• Welcome to Suomen Hamsteriyhdistys ry.
 

Sokeritauti

Aloittaja Niina-03, 16.12.07 - klo:20:09

« edellinen - seuraava »

Niina-03

#60
Mun kolme viimeistä talvikkonaarastani on lisääntynyt ekan kerran 7kk iässä  :haha  Se nyt johtui liian pitkälle venytetystä urosten etsimisestä, mutta kuitenkin hienosti meni.

Hei, jos hamsu haisee se pitää siivota  :P (no joo, tämä on kieroa huumoriani)
[size=85]Tosikko, vanha käpy.[/size]

Heli

#61
Noh, sanotaanko vaikka näin että olen hyvin herkkänenäinen ja minun nenääni hamsterit haisevat jo sinä päivänä kun ne on siivottu.  ;) Ja eläinhän ei vaadi ihmisen nenään ulottuvaa hajua haistaakseen. Mikä nyt on varmaan selvää jokaiselle, mutta kunhan mainitsen.

Hyvä kuulla että ilmeisesti noita ongelmitta vanhemmallakin iällä ekaa kertaa lisääntyviä on enemmänkin. Itse en ole tietoisesti uskaltanut antaa ensimmäisten poikasten venyä kovin pitkälle ellei hamsu (talvikko) ole ollut tyypiltään sellainen kaposampi, pienempi ja hoikempi. Tällaiset pikku-rumikset yleensä lisääntyy ihan mielettömän hyvin (iäkkäinäkin ja isoja poikueita), kun taas sitten ne isommat ja palleroisemmat on vähän riskilisääntyjiä. Yleistettynä.
Destiny's hamsterit 2001-2009

AnZu

#62
Lainaus käyttäjältä: "Mustikkamaan"
Lainaus käyttäjältä: "AnZu"Hieman OT, mutta mielestäni diabeteksesta (ihmisten) puhuttaessa yleistetään suurinpiirtein aina.

En yleistänyt, kuten Niina sanoi, ja tiedän mistä puhun. Mistä lähtien "saatetaan" tarkoittaa yleistämistä?

Hyvin usein mielestäni keskusteluissa diabetes luokitellaan yhdeksi sairaudeksi, vaikka kyse on kahdesta jokseenkin erilaisesta. Siksi koin viestisi yleistämisenä. Ehkä otan kaikki lehtienkin jutut hieman henkilökohtaisesti  :lol:
*Soundlover\'s Harry Potter "Ron"*
RIP Soundlover\'s Asteroid "Harald"
RIP Oodi

Maikkis

#63
Onko syrkeillä esiintynyt sokeritautia?

Mustikkamaan

#64
^Itselläni ei ole kokemusta yhdestäkään, enkä ole "lähipiiristä" kuullut. Käsittäisin siis, että todella todella harvassa on.
Heidi Harju
[size=85]kasvatuksessa lyhytkarvaiset mustat syyrianhamsterit

Liru laru loru, moni turha poru ratkiriidaksi muuttuu. Löpö löpö löpö, se on ihan höpö, joka leikistä suuttuu![/size]

Niina-03

#65
En ole minäkään kuullut sokeritaudista syrkeillä.
[size=85]Tosikko, vanha käpy.[/size]

X-File's/JonnaMilaya

#66
Mulla oli mahdollinen tapaus yli 10 vuotta sitten. Kyseinen naaras kuoli synnytykseen. Silloiset viisaammat eivät pitäneet  silloin diabetestä mahdollisena, vaan sdanoivat että kyllä runsaasti juovaa voi jalostukseen käyttää. En avauttanut, joten varmaa tietoa ei ole
~Solnechnyi Trusha~

Maiju*

#67
Lainaus käyttäjältä: "Niina-03"
Lainaus käyttäjältä: "Maiju*"meillä sitä ei juurikaan ole esiintynyt.
Tuo "ei juurikaan" kuulostaa lievältä muodolta "vähän on esiintynyt"  :D
Niin, kuten aiemmin mainitsin niin diabetes on ollut yhdellä vanhalla talvikolla.
Sen takia siinä oli ei juurikaan, eikä ei ollenkaan.
Riitasoinnun talvikot & kesyhiiret - kasvatus tauolla

Yökyöpeli

#68
Lainaus käyttäjältä: "Niina-03"Ja kuten Yökyöpeli loihe lausumaan, niin tätä on suvuissa varmaan runsaastikin eri lajeilla, joten totaalinen sukujen pannaan laittaminen ei ehkä ole mielekästä. Eläinlääkärini kanssa olen asiaa pohtinut jo pitkään ja ilmeisesti sairastumisissa on vain se säännönmukaisuus, että Jos jompi kumpi vanhemmista sairastuu niin jälkeläiset kantavat ja ovat altiita sairastumaan. Niitä ei saa käyttää jalostukseen! Välttämättä veli tai serkku ei kuitenkaan ole sen todennäköisempi sairastuja kuin muu massa yleensä. Lisätietoa otetaan vastaan mielellään, jos jollain on koettua tietoa tms.

Meillä on ollut yksi mielenkiintoinen sokrupoikue kinkeissä. Isä on nyt iältään vuosi ja 8kk ja emä reilu puoltoistavuotias, molemmat testausten mukaan terveitä. Silti näiden poikueessa oli useampi sokru.
Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku.

www.freewebs.com/yokyopelin

Niina-03

#69
Tämä sokerijuttu vaivaa yhä mieltäni... mietin että miten tästä voisi viisastua. Mahtaako sairastuneilta hamsuilta löytyä jotain yhteneväisyyttä, vaikka ruumiinmallista tai osatekijää ruokinnasta? Voisiko sokeritautia pitää osin myös elintasosairautena, mitä se ilmeisesti ihmisillä on. Tai voisiko sitä jotenkin ruokinnallisesti ehkäistä? Pitäisikö ruokavaliota ohjata johonkin suuntaan (kevyemmäksi ja tuoreruoka painotteiseksi?), ettei kanta huonone tai tule vuosien myötä sairaammaksi.  
Talvikkokasvatuksen lopettamisen houkutus lisääntyy vastoinkäymisten rinnalla :nuija:
[size=85]Tosikko, vanha käpy.[/size]

AnZu

#70
Lainaus käyttäjältä: "Niina-03"Voisiko sokeritautia pitää osin myös elintasosairautena, mitä se ilmeisesti ihmisillä on.

Aikuistyypin diabetes ihmisillä on, nuoruustyypin ei. [/size]
*Soundlover\'s Harry Potter "Ron"*
RIP Soundlover\'s Asteroid "Harald"
RIP Oodi

Niina-03

#71
Osa hamsuista sairastuu sokeritautiin nuorena, osa vanhana... ehkä tässä esiintyy molempia I ja II tyypin diabetesta myös hamsuilla.
[size=85]Tosikko, vanha käpy.[/size]

Ninde

#72
Campbelleilla esiintyy yleisemmin nimenomaan ykköstyypin diabetesta, harvemmin kakkostyyppiä, mutta sitäkin kyllä jonkin verran.

Yökyöpeli

#73
Kiinareillakin on molempia.
Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku.

www.freewebs.com/yokyopelin

Yökyöpeli

#74
Tulipa tuosta knikkikeskustelussa vilahtaneesta ikäasiasta mieleen että myös diabetes ongelman tiimoilta olisi syytä miettiä minkä ikäisenä hamsuja astuttelee, puhun nyt kiinareista. Eli ei mitään teiniastutuksia!
Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku.

www.freewebs.com/yokyopelin