• Welcome to Suomen Hamsteriyhdistys ry.
 
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - S.D.G.

#16
Eikös ilmolomakkeeseen jo vaihdettu ne helmiäisnormaali ja helmiäissafiiri, kuinka siellä taas on safiiri, helmi?  :tongu: Vai johtuuko tuosta jonkun aiemmin mainitsemasta pulmasta että hamsterin väriksi tulee helmiäissafiirinormaali? Onpas nämä monipuoliset talvikkokuviot haastavia tuolle lomakkeelle.  :futschlach:
#17
Lainaus käyttäjältä: Vevve - 21.10.14 - klo:14:08
Ihana päästä vaihteeksi vaan keskittymään koearvosteluun. Jos sulle Karoliina (S.D.G) sopii, niin voit varmaan jeesata mun koearvostelua sen verran että kiikutat kiinarit viralliselta tuomarilta suoraan mun arvosteluun?  :sydan:

Will do!

Tämähän käy jännäksi! Jo toinen näyttely peräkkäin ihka uudella tuomarilla! Living on the edge...  :msilly:
#18
Lainaus käyttäjältä: Crodino - 26.10.14 - klo:16:39
OT, tuleeks noita myyntiinki asti?  :enkeli:

Kaikki ovat valitettavasti olleet varattuja jo hyvän aikaa. :)
#19
Laitetaanpa sitten uusimman talvikkopoikueen nimet. Olin varautunut odottelemaan hyvän aikaa muuten näille rekisterinumeroja, mutta mitä vielä - näiden numerot tulivatkin saman päivän aikana! Ihan mieletöntä!  :applause:
Mutta niistä nimistä... Alkujaan mietin vähän, että olisin palannut vuosien takaiseen nimeämisteemaan, joka minulla tässä linjassani oli vuosikausia, mutta enpä mä tästä suuruudenhullusta sukuteemasta mihinkään päässyt.  :tongu: Isänisä kun oli Jonckheere-Terpstra, isä Sachsen-Coburg und Gotha ja emänä vielä brittileidi, niin eihän näille voi antaa mitään muita kuin brittiläisiä aatelissukunimiä. Tämä saattaa olla kyllä jokin sairaus.  :nuts:


Regalis Mountbatten-Windsor, normaali uros (kotiin, totta kai)
Regalis Watson-Wentworth, normaali uros
Regalis Wedderburn-Arbuthnot, normaali naaras (kotiin)
Regalis Fitzalan-Howard, safiiri uros
Regalis Innes-Ker, safiiri naaras
#20
Hmm, mietin tässä että mä voisin hyvin assaroida Elylle ja ruotsalaistuomarille! :)
#21
Sarie, laita rekkaajalle muistutusta. Kahta viikkoa kauempaa siinä ei pitäisi mennä, mutta harmillisesti tällä hetkellä rekisteröiminen on vähän hidasta. Minulta jäi Humppilan näyttelyn ennakkoilmoja laittamatta tämän vuoksi. Normaalisti sähköisissä ei tosiaan ole mennyt näin kauan.
#22
Joo mä kanssa aprikoin että aloitanko täällä vai Hamsterikasvatus-ryhmässä, olisi ehkä pitänyt mennä sittenkin sinne. :D Täällä tosin säilyy paremmin, mutta voisihan sitä sieltäkin käydä etsimässä näkemyksiä ja postata sitten tänne.

Joku joskus puhui jostain päivänvalo- tai luonnonvalolampusta, siis sellaisesta täysspektrivalaisimesta, josta esimerkiksi Viva-Lite-niminen valmistaja kertoo seuraavaa:

LainaaViva-Lite-päivänvalolamput luovat luonnollista ja täysspektristä valoa ympärilleen. Valon täysspektrisyys tarkoittaa, että valossa on ihanteellinen määrä jokaista väriä. Tällöin valo on laadukasta, miellyttävää ja mahdollisimman lähellä aitoa päivänvaloa. Viva-Lite-lamput eivät rasita silmiä tai vääristä tilan muita värejä. Viva-Liten valikoimasta löytyy laaja valikoima erikantaisia lamppuja ja loisteputkia erilaisiin tarpeisiin, minkä lisäksi valikoimaan kuuluu myös led-tekniikkaa. Viva-Lite tarjoaa mutkattoman laadukasta valoa edullisilla hinnoilla. Päivänvalolamppujen värilämpötila on 5500 K, valon määrä 550 lm ja värintöisto keskimäärin 96 ± 2 %.

