Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mustikkamaan

Sivuja: [1] 2 3
1
Poskipussi-lehti 3/11 (ilmestymiskuukausi elokuu) menee postin kuljetettavaksi tänään perjantaina 19.8. ja se jaetaan kaikille Suomen Hamsteriyhdistys ry:n vuosi- ja nuorisojäsenille.

Lehti viipyy postissa vaihtelevan ajan: joillakin se voi olla jo maanantaina, osalla vasta viikon päästä. Näille aikaeroille emme valitettavasti voi mitään. Odottakaa siis kärsivällisesti. Mikäli et vielä kahdenkaan viikon kuluttua ole saanut jäsenlehteäsi tai sen kanssa on jotakin muuta häikkää (esim. lasku- tai jäsenkorttiongelmia), ota yhteys viipymättä jäsenrekisterinhoitajaan:

Sähköposti: johanna.vihavainen(at)gmail.com
Puhelinnumero: 040 861 2466

Johanna pyytää yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla. Mikäli otat yhteyttä puhelimitse, muistathan säädylliset soittoajat - Johanna vastaa puhelimeen omalla vapaa-ajallaan.

Muistathan myös pitää osoitetietosi ajantasalla! Muuttunut osoite ilmoitetaan Johannalle.


Ystävällisin terveisin

Heidi Harju
lehden postittaja

2
Grand Gala 2011 -hamsterinäyttely

Aika: Lauantai 26.11.2011
Paikka: Hyvinkään järjestötalo (Munckinkatu 49, 05820 Hyvinkää)
Järjestäjä: Suomen Hamsteriyhdistys ry
Luokat: Ulkomuoto- ja lemmikkiluokat kaikille hamsterilajeille sekä hamstraus- ja parikilpailut. Alle 13-vuotiaat voivat tuoda myös pehmolelunsa leikkimieliseen pehmoleluluokkaan, jossa asiantunteva tuomari arvostelee pehmolelut ja palkitsee parhaat.


Tässä vuosittain järjestettävässä näyttelykauden huipentumassa on jaossa tavallistakin hienommat palkinnot, sekä seuraavat tittelit: S 1 –> GG11, KS 1 –> KGG11, ES 1 –> EGG11, PLH 1 –> LGG11!

Tuomarit:

Lyhytkarvaiset syyrialaiset: Satu Evilampi
Pitkäkarvaiset syyrialaiset: Lotta Ling, Ruotsi
Ei-standardi syyrialaiset: Pernilla Rehnqvist, Ruotsi
Campbellit & kiinankääpiöt: Saija Kukkohovi
Talvikot & roborovskit: Sebastian Mårtensson, Ruotsi
Lemmikkisyyrialaisurokset: Pernilla Rehnqvist, Ruotsi
Lemmikkisyyrialaisnaaraat: Heidi Harju
Lemmikkikääpiöt: Martina Munther
Lasten lemmikkiluokka: Martina Munther

Loput tuomaritiedot tulevat sitä mukaan kun ne vahvistuvat.

Ilmoittautumiset 11.11.2011 mennessä:

Posti-ilmoittautumiset: Veera Kujansuu, Ilomäentie 9 B 56, 00840 Helsinki
Internetilmoittautumiset: http://http://www.hamsteriyhdistys.fi/ilmoittautuminen/

Mikäli käytät ruusukepalautusvaluuttaa, ilmoitathan asiasta sähköpostitse tai kirjeitse ilmojen vastaanottajalle samalla, kun lähetät ilmoittautumisia.


Ilmoittautumishinnat SHY:n jäsenille

Standardi- ja koestandardiluokka (ulkomuotoluokkia):
1. ja 2. hamsteri: 6 €/kpl
3. hamsteri ja sitä useammat: 4 €/kpl

Ei-standardiluokka (ulkomuotoluokka):
3 €/hamsteri

Lemmikkiluokka:
1 ja 2. hamsteri: 5 €/kpl
3. hamsteri ja sitä useammat: 4 €/kpl


Ilmoittautumishinnat ei-jäsenille

Standardi- ja koestandardiluokat: 8 €/hamsteri
Ei-standardiluokka: 5 €/hamsteri
Lemmikkiluokka: 6 €/hamsteri


Lasten lemmikkiluokan ilmoittautumishinta (kaikille):

3 €/hamsteri – hamsterin omistajan tulee olla alle 13-vuotias.


Ilmoittautumiset maksetaan ennen näyttelyä seuraavasti:

Maksun saaja: Suomen Hamsteriyhdistys ry
Tilinumero: Nordea 146930-26415
Viitenumero: 4 26118käytä viitenumeroa, jätä viesti-kenttä tyhjäksi

Maksetuista näyttelymaksuista tuodaan kuitti näyttelypaikalle, jota vastaan saa osallistumisnumerot. Kuitiksi käy maksuautomaatilta tai internetpankista tulostettu kuitti. Ilman kuittia näyttelyyn ei voi osallistua.


Ilmoittautuminen on sitova!

Kun ilmoitat hamsterisi näyttelyyn, sitoudut maksamaan ilmoittautumismaksun ennen näyttelyä – vaikka hamsterisi ei tulisikaan paikalle. Näyttelymaksusta voi vapautua näyttelysääntöjen 13 §:n mukaisesti. Lunastamattomat näyttelynumerot laskutetaan tarvittaessa jälkikäteen.


Jälki-ilmoittautumiset

Hinnat (ei jäsenalennuksia!)
– standardi- ja koestandardiluokat: 10 €/hamsteri
– ei-standardiluokka: 7 €/hamsteri
– lemmikkiluokka: 7 €/hamsteri
– lasten lemmikkiluokka: 3 €/hamsteri

SHY pidättää oikeuden olla vastaanottamasta jälki-ilmoittautuneita, mikäli eläinmääräkiintiöt ylittyvät! Etukäteen ilmoittamalla varmistat siis osallistumisesi näyttelyyn. Jälki-ilmoittautumisia vastaanotetaan näyttelyaamuna klo 9–9:45.


Näyttelyluettelo

Näyttelyyn ilmoittautuneista eläimistä kasataan luettelo, jossa ne ovat tietoineen arvostelujärjestyksessä. Luettelon hinta etukäteen tilattuna 1 €, näyttelypaikalla 2 € – vain tilaamalla etukäteen varmistat luettelon saatavuuden.


Yleistä näyttelystä

Näyttelypaikalla on kahvio, josta voit ostaa pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä juotavaa.

Kun ilmoittaudut näyttelyyn, sitoudut noudattamaan Suomen Hamsteriyhdistys ry:n näyttelysääntöjä. Voit tutustua niihin etukäteen osoitteessa: http://www.hamsteriyhdistys.fi/nayttelysaannot.php.

Ennen näyttelyä saat erillisen näyttelyvahvistussähköpostin, jossa on kerrottu näyttelyn kulusta, eläinmäärät, tuomarijakauma jne. – tämä tapahtuu jossain vaiheessa ilmoittautumispäivän jälkeen, kun näyttelyluettelo on saatu valmiiksi. Mikäli ilmoittaudut postitse, eikä sinulla ole sähköpostiosoitetta, saat vahvistuskirjeen postitse ilmoittamaasi osoitteeseen.

Näyttelyn tarkemmat tiedot, kuten tarkka tuomarijako, aikataulu, eläinmäärät jne. löytyvät osoitteesta http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi heti niiden varmistuttua – pääsääntöisesti viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Näyttelyyn on kaikille vapaa pääsy!


Lisätietoja näyttelystä:

Internetistä: www.hamsteriyhdistys.fi
Sähköpostitse: http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi > keskustelua näyttelyistä.

3
Vuoden 2010 Voittajahamstereiden palkinnot

Juhlanäyttelyssä 28.5.2011 koettiin ikävä tilanne: Emme olleet saaneet ruusukkeita toimittajalta, sillä paketti oli hävinnyt matkalla "jonnekin Eurooppaan". Siten emme saaneet tavan mukaan jaettua kaikkia Vuoden 2010 Voittajahamstereiden palkintoja. Pakettia ei ole vieläkään löytynyt, mutta toimittaja on jo ryhtynyt valmistamaan ruusukkeita uudestaan ja pyrkii saamaan ne meille heinäkuun alkupuolella. Plakaatit ja pokaalit kuitenkin onneksi saimme jaettua, joten:

Mikäli olet noutanut oman plakaattisi, voit pyytää minulta myös ruusukkeesi! Pienivaraisena yhdistyksenä toimitamme ruusukkeet ensisijaisesti tuleviin näyttelyihin. Ilmoitathan, mihin näyttelyyn olisit tulossa, niin järjestän palkintosi sinne. Voit sopia myös jonkun tuttavasi hakemaan palkintosi puolestasi. Jos tiedät, ettet pääse loppuvuoden näyttelyihin, voin postittaa ruusukkeesi kotiisi.


