Kirjoittaja Aihe: Pitäisikö hamsterit erottaa?  (Luettu 1506 kertaa)

Poissa Siltsu

  • Viestejä: 2
    • Profiili
Pitäisikö hamsterit erottaa?
« : 24.08.16 - klo:04:02 »
Minulla on n.7 viikon ikäiset campbellpojat samasta poikueesta, olleet itsellä nyt kaksi viikkoa. Alussa tulivat hyvin toimeen keskenään, mutta kun olin poissa muutaman päivän ja jätin hamsut äidilleni hoitoon, olivat ne alkaneet hiukan nahistelemaan. Pojat eivät varsinaisesti tappele tai pure toisiaan, eikä kummallakaan ole haavoja tai vammoja, mutta pojista isompi tuntuu välillä pelkäävän pienempää ja kiertää sen kaukaa. Öisin kuuluu muutaman kerran kovaäänistä vikinää ja kun menee katsomaan niin isompi hamsteri on yleensä maassa selällään ja yrittää ilmeisesti merkata samalla reviiriään, sillä hajutauhasesta erittyy nestettä. Kuitenkaan pienempi hamsteri ei joka kerta ole isomman päällä vaan joskus vieressä. Silloinkin jos pienempi on isomman päällä niin kertaakaan en ole nähnyt että ne tappelisivat, isompi vain vikisee selällään pienemmän nojatessa siihen etukäpälillä. Välillä pojat puuhailevat yhdessä tutkien terraariota ja nukkuvat vierekkäin, eikä kumpikaan yritä ruoka-aikaan häätää toista mihinkään tai tapella. Välillä sitten kuitenkin isompi selvästi vetäytyy omaan mökkiinsä moneksi tunniksi eikä ole millään tavalla aktiivinen, edes juoksupyörä ei kiinnosta ja jos silloin ovat samaan aikaan samassa paikassa niin isompi vikisee pienemmälle jos se tulee liian lähelle. Kuitenkin isompi hamsteri saattaa sitten myöhemmin tulla puuhailemaan yksinään pienemmän nukkuessa. Kumpikaan hamsteri ei pure ihmisiä edes silloin kun laittaa käden niiden terraarioon. Nahistelua ja vikisemistä on yleensä kestänyt vain muutaman sekunnin ajan. Pienempi hamsteri ei ole isomman rääkymisestä moksiskaan ja jatkaa aina omia puuhasteluksi. Pitäisikö huolestua kun tuota tapahtuu melkein joka yö, vai onko tuo ihan normaalia isottelua ja johtajan selvittämistä?

Kiitos jo etukäteen!

Poissa Alkemistin

  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 1204
    • Profiili
    • Halimaan hamsut
Vs: Pitäisikö hamsterit erottaa?
« Vastaus #1 : 26.08.16 - klo:21:23 »
Tuo on nyt mielestäni vähän siinä rajalla.
Itse en ehkä vielä erottaisi (siinä toivossa, että saavat välinsä selviksi), mutta aktiivista tarkkailua tilanne vaatii. Tosin jos eteen tulee jonkin reissu tms, niin en ehkä uskaltaisi jättääkään noita kahdestaan pitkäksi aikaa.
Tuo on aina hankala päätös ja varsinkin hamstereita näkemättä vaikeaa sanoa mitään yleispätevää kommenttia.  :icon_neutral: