Kirjoittaja Aihe: Hamsuterrojen nimikointi ?  (Luettu 10437 kertaa)

Poissa mirauh

 • Viestejä: 466
  • Profiili
  • Miran hamsterikasvatus
Re: Hamsuterrojen nimikointi ?
« Vastaus #45 : 05.02.11 - klo:17:10 »
Meillä tosiaan talossa vain yksi hamsteri mutta kun tuppaa oleen pakkomielteistä järjestelmällisyyttä ja suunnitelmallisuutta niin meidän yhden hamsterin terraariossakin on nimikointilappu, näyttää paljon asiallisemmalta;)

« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Miran hamsterit: kotisivut - syyrialaisien kasvatusta

Poissa S.D.G.

 • The Regalist
 • Asiantuntijat
 • Viestejä: 479
  • Profiili
  • Regalis-talvikot
Re: Hamsuterrojen nimikointi ?
« Vastaus #46 : 06.02.11 - klo:15:34 »
Meillä on myös kaikki nimikoituna, tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoitan nimet, lajit, värit, syntymäajat, vanhemmat, kasvattajat ja jätän tyhjät kohdat, joihin jälkikäteen merkkailen jollain permanenttikynällä näyttelytuloksia. Laput on päällystetty kontaktimuovilla ja kiinnitetty samoin kun tossa mirauh:lla, kontaktimuovin reunoilla. Olen huomannut, että ihan hyvin saa lappuja liikuteltua noinkin ja taas uudelleen kiinnitettyä, kun välillä muuttavat laatikosta toiseen.

Nimikointi helpottaa tietysti hoitotoimenpiteitä ja niistä saa kätevästi tarkastettua vaikkapa ne syntymäajat, mutta ehkä alkuperäinen syy alkaa nimikoida lähti siitä, että hamsterit pääsivät nykyisiin laatikkoasumuksiinsa hyllyyn juuri ylioppilasjuhlieni alla, ja kun vieraita tuli paljon, niin siinäpähän saivat ihmetellä tuota karjalaumaa.  xD  Eipähän tarvinnut sadalle ihmiselle selitellä eläinten nimiä ja lajeja kun oli muutakin puuhaa. Jälkikäteenkin kaikki vieraat ovat hyvin viihtyneet hamsuhyllyn parissa. :)
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Harvey Dentiä mukaillen "You thought we could breed decent hamsters in an indecent time"...

Regalis Hamstery est. 2004. Regalistien kotisivut osoitteessa regalismi.net, Facebookissa Regalis Hamstery.

Poissa taruloru

 • Viestejä: 140
  • Profiili
Re: Hamsuterrojen nimikointi ?
« Vastaus #47 : 03.04.11 - klo:17:53 »
Mä tykkään tehdä aina käsin nimikyltit. Yksinkertaisesti vaan mustalla tussilla raapustelen harmaalle pahville (esim. piirustuslehtiön taustapahvi).

Nimikyltit kiinnitetään kontaktimuovilla tai sitten läpinäkyvällä vahvalla pakkausteipillä. Tussijälkihän liukenee veden vaikutuksesta, joten yritän kiinnittää nimilaput semmosen paikkaan, että sitä kohtaa pystyy varomaan pesutilanteessa. Jos käy vahinko, nii sitten pääsen tekee uuden. Jee  :D
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »

Poissa wiidii

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 1937
  • Profiili
Re: Hamsuterrojen nimikointi ?
« Vastaus #48 : 03.04.11 - klo:18:10 »
Meillä on Mauku photarilla väsäillyt tytöille pinkit ja pojille vaaleansiniset nimilaput.  :D  Kaivelinpas tuon tiedoston tuolta koneen syövereistä, eli tähän tyyliin meillä. :)Sitten ne päällystetään molemmin puolin kontaktimuovilla ja pistetään pienillä tipoilla erikeepperiä kiinni. Pysyvät hyvin kiinni mutta ovat helppo irrottaa & liima lähtee kuivuessaan äärimmäisen helposti irti. Eikä jää mitään limajälkiä dunaan tai terraan kiinni. Tykkään.  :)
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Hallituksen jäsen 2017.
Choux Puffs -hamsterikasvatus tauolla.