Lisätietoja sähköpostilla

heidimarialehikoinen (at) gmail.com

4
Hallitus tiedottaa / Hamsterinpoikasen nimeäminen
« : 07.05.11 - klo:09:22 »
Hamsterinpoikasten nimeäminen

Näyttelyn ulkomuotoluokkiin osallistuessa hamsterin tulee olla rekisteröity. Kaikki puhdaslajiset hamsterit voidaan rekisteröidä Suomen Hamsteriyhdistyksen ylläpitämään rekisteriin. Kasvattajille suositellaan edullisempaa poikuerekisteröintiä, jolloin kasvattaja saa annettua kasvattiensa mukaan jo luovutustilanteessa rekisterinumerolla varustetut rekisteritodistukset. Poikuerekisteri- ja rekisteröintikaavakkeita on tulostettavissa yhdistyksen Internet-sivuilla. Myös tarkemmat rekisteröintiohjeet löytyvät Internet-sivuilta.

Kasvattajalla on oikeus nimetä poikanen siten, että jos hamsteria myöhemmin käytetään näyttelyissä tai jalostukseen, tulee näyttelyn ilmoittautumisessa sekä hamsterin jälkeläisten sukutauluissa käyttää tätä kasvattajan antamaa nimeä. Omistaja voi kutsua hamsteria toki millä nimellä tahtoo, mutta virallisissa yhteyksissä on käytettävä kasvattajan antamaa nimeä. Onkin tapana, että kuten puhdasrotuiset koiranpennutkin, myös hamsterinpoikaset nimetään kasvattajan puolesta.

Mikäli poikasen nimen eteen laitetaan kasvattajanimi tai sitä vastaava liite, tulee kyseisen kasvattajanimen olla Suomen Hamsteriyhdistys ry:n sekä Suomen Kani- ja Jyrsijäliitto ry:n hyväksymä. Siten henkilö, jolla ei ole kasvattajanimeä, ei saa nimetä hamsterinpoikasta nimin, joissa on kasvattajanimimäisiä liitteitä. Mikäli tällaista nimeä käyttää, hamsteria ei sillä nimellä hyväksytä näyttelyihin eikä rekisteriin. Tällaiset kasvattajanimimäiset liitteet tulee myös poistaa mahdollisten jälkipolvien sukutauluissa esiintyvistä nimistä. Tulee muistaa, että jotkin kasvattajanimet ovat olleet joskus virallistettuina, mutta nimen haltija on lopettanut kasvatuksen eikä sitä siksi enää ole listoissa; tällaiset liitteet pysyvät sukutauluissa sellaisinaan.

Vastaavasti hamsterin sukutauluissa esiintyvien hamstereiden nimien kasvattajanimimäiset liitteet ulkomaista alkuperää olevilla hamstereilla tulee poistaa jälkipolvien sukutauluista, mikäli kasvattajanimi ei ole alkuperämaassaan rekisteröityyn lajiyhdistykseen virallistettu. Näin tulee toimia myös, mikäli haluaa ilmoittaa ulkomaista alkuperää olevan hamsterin näyttelyyn tai rekisteröidä sen Suomen Hamsteriyhdistykseen. Mikäli alkuperämaassa ei ole lajiyhdistystä, kasvattajanimimäiset etuliitteet hyväksytään, mutta jos hamsteri tulee esim. tukun kautta maasta, jossa ei ole lajiyhdistystä, ja nimeät sen itse, sille ei edelleenkään saa laittaa kasvattajanimimäistä etuliitettä.

Kasvattajanimimäisyys on rekisteröijän, näyttelyilmoittautumisten vastaanottajan sekä SHY:n hallituksen tulkittavissa. Käytännössä se kuitenkin tarkoittaa sitä, että hamsterin nimen jostakin tietystä osasta on tunnistettavissa sen kasvattajan henkilöllisyys. Tällaisia ovat esimerkiksi:
- poikasten nimen edessä on jokin omistusmuotoinen liite
- poikasen nimen perässä on jokin kasvattajanimeen viittaava liite
- useamman poikueen nimissä on jokin kasvattajanimeen viittaava, tunnusomainen nimenosa.

Kasvattajanimeä voit anoa Suomen Hamsteriyhdistys ry:ltä, lisätietoja siitä osoitteesta <!-- m -->http://www.hamsteriyhdistys.fi<!-- m -->.

Hamsterin nimi saa olla maksimissaan 30 merkkiä pitkä, sanavälejä ei lasketa merkeiksi. Mikäli hamsterin nimeen tulee kasvattajanimi, se tulee sisällyttää tuohon 30 merkkiin – siten kasvattajanimellisillä on kasvattajanimensä merkkimäärän verran vähemmän merkkejä käytettävissään hamsterin nimeen. Nimen pituuden rajoittamisella vältetään kohtuuttoman pitkiä nimiä sukutauluissa, sillä jotkin hamsterit saavuttavat nimeensä myös huiman tittelirimpsun.

Hamsterin nimi ei saa olla hyvien tapojen vastainen, eli ei kirosanoja tai muuta selkeästi "härskiä" – ei, vaikka nimi olisi vieraskielinen. Rekisteröidessä hamstereita onkin hyvä suomentaa vieraskieliset nimet, tarvittaessa rekisteröijä (tai näyttelyilmoittautumisten vastaanottaja) voi pyytää nimen suomentamista. Hyvien tapojen vastaisten nimien kielto koskee myös nimiä, joissa jokin sopimaton sana on muutettu osittain niin, että se on kuitenkin tunnistettavissa.

Muutoin nimeäminen on hyvinkin vapaata, eli todella hienoja nimiä saa aikaiseksi ilman kasvattajanimimäisyyksiä tai hävyttömyyksiä.

Mikäli sinua askarruttaa jokin poikasten nimeämisessä, ota yhteys Suomen Hamsteriyhdistys ry:n hallitukseen.

5
Hallitus tiedottaa / PK - hallituksen kokous 3/11
« : 18.04.11 - klo:08:21 »
PÖYTÄKIRJA

Hallituksen kokous 3/11

Suomen Hamsteriyhdistys ry


Aika: 10.4.2011 klo 18:00
Paikka: <http://webchat.quakenet.org>, kanava #hallituschat

Läsnä: Saana Kankare, Marla Holma, Kirsi Kankainen (poistui klo 20:34), Mirja Hentilä, Veera Kujansuu, Anna-Kaisa Palsa (poistui klo 19:50), Heidi Harju.


1. Kokouksen avaus

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Saana Kankare avasi kokouksen klo 18:14.


2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan sekä kahden ääntenlaskijan valinta

Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Saana Kankare ja sihteeriksi Heidi Harju. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden virat yhdistettiin, virkoihin valittiin Veera Kujansuu ja Marla Holma.


3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


4. Hyväksytään työjärjestys

Työjärjestys hyväksyttiin.


5. Niina Eskelisen eron hyväksyminen ja vastuutehtävien jakaminen uudelleen

Yhdistyksen puheenjohtaja Niina Eskelinen lähettänyt eroilmoituksensa 16.3.2011. Hallitus hyväksyi eroilmoituksen, jonka myötä kutsutaan koolle ylimääräinen yleiskokous, jossa järjestetään uudet puheenjohtajavaalit.

Vastuutehtävät jaettiin seuraavasti: pr-vastaavaksi Veera Kujansuu, infovastaavaksi Marla Holma, tuomarihankintavastaavaksi Saana Kankare, tuomarikoulutusvastaavaksi Heidi Harju.


6. Ylimääräinen yleiskokous

Päätettiin kutsua koolle uuden puheenjohtajan valintaa varten ylimääräinen yleiskokous 14.5.2011 klo 14:00 Lempäälän Ideaparkin Hesburgerissa.


7. Vuoden Voittaja -plakaattien tekijä

Heidi Harju tekee plakaatit vuoden 2010 voittajahamstereille.


8. Vuoden Voittaja -pisteytys

Ehdotettiin Vuoden Voittaja -kilpailun pisteytykseen Kunniamaininnat osaksi pistelaskua. Ehdotuksesta äänestettiin ja se hylättiin äänin 5/2.

Päätettiin kuitenkin vahvistaa näyttelysääntöihin aiemmin käytäntöön otettu toimintatapa, jossa lemmikkiluokissa yli 60 ilmoittautuneen eläimen jälkeen jaetaan luokka kahtia uroksiin ja naaraisiin ja otetaan molemmille luokille omat tuomarit. Molemmat tuomareista jakavat omat PLH 1–5-sijansa. Tällä pyritään kohtuullistamaan kilpailua lemmikkiluokissa.


9. Eläinten arvostelu ulkomuotoluokissa feno- vai genotyypin mukaan

Keskustelu siitä, arvostellaanko hamsteri ulkomuotoluokissa feno- vai genotyypin mukaisesti, on ollut vilkasta. SHY päätti, että koska näyttelyt toimivat jalostuksen tukena, hamsterit tulee ilmoittaa genotyypin mukaan aina, kun se on ilmoittautumisen lähettäjän tiedossa. Eläin voidaan siirtää luokasta toiseen tuomarin päätöksellä, mikäli värimääritys on selkeästi väärä, mutta tulkinnanvaraiset kysymykset (esim. piilokilpikonnat, hopeamustat jne.) on arvosteltava sinä värinä, mitä ne geneettisesti ovat ja millä ne on sen myötä ilmoitettu.


10.  Talkookortti

Päätettiin ottaa takaisin kokeiluun talkookortti, eli päivän työstä näyttelyssä saa ilmaisen näyttelyilmoittautumisen. Työ koskee assistentin ja sihteerin tehtäviä niiden osalta, jotka ovat etukäteen ilmoittautuneet ja jotka tekevät työtä koko päivän. Hallituslaiset eivät ole oikeutettuja talkookorttiin.


11. Tuomareiden kilometrikorvausten korotus

Polttoaineiden hintojen olennaisesti noustua päätettiin nostaa tuomareiden kilometrikorvausta. Uusi korvaus on 0,19 €/km.


12. Tuomareiden päivärahojen porrastaminen

Päätettiin tarkentaa tuomareiden päivärahoja seuraavaksi:

1–30 arvosteltua hamsteria: puolipäiväraha 16 €
31–60 arvosteltua hamsteria: 2/3 päivärahasta 25 €
61 ja sitä enemmän arvosteltuja hamstereita: kokopäiväraha 34 €

Mikäli tuomari kulkee näyttelyyn yhdensuuntaisesti vähintään 300 kilometriä, saa hän joka tapauksessa kokopäivärahan 34 €.


13. Uusi neuvontanumero

Yhdistyksen neuvontanumero ei ole toiminnassa. Päätettiin, että neuvontanumerovastaava Jenna Alsio hankkii yhdistykselle uuden puhelinliittymän neuvontanumeroa varten.


14. Yhdistyksen foorumin ja netti-ilmokaavakkeen ylläpitoasiat

Webmaster Juha Oinosen irtisanouduttua tehtävistään joudutaan hankkia uusi teknisistä ylläpitoasioista vastaava henkilö. Koska tällaista henkilöä ei vapaaehtoisten joukosta löytynyt, päätettiin hankkia maksullinen palvelu, mikäli yhdistyksen budjetille sopiva löytyy. Marla Holma hoitaa kilpailutuksen, sopii rahastonhoitaja Hentilän kanssa budjettiasioista ja tekee lopulta sopimuksen valitun yhtiön kanssa. Maksullisella palvelulla samalla taattaisiin yhdistyksen internetsivujen ja foorumin teknisen ylläpidon pysyvyys ja toimivuus.


15. Lempäälän näyttelyasiat

Ei ollut erityistä käsiteltävää.


16. Jyväskylän näyttelyn ilmojen vastaanottaja (kutsu Poskipussiin 2/11)

Marla Holma ottaa ilmoittautumiset vastaan. Sitä varten Heidi Harju perustaa sähköpostiosoitteen, johon ilmoittautumiset lähetetään – siltä varalta, että netti-ilmoittautumiskaavaketta ei saada ajoissa takaisin toimintaan.


17. Ruusukekilpailun voittajien valinta

Äänestettiin ruusukekilpailun ehdotuksista, eniten ääniä sai Kati Keinosen ehdotus "hörökorva". Marla Holma arpoi muiden ehdokkaiden joukosta kaksi lisävoittajaa: Aino Jauho ja Tuulevi Hyvärinen.
18. Muut mahdolliset asiat


18.1 Runokilpailun voittajien valinta

Äänestettiin runokilpailun ehdotuksista. 1. luokassa voittajaksi tuli yksimielisesti Tuulevi Hyvärisen runo. 2. luokassa voittajaksi äänestettiin Luna Lampikarin runo. Kolmannessa kaikki äänet tulivat eri runoille, joten voittaja päätettiin arpoa. Voittajaksi nousi Karoliina Ylisen kevättä rinnassa.


18.2 Näyttelysäännöt

Näyttelysäännöt kaipasivat päivitystä. Heidi Harjun päivitysehdotukset käytiin läpi ja ne hyväksyttiin muutamin korjauksin. Olennaisia muutoksia ovat:

Campbellin ja talvikon hybridit saavat osallistua lemmikkiluokkiin.
Veteraanien ikärajat muutettiin seuraavasti: kiinakääpiöhamsteri 18 kk, muut lajit 15 kk.


18.3 Näyttelyn toimihenkilöiden ruoka

Ehdotettiin, että koska toimihenkilöiden ruokien määriä on vaikea arvioida kasvis- ja sekasyöjien vuoksi, valmistettaisiin näyttelyihin tästä lähin vain kasvisruoka. Ehdotus hyväksyttiin.


19. Kokouksen päättäminen

Kokouksen puheenjohtaja Saana Kankare päätti kokouksen klo 21:06.

6
Yleistä hamsterikeskustelua / Hamsteripulinat, osa 10
« : 09.04.11 - klo:14:01 »
Tänne jatkuu sit taas :)

Vanha täällä:
viewtopic.php?f=4&t=8105

7
Tässä kooste "akuuteista asioista", virallinen pöytäkirja tulee myöhemmin:

Päätettiin luopua joitakin vuosia aiemmin käytössä olleista "lemmikkiluokkien 50 % alennuskupongeista". Vanhat poistuvat siis käytöstä eikä uusia enää tehdä.

Näyttelyarvosanoihin lisättiin vaihtoehto "Melko hyvä". Arvosana sijoitetaan arvosanojen "Hyvä" ja "Tyydyttävä" väliin.

Tittelien nimiä muutettiin:
SHY KVA -> FIN KVA
SHY VL -> FIN VLH

Uusi titteli otettiin käyttöön: "tuplavalio"
Kun hamsteri on valmistunut valioksi, se voi valmistua vielä tuplavalioksi kahden sertifikaatin/koestandardisertifikaatin tai PLH-sijoituksen jälkeen seuraavasti:
FIN MVA + 2 * sert => FIN TMVA
FIN KVA + 2 * ksert => FIN TKVA
FIN VLH + 2 * PLH (jokin sijoista 1-5) => FIN TVLH
Hamsterille tulee siis ensin anoa ensimmäiseen valionarvoon oikeuttava titteli (ts. FIN MVA/FIN KVA/FIN VLH), vasta tämän jälkeen voit anoa "tuplavaliotitteliä". Vanha titteli siis ikään kuin "pyyhkiytyy" pois ja tilalle tulee tuplavaliotitteli.
Näiden kahden uuden sertin/ksertin/plh-sijan tulee olla keskenään eri tuomareilta. Aiempaan arvonimen saamiseen vaikuttaneita tuomareita ei siis enää oteta huomioon.
Titteleitä voi anoa hamstereille, jotka keräävät tuplavalioon oikeuttavat sijoitukset 22.1.2011 jälkeen järjestetyistä näyttelyistä.

Päätettiin, että myös FIN VLH-arvoa anotessa hamsterin tulee olla rekisteröity. Aiemmin tämä ei ole ollut pakollista, koska meillä on ollut vain jalostusrekisteri, joka vaati L1-maininnan.

Päätettiin poistaa Laatu 1 -maininta käytöstä. Tämän myötä jalostusrekisteri yhdistyy avoimeen rekisteriin. Kasvattajanimianomuksessa vaadittava jalostusrekisteriin rekisteröidyn eläimen vaatimus myös poistuu, riittää, että vaadittu määrä eläimiä on rekisteröity avoimeen rekisteriin.

Rekisteröintihinnastoa uusittiin seuraavasti:
1 eläin 2 €, 2 eläintä 3 €, 3 eläintä 4 €, 4 eläintä 5 €, 5. jne. eläin 0,50 euroa/kpl. Poikue 4 euroa.

Kiellettiin päihteiden nauttiminen näyttelyissä julkisesti, SHY kannustaa päihteettömyyteen. Päihtyneenä olo on kielletty.

Tupakointi kiellettiin näyttelypaikan välittömässä läheisyydessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei heti näyttelypaikan ovien ulkopuolella olla tupakilla, vaan mennään vähän pidemmälle sitä varten.

Palautettiin takaisin voimaan sääntö, että koirat ovat näyttelypaikalla kiellettyjä. Poikkeuslupia tähän voi anoa SHY:n hallitukselta ja tällöinkin koiran on oltava häkissä eikä se saa olla hamstereiden läheisyydessä.

Martina Munther laati SHY:n keskustelufoorumin säännöt ja ne hyväksyttiin pienin muutoksin. Tärkein on se, että allekirjoituksissa kaikenlaiset animaatiot ovat kiellettyjä, sillä ne ovat häiritseviä. Säännöt julkaistaan foorumilla mahdollisimman pian.

Hamstraus- ja parikisojen hinnaksi määriteltiin 1 €/hamstraaja tai pari.

8
PÖYTÄKIRJA

Standardikomitean kokous

Suomen Hamsteriyhdistys ry

Aika: 22.1.2011 klo 11
Paikka: Katumantie 22 A 24, 13250 Hämeenlinna
Läsnä: Heidi Harju, Saana Kankare, Satu Evilampi
____________________________________________________


1. Kokouksen avaus

Standardikomiteavastaava Heidi Harju avasi kokouksen klo 12:00


2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan sekä kahden ääntenlaskijan valinta

Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi sekä sihteeriksi Heidi Harju. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden virat yhdistettiin, valittiin Saana Kankare sekä Satu Evilampi.


3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous on kutsuttu koolle loppuvuonna 2010. Läsnä on kaksi syyrianhamsterin ulkomuototuomaria, kaksi hallituksen jäsentä sekä kolme kasvattajaa.


4. Hyväksytään työjärjestys

Hyväksyttiin työjärjestys.


5. Standardikomitean asiat

5.1)    Syyrianhamsterin näyttelystandardeja käytiin kokonaisvaltaisesti läpi. Niitä hiottiin, tarkennettiin ja rakennetta selkiytettiin. Tehtiin myös joitakin muutoksia standardeihin sekä värien nimityksiin. Ehdotettiin seuraavaa:


"SYYRIANHAMSTERIN LAJIMÄÄRITELMÄ

Pää
Pään täytyy olla leveä, kasvojen on oltava lyhyet ja kuonon pyöreä. Otsassa tulee olla erottuva otsapenger. Pään tulee olla kooltaan sopusuhtainen vartaloon nähden. Silmien täytyy olla kiiltävät, suuret (olematta ulkonevat), pyöreät ja kaukana toisistaan. Korvien täytyy olla sopusuhtaiset, ehjät ja kaukana toisistaan.


Tyyppi
Vartalon tulee olla tasaisen leveä, kiinteä ja sopusuhtaisen pituinen. Kaula, vyötärö tai lantio ei saa erottua – naaraalla sallitaan aavistuksen verran enemmän erottuva lantio kuin uroksella. Uros voi olla tyypiltään hieman naarasta pidempi.


Koko
Hamsterin tulee olla sopusuhtainen. Ihannekokoinen, täysikasvuinen hamsteri painaa noin 160–200 grammaa.


Väri
Väristandardin mukainen.


Turkki
Lyhytkarvainen: Turkin on oltava lyhyt ja erittäin tiheä. Sen täytyy olla jäntevä ja siinä on tunnuttava vastusta, kun hamsteria silitetään vastakarvaan. Turkki ei saa jakautua eikä siinä saa olla muuta turkkia pidempiä karvoja tai tupsuja.
Pitkäkarvainen, uros: Turkin on oltava erittäin tiheä. Turkin on oltava mahdollisimman pitkä, pituuden on oltava tasainen. Laahus voi olla muuta turkkia pidempi.
Pitkäkarvainen, naaras: Turkin on oltava erittäin tiheä. Turkin on oltava mahdollisimman pitkä, pituuden on oltava tasainen. Naaraiden turkki on lyhyempi kuin uroksilla, niillä on kuitenkin oltava selkeästi pituudeltaan erottuvat tupsut takareisissä. Tupsut myös korvien takana ovat toivottavat.
Satiini: Turkin on oltava erittäin kiiltävä. Kiillon on oltava tasainen. Hamsterin väri tummuu satiinihamstereilla, paitsi cinnamonilla, jolla väri vaalenee. Muutoin hamsterin turkki vastaa joko pitkäkarvaisen tai lyhytkarvaisen standardia.
Rex: Turkin on oltava erittäin kihara ja se voi olla laadultaan hieman karhea. Kiharuuden on oltava tasainen. Myös viiksikarvojen on oltava voimakkaasti kihartuneet. Muutoin hamsterin turkki vastaa joko pitkäkarvaisen tai lyhytkarvaisen standardia.
Satiini-rex: Turkin on oltava erittäin kiiltävä ja erittäin kihara. Kiillon ja kiharuuden on oltava tasaiset. Myös viiksikarvojen on oltava voimakkaasti kihartuneet. Muutoin hamsterin turkki vastaa joko pitkäkarvaisen tai lyhytkarvaisen standardia.


Kunto
Hamsterin tulee olla kokonaisuudessaan puhdas, terve ja pirteä. Sen on oltava käsikesy, se ei saa pelätä tai olla aggressiivinen.

Hamsterin vartalon tulee olla lihaksikas ja voimakas. Hamsterin tulee olla ketterä liikkeissään. Sillä ei saa olla merkittävää rasvakerrosta eikä se saa olla laiha.

Turkin tulee olla eloisa ja hyväkuntoinen. Karvattomia läiskiä, hilseilyä tai haavoja ei saa esiintyä, paljaat hajurauhaset ovat sallitut.

Hampaiden tulee olla sopivan mittaiset ja hyväkuntoiset. Kynsien tulee olla sopivan mittaiset.

Hännän ja selkärangan tulee olla rakenteiltaan normaalit, mutka tai muu selkeästi poikkeava rakenne hännässä tai selkärangassa ovat hylkääviä virheitä. Myös piikki rintalastassa on hylkäävä virhe.


Sukupuolileima
Hamsterin tulee näyttää selkeästi omaan sukupuoleensa kuuluvalta.


Näyttelyssä arvosanaa alentavia virheitä
Kaikki standardien vastaisuudet.


Näyttelyssä hylkäämiseen johtavat virheet
Jonkun ruumiinosan puuttuminen tai epämuodostuma. Suuret karvattomat läiskät, loiset ja sairaudet. Merkittävät virheet kunnossa. Naaraashamsterilla ei saa olla alle 5-viikkoisia poikasia eikä se saa olla tiine.


VÄRIMÄÄRITELMÄT

Normaali
Perusvärin on oltava erittäin voimakas ja tasainen punaruskea ilman muita värisävyjä. Pohjavärin on oltava tasainen ja tumma siniharmaa. Vatsa on norsunluun värinen harmaalla pohjavärillä. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuiden on oltava selkeästi rajautuneet ja vatsavärin mukaiset. Perusvärin on oltava tasaisesti ja voimakkaasti mustalla tikattu. Poskimerkit ovat mustat, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Kaulanauha on voimakas, tumma punaruskea, se on leveä, keskeltä katkeava ja selkeästi rajautunut. Takajalkojen takaosissa on selkeästi rajautuneet, mustalla tikatut(?) alueet. Päälaella on musta, selkeästi piirtynyt, kolmion muotoinen hilkka.

Silmät: mustat – silmien ympärillä on mustat, selkeästi piirtyneet renkaat
Korvat: tummanharmaat, lähes mustat.

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/ruskea/kellertävä/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– pohjaväri on vaalea
– puolikuut ovat pienet/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat pienet/epäselvästi rajautuneet/vaaleat
– tikkaus on vaalea, epätasainen tai se puuttuu kokonaan
– hilkka on vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Cinnamon
Perusvärin on oltava puhdas ja voimakas, tumma oranssi. Pohjavärin on oltava tasainen ja tumma siniharmaa. Vatsa on kermaisen norsunluun värinen siniharmaalla pohjavärillä. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuiden on oltava selkeästi piirtyneet ja vatsavärin mukaiset. Tikkauksen on puututtava. Kaulanauha on voimakas punaruskea, se on leveä, selkeästi piirtynyt ja katkeaa keskeltä. Poskimerkit ovat siniharmaat, sopivan kokoiset  ja selkeästi rajautuneet. Päälaella on siniharmaa, selkeästi piirtynyt, kolmion muotoinen hilkka.

Silmät: tummanpunaiset, tummuvat iän myötä.
Korvat: vaaleat ruskeanharmaalla sävyllä.

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/ruskea/kellertävä/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– pohjaväri on vaalea
– puolikuut ovat pienet/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat pienet/epäselvästi rajautuneet/vaaleat
– hilkka on vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Tummanharmaa
Perusvärin on oltava tasainen siniharmaa. Pohjavärin on oltava tasainen ja tumma siniharmaa. Vatsaväri on norsunluun värinen siniharmaalla pohjavärillä. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Perusvärin on oltava tasaisesti ja voimakkaasti mustalla tikattu. Päälaella on kolmion muotoinen, tasaisesti rajautunut hilkka, joka muodostuu voimakkaasta, mustasta tikkauksesta. Kaulanauha on tumma siniharmaa, se on leveä, selkeästi piirtynyt ja katkeaa keskeltä. Poskimerkit ovat mustat, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat, lähes mustat.

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/ruskea/kellertävä/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– pohjaväri on vaalea
– puolikuut ovat pienet/ruskehtavat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat ruskehtavat/vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– tikkaus on ruskehtava/vaalea/epätasainen tai se puuttuu kokonaan
– hilkka on ruskehtava/vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Lila
Perusvärin on oltava tasainen, pehmeä vaaleanharmaa vaaleanpunaisella vivahteella. Pohjavärin on oltava tasainen ja pehmeä vaaleanharmaa. Vatsan on oltava norsunluun värinen. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset vaaleanpunaisella sävyllä, ne ovat sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Tikkauksen on puututtava. Kaulanauha on vaaleanharmaa vaaleanpunaisella sävyllä, sen on oltava leveä, selkeästi rajautunut ja keskeltä katkeava. Poskimerkit ovat harmaat lilalla sävyllä, ne ovat sopivan kokoiset ja selkeästi piirtyneet. Päälaella on lilanharmaasta tikkauksesta muodostuva, selkeästi rajautunut, kolmion muotoinen hilkka.

Silmät: tummanpunaiset, tummuvat iän myötä.
Korvat: harmaat vaaleanpunaisella sävyllä.

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/ruskehtava/kellertävä/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– pohjaväri on vaalea
– puolikuut ovat pienet/ruskehtavat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat ruskehtavat/vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– hilkka on ruskehtava/vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Vaaleanharmaa
Perusvärin on oltava vaaleanharmaa ja sen osuus karvasta on noin 1/3. Toinen kolmannes on voinvaalea. Pohjaväri on tummanharmaa. Vatsavärin on oltava voinvaalea, pohjavärin harmaa. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset, sopivan kokoiset ja selkeästi piirtyneet. Perusvärin on oltava tasaisesti ja voimakkaasti tikattu erittäin tummalla harmaalla. Kaulanauha on tumma ruskea tai harmaa, se on leveä, selkeästi piirtynyt ja katkeaa tasaisesti keskeltä. Poskimerkit ovat tummanharmaat lähes mustat - ei kiinteät vaan tikatut. Niiden tulee olla sopivan kokoiset ja selkeästi piirtyneet. Päälaella on tummanharmaasta tikkauksesta muodostunut, selkeästi rajautunut, kolmion muotoinen hilkka.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/kellertävä/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– pohjaväri on vaalea
– puolikuut ovat pienet/ruskehtavat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat ruskehtavat/vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– tikkaus on ruskehtava/vaalea/epätasainen tai se puuttuu kokonaan
– hilkka on ruskehtava/vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Blondi
Perusvärin on oltava tasainen kermanvaalea. Pohjaväri vaaleanharmaa. Vatsa on norsunluun värinen. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet. Kuono-osa on tyypillisesti oranssin sävyinen.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset, sopivan kokoiset ja selkeästi piirtyneet. Tikkauksen on puututtava. Kaulanauha on oranssin sävyinen kermanvaalea, se on leveä, selkeästi rajautunut ja katkeaa tasaisesti keskeltä. Poskimerkit ovat vaaleanharmaasta tikkauksesta muodostuvat, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Päälaella on tikkauksesta vaaleanharmaasta tikkauksesta muodostuva, tasaisesti rajautunut, kolmion muotoinen hilkka.

Silmät: tummanpunaiset
Korvat: vaaleat harmaalla vivahteella

Tyypillisiä virheitä
– perusväri on liian vaalea/kellertävä/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– pohjaväri on vaalea
– puolikuut ovat pienet/ruskehtavat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat ruskehtavat/perusväriin nähden vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– tikkaus
– hilkka on ruskehtava/perusväriin nähden vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Keltainen
Perusvärin on oltava voimakas, puhdas kullankeltainen. Pohjaväri on kermainen norsunluu. Vatsa on norsunluun värinen. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Turkin on oltava tasaisesti ja voimakkaasti tikattu mustalla. Kaulanauha on perusvärin mukainen, se on leveä, selkeästi rajautunut ja katkeaa keskeltä. Poskimerkit ovat mustat, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet - ei kiinteät, vaan tikatut. Päässä on mustasta tikkauksesta muodostuva, kolmion muotoinen, tasaisesti rajautunut hilkka.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat, lähes mustat.

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– pohjaväri on vaalea
– puolikuut ovat pienet/tummat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat ruskehtavat/vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– tikkaus on ruskehtava/vaalea/epätasainen tai se puuttuu kokonaan
– hilkka on ruskehtava/vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Hunaja
Perusväri on vaalea oranssi. Vatsa on norsunluun värinen vaaleanpunaisella sävyllä. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Poskimerkit ovat kanelin väriset, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Hyvin haalea, kanelinsävyinen tikkaus ja hilkka ovat sallitut, mutta niiden puuttuminen on toivottavaa. Kaulanauha on vaalea oranssi, se on leveä, selkeästi piirtynyt ja katkeaa tasaisesti keskeltä.

Silmät: tummanpunaiset
Korvat: vaaleanharmaat.

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– pohjaväri on vaalea
– puolikuut ovat pienet/tummat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat ruskehtavat/vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– liian voimakas tikkaus tai hilkka
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttui


Helmiäisharmaa
Perusväri on vaalea, hieman kermaan vivahtava harmaa juuriin saakka. Vatsa on vaalean norsunluun värinen. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset, ne ovat sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Turkki on tasaisesti hunnutettu mustalla tikkauksella. Kaulanauha on perusvärin mukainen, selkeästi rajautunut ja katkeaa tasaisesti keskeltä. Poskimerkit ovat pehmeästi mustalla tikatut, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Päälaella on pehmeästä, mustasta tikkauksesta muodostuva, selkeästi rajautunut, kolmion muotoinen hilkka.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/vaaleanpunaiseen tai oranssiin vivahtava/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– puolikuut ovat pienet/tummat/epäselvästi rajautuneet   
– poskimerkit ovat vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– tikkaus on vaalea/epätasainen tai se puuttuu kokonaan
– hilkka on vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Helmiäislila
Perusväri on hyvin vaalea, kermaan vivahtava harmaa. Vatsa on vaalean norsunluun värinen. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset, ne ovat sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Turkki on tasaisesti hunnutettu harmaalla tikkauksella. Kaulanauha on perusvärin mukainen, selkeästi rajautunut ja katkeaa tasaisesti keskeltä. Poskimerkit ovat pehmeästi harmaalla tikatut, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Päälaella on pehmeästä, harmaasta tikkauksesta muodostuva, selkeästi rajautunut, kolmion muotoinen hilkka.

Silmät: punaiset
Korvat: värittömät

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– puolikuut ovat pienet/tummat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– tikkaus on vaalea/epätasainen tai se puuttuu kokonaan
– hilkka on vaalea/epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Ruoste
Perusvärin on oltava tasainen, voimakas oranssinruskea. Pohjaväri on tasainen ja tumma ruskeanharmaa. Vatsa on norsunluun värinen vaaleanharmaalla pohjavärillä. Perus- ja vatsavärin on oltava selkeästi toisistaan rajautuneet.

Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Turkin on oltava kevyesti tikattu ruskealla. Kaulanauha on syvän ruosteen ruskea, se on leveä, selkeästi rajautunut ja katkeaa tasaisesti keskeltä. Poskimerkit ovat syvän ruosteen ruskeat, sopivan kokoiset ja selkeästi rajautuneet. Päälaella on syvän ruosteen ruskea, selkeästi rajautunut, kolmion muotoinen hilkka. Silmien ympärillä on syvän ruosteen ruskeat renkaat.

Silmät: mahdollisimman tummanruskeat
Korvat: tummanruskeat

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/ruskea/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– puolikuut ovat pienet/tummat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– tikkaus on epätasainen tai se puuttuu kokonaan
– hilkka on vaalea tai epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Hopeanharmaa
Turkin on oltava pehmeän vaaleanharmaa, mahdollisimman valkoinen. Pohjavärin on oltava tumma siniharmaa. Vatsan on oltava mahdollisimman valkoinen. Turkin on oltava tasaisesti tikattu tumman harmaalla, lähes mustalla. Poskimerkit ovat tummanharmaat, lähes mustat. Puolikuut ovat vatsavärin mukaiset.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat

Tyypillisiä virheitä:
– perusväri on vaalea/kellertävä/ruskea/epätasainen/epäselvästi rajautunut
– vatsaväri on tumma/epätasainen/epäselvästi rajautunut tai siinä on valkoisia laikkuja
– puolikuut ovat pienet/tummat/epäselvästi rajautuneet
– poskimerkit ovat vaaleat/pienet/epäselvästi rajautuneet
– tikkaus on epätasainen tai se puuttuu kokonaan
– hilkka on vaalea tai epäselvästi rajautunut
– kaulanauha on liian leveä/kapea/väärän sävyinen/aukko puuttuu


Soopeli
Perusvärin on oltava mahdollisimman tumma, tasaisen colanruskea syvälle turkkiin saakka. Pohjavärin on oltava creme. Silmiä ympäröivät cremen väriset renkaat.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat – lähes mustat

Tyypillisiä virheitä
– Perusväri liian vaalea ja ruskea, epätasainen.
– Pohjaväri liian vaalea.
– Vatsavärissä valkoisia laikkuja.
– Turkki on juuriin asti perusvärinen, jolloin creme pohjaväri puuttuu


Creme
Koko turkin on oltava kermainen, voimakas keltaoranssi juuriin saakka.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat, lähes mustat

Tyypillisiä virheitä
– Perusväri liian vaalea, epätasainen.
– Väri vaalenee karvan juuressa.
– Vatsavärissä valkoisia laikkuja.
– Perusväri liian tumma


Punasilmäinen creme
Koko turkin on oltava aprikoosin keltainen vaaleanpunaisella sävyllä, juuriin saakka.

Silmät: tummanpunaiset, tummuvat iän myötä
Korvat: harmaat aprikoosilla sävyllä

Tyypillisiä virheitä
– Perusväri liian keltainen tai liian vaalea, epätasainen.
– Väri vaalenee karvan juuressa.
– Vatsavärissä valkoisia laikkuja.


Minkki
Värin on oltava oranssinruskea ja ulotuttava syvälle turkkiin saakka. Pohjavärin on oltava crememäisen oranssinruskea. Pohjavärin mukaiset renkaat silmien ympärillä ovat toivotut.

Silmät: tummanpunaiset, tummuvat iän myötä
Korvat: ruskeat

Tyypillisiä virheitä
– Perusväri liian harmaa/ruskea/epätasainen.
– Pohjaväri liian vaalea.
– Vatsavärissä valkoisia laikkuja.


Soopelisuklaa
Värin on oltava tasainen ja puhdas keskiruskea ja ulotuttava syvälle turkkiin. Pohjavärin on oltava karamelli. Pohjavärin mukaiset renkaat silmien ympärillä ovat toivotut.

Silmät: mahdollisimman tumman ruskeat
Korvat: ruskeat

Tyypillisiä virheitä
– Perusväri liian tumma/liian vaalea/epätasainen.
– Pohjaväri liian vaalea.
– Vatsavärissä valkoisia laikkuja.


Kupari
Värin on oltava tasainen, voimakas ja puhdas kuparin punaruskea juuriin saakka.

Silmät: erittäin tummanpunaiset (tummuvat iän myötä)
Korvat: vaaleat ruskeanharmaat

Tyypillisiä virheitä
– Perusväri liian harmaa, liian ruskea, epätasainen.
– Pohjaväri liian vaalea.
– Vatsavärissä valkoisia laikkuja.


Norsunluu
Turkissa on oltava vaalean harmahtavan kerman värisävy juuriin saakka.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat, lähes mustat.

Tyypillisiä virheitä:
– Perusväri liian keltainen.


Punasilmäinen norsunluu
Turkissa on oltava pehmeän vaalean harmahtavan kerman värisävy juuriin saakka.

Silmät: erittäin tummanpunaiset
Korvat: vaalean punertavan harmaat

Tyypillisiä virheitä:
– Perusväri liian keltainen.


Tummakorvainen valkoinen
Koko turkin on oltava puhtaan valkoinen juuriin saakka, täysin ilman minkäänlaisia vivahteita.

Silmät: puhtaan kirkkaan punaiset, tummuvat iän myötä.
Korvat: mahdollisimman tummanharmaat, lähes mustat.

Tyypillisiä virheitä:
– Epäpuhtaita vivahteita turkissa.
– Korvat liian vaaleat tai niissä on vaaleita laikkuja.


Punasilmäinen valkoinen
Koko turkin on oltava puhtaan valkoinen juuriin saakka, täysin ilman minkäänlaisia vivahteita.

Silmät: puhtaan kirkkaanpunaiset
Korvat: värittömät

Tyypillisiä virheitä
– Epäpuhtaita vivahteita turkissa.
– Korvissa tummia laikkuja.


Musta
Perusvärin on oltava puhdas ja tasainen musta. Pohjavärin on oltava joko siniharmaa tai musta. Tassut ovat valkoiset nilkoista alaspäin.

Silmät: mustat
Korvat: mustat

Tyypillisiä virheitä
– Perusväri liian ruskea tai epätasainen
– Valkoisia laikkuja vatsassa/rinnassa
– Tassujen valkoiset sukat nousevat nilkkojen yläpuolelle.


Kyyhkynharmaa
Värin on oltava tasainen, sinertävä, syvän keskiharmaa juuriin saakka.

Silmät: punaiset, tummuvat iän myötä
Korvat: harmaat

Tyypillisiä virheitä:
– Perusväri liian ruskea/liian vaalea.
– Valkoisia laikkuja rinnassa/vatsassa.


Mustasilmäinen valkoinen
Värin on oltava puhtaan valkoinen juuriin saakka.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat

Tyypillisiä virheitä:
– Värissä on epäpuhtauksia
– Laikukkaat korvat.


Hopeasoopeli
Perusvärin on oltava mahdollisimman tumma, tasaisen colanruskea syvälle turkkiin saakka. Pohjavärin on oltava valkoinen. Silmiä ympäröivät valkoiset renkaat.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat, lähes mustat.

Tyypillisiä virheitä:
– Perusväri liian vaalea ja liian ruskea, epätasainen.
– Vatsavärissä valkoisia laikkuja.


Musta-keltainen (värin nimi muutettiin, entinen nimi "keltainen musta")
Perusväri on voimakas kullankeltainen ja se kattaa karvan keskiosan. Pohjaväri on tasainen ja kermainen norsunluun värinen. Karvan kärjet ovat mustat.

Värin yleisvaikutelmana on musta hamsteri, jolla on keltainen pohjaväri.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat, lähes mustat.

Tyypillisiä virheitä:
– Karvan keltainen osuus vaalea/epätasainen
– Karvan musta osuus on vaalea/epätasainen/täysin puuttuva.
– Pohjaväri on liian tumma.


Kyyhkynharmaa-hunaja (värin nimi muutettiin, entinen nimi "hunaja-kyyhkynharmaa")
Perusväri on voimakas hunaja (kts. hunaja-värin standardi) ja se kattaa karvan keskiosan. Pohjaväri on tasainen ja kermaisen norsunluun värinen. Karvan kärjet ovat kyyhkynharmaat (kts. kyyhkynharmaa-värin standardi).
Värin yleisvaikutelmana on kyyhkynharmaa hamsteri, jolla on hunaja pohjaväri.

Silmät: punaiset
Korvat: värittömät vaaleanpunaisella sävyllä

Tyypillisiä virheitä:
– Karvan hunaja osuus vaalea/epätasainen
– Karvan kyyhkynharmaa osuus on vaalea/epätasainen/täysin puuttuva.
– Pohjaväri on liian tumma.


Suklaa
Perusvärin on oltava mahdollisimman tumma, lämmin tummanruskea, syvälle juuriin saakka. Pohjaväri on hieman vaaleampi. Tassut ovat nilkoista alaspäin valkoiset.

Silmät: ruskeat
Korvat: ruskeat.

Tyypillisiä virheitä:
– Perusväri vaalea, punertava tai epätasainen.
– Valkoisia laikkuja vatsassa, leuassa ja rinnassa.
– Tassujen valkoiset sukat ulottuvat nilkkojen yläpuolelle.


Karamelli

Värin on oltava keltaoranssi ruskealla sävyllä juuriin saakka.

Silmät: mahdollisimman tummanruskeat
Korvat: vaaleanharmaat


Luonnonvalkoinen
Hamsteri muistuttaa mustasilmäistä valkoista, mutta turkissa on persikan värinen vivahde, eikä se ole puhtaan valkoinen.

Silmät: mustat
Korvat: tummanharmaat

Tyypillisiä virheitä
– Väri on liian tumma, epätasainen tai liian ruskea.
– Laikukkaat korvat.


Valkonauhainen
Kuvion on annettava vaikutelma hamsterista, jolla on valkoinen, vartalon kokonaan ympäri kiertävä nauha. Sen leveyden tulisi olla noin 1/3 hamsterista. Nauhan on oltava keskeisesti sijoittunut, eikä se saa olla vino. Sen on oltava katkeamaton ja tasaisen leveä, selvästi piirtyneillä, yhdensuuntaisilla reunoilla. Vatsan on oltava kokonaan valkoinen selkeästi piirtyneillä reunoilla. Valkoisten alueiden on oltava puhtaan valkoisia juuriin saakka. Muun värityksen on oltava vastaavan nauhattoman standardin mukainen.

Silmät: samanlaiset kuin vastaavalla nauhattomalla, rubiinit tai keskenään eriväriset
Korvat: samanlaiset kuin vastaavalla nauhattomalla, värittömät tai osittain värittömät.

Tyypillisiä virheitä:
– Nauha on perusvärillä katkaistu/epätasainen/vino/liian kapea.
– Nauhassa on värillisiä laikkuja.
– Nauhan muodostama kuvio on levinnyt perusvärille kuuluville alueille


Laikukas
Hamsterin on annettava vaikutelma valkoisesta eläimestä, jolla on perusvärisiä laikkuja. Laikkujen on oltava selvästi piirtyneet ja niiden on jakauduttava tasaisesti koko keholle, paitsi vatsaan, jonka on oltava kokonaan valkoinen. Valkoisten alueiden tulee olla puhtaan valkoiset juuriin saakka. Muu turkin väri noudattaa vastaavan laikuttoman standardia.

Silmät: samanväriset kuin vastaavalla laikuttomalla, rubiinit tai keskenään eriväriset.
Korvat: samanväriset kuin vastaavalla laikuttomalla, värittömät tai osittain värittömät.

Tyypillisiä virheitä:
– Värillisten alueiden väri usein vaalea.
– Värilliset alueet valtavärinä.
– Liian vähän perusvärisiä laikkuja.
– Epätasainen värien jakauma.
– Värillisten alueiden pohjaväri liian vaalea.


Valkonauhainen-laikukas
Hamsterin valkonauhaisuuden tulee olla valkonauhaisen standardia vastaava. Valkonauhaisuuden ulkopuolella esiintyvä alue on puhtaan valkoinen ja siinä tulee olla tasaisesti jakautuneita ja selkeästi piirtyneitä, värillisiä laikkuja, joiden värityksen on vastattava kyseisen värin standardia. Vatsa on oltava valkoinen, värimerkkisillä kaulanauha puuttuu.

Silmät: samanväriset kuin vastaavalla kuviottomalla muunnoksella, rubiinit tai keskenään eri väriset.
Korvat: mieluummin laikukkaat tai värittömät kuin kokonaan värilliset.

Tyypillisiä virheitä
– Värillisiä laikkuja on liian vähän.
– Värillisiä laikkuja alueilla, joiden kuuluu olla valkoiset.
– Laikut ovat epätasaisesti jakautuneet
– Yksiväriset korvat


Kilpikonna
Värin on muodostuttava tasaisesti jakautuneista, keltaisista ja jonkun muun värisistä (paitsi valkoisista) laikuista. Laikkujen on oltava selvästi toisistaan erottuvia ja keskenään yhtä suuria. Keltaisen värin on ulotuttava juuriin saakka. Toisen värin on vastattava k.o. värin standardia. Vatsassa on myös oltava kilpikonnalaikkuja. Tikkaus on sallittua. Musta-keltaiset laikut ovat sallitut, mutta ei toivottavat. Värimerkkisten kaulanauhan on oltava mielellään myös kaksivärinen, vaikkei se olekaan pakollista, selvästi piirtynyt mahdollisimman kapealla aukolla.

Esimerkkejä keltaisen sävystä (ensin mainittu perusväri): musta – kullankeltainen; normaali – voimakkaan aprikoosin keltainen; tummanharmaa - lila; cinnamon - hunaja.

Silmät: samanväriset kuin perusvärisellä
Korvat: samanväriset kuin perusvärisellä

Tyypillisiä virheitä:
– Liian tummia keltaisia laikkuja
– Liian vähän/epätasaisesti sijaitsevia laikkuja
– Kilpikonnalaikut puuttuvat vatsasta
– Kilpikonnalaikut ovat keltaiset-mustat
– Laikut ovat liian pieniä


Roan
Roan-kuvioinen hamsteri antaa vaikutelman valkoisesta eläimestä, jolla on tasaisesti perusvärisiä karvoja joukossa. Vatsaturkki saa olla valkoinen. Värillisten karvojen tulee noudattaa k.o. värin standardia, joskin hienoinen värin vaaleneminen sallitaan. Otsa ja lavat voivat olla väriltään tummemmat.

Silmät: samanväriset kuin vastaavalla kuviottomalla, rubiinin- tai kirkkaanpunaiset
Korvat: samanväriset kuin perusvärisellä, osittain tai kokonaan värittömät

Muuta: voi esiintyä vain yksivärisillä


Valkovatsainen (kuvion nimi muutettiin, entinen nimi "valkomahainen")
Perusvärissä on yläosassa oltava levinneitä valkoisia peitinkarvoja, mikä johtaa siihen, että eläin näyttää normaalia vaaleammalta. Vatsan on oltava valkoinen. Muutoin sama kuin perusväri.

Silmät: samanväriset kuin perusvärillä, punaisella kiillolla
Korvat: samanväriset kuin perusvärillä.

Tyypillisiä virheitä
– Perusväri liian vaalea
– Värimerkit epätasaiset


5.2) Käsitellään asia, siirretäänkö syyrianhamsterin umborous uudestaan standardiin tai koestandardiin

Värimerkkisille syyrianhamstereille kirjoitettiin umborous-kuvion standardi ja se ehdotettiin siirrettäväksi standardiluokkaan. Perusteena siirrolle oli, että se on ollut siellä myös aiemmin ja se voi esiintyä kaikilla värimerkkisillä väreillä samaan tapaan kuin valkokuviot. Yksiväriset päätettiin sulkea tästä pois, sillä umborous-kuvio vaikuttaa niihin eri tavoin, joten yksivärisille umborous-kuvioille tehdään myöhemmin tarvittaessa omat standardinsa (vrt. soopeli, minkki jne.). Standardikomitea ehdotti standardiksi seuraavaa:

"Hamsterin perusväri on sama, kuin ilman umborous-kuviota, mutta karvat tummenevat voimakkaasti kohti kärkiä. Tikkaus kuten kunkin värin standardissa, mutta umborouksen tummuuden vuoksi ei erotu yhtä selvästi kuin vastaavan värisellä ei-umborouksella. Poskimerkit samanlaiset kuin vastaavalla ei-umborouksella, mutta ne saavat olla aavistuksen epäpuhtaamman väriset. Puolikuiden ja vatsan väri harmaa. Pohjaväri kuten vastaavalla ei-umborouksella, mutta tavallista tummemmalla, harmaalla vivahteella. Silmiä ympäröivät perusväriset renkaat ovat sallitut."


5.3) Syyrianhamsterin ja campbellin koestandardissa olevien värien tilanne tarkistetaan, ovatko ne valmiita siirtymään standardiluokkaan. Standardeja myös tarvittaessa muokataan.

Campbellin koestandardissa olevien värien tilannetta ei tarkastettu, sillä paikalla ei ollut kääpiöhamstereiden ulkomuototuomaria. Syyrianhamsterin koestandardiväreille ja -kuvioille ehdotettiin seuraavaa:

Kyyhkynharmaa-hunaja (ent. hunaja-kyyhkynharmaa), helmiäislila, karamelli sekä valkovatsainen (ent. valkomahainen) ehdotetaan siirrettäviksi standardiluokkaan.

Beige ja siniminkki ehdotetaan palautettaviksi ei-standardiin.


5.4) Nimetään useita syyrianhamsterin ei-standardivärejä ja -kuvioita
Ehdotettiin nimiä joillekin yleisille ei-standardissa oleville väreille ja kuvoille, jotta niistä käytettäisiin yhteneväisiä nimityksiä. Ehdotettiin seuraavaa:


– Valkotäpläinen (ent. "white)
– Valkolaikukas (ent. vironlaikukas)
– Hopeamusta (aaSgsg/aaSgSg)
– Hopeakyyhkynharmaa (aappSgsg/aappSgSg)
– Oranssi (bbpp), ent. "punasilmäinen ruoste"
– Suklaa-keltainen (aabbTo/aabbToTo), ent. "ruskeasilmäinen keltainen/keltainen-suklaa""


5.5) Tarkistetaan keltainen musta -värin kirjoitusasu

Tarkistettiin keltainen-musta värin kirjoitusasu. Ehdotettiin, että nimestä tehdään kielioppisääntöjen mukainen sekä parhaiten väriä kuvaava. Ehdotettiin värin nimeksi "musta-keltainen".


5.6) Nimetään roborovskin kuviot, laaditaan niille mahdollisesti koestandardeja.


Nimettiin roborovskien ei-standardikuvioita, jotta niistä käytettäisiin yhteneväisiä nimiä. Ehdotettiin seuraavia:
– Isabellahusky (ent. "resessiivinen husky")
– Platinahusky (ent. "dominoiva husky")
– Mustasilmäinen valkoinen
– Laikukas

Koestandardeja ei laadittu.


6. Muut standardikomitean esittämät asiat
Standardikomitealla ei ollut muita asioita.


7. Kokouksen päätös
Kokouksen puheenjohtaja Heidi Harju päätti kokouksen klo 16:50.

9
Suomen Hamsteriyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous

Täten kutsumme teidät yhdistyksen sääntömääräiseen kevätkokoukseen, jossa käsitellään alla mainitut asiat. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Suomen Hamsteriyhdistys ry:n jäsenet, äänioikeutettuja ovat yli 15-vuotiaat jäsenet. Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Jokaisella äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus edustaa oman äänensä lisäksi kahta yhdistyksen jäsentä valtakirjalla. Valtakirjan tulee olla yksilöity ja nimetty tälle kokoukselle. Tarvittaessa valtakirjan antajan on todistettava jäsenyys maksetusta jäsenmaksusta kuitilla.

Paikka: Tuomentie 7 C 26, 05840 Hyvinkää
Aika: 19.3.2011 klo 12

Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. Kokouksen avaus.
2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan sekä kahden ääntenlaskijan valinta.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4. Hyväksytään työjärjestys.
5. Vuoden 2007 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen toimintavuoden 2007 hallitukselle.
6. Vuoden 2008 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen toimintavuoden 2008 hallitukselle.
7. Vuoden 2009 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen toimintavuoden 2009 hallitukselle.
8. Vuoden 2010 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen toimintavuoden 2010 hallitukselle.
9. Hallituksen esittämät tai kokouskutsussa mainitut asiat.
9.1 Sääntömuutos: Käsitellään ehdotus, että vuodesta 2012 lähtien yhdistyksen toiminnantarkastajia valitaan kahden sijaan yksi.
10. Kokouksen päätös.

10
Keskustelua näyttelyistä / Ruusukepalautuksista
« : 03.01.11 - klo:09:36 »
Ruusukepalautuksista

Jos sinulla on ehjiä ja puhtaita SHY:n ruusukkeita, joille sinulla ei ole käyttöä, niin tarjoa niitä yhdistykselle! Saat niistä "SHY:n valuuttaa", eli voit käyttää niistä saatua rahaa näyttelyilmoissa tai rekisteröinneissä.

1-2 laskoksen ruusukkeista saat 0,50 euroa per ruusuke
3 laskoksen ja suuremmista ruusukkeista saat 1 euron per ruusuke.

Tärkeintä on siis, että ruusukkeet ovat ehjiä ja puhtaita. Vaikka laskokset olisivat lytyssä ja nauhat rypyssä, se ei haittaa, sillä ne saadaan korjattua :) Ja vaikka olisit kirjoittanut ruusukkeen takapahviin jotain, niin sekään ei haittaa!


Ruusukkeet kannattaa palauttaa heti näyttelyssä

Mikäli palautat ruusukkeet heti palkintojenjaon jälkeen, saat niistä huomattavasti paremman hinnan: 1 euro per laskos! Tämä siksi, että ne ovat kuosissa jo valmiiksi.


Ruusukkeita voit palauttaa SHY:n näyttelyissä, esimerkiksi Hyvinkäällä 12.2.! Otan vastaan ruusukkeita palkintojenjaon jälkeen, mutta jos sinun täytyy lähteä jo sitä ennen, nykäise hihasta :)

Otamme vastaan myös pokaaleita, tarjoa!


Iloisin terveisin

Heidi Harju, ruusukevastaava
heidimarialehikoinen@gmail.com


P.S. Ja laskoshan on se "kangaskehä" siinä pahvisen keskustan ympärillä.

11
Yleistä hamsterikeskustelua / Uudet tulokkaat 2
« : 31.12.10 - klo:14:48 »
...kuvat ja keskustelu jatkuupi täällä :)

Vanha ketju on täällä viewtopic.php?f=4&t=4285

12
Udellaampas vielä näin Joulun alla, kekkä on suunnitelleet tulevansa? :)

Aika: Lauantai 12.2.2011
Paikka: Hyvinkään Järjestötalo, Munckinkatu 49, 05820 Hyvinkää
Järjestäjä: Suomen Hamsteriyhdistys ry
Luokat: Ulkomuoto- ja lemmikkiluokat kaikille hamsterilajeille
Ilmoittautumiset 31.1.2011 mennessä.


Ja kutsuhan on täällä:
viewtopic.php?f=18&t=8116&p=139071#p139071

13
Yleistä hamsterikeskustelua / Poskipussi 4/10
« : 25.11.10 - klo:17:58 »
Postitin tänään Poskipussin 4/10 Hamsteriyhdistyksen jäsenille. On perillä pääosin viikon puolivälin maissa, osalla aiemmin ja osalla myöhemmin - riippuu ihan lajittelukeskusten ja postipoikien reippaudesta :)

Onpa hemaseva kansi!  :lov

14
Pöytäkirja

Hallituksen järjestäytymiskokous 1/11

Suomen Hamsteriyhdistys ry


Aika: 18.10.2010 klo 19:00
Paikka: http://hamsteriyhdistys.net/hallituschat/

Läsnä: Niina Eskelinen, Saana Kankare, Veera Kujansuu, Heidi Harju, Mirja Hentilä (19:05 eteenpäin), Jenna Alsio, Anna-Kaisa Palsa, Marla Holma, Kirsi Kankainen, Janette Hallikainen.


1. Kokouksen avaus

Niina Eskelinen avasi kokouksen klo 19:03.


2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan sekä
kahden ääntenlaskijan valinta


Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Niina Eskelinen, sihteeriksi Heidi Harju.
Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden virat yhdistettiin. Virkoihin valittiin
Mirja Hentilä ja Veera Kujansuu.


3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi, kokouskutsu julkistettu 7.10.2010.


4. Hyväksytään työjärjestys

Hyväksytään sellaisenaan.


5. Hallituksen vastuutehtävien jakaminen

Vastuutehtävät vuodelle 2011 jakautuivat seuraavasti:
Varapuheenjohtaja: Saana Kankare
Sihteeri: Heidi Harju
Rahastonhoitaja: Mirja Hentilä
Poskipussin päätoimittaja, ulkoasun suunnittelu ja toteutus: Veera Kujansuu
Jäsenrekisterinhoitaja: Martina Munther
Rekisteröijä: Anna-Kaisa Palsa
Neuvontapuhelin: Jenna Alsio
PR-vastaava: Niina Eskelinen
Standardikomiteavastaava: Heidi Harju
Infovastaava: Niina Eskelinen, Heidi Harju (esitteet & kaavakkeet)
Tulosvastaava: Saana Kankare
Valioanomusvastaava: Martina Munther
Kaavakkeiden ja esitteiden suunnittelu, toteutus ja ylläpito: Heidi Harju
Hamsteripuotivastaavat: Marla Holma & Kirsi Kankainen
Palkintovastaava: Heidi Harju (ruusukkeet), Niina Eskelinen (lahjoituspalkinnot)
Puffettivastaavat: Veera Kujansuu, Marla Holma
Näyttelypaikkojen hankintavastaava: Kirsi Kankainen
Tuomareiden hankintavastaava: Niina Eskelinen
Vuoden Voittaja -pistelasku (ulkomuotoluokat): Jenna Alsio
Vuoden Voittaja -pistelasku (lemmikkiluokat): Anna-Kaisa Palsa
Toimihenkilösvastaava: Anna-Kaisa Palsa
Tuomarikoulutusvastaava (ulkomuotoluokat): Niina Eskelinen
Tuomarikoulutusvastaava (lemmikkiluokat): Saana Kankare
Kasvattajanimivastaava & muutosilmoitukset: Janette Hallikainen
Hoitopussin & Poskipussin postitus: Heidi Harju
Webmaster & foorumin ylläpito: Juha Oinonen


6. Tilinkäyttöoikeuksien myöntäminen

Myönnettiin tilinkäyttöoikeudet puheenjohtajalle (Niina Eskelinen) sekä
rahastonhoitajalle (Mirja Hentilä).


7. Yhdistyksen tietojen päivittäminen Patentti- ja rekisterihallitukseen

Heidi Harju ja Mirja Hentilä hoitavat asian yhteistyönä.


8. Suomen Kani- ja Jyrsijäliitto ry:n kokousedustajan valinta

Valittiin kokousedustajaksi yksimielisesti Martina Munther.


9. Helmikuun näyttelyasioiden läpikäyminen

Helmikuun näyttelypaikaksi vahvistettiin Hyvinkää, tarkka sijainti ei ole vielä
tiedossa, Kirsi Kankainen on asian vastuuhenkilö. Heidi Harju tekee
näyttelyluettelon.


10. Näyttelyjen jälki-ilmoittautumishintojen vahvistaminen

Päätettiin näyttelyiden jälki-ilmoittautumishinnoiksi vuodelle 2011 seuraavat:
– Standardi- ja koestandardiluokat: 10 €/hamsteri
– Ei-standardiluokka: 7 €/hamsteri
– Lemmikkiluokka: 7 €/hamsteri
– Lasten lemmikkiluokka: 3 €/hamsteri.


11. Sponsorointianomuksesta päättäminen

Päätettiin laittaa anomus Best Friendille yhdistyksen sponsoroinnista
näyttelyiden lahjoituspalkinnoin.


12. Muut mahdolliset asiat

Heidi Harju ehdotti ylimääräiselle yleiskokoukselle päivämäärää 15. tai 16.1.2011,
samassa pidettäisiin standardikomitean kokous sekä hallituksen kokous Heidi Harjun luona Hämeenlinnassa. Ehdotettiin seuraavaa viikonloppua. Päätettiin, että kyseiset kokoukset pidetään lauantaina 22.1.2011.


13. Kokouksen päätös

Kokouksen puheenjohtaja Niina Eskelinen päätti kokouksen klo 20:40.

15
KOKOUSKUTSU: Ylimääräinen yleiskokous

Suomen Hamsteriyhdistys ry

Täten kutsumme teidät yhdistyksen ylimääräiseen yleiskokoukseen, jossa käsitellään alla mainitut asiat. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Suomen Hamsteriyhdistys ry:n jäsenet, äänioikeutettuja ovat yli 15-vuotiaat jäsenet. Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Jokaisella äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus edustaa oman äänensä lisäksi kahta yhdistyksen jäsentä valtakirjalla. Valtakirjan tulee olla yksilöity ja nimetty tälle kokoukselle. Tarvittaessa valtakirjan antajan on todistettava kuitilla jäsenyys maksetusta jäsenmaksusta.

Aika:    22.1.2011 klo 14:00
Paikka: Katumantie 22 A 24, 13250 Hämeenlinna

1. Kokouksen avaus.
2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja kahden ääntenlaskijan valinta.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4. Hyväksytään työjärjestys.
7. Valitaan yhdistyksen toiminnantarkastajat (2 henkilöä) vuodelle 2007.
8. Valitaan yhdistyksen toiminnantarkastajat (2 henkilöä) vuodelle 2008.
9. Valitaan yhdistyksen toiminnantarkastajat (2 henkilöä) vuodelle 2009.
10. Valitaan yhdistyksen tominnantarkastajat (2 henkilöä) vuodelle 2010.
11. Valitaan yhdistykselle toinen toiminnantarkastaja vuodelle 2011 Paula Simonahon peruttua.
12. Valitaan varatoiminnantarkastajat vuodelle 2011.
13. Standardikomitean esittämät asiat.
14. Muut hallituksen esittämät asiat.
15. Kokouksen päätös.

Sivuja: [1] 2 3