http://www.laatuvalaisin.fi/viva-lite.html?mode=list

Ei nyt mainoksena, mutta tuo teksti ilmaisi asian sopivan selkeästi. Nuo kuitenkin ovat vähän hintavia eikä niitä ole tullut perusmarketeissa vastaan. Sen sijaan kasvivaloja myydään perusmarketeissakin, ja olen pohtinut, että olisiko sellainen sitten sopiva. Maalaisjärjellä ajatellen valo, joka auttaa kasveja selviytymään talvikaudesta, auttaisi myös eläimiäkin, sillä samaa aurinkoahan ne jäljittelevät - kai? :D

Tuosta liikavalaituksesta muuten, mulla on tallennettuna artikkeli, jossa todettiin yöllisen "valosaasteen" aiheuttavan naarastalvikoissa depression kaltaista käyttäytymistä.  :woot: Artikkeli kaipaisi vielä syvällisempää perehtymistä, harmi vain, että tällä hetkellä sitä syvällisempää perehtymistä pitäisi käyttää gradun artikkeleihin.   :msilly:
#23
Oi onnea! Siitä on kauan kun viimeksi mulla on ollut nimiä jaettavana!  :sydan:
Regalis Seven Swans-a-Swimmingin ja Wellingtons Mayfairin poikueesta tuli "Litter of London" eli Lontoon kaupunginosapoikue.  :mhappy: (tai voihan sen kääntää myös Lontoon jätteeksikin  :hauskaa:)

Regalis Vauxhall, helmiäisnormaali uros
Regalis Walworth, helmiäisnormaali uros
Regalis Westminster, helmiäisnormaali naaras
Regalis Marylebone, helmiäisnormaali naaras
Regalis Kensington, normaali naaras
Regalis Belgravia, normaali naaras
#24
Meillä brittisisarukset, talvikkoladyt Mayfair ja Bayswater harrastivat mestaruustason perhesuunnittelua: rouvien "häitä" vietettiin kahden viikon välein, mutta Bayswater tekaisi odotetut poikasensa kolme viikkoa siskonsa poikueen jälkeen. Nyt, kun toiset ovat viisi- ja toiset kaksiviikkoisia, niin kasvattaja kiittää: vanhemmat poikaset alkavat olla jo uusissa kodeissa ja itse pääsen keskittymään jo uusiin poikasiin! Olen aika varma, että rouvat viestittelivät toisilleen hamsteriPhoneillaan, kuinka muuten näin hyvä synkronia!  :tongu:

Vaan sitten näihin Bayswaterin pariviikkoisiin. Mayfairin poikasissa oli sekä hyvää että huonoa normaalia ja helmiäisnormaalia, ja jouduin ihan tosissani ja vieläpä pitkään miettimään, kuka jääkään kotiin. Baswaterin kohdalla huokaisin helpotuksesta, sieltä "ei voisi" tulla mitään muuta kuin komeaa normaalia, sieltäpä valitsen vain parhaan tai parhaat päältä!

Mutta kuinkas kävikään - meillä koettiin pitkästä aikaa todellinen resessiivisten geenien voimainosoitus!  :icon_e_biggrin: Viisi poikasta, kolme normaalia ja kaksi safiiria. Kyseessä on siis todella normaalipainoinein suku isän puolelta. Linjaan ei ole ainakaan meillä syntynyt yhtäkään safiiria lukuisiin sukupolviin, ja isän puolelta lähin safiiri löytyy nähdäkseni vasta kuudennesta polvesta, eikä sieltäkään kuin vissiin yhdeltä vai kahdelta! Emältä safiiria löytyy ihan kolmannesta polvesta, että sitä nyt en edes ihmettele. Mutta tästäpä sain taas hyvän muistutuksen että talvikoillakin ne resessiiviset saattaa jaksaa kulkeutua vaikka kuinka kaukaa!

Ja niistä safiiripoikasista... Voitte uskoa, että tummia aika ruskeita.  :icon_cheesygrin: Pieniähän nuo tokikin vielä ovat, mutta luonnollisesti sitten näillä onnettoman värisillä safiireilla näyttää olevan se komein tyyppi. *Facepalm*
#25
Tästä on ehkä keskusteltu vähän siellä sun täällä, mutta yritetäänpä koota yhteen ja samaan ketjuun kaikki tutkimus- ja kokemustieto hamsulan sopivasta valaistuksesta syys- ja talviaikaan kun päivät alati lyhenevät ja hamstereilla meinaa mennä talvimoodi päälle. Talviturkkien takia tämä koskettaa kaikkia talvikoita kasvattavia ja näyttelyttäviä, mutta käsittääkseni myös muilla lajeilla valon vähäisyys vaikuttaa, olenko ymmärtänyt oikein?
Millaisia valaistuksia olette hamsuloihinne puuhanneet ja onko niistä ollut apua?

(Tämä on siis keskustelunavaus, jonka olen suunnitellut tekeväni JOKA syksy ainakin 3-4 vuotena peräkkäin. Tässä se nyt olisi viimein.  :tongu:)
#26
Lainaus käyttäjältä: Vevve - 11.09.14 - klo:22:33
Mahtavaa nähdä pitkästä aikaa!  :peukku:

Sama täällä! On tätä odotettukin!
#27
Yeaaaaaah we're so in. Edelliskerrasta Suomen näytseissä onkin aikaa, viime marraskuussa viimeksi. It is about a bloody time!  :icon_cheesygrin:  Näillä näkymin poikasia on luovutusiässä näyttelyn aikaan, mutta valitettavasti omia tuoreita kasvatteja ei ole vielä näyttelyiässä tuolloin. Pitää tuoda nuo britti-ihmeet näytille. Ja ah, tällä kertaa en aio tehdä muuta kuin nauttia the näyttelyfiiliksestä!  :mgrin:
#28
Hehheh! Isossa-Britanniassa oleillessa tuli taas kartutettua tätä reaktiomäärää, mutta vain ja ainoastaan positiivisesti! Englannissa hamsterit eivät suurimman osan aikaa kuuluneet päivittäiseen elämääni millään lailla - kävin silloin tällöin näyttelyissä, mutta koska omia eläimiä ei siellä ollut, en niistä aina kaikille muistanut mainitakaan. Kävin siellä sitten eräässä seurakunnassa, ja taas kerran odottelin sunnuntai-iltana bussia pysäkillä englantilaisen ystäväni kanssa. Tulin sitten maininneeksi viikonloppuni menot - että perjantaina olin metallikeikalla Leedsissä, ja lauantaina Otleyn maatalousnäyttelyssä (juttua sieltä uusimmassa Poskarissa, vink vink  :icon_cheesygrin:), jonne menin alunperin sen takia, että siellä oli myös hamsunäyttely. Siitähän kaverini sai melkein slaagin! Alkoi nauraa ja kiljua niin että katu raikui että "HAMSTEREITA! Mikset sinä aikaisemmin ole kertonut!!" ja minä siihen kakistelin että kun olen saanut vähän outoja reaktioita aiemmin niin en aina ihan kehtaa kertoakaan. Sain pienen, ystävällismielisen "läksytyksen" siitä että näin hienot ja eksoottiset harrastukset tulee aina mainita ja esitellä. Bussissa sain esitelmöidä koko harrastuksesta juurta jaksain, ja seurakunnassa minua kiidätettiin kaveriporukasta toiseen kertoen "ette ikinä arvaa millaisia hienoja harrastuksia Karoliinalla on eikä hän ole kertonut meille mitään!" Sitten piti esitellä kuvia puhelimesta ja kertoa taas kaikki mahdollinen.
Se oli harvinaisen positiivinen kokemus, joka pyyhkäisi aika hyvin pois monet negatiiviset muistot, joita tässäkin ketjussa joskus olen jakanut. Pohdiskelin sitten, että saa loppua tämä harrastuksen häpeileminen. Pää pystyyn ja hamsterit julki! Toki täytyy huomioida myös, että yleistettynä monet britit rakastavat eläimiä ja kaikenlaista kasvattamista ja värkkäämistä - oli siis kyseessä hamsujen tai vihannesten kasvattaminen tai käsitöiden tai hillojen tekeminen. Siitä huolimatta yritetään pitää mielessä, että jos joku ihminen suhtautuu vähättelevästi tähän hienoon hullutukseemme, niin hänen suhtautumisensa kertoo vain ihmisen omasta tietämättömyydestään ja ymmärtämättömyydestään, ei suinkaan siitä, että harrastuksessamme sinällään olisi jotain vikaa.  :yes:

