• Welcome to Suomen Hamsteriyhdistys ry.
 
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - -Titiuu-

#16
Olenko mä ainut, josta toi tarina jäi häiritsevästi kesken?  :icon_rolleyes: Joo, siirrettiin - ja sitten?

Tuossa pesien merkkauksessa näytti olevan jännä (tai poikkeuksellinen?) taktiikka laittaa merkit suoraan pesien kohdalla.

Summa summarum: Minusta ihan hienosti kuvattu, lyhyt ja ytimekäs juttu...ainahan sitä jää nälkä itseä kiinnostaviin aiheisiin!  :msilly:
#17
^ Mikäli vanhat merkit pitää paikkansa niin tulee nettiin...
tietty se vaatii siitä aivan yliarvostettua kärrrrsivällisyyttä  :10125b5d:
Aiemmat jaksot nimittäin on jo täällä  :yes: http://areena.yle.fi/tv/1765058
#18
Pistetään tännekin, jotta mahdollisimman moni osuisi ruudun ääreen:
Siis tänään sunnuntaina 21.4.13 TV1 klo 19.15 Luontohetki: Hamsterin kotikonnuilla  :peukku:
Uusintana huomenna aamupäivällä klo9.30
#19
^^^ Tuosta itsekin kuukkeliin laitoin tiedustelun ja useamman ulkomaalaisen saitin/kasvattajasivun löysin, missä nuo vieroitusajat on urosten osalta olleet alle 4vkoa.
Esimerkiksi:
"They can be weaned as early as 18 days, but it is better to keep them with the mother for 28-30 days. Males can be taken away a little sooner. These babies are 3 weeks old (21 days), and this is when I usually separate the males from the mother and the rest of the litter." Lainattu:  Jillian Hansen, Woodview Hamstery (http://www.angelfire.com/wv2/woodview_hamstery/breeding/syrians.html)

En tiedä näkeekö tästä ilman kirjautumista tiivistelmää enempää, mutta mielenkiintoinen asiaa sivuava tutkimus: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3506376
#20
On kyllä kummallinen syrkkipesue tuolla terrassa  :icon_eek: Emo pitää kyllä siisteyden suhteen kurissa ja nuhteessa, mutta hittolainen noissa on luonnetta: tuo möhkäleuros on k-o-k-o hereilläoloaikansa likkojen kimpussa ja tappelee kuin merimies!  :wassat: Ja ikää siis 18vrk
Selkeesti se siis käy takapuolia haistelemassa ja siitäkös on ilmiriita pystyssä  :anksti: ja purraan ku pienet pirut. Että missä vaiheessa tuohon on syytä puuttua isommin? Voiko toi stressata tyttöjä ihan näännyksiin tms?
Nyt siis vielä vain pistetty riita poikki ja ruisnappia väliin  :10125b5d:
#21
Kysy hallitukselta / Vs: Rekisteröinnit
11.04.13 - klo:19:06
Lainaus käyttäjältä: Eve87 - 11.04.13 - klo:18:11
Näyttelyissä itseasiassa eläin arvostellaan genotyypin mukaan

Ilmaisin huonosti, mutta siis kyllä näin ajattelin ja asian tarkoitin, genotyypin mukaista ilmiasua.  :nuija: Ja vastaus kysymykseenkin oli juuri niin looginen kuin sen olettaa olisi voinut, mutta kun aina pitää pyöritellä asioita mielessään   :mgrin:

Kiitos Eve
#22
Kysy hallitukselta / Vs: Rekisteröinnit
11.04.13 - klo:17:37
Minua askarruttava kysymys osuu varmaankin tämän samaisen rekisteröintiotsikon alle.
Jos rekisteröitävän eläimen fenotyyppi olisi erilainen kuin mitä se genotyypiltään oikeasti oliskaan, niin kumman mukaan se tulisi rekata?
Näyttelyissähän luokka määräytyy tämän mukaan ja arvostellaan juurikin fenotyyppiä. Esimerkkinä genotyypiltään laikukas, mutta fenotyypiltään kokonaan valkoinen eläin, jolloin se edustaisi omaa väritystään ja kuviota hyvin heikosti, mutta valkoisena menisi täydestä. Olikohan tarpeeksi epäselvästi esitetty kysymys... :woot: :icon_e_biggrin:
#23
^ Komps!
Ah, tuo suhteellisuudentaju, jonka koiralauma (saati hepostelu) pitää voimissaan  :nuija:
#24
Jumankekka, minkä rouvas-hampesteri meni tekemään!  :icon_eek: Jonkun puolivuotisvillityksen on selkeesti saanu, kun jossain vaiheessa (ilmeisesti jo yöllä) kiivennyt kai juoksupyörän päälle ja kurottanut siitä kattoon, jota raottamalla sitten terrasta pihalle  :fi_lone_ranger:
...eikä siinä mitään...mutta kun oli näppärästi vaeltanut koirien puolelle ja katoaminen huomattiin, kun koira kurkki sohvan taakse (josta paikannettiin papanoita). Sohva ilmaan ja sielläpä alla tämä kökötti!
Ja ainakin noista tuo whippet on sellainen peto, että se on silmänräpäys ja henki pois...siinä on enkeli ollut kovasti hamsterin mukana  :kankaalla:
#25
^ Emä on oma lks musta laikku ja isänä saksantuonti Hamsterhuette Xerxes lkr musta.

Voisin veikata, että tuo vaalea on vaan heikosti kuvioitunut laikku sekin, katsotaan miltä näyttää kun tulevat pesästä ulos, että onko laikkuja ja minkä verran kelläkin...  :mhappy:
#26
Nyt on viikko mittarissa ja hyvin tasapaksuista porukkaa kuoppa täynnä.  :peukku:
Pari nallekarkkia seikkaili vuorokauden iässä pitkin poikin ja sen reissun jälkeen emo kaivoi natiaisille sellaisen poteron, ettei karata ennen täysi-ikäisyyttä. :icon_cheesygrin:
#27
^ Saattaisin vaikka palauttaa, jos ovat rikkinäisen lähettäneet...mutta jos kyse on siis tuosta ns.jalasta (3rimaa vierekkäin) niin ottaisin ne pois ja lauta tms. yhdestä palasta koostuva kokopuulevy tilalle ja poraisin parilla ruuvilla pystytolppaan kiinni.  :juuu:
#28
Lainaus käyttäjältä: GaneshaX - 18.03.13 - klo:11:57
Törmäsin aivan vahingossa tällaseen:
http://www.petsie.fi/forums/18135-ulkomailta-tuotujen-nisakk-tuontiluvat

En oo ikinä tollasesta kuullutkaan, onko tää jonkun itse keksimä juttu, vai onko säädökset muka muuttuneet?

Hiukan iltasadun makua tuossa jutussa on... :nuq:

Eviralla on edelleen säädökset sekä EU:n sisäiseen että sen ulkopuolelta tulevaan/lähtevään eläinliikenteeseen.

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/eu-jasenmaat__norja_ja_sveitsi/kanit_ja_jyrsijat/
#29
Meillä on muuten myös joistakin näyttelyistä kuvia tuolla sivujemme galleriassa:
http://personal.inet.fi/koti/mywild/gallery.html

Eiku bongailemaan naamoja  :icon_cheesygrin:
#30
Tuo on kyllä mielenkiintoinen ilmiö...ja nyt kun asiaa oikein miettii, niin onhan tosiaan tuollaista "valohakuista" käytöstä ja sen tuomaa muutosta esim. hormonieritykseen tutkittu mm. lajeillä, joilla esiintyy soidinkäyttäytymistä.

Mietin myös, millainen on yleisesti ajatusmaailma hamsteripuolella: onko jalostusvalinta painottunut jompaan kumpaan sukupuoleen? Jos ajattelee juurikin tuota uroksen kyvykkyyttä/potentiaalia hedelmöittää, niin otetaanko sitä yleensä huomioon vai onko ongelmatilanteissa tiinehtyvyysongelmat lähtökohtaisesti naaraslähtöisiä? Siis verraten esim. edelleen vahvasti siemenvalintaan perustuvaan sika/nautajalostukseen...