Kirjoittaja Aihe: Syrkin syömättömyys  (Luettu 78 kertaa)

Poissa Jyrsijä

  • Viestejä: 6
    • Profiili
Syrkin syömättömyys
« : 27.11.17 - klo:17:29 »
Minulla on n,8kk vanha syrkki tyttö . Aikaisemmin syönyt todella hyvin ja lähes kaikki ruoka mitä on kippoon laittanut, on kelvannut. Ei ole koskaan ruokaa hamstrannut kuin ihan pieniä määriä. Nyt viimeisen kuukauden ajan ruokaa on kokoajan vähemmän ja vähemmän kelvannut. Tarjolla aina altromin hamsterien "pölkky" ruokaa sekä siemenseosta. Kun huomasin ekan kerran ruokahaluttomuutta niin vaihdoin siemenseoksen ja hetken aikaa hamsterini sitä uutta ruokaa söi paremmin kuin edellistä. Mutta sitten ei sekään enään maistunut. Kokoajan kuitenkin muutamia pölkkyjä syönyt. Tuoreruoka on kelvannut kokoajan. Nyt hamsterini ei ole syönyt pariin viikkoon lähes yhtään siemenseosta ja vain max, kaksi pölkkyä mennyt. Salaattia/tomaattia/kurkkua ei ole nyt viikonlopun aikana edes syönyt, vaikka nekin on kelvannut aikaisemmin.

Mikä voisi olla vialla? Onko suosituksia mitä ruokaa voisi kokeilla?

Voisiko kyseessä olla että esimerkiksi hampaat olisi liian pitkät?  Vai onko nyt vain joku sairaus taustalla ja elinikä lopussa?


Muuten hamsteri voi ihan hyvin. On villi ja pirteä itsensä. Turkki on ehkä vähän menettänyt kiiltoansa jonka takia ajattelin ostaa maxim monivitamiinia.


Tälle viikolle koitan lääkäri ajan joka tapauksessa pikkuiselle saada.

Poissa Alkemistin

  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 1205
    • Profiili
    • Halimaan hamsut
Vs: Syrkin syömättömyys
« Vastaus #1 : 05.12.17 - klo:13:45 »
Mitä hamsterillesi kuuluu?

Huomasin tämän aiheen vasta äsken, mutta koska tämä on aika yleinen huolenaihe, niin vastaan joka tapauksessa. :)
Poikasiän ohitettuaan syrkki tarvitsee jo vähemmän ruokaa, joten sen yleiskunto on paras mittari. Jos hamsterisi pysyy hyvässä massassa ja on edelleen virkeä, niin ei huolta. Jos kuitenkin se tuntuu selvästi hoikalta käteen, niin voit kokeilla vaikkapa keitettyä perunaa, porkkanaa tai bataattia. Myös parsakaali on monen herkkua.