• Welcome to Suomen Hamsteriyhdistys ry.
 
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - mirilii

#31
Mä oon ainaski aatellu et ei kukaan mua haluu kummiskaan tuntee XD
#32
Tuun!!!11 :hyper  :pilehile: :pileet:
#33
No siis tottakai jokaisen kasvattajanimeä hakevan kasvattajan on tehtävä hiukan pohjatyötä sen kasvattamansa lajin eteen. Ei kasvattajanimeä saa pelkästään parilla L1:llä vaikka ne vaaditaankin yhtenä edellytyksenä kasvattajanimelle. Lisäksi täytyy olla perehtynyt lajiin erittäin hyvin, eikä pieni (tai vähän isompikaan) kriittisyys omia eläimiä kohtaan ole pahaksi. Sitten toki vaaditaan niitä näyttelytuloksia, sillä nehän aika hyvin mittaa uuden kasvattajan jalostustyön tuloksia.

Avainsana on se oma linja, ja se että tietää mitä omilla eläimillään tekee. Tietää noin suunnilleen mitkä ovat sen oman linjan vahvuudet ja myös heikkoudet, mitä halutaan parantaa ja mistä ominaisuuksista pitää kiinni.
#34
Löin mä yhdessä kuvassa Petee kyl lättyyn!
#35
Helmien kasvattaminen on vähän hankalaa, ja koska Suomesta on kadonneet ne helmet joilla ylsi hartioillekin, on vaikea kasvattaa tasaisen tikkauksen omaavia helmiä.

Normaalia ja safiiria kasvatetaan ihan eri volyymilla kuin helmeä. Käsittääkseni niitä syntyy ihmisillä vähän "siinä sivussa" ja koska niihin ei kukaan panosta esimerkiksi sillä määrällä mitä minä panostan normaaleihin, ei niiden tasokaan voi kovin kummoinen olla. Loogista? On täällä tuossa vuosituhannen alussa helmet pärjänneet todella hienosti näyttelyissä, koska meillä oli helmikasvattajia niin meillä oli myös hienoja helmiä.  ;)

Toisaalta tuloksiin ei voi päästä yhdessä yössä...
#36
Oli kyllä älyttömän kiva näyttelypäivä. Eläimiäkään ei ollut ihan mahdottoman paljon ja päivä sujui kuin siivillä.

Olisipa näyttelyt aina noin helppoja. Ihan niinkun mun tyttökin sanoi kotipihassa, että olipa kiva näyttelymatka kun pyllyllekään kuuma! Normaalisti kun näyttelymatka ei ihan viidessä minuutissa taivu. :D
#37
Voi mulle niitä laitella niistä sukuja niin naputtelen kun on sopivaisesti tekemisen puutetta.

Siellä ei vielä olekaan juuri muuta nähtävää, kuin niitä sukuja, mutta sinne voi laittaa myös muita tietoja sekä kuolinpäivän. Mutta tosiaan noiden eläintenkin laittamisessa tietokantaan on oma rupeamansa, koska eläimiä on tällä vuosikymmenelläkin ollut ihan älyttömästi. Ja koska niitä ei ole kuin yksi ihminen sinne laittamassa.Tietenkin tulevissa sukupolvissa se kirjaaminen on helpompaa, koska ei tarvitse mennä enää kymmeniä ja taas kymmeniä sukupolvia takaisin päin.
#38
Mun tietokanta nyt toimii nyt niin, että sitä saa räpeltää vaan mie itse, mutta tietty jos se kokee suurta suosiota niin miksei sitäkin voisi miettiä että sinne pystyisi muutkin merkkailemaan tietoja. Toistaiseksi siellä nyt lukee vain eläinten sukuja, koska niissäkin on ihan kivasti vielä hommaa kun noita talvikoitakin vuosien saatossa on ollut pari.

Tietoja sinne pystyy kuitenkin merkitsemään, esimerkiksi syntymä ja kuolinpäivät, sekä lisätietoja esimerkiksi siitä että mihin eläimiä on kuollut, mutta tosiaan toistaiseksi sieltä pystyy vasta katselemaan sukutauluja.
#39
No siis mun sivuillahan on nyt ihan uusi ja hieno talvikkotietokanta, johon kyllä voi lisätä tietoa jalostuksessa käytettävistä/käytetyistä eläimistä. Ongelmia kirjauksien kanssa on mm. siinä, etten tiedä mihin rajoja voi vetää. Jos kirjaan toisten kasvateissa mahdollisesti esiintyneisiin ongelmiin, saan ryöpyn niskaani. Toisaalta en välttämättä halua kirjata ongelmia vain omista kasvateistani, sillä sittenhän tulos vääristyy ja näyttää lopulta siltä, että vain omilla eläimilläni on esiintynyt ongelmia. Ihan samoin, kun Ruotsissa ei kuulemma kiinarit sairasta diabetestä.
#41
Meille syntyi 12 tai 13 pikkuhippiä tänään.  :lov
#42
No sittenhän hamstereilla on ihan samoin. Voi toki Englannista hakea winter whiteja ja käyttää niitä jalostukseen. Pointti oli se, että niitä kuitenkin jalostetaan tiettyä standardia noudattaen. Vai huolitko sinä jalostukseen minkä tahansa eläinkauppajäniksen? Tietenkään kaneja ja hamstereita ei suoraan voi verrata. Hamsterit on eri lajeja ja kanit ovat keskenään vain eri rotuja.
#43
No siis tuohan on todella vahvassa talviturkissa, ja sitäpaitsi, nykyisen standardin mukaan tuohan olisi värivirheellinen, koska vatsaturkin pitää olla luonnonvalkoinen.

Alussahan me nimenomaan Helin kanssa mietittiin, olisiko tässä triidissä puitu safiiri ollut myös talviturkissa, niin että se valkoinen osuus olisi oikeasti vain talviturkkia.

Tuon kuvan perusteella en sanoisi että ylläoleva hamsteri on niitä valkovatsaisia mitä tässä haetaan vaan samoin kuten minunkin kuvassani, perusväri on vain kehno ja sinun safiirillasi on myös todella vahva talviturkki, joka aina vaikuttaa perusväriin.

@amorous, vähän kummeksuttaa sinunkin välinpitämätön asenteesi tuolla aiemmin puhdaslajisten/rotuisten eläinten jalostukseen, vai käytätkö kenties itsekin risteytyksiä kanikasvatuksessasi, jotta saisit hiukan terveempiä eläimiä?
#44
Siis haetaanko valkovatsaisella tällaista?

//http://www.talvikot.net/talvikot/marsipaani/marsipaani_1.jpg
Kuvakin on kyllä hirveän huono, mutta kai se väristä osviittaa antaa.

Mutta perusväri sitten on aivan kamala, enkä todellakaan usko että vatsaväriä on mahdollista saada vaaleaksi ilman että perusväri muuttuu valjuksi. Pienempi paha se vähän pienempi väriero kaarien ja vatsavärin välillä on.
#45
En nyt suinkaan tarkoittanut että kaikki meidän talvikkostandardeissa olisi huonosti, vaan nyt ensisijaisesti se, että safiirin vatsavärikään ei voi olla tummempi kuin normaalilla, koska safiiri on diluutio, eli vaalennos normaalista.

Helmellä saa olla tikkausta, kunhan se ei vaan mene pohjaväriin saakka, silloinhan se ei ole enää tikkausta. Mutta tottahan se on, että helmiäisnormaalia ei välttämättä palvele se, että sitä koittaa kasvattaa tummien normaalien kanssa. Sitten vaan pitää tehdä valinta, kasvattaako normaalia vai helmeä, vai koittaako niitä ehkä kasvattaa erillissä linjoissa.

Helmet ja safiirit voisi toimia paremmin keskenään, kun safiirissa en välttämättä lähtisi kasvattamaan kauhean tummaa safiiria, vaan sellaista minun mielestäni nättiä vaaleamman sinistäharmaata. Mutta enpäs tiedä, koska ei ole omakohtaista kokemusta, pelkkää mutua vaan. Enkä kyllä ihan varma ole mitä armas standardimme sanoo safiirin tummuusasteista, itse näen että safiiri on kaunis vaaleahkonsiniharmaana sinisellä tikkauksella vailla rusehtamista ja normaali tummana, mielellään sellaisena ettei se kellerrä, muttei ole ihan kalpeanharmaa, vaan siinä pitää olla sellainen kahvinpapujen tyylinen punaruskea sävy.