Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Asuminen ja tarvikkeet => : Hamsu_Fani_ 04.01.12 - klo:22:45

: Kysymyksiä asumuksen koosta
: Hamsu_Fani_ 04.01.12 - klo:22:45

Moderaattorin lisäys:
Tähän ketjuun yleisiä kysymyksiä hamsterin asumuksen koosta!Moikka vaan!
Kysyisin vähän noista häkeistä,kun näin eläinkaupassa roborovskin,jolla oli sellanen ihan häkki,eikä mitään terraarioo tai muuta vastaavaa...  <!-- s:huh -->:huh<!-- s:huh -->
Ajattelin,että kun meillekkin ois sellanen robo tulossa,niin käviskö pinnaväliksi 22mm vai pääsiskö sieltä läpitte?Ihmettelin sitä että 100cm duna makso satasen ja 100cm häkki,jonka pinnat siis 22mm makso n.80e.Kyllä siinä nyt jotain säästäs,mutta en mee sinne häkkiin sitä tunkemaan jos ei onnaa! <!-- sxD -->xD<!-- sxD -->
: Re: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Anzukka 05.01.12 - klo:00:06
22mm on niin suuri väli että roborovski menee läpi ennen kun kerkiät kissaa sanomaan! Itse suosin pienillä (hiiri, robo) 7-10mm pinnaväliä/verkkoa :)
: Re: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Hamsu_Fani_ 05.01.12 - klo:11:22
Okkei!Selvä,hyvä....Eikun  vain tonkimaan erilaisia vaihtoehtoja,mutta tällähetkellä duna tuntuu olevan parempi vaihtoehto...Mitä sanotte siihen? :)
: Re: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: EmmaTi 05.01.12 - klo:14:17
Joo, duna on suositeltava asumus kääpiöhamsterille! Siinäkin se kattoritilän pinnaväli tulisi olla enintään 1cm.
: Re: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Hamsu_Fani_ 05.01.12 - klo:16:15
Ookkei!! xD
Oon löytäny oikeen sopivan dunan mun tuleville roboille,sellanen Petshop.fi:n jätti duna,(P 99cm x L 51,5cm x K36cm)Onko hyvä kahelle robolle? :huh
Siinä ei oo sellasta putki aukkoo mistä vois yhistää sen niillä muoviputkilla toiseen dunaan,niin voiko sellasen tehä itse ja miten kun ois kiva kasvattaa kokoajan sitä dunan kokoo! :lov
: Re: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Tüna 07.01.12 - klo:11:46
^ On oikein hyvä kahdelle. Kyllä siihen voi varmasti ite värkätä aukon ja putken ja liittää toiseen dunaan jos niin haluaa, vaikka ihan mukavastihan pelkästään tuossa metrisessä dunassakin jo on tilaa. :)
: Re: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Hamsu_Fani_ 08.01.12 - klo:19:30
No niin mäkin vähän ajattelin,mutta mun haaveena on aina ollut tehdä sellanen jännä putki järjestelmä,missä on pari eri osaa...Alkuun tuo riittää ihan hyvin!x)
: Re: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Hamsu_Fani_ 22.01.12 - klo:18:00
Niin...pitää kattoo,ei mulla vielä ole hamsuja,mutta sitä oikeaa ollaan etsimässä! ;)
jutellaan vielä kiihkeästi siitä otetaanko roboja yksi vai kaksi...Tuskin yhdellä hamsterilla olisi ongelmaa sellasen järjestelmän kanssa? :huh Jos tietysti ootte jyrkästi sitä mieltä että ei sellasta putkijärjestelmää niin ei sitten kyllä...Ja mielipiteitä taas!! xD
: Re: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Anzukka 15.02.12 - klo:13:23
Robo on laumaeläin eikä kovin moni kasvattaja myy yksineläjäksi, ja syystä. Kaksi roboa olisi aina parempi kuin yksi ja jos ottaa eri paikoista niin pitäisi olla hyvin nuoria että tulevat varmasti toimeen. On tapauksia joissa robot eivät tule keskenään toimeen mutta jos on tullakseen niin ovat paljon onnellisempia kaksin kuin yksin. :)
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Hamsu_Fani_ 18.03.12 - klo:19:03
Selvä!Kiitti,jos sellanen robo saadaan niin kyllä kaksi otetaan! :yes:
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: metsku 25.03.12 - klo:18:48
Mulla oli roboilla mieletön putkiviidakko, siinä oli miniduna, hamsterduna ja häkki yhdistettyinä. Olivat oikein tyytyväisi roboja joten en allekirjoita väitettä etteikö kannattaisi yhdistää putkella dunia.
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: metsku 25.03.12 - klo:20:02
Unohtakaa nyt herranjestas nuo reviirihöpötykset. Hamsterit (eivätkä naarashiiret) tappele mistään reviireistä ja niille kannattaa laittaa niin paljon tilaa kun pystyy. Luonnossa niillä on rajattomasti tilaa. On aivan naurettavaa höpötystä väittää, että yhtäkkiä vankeudessa ne tulisivat paremmin toimeen jossain pienessä muovilootassa kun kahdessa pienessä muovilootassa. Voi apua.  :icon_eek: :woot:
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: metsku 25.03.12 - klo:23:41
^Osaan englantia hyvin, no problem. Tuo oli kuitenkin vain 1 mielipide eikä perustunut mihinkään tutkimukseen. Onko sulla sitten antaa jotain tutkimustietoa esim. robojen reviirikäyttäytymisestä ja häkkikoosta sen vaikutukseen tms.?

Mähän tein paljon työtä ja luin paljon tutkimuksia osoittaakseni, että naarashiirten reviirinjako"teoria" ei pidä paikkaansa sellaisenaan kun se esitetään ja olin hyvinkin oikeassa. Tiedän tasan tarkkaan miten toimimalla naarashiiret saa vaikka kuinka isoon ja monihuoneiseen asumukseen ilman ongelmia koska ymmärsin mistä kinat johtuvat. Yleensä neuvotaan siis pienentämään asumusta mutta se ei ole oikeasti mikään ratkaisu, on parempiakin.

Mutta joo, tämä on hamsteripalsta. Osaatko kertoa miksi nimenomaan toinen duna tai tila laukaisisi tämän reviirikäyttäytymisen eikä vaikka 2 pesäkoppia?

Muoks. Kävin lukemassa lisää. Aika monet tuntuvat olevan sitä mieltä, että roboja ei kannattaisi asuttaa yhdessä koska niille on epäluonnollista olla niin lähekkäin samaa sukupuolta olevien kanssa ja vankeudessa on vaikea tarjota niin isoa tilaa, että voisivat tavallaan olla omissa oloissaan. Joillakin oli kokemuksia tappeluista esim. putkissa mutta toisaalta taas ei ne putket niitä tappeluita aiheuttaneet vaan se "kireys" oli jo olemassa.

On ehdottomasti väärin mielestäni pitää noin huonosti toimeentulevia eläimiä pienessä asumuksessa jossa ne käytännössä koko ajan joutuvat olemaan toistensa kanssa. Mielestäni on silti parempi joko järjestää todella iso asumus tai sitten yhdistää 2 asumusta koska tällöin niillä on enemmän tilaa olla rauhassa. Jos ne rupeavat tappelemaan isossa asumuksessa, ne tappelevat myös pienessä, näin ymmärsin.

Mä en tuommoisista asioista tiennyt mitään kun mulla oli robot. Niillä oli siis hamsterduna, josta putki minidunaan, josta putki 3- kerroksiseen häkkiin. KOSKAAN ne eivät tapelleet. Näissä asumuksissa oli yhteensä 2 juoksupyörää, varmaan ainakin 5 pesämökkiä ym. Luulen, että sitä tilaa oli tarpeeksi sitten.

Tässä minusta ihan mielenkiintoista keskustelua: http://en.allexperts.com/q/Gerbils-Hamsters-2005/2008/11/Roborovski-hamsters-4.htm
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Hamsu_Fani_ 26.03.12 - klo:21:26
Noh!Ei mennä tappelun puolelle,kaikilla on kyllä omat mielipiteensä,mutta jokainen on omalla tavallaan oikeassa,omissa kokemuksissaan.
Joidenkin hamsut tappelevat isommissa tiloissa,putkissa,juoksupyörissä,dunissa,terroissa ja vaikka missä,ja jos kaikki kokoajan väittelisivät kuka on oikeassa,ei väittelystä tulisi loppua,sillä hamsutkin ovat yksilöitä,jotkut tappelee,jotkut taas ei ollenkaan.
Se on ihan hamsusta kiinni,joten mitään tapaa ei voi kaikin puolin todistaa juuri siksi "oikeaksi tavaksi!Mutta se on totta,että tappelevat hamsut tulee erottaa heti,koska ne tappelevat sitten kaikkialla! :yes:
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Katitar 26.03.12 - klo:23:30
Mutta se on totta,että tappelevat hamsut tulee erottaa heti,koska ne tappelevat sitten kaikkialla! :yes:

tuokin taitaa olla hieman harmaata aluetta sen suhteen, että vaikka jotkut eläimet tappelisivatkin keskenään (kyllä, ne tulee erottaa toisitaan - tottakai!), mutta saattavat kyllä tulla hyvin toimeen jonkun toisen yksilön kanssa. sama yksilö saattaa tapella tietyn yksilön kanssa jätti-isossa asumuksessa, mutta saattaa tulla samassa asumuksessa toimeen jonkun toisen kanssa.

vai mahdankohan mä höpöttää ihan ohi aiheen?  :xd:
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: erya 27.03.12 - klo:15:19
Itselläni on hyvin lyhyt kokemus roboista, mutta näin kävi meillä:

Kolmen neitokaisen lauma asui aluksi ihan mukavasti 120-senttisessä terrassa. Muutaman kuukauden kuluttua kuitenkin alkoi terrasta kuulua rääkymistä ja yksi pikkuisista oli saanut köniinsä, takapuoli verillä. :icon_sad: Otin tämän kyseisen yksilön pois ja hankin sille uuden kaverin, kaksi muuta saivat jäädä alkuperäiseen terraan. Jonkin ajan päästä alkoi kuitenkin taas kuulua ylimääräisiä ääniä ja näin, kuinka terrassa tapeltiin. Siirsin nämä pikkuiset sitten 70-senttiseen dunaan, josta ei tappelun ääniä enää kuulunut ja pari eli onnellisesti yhdessä.
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: metsku 27.03.12 - klo:16:21
Mä olen sitä mieltä, että vika on jossain muualla kun asumuksen koossa jos siellä tapellaan. Perustan ajatukseni omiin kokemuksiin, lukemiini juttuihin sekä siihen miten kyseiset eläimet luonnossa toimivat.
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: erya 30.03.12 - klo:13:29
Meillä kuitenkin tässä yhdessä tapauksessa asumuksen pienentäminen ratkaisi riidat. Mielelläni kyllä olisin tytöt pitänyt siinä 120-senttisessä terrassa. En sano sitä, että kaikissa tappeluissa olisi kyse tilasta, mutta vaikuttaa että tässä tapauksessa oli.
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Hamsu_Fani_ 01.04.12 - klo:19:32
Tää on tosi kinkkinen juttu...
Erittäin outoa....
Osaskohan joku luonnontieteen professori antaa tähän vastauksen? :nuija:
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: fxjvgxb 05.07.12 - klo:04:22
Tämä "naurettava höpötys" on peräisin kasvattajilta, joilla on aika villisti enemmän kokemusta roborovskeista ja niiden käyttäytymisestä sekä ajallisesti että lukumääräisesti kuin sinulla, Metsku. Ja tällä viittaan muihin, itseäni pidempään roboja pitäneisiin kasvattajiin kansainvälisesti. Mutta olen jo huomannut aikaisemmista keskusteluista niin tällä kuin muillakin foorumeilla, että sinä et perusta mitään kokemuksesta etkä tilastoista. Vain oma pääsi on tärkeä.

Erinomainen sivusto roborovskeista, niiden majoittamisesta ja hoidosta on http://oakfarmrabbitsandrodents.co.uk/robo/housing.html, jos englanninkieli on ok. "For groups of Roborovskis it is a very bad idea to have cages with more than one ‘room’ or compartment, as they can become very territorial over different sections, and can end up fighting and causing serious injuries, or even death."

Herättelen henkiin vanhaa ketjua, mutta tuohon englanninkieliseen tekstinpätkään (ja sivustoon) viitaten - täysi peesi. Jos useampi hamsteri asuu tuollaisessa putkilla yhdistetyssä hommassa, on iso mahdollisuus että sopuisampikin jengi alkaa nahistelemaan keskenään, juurikin siksi että niillä oikeasti alkaa helposti syntyä tuossa tilanteessa tuollaisia reviirikiistoja.
Putkilla saa kivasti yhdistettyä monta asumusta, mutta jättäisin ne yhdistämiset talvikoille, kiinareille ja syrkeille, tai yksin asuville cämpsyille ja roboille.
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: hamsudalover 27.10.12 - klo:23:27
Mää entiiä sellatteest mittään, mut ite kannatan dunaa/terraariota. Mun kaverilla on roborovski, ja sillä oli ihan syyrialaisen hamsterin häkki. Eli pinnaväli oli suurempi, mitä pitäs olla. Oli ihan normisti käyny yks päivä kattoon sitä, ja se oliki karannu. Niillä oli vielä koira, ja robot on tosi pieniä ja vikkeliä. No itkihän se, mut sitte seur. pvnä löytyny telkkarin takaa _ELOSSA_. Tässä sitä huomaa, et kuin pitäs lukee noi pinnavälien ''koot'' et mikä sopii millekkin hamsulle. Että kannatan dunia/terraarioita roboille.  :icon_cheesygrin:
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: lufas 28.10.12 - klo:15:25
Mä olen itse kokenut nuo putkiviritykset hankaliksi. Mulla ei ole ollut pareittain eläviä hamstereita, mutta myös yksineläjillä ne ovat aiheuttaneet enemmän ongelmia kuin olleet hyödyksi.
Muinoin mulla olikin syrkeillä kahden häkin virityksiä jne, mutta putkia sai aina olla varomassa etteivät ne aukea (niitä oli useampaakin merkkiä, kaikilla sama juttu, myös "kuuluisalla ja hyvällä" Ferplastilla). Siivoaminen oli hankalaa ja hamsterit välillä luisuivat putkia pitkin alas kun olivat liukkaita. Jätin putket pois ja aloin lisäämään purukerrosta ja vahviketta pesäntekoon, esimerkiksi pahvia ja paperi-igluja. Hamsterit rakastavat tehdä pesiä ja käytäviä puruihin. Myös syyrialaiset, vaikkeivat ne olekaan niin vahvasti kaivelijoita. Ne saavat itse päättää tunneleidensa suunnan, tunnelit ovat pehmeitä, kestäviä, turvallisia ja niiden muokkailu antaa hurjasti luonnonmukaista tekemistä hamsterille. Nykyään olen sanonut kaiken maailman putkivirityksille että heihei. Jos haluan lisätilaa, voin toki ostaa isomman terraarion tai dunan, mutten hankaloita elämääni enempää putkien kanssa taistelemalla.
: Vs: Kysyttävää roborovskin HÄKISTÄ
: Vaahtokarkki12 21.12.12 - klo:18:56
minulla on roborovski, ja suosittelen dunaa enemmän kuin häkkiä, niinkuin olet jo suunnitellutkin:)
: Kysymyksiä asumuksen koosta
: jennij035 17.02.13 - klo:14:43
onko 70cm pitkä duna syrkille sopiva vai liian pieni? musta se vaikuttas kyllä ihan hyvän kokoselta  :yes:


Moderaattorin lisäys:
Tähän ketjuun yleisiä kysymyksiä hamsterin asumuksen koosta!
: Vs: duna
: MK 17.02.13 - klo:16:32
Juuri siinä minimissä mitoiltaan (yhtään pienempää en itse vakiasumuksena pitäisi syrkillä) ja sopivuus riippuu vähän mielipiteestä. Yhden mielestä liian pieni, toisen mielestä sopiva. Jos itse pidät sitä tarpeeksi suurena virikkeille yms. niin hyvä. :icon_smile:
: talvikon duna
: Jassicha 24.03.13 - klo:20:38
Minkä kokoinen duna talvikolla pitäis olla? :sydan:
Käviskö tämmönen? http://www.petnetstore.fi/jordy_duna_pikkujyrsijoille_2_varia_30_
Onko jollain kokemusta tollasesta dunasta?
: Vs: talvikon duna
: Tahvotalvikko 02.04.13 - klo:18:59
Kyllä tuo taitaa ihan hyvä olla :peukku:. Itselläni on talvikolleni duna kokoa 71.5x39x27 cm. Mutta pienemmälläkin pärjää, kun antaa hamsun juosta aika usein vapaana/rajatulla aluella huoneessa.
: Kysymyksiä asumuksen koosta
: hamster ? 07.08.13 - klo:11:52
Moderaattorin lisäys:
Tähän ketjuun yleisiä kysymyksiä hamsterin asumuksen koosta!


Onko tämä häkki pohjapintaalaltaan (kyllä, hankala sana kirjoittaa) liian pieni?

http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/hamsterin/hamsteri/143043

En aikonut noita tavaroita siellä pitää (ainakaan juoksupyörää) kun tuolla niitä niin moitittiin. :dry:

Ja onko teillä kokemusta kyseisestä häkistä?
: Vs: Hyvä häkki syrkille?
: Alkemistin 07.08.13 - klo:12:20
"pohjapinta-ala" <= Kahden vokaalin väliin tulee viiva. :haha:

Hyvä häkki tuo mielestäni on. Pohjan mitat ovat tosiaan hieman alle sen 70x40 cm minimin, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kerrokset hyvinkin korvaavat puutteen. Meillä on nyt neljä "oikeankokoista" dunaa syrkeille, ja ne silti viihtyvät paremmin kolmikerroksisessa pystyterrassa, jonka pohja-ala on liian pieni (50x50 cm). Toki riittävä kaivelumahdollisuus pitää olla, mutta mieluummin ainakin meidän syrkkimme renkuvat siellä yläkerroksissa hereilläoloaikanaan.

Nuo linkittämäsi häkin mukana tulevat tavarat vaikuttavat kuitenkin lähinnä kääppärikamalta. Kunnon juoksari kannattanee hommata ja isompi syrkki saattaa juuttua putkeen. Vähän vaikea arvioida.

Sitten pari varoituksen sanaa puutasoista, kun nehän imevät pissaa. :icon_e_wink: Siksi sijoittaisin sekä mökin, että mahdollisen wc:n alas. Lisäksi pitkäkarvapoitsu saattaa raahata turkissaan purua ylös asti, jolloin ne tulevat pinnojen välistä lattialla. Hoitunee käyttämällä haketta kuivikkeena.
: Vs: Hyvä häkki syrkille?
: hamster ? 07.08.13 - klo:12:42
Kiitos kun vastasit :)
Joo oon huono kirjottaa...
Taidanpa sitten tämän pyytä äidiltä tulevalle hamsterilleni ja lyhytkarvasta aattelin.
Mitäs sitten jos hamsteri ei opikkaan käyttämään vessaa ja tasot tulevat pissaisiksi?
Niin ja muutkin voivat sitten kertoa oman mieli piteensä.
Ja sitten tuli vielä sellainen juttu mieleen että myyvätköhän kasvattajat mulle tohon hamsua ollenkaan, kun niin useat sanovat sivuillaan etteivät myy alle 70x40 asumukseen?

ps. oon 12.v :)
: Vs: Hyvä häkki syrkille?
: daisyville 16.08.13 - klo:10:58
Hei! :)

Mäkin kyselisin, mitä mieltä olette tällaisesta terrasta? Syrkille ajattelin tuollaista.

http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/hamsterin/hamsteri/219088

Kiinnostaisi myös kokemukset, tuleeko tuolta zooplussalta se tilaus 4-5 työpäivän aikana, kuten lupaavat? Vaikuttaa hirmu kätevältä noin nettisivujen perusteella.
: Vs: Hyvä häkki syrkille?
: MirkkuH 16.08.13 - klo:11:35
Minusta sinun kannattaa ostaa mielummin käytetty terra tai akvaario, niitä saa tuon kokoisia jo 20€:lla, ajavat ihan saman asian, pitää vain kattoon saada verkkoviritys.

Siis tuo on ihan hyvä, mutta en maksaisi tuollaista hintaa, kun voit ostaa halvemmalla isomman lukaalin :)
: Vs: Hyvä häkki syrkille?
: daisyville 17.08.13 - klo:14:34
Kiitos vinkistä :) Kannattaa kyllä koittaa ensin etsiä käytettynä.

Entä mistäköhän löytäisin L-koon kuljetusboksin? Zooplussan valikoimista en löytänyt, outoa.. Ja Lahdessa on ihan surkeat valikoimat eläinkaupoissa..
: Vs: Hyvä häkki syrkille?
: Henni 18.08.13 - klo:15:27
Tässä on pari linkkiä L-koon kuljetusbokseihin.  :icon_smile: http://www.petshop.fi/small_pet_accessories/carriers/ferplast_geo.html
http://candycane.fi/index.php?route=product/category&path=79_75_76_236
: Vs: Hyvä häkki syrkille?
: daisyville 19.08.13 - klo:17:45
Kiitos Henni! :)
: Kysymyksiä asumuksen koosta
: Ninnis 06.10.13 - klo:14:57
Olen yli 40v naisihminen, joka haluaisi oman hamsterin. Kotona on kaksi lasta (5 ja 9 v.), kolme koiraa (pari belgiä ja yksi corgi) sekä mies. Olohuoneessa pulputtaa tällä hetkellä kaksi kalasoppaa ja tytöllä asustelee kaverina aivan ihana pikkuinen kääpiöluppakani.

Nyt olen luopumassa toisesta akvaariosta sen pienuuden takia. Meinasin ensin sitä hamsterin asunnoksi, mutta onko se liian pieni, kun koko on 60x30x30. Meneekö sen kokoiseen mikään muukaan jyrsijä?
: Vs: uusi hamstereihin hurahtanut....
: Trikki 06.10.13 - klo:16:19
Syyrialaiselle turhan pieni, mutta kääpiöhamsteri kyllä menisi :)
: Vs: terran koko hamsterille.
: Furiae 21.01.14 - klo:11:32
Täällä pohdiskellaan samoja asioita. Minulla on viimeksi ollut kymmenen vuotta sitten hamsteri, jolle vanhempani ostivat vahingossa oikeankokoisen nelikerroksisen häkin. Se on nyt pois heitetty ja olisi tarve näin aikuisiällä perehtyä asioihin kunnolla.

Innoissani ostin kuitenkin jo tällaisen tapaisen:
http://www.puutorinakvaario.fi/arch/cat/1776/101/ter70.jpg (http://www.puutorinakvaario.fi/arch/cat/1776/101/ter70.jpg)

Ostamani koko on tosin 60x35 cm ja korkeutta mukavasti. Riittääkö edes kiipeilytasoja lisäämällä syyrialaiselle vai suositteletteko jotakin toista hamsteria? Mahdollisimman virikkeisen koetan tuosta jokatapauksessa saada ennen kuin lemmikkiostoksille lähden.
: Vs: terran koko hamsterille.
: MortimerRiddle 21.01.14 - klo:12:13
Tuon kokoinen menee paremmin kääpiöhamsterille.
: Vs: terran koko hamsterille.
: Lautsi 21.01.14 - klo:17:50
Noi ovat molemmat kääpiöhamstereille sopivia. Kannattaa tuon kokoiseen harkita siis talvikkoa, cambelleja tai roborovskeja.
: Syyrialaiselle/kultahamsterille sopiva häkki
: k24058 26.03.14 - klo:23:09
Olemme hankkimassa ensimmäistä hamsteria, syyrialaista/kultahamsteria. Ohjeissa sanotaan että 70x40x30-kokoluokan häkki riittää, mutta voiko häkin kooltaan 70x45x30 ostaa hyvällä omalla tunnolla? Tässä on muovinen alaosa kokonaan, liekö kutsutaan terraarioksi. Isommat näyttävät usein olevan "kaltereilla", mutta joidenkin kirjoitusten mukaan ne eivät välttämättä sovi pienelle hamsterille (=poikaselle). Ei viitsisi ostaa kahta häkkiä. 1+matkahäkki kyllä.

Kaikki vinkit tervetulleita, jotta hamsterilla mahd. hyvä olla!

Toinen kysymys: mistä suosittelette ostamaan syyrialaisen? Espoossa asutaan ja toukokuun lopussa haluttaisiin ostaa, jos vaan sattuu silloin löytymään sopiva.
: Vs: Syyrialaiselle/kultahamsterille sopiva häkki
: Alkemistin 27.03.14 - klo:11:15
Ei sitten kuitenkaan ole tällainen duna:
http://www.reptilemaniacs.com/ferplast-duna-multy-p-1479.html  ?
Joku tuontyyppinen ainakin käy.  :icon_smile:

SHY:n sivuilla (http://hamsteriyhdistys.fi/kasvattajat/) näkyy listaa kasvattajista, jos kasvattajalta haluaa hamsterinsa hankkia. Joitain löytyy myös osoitteessa www.hamsterit.net, jossa on myös paljon hyviä ohjeita!
: Vs: Syyrialaiselle/kultahamsterille sopiva häkki
: k24058 27.03.14 - klo:22:17
 Kiitos kovasti! Hankimme hamsteriile hyvän kodin ja toivottavasti saamme sellaisen myös hyvästä kodista :)
: Vs: Syyrialaiselle/kultahamsterille sopiva häkki
: Muru02 14.04.14 - klo:17:48
Mahdollisimman tilava häkki! :yes: Hamsteri tykkää! :sydan:
: Vs: Syyrialaiselle/kultahamsterille sopiva häkki
: shalala 18.04.14 - klo:14:04
Meillekin on hamsteri tulossa. Asumus on haussa.
Terraario olisi mielessä mutta onkohan siivous sitten kuinka työläämpää kuin esim.dunan? Huutonetissä olisi yksi kivan näköinen ja kokoinen lasinen terraario myytävänä mutta kuvasta päätellen mihin juomapullon voisi laittaa.
http://www.huuto.net/kohteet/terraario-75x45x35/308237784
: Vs: Syyrialaiselle/kultahamsterille sopiva häkki
: Humselo 18.04.14 - klo:15:05
Terraario ei ole yhtään hankalampi siivota kuin dunakaan, jos paikka on sellainen ettei sitä tarvitse mihinkään siivouksen ajaksi siirtää tai nostella jostain hyllyltä alas tms.
Juomapullon saa terraarioon näppärästi akvaariomagneetilla. Jotkut kiinnittävät magneetin ja pullon toisiinsa teipillä, toiset kuminauhalla ja esim. minä liimalla.
: Cambellin asumus?
: Laalaa 20.09.14 - klo:10:19
Voiko häkki olla asukkaalleen liian iso?

 Koska sain pikkuiseni mukana häkin, mutta minulla on jo valmiiksi hankittu häkki jonne haluaisin pienen sijoittaa. Nykyinen häkki on 50x30x30cm ja oman tiedon hankinnan mukaan se on se on astetta liian pieni (vai onko?). Häkki jonka olin hankkinut etukäteen (silloin oli tarkoitus kotiuttaa syrkki) on mitoiltaan 80x40x40cm kalteriväli 8mm ja häkki kaksitasoinen. Joten sopiiko tämä pienelle? pohjalle olisi myös mahdollista laittaa puruja paksummin niin neiti saisi kaivella enemmän :) Pääpointtihan siis on että onko tämä minulla valmiiksi ollut häkki sopiava cambelli neidille?
: Vs: Cambellin asumus?
: puttiMO 20.09.14 - klo:19:29
Varsinkin kääpiöt ovat kovia kaivelemaan, joten uskon, että cämpsysi on enemmän kuin mielissään isommasta asumuksesta :) Tarpeeksi vain virikkeitä ja piilopaikkoja  :fruit:

Ja onnea uudesta perheenjäsenestä :)
: Vs: Cambellin asumus?
: Laalaa 20.09.14 - klo:19:47
Kiitti :)
: Talvikon häkki
: hamsteri_fani 21.09.14 - klo:22:15
Olen lähiaikoina harkinnut talvikon ottamista. Mulla on tyhjillään 60x30cm akvaario. Onko tuo sopiva talvikolle vai pitääkö minun suosiolla ostaa isompi? Ja riittääkö  jos juoksuttaisi hamsua jonkun tunnin suunnilleen aitauksessa? Kiitos jos joku viitsii vastata. :)
: Vs: Talvikon häkki
: Vevve 21.09.14 - klo:22:33
On sopivan kokoinen.
: Vs: Talvikon häkki
: Alkemistin 22.09.14 - klo:10:39
Riittää tuo juoksutus hyvinkin.  :icon_smile:
: Vs: Talvikon häkki
: Nuutti14 23.09.14 - klo:09:27
Meillä on talvikolla 60x35 cm terraario jonne laitoin reilusti purua, noin 25-30cm. Hamsteri on kaivanut sinne monta eri tunnelia. Suurinosa näkyy olevan ruokapiiloja.. Mitään kiipeilyjuttuja ei ole, koska eläin on tosi kömpelö, korkeuden voi hyödyntää kaivelumahdollisuutena ja näin on enempi tilaa tavallaan kun kulkutilaa on myös tunneleissa.

En juoksuta ollenkaan kun eläin on niin pieni, etten keksi minne sen uskaltaa päästää. Puuhaa näkyy riittävän kun ruokin hamsteria laittamalla jyviä esim. Pahvin sisään ja purujen sekaan. Ilta meneekin kaivellessa. Välillä etsii ruokaa ja välillä rakentaa heinästä ja purusta uusia piiloja. Minulla on erikseen duna jossa on joksupyörä ja chincillan hiekka astia. Siellä käy terran siivousajan ajan vipeltämässä ja "pesulla".
: Vs: Talvikon häkki
: Eeerika 23.09.14 - klo:20:53
Ite ostin talvikoilleni joita oli kaksi, niin metrin pituisen dunan (siis molemmille oman)jossa on tilaa temmellellä ja kaivella omia tunneleita... :icon_lol: tietty maksaa yli satasen mutta se tuntus mun mielestä sopivankokoiselta ja ei purutkaan lennelly minne sattuu :D Ja välillä juoksutin sängyn päällä ja annoin tutkia kun toinen oli semmonen että pakko päästä käteen...eli kun käden otti häkistä ni oli kerenny jo kyytiin hamsteri tulla  :icon_smile: , mutta ei se 60cm kuulosta myöskää pahalta ja kun on paljon puruja ni on hyvä :)
: Vs: Talvikon häkki
: hamsteri_fani 25.09.14 - klo:19:09
Ok. Hyvä. Pääseeköhän talvikko jotenkin karkuun sellasesta trixien pieneläinaitauksesta kun sellanen meiltä löytyy?
: Vs: Talvikon häkki
: Vevve 25.09.14 - klo:19:14
^Ei todennäköisesti, mutta suosittelen että valvotte sen ulkoilua ettekä jätä valvomatta aitaukseen.
: Vs: Talvikon häkki
: hamsteri_fani 25.09.14 - klo:20:11
Tietenkin valvotaan. En varmaan edes malttaisi olla valvomatta sitä koko ajan. ;)
: Hamsterin dunan koko?
: Marpai 20.11.14 - klo:14:47
Olemme hankkimassa syyrianhamsteria ja olen parista eläinkaupasta kysellyt dunan kokovaatimuksista. Eläinkaupoista ovat antaneet vastaukseksi, että Ferplastin Duna Multy (71x46x31,5) olisi sopiva. Kuitenkin bongasin myös sellaisen, että minimisuositus olisi 80x40. Kompensoiko Duna Multyn leveys tuota minimisuosituksen pituutta? Eli Duna Multyssa leveys 6 cm yli suosituksen, mutta pituus jää 9 cm vajaaksi. Mistään ei tunnu löytyvän dunaa, joka olisi 80x40 vaan koko menee sitten jo todella paljon suuremmaksi (99x51,5). Voinkohan ostaa tuota Duna Multya vai onko liian pieni?
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Vevve 20.11.14 - klo:15:40
Suomen Hamsteriyhdistys suosittelee minimissään 80 x 40 cm, mutta myös 70 x 40 cm on melko yleisesti käytössä.

On kuitenkin hamsterin elämänlaadulle suuri kohennus valita se suurempi asumus  :icon_e_wink:
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: emmesyys 20.11.14 - klo:15:51
Meillä asusteli syrkki tuossa 70x40cm dunassa, mutta tylsistyi eikä tehnyt mitään muuta kun pureskeli niitä kattokaltereita. Ei myöskään riittänyt meidän tuon kokoisessa dunassa ainaskaan korkeus riittävän suureen juoksupyörään (meidän syrkki on melko isokokoinen, mutta siis kuitenkin, jos yli 20cm juoksupyörän haluaa). Hommattiin juurikin tuo 99x50cm (?en ihan muista pituuksia tarkasti) duna sitten kun alkoi mennä niin hulluksi se kaltereiden pureskelu ja energian purkaminen siihen, ja eipä ole pureskelusta pahemmin ollu sen jälkeen ongelmaa. Mahtuu vaivatta oikean kokoinen juoksupyörä (meillä 28cm) ja muutenkin paljon virikettä ja tilaa temmeltää. Tämä tarina siksi että omasta kokemuksesta suosittelisin isompaa asumusta. :) Mutta toki paljon on hamsterin luonteestakin ja kaikesta semmoisesta kiinni minkä verran se sitä tilaa kaipaa. Meidän neitokainen vaan vissiin aika paljon. Enempi silti parempi.
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Marpai 20.11.14 - klo:18:36
Kiitos vinkeistä. Osaisko joku vielä neuvoa mistä tuohon isompaan dunaan (99x51) saisi tason? Onko 23 cm juoksupyörä hyvän kokoinen syyrialaiselle?
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: emmesyys 20.11.14 - klo:19:52
En tiiä tehäänkö noihin isoihin duniin tehdasvalmisteisia tasoja, en oo itte ainaskaan nähnyt, mutta se ei kyllä tarkoita sitä etteikö niitä olisi. :D Eikun hei, meidänkin tuossa mukana oli jonkunmoinen muovinen tasosysteemi. Heitettiin se pois kun ei tykätty, sinne ei siis nähnyt alle ja se oli muutenkin jotenkin hassu. Mutta tasonhan voi rakentaa itse esim. puusta (joku puulevy ja siihen vaan jalat). Syrkille halkaisijaltaan 20cm juoksupyörä on minimi, riippuu sitten hamsterin koosta minkä kokoinen on sille sopiva, mutta ainaskin meidän syrkkineidille tuo 20cm oli auttamattomasti liian pieni sen vielä ollessa itsekin vasta vähän yli luovutusiän, saati sitten sen siitä vielä kasvaessa. Mutta perussääntönä kuiteskin että selkä ei saa mennä notkolle. :)
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Marpai 20.11.14 - klo:20:01
Harkinnassa vielä terraario tuon dunan tilalta. Puutorin akvaariossa näyttäisi olevan jyrsijänterraarioita kokoa 80x40x41. Osaisiko kukaan sanoa mitä hyvää on dunassa vs. jyrsijän terraario? Kumpi kannattaa valita? Kyllä on vaikeeta tehdä valintoja  :icon_cheesygrin:
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: emmesyys 20.11.14 - klo:20:08
Minä nyt taas täällä vastailen. :D Mutta meillä on kaikilla hamstereilla dunat, ihan siitä syystä että ovat helppoja ja kevyitä liikutella, ainaskin terraarioon verrattuna. Muutenkin ollaan todettu toimiviksi, ovat jotenkin käteviä, niihin saa paljon purua, mitä taas kalterihäkkiin ei välttämättä saa jos pohjalaatikko on kovin matala. Terraarioissa mun mielestä ehdoton plussapuoli on niiden kaunis ulkonäkö ja se että niihin saa purua ihan niin paljon kuin haluaa. Ne tosin on sitten raskaita siirrellä. Terraarioista ei kyllä ole sen kummemmin mulla kokemusta, koska kuten sanottua niin meillä on dunat käytössä. Ne ei tosin ole mitään kauneuden multihuipentumia, mutta käteviä tosiaan.
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Vevve 20.11.14 - klo:20:26
Terraario pitää sisällään sellaisenkin hamsterin, jolla on taipumusta jyrsiä reikiä dunaan :icon_e_wink:

Itse suosin terraarioita dunien ohitse juurikin kauniin ulkonäön ja kestävyyden takia.

Ikean pienet metalliset Variera-hyllyt ovat käteviä tasoja: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80136622/
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Marpai 20.11.14 - klo:20:40
^Kiitos tasovinkistä! Muakin viehättää terraariossa tuo, että ovat esteettisesti kauniita. Mutta tietysti raskaampia siirrellä jne. Puutorin akvaarion jyrsijäterraariot oli minusta ihan kohtuuhintaisia. Vinkkejä otetaan vastaan, jos jollakulla tietoa muista terraarioita myyvistä tahoista, hinnoista yms.  :icon_e_wink:
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: speedy gonzales 20.11.14 - klo:21:15
Just kävin tänään itse ostamassa käytetyn akvaarion syrkille 40:llä eurolla. Koko on 100/50/50. Minun syrkki pureskeli dunassa vaan juomapullon reikää, ja tässä 2:n häkin yhdistelmässä kaltereita. Mutta viikonloppuna pääsee sit uuteen!  :fruit:
: Duna vai terraario?
: sofiajja 05.01.15 - klo:23:27
Olen hankkimassa hamsteria (en ole vielä varma otanko syyrialaisen vai talvikon) ja olen yrittänyt ottaa selvää siitä, millainen asumus hamsterille pitäisi olla. Koko tietysti riippuu siitä, kumman hamsterin otan, mutta haluaisin mielipiteitä kannattaisiko ottaa duna vai terraario. Terraario kiinnostaisi koska se on täysin läpinäkyvä ja hamsterin touhuja olisi kiva seurata siitä, mutta onko terraario turhan iso talvikolle, jos päätyisin siihen? Voiko terraariota pitää ilman verkkokantta vai tuleeko kannettomuudesta jotain ongelmia? :D Entä onko jommankumman asumuksen siivoaminen helpompaa ja onko väliä onko terraariossa lasiset liukuovet vai ei? Kuulisin mielelläni muiden kokemuksia.
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Ana 06.01.15 - klo:12:13
Sanotaanko näin, että liian iso asumusta ei voi olla kummallekkaan lajille. Kumpiki on ihan hyvävaihto ehto duna ja terra. Kummassakin puolensa. Jos minulla olisi vain yksi hamsteri valitsisin varmasti terraarion juuri sen takia, että näkee sen touhuja. Syyrialainen ei pysy katottomassa terraariossa, mutta talvikko pysyy kyllä. Kannattaa ottaa myös huomioon, että syrkki osaa avata liukuovet, joten siihen pitää olla sitten "lukko" systeemi.

Hamsteriyhdityksen suositus minimikoko syyrialaisen häkille on 80 x 40. Eli valmiiks myytävistä dunista Maxi duna n. 100 x 40 on ainaoa joka menee tämän yli. Itse käytän näitä, ja ovat todella hyviä. Varsinki ferplastin. Samankokoinen terraario ajaa myös syrkille hyvin asiansa. Kääppärin sitten voi majoittaa pienempääkin halutessaan. Mulla on kääppäreille medium duna, joka on noin. 70 x 40 ja terraario on yhtä hyvä.
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Murmelsson 07.01.15 - klo:12:07
Analta tulikin jo aika tyhjentävä vastaus, eli isompi on kyllä aina parempi. :)

Omasta kokemuksesta voisin sanoa, että ei isokaan terra ole ongelma pienellä hamsterilla. Meillä talvikko asuu 160cm x 40cm kokoisessa asumuksessa, ja ainoa merkittävä muutos mielestäni dunaan verrattuna on se, että terraa tarvitsee siivota harvemmin perusteellisesti. Pienet "täsmäiskut" riittävät ja suurempia siivouksia tehdään noin 1kk välein.

Tuota terraa en toki oikein voi viedä suihkuun pestäväksi, mutta puhdistus onnistuu kyllä muutenkin. Huolellinen hinkkaus miedolla/laimennetulla pesuaineella ja perään huolellinen hinkkaus vedellä ja rätillä, päälle kuivaus niin kyllä terra puhdistuu ihan hyvin. Dunat ovat toki siitä helpompia että ne voi viedä suihkuun ja huuhdella ne siellä.

Vinkkinä, että jos Ikeaa on maisemissa, sieltä saa detolf-vitriinin halvalla ja siitä on helppo muokata terraario, johon voi hyvillä mielin asuttaa syrkinkin.
Minun edesmenneellä syrkilläni ja siskoni nykyisellä syrkillä ei olla havaittu häiriökäyttäytymistä, kun ne ovat asuneet tuollaisessa terraariossa, mutta kahdessa yhdistetyssä medium-dunassa ollessa kummatkin ovat pistäneet ranttaliksi ja jyrsineet seiniä, paukutelleet kaltereita ym.
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: sofiajja 07.01.15 - klo:16:16
Kiitos tosi paljon vastauksista  :icon_cheesygrin: oli paljon apua ja nyt on selvillä jo että otan syyrialaisen ja sille mahdollisimman ison lasiterraarion! Luin että siihen terraan voi kiinnittää akvaariomagneetilla sen juomapullon ja taidankin tehdä niin :)
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Aliisa 13.01.15 - klo:09:56
Mä saan neljän päivän päästä talvikon ja ollaan ostettu mulle ferplast duna fun ja mietin vaan että pohjalle mahtui vain 5-6cm purua niin riittääkö se
: Vs: Hamsterin dunan koko?
: Ana 13.01.15 - klo:17:02
Kyllä se riittää vaikka ennempi parempi. Pistä piiloja sille ja putkia :)
: Vs: Syyrialaiselle/kultahamsterille sopiva häkki
: speedy gonzales 01.02.15 - klo:22:37
Käykö syrkille vesivanerihäkki? Tuli vaan mieleen, kun täälläpäin niitä on aina isoja edullisesti myytävänä. Onko se helppo puhdistaa? Tällä minun syrkillä ei ole tapana paljon pureksia mitään. Muoks. No, toisaalta kun tarkemmin ajattelen asiaa, nii olishan se detolf kauniimpi katsella. Ehkä nuo vanerihäkit sopii marsuille ja kaneille kuiteski paremmin.
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: Vevve 16.02.15 - klo:15:58
Moderaattorin huomio:
Yhdistetty useita saman aiheen aloituksia tähän yhteen.

Tähän ketjuun kysymykset hamsterin asumuksen koosta. Muistathan lisätä mistä hamsterilajista on kysymys!
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: whispie 20.03.15 - klo:12:17
Eilen rantautui meille (pitkän jyrsijäharrastustauon jälkeen) uros talvikko :puna: Pikkunen on nyt juuri luovutusiässä, ja kohtuu uteliaskaveri.

MUTTA takaisin asiaan! Ostettiin kierrätyskeskuksesta vanha akvaario (höyrypesurimen kanssa putsattiin) ja tuota mittapolitiikkaa tässä tuumailen. Maksoi hirvittävät 2e, niin piti hyödyntää löytö. Tuon mitat on 60x35x35, näin poikasaikana ainakin sopivan 'pienet piirit', mutta entäs aikuisikää ajatellen, kannattaisiko kuinka paljon suurempi asumus katsella vai mitäs ootta mieltä? :icon_e_biggrin: Mieheke on lähdössä juuri viikonlopuksi mökkeilemään, niin aikoo siellä rakennella yhden lisätason ja kunnon verkkokannen, niin pääsee pikkutouhuaja mönkimään kunnolla pohjakuttereis (tuli hoksittua, että ruokakipot sen verran massiiviset + kylpyastia, että ei pääse kunnolla mönkimään vapaasti)
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: Vevve 20.03.15 - klo:14:05
^Tuo on talvikolle riittävän kokoinen, mutta tietenkin isompi on aina parempi  :icon_smile: Monet urostalvikot ovat aika "laiskanpulskeita" eivätkä välttämättä kaipaa hirveän suurta tilaa. Eli siis, voit pitää tuota asumusta tai hankkia isomman, miten vain itse koet parhaaksi.
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: whispie 23.03.15 - klo:12:44
^ Tämä pikkusankari, Mönkylä, paljastunut melkoiseksi möyrijäksi ja vipeltäjäksi. Jotenka etsimme 80cm leveää terraa :msilly: ja tasot rakenteilla, enemmän tilaa kaivautua. Plus ajateltiin tehdä sellainen erillinen kaiveskeluastia, ainakin ulkomaalaisil foorumeil talvikoiden omistajat kehunu hyväksi ajanvietteeksi pienokaiselle :mhappy:
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: barbababa 09.06.15 - klo:16:25
Moikka! Mulla on tulevalle talvikolle sellanen 100x30cm akvaario, josta tekisin terran. Tuo on tosiaan tommonen aika kapea. Pituutta sillä on varmasti riittävästi kääpiöhamsulle, mutta tuo syvyys mietityttää. Onko siitä mitään haittaa? Mulla on vaihtoehtona 70x40cm akva, mutta se tuntuu aika pieneltä, eikä kaikki haalimani virikkeet mahdu sinne.  :no: Kumpi näistä akvaarioista olisi sitten parempi ratkaisu hamsulle? :wassat:
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: BB gun 20.06.15 - klo:17:42
Se mikä ratkaisee on pinta-ala. Sen perusteella noilla asumuksilla ei ole paljon eroa, mutta tuo metrinen on toki hieman tilavampi. Käytä sitä mistä enemmän tykkäät. :)
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: hheidiv 07.02.16 - klo:22:56
Moi! Mä olen tässä jonkin aikaa miettinyt hommaavani taas pitkästä aikaa itselleni syyrianhamsterin, mutta pientä päänvaivaa tuottaa tämän hetkinen häkki, joka on syyrialaiselle kooltaan ehkä turhan pieni: pituus 56cm, leveys 35cm, korkeus 23cm, pinnojen väli 1cm? Mietin vaan, että pärjäiskö hamsu tuossa sen aikaa, kun tuon häkin tilalle etsitään jostain joku parempi häkki? Jos hamsu pääsisi kuitenkin juoksentelemaan vapaana sekä saisi paljon erinlaisia virikkeitä häkkiin pähkäiltäväksi? Pitäisikö se hamsun tyytyväisenä vai tylsistyisikö? :icon_neutral:
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: Vevve 08.02.16 - klo:22:21
^Asumus on liian pieni syyrialaiselle. Väliaikaisena asumuksena se käy minusta ehkä viikon, mutta mikset ostaisi ensin uutta häkkiä ja vasta sitten hamsteria?  :icon_e_wink:
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: hheidiv 09.02.16 - klo:11:32
Niin mä vähän arvelinkin, että tuo asumus on syrkille turhan pieni. Äiteen mielestä kun tuo asumus on kuuleman hamsulle ihan sopiva et pitää näköjään käännyttää sen pää ja sanoa, että tarvitaan suurempi asumus! Nyt harmittaa, että menin antamaan sukulaisille semmosen päälle 100cm vanhan akvaarion, jossa gerbiilit ennen asusteli!   :icon_rolleyes:

Ajattelin et jos kirppareilta kävelis vastaan semmonen suht. halpa, mutta suuri häkki, kun nää kaupoissa olevat häkit tahtoo painaa siihen satasen pintaan..  :eijei:
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: Vevve 09.02.16 - klo:22:33
^ Jos ette saa hankittua uutta häkkiä, voisitte hankkia syyrialaisen sijasta kääpiöhamsterin  :icon_smile:
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: hheidiv 10.02.16 - klo:15:21
http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/hamsterin/hamsteri/285787 (http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/hamsterin/hamsteri/285787)

Hitsi, tuommosen häkin tuolta zooplussalta bongasin, mielipiteitä?
Just tässä nimittäin vähän laskeskelin ja tajusin, että pystyn ihan keposesti ostamaan uuden häkin ja hamsterin, jos äitee on vaan suostuvainen hieman auttamaan! :icon_cheesygrin: ja kääpiöhamsterikin olis yks mahdollisuus, mutta koska oon omistanu vaan syrkkejä, niin ei oo tietoo, että millasia nuo kääpiöhamsterit oikeen on. Mielikuva on vaan villisti juoksevasta pienestä tassuttelijasta, jota saa suunnilleen saalistaa kiinni sieltä asumuksesta :nuija:
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: Vevve 10.02.16 - klo:18:41
^ Tuo häkki on oikein hyvä ja laadukas.
Kääppäreihin voi tutustua esim. täältä: http://hamsteriyhdistys.fi/hamsteritietoa/hoito-ohjeet/hamsterilajit/
: Vs: Kysymyksiä asumuksen koosta
: hheidiv 13.02.16 - klo:19:33
No nyt sitten on tuo Alaska-hamsterinhäkki laitettu tiluuseen, mikäli tilaus nyt edes meni perille, kun jotain pieniä problemia tuossa tilauksen kanssa tuli.. Hamsteri haetaan kuitenkin maanantaina eli hetken se joutuu tuossa pienemmässä häkissä odottamaan, kunnes tuo suurempi häkki saapuu, jos nyt saapuu.. Jos ei saavu, niin pitäneen tilata uudestaan :icon_cheesygrin: