• Welcome to Suomen Hamsteriyhdistys ry.
 
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Ninde

#1
Meinasitko lähteä Turun vai Helsingin kautta? Turun kautta ehtisi paremmin, voisi jopa harkita...
#2
Lainaus käyttäjältä: tammenterho - 19.07.15 - klo:13:37
Pureeko kaikki yksilöt siinä vaiheessa kun eivät ole vielä kesyjä?
Ei tietenkään pure, eihän se nyt mikään oletus ole. Tai "purevat" ihan yhtä paljon kuin minkä tahansa muunkin lajinen hamsterinpoikanen. Ihan ensimmäisenä tutustuisin lajiin vähän enemmän ja paremmin ihan henkilökohtaisesti (omistamalla useamman yksilön), ennen kuin heti suunnittelisin kasvattamisen aloittamista...
#3
Lainaus käyttäjältä: Vevve - 16.07.15 - klo:21:16
Ninde, saisiko noista osan laittaa SHY:n sivuille "Menestyneitä hamstereita" -galleriaan? Siellä on kovin vähän campbellien kuvia  :icon_smile:
Juu ihan vapaasti.  :juuu:
#4
Tässä muutamia otoksia, osa on hieman huonoja kun on ollut surkea kamera silloin... :)


Tässä se Suomen ensimmäinen sinibeige Edsviken Dot


Ensimmäinen tuonti ms lila (platina) Abaton's Never-Say-Die


Ensimmäinen Suomessa syntynyt beige (keltainen) Turkinpippurin Justin




SHY KVA KVV05 Turkinpippurin Todella Kaunis

   
EVV04 Turkinpippurin Pandora (sininen argente)


EVV05 Turkinpippurin Caleb (emä TP Pandora)


FI MVA Turkinpippurin Tristane (isä TP Caleb)


SHY KVA KJV06 Turkinpippurin Narnia (emä TP Tristane)


Turkinpippurin Rwanda (lila fawn)


Turkinpippurin Manhattan*


EVV03 KGG03 Turkinpippurin Robbie

 
FI MVA Turkinpippurin Kelis (isä TP Robbie, emä SE Reetta)


Susa-Erma's Reetta*


Turkinpippurin Wilson* (emä SE Reetta)


FI MVA VV05 Turkinpippurin Peregrin Tuk (isä TP Wilson)


FI MVA NGG05 Turkinpippurin Fahrenheit (isä TP Peregrin Tuk)

 
FI MVA Turkinpippurin Seth (isä TP Fahrenheit)


JV07 Turkinpippurin Brandybuck* (isä TP Seth)

Siinä tulikin sattumalta valittua koko linja normaaleja, kuuden polven edestä.  :peukku:
edit: ja näköjään toinen linja vaaleansinistä-sinistä argentea :)

Laittelen myöhemmin lisää kuvia mun lempparihamsuista, jotka ei välttämättä näyttelyissä niin pärjänneet.
#5
Mä kasvatin cämpsjä monta vuotta, ekat syntyi kasvattajanimelle vuonna 1993 (aluksi nimi oli yhteinen siskoni kanssa) ja viimeiset 2008. Mieli tekisi taas kasvatella, mutta ei ole oikein tällä hetkellä tiloja sellaiseen.

Olen tuonut suomeen mm. ensimmäisen sinibeigen, tumman beige, mustasilmäisen lilan, nämä Ruotsista vuonna 2002 sekä sandyn Englannista vuonna 2003. Mun hamsulassa on syntynyt Suomen ensimmäinen beige (nyk. keltainen), sinibeige, sininen argente, vaaleansininen (vuonna 2002) ja varmaan myös ms lila, lila fawn, tumma beige ja samppanja (2002-2003).

Meidän hamsukasvatuksesta on lähtöisin Suomen ensimmäinen naaraspuolinen cämpsyvalio (Turkinpippurin Jin v. 1996), Suomen ensimmäinen vaaleansininen valio (Turkinpippurin Tristane 2005) ja Suomen ensimmäinen koestandardivalio (Turkinpippurin Todella Kaunis, sininen argente, 2005).

Suosikkivärejä on vaaleansininen, normaali ja sininen argente. Harmaita ei silloin vielä ollut, mutta ne näyttää kivoilta.

Luonteeseen pystyy muuten vaikuttamaan hirmuisen hyvin jalostusvalinnoilla, toivottavasti kiinnitetään edelleen huomiota siihen että jätetään vihaiset pois jalostuksesta (myös ne ns "reviiritietoiset"), vaikka materiaalia olisikin vähän.

Mun vanhoilla kotisivuilla on jotain vanhoja juttuja cämpsyjen kasvattamisesta. En ole täällä niin kovin aktiivinen, kun tosiaan ei nyt ole yhtään omia hamsuja enää. Kuvia voisin ehkä laitella tännekin myöhemmin.  :icon_smile:
#6
Tammenterho on "opiskellut genetiikkaa" apauttiarallaa viimeiset 10-15 vuotta, eikä vieläkään tiedä edes sitä, että dominoivaa ei voi kantaa...  :woot:
#7
^Mä katsoin että olis dove, mutta aika pimeä kuva. Suklaalla  on ruskeat silmät. Tosin voihan ne silmät taas (kuvassa) näyttää punaisilta, kun on kuviollinen kaveri...

#8
Lainaus käyttäjältä: emmesyys - 27.02.15 - klo:10:09
Lainaus käyttäjältä: Ely - 27.02.15 - klo:07:55
500 metriä Malmin juna-asemalta. :) Jos meet siis Pasilaan tai Rautatieasemalle niin pääset I-, K- tai N-junilla. http://www.reittiopas.fi/ täältä voi vielä suunnitella reitin tarkemmin.
Lainaus käyttäjältä: Ana - 27.02.15 - klo:09:23
Toi lause oli ihan hepreaa mut ehkä sen ymmärsin että 500metriä pasilan asemalta? :D

Varmaan tarkotti sitä että jos tuut junalla kauempaa ja jäät pois Pasilan asemalla (kaikki junat pysähtyy siinä), niin sit vielä vaihdat junaa jotta pääset tuonne näyttelypaikalle joka sijaitsee siis lähellä Malmin juna-asemaa. Ja sinne näyttelypaikalle pääsee kolmella eri paikallisjunalla, eli I-, K- tai N-junalla. :)
Tikkurilassakin voi vaihtaa junaa, jos tulee päärataa pohjoisen suunnasta. Käsittääkseni kaikki pitkän matkan junat pysähtyy myös Tikkurilassa ja nuo samat paikallisjunat menee Tikkurilasta Malmille, tällöin ei tarvitse ajella enää takaisin päin Pasilasta.
#9
Lainaus käyttäjältä: jennskii - 01.01.15 - klo:11:24
Kuvaa ei ole tarjota, mutta ostin mustakilpikonnan jolla on valkoiset korvat ja on hieman "harmaampi" kuin mustat joita olen nähnyt. Kavattaja kertoi poikueessa olevan kaikilla poikasilla valkoiset korvat kuten poikueen isällä.
Onko tuo nyt sitten musta?
Minkä väriset vanhemmat? Onko ne korvat valkoiset vai värittömät?
#11
Lainaus käyttäjältä: Ely - 06.11.14 - klo:09:09
K, N ja I junat menevät ainakin Tikkurilaan josta pääsee 72 bussilla lähelle näyttelypaikkaa.  :icon_smile: Tätä voi käyttää reitin suunnittelussa: http://www.reittiopas.fi/
Ja bussilla nro 611 näyttäisi edelleen pääsevän Helsingin keskustasta (Rautatientori) näyttelypaikan tuntumaan.  :icon_smile:

(edelleen siis sen takia, että en ole reiluun kuuteen vuoteen enää asunut Helsingin seudulla ja pikkasen näyttää bussisysteemit muuttuneen entisillä asuinalueilla :juuu:)
#12
Oliko ne eläinmäärät jo tiedossa?
#13
Meillä oli viirun kanssa jo keväällä alustavasti puhetta, että tulisin kääpiöitä arvostelemaan (kerrankin lähinäyttely!), mutta ei ole nyt mitään kuulunut SHY:ltä päin ja kohta tarttis jo itsekin varmistusta, ennen kuin menen sopimaan sille päivälle muuta...
#14
Kuulosti vaan siltä, että norrea kasvattaa ne jotka odottaa vain jotain parempaa ja mielenkiintoisempaa ja sitten heti vaihtaa. Harvemmin sitä pystyy loikkaamaan ihan eri väriin, jos jotain tiettyä kasvattaa tavoitteellisesti, vain sen takia että mielenkiinto säilyisi. Ne jotka vaihtaa kasvatusväriä tai lajia koko ajan, ei alunperinkään tiedä mitä haluaisivat kasvattaa.

Tai ehkä mä vain en tajunnut sitä mitä yritit sanoa?  :nuija:
#15
Lainaus käyttäjältä: Hajime - 16.02.14 - klo:23:57
Ai miksikö? Silloin nekin kasvattajat, jotka ovat pitkään hinkanneet norrea (ja ehkä kyllästyneet), saavat uutta intoa mielenkiintoisista geneettisistä yhdistelmistä ja jaksavat jatkaa. Itse en olisi ikinä edes aloittanut syrkkien parissa ilman kunnon haasteita 
Voi kuule, kyllä kuunnollisten norrejen kasvattamisessakin on haastetta (laji kuin laji). Ne jotka on normaalin valinneet "omaksi värikseen" eivät tee sitä sen takia, että vaihtaisivat pois heti kun tulee esiin jokin "kivempi" väri, vaan todella oikeasti pitävät siitä väristä ja haluavat jalostaa hienoja norreja sukupolvesta toiseen.