo mahdollisesti moni kysellytkin, mutta en oikein löytänyt nopeasti etsittynä vastauksia, joten toivottavasti ei haittaa :)

Olen harkinnut hamsterin hankintaa lemmikiksi, mutta taustatietoa on itsellä kovin vähän. Lapsena meillä kyllä oli muutamaan otteeseen hamsteri, mutta tuosta on jo niin paljon aikaa ettei muistikuvia ole kovinkaan paljoa. Jos ihan perusasioita miettii niin minkä verran hamsteri lemmikkinä kustantaa? Entä mitä hamsterilajia suosittelisitte näin "aloittejalle"? Sopiiko hamsterille tuollainen häkki vai suositaanko nykyään enemmän terraariotyylisiä? Millainen sijoituspaikka häkille olisi paras? Suositteletteko ostamaan lemmikkieläinkaupasta vai kasvattajalta? Muutenkin muut vinkit ovat tervetulleita!

Mitään muita lemmikkejä ei itsellä ole ja päivät menee töissä, joten hamsteri olisi mieluinen lemmikki, kun voisi ilta ja yöaikaan seurailla sen tekemisiä. Kiitos jos joku jaksaa vastailla niin osaan miettiä ja harkita asiaa! :)
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: Alkemistin 31.01.16 - klo:21:37
Tämä on minusta ollut hyvä: http://hamsterit.net/2012/11/hamsterilajit-pahkinankuoressa/

Meillä on pääasiassa syrkkejä ja campbelleja, yksi kiinari. Vuosien varrella on selvinnyt, että olen syrkki-ihmisiä ja siippani tykkää campbelleistä niiden laumasosiaalisuuden vuoksi. Eli eri ihmisille sopivat eri eläimet.  :icon_smile:

Etenkin kääppäreille suosittelen tosiaan terraariota tai vanhaa akvaariota, mutta on se hyvä syrkeillekin. Se on turvallinen, sitä ei purra rikki ja siitä puuttuvat pinnat, joita järsiä. Käytetyn tilavankin akvaarion saa myös verrattain halvalla. Sen voi laittaa vähän vetoisempaakin paikkaan, mutta ei suoraan auringonvaloon kesällä, sillä se lämpenee liikaa.

Hamsteri on halvimmasta päästä lemmikkejä. Sen ostohinta (25-39 euroa) on alhainen, mutta asumukseen ja ainakin syrkeillä myös kunnollisen kokoiseen juoksupyörään kannattaa panostaa. Juomapullo toki täytyy olla, mutta mökkikin voi olla pahvinen (parempi pahvinen kuin muovinen) ainakin ensi alkuun. Hintoja kannattaa vertailla.
: Vs: Yleisiä kysymyksiä hamstereista
: juk 01.02.16 - klo:09:24
Kiitos vastauksesta! Tuolta löytyikin jo paljon hyvää informaatiota :)