Toinen maanmainio kokemus sattui, kun olin sitten juhannuksen alla poistumassa noilta mailta. Matkasin Suomeen veljeni kanssa, ja meillähän oli aivan jättimäiset määrät tavaraa mukana - sekä ruumaan menossa oleva koirankuljetuslaatikko, jossa yhdeksän hamsteria! Olimme erittäin hyvissä ajoin Manchesterin lentokentällä check-in-jonossa - eläinten kanssa lentäessä ei lähtöselvitystä voi netissä suorittaa. Kun sitten check-in aukesi, meidät ohjattiin business check-inin puolelle, jossa vanhempi herrasmies aivan riemastui kun tajusi, millaisia eläimiä tässä checkataan. Oli kuulemma hänelle uran ensimmäinen kerta, vaikka tiedän hamstereita aiemminkin lennätettäneen samalla Finskin Manche-HKI-linjalla. Eläinten checkaamisessahan menee tovi jos toinenkin, joten ehdimme rupatella vaikka mitä. Virkailijamme tahtoi välttämättä kuulla hamsteriharrastuksesta lisää. Englantilaisesta harrastusmaailmasta kertookin se, että hän kysyi minulta "do you show these as they show crops and produce" eli näyttelytätkö näitä samaan tapaan kuin satoa ja käsitöitä, hilloja, leivonnaisia yms. näyttelytetään.  :icon_cheesygrin: Suomalainenhan olisi kysynyt "kuten koiria näyttelytetään" mutta tämä herra tiedusteli asiaa vihannes-, leivonnais-, hillo- jne. näyttelyiden kannalta! Siellähän tosiaan sulassa sovussa näyttelytetään niin eläimet kuin vihanneksetkin!

Rupattelimme siinä sitten aikamme, kunnes turvamies tuli hakemaan eläimiä. Kaikki olivat muun muassa herttaisen huolestuneita eläinten hyvinvoinnista. Me pääsimme mukaan katsomaan, kuinka eläimet luovutettiin eteenpäin ruumaan vietäviksi. Sitten pääsimme itse jatkamaan turvatarkastukseen. Veljeni ja minut opittiin jo tuntemaan Manchen lentokentällä nimityksellä the lady and the gent with ten hamsters, mikä lienee hienostunein nimitys, jolla minua on koskaan kutsuttu.  :mhappy: No, sitten turvatarkastuksessa koin vielä yhden positiivisen yllätyksen ja hämmästyksen. Boarding passia eikä passiakaan kysytty, mutta jotenkin kummassa turvatarkastaja kuitenkin tunnisti minut, ja kysyttyään, oliko minulla enempää nesteitä käsimatkatavaroissani ja vastattuani kieltävästi, hän vitsaili vielä "no more hamsters?", "ei enempää hamstereita?". Olin aivan ällikällä lyöty sillä en ainakaan mielestäni tunnistanut turvatarkastajaa. Hauskaa se kyllä oli! Ja sitten lopulta boardingissa minut jälleen tunnistettiin, ja minulle haluttiin kertoa että kapteeni ja miehistö tietävät eläimistä, ja ne on jo viety ruumaan ja niillä on kaikki hyvin. Jälleen kerran muut matkustajat tuijottivat minua kummeksuen, mutta se oli selvä, että ainakin tällä kertaa Finskin brittivirkailijat innostuivat eläimistä ihan valtavasti.
Kokemus oli kyllä valtavan mukava, joskin tiedostan, että aina kaikki ei mene näin positiivisesti. Tällä kertaa oli ainakin kyllä ihan loistoa!
#29
Meilläkin yhdistettiin ensimmäinen talvikkopari sitten syyskuun 2013, eli pahasti näyttää siltä, että comebackia tehdään! Isä on hieno vanha normaali kasvattiherrani Regalis Seven Swans-a-Swimming, emä taasen kaikin puolin ihana helmiäisnormaali brittituontini Wellingtons Mayfair. Myös Mayfairin sisko Bayswater pitäisi tuota pikaa yhdistellä sulhonsa kanssa. Mayfairin poikasista odottelisin upeita normaaleja ja ei-kovin-upeita helmiäisnormaaleja, mutta tärkeintä on kuitenkin saada isä-Svenin suku jatkumaan.  :sydan:
Englannista mukaan tarttui useampikin hieno helmi, joten vaikuttaa pahasti siltä, että meillä syntyy jatkossa entistä enemmän myös helmiä!
#30
Hihhei! Toivottavasti Ylivieskaan tulee jatkossakin näyttely! Etelä-Pohjanmaan tukikohdastani olisi sinne "vain" kahden tunnin matka, ja Ylivieskan Kärkkäisellä olen muutenkin jo monta vuotta halunnut käydä uudelleen.  :hauskaa: