Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tunturisusi

Sivuja: [1]
1
Uusi tuttavuus Markku (talvikko) on nyt vähän alle kahden kuukauden ikäinen, tuli meille hiukan alle viikko sitten.

Pari päivää sitten laitoin sen laatikkoon, jossa oli yksi piilopaikka. Laskin käden sinne ja tämä tuli tutkimaan sitä. Mutta kun Markku rupesi näykkimään, niin oli pakko vähän väliä nykiä kättä pois. Tiedän, niin ei pitäisi tehdä, pelästyä jos se nyt vähän maistaa. Mutta kun on pelko siitä, että se nappaakin kunnolla. (Silloin kun syrkki Kasper puri, koko sormi oli vartin puutunut ja semmonen tönkkö.) Tuntuu inhottavalta, kun hamsu maistelee sormea. Eli se ei pelkää, tulee rohkeasti, ensiksi nuuhkii kättä, sitten rupeaa näykkimään ja entistä kovempaa puremaan.

Kasvattajalta saaduissa hoito-ohje -papereissa lukee, että kaikki sieltä lähtevät ovat kesyjä, samoin Marika sanoi niin kun kävin hakemassa Markun. Nätisti istua löllötti Marikan kämmenellä, eli siis kesy pitäisi olla.

Tänään laskin varovasti käden dunaan, tuli siihen puremaan. (Reviirinpuolustus, ai now.) Hetken päästä se kiepsahti selälteen ja piti sähinä-ääntä. (Kun olin ottanut käden jo pois. x_x')

Kaverini Noora koppasi otuksen rohkeasti dunan pohjalta käteen, kädessä sitten oli ihan nätisti, antoi silittää ja pitkin käsiä kipitteli. Kädessä siis käyttäytyy hyvin, ongelma taitaa lähinnä olla se, että miten sen saa tulemaan vapaaehtoisesti kädelle?

Markku on siis rohkea, ruokaa pystyy ojentamaan (sormilla, ei kädeltä) ja hyvin noutaa. Pitäisikö laittaa ruokaa kämmenelle ja odottaa että se tulee hakemaan? Vai jollain toisella tavalla? Noora kesytti oman talvikkonsa aikoinaan sillä tavalla, että rohkeasti nosti sen ilmaan, laittoi kämmenelle ja laski alas. Itse en meinaa uskaltaa noukkia sitä noin vaan.

Helppiä kaipailisin. ó___Ò

3
Jouduttiin ostamaan hirveä putkilo seulaverkkoa, pienissä erissä kun sitä ei saanut.  :c8 Monta metriä, hintana 20 euroa. (Keravan Rautia.) Nippusiteet olivat vain pari euroa, jotkin peltisakset 12 euroa. (Ja ketähän kiinnosti?!)

Maxi Dunassa tuli mukana tuommoinen ylimääräinen ritilä, tekeekö sillä mitään? Itse en ainakaan havaitse käyttöä sille.

Vielä mietityttää molemmin puolin dunaa olevat juomapullonaukot, en oikein älyä tuota pilttipurkinkansiruuvimutteri - sydeemiä. Jos löytyisi ihan kuvaa tai jotain..?

4
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Itsetehdyt asumukset
« : 27.10.08 - klo:22:28 »
Ajattelin tunkea nämä kysymykset tänne kuin tuonne Kuvia ja keskustelua hamsujenne asumuksista, koska arvelin että täällä osattaisiin paremmin neuvoa. : )

1. Jatapetin myyjä tilasi minulle Maxi Dunan sinne kauppaan, kolmas päivä menen maksamaan, se on siis jo saapunut. Katossa pinnaväli 2 cm, millaista verkkoa pitäisi ostaa, kallistakin? Kuten kuvasta näkee, pinnaosa käsittää suurehkon osan katosta.
2. Noista dunan juomapulloaukoista. Ne ovat molemmin puolin, voisiko joku kertoa halvan ja kätsyn tavan saada ne tukittua, ja jos vaikka vielä kuvaa olisi näyttää sydeemistä niin hyvä olisi? Ajattelin juomapullon saada pysymään teippaamalla akvaariomagneetin pulloon kiinni + toinen toiselle puolelle. Kai magneetti on sen verran vahva, että pysyy muovinkin läpi kiinni?

Jooh, kiitos. ^.^

5
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Hamsterin vessanhiekka
« : 27.10.08 - klo:20:25 »
No nyt tuli se pellettinäyte, hirviän piäni, riittää arviolta yhdelle kerralle, kunnes siivoan vessalaatikon. Pian nähdään onko se hyvää.

Mutta toisaalta LindoRodia saisi ihan tuosta läheltä.

6
Kun Maxi Dunan pinnaväli on 2 cm, niin millaista verkkoa (ja mistä - rautakaupasta?) siihen pitäisi ostaa ja onko se vaikea kiinnittää siihen?

Dunassa on molemmin puolin juomapulloreiät, ajattelin varmuuden vuoksi vetäistä jesarilla päältä, jottei se pääse jyrsimään ulkonevaa kohtaa ja laittaa juomapullo akvaariomagneeteilla dunan seinään. Ei kai tuo ilmastointiteippi ole myrkyllistä?

Öh, anteeksi evouteni.  :roll:

7
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Hamsterin vessanhiekka
« : 22.10.08 - klo:00:21 »
Taidanpa itsekin tilata. Näytteen. Kun kerran ilmaiseksi saa. :yes:

"Mitä vessanhiekkaa sä käytät?"
"Jotain saunanlämmitys-polttoainetta."

8
Lainaus käyttäjältä: "KaisaM."
^20mm on 2cm. Mutta kattoritilään voi laittaa sellaista pienisilmäisempää verkkoa päälle (saa rautakaupoista).

Oho owned. Tässä taas nähtiin, miten paljon jäi viime vuoden matikantunneista päähän.  :nops:

9
Lainaus käyttäjältä: "GaneshaX"
Maxi Dunassa on ollut ainakin aikaisemmin suuret pinnavälit kattoritilässä(2cm)
Eli kysy ainakin pinnaväleistä ennen kuin tilaat ;)

http://www.lemmikkiexpress.fi/product_details.php?p=439
"Pinnaväli 20 mm." Eli ihan sopiva? :)

10
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Hyviä eläinkauppoja-lista
« : 16.10.08 - klo:21:53 »
Pidin Keravan Akvaario ja Eläinkauppaa ennen hyvänä, mutta nyt minua ärsyttää muutama asia. Mm. se, että jyrsijät (hamsterit, gerbiilit) ovat samassa tilassa niitten lintujen kanssa, jotka kuikkivat jollain kolmensadan desibelin voimalla. Eikös herkkä kuulo hamstereilla ole vähän huono juttu, jos niitä hotsittaisi nukkuakin? Kerran näin, että pari suht. vanhaa syrkkiä oli samassa häkissä, ja yksi, pieni pesämökki vain.

Dieter (vai miten omistajan nimi oikein kirjoitetaankaan) on siitä hyvä, että koska hän on kasvattanut ainakin hamsterit itse (en tiedä sitten muista eläimistä), häneltä voi kysyä hyvin neuvoa. Tosin kun kysyin tulevista talvikkopoikueista, hän sanoi että "Ei talvikkoja. Tuolla häkissä roborovski, sama asia." Jäi jotenkin rahastuksen maku suuhun. Tyylillä 'Ei se kumminkaan huomaa, se vain haluaa talvikon näköisen otuksen.' Kieltämättä ne robot kyllä olivat ihan talvikoiden näköisiä. o_o

Jata Pet Alepan lähettyvillä on ihana ykstyinen paikka. Se myyjä on todella mukava, jolta voi myös hyvin kysyä neuvoa. Siellä on isot valikoimat tavaraa jyrsijöille (en ole muualla nähnyt niin paljon, tosin Keravalla ei ole paljon eläinkauppoja ja muiden kuntien eläinkaupoissa en ole niinkään vieraillut), suhteellisen isot terrat/dunat eläimille ja mukava tunnelma. Eläimet kun ovat lasiseinän takana, niitä ei pääse häiritsemään esimerkiksi häkeillä mahdollisella pinnojenrapsutus - tyylillä. Lisäksi se on ainut paikka Keravalla, missä myydään Supa Hamsteria.

Mustissa ja Mirrissä on enimmäkseen koiran/kissan tavaroita, kuten nimikin antaa olettaa.
Petpost on eläinruokakauppa (eläinten oma K-Market), mutta sielläkään ei myydä Supa Hamsteria.

11
Lemmikkiexpressistä tulossa Ferplastin Maxi Duna, tietääkseni mukavan suurehko asumus talvikolle? ^___^

Sivuja: